نمونه دادخواست تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف

: اخبار و اطلاعیه ها

اقامت

دینا » آیین دادرسی » آیین دادرسی مدنی » تجدیدنظر خواهی از رای شورای حل اختلاف و مهلت آن

تجدیدنظر خواهی از رای شورای حل اختلاف

تجدیدنظر خواهی از رای شورای حل اختلاف و مهلت آن

تمامی آرای صادره از سوی شورای حل اختلاف، از قابلیت تجدید نظر خواهی برخوردار می باشند. تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف، باید از طریق ثبت دادخواست و در مهلت باشد. این مهلت، برای افراد مقیم ایران، 20 روز و برای مقیم خارج ایران، 2 ماه از تاریخ ابلاغ رای است. مرجع صالح رسیدگی به اعتراض، دادگاه کیفری دو یا دادگاه عمومی واقع در حوزه قضایی شورا می باشد.

برای مشاوره تجدیدنظر خواهی از رای شورای حل اختلاف و مهلت آن

برای مشاوره تجدیدنظر خواهی از رای شورای حل اختلاف و مهلت آن

اقامت

 

بسیاری از پرونده ها، صرفا جهت صلح و سازش، به شورای حل اختلاف فرستاده می شوند و شورا در خصوص آن ها، حق صدور رای ندارد. در این موارد، شورا، به درخواست طرفین اختلاف، بین آن ها، صلح و سازش برقرار می کند و در غیر این صورت، پرونده را به دادگاه صالح، ارجاع می دهد.

اما، مواردی نیز وجود دارد که شورا، می تواند، اقدام به صدور رای نماید که موارد آن، در قانون مشخص است. وقتی شورا، برای یک اختلاف، رای صادر کند، کسی که رای بر علیه او صادر شده، می تواند اقدام به اعتراض به رای شورا نماید که البته این امر، تابع قواعد، تشریفات و مهلت مخصوص به خود می باشد.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، به بررسی تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف بپردازیم و بگوییم که مرجع صالح برای آن کجا است؛ سپس، مهلت و نحوه اعتراض به رای شورا را توضیح دهیم. چنانچه، پیرامون این موضوع سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.

تجدیدنظر خواهی آرای شورای حل اختلاف

یکی از طرق اعتراض به رای صادره از محاکم، تجدیدنظرخواهی است و البته، این امر، صرفا، در صورتی ممکن می باشد که قانون گذار، این امکان را برای موضوع دعوایی که رای در خصوص آن صادر شده، در نظر گرفته باشد. شورای حل اختلاف نیز یکی از مراجع رسیدگی کننده به پاره ای از دعاوی، با موضوعات مشخص بوده و در موارد مورد پیش بینی قانون گذار، حق صدور رای را نیز دارد.

در بسیاری از موارد، پرونده، صرفا جهت حصول صلح و سازش میان طرفین دعوا و صدور گزارش اصلاحی، در شورای حل اختلاف، به این مرجع، فرستاده می شود. در این موارد، چنانچه طرفین، اقدام به صلح و سازش کنند، شورا، اقدام به صدور گزارش اصلاحی می نماید. این گزارش، قطعی بوده و قابلیت اعتراض ندارد. در صورت عدم حصول سازش نیز پرونده، به مرجع صالح، ارسال می گردد. 

اما در پاره ای از دعاوی، نظیر دعاوی مالی زیر 20 میلیون تومان، شورای حل اختلاف، از حق صدور رای، برخوردار است. تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف، در خصوص تمام آرایی که در شورای حل اختلاف صادر می شود، امکان پذیر می باشد. یعنی، کسی که رای صادر شده در شورای حل اختلاف بر علیه او بوده، می تواند در مهلت آن، اقدام به اعتراض به رای شورا نموده تا مرجع صالح، اقدام به رسیدگی به رای مورد اعتراض نماید.

 

حتما بخوانید: شورای حل اختلاف، ساعت کار و نشانی شعب

مرجع صالح برای تجدیدنظر خواهی از آرای شورای حل اختلاف

در قسمت قبل، در خصوص تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف در مهلت آن، توضیح دادیم و گفتیم که چنانچه، رای صادره، به ضرر یکی از اصحاب دعوا باشد، می تواند اقدام به اعتراض به رای شورا نماید. در این قسمت، قصد داریم، درباره مرجع صالح تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف صحبت کنیم. برای اطلاع از مرجع صالح رسیدگی به تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف، باید به قانون شورای حل اختلاف مراجعه کرد.

طبق ماده 27 این قانون، مرجع صالح رسیدگی اعتراض به رای شورا، دادگاه کیفری دو یا دادگاه عمومی ای است که در حوزه قضایی مشترک با شورای حل اختلاف قرار دارد. در صورتی که مرجع تجدیدنظر خواهی، رای مورد اعتراض را نقض کند، پس از رسیدگی ماهوی، اقدام به صدور رای مجدد، خواهد نمود.

پس از توضیح درباره مرجع صالح رسیدگی کننده اعتراض به رای شورا، در ادامه، قصد داریم، در خصوص مهلت تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف صحبت کنیم.

 

بیشتر بخوانید: صدور گزارش اصلاحی در شورای حل اختلاف

اقامت

 

مهلت درخواست تجدیدنظر خواهی از آرای شورای حل اختلاف

در قسمت های قبل، در خصوص مرجع صالح رسیدگی کننده به دادخواست تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف و آرایی که قابلیت اعتراض دارند، صحبت کردیم. همچنین، گفتیم که شخصی که قصد اعتراض به رای شورا را دارد، باید این عمل را در مهلت قانونی و مقرر انجام دهد. لذا، در این قسمت، قصد داریم، درباره مهلت درخواست تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف توضیح دهیم.

درخواست تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف، مدت زمان و مهلت محدودی دارد و به این صورت نیست که فرد معترض به رای، هر زمان اراده کرد، بتواند اقدام به اعتراض نماید. طبق قانون شورای حل اختلاف، مهلت تجدیدنظرخواهی از آرای شورای حل اختلاف، 20 روز برای ایرانیان مقیم کشور و 2 ماه برای افراد ساکن خارج از ایران، از تاریخ ابلاغ است.

در ادامه، درباره نحوه اعتراض به رای شورای حل اختلاف و مراحل آن، توضیح خواهیم داد.

 

بیشتر بخوانید: قانون شورای حل اختلاف

 

نحوه تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف

در قسمت های قبل، به طور کلی، در خصوص تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف، توضیح دادیم و گفتیم که مهلت اعتراض به رای شورا، چند روز است. در این قسمت، قصد داریم، درباره نحوه تجدیدنطرخواهی از رای شورای حل اختلاف توضیح دهیم و بگوییم که فرد متقاضی اعتراض به رای شورا، باید چگونه اقدام کند.

در مرحله اول، فرد معترض، باید متن اعتراض خود را آماده کرده و فایل تایپ شده آن را تهیه نماید. سپس به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست تجدیدنظر خواهی خود را ثبت کند. ذکر نام و نام خوانوادگی تجدید نظر خواه و تجدید نظر خوانده، ذکر شماره رای مورد اعتراض، شرح اعتراض و نام بردن مدارک مثبت ادعا و پیوست آن ها، از موارد مورد نیاز در تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف می باشند.

چنانچه، قصد کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص مواردی که شورا، صلاحیت صدور رای دارد را دارید، مطالعه مقاله ای که در قسمت در ادامه بخوانید آمده است، پیشنهاد می شود.

 

در ادامه بخوانید: موارد صدور رای در شورای حل اختلاف

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف و مهلت آن در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف و مهلت آن پاسخ دهند.

 

اقامت

 

سوالات متداول

1- مرجع صالح رسیدگی به تجدیدنظر خواهی از رای شورای حل اختلاف کجا می باشد؟

مرجع صالح تجدید نظرخواهی از رای شورای حل اختلاف دادگاه کیفری دو یا دادگاه عمومی واقع در حوزه قضایی شورا می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

2- مهلت تجدید نظر خواهی از رای شورای حل اختلاف چقدر است؟

مهلت تجدید نظر خواهی از رای شورای حل اختلاف 20 روز از تاریخ ابلاغ رای می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

3- نحوه تجدید نظر خواهی از رای شورای حل اختلاف چگونه است؟

نحوه تجدید نظر خواهی از رای شورای اختلاف با ارائه دادخواست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بوده که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

برای مشاوره تجدیدنظر خواهی از رای شورای حل اختلاف و مهلت آن

برای مشاوره تجدیدنظر خواهی از رای شورای حل اختلاف و مهلت آن

مطالب مرتبط:

» جهات تجدیدنظر خواهی حقوقی
» نحوه ثبت شکایت و رسیدگی در شورای حل اختلاف
» ابلاغیه الکترونیکی شورای حل اختلاف

نظرات کاربران



تعداد کل نظرات: 12

عبدالرضا
1400/11/25
باسلام. درشورا باصاحبخانه خود که قصد بیرون کردن من را از خانه داشت توافق کردیم و امضاء واثرانگشت زدیم که 2ماه دیگه خونه رو تحویلش بدم اماوضع خونه خرابه و وتوان گرفتن خونه تا 2ماه دیگه رو ندارم آیا میتونم اعتراض کنم به رای صادر شده. پاسخ مشاور: با سلام. اگر گزارش اصلاحی بوده خیر.

مرتضی
1400/11/25
سلام ازطرف شورای حل اختلاف برام حکمی صادرشده و حالا میخام اعتراض بدم کجا باید برم دفاترقضایی یاکه دادگاه.ممنون میشم ازراهنماییتون.سپاسپاسخ مشاور: با سلام. بله به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید.

حمید عالی شاملو
1400/11/25
سلام اجاره نامه بمده 31/4/1400 تمام شده صاحب خانه شکایت کرده شورای حل اختلاف به من3 ماه فرصت داده. ایا من شامل ستاد مبارزه با کرونا. که مصوبه شده اجاره نامه یک سال تمدید می شود ایا به من تعلق نمگیرد
اقامت

رحیمی
1400/11/25
رای شورای حل اختلاف برای بنده صادر شده ولی هیچ گونه ابلاغی به بنده ندادند .بعد از چند ماه متوجه اجرای حکم متوجه شدم که رای صادر صادر شده برای اعتراض باید چکار کنم؟

شهرام
1399/12/13
با سلام بنده بابت عدم اجرای تعهد مالی از یک شرکت خودرو ساز در شورای حل اختلاف شکایت نمودم که رای دادگاه بدوی صادر و شرکت مربوطه به پرداخت جریمه محکوم گردید . بعد از ابلاغ رای شرکت فوق به رای صادره اعتراض و درخواست تجدید نظر داشت که در رای نهایی موارد اعلامی شرکت رد و رای نهایی صادر شد . حال دوباره شرکت مذکور برای رای نهایی نیز درخواست تجدید نظر کرده است ..آیا رای بعدی که صادر شود پرونده برای اجرای حکم خواهد رفت یا شرکت میتواند دوباره به رای جدید نیز اعتراض کند ؟ اصولا تا چند بار درخواست تجدیدنظر میتواند برای پرونده در نظر گرفته شود ؟پاسخ مشاور: سلام قاعدتا رای دادگاه در تایید رای شورا باید قطعی محسوب گردد اما اگر درخواست تجدیدنظر مورد پذیرش قرار گیرد، رای دادگاه تجدیدنظر رای قطعی بوده و قابل اجرا خواهد بود

رضا
1399/11/25
سلام من ی شکایت انجام دادم ک برگه ای ب من تحویل داده شد اصلا زمان و مکان شورای حل اختلاف نوشته نشد بعد گفتن ک اس ام اس میاد ک کلا اونم نیومد الان شورا رای رو ب ضرر من داده ک تو شورا حاضر نشدم الان من چیکار کنمپاسخ مشاور: سلام چنانچه مهلت دارید تجدیدنظرخواهی نمایید

علی ازاد
1399/11/08
سلام بنده یک مغازه اجاره کردم با مالک به مشکل خوردم مالک مغازه از من تو شورای حل اختلاف بابت اجاره موقعه شکایت کرد در صورتی که اجاره بنده طبق قرار داد بدهکار نبودم چک داده بودم چک هایم پاس شده من درخواست واخواهی دادم چون رای غیابی صادر شده بود و من اطلاعی نداشتم که الان رد شده با وجود این که کامل مشخص که من بدهکار نیستم البته مالک مغازه خودش در قوه قضاییه هست الان میخواهم درخواست تجدید نظر بدهم که فرصت زیادی ندارم نمیدانم چکار کنم چی بنویسم در شواری حل اختلاف متوجه شدم که اصلا هیچ توجهی به پرونده من نمیشود چون مالک من خودش از دوستان آشنایان آقایان در قوه قضاییه هست لطفاً من رو کمک كنییدپاسخ مشاور: سلام دادخواست تجدیدنظر با استناد به چک های داده شده و درخواست استعلام از بانک مربوطه جهت مشخص شدن تکلیف چک ها

منوچهر
1399/10/24
دروود وعرض ادب من یک واحد آپارتمان دارم کرج که تابستان از اهواز آنجا میروم مدیرساختمان هرسال بیش از دو ملیون دربورد شارژ میزند وهیچ فاکتوری ارائه نمی دهد 10سال است از من اخاذی میکند ودوستانی در کلانتری محل دارد که مرا تهدید میکنند حالا که به اهواز آمده ام رفته شکایت کرده ابلاغیه آمد وبدلیل ابتلا به کرونا نتوانستم بروم نوشته که توهین وضرب وجرح درحالیکه اصلا درگیری فیزیکی به هیچ عنوان نداشتم پنج شنبه 99/10/03 ابلاغ شد که 99/10/06 ساعت 9صبح آنجا باش 4روز بعد پنجشنبه 99/10/11پیام آمد رای صادر شد ولی تو سامانه نیامده ومن هنوز اهواز ودربستر بیماری هستم این چه قانونیه که طرف هردروغی رو بنویسه وشورا سریع تو یک هفته رای صادر کنه من جلسه اول نرسیدم حالا تکلیف من چیه چرا حق دفاع تو این اوضاع کرونا به من نداده اند لطف میکنید اگر راهنمایی بفرمایید سپاسگذارم.پاسخ مشاور: سلام احتمالا شاهد داشته است اگر قرار جلب به دادرسی صادر شده ظرف ده روز اعتراض بزنید

فاطمه
1399/10/22
سلام وعرض ادب واحترام به رای دادنامه های حل اختلاف اداره کاراعتراض دارم کجابایدمراجعه کنم چکارکنم من کلی اضافه کاری داشتم وبرای اثبات انها انجادوربین ودستگاه ثبت انگشت داشته وشورای حل اختلاف گفت اینها فایده ای نداره وعنوان شغلی من چیزی دیگه توسایت بیمه ثبت شده ومبلغی که هیت تشخیص رای اول بیشتربوده و رای دوم کمترکرده اون مبلغ روچطوری به منطقی فقط شورای حل اختلاف به نفع کارفرما صحبت میکردآخه چرا این انصافه ؟پاسخ مشاور: سلام رای هیات تشخیص، قابل اعتراض در هیات حل اختلاف است و رای هیات حل اختلاف، قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری.

خ م

برای اعتراض به رای که در شورا بابت دعوی مهریه صادر شده است باید به خود شورا مراجعه کنم ؟پاسخ مشاور: برای تجدیدنظر خواهی باید به دادگاه حقوقی محلی که شورا در آن قرار دارد مراجعه کنید .

نمایش نظرات بیشتر…

نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد.
اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور
با شماره 9099095303 تماس بگیرید.

بستن

“;

myFunction();

}
else
{ alert(“اطلاعات را به درستی تکمیل نمایید”);
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=xmlhttp.responseText;
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=”;
document.getElementById(‘payam’).innerHTML=”
}
}
}

xmlhttp.open(“GET”,”https://www.heyvalaw.com/inc/comments.php?q=”+str+ “&name2=” +str2+ “&text2=” +str3+ “&idcc=” +str4+ “&hiddenrid=” +str5+ “&t1=” +str6,true);
xmlhttp.send();
}

مطالب تصادفی

    اقامت

    اقامت

برگ دادخواست تجدید نظر

مشخصات طرفین | نام نام خانوادگی نام پدر شغل

محل اقامت | شهر – کد ملی – خیابان – کوچه – شماره – پلاک

تجدید نظر خواه | مشخصات تجدید نظر خواه

تجدید نظر خوانده | مشخصات تجدید نظر خوانده

وکیل یا نماینده قانونی |مشخصات وکیل

تجدید نظر خواسته | از رای مندرج در دادنامه شماره 201764 مورخ 5/8/93

شعبه دوم حقوقی (خانواده)…….

دلایل| 1) دلیل سمت / فتوکپی مصدق کارت ملی

2) فتوکپی مصدق دادنامه 3)لایحه اعتراضیه 4) ثانی دادخواست

 ریاست محترم دادگاه های تجدید نظر استان …… (از طریق شعبه……….. دادگاه ………………)

سام علیکم – با احترام اینجانب……………………. نسبت به رای موضوع دادنامه شماره 201764 مورخ 5/8/92شعبه دوم حقوقی…………….. به تاریخ ابلاغ 17/9/92 اعتراض داشته و مراتب تجدید نظر خواهی را در مهلت قانونی با تقدیم دادخواست حاضر بانضمام لایحه اعتراضیه اعلام و تقاضای رسیدگی مجدد به استناد تمام شقوق مختلف ذیل ماده 348 ق.آ.د.م. مورد استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

تجدید نظر خواه

نکته:اوراق قضایی همچون برگ دادخواست یا شکوائیه صرفا «طریقیت»دارند نه «موضوعیت

برای دریافت مشاوره حقوقی توسط کارشناسان حقوقی به صفحه مربوطه مراجعه کرده و یا با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

مطالب مرتبط

دادخواست تعیین مهر المثل و الز…

مشاوره حقوقی خانواده


75 views

نمونه رای دادگاه / تهیه مسکن م...

نمونه رای دادگاه / تهیه مسکن م…

مشاوره حقوقی خانواده


339 views

دادخواست طلاق از ناحیه زوج

دادخواست طلاق از ناحیه زوج

مشاوره حقوقی خانواده


217 views

دادخواست اجازه ازدواج به علت ف…

مشاوره حقوقی خانواده


124 views

نمونه استشهادیه راجع به تغییر ...

نمونه استشهادیه راجع به تغییر …

پرسش و پاسخ حقوقی


871 views

نمونه دادخواست مطالبه مهریه به...

نمونه دادخواست مطالبه مهریه به…

مشاوره حقوقی خانواده


2792 views

دادخواست مطالبه نفقه معوقه

دادخواست مطالبه نفقه معوقه

مشاوره حقوقی ثبت احوال


617 views

نمونه دادخواست مطالبه تفاوت ار…

مشاوره حقوقی کیفری


179 views

دیدگاهتان را بنویسید