مراحل مراقبت و انجام ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را از بهترین متخصصان بشنوید

انجام جراحی ایمپلنت تنها اولین قدم است. مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان به همان اندازه مهم است. اگر به درستی از لبخند جدید خود مراقبت کنید، به راحتی می توانید از درد، ناراحتی و عوارض غیر ضروری بعد از کاشت ایمپلنت دندان جلوگیری کنید. راهنمای زیر مراقبت های کامل پس از ایمپلنت دندان در شیراز، از جمله روز جراحی و هفته های بعد را بررسی می کند.

مراقبت های ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از ایمپلنت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشند. ایمپلنت دندان تا زمانی که به درستی از آنها نگهداری شود، می توانند به اندازه دندان های طبیعی دوام بیاورند. این شبیه به داشتن یک ماشین لوکس و گران قیمت است که نیاز به مراقبت و نگهداری منظم دارد. مراقبت های بعد از ایمپلنت شامل تمیز کردن دقیق، بررسی های منظم دندانپزشک ایمپلنت برای نظارت بر سلامت ایمپلنت دندان شما است. برای اطمینان از اینکه موفقیت آمیز بودن جراحی ایمپلنت دندان و اینکه بیشترین استفاده را از این دندان های جایگزین شده ببرید، به توصیه های زیر عمل کنید:

بلافاصله پس از جراحی مراقبت مناسب را شروع کنید

به محض پایان جراحی شما، فرآیند مراقبت از ایمپلنت دندان آغاز می شود. در راه خانه شروع به استراحت کنید. شخصی را همراه خود بیاورید که به جای شما را رانندگی کند. این زمانی است که اثرات بیهوشی شروع به از بین رفتن می کند. مهمترین چیزهایی که باید در نظر داشته باشید این است که به ناحیه ایمپلنت دست نزنید و از شستشوی شدید دهان خودداری کنید. دستورالعمل های مراقبت از ایمپلنت دندان را بلافاصله پس از جراحی رعایت کنید و برای چند روز آینده ادامه دهید.

خونریزی را کنترل کنید

خونریزی از محل ایمپلنت یا قرمزی بزاق می تواند تا 72 ساعت پس از جراحی ایمپلنت دندان ادامه یابد. بهترین راه برای کنترل آن این است که گاز استریل را حدود یک ساعت گاز بزنید. پس از بازگشت به خانه هر 6 تا 10 ساعت در صورت لزوم این کار را تکرار کنید. اگر خونریزی بیش از حد است، به جای آن چای سیاه کیسه ای مرطوب شده را گاز بگیرید.

اسید تانیک رگ های خونی را منقبض و تشکیل لخته های خونی را آسان تر میکند. برای جلوگیری از خونریزی غیرضروری سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید، صاف بنشینید و از ورزش بدنی خودداری کنید. خم نشوید یا چیز سنگینی بلند نکنید. تف کردن شدید، سیگار کشیدن و استفاده از نی نیز می تواند تشکیل لخته خون را پیچیده کند.

درد را مدیریت کنید

درد یکی از رایج ترین عوارض ایمپلنت دندان است که معمولا دندانپزشک متخصص برای تسکین آن قرص های مسکن تجویز میکند و معروف ترین آنها ایبوپروفن، OTC Advil و Aleve هستند. مطالعات نشان می دهد که این مسکن ها می توانند در فرآیند جوش خوردن استخوان با ایمپلنت اختلال ایجاد کنند. بهترین درمان برای درد پس از کاشت ایمپلنت، تیلنول است. آن را درست قبل از از بین رفتن بیهوشی یا زمانی که درد شدید دارید، مصرف کنید. دستورالعمل های روی بسته بندی را رعایت کنید. متخصص ایمپلنت دوز مصرفی و مقدار را به شما اعلام میکند، اما قانون کلی این است که بیشتر از هر 6 ساعت از مسکن استفاده نکنید.

درد ایمپلنت دندان

درد ایمپلنت دندان باید حدود 4 روز پس از جراحی کاهش یابد. همچنین ممکن است سفتی گلو و مشکل در بلعیدن غذا را تجربه کنید. اگر این علائم برای مدت طولانی تری ادامه یافت، با دندانپزشک خود تماس بگیرید. او ممکن است داروی قوی تری تجویز کند.هرگز خودتان سر خود آنتی بیوتیک مصرف نکنید. اگر پزشک شما مشکوک به عفونت باشد، دوره ای را تجویز می کند.​

تورم و کبودی را به حداقل برسانید

تورم و کبودی روی صورت و لثه ها اغلب در روز بعد از جراحی ظاهر می شود. لیفت سینوس ممکن است باعث کبودی اطراف بینی و چشم شما شود. تغییر رنگ 2-3 روز پس از بازگشت به خانه به اوج خود می رسد و خود به خود ناپدید می شود. اگر تورم دندان شما را آزار می دهد، می توانید یک کیسه یخ را روی صورت خود قرار دهید، نزدیک ترین ناحیه ای که بیشترین آسیب را دارد و آن را هر بار 15 تا 20 دقیقه نگه دارید، استراحت کنید و تا 48 ساعت بعد از جراحی تکرار کنید.

برخی از محصولات OTC نیز اثر ضد التهابی دارند، اما باید با احتیاط از آنها استفاده کنید، زیرا ممکن است که سرعت روند بهبودی را کاهش دهد. سایر مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان که می توانید انجام دهید شامل پرهیز از خوردن نمک، هیدراته ماندن و خوابیدن در حالت نشسته است. اگر هم میخواهید به حالت خوابیده بخوابید، 2 تا 3 بالش زیر سر خود قرار دهید.

استراحت کافی داشته باشید

بیشتر بیماران روز بعد به سر کار باز می گردند. با این حال، اگر شغل شما به فعالیت شدید نیاز دارد، چند روز مرخصی بگیرید. برای حدود یک هفته باید از فعالیت بدنی و ورزش شدید اجتناب شود. حتماً هر شب 8 ساعت بخوابید. بخش بزرگی از روند بهبودی زمانی اتفاق می افتد که شما در رختخواب هستید.

بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید

مراقبت های ایمپلنت شامل رعایت بهداشت دهان و دندان در طول دوره بهبودی است. بافت های نرم اطراف ایمپلنت نیاز به محیطی تمیز برای بهبودی دارند. عفونت ها علت شماره یک شکست ایمپلنت هستند. دندان های خود را طبق معمول شب بعد از جراحی مسواک بزنید، اما از تماس با ایمپلنت خودداری کنید. بعد از هر وعده غذایی دهان خود را با یک لیوان آب گرم و یک قاشق چایخوری نمک بشویید تا بقایای غذا از بین برود. این کار را تا یک هفته بعد از عمل ادامه دهید. پس از آن، از شستشوی کلرهگزیدین استفاده کنید.

حداقل برای چند روز از نخ دندان یا مسواک برقی استفاده نکنید. بهترین راه حل یک مسواک سنتی یا یک برس تمیز کننده ایمپلنت دندان است اگر از متخصص ایمپلنت خود دریافت کرده اید. در دراز مدت، مطمئن شوید که مراقبت های پس از ایمپلنت دندان را به خوبی انجام دهید.

منظور از مراقبت های بعد از ایمپلنت، مسواک زدن، شستشوی دهان و نخ دندان کشیدن هر روز است. ایمپلنت ها ممکن است حفره ایجاد نکنند، اما بافت های نرم اطراف آن ممکن است عفونی شوند. معاینات منظم دندانپزشکی نیز یکی از توصیه های کلیدی بعد از عمل است. مراجعه منظم به دندانپزشک، به تشخیص عفونت ها قبل از تبدیل شدن به یک مشکل کمک می کنند.

رژیم غذایی مناسب را دنبال کنید

اگر کل دندان های شما کاشته نشده اند، سعی کنید با سمتی که دندان طبیعی شما قرار دارد مواد غذایی را بجوید. حداقل یک هفته پس از جراحی از خوردن و نوشیدنی گرم خودداری کنید. سعی کنید مایعات را روی محل جراحی نریزید اما آن را مرطوب (هیدراته) نگه دارید. در حالت ایده آل، 170 تا 220 گرم آب بنوشید.

برای خوردن نوشیدنی ها از نی استفاده نکنید. مهمترین نکته ای که در مراقبت های ایمپلنت باید رعایت کنید این است که از مصرف غذاهای سفت و ترد خودداری کنید. تا زمانی که علائم بعد از عمل را احساس کردید، از غذاهای نرم استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که برنامه غذایی خود را پر از مواد مغذی نگه دارید تا بدن خود را تا حد ممکن در طول دوره بهبودی قوی نگه دارید.

سیگار و الکل را کنار بگذارید

استعمال دخانیات به شدت بر بهبود ایمپلنت دندان تاثیر می گذارد. به هیچ وجه نباید حداقل 2 ماه پس از جراحی سیگار بکشید. این مقدمه ای برای ترک همیشگی سیگار میباشد. نیکوتین منجر به منقبض کردن رگ های خونی شده که می تواند باعث ایجاد اختلال در استخوان سازی و عفونت یا شکست ایمپلنت شود. همچنین باید حداقل 72 ساعت پس از عمل از مصرف الکل خودداری کنید. بهترین راه حل این است که حداقل یک هفته نوشیدن الکل را کنار بگذارید. این می تواند باعث کند شدن تشکیل رگ های خونی شود، بنابراین ممکن است ایمپلنت به اندازه کافی با استخوان ترکیب نشود.

به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید

ممکن است مجبور شوید 14 روز پس از جراحی برای کشیدن بخیه به متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید. برخی از عوارض و مشکلات بعد از کاشت دندان به خودی خود حل می شوند، اما این بدان معنا نیست که شما نباید برای آزمایشات منظم شرکت کنید. دندانپزشک باید بتواند ارزیابی کند که آیا روند بهبودی همانطور که باید در حال پیشرفت است یا خیر و آیا او توصیه دیگری برای شما دارد؟

پس از آن، باید به طور مکرر لثه های خود را توسط یک جراخ دهان و دندان معاینه کنید. عفونت ها از بافت های نرم شروع می شوند و می توانند به سمت استخوان شما پیشرفت کنند و خطر از بین رفتن ایمپلنت را ایجاد کنند. علاوه بر این، ایمپلنت ها ضربه گیر نیستند، یعنی اگر عادت به دندان قروچه یا فشردن دندان های خود دارید، باید این موضوع را پیش از جراحی به دندانپزشک اطلاع دهید تا به فکر راه حل مناسب باشد.

مراقبت های ایمپلنت در دراز مدت چیست؟

چند جنبه مهم مراقبت طولانی مدت ایمپلنت آورده شده است:

  • ویزیت منظم دندانپزشکی به خصوص در روش پانچ ایمپلنت
  • بهداشت دهان و دندان مناسب
  • اجتناب از مصرف تنباکو و خطر شکست ایمپلنت
  • رژیم غذایی سالم غنی از مواد مغذی
  • جلوگیری از اجسام سخت یا گاز گرفتن غذاهای خیلی سفت در انواع ایمپلنت و بریج کردن دندان
  • محافظ دندان قروچه
  • عکسبرداری با اشعه ایکس دندان برای نظارت بر وضعیت ایمپلنت و استخوان

به یاد داشته باشید، رعایت بهداشت دهان و دندان، مراجعه منظم به دندانپزشک و سبک زندگی سالم کلید موفقیت طولانی مدت و ایمپلنت دندان است.