معرفی انواع پله پیما

آسانسور پله ای راه حلی است برای رفع مشکلات سالمندان و افراد ناتوان و کم توانی که نمی توانند از پله ها بالا بروند. آسانسور پله پیما به شکل یک صندلی است که بر دیوار کنار پله وصل می شود و فرد با نشستن بر روی آن از پله ها بالا می رود. در ادامه ی این مقاله با انواع آسانسور پله ای و ویژگی های آن ها آشنا خواهیم شد. تجهیزات ایمنی بالابر به ابزار و تجهیزاتی گفته می شود که کاربر را برای کار در ارتفاع ایمن می سازد. به عنوان مثال این تجهیزات شامل : داربست نردبان ،تجهیزات بالابر و….. می باشد. برای اطلاع از قیمت پله پیما و خرید تجهیزات ایمنی بالابر می توانید با مشاورین این حوزه مشورت نمایید.

بالابر پله اپارتمان | بالابر پله چرخشی

 

آسانسور پله ای که با نام های مختلفی مثل بالابر پله، آسانسور پله پیما، آسانسور پله و … شناخته می شود، نوعی بالابر مخصوص است که در کنار راه پله نصب می شود. این آسانسورهای پله ای را به صورت نفربر و ویلچربر طراحی می کنند و از آن ها می توان در منازل و مراکز درمانی و بهزیستی ها استفاده کرد.

آسانسورهای پله پیما در انواع زیر وجود دارند:

  • آسانسور پله ای چرخشی
  • آسانسور پله ای هیدرولیکی
  • آسانسور پله ای خانگی

آسانسور پله ای چرخشی

این نوع آسانسور پله ای برای راه پله هایی مناسب است که پیچشی هستند یا در مسیر آسانسور پله پیما پاگرد وجود دارد. این نوع آسانسور پله ای هم توان حرکت مستقیم دارند و هم چرخشی.

آسانسور پله ای هیدرولیکی

این نوع بالابر پله ای با سیستم هیدرولیکی کار می کند و تنها می تواند در یک مسیر حرکت کند.

آسانسور پله ای خانگی

آسانسور پله ای خانگی در منازل دوبلکس و تریبلکس کاربرد دارد و بیشترین کاربرد آن برای افراد سالمندی است که بالا رفتن از پله ها برای آن ها دشوار است.

آسانسور پله ای نفربر در مقابل آسانسور پله ای ویلچربر

آسانسورهای پله ای در دو حالت کلی نفربر و ویلچربر هستند. این آسانسورها را می توان بدون اینکه تخریبی در راه پله انجام شود، نصب کرد. آسانسور پله ای نفربر به به نرده یا دیوار راه پله نصب می شود؛ و این کار به کمک یک ریل فلزی که به دیوار یا نرده پیچ می شود صورت می پذیرد. نحوه کارگذاری این آسانسورها یه نحوی است که می توان در صورت لزوم به راحتی آن ها را جدا کرد.

سیستم آسانسور پله پیما با کشنده کابلی و هدایت کننده خطی کار می کند. در این آسانسور اگر نفربر ایستاده باشد، ابتدا صفحه ای که قرار است روی آن بایستد باز می شود و سپس فرد بر روی آن ایستاده یا بر روی صندلی می نشیند و بعد از بستن کمربند خود، آسانسور با استفاده از ریموت کنترل راه می افتد.

مدل های ویلچربر همانند نفربر برای فضاهای کوچک قابل استفاده هستند؛ و به وسیله همان پیچ و مهره نصب می شوند و قابلیت باز شدن و جابه جا شدن دارند. برای سوار شدن بر روی آسانسور پله ای ویلچربر نیازی نیست که فرد از ویلچر خود پیاده شود و می توان با همان ویلچر روی صفحه ی آسانسور برود.

این آسانسور با یک ریموت کار می کند. به وسیله ریموت صفحه کفی آسانسور باز می شود و پس از هم سطح شدن آن با زمین، فرد با ویلچر بر روی آن می رود. سپس به وسیله همان ریموت کنترل آسانسور را به بالا یا پایین هدایت می کند.

مشخصات فنی آسانسور راه پله

آسانسور راه پله که به طور گسترده از آن در منازل و مکان هایی مانند خانه سالمندان یا بهزیستس ها برای جابه جایی افراد مسن یا کم توان استفاده می شود. اجزای اصلی آن شامل صفحه کفی، ریل، موتور و جعبه برق است. تمامی این اجزا به نحوی هستند که امنیت فرد را تضمین کنند.

مزایای آسانسور پله پیما

  • به فضای کمی نیاز دارند
  • همراه با بیمه هستند
  • برای نصب آن ها نیازی به تخریب پلکان نیست
  • قابلیت نصب روی نرده و دیوار را دارند
  • نصب و باز کردن آن ها راحت است و توسط پیچ و مهره صورت می گیرد.
  • قابلیت جابه جایی و نصب در مکان های دیگر را دارند
  • مجهز به سیستم ایمنی ضد سقوط هستند
  • هم می توانند نفربر باشند و هم ویلچربر
  • نوع نفربر آن هاهم برای حالت ایستاده است و هم نشسته
  • امکان نصب سیستم کنترل از طریق اثر انگشت و یا رمز چهار رقمی
  • قابلیت ارتقای وزن تا 200 کیلوگرم
  • قابلیت نصب کفی با چرخش 360 درجه برای مدل های ویلچربر

انتخاب آسانسور پله ای مناسب

قدم اول برای خرید آسانسور پله ای این است که نوع مورد نظر خود را انتخاب کنید که آسانسور پله ای نفربر می خواهید یا ویلچربر؛ و در حالت نفر بر نیز انتخاب کنید که دارای صندلی باشد یا برای حالت ایستاده. حالت ایستاده از جهاتی می تواند برای سالمندان مناسب تر باشد؛ زیرا عکس آن ها با مشکلات زانو روبه رو هستند و نشستن و بلند شدن از روی صندلی ممکن است برای آن ها دشوار باشد.

مورد بعد توجه به وزن فرد است تا براساس آن آسانسور با ظرفیت مناسب انتخاب شود. این موضوع به علاوه تعداد پله هایی که قرار است آسانسور طی کند، باید توسط کارشناسان بررسی شود و نقشه برداری توسط آن ها انجام شود.

دو نوع اصلی صندلی پله پیما یا بالابر پله رو موجود برای پله ها عبارتند از:

  • صندلی پله پیما مستقیم
  • صندلی پله پیما پیچشی که پله پیما چرخشی هم به آن گفته می شود

بالابرهای مستقیم راه پله: برای مجموعه ای از پله ها طراحی شده اند که مستقیماً به طبقه دوم یا مستقیماً به زیرزمین یا سطح پایین تر می روند. در این نمونه معمولا از ریل های استاندارد آلومینیوم استفاده می شود و زمان نصب پله پیما مستقیم معمولاً بین 6 الی 4 ساعت است.

پله پیما چرخشی: در مکان هایی استفاده می شود که در آن انحنا، خمیدگی یا پیچش در وسط راه پله بالا یا پایین وجود دارد.بسیاری از راه پله ها مستقیم نیستند و معمولا تا رسیدن به مقصد مورد نظر چندین پاگرد دارند.
نصب پله پیما پیچشی شامل ساخت یک ریل سفارشی متناسب با راه پله منحصر به فرد شما است و نصب آن زمان و هزینه بیشتری می برد.

اجزای بالابر پله رو

صندلی چرخان و تاشو: به کاربر این امکان را می  دهد صندلی را به دور از پله  های باز بچرخاند تا خروجی بسیار ایمن  تری از صندلی پله پیما داشته باشد.

واگن: بسیاری از اجزای حیاتی صندلی از جمله نیروی محرکه صندلی که در واقع یک موتور گیربکس قدرتمند میباشد، داخل این واگن قرار گرفته، علاوه بر موتور، شافت و چرخ دنده هم در پشت واگن قرار دارد.

کمربند ایمنی: کمربندهای ایمنی این دستگاه کمک می  کند تا زمانی که صندلی پله پیما در حرکت است، استفاده کننده با این خیال راحت روی صندلی بنشیند.

کلام آخر

به طور کلی آسانسورها در انواع مختلفی مثل آسانسور گیرلس یا گیربکس و یا ساختمانی وجود دارند.آسانسورهای پله پیما نوعی آسانسور هستند که در ساختمان ها و در کنار راه پله، برروی نرده یا دیوار، نصب می شوند و فرد می تواند با نشستن یا ایستادن برروی آن ها پله ها را طی کند. البته نوع دیگری از آسانسور پله ای وجود دارد که مخصوص ویلچر است و کفه ای دارد که ویلچر بر روی آن قرار می گیرد و بالا می رود. در خرید آسانسور پله پیما باید به موارد مختلفی مثل نوع مد نظر، وزن فردی که قرار است از آن استفاده کند و مسافتی که قرار است آسانسور بالا برود توجه کرد.