فرق قابلمه تفلون با گرانیت چیست؟
امروزه قابلمه های تفلون و گرانیت در تمام آشپزخانه ها از آنها استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم فرق اصلی قابلمه تفلون و گرانیت را برای شما توضیح دهیم.
معمولا از قابلمه تفلون و گرانیت حداقل 2 بار در روز استفاده می شود.
ماهیت قابلمه تفلون و گرانیت در این است که همیشه در معرض حرارت بالا و مستقیم قرار می گیرند.
برای همین برای خرید باید دقت لازم صورت بگیرد، زیرا این امر در سلامتی افراد منزل بسیار حائز اهمیت است.
اگر برای خرید قابلمه تفلون و گرانیت به بازار رفته باشید، با انبوهی از مدل ها، طرح ها و رنگ ها مواجه می شوید که این باعث می شود شاید دچار سردرگمی شوید.
یکی از مهمترین سوالاتی که مشتریان دارند این است که قابلمه تفلون و گرانیت کدام یک از کیفیت و دوام بیشتری برخوردار هستند و سلامتی افراد منزل را تضمین می کنند.
در این مقاله ما به صورت کامل به این سوال اصلی شما پاسخ می دهیم.
کاراجا (karaca)
یک برند معتبر ترکیه ای که در ایران هم نمایندگی رسمی دارد و میتوانید از سرویس گریل کاراجا بدون واسطه از نماینده آن خریداری کنید و این محصولات از کیفیت بالایی نیز برخوردار هستند.
جهت خرید و آگاهی از آخرین قیمت های محصولات کاراجا در ایران می توانید بدون واسطه با وارد کنندگان این برند مرغوب با شماره تماس 09144852329 در ارتباط باشید.
انواع جنس قابلمه کدام هستند؟
در این قسمت از مقاله ابتدا سعی می کنیم شما را با انواع قابلمه از نظر جنس آشنا کنیم، سپس به قابلمه تفلون و گرانیت می رسیم.
به طور معمول قابلمه های بازار ایران 11 نوع هستند.
- استیل
- رویی (زینک) که به طور عامیانه به غلط روحی گفته می شود.
- مس
- چدن
- آلومینیوم بدون روکش
- آلومینیوم با روکش گرانیت
- آلومینیوم با روکش سرامیک
- آلومینیوم با روکش تفلون
- پیرکس
- تمام سرامیکی
همان طور که مشاهده کردید، قابلمه تفلون و گرانیت به خاطر روکشی که دارند از هم جدا می شوند.
هر قابلمه فلزی می تواند روکش گرانیت یا تفلون داشته باشد.
قابلمه تفلون و گرانیت دو دوست بسیار نزدیک
در گذشته ها در ایران از قابلمه های سنگی استفاده می شد. بعد از آن دیگ های مسی جای خود را در آشپزخانه ها باز کردند. کمی نگذشت که پای قابلمه های رویی (زینک) به خانه ها باز شد. علت استفاده این قابلمه ها قیمت بسیار مقرون به صرفه آنها بود.
همچنین دوام و ماندگاری بسیار بالایی که داشتند، در کنار قیمت پایین، همه را مجذوب خودشان کردند.
این قابلمه هایی که گفته شد، همگی یک لایه بودند و به راحتی تمیز می شدند و خانواده ها اصلا نگران این نبودند که روکش آنها خراب شود.
کمی بعد از آن قابلمه های جدیدی به بازار عرضه شدند که استیل ضد زنگ بودند. در عین استحکام و عمر بسیار بالا، بسیار شیک بودند و با حداقل رسیدگی، مانند روز اول تمیز و درخشان بودند.
ایراد اصلی قابلمه های فلزی و بدون روکش این بود که غذاها معمولا روی آنها می چسبید. آشپزها باید این قابلمه ها را بسیار داغ می کردند و سپس روغن را در آن می ریختند که آنهم باید در زمان زیادی داغ می شد، همین باعث می گردید که روغن شروع به سوختن کن و غذاهایی هم که داخل آنها ریخته می شد، به این طرف و آن طرف پرتاب می شدند.
این مشکل جهانی باعث شد تا مهندسان متالورژی به فکر بیفتند و پس از سال ها سعی و خطا بالاخره ظروف روکش تفلون را به بازار عرضه کنند.
ظروف تفلون در اصل چند لایه ساخته می شدند که لایه آخر آنها که در معرض غذا بود، یک روکش بسیار مناسب بود.
این روکش تفلون اصلی ترین خاصیتی که داشت این بود که اولا به شدت نجسب بود و دوما به حرارت بسیار بالا مقاوم بود.
ظروف نچسب تفلون سال ها جزو پر فروش ترین قابلمه های دنیا قرار داشت، زیرا آشپزی با آنها بسیار لذت بخش بود.
این موضوع تا زمانی ادامه داشت تا اینکه روکش سرامیک به بازار عرضه شد.
روکش سرامیک به سرعت توانست تمام معایب تفلون را برطرف کند و خودش را در بازار مطرح کند. تا جایی پیش رفت که درصد عمده سهام تفلون را به راحتی از آن خودش کرد.
قابلمه های سرامیکی از مواد معدنی ساخته شده بود که در شیشه و سرامیک معمولی از آنها استفاده می شد.
چون ظاهر کار به شدت شبیه به سرامیک بود، از این رو به آنها قابلمه سرامیکی گفته می شد.
اما بعد از مدتی استفاده، مصرف کننده ها از شکستن پوشش داخلی و از بین رفتن خاصیت نچسبی شکایت داشتند.
این امر باعث شد تا ظروف سرامیکی با این 2 عیب بزرگ شناخته شوند.
مهندسان پس از آن به فکر یک روکش بسیار جدید افتادند که از سنگ گرانیت ساخته شده بود.
گرانیت علاوه بر مقاوم بودم در مقابل خط و خش، می توانستند در حرارت بسیار بالا کار کنند و در همه حالات خاصیت نچسبی خودشان را هم داشتند.
آشپزی آسان و دوام قابلمه گرانیتی باعث شد بتواند تمام معایب و مشکلات تمامی قابلمه های پیشین را برطرف کند و محبوب آشپزها شود.
مشخصه اصلی قابلمه های روکش گرانیتی، یک روکش یک دست به همراه نقطه های با رنگ دیگر است. مثلا روکش روشن سفید با خال های سیاه یا رنگی و بر عکس، روکش سیاه با خال های سفید.
با این روش به راحتی می توانید فرق بین تفلون و گرانیت را متوجه شوید.
شکل ظاهری بسیار شبیه به هم باعث شد ما این دو را دوست جدا نشدنی با هم بنامیم.
قابلمه تفلون و گرانیت، کدام جنس بدنه بهتری دارند؟
همان طور که گفتیم تفلون و گرانیت هر دو یک روکشی هستند که بر روی بدنه فلزی کشیده می شوند.
در اصل گرانیت و تفلون روی بدنه آلومینیومی کشیده می شوند.
بدین شکل که لایه مرکزی آلومینیومی است، لایه زیری که از بیرون دیده می شود و لایه داخلی که در معرض غذا قرار می گیرد.
لایه داخلی همان لایه نچسب است که صحبتش را کردیم.
پس جنس بدنه هیچ ربطی به روکش آن نخواهد داشت.
فرق اصلی پوشش قابلمه تفلون و گرانیت در چیست؟
اطلاع داریم که جنس بدنه ظروف تفلون و گرانیت از چه موادی ساخته می شوند. در ظروف تفلون، لایه ای از پلی تترا فلوئورو اتن، به عبارت دیگر تفلون، بر روی لایه مرکزی قرار می گیرد تا پوششی محافظتی ایجاد شود. اتم های تفلون در این پلیمر به یکدیگر متصل شده و با توازنی دقیق، ویژگی های واکنش های اتم های کربن، هیدروژن و فلوئور را به ارمغان می آورند. به همین دلیل، این ظروف تمایلی به واکنش با سایر ذرات، از جمله ذرات غذا، ندارند. این ویژگی نچسب بودن، به ظروف تفلون امکان می دهد تا در طهارت آشپزی بهره برداری شوند.
در مقابل، در ظروف گرانیت، پوششی از جنس همان سرامیک ظروف، با افزودن دانه های مش سرامیکی و مواد سازنده ای تشکیل شده است که مقاومت بسیار بالاتری نسبت به پوشش سرامیکی معمولی دارد. این به واسطه خاصیت های متفاوت مواد سازنده و پخش دانه ها در ساختار، مقاومت بهتری به ظروف گرانیت بخشیده است. در نتیجه، علیرغم ویژگی نچسب بودن مشترک، ظروف گرانیتی و تفلونی دارای ویژگی های مختلفی هستند. عبارت “گرانیت” به دلیل شباهت ظاهری پوشش این ظروف به سنگ گرانیت به کار رفته است و ارتباط دیگری به این سنگ ندارد.
مزایا و معایب ظروف تفلون چیست؟
هر روکشی دارای مزایا و معایبی است. ظروف روکش تفلون هم از این موضوع مستثنی نیستند.
مزایای ظروف تفلون
- غذا به آن به هیچ وجه نمی چسبد.
- در برابر حرارت بسیار بالا و طولانی مدت مقاوم است.
- حرارت را به صورت یکنواخت در کل تابع منتقل می کند.
- در سایز ها، رنگ ها و جنس های بدنه متعددی عرضه می شود.
- قیمت مناسبی دارد.
معایب ظروف تفلون
- در مقابل خط و خش بسیار حساس هستند و نباید از قاشق و هر چیز فلزی دیگری در آن استفاده کرد.
- در صورت ایجاد خراش، ممکن است سرطان زا باشد
- با اسکاچ یا سیم ظرفشویی اگر شسته شود، روکش آن آسیب جدی می بیند.
در ادامه در مورد مزایا و معایب قابلمه های گرانیتی صحبت خواهیم کرد.
مزایا و معایب ظروف گرانیت
مزایای ظروف گرانیتی
- غذا به آن به هیچ وجه نمی چسبد.
- در برابر حرارت بسیار بالا و طولانی مدت مقاوم است.
- حرارت را به صورت یکنواخت در کل تابع منتقل می کند.
- طول عمر بسیار طولانی دارد
- پوشش بسیار مقاوم دارد و با قاشق و … خط نمی افتد.
- با حداقل روغن می توانید روی آن آشپزی کنید.
- در رنگ ها و جنس های بدنه متعددی عرضه می شود.
معایب ظروف گرانیتی
- قیمت آن نسبت به بقیه کمی گرانتر است.
- مانند تفلون از همه سایز ها عرضه نمی شود. (بخصوص قابلمه های بسیار بزرگ)
روش تشخیص قابلمه تفلون و گرانیت
تشخیص ظروف تفلون از گرانیت (و بالعکس) یک وظیفه چالش برانگیز است. اما چند راه ساده وجود دارد که اطلاع از آنها هنگام خرید به شما کمک می کند تا حتی در مواردی که فروشنده دقیقاً اطلاعاتی ندارد، بتوانید با اطمینان و آسایش خرید خود را انجام دهید.
- مشکی بودن کف ظرف تنها به تفلون اشتباهاً نیز نسبت داده نشود. چرا که ظروف گرانیتی نیز ممکن است پوشش مشکی داشته باشند.
- وجود خال ها و معیوبات در کف ظرف نیز نشان دهنده گرانیتی بودن آن نیست؛ زیرا برخی از ظروف تفلون نیز ممکن است طراحی های خالدار داشته باشند.
- ظروف تفلون معمولاً نسبت به ظروف گرانیتی ضخامت کمتری دارند. اگر تابه یا قابلمه ای با ضخامت نزدیک به ورق دیده اید، ممکن است ظرف تفلون باشد. اما باید دیگر پارامترها را هم در نظر بگیرید.
- به عکس ظروف تفلون، ظروف با پوشش گرانیت ضخامت نسبتاً بیشتری دارند.
- اگر قابلمه یا تابه ای با پوشش کف رنگ روشن دیدید، ممکن است سرامیک یا گرانیت باشد. اگر خال هم داشته باشد، احتمالاً گرانیتی است.
- پوشش ظروف تفلون معمولاً رنگ تیره ای دارد. بنابراین ظرف با پوشش درون روشن نمی تواند تفلونی باشد.
همیشه تلاش کنید از فروشگاه ها و برندهای معتبر خرید کنید. اعتماد به برندهای معروف توسط مشتریان زیادی تایید شده است.
کدام نوع ظروف ارزش خرید بهتری دارند؟
احتمالاً با مراجعه به یک فروشگاه لوازم آشپزخانه، پاسخ به این سوال را دریافت کرده اید. قیمت ظروف گرانیت در مقایسه با ظروف تفلون در شرایط مشابه بیشتر است.
دلیل این تفاوت، نوع پوشش مورد استفاده در این ظروف و هزینه بیشتر تولید ظروف گرانیت است. به عنوان مثال، برای خرید یک قابلمه به اندازه 24 سانتی متر با پوشش تفلون از یک برند معتبر، معمولاً باید حدود 4,500,000 ریال پرداخت کنید. اما خرید همان قابلمه با پوشش گرانیت با هزینه تقریبی 6,000,000 تا 9,500,000 ریال (بسته به رنگ و برند) انجام می شود.
بر اساس آمار سایت های فروشگاهی و فروش در فروشگاه های ؟؟؟؟ در سایزهای میانی (از 18 تا 38) که تنوع زیادی از قابلمه های گرانیت، تفلون، استیل و غیره وجود دارد، فروش قابلمه های گرانیت به طرز چشمگیری از دیگر نوع ها بیشتر است.
اما اگر نیاز به تابه یا قابلمه ای با سایز بزرگتر دارید، خرید ظروف گرانیت اقتصادی نیست و همچنین تنوع آنها کمتر است.
در این مواقع، بهتر است به سمت ظروف تفلون متمایل شوید. این ظروف، علاوه بر تنوع گسترده، از نظر کیفیت و برندهای تولید کننده نیز ارزش خرید بیشتری دارند و همچنین به لحاظ هزینه نیز صرفه جویی خواهید کرد.
تابه و قابلمه ها از مهم ترین وسایل آشپزخانه به شمار می روند و انتخاب صحیح آن ها تاثیر مستقیمی بر سلامتی خانواده تان خواهد داشت.
احتمالاً در فرآیند خرید میان انواع موجود دچار شک و تردید شده اید یا اطلاعات کافی را ندارید. این مقاله به طور خلاصه درباره انواع ظروف تابه و قابلمه، به ویژه قابلمه تفلون و گرانیت، تفاوت ها و ویژگی های آنها را توضیح داده است.
در بخش نظرات، می توانید سوالات خود را در مورد خرید این انواع ظروف پرسیده یا نظرات خود را درباره این مقاله با ما به اشتراک بگذارید؛
دیدن محصولات بیشتر در سایت karaca