طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی
به نظر شما طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟ به منظور ایجاد سایت نمیتوانید بر حسب علاقه و یا صرفاً حرف یک شخص، انتخابی بین وردپرس یا برنامه نویسی داشته باشید! هر دو مزایا و معایب خود را خواهند داشت که در ادامه این مقاله از سایت المنتوری ها علاوه بر توضیح کامل و جامع درباره هر یک از آنها؛ هزینه و قیمت، پشتیبانی و قیمت، هزینه نگهداری و … را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.
سیستم مدیریت محتوا یا به اختصار CMS به نرم افزار تحت وب گفته می شود که کاربران به کمک آن می توانند بدون نیاز به دانش فنی تخصصی و کدنویسی، محتوا را ایجاد، ویرایش و سپس در ذخیره و در وبسایت منتشر کنند.در انتخاب نوع سیستم مدیریت محتوا برای راه اندازی سایت کسب و کارتان باید بر حسب نیاز و خواسته شما از سایت انجام گیرد. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که هر یک از موارد بر حسب نیاز و خواسته شما از سایت مورد استفاده قرار خواهند گرفت؛ حتی در برخی از شرایط، وابسته به نیاز شما از وب سایت؛ ممکن است از زبان برنامه نویسی و وردپرس بصورت یکجا نیز استفاده کنید! اگر به دنبال آموزش افزایش امنیت وردپرس و روشی درست برای راه اندازی سایت جهت توسعه کسب و کارتان هستید و اطلاعات کافی برای انتخاب بین وردپرس و برنامه نویسی ندارید، از مطالعه این مقاله غافل نشوید!
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
یا به اختصار CMS به نرم افزار تحت وب گفته می شود که کاربران به کمک آن می توانند بدون نیاز به دانش فنی تخصصی و کدنویسی، محتوا را ایجاد، ویرایش و سپس در پایگاه داده ذخیره و در وبسایت منتشر کنند.
آشنایی با سایت ساز فوق العاده وردپرس
وردپرس ساده ترین و قدرتمند ترین سازنده وب سایت است که امروزه وجود دارد. یک سیستم مدیریت محتوا همه کاره است که پلتفرمی فوق العاده عالی برای ایجاد محتوا و مدیریت آن برای انواع وب سایت ها محسوب می شود که با قابلیت های زیادی نظیر استفاده از قالب های آماده و اختصاصی راه حلی عالی جهت راه اندازی وب سایت ها برای کسب و کار شما است.
مزایا طراحی سایت با وردپرس
از مهم ترین مزایای طراحی سایت با وردپرس، رایگان بودن و متن باز بودن آن است که می توانید برای تغییر ظاهر و عملکرد وب سایت طیف گسترده ای، از قالب ها و افزونه ها را استفاده کنید. استفاده از وردپرس بسیار آسان است و دارای یک رابط کاربری ساده و روان است.این کیفیت به وردپرس کمک می کند بر رقبایی مانند دروپال یا جوملا غلبه کند و نیاز به افزودن صفحات جدید، پست های وبلاگ، تصاویر و غیره بسیار آسان و سریع انجام می شود و از آنجایی که کار کردن با وردپرس بسیار ساده است، سبب کاهش زمان نیز می شود و نیازی به تخصص فنی و تسلط بر HTML ،CSS ،PHP و سایر فناوری های پیچیده نخواهد بود.
از این جهت مورد پسند کاربران بوده و امکان مدیریت و طراحی بدون کدنویسی و سفارشی کردن عنوان و طرح بندی سایت و شروع ایجاد صفحات و پست ها برای استفاده راحت را دارد و صاحبان وب سایت یا وبلاگ نویسان، می توانند وب سایت خود را ویرایش و مدیریت کنند. سیستم وردپرس همواره به روز می شود. به روزرسانی منظم به این معنی است که باگ های ایجاد شده حل می شود و ویژگی های مفید و هیجان انگیز جدید به طور مرتب اضافه می شوند.
در وردپرس به راحتی می توانید محتوا را انتشار دهید. از دیگر ویژگی های وردپرس اینست که می توانید از انواع دستگاه ها به آن متصل شوید و سایت خود را مدیریت کنید. همچنین با وردپرس شما می توانید سطح کاربری های متفاوتی را مانند (نویسنده، ویرایشگر، مشترک و مدیر کل) ایجاد کنید.
وردپرس دارای یک مخزن بزرگی از قالب ها و افرونه های آماده و رایگان با قابلیت پیش نمایش بر روی سایت شما می باشد، اضافه کردن قالب های اختصاصی به وردپرس یکی دیگر از مزایای فوق العاده این سیستم می باشد. در زمان کنونی استفاده از تلفن های همراه و تبلت ها بیشتر از کامپیوتر ها است بنابراین قالب و طرح وب سایت شما نیز باید در این دستگاه ها به خوبی محتوایش نمایش داده شود در غیر اینصورت نمیتوانید نرخ تبدیل بالایی از وب سایتتان داشته باشید.
همانطور که در آموزش طراحی سایت با وردپرس اشاره کردیم، وردپرس منبع باز و رایگان است، به همین دلیل توسط گروهی از دوستداران وردپرس در سراسر جهان پشتیبانی می شود. این انجمن از دوستداران وردپرس وظیفه به روز نگه داشتن وردپرس و ایجاد تغییرات در فایل های سورس را بر عهده دارند. وردپرس یک سایت ساز همه فن حریف است با کلی قالب و افزونه جهت بهینه کردن عملکردهای وب سایت که برای کسب و کار شما امکان رشد را به آسانی فراهم میکند.
معایب طراحی سایت با وردپرس
وردپرس برای راه اندازی اولیه سایت و کسب و کار با کیفیت و هزینه کم انتخاب مناسبی است اما در آینده با گسترش کسب و کار به دلیل ترافیک های ایجاد شده و افزایش افزونه ها، سرعت و کارایی به شدت کاهش میابد در نتیجه برای ادامه ی مسیر انتخاب درستی نخواهد بود.
- تخریب عملکرد ها هنگام بروزرسانی هسته وردپرس
- سنگینی حجم و محدودیت فضای ذخیره سازی و کندی عملکرد سایت در قالب های سنگین
- احتمال سرقت اطلاعات یا نفوذ به سایتتان در صورت استفاده از افزونه های نال شده
قبل از اینکه وب سایت خود را ارتقا دهید، مطمئن شوید که یک نسخه پشتیبان (بک آپ) از اطلاعات خود دارید. وقتی صحبت از ویرایش به میان می آید، وردپرس یک ابزار همه کاره است، هنگامی که سعی می کنید ویژگی های خاصی را تغییر دهید؛ اگر آشنایی کافی در این زمینه نداشته باشید، ممکن است سایر ویژگی ها را خراب کنید؛ با این حال اگر متخصص وردپرس نیستید یا دانش کد نویسی وردپرس را ندارید، ممکن است ایجاد تغییرات گسترده در تم ها برای شما مشکل ساز باشد.
طراحی سایت با زبان های تحت وب
منظور از زبان برنامه نویسی، رابطی بین انسان و کامپیوتر حین طراحی نرم افزار ها یا سایت ها با استفاده از کد گذاری ها و نشانه گذاری ها است که امروزه برای توسعه و ارتقا وب سایت ها، استفاده از زبان مناسب مطابق نیاز های کاربر مورد توجه قرار می گیرد.
آشنایی با زبان PHP
PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور منبع باز است که بسیاری از توسعه دهندگان برای توسعه وب سایت های استاتیک ، پویا یا برنامه های وب از آن استفاده می کنند؛ همچنین زبان PHP یک زبان همه کاره است که از آن می توانید در بسیاری از پروژه ها از جمله رابط کاربری گرافیکی (GUI) استفاده کنید.
PHP بر روی مرورگر و نیز در خط فرمان اجرا می شود، بنابراین، اگر مایل به نمایش کد خروجی خود در مرورگر نیستید، می توانید آن را در ترمینال نشان دهید؛ PHP به دلیل مزایای زیادی که دارد، اکنون بیش از 15 سال است که بسیار کاربردی و مورد استفاده در سرور های وب بوده است و محبوب کاربران واقع شده است.
از جمله مزایای PHP میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- مستقل از پلتفرم Cross-Platform
- عدم نیاز به سیستم عامل خاصی جهت استفاده از PHP
- قابل اجرا روی هر پلتفرم و سیستم عاملی اعم از ویندوز، لینوکس،مک
- متن باز بودن PHP
- دسترسی راحت به کد اصلی PHP
تعدادی از شرکت های تأسیس شده و غول های فناوری از PHP برای اجرای سرور های خود استفاده می کنند: برای مثال فیس بوک از PHP برای تقویت سایت خود استفاده می کند همچنین پیاده سازی به نام Hip Hop ایجاد کرد و یا در مثالی دیگر: ویکی پدیا یکی از بزرگترین منابع اطلاعاتی جهان در مورد هر موضوعی، با زبان PHP ساخته شده است.
- کدنویسی صفحاتی با محتوای متناسب کاربران مختلف بر اساس نوع مرورگر یا آدرس IP
- کدنویسی صفحات ASP دارای فرم ها، ایمیل، توابع ریاضی و محاسبات با امنیت جاسازی شده
- پردازش صفحات XML توسط زبان برنامه نویسی ASP
- دسترسی برنامه نویسان به فعال و غیرفعالسازی برخی از عملکردهای مرورگر مانند دکمه برگشت و عملکرد کپی و جایگذاری
- اضافه کردن چند خط کد برنامه برای خواندن نتایج یک فرم آنلاین یا پارامترهای موجود در URL
HTML چیست؟
در واقع؛ HTML یک زبان برنامه نویسی محسوب نمی شود زیرا نمی تواند عملکرد پویا ایجاد کند، در عوض، با استفاده از HTML، کاربران وب می توانند پیوندها و پاراگراف ها را با استفاده از ویژگی ها و عناصر، ایجاد و شکل دهند.
در بیانی دیگر: HTML یک زبان مبتدی پسند با پشتیبانی فراوان است و عمدتاً برای صفحات وب سایت استاتیک استفاده می شود؛ HTML بهترین عملکرد را با CSS برای استایل و جاوا اسکریپت دارد.
از کاربرد های HTML میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- استفاده از کد HTML برای طراحی نحوه نمایش عناصر صفحه وب مانند متن، لینک ها و فایل های رسانه ای توسط مرورگر
- استفاده از HTML برای ساخت فرم هایی برای خرید، رزرو کردن، یا جستجوی اطلاعات در یک وب سایت
- جاسازی لینک ها از طریق HTML
در نتیجه، در حالت کلی میتوان گفت: HTML یک عنصر اساسی برای راه اندازی یک سایت تجارت الکترونیک یا یک سرویس مبتنی بر اشتراک آنلاین است.
شایان ذکر است که HTML اکنون یک استاندارد رسمی وب در نظر گرفته می شود؛ کنسرسیوم وب جهانی (W3C) مشخصات HTML را همراه با به روز رسانی منظم، حفظ و توسعه می دهد.
CSS چیست؟
فرض کنید: اگر HTML موتور ماشین بود، CSS بدنه و رنگ آن بود؛ در حالی که یک وب سایت ممکن است بدون CSS کار کند، نتیجه نهایی جذاب نیست؛ در صورت استفاده صحیح، CSS ظاهر وب سایت و تجربه کاربری را بهبود می بخشد، اگر از CSS استفاده نمی شد، صفحات وب از نظر بصری جذابیت کمتری داشتند و مرور آنها دشوارتر بود.
از جمله کاربرد های CSS میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- تغییر رنگ متن، سبک فونت ها، فاصله بین پاراگراف ها، نحوه اندازه گذاری و چیدمان ستون ها،
- طرح های چیدمان وبسایت، تغییرات در نمایش برای دستگاه های مختلف و اندازه های صفحه نمایش
- استفاده از تصاویر پس زمینه یا رنگ های مختلف
CSS قابلیت هایی چون یادگیری و استفاده ی راحت از آن، امکان ایجاد تغییر کلی، افزایش سرعت بارگذاری صفحات، صرفه جویی در زمان برای طراحی، ارائه سبک های برتر با ویژگی های گسترده و امکان بهینه ساری محتوا برای بیش از یک نوع دستگاه را دارد.
اکنون به دلیل منسوخ شدن ویژگی های HTML، توصیه می شود از CSS استفاده کنید؛ بنابراین بهتر است که در تمام صفحات HTML از CSS استفاده کنید تا با مرورگرهای آینده سازگار شوند.
جاوا اسکریپت چیست؟
جاوا اسکریپت نیز زبان برنامه نویسی پویا است و مبتنی بر متن میباشد؛ هم در سمت سرویس گیرنده و هم در سمت سرور استفاده می شود و برای ایجاد تعامل بیشتر و توسعه صفحات وب، برنامه های کاربردی و بازی ها برای بازدیدکنندگان استفاده می شود.
به شما امکان می دهد ویژگی های پویا را در صفحات وب پیاده سازی کنید، توانایی هایی را ارائه می دهد که فقط با HTML و CSS قابل انجام نیستند، مانند تازه کردن فید توییتر، ویدیوهای جاسازی شده یوتیوب و موارد دیگر که باعث جذب بازدیدکنندگان و بازگشت دوباره کاربران به سایت می شود.
جاوا اسکریپت به صفحات وب اجازه می دهد تا از بسیاری جهات از جمله نمایش انیمیشن ها، ایجاد منوهای کشویی کاربردی، بزرگنمایی و کوچکنمایی تصاویر صفحه وب یا حتی تغییر رنگ دکمه ها زمانی که ماوس کاربر روی آن قرار می گیرد، تعامل بیشتری داشته باشند.
از جمله کاربردهای اصلی جاوا اسکریپت میتوان به موارد زیر نیز اشاره نمود:
جاوا اسکریپت به طور گسترده در توسعه بازی استفاده می شود، به ویژه برای توسعه دهندگان جدید که می خواهند مهارت های خود را تمرین کرده و اصلاح کنند؛ از سوی دیگر، جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی پویا است که از محاسبات ریاضی نیز پشتیبانی می کند.