آیا قرار رد اعاده دادرسی قابلیت تجدید نظر میباشد
دینا » آیین دادرسی » آیین دادرسی مدنی » تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر
تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر
در این مقاله به بررسی تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر خواهیم پرداخت .
برای مشاوره تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر
برای مشاوره تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر
همواره ممکن است که در طی رسیدگی به دعاوی در دادگاه ها بروز اشتباهی سبب تضییع حقوق یکی از طرفین دعوا گردد و به همین دلیل است که در قانون آیین دادرسی مدنی و قانون آیین دادرسی کیفری روش هایی برای اعتراض به احکام صادره از دادگاه ها پیش بینی شود که یکی از این روش ها ، تقاضای اعاده دادرسی در امور حقوقی و درخواست اعاده دادرسی در امور کیفری است که تنها در شرایط استثنایی و با ارائه یکی از دلایل مذکور در قانون امکان پذیر می باشد . اما علاوه بر اینکه از احکام صادر شده از دادگاه بدوی در شرایطی می توان تقاضای اعاده دادرسی نمود ، تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدیدنظر نیز امکان پذیر می باشد . به همین مناسبت در این مقاله قصد داریم پس از توضیح در رابطه با اینکه اعاده دادرسی چیست و جهات اعاده دادرسی کدامند ، به بررسی درخواست اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر بپردازیم .
اعاده دادرسی چیست
با عنایت به قانون آیین دادرسی مدنی و قانون آیین دادرسی کیفری در می یابیم که در کنار فرجام خواهی و اعتراض شخص ثالث ، اعاده دادرسی یکی از مراحل بعد از رای دادگاه تجدید نظر و روش های فوق العاده اعتراض به حکمی است که به صورت قطعی توسط دادگاه صادر شده است . به استناد ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی نسبت به احکامی که قطعیت یافته اند ممکن است درخواست اعاده دادرسی شود . لذا با تقاضای اعاده دادرسی از سوی مدعی ، دادگاه مجددا به همان دعوایی که قبلا رسیدگی کرده و در خصوص آن حکم قطعی صادر کرده است ، مجددا رسیدگی خواهد کرد . البته درخواست اعاده دادرسی نسبت به احکام قطعی که از سوی دادگاه صادر شده اند ، صرفا در شرایطی که توسط قانون مشخص شده است امکان پذیر می باشد که ذیلا شرایط درخواست اعاده دادرسی یا جهات اعاده دادرسی را مورد بررسی قرار می دهیم .
جهات درخواست اعاده دادرسی
همانطور که اشاره شد ، تقاضای اعاده دادرسی نسبت به احکام دادگاه ها یکی از روش های فوق العاده اعتراض به احکام دادگاه است و لذا صرفا در شرایط و مواردی که قانونگذار آن را مجاز دانسته است ، قابل طرح می باشد . با عنایت به قانون آیین دادرسی مدنی جهات و موارد درخواست اعاده دادرسی از دادگاه ها به شرح زیر است :
1 ) موضوع حکمی که دادگاه صادر کرده است ، مورد ادعای خواهان نبوده باشد ؛
2 ) حکمی که از سوی دادگاه صادر شده باشد ، بیشتر از خواسته تعیین شده توسط خواهان بوده باشد ؛
3 ) در مفاد و متن حکمی که از سوی دادگاه صادر شده است تضادی وجود داشته باشد که متن رای را با اشکال مواجه سازد ؛
4 ) احکام متضادی از دادگاه صادر شده باشد ، بدون اینکه دلایل موجهی مبنای این تعارض بوده باشد ؛
5 ) در صدور حکم در دادگاه حیله و تقلب رخ داده باشد و دادگاه بر مبنای این حلیه و تقلب رای اشتباهی صادر نموده باشد ؛
6 ) جعلی بودن سندی که در صدور حکم توسط دادگاه مورد توجه قرار گرفته باشد و بر مبنای آن رای صادر شده باشد ، در دادگاه صلاحیت دار به اثبات برسد ؛
7 ) اصالت سندی که در صدور حکم توسط دادگاه مورد توجه قرار نگرفته است اثبات گردد و آن سند در سرنوشت دعوا تاثیر داشته باشد ؛
8 ) اسناد و مدارک جدیدی پس از صدور حکم توسط دادگاه به دست آید و اثبات شود که این اسناد در مرحله قبل وجود نداشته اند و یا اینکه در اختیار شخص نبوده اند ؛
9 ) حکم صادر شده توسط دادگاه به تشخیص رئیس قوه قضاییه خلاف شرع تشخیص داده شود . به همین مناسبت در صورتی که یکی از موارد تقاضای اعاده دادرسی حقوقی وجود داشت ؛ می توان از دادگاه درخواست اعاده دادرسی نمود . لازم به ذکر است که مهلت درخواست اعاده دادرسی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه می باشد .
تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر
در قسمت های قبل به توضیح اینکه اعاده دادرسی چیست و در چه مواردی می توان از دادگاه تقاضای اعاده دادرسی نمود را مورد بررسی قرار دادیم ؛ اما در این قسمت قصد داریم به بررسی اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر پرداخته و احکام مربوط به آن را بررسی نماییم .
لازم به ذکر است که مرجع اعاده دادرسی بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، همان دادگاهی است که به دعوا رسیدگی کرده و در خصوص آن حکم قطعی صادر نموده است . لذا اگر حکم قطعی از سوی دادگاه بدوی صادر شده باشد ، درخواست اعاده دادرسی از حکم باید در همان دادگاه بدوی صادر کننده حکم به عمل آید . اما در صورتی که حکم از سوی دادگاه تجدیدنظر صادر شده باشد ، برای تقاضای اعاده دادرسی از آن حکم ، باید به دادگاه تجدید نظر دادخواست اعاده دادرسی داده و دادگاه تجدیدنظر مجددا به همان دعوا رسیدگی ماهوی کرده و حکم مقتضی را صادر خواهد کرد .
علاوه بر این ، همانگونه که اشاره شد درخواست اعاده دادرسی در دادگاه ها صرفا در خصوص احکام قطعی شده امکان پذیر است و از قرارهای صادر شده توسط دادگاه حتی قرارهای قاطع دعوا نمی توان درخواست اعاده دادرسی نمود . لذا در خصوص اینکه از چه احکامی می توان در مرحله تجدید نظر خواهی اعاده دادرسی نمود ، باید گفت احکام قطعی صادر شده از دادگاه تجدید نظر قابلیت اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر را خواهند داشت .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- آیا از احکام دادگاه تجدید نظر می توان درخواست اعاده دادرسی نمود ؟
احکام صادر شده از دادگاه تجدید نظر نیز قابلیت اعاده دادرسی را دارند .
2- درخواست اعاده دادرسی از حکم دادگاه تجدید نظر در کجا باید مطرح شود ؟
دادگاه تجدید نظری که حکم صادر کرده است صلاحیت رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی از آن حکم را نیز خواهد داشت .
3- برای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر چه شرایطی باید وجود داشته باشد ؟
از احکام قطعی در دادگاه تجدید نظر می توان اعاده دادرسی نمود و قرارهای صادر شده قابلیت اعاده دادرسی ندارند .
برای مشاوره تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر
برای مشاوره تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر
» اعاده دادرسی در امور کیفری
» مهلت اعاده دادرسی حقوقی
نظرات کاربران
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099095303 تماس بگیرید. |
“;
myFunction();
}
else
{ alert(“اطلاعات را به درستی تکمیل نمایید”);
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=xmlhttp.responseText;
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=”;
document.getElementById(‘payam’).innerHTML=”
}
}
}
xmlhttp.open(“GET”,”https://www.heyvalaw.com/inc/comments.php?q=”+str+ “&name2=” +str2+ “&text2=” +str3+ “&idcc=” +str4+ “&hiddenrid=” +str5+ “&t1=” +str6,true);
xmlhttp.send();
}
مطالب تصادفی