بهترین دستگاه تزریق پلاستیک سبد میوه

این تصویر نحوه کار دستگاه چینی تزریق پلاستیک را نشان می دهد.پلی اتیلن از مخزن مخروط بالا وارد سیلندر می شود. بدنه سیلندر که با گرمکن های قوی داغ می شود، گرانول را ذوب می کند. حرکت دورانی سیلندر و شکل مارپیچی درون آن (مانند چرخ گوشت) گرانول مایع شده را به درون قالب هدایت می کند. بعد از اتمام این فرآیند، برای لحظاتی تزریق مواد به قالب متوقف شده و سیستم سرمایش، مواد داخل قالب را سرد می کند. در آخرین مرحله قالب (که از دو قسمت تشکیل شده) باز می شود و محصول تولیدی به بیرون پرتاب می شود.

تزریق پلاستیک

 

بعد از این مرحله، فرآیند فوق دوباره تکرار می شود. هرچه قدرت خنک کنندگی دستگاه بیشتر باشد سرعت تولید بیشتر خواهد بود. دستگاه تزریق پلاستیک را می توانید از شرکت های داخلی تولیدکننده یا واردکننده بخرید. قالب را نیز می توانید به شرکت های طراح سفارش بدهید. یکی از این شرکت ها می باشد. بعد از این فقط به یک ساختمان و زمین نیاز دارید تا دستگاه را در آن قرار داده و محصولات را انبار کنید.

تزریق پلاستیک

سرمایه و مهارت لازم جهت شروع کار چقدر است؟

یکی از اصلی ترین معیارها برای شروع هر کاری برآورد سرمایه ی لازم است. سرمایه ی لازم برای شروع کار تزریق پلاستیک نیز به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. اصلی ترین هزینه در این کار مربوط به خرید دستگاه تزریق پلاستیک است.

در ادامه به برخی از موارد که می تواند بر قیمت دستگاه انتخابی شما تاثیر داشته باشد اشاره می کنیم:
1- با توجه به ابعاد قالب انتخابی شما قیمت دستگاه تغییر خواهد کرد؛ مثلا چنانچه قصد تولید یک قطعه اسباب بازی یا سبد سبزی آشپزخانه را دارید فضای قالب کمتر از 30 سانتیمتر برای کار شما کافی است اما چنانچه بخواهید سبد بزرگ میوه تولید کنید باید فضای قالب دستگاه بیشتر باشد.
2-میزان سرمایش دستگاه بر سرعت تولید محصول دستگاه شما تاثیر می گذارد. در زمان خرید و برنامه ریزی تولید به این موضوع توجه کنید.
3- در مورد هزینه های جاری، باید توجه داشت که قیمت آب (برای سرمایش) و برق برای دستگاه هم مبالغ قابل توجهی می شود که باید در نظر داشته باشید. ضمن آن که انتخاب دستگاه مناسبتر می تواند از این هزینه ها بکاهد.
جدول زیر سرمایه مورد نیاز جهت شروع کار و برخی ملاحظات آن را با نرخ های قبل از سال 1396 نشان می دهد.

 

سرمایه مورد نیاز برای آغاز کار در سال 1400

ارزان ترین دستگاه موجود در بازار قیمتی در حدود 300 میلیون تومان دارد. بعد از آن نوبت به رهن و یا اجاره محل کارگاه و اخذ امتیازات لازم برای شروع کار می رسد که حداقل هزینه برای این بخش چیزی در حدود 500 میلیون تومان است.

تهیه قالب نیز از بایدهای کار است و با توجه به قطعه ای که قصد تولید را دارید تغییر می کند. حداقل هزینه برای این کار حدود 100 میلیون تومان است. مواد اولیه استفاده شده نیز با توجه به خواصی که انتظار دارید انتخاب می شوند. چرا که اگر هدف ساخت قطعه ای با استحکام بالا باشد، مواد اولیه ی متفاوتی را نسبت به قطعه ای خواهد داشت که ویژگی دیگری را از آن انتظار دارید. در هر صورت ارزان ترین ماده ی اولیه مربوط به polyethylene است که قیمت آن به ازای هر یک کیلو 20 هزار تومان است.

جمع تمامی این هزینه های گفته شده چیزی در حدود 920 میلیون تومان است. البته فراموش نکنید که این رقم با در نظر گرفتن حداقل قیمت ها محاسبه شد و هزینه هایی مثل آب و گاز و برق مورد نیاز دستگاه را نیز باید در نظر گرفت که با توجه به شرایط می تواند به مجموع هزینه های بیافزاید.

جدول سرمایه لازم جهت شروع کار تزریق پلاستیک و کسب درآمد از آن در سال 1402

در ادامه به برخی از موارد که می تواند بر قیمت دستگاه انتخابی شما تاثیر داشته باشد اشاره می کنیم:

1- قیمت دستگاه با توجه به ابعاد قالب تغییر می کند؛ مثلا چنانچه قصد تولید یک قطعه اسباب بازی یا را دارید فضای قالب کمتر از 30 سانتیمتر برای کار شما کافی است؛ اما چنانچه بخواهید تولید کنید باید فضای قالب دستگاه بیشتر باشد.

1- با توجه به ابعاد قالب انتخابی شما قیمت دستگاه تغییر خواهد کرد؛ مثلا چنانچه قصد تولید یک قطعه یا را دارید فضای قالب کمتر از 30 سانتیمتر برای کار شما کافی است اما چنانچه بخواهید با توجه به درامد تولیدات خود را انجام دهید باید فضای قالب دستگاه بیشتر باشد.

2- میزان سرمایش دستگاه بر سرعت تولید محصول دستگاه شما تاثیر می گذارد. در زمان خرید و برنامه ریزی تولید به این موضوع توجه کنید.

3- در مورد هزینه های جاری، باید توجه داشت که قیمت آب (برای سرمایش) و برق برای دستگاه هم مبالغ قابل توجهی می شود که باید در نظر داشته باشید. ضمن آن که انتخاب دستگاه مناسبتر می تواند از این هزینه ها بکاهد.

4- دستگاه تزریق پلاستیک در داخل تولید می شود اما دستگاه های خارجی و چینی هم در بازار وجود دارد. قیمت ها هم حداقل 100 میلیون تومان است اما با خرید دستگاه های دست دوم می توانید کار خود را با در نظر گرفتن حدود 50 میلیون تومان برای این منظور راه بیندازید.

5- قیمت قالب بسته به پیچیدگی محصول، دقت آن متغیر است. استفاده از قالب های از قبل طراحی شده – مثلا سبد میوه استاندارد- از قیمت قالب سفارش و تولید قالب می کاهد.

6- مواد اولیه لازم برای شروع یک تن در نظر گرفته شده تا بتوان کار را با حدود 4 میلیون تومان شروع کرد. اگر بتوان محصولات تولیدی از این یک میلیون تومان را به سرعت فروخت می توان از درآمد کسب شده برای خرید مواد اولیه لازم برای دور های بعدی تولید استفاده کرد. در غیر این صورت نیاز به سرمایه اولیه بیشتری دارید.

محاسبه هزینه های مرتبط با انجام کار تزریق

برای محاسبه تزریق پلاستیک فاکتورهای زیادی وجود دارد. از جمله این فاکتورها در نظر گرفتن هزینه ی مواد اولیه، هزینه ی ماشین کاری و مدت زمانی است که باید صرف عملیات ساخت شود. منظور از ماشین کاری هزینه ای است که قرار است صرف ساخت قالب شود. زیرا هر قالب برای جسم خاصی با ابعاد و اشکال مختلفی تولید می شود. هزینه ای که صرف تولید قالب می شود با تعداد قطعه هایی که قرار است تولید شود رابطه ی عکس دارد.

با توجه به موارد گفته شده می توان فرمولی به شکل زیر ارائه داد:

هزینه  نهایی تزریق پلاستیک = هزینه  مواد اولیه (نوع مواد و حجم مواد مصرفی) + هزینه  ساخت قالب + هزینه زمان اختصاص داده شده به کار با توجه به نیروی انسانی یا ماشینی

آیا قالب گیری تزریق پلاستیک سودآور است؟

قالب گیری تزریق پلاستیک (با بیشتر آشنا شوید) یکی از روش های محبوب برای تولید قطعات پلاستیکی با کیفیت بالا است که می تواند باعث افزایش چشم گیر درامد ماهیانه از دستگاه تزریق پلاستیک شود. این فرآیند، امکان تولید محصولات پلاستیکی در مقیاس صنعتی را فراهم می کند که این مقیاس وسیع باعث افزایش درآمد تزریق پلاستیک می شود.

از جمله مزایای قالب گیری تزریق پلاستیک می توان به سرعت بالا در تولید، دقت بالا در اندازه گیری و تولید، قابلیت تولید قطعات پیچیده و… اشاره کرد. این مزایا باعث شده است که درآمد تزریق پلاستیک بسیار افزایش پیدا کند و همین امر نیز باعث افزایش درآمد ماهیانه دستگاه تزریق پلاستیک شده است.

با توجه به رشد صنعت تزریق پلاستیک، قالب گیری تزریق پلاستیک به عنوان یک کسب وکار سودآور مطرح است. درآمد تزریق پلاستیک به شرایط مختلفی از جمله اندازه کسب و کار، نوع قطعات تولیدی، بازارهدف و تقاضا بستگی دارد. با برنامه ریزی مناسب و بهره وری بهینه، می توان درآمد تزریق پلاستیک و همچنین به دنبال آن درامد ماهیانه دستگاه تزریق پلاستیک را افزایش داد و از این طریق درآمد بالایی را کسب کرد.

درآمد ماهیانه حاصل از تزریق پلاستیک

از آنجا که تزریق پلاستیک صنعتی نوپا است و در شیوه های جدید آن کمتر به محیط زیست آسیب وارد می شود، روز به روز بازار کار آن رشد می کند. در حال حاضر با پیشرفته شدن دستگاه ها و رونق گرفتن این صنعت درآمد حاصل از تزریق پلاستیک روزانه از 10 میلیون تومان هم بیشتر است که در یک ماه این سود چیزی در حدود 250 الی 300 میلیون تومان خواهد بود. البته برای این کار نیاز به نیروی متخصص، دستگاه های حرفه ای، خرید مواد اولیه گران قیمت و بازاریابی فروش می باشد.

مختصری در مورد اجزا و عملکرد دستگاه تزریق

تا این قسمت در مورد تمامی موضوعات مختلف در مورد روش تزریق پلاستیک صحبت کردیم. اما تمامی این کارها در صورتی امکان پذیر خواهند بود که به یک دستگاه تزریق پلاستیک دسترسی داشته باشیم. در حقیقت اصول و پایه تمامی این مراحل دستگاه مخصوص این کار است.دستگاه تزریق پلاستیک از دو قسمت اصلی تزریق و قالب گیری تشکیل شده است. به این صورت که هر یک از این دو قسمت خود از چندین جز تشکیل می شوند. اصلی ترین اجزای بخش تزریق عبارتند از: قسمت مارپیچی، نازل، بخش ورودی مواد اولیه، حرارت دهی و گرم کردن مواد اولیه.

قالب گیری نیز به بخشی گفته می شود که مواد اولیه در آن شکل نهایی را به خود می گیرند و سپس طبق شرایط خاص خنک شده و از قالب خارج می شوند. این دستگاه در حین سادگی دارای برخی اجزای حساس می باشد که باید طبق اصول و شرایط خاص کار کنند.به عنوان مثال تنظیم دما برای گرم کردن، ذوب کردن پلاستیک و سپس ریتم سرد شدن آن باید با دقت بالایی توسط تنطیمات دقیق دستگاه انجام شود. پس در واقع دستگاه تزریق پلاستیک اساس کار برای انجام تزریق و ایجاد یک قطعه ی نهایی است.

هزینه برق دستگاه تزریق پلاستیک

مهمترین مسئله هنگام خرید این دستگاه، هزینه برق است. به طور کلی در صنعت، هزینه برق برای تجهیزات و دستگاه ها بسیار زیاد است. مثلاً در خط تولید بطری پلاستیکی باید از برق با ولتاژ بالا برای کارکرد دستگاه ها استفاده کرد.انرژی لازم برای تامین نیروی پلاتین نیاز به مصرف برق دارد. البته میزان مصرف برق به نوع دستگاه نیز بستگی دارد.

مثلاً دستگاه هیدرولیکی، مصرف برق بیشتری نسبت به دستگاه برقی دارد. یکی از دلایلی که باعث شد توسعه دهندگان به دنبال یک جایگزین مناسب برای دستگاه هیدرولیکی باشند، مصرف برق زیاد این دستگاه بوده است.یک دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی، حدود پنج هزار کیلو وات انرژی مصرف می کند. این مقدار انرژی برای دستگاه های تزریق پلاستیک برقی کمتر بوده و در حدود 3 تا 4 هزار و 500 کیلو وات است.