پودر جوانه گندم چه عوارضی دارد؟
جوانه گندم قسمتی از هسته گندم است و مسئولیت آن، کمک کردن به گیاه برای تولید گندم جدید است. به نقل از کرمانی با اینکه جوانه گندم در طول بسیاری از فرآیند های تولید آرد حذف می شود، یک جزء اصلی تغذیه از گندم کامل به حساب می آید. جوانه گندم به همراه پوسته، در فرآیند تولید آرد تصفیه شده حذف می شود تا طول عمر محصول نهایی افزایش پیدا کند.
خواص جوانه گندم برای سلامتی چیست؟
جوانه گندم، به صورت خام نیز موجود است و آن را در بعضی محصولات نیز به کار می برند. جوانه گندم روی ماست، بستنی، پای میوه و غلات سرد و گرم استفاده می شود. همچنین در درست کردن توپ های گوشتی و در کل پخت گوشت، جایگزین مناسبی برای پودر چند غله دکتر بیز به حساب می آید.
جوانه گندم چه کاری می تواند برایم بکند؟
جوانه گندم به عنوان یک مکمل غذا، مواد مغذی با ارزشی دارد. همچنین منبعی عالی از پروتئین گیاهی در کنار فیبر و چربی های سالم، منیزیم، زینک، تیامین، فولات، پتاسیم و فسفر است.
جوانه گندم سرشار از ویتامین E. – یک ماده مغذی ضروری با خواص آنتی اکسیدانی- است. متخصصان بر این باورند که آنتی اکسیدان ها، مقدار رادیکال های آزاد در بدن را کاهش می دهند و تحقیقات نشان داده منابع طبیعی آنتی اکسیدان برای پیشگیری از بیماری ها بهتر هستند.
برخی متخصصان بر این عقیده اند که جوانه گندم، به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و باعث سالم ماندن قلب و سیستم قلبی عروقی می شود. محققان ادعا می کنند جوانه گندم می تواند موجب کاهش خطر بیماری های قلبی شود و به تثبیت وزن سالم کمک کند.
همچنین روغن جوانه گندم می تواند به کنترل سطح کلسترول کمک کند. اما هنوز شواهد کافی برای اثبات دیگر ادعا ها از جمله محافظت از پوست در برابر پیری زودرس، کمک به فشار خون، کمک به عملکرد های مغزی یا کمک به هضم غذا وجود ندارد.
جوانه گندم و بذر کتان هر دو، به حفظ سلامت قلب در خانم های یائسه کمک می کنند. برخی تحقیقات نشان داده جوانه گندم می تواند به از بین رفتن علائم یائسگی نیز کمک کند، اما برای اثباتش همچنان به تحقیقات جامع تری نیاز است.
آیا عوارض جانبی هم دارد؟
افرادی که به مشکل عدم تحمل گلوتن مبتلا هستند و یا به گلوتن آلرژی دارند بهتر است از خوردن جوانه گندم بپرهیزند، چون حاوی گلوتن است.
افرادی هم که برنامه غذایی شان کم کربوهیدرات است، باید در مقدار استفاده خود از جوانه گندم دقت کنند. چون یک فنجان جوانه گندم حاویجوانه گندم منبع عالی فیبر و بخش بسیار مفیدی از گندم است که سرشار از مواد مغذی متعدد است. این منبع عالی از ویتأمین ها، مواد معدنی، چربی و پروتئین داراست. فواید جوانه گندم بسیار زیاد است و عمدتاً به مواد مغذی آن نسبت داده می شود.
حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند. روغن جوانه گندم از عصاره آن به دست می آید که به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی، کاربرد های متعددی در صنایع آرایشی و بهداشتی دارد. با این حال، جوانه گندم معمولاً در طول فرآوری به دلیل وجود اسید های چرب غیراشباع چندگانه (که مستعد فساد هستند) دور ریخته می شود. در حالیکه جوانه گندم برای چاقی معجزه می کند!
جوانه گندم چیست؟
جوانه گندم یکی از سه قسمت هسته گندم به همراه سبوس و آندوسپرم است. جوانه گندم به تکثیر گیاه و تخم ریزی دانه های جدید کمک می کند. در طی فرآیند آسیاب از آندوسپرم خارج می شود و می تواند یک مکمل عالی برای رژیم غذایی شما باشد. می توانید جوانه گندم را به اسموتی ها، شیک های پروتئینی، کلوچه ها و نان های مورد علاقه خود اضافه کنید. جوانه گندم حدود 2.5-3.8 درصد از وزن کل دانه را تشکیل می دهد از این رو جوانه گندم سرشار از مواد مغذی ضروری است.
کارشناسان می گویند جوانه گندم به عنوان یک مکمل غذایی ارزش غذایی بسیار زیادی دارد. جوانه یک منبع عالی از پروتئین های گیاهی، همراه با فیبر و چربی های سالم است. همچنین منبع خوبی از منیزیم، روی، تیامین، فولات، پتاسیم و فسفر است. همچنین جوانه گندم برای چاقی نیز در کنار یک رژیم غذایی کاربرد دارد.
جوانه گندم سرشار از است، یک ماده مغذی ضروری با خواص آنتی اکسیدانی. اعتقاد بر این است که آنتی اکسیدان های موجود در جوانه گندم رادیکال های آزاد را در بدن کاهش می دهند.
نکته: تحقیقات نشان می دهد که منابع طبیعی آنتی اکسیدان بهترین منبع معتبر برای پیشگیری از بیماری ها هستند.
برخی معتقدند که جوانه گندم می تواند به تقویت ایمنی و سلامت قلب و سیستم قلبی عروقی شما کمک کند. تحقیقات نشان می دهد که غلات کامل می توانند خطر بیماری قلبی را کاهش دهند و به شما در حفظ وزن سالم کمک کنند.
خواص جوانه گندم برای لاغری
در کنار خاصیت باید بگوییم که این ماده غذایی ارزش های دیگری هم داراست. به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، 100 گرم جوانه گندم خام حاوی:
جدول ارزش غذایی جوانه گندم | |
کالری | 360 |
پروتئین | 23.2 گرم |
چربی | 9.72 گرم |
کربوهیدرات | 51.8 گرم |
فیبر | 13.2 گرم |
کلسیم | 39 میلی گرم |
آهن | 6.26 میلی گرم |
منیزیم | 239 میلی گرم |
فسفر | 842 میلی گرم |
پتاسیم | 892 میلی گرم |
تیامین | 1.88 میلی گرم |
نیاسین | 6.81 میلی گرم |
جوانه گندم همچنین حاوی سدیم، روی، اسید فولیک و آنتی اکسیدان هایی است که به حفظ سلامت و تناسب اندام مطلوب کمک می کند.
خواص جوانه گندم برای چاقی
پودر جوانه گندم برای چاقی در کنار یک رژیم غذایی پرکالری و دارای پروتئین زیاد توصیه می شود. البته صرف خوردن جوانه گندم تأثیری در چاقی نخواهد گذاشت و حتماً باید با یک متخصص تغذیه برای به کارگیری یک رژیم چاقی مناسب استفاده کنید.
جوانه گندم چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
- ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد
- ممکن است خطر دیابت را کاهش دهد.
- ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد
- ممکن است سلامت عضلات را تقویت کند
- خاصیت ضد پیری دارد
- علائم یائسگی را کاهش می دهد
برای اطلاعات بیشتر درباره انواع رژیم سیب زمینی میتوانید به مقاله نوشته شده ما با عنوان مراجعه نمایید.
آیا مصرف جوانه گندم عوارض جانبی دارد؟
افرادی که به گلوتن حساسیت دارند باید از مکمل های جوانه گندم اجتناب کنند، زیرا حاوی گلوتن است. افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارند باید مراقب سهم جوانه گندم خود باشند، زیرا یک فنجان حاوی نزدیک به 60 گرم کربوهیدرات دارد. روغن جوانه گندم سرشار از تری گلیسیرید می باشد که نوعی چربی است. افراد مبتلا به بیماری قلبی و همچنین افرادی که در معرض خطر بالای بیماری قلبی هستند، باید مصرف خود را کنترل کنند، زیرا سطوح بالای تری گلیسیرید با اثرات نامطلوب سلامتی مرتبط است.
عصاره جوانه گندم در برخی افراد عوارض جانبی خفیفی ایجاد می کند. این موارد شامل اسهال، حالت تهوع، گاز و سرگیجه است. شما باید با پزشک خود در مورد مزایا و خطرات افزودن انواع جوانه گندم به رژیم غذایی خود صحبت کنید.
فواید جوانه گندم برای سلامتی به حدی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند،
- سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد
- به پیشگیری از سرطان کمک می کند
- خواص ضد پیری دارد
- عملکرد ورزشی را افزایش می دهد
- جوانه گندم همچنین متابولیسم سلولی را بهبود می بخشد
- به تقویت سلامت ماهیچه ها کمک می کند
- به بارداری کمک می کند
- به پیشگیری از دیابت کمک می کند
- به منظم بودن کارکرد گوارش کمک می کند
- به افزایش وزن کمک می کند
- راه حلی های طبیعی برای داشتن پوست سالم و درخشان ارائه می دهد
مواد مغذی تشکیل دهنده جوانه گندم
جوانه گندم حاوی مواد مغذی هسته گندم است که تنها حدود 2.5 درصد از وزن دانه را تشکیل می دهد، اما فهرست بسیار مفیدی از ویژگی ها را در خود جای داده است. جوانه گندم منبع غلیظی از چندین ماده مغذی ضروری از جمله ویتأمین E، فولات (اسید فولیک)، فسفر، تیامین، روی و منیزیم و همچنین اسید های چرب ضروری و الکل های چرب و منبع خوبی از فیبر است.
نان سفید با استفاده از آردی که از جوانه و سبوس آن حذف شده تهیه می شود. جوانه گندم را می توان به شیک های پروتئینی، کیک ها، کلوچه ها، پنکیک ها، غلات، ماست، اسموتی ها، کلوچه ها و سایر مواد غذایی اضافه کرد.
بیایید فواید تغذیه ای پودر جوانه گندم بین استار را بررسی کنیم، یک اونس (یا 28 گرم) جوانه گندم تقریباً حاوی 101 کالری، 14.5 گرم کربوهیدرات، 6.5 گرم پروتئین، 2.7 گرم چربی، 3.7 گرم فیبر، 3.5 میلی گرم انسان است. میلی گرم تیامین، 22.2 میکروگرم سلنیوم، 236 میلی گرم فسفر، 3.4 میلی گرم روی، 78.7 میکروگرم فولات. جوانه گندم همچنین حاوی 0.4 میلی گرم ویتأمین B6،66.9 میلی گرم منیزیم، 0.2 میلی گرم مس، 1.9 میلی گرم نیاسین، 1.8 میلی گرم آهن، 0.1 میلی گرم ریبوفلاوین، 250 میلی گرم پنبه نیک تا 6 میلی گرم است.
- جوانه گندم به پیشگیری از سرطان کمک می کند
افزودن جوانه گندم یا انواع خاصی از عصاره جوانه گندم به رژیم غذایی افراد می تواند به کاهش عوامل خطر برای انواع مختلف سرطان کمک کند. نشان داده شده است که متابولیسم گلوکز را در سطح اساسی مختل می کند و از فعالیت سلول های سرطانی در بدن، جلوگیری می کند.
- جوانه گندم خاصیت ضد پیری دارد
جوانه گندم مملو از مواد مغذی و ویتأمین ها در سطوح بالایی است که می تواند اثرات قابل توجهی بر اثرات ضد پیری مختلف مانند کیفیت پوست و ریزش مو داشته باشد. به عنوان یک مکمل غذایی، جوانه گندم یک راه طبیعی برای به دست آوردن فواید مختلفی است، اما برخی از افراد نیز رویکرد آرایشی این ماده را انتخاب می کنند و از عصاره آن به طور مستقیم استفاده می کنند یا آن را با سایر مواد آرایشی مخلوط می کنند.
ویتأمین E در جوانه گندم نیز وجود دارد و مطالعات طیف گسترده ای از فواید این ویتأمین را نشان داده است. هنگامی که به طور منظم مصرف شود، پروتئین ها و ویتأمین های موجود در جوانه گندم می تواند تأثیر مثبتی بر افراد مبتلا به بیماری هایی مانند پسوریازیس، آفتاب سوختگی، اگزما، چین و چروک، کدر شدن چهره و کاهش خطوط مو داشته باشد.
- جوانه گندم به افزایش عملکرد حین ورزش کمک می کند
تحقیقات اخیر نشان داده است که جوانه گندم دارای سطوح بالایی از اکتاکوزانول طبیعی است که دارای خواص ارگوژنیک خاصی است. این بدان معناست که وقتی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی معمولی مصرف شود، می تواند با تنظیم مسیر های بیوشیمیایی که انرژی تولید می کنند، استقامت و عملکرد را افزایش دهد، که در واقع صرفه جویی در ذخایر انرژی در بدن را ساده می کند.
- جوانه گندم به بهبود متابولیسم سلولی کمک می کند
یکی دیگر از ویتأمین های مفید موجود در جوانه گندم ویتأمین B است که از تعدادی ویتأمین دیگر تشکیل شده است. رایج ترین انواع موجود در جوانه گندم نیاسین، تیامین و فولات هستند. این ویتأمین ها برای متابولیسم سلولی حیاتی هستند و به تبدیل مواد مغذی از کربوهیدرات ها، لیپید ها و گلوکز به انرژی قابل مصرف برای سلول ها کمک می کنند.
تیامین همچنین می تواند با اختلالات متابولیک مانند چاقی مزمن مبارزه کند. عملکرد بالاتر متابولیسم به معنای انرژی طبیعی بیشتر، کاهش وزن، قدرت و هوشیاری بیشتر است. ویتأمین های B را نیز می توان در بسیاری از غلات کامل و همچنین در جوانه گندم یافت.
- جوانه گندم به تقویت سلامت عضلات کمک می کند
یکی از بهترین منابع پروتئین در رژیم غذایی می تواند از جوانه گندم باشد. پروتئین در حفظ ماهیچه های سالم، ترمیم بافت های آسیب دیده، تنظیم سطح انرژی در بدن و کمک به هموستاز و تعادل کلی سیستم ضروری است. پروتئین همچنین یک نیاز غذایی ضروری برای افرادی است که می خواهند تناسب اندام داشته باشند و توده عضلانی خود را افزایش دهند. قطعاً جوانه گندم برای چاقی و به خصوص در کنار یک رژیم غذایی مفید خواهد بود.
- جوانه گندم در دوران بارداری
جوانه گندم مملو از اسید فولیک است که عامل مهمی در تضمین سلامت نوزاد برای زنان باردار است. زنانی که سطوح سالمی از فولات در سیستم خود دارند، احتمال ابتلای فرزندشان به نقص موارد عصبی و سایر عوارض بسیار کمتر است.
افزودن جوانه گندم به رژیم غذایی زنان باردار به دلیل ماهیت سرشار از مواد مغذی می تواند از بسیاری جهات مفید باشد، اما سطوح بالای اسید فولیک آن، جوانه گندم برای چاقی را جذاب و محبوب کرده است.
- جوانه گندم برای بیماران دیابتی مفید است
وجود سطح بالای اسید فولیک در جوانه گندم برای افراد در معرض خطر دیابت یک اثر ثانویه دارد. اسید فولیک با ترکیبی به نام “هوموسیستئین” در بدن ارتباط منفی دارد که باعث ایجاد برخی بیماری های عروقی، دیابت و بیماری قلبی دارد. قیمت محصولات دکتر بیز بسته به عواملی مانند کیفیت، کمیت و بسته بندی ممکن است از برندی به برند دیگر متفاوت باشد