انشا درباره معایب کلاس های مجازی
بررسی مزایا و معایب کلاس های آنلاین
کلاس های آنلاین چند سالی است که مخاطبان زیادی دارند و دانش آموزان در سراسر جهان از آن استفاده می کنند. این کلاس های آنلاین معمولاً از کلاس های حضوری راحت تر برگزار می گردد و تعداد زیادی از افراد مایل به استفاده از آن ها هستند. البته این کلاس ها مخالفان خودش را نیز دارند. شواهد موجود نشان می دهد که بازدهی این کلاس ها نیز نسبتاً خوب بوده است اما بهتر است که این نوع روش یادگیری دوباره مورد بازبینی قرار بگیرد.
شیوع ویروس کرونا و تاکید بر فاصله گذاری اجتماعی باعث شده که استفاده از کلاس های آنلاین افزایش پیدا کند. علت آن هم ماهیت خطرناک ویروس کرونا می باشد. در نتیجه بسیاری از مدارس تعطیل شده اند و کلاس ها و امتحانات به صورت آنلاین برگزار می شوند که البته این امر موقتی می باشد. بسیاری از افراد هنوز منتظرند که به کلاس های حضوری خود برگردند. شاید افرادی باشند که در این مورد توانایی انتخاب داشته باشند. به همین دلیل در این بخش از نمناک در مورد مزایا و معایب کلاس آنلاین به شما اطلاعاتی را می دهیم تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.
مزایای کلاس آنلاین
افزایش انعطاف پذیری
یکی از رایج ترین دلایلی که افراد دوست دارند در کلاس آنلاین ثبت نام کنند، این است که مجبور نیستند در کلاس حاضر شوند و همچنین می توانند زمان کافی داشته باشند. مثلاً می توانند در رخت خوابشان در کلاس آنلاین شرکت کنند. همچنین می توانند مشخص کنند که چه زمانی این کلا س ها برگزار شود. هر جای دنیا می توانید در هر کلاس آنلاینی مربوط به هر رشته ای که خواستید شرکت کنید و خواهید فهمید که انعطاف پذیری این کلاس های آنلاین با کلاس های حضوری قابل مقایسه نیست.
این انعطاف پذیری به درد دانشجویان و دانش آموزانی می خورد که تعهدات شخصی زیادی دارند. در نتیجه همیشه نمی توانند سر زمان مشخص در کلاس حضور پیدا کنند. بعضی از این افراد ممکن است که بچه کوچک داشته باشند . به همین دلیل برای کلاس های آنلاین هر زمان که بخواهند خودشان را آماده می کنند.
به صرفه تر
کم هزینه بودن این کلاس ها نیز یکی دیگر از عواملی است که انعطاف پذیری کلاس های آنلاین را نشان می دهد. تجربه حضور در کلاس های آنلاین می تواند بی نظیر باشد. شاید کلاس های حضوری بیشتر مورد علاقه شما باشد اما این را در نظر بگیرید که هزینه آن ها بالاتر است. بسیاری از افراد برای حضور در کلاس های حضوری در دانشگاه ها مجبور به وام گرفتن می باشند.
در نتیجه برای کلاس های آنلاین در پول شما صرفه جویی می کنند. این افراد معمولاً مجبور نیستند که زیر قولشان بزنند. در نتیجه شهریه آنها کاهش پیدا می کند. کلاس های آنلاین معمولاً نیاز و هزینه کمتری برای خرید کتاب، تسهیلات غذا و حمل و نقل دارد. در نتیجه پول بسیار زیادی ذخیره خواهد شد.
یادگیری فردی
کلاس های آنلاین این اجازه را به شما می دهد که بتوانید در هر کجا، هر زمان و هر طور که خواستید فرصت یادگیری فردی داشته باشید. اینکه اختیار زمان و مکان دست خودتان است، ویژگی فوق العاده کلاس آنلاین محسوب می شود و در نتیجه می توانید هر طور که خواستید برنامه ریزی کنید. اگر یادگیری شما سریع است، پس مجبور نیستید که برای برگزاری کلاس صبر کنید.
اگر روش یادگیری شما کند و آهسته است ، می توانید تا هر زمان که خواستید گوش دادن به کلاس ها را طولانی تر کنید ؛ بدون اینکه فشار یا اجباری روی شما باشد. یکی از بزرگترین فواید یادگیری فردی این است که به شما اجازه می دهد توانایی خود را در یک درس خاص افزایش دهید و به ضعف هایتان غلبه کنید و یادگیری موثر تری داشته باشید . همچنین اعتماد به نفس و حرمت نفس شما را نیز افزایش می دهد.
اتمام سریع تر ترم و صرف زمان کمتر
تعداد زیادی از کالج ها و دانشگاه ها در سراسر دنیا ترم های کوتاهی را به صورت آنلاین به شما پیشنهاد می کنند. به جای این که کلاس های آن ها در 16 جلسه برگزار شود، آن ها را به صورت آنلاین در 8 جلسه کامل می کنند. در واقع زمان شما نصف خواهد شد زیرا در کلاس های حضوری بیشتر زمان بر حضور و غیاب و پرسش های متنوع دانش آموزان خواهد رفت. در بعضی از موارد نیز ممکن است کلاس های جدید هر ماه یا یک ماه درمیان برگزار گردد. در نتیجه این فرصت را خواهید داشت که رشته تحصیلی خود را زودتر به پایان برسانید.
نیاز نداشتن به رفت و آمد
استفاده از لوازم حمل و نقل برای رسیدن سر کلاس هم وقت شما را هدر می دهد و هم نیازمند هزینه می باشد. در نتیجه با کلاس های آنلاین مجبور به پرداخت این هزینه ها نیستید و با مشکلاتی مثل ترافیک، خرابی ماشین، بد بودن آب و هوا و غیره مواجه نمی شوید. تنها کاری که باید انجام دهید، این است که کامپیوتر خود را روشن کرده و وارد کلاس شوید.
دسترسی به منابع
دانش آموزان و دانشجویان می توانند به راحتی به منابع کلاس آنلاین در هر زمانی که بخواهند دسترسی داشته باشند . همچنین می توانند چند رشته را با یکدیگر سپری کنند. تمام چیزی که برای این کار نیاز دارند ، یک کامپیوتر و یک ارتباط اینترنتی می باشد تا بتوانند به چندین رشته آنلاین دسترسی پیدا کنند. همچنین می توانند از مشاوره ها نیز برای انجام دادن تکالیف و خدمات تحصیلی بهره مند شوند.
درگیری با تکنولوژی
کلاس آنلاین نه تنها به بچه ها یاد می دهد که درس هایشان را به موقع انجام دهند، بلکه مهارت استفاده از تکنولوژی آن ها را نیز افزایش می دهد. در نتیجه در این راه با نرم افزار ها و عملکردهای اینترنت به طور گسترده تری آشنا می شوند.
برابری کامل
در کلاس های آنلاین اصلا فرقی ندارد که جنسیت، نژاد، دین، مذهب، ملیت، سن و ظاهر افراد چگونه است و این یکی از بزرگترین مزایای کلاس آنلاین محسوب می شود. در نتیجه همه می توانند با خیال آسوده از این کلاس ها استفاده کنند.
افزایش تمرکز
از آن جایی که آموزش آنلاین به صورت فردی انجام می شود، در نتیجه کم تر پیش می آید که موضوعی حواس شما را از کلاس پرت کند و از آن عقب بمانید. در نتیجه تمرکز شما هنگام درس، نسبت به کلاس حضوری بیشتر خواهد بود.
معایب کلاس های آنلاین
کمبود تعامل اجتماعی
تعامل اجتماعی یک بخش مهم در تجربه افراد دانشجو می باشد. حضور در دانشگاه فرصتی است که با افراد و دوستان جدید آشنا شوید که این امر در مهارت های اجتماعی شما بسیار تاثیر گذار است. همچنین می توانید در بحث های کلاس شرکت کنید و دیدگاه های جدیدی به دست بیاورید که انجام آن در کلاس های آنلاین تقریباً غیر ممکن خواهد بود.
محدود بودن انتخاب دروس
سطح کلاس آنلاین روز به روز پیشرفت می کنند اما هنوز امکان برقراری آن برای همه رشته ها وجود ندارد . شاید کلاس های آنلاین برای رشته هایی مثل تجارت، تاریخ، اقتصاد و زبان بسیار موثر باشد اما هنوز رشته هایی وجود دارند مثل شیمی، زیست، مهندسی و دیگر رشته های این چنینی که نتوانسته اند از کلاس های آنلاین استفاده کنند. زیرا این افراد نیازمند حضور در آزمایشگاه ها و بررسی های حضوری هستند.
نیازمند دیسیپلین بالا
انعطاف پذیری بالا و کمبود اجبار برای پاسخگویی دانشجو یا دانش آموز باعث می شود تا دانشجویان یا دانش آموزان وقت زیادی را هدر بدهند . بسیاری از دانش آموزان انگیزه خود را از دست می دهند و نمی توانند تکالیف خود را به موقع انجام دهند . در نتیجه برای موفق شدن در کلاس آنلاین باید دیسیپلین شخصی یا بالا و مدیریت زمان خوبی داشته باشید و مهارت های خود را نظم و ترتیب بخشید تا در این راه موفق شوید. در غیر اینصورت احتمال افت درسی وجود خواهد داشت.
اعتبار کم
ممکن است که بسیاری از افراد ساعت ها در فرمت های مختلف رسانه های اجتماعی کلاس های آنلاین شرکت کنند اما بسیاری از سازمان ها هنوز به اطلاعات، علم و آگاهی افراد فارغ التحصیل از کلاس آنلاین اعتماد کافی ندارند و آن ها را با افرادی که کلاس های حضوری سپری کردند ، مقایسه می کنند. در نتیجه می توان این را یکی از نقاط منفی کلاس های آنلاین دانست.
فشار بیشتر روی خانواده ها
از آن جایی که فشار معلم روی بچه ها زیاد نیست، در نتیجه خانواده ها باید این کمبود را جبران کنند بعضی از کودکان هستند که در این زمینه ناتوان می باشند و کار والدین چند برابر می گردد.
ارتباط کاملاً غیر حضوری
کلاس های آنلاین نمی تواند تجربه رابطه انسان ها را به خوبی نشان دهد. زمانی که در کلاس درس سنتی هستید، می توانید جسم استاد را ببینید. از زبان بدن او استفاده کنید و با حرکات او خیلی از مفاهیم را درک کنید اما در کلاس آنلاین این امکان وجود نخواهد داشت. در نتیجه ممکن است که سطح یادگیری تا حدی افت داشته باشد و تنها راه ارتباطی شما از طریق نوشتار و مکالمه است.
نیازمند مسئولیت پذیری فردی
دیگر مسئولیت همه چیز با خودتان است. اینکه چه زمانی تکالیفتان را انجام دهید، چه زمانی به کلاس مراجعه کنید یا چه زمانی آن را به پایان برسانید. همه این ها به تصمیم خود شما بستگی دارد. در نتیجه باید بلد باشید که چگونه زمان خود را مدیریت کنید.
چالش شبکه های نتورک
معمولاً در رشته های آنلاین شما با افرادی مواجه هستید که همگی به این رشته علاقه وافر دارند. در نتیجه می توانید خودتان را به آن ها معرفی کنید. از تخصص و تجربیات آن ها بهره مند شوید. بسیاری از افراد نیز به عنوان مهمان در کلاس شرکت می کنند. در نتیجه شما دچار یک چالش نتورکی می گردید.
همان طور که دیدید کلاس های آنلاین و مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. پس بهتر است بسته به نوع شخصیت خود، مدل یادگیری و همینطور با توجه به رشته ای که در آن تحصیل می کنید، تصمیم گیری مناسب داشته باشید تا موفق تر عمل کنید و بهترین نتیجه را بگیرید.
در این ایام کرونایی که خواسته و ناخواسته همه کلاس های آنلاین را تجربه می کنند بهتر است دانش آموزان بیشتر روی تلاش خود تمرکز کنند تا کمبودهای ناشی از حضور در کلاس درس در مدارس را دچار نشده و به بهترین شکل ممکن با کیفیت قابل قبول سال تحصیلی را به اتمام برسانند.
تقریبا از دهه نود میلادی اینترنت همه گیر شد و مردم تمام دنیا توانستند از آن استفاده کنند. از دیجیتالی شدن دنیا سالها گذشته بود اما هنوز این دیجیتالی شدن به تمام ایران سرایت نکرده بود. همه چیز به یکباره با آمدن کرونا آنلاین شد، از باشگاه بدنسازی گرفته تا خرید مایحتاج زندگی آنلاین شده بود. حتی مدرسه ها هم از آنلاین شدن مصون نماندند.
با آمدن کرونا ابتدا مدارس تعطیل شد، دانش آموزان خوشحال شدند اما این خوشحالی مدت زیادی دوام نیاورد، دیگر به جای بستن صف در مدرسه، باید در پشت گوشی ها صف می بستند، حضور خود را در برنامه شاد و دیگر شبکه های اجتماعی اعلام می کردند و غیبت های خود را پنهان.
اینکه چندسال قبل کسی به مادر و پدر ما می گفت که بچه شما دیگر لازم نیست برای آموختن به مدرسه برود و از پشت همین گوشی و لبتاپ در مدرسه حاضر شود، کاملا ایده ای باورناپذیر بود و به هیچ وجه نمی توانستند قبول کنند که چنین چیزی اتفاق خواهد افتاد، چه برسد به اینکه ما در مورد مزایا و معایب کلاس آنلاین صحبت کنیم.
کرونا همه نظام آموزشی را مجبور کرد که دوباره باز اندیشی کنند و به سمت کلاس های آنلاین بروند. حتی معمولی ترین مدارس کشور هم طعم کلاس های آنلاین را چشیدن و بچه های دبستان هم با این روند آشنا شدند. شاید به جرات بتوان گفت یکی از مزیت های کرونا این بود که نظام آموزشی فرسوده ما را به سمت نو شدن و رفتن به سمت و سویی جهانی کشاند.
مزایای کلاس های آنلاین
۱- نیاز نداشتن به رفت و آمد
اینکه سرویس مدرسه به موقع بیایید و شما به موقع حاضر شوید دغدغه مهمی برای بچه ها بود. کلاس آنلاین سبب شده بود که دیگر با مشکلاتی نظیر ترافیک، خرابی ماشین، شلوغی اتوبوس و BRT و مترو، بد بودن آب و هوا مواجه نشوید.تنها کاری که باید انجام می دادید، این بود که کامپیوتر یا موبایل خود را روشن کرده و وارد کلاس می شدید.
2- دوستی با تکنولوژی
کلاس آنلاین نه تنها به بچه ها یاد داد که درس هایشان را به موقع انجام دهند، بلکه مهارت استفاده از تکنولوژی آن ها را نیز افزایش داد. در نتیجه در این راه با نرم افزار ها و عملکردهای اینترنت به طور گسترده تری آشنا شدند.
3- همه با هم برابریم
در کلاس های آنلاین اصلا فرقی ندارد که جنسیت، نژاد، دین، مذهب، ملیت، سن و ظاهر دانش آموزان چگونه است و این یکی از بزرگترین مزایای کلاس آنلاین محسوب می شود. در نتیجه همه می توانند با خیال آسوده از این کلاس ها استفاده کنند.
4- دوری از حواس پرتی
از آن جایی که آموزش آنلاین به صورت فردی انجام می شود، در نتیجه کم تر پیش می آید که موضوعی حواس شما را از کلاس پرت کند و از آن عقب بمانید. در نتیجه تمرکز شما هنگام درس، نسبت به کلاس حضوری بیشتر خواهد بود.
5- تکرار مطالب کلاس
همیشه عقب ماندن از کلاس دغدغه بسیاری از دانش آموزان است که با آمدن کلاس آنلاین این دغدغه تا حدودی برطرف شد. از مزایای کلاس های آنلاین این است که شما در هر زمانی که بیکار بودید و وقت اضافه داشتید با تمرکز ذهنی کامل میتوانید به صوت معلم خود گوش دهید، مطالب آموزشی را به دفعات مختلف بخوانید و حتی فیلم های آموزشی معلم تان را چندین بار مشاهده کنید و سوالات خود را یادداشت کنید و اگر جایی متوجه نشدید دوباره برگردید و بررسی کنید.
معایب کلاس های آنلاین
1- دسترسی نداشتن
متأسفانه در مناطق محروم و کمبرخوردار، دانشآموزانی هستند که به گوشی تلفن همراه و اینترنت و سایر دستگاه های دیجیتال دسترسی ندارند و این عدم دسترسی سبب ترک تحصیل و توقف یادگیری در سنین کم در آنها شده است.
2- ارتباطات عاطفی و اجتماعی
یادگیری درس تنها یکی از اهداف آموزشی در مدارس است. از دیگر اهداف مهم آموزشوپرورش، کمک به ارتقای سلامت روان، تعاملات اجتماعی و رشد عاطفی و اخلاقی است که جز در سایه تعامل مستقیم و بیواسطه با معلمان و سایر دانشآموزان حاصل نمیشود. وقتی یادگیری در محیط اجتماعی و در تعامل با دیگران صورت گیرد، عمیقتر و ماندگارتر میشود. محیط کلاسهای درس سنتی، فضایی برای تعامل، گفتوگو و یادگیری اجتماعی ایجاد میکند که برای دانشآموزان بسیار اهمیت دارد. اینکه میتوانید در بحث های کلاس شرکت کنید و دیدگاه های جدیدی به دست بیاورید که انجام آن در کلاس های آنلاین تقریباً غیر ممکن خواهد بود.
3- به هم خوردن نظم
مدرسه فرصتی را فراهم میآورد که دانشآموزان در ساعات مشخصی از روز وقت خود را صرف یادگیری و انجام دادن فعالیتهای درسی کنند و تکرار این روند طبق الگوهای منظم، نظم و ترتیب و قانونمندی را در ذهن دانشآموزان نهادینه میکند. در حالی که در کلاس آنلاین، خارج شدن از الگوی منظم مدارس که میتواند در هر ساعتی از شبانهروز و با هر میزان توقف و فاصله صورت گیرد، این نظم و تعادل را به هم میریزد و دانشآموزان را دچار بیبرنامگی و حواسپرتی میکند.
4- فشار بیشتر روی خانواده ها
از آن جایی که فشار معلم روی بچه ها زیاد نیست، در نتیجه خانواده ها باید این کمبود را جبران کنند بعضی از کودکان هستند که در این زمینه ناتوان می باشند و کار والدین چند برابر می گردد.
5- ارتباط کاملاً غیر حضوری
کلاس های آنلاین نمی تواند تجربه رابطه انسان ها را به خوبی نشان دهد. زمانی که در کلاس درس سنتی هستید، می توانید جسم استاد را ببینید. از زبان بدن او استفاده کنید و با حرکات او خیلی از مفاهیم را درک کنید اما در کلاس آنلاین این امکان وجود نخواهد داشت. در نتیجه ممکن است که سطح یادگیری تا حدی افت داشته باشد و تنها راه ارتباطی شما از طریق نوشتار و مکالمه است.
وقتی دانشآموزان به صورت حضوری و فیزیکی در کلاسهای درس حاضرند، معلمها میتوانند از سلامت و شرایط خلقی و روحی آنها درک بهتر و عمیقتری داشته باشند؛ در حالی که از راه دور و از پشت صفحه نمایشگر نمیتوان بهراحتی از احساسات و شرایط روحی و سلامت دانشآموزان که تأثیر مستقیم بر یادگیری آنها دارد، آگاه شد.
6- مسئولیت همه چیز با خودتان
دیگر مسئولیت همه چیز با خودتان است. اینکه چه زمانی تکالیفتان را انجام دهید، چه زمانی به کلاس مراجعه کنید یا چه زمانی آن را به پایان برسانید. همه این ها به تصمیم خود شما بستگی دارد. در نتیجه باید بلد باشید که چگونه زمان خود را مدیریت کنید.
اینها بخشی از مزایا و معایت کلاس آنلاین بود که خدمت شما بیان شد. خوشحال میشیم نظر شما رو در این رابطه بدونیم.
تمام.
مقدمه
طی یک سال و نیم اخیر به دلیل وجود ویروس کرونا کلاسها و دورههای مجازی بسیار رایج شدهاند. اما پیش از این بیماری هم بسیاری از کلاسها و دورههای مختلف به صورت مجازی هم برگزار میشدند. با گسترش اینترنت و رشد هر روزهی فضای مجازی و سیستمهای دیجیتال، رفتن آموزش به سمت دیجیتالی شدن هم غیر قابل انکار است. عدم محدودیت در کلاسها، کاهش هزینه، صرفه جویی در وقت و… جز مزایای ایجاد کلاس مجازی است. اما با وجود این مزایا، معایبی هم در رابطه با برگزاری کلاسها به صورت آنلاین و مجازی وجود دارد. در این مقاله میخواهیم مزایا و معایب برگزاری کلاسهای مجازی و نحوه برگزاری کلاس آنلاین را مورد بررسی قرار دهیم.
مزایای برگزاری و ایجاد کلاس مجازی
ابتدا در رابطه با مزایا و نکات مثبتی که آموزش مجازی نسبت به حضوری دارد صحبت میکنیم و راجع به آنها توضیح میدهیم:
مزایای ایجاد کلاس مجازی: آزادی بیشتر
شاید بیشترین دلیل انتخاب این گونه دورهها و ایجاد کلاس مجازی این باشد که این کلاسها زمان ثابتی برای حضور در آنها ندارند. در کلاس مجازی، دست شما نسبت به کلاس حضوری بسیار بازتر است و میشود پس از اتمام کارهای روزانه، در مسیر رفت و آمد و یا درحال استراحت روی تخت در این کلاسها شرکت کرد. برای دانشجویان و آن دسته از افرادی که به دلیل مشغله نمیتوانند همیشه به صورت منظم سر کلاس حضوری بروند، انتخاب کلاسهای مجازی بهترین گزینه است زیرا قابلیت انطباق و تغییر با برنامههای مختلف و یا تغییر برنامه را دارند.
صرفه جویی در وقت و هزینه
شرکت در کلاسها به صورت مجازی بسیاری از هزینههایی که کلاس حضوری در پی دارد را ندارد. به عنوان مثال هزینهای که صرف رفت و آمد به محل کلاس میشود و میزان انرژی که از شما میگیرد. همچنین وقت و زمانی که این رفت و آمد از شما میگیرد میتوانند بسیار قابل توجه باشد. این که بتوانید در راه رفت و برگشت به سر کارتان و یا در تایمهای استراحت به کلاس خود بپردازید قطعا زمان و انرژی زیادی را نسبت به حالتی که مجبور باشید سر ساعت مشخصی در مکان کلاس حضور یابید برای شما ذخیره میکند.
از لحاظ زمانی هم معمولا در کلاس آنلاین فقط به درس و نکات مربوط به آن اشاره میشود و از صحبتهای حاشیهای پرهیز میشود. اما در کلاس حضوری ممکن است استاد دیر کند، کلاس درگیر پرسشهای دانشجویان و یا مباحث حاشیهای شود و زمان زیادی بیهوده از دست برود؛ این مشکلی است که در کلاسهای مجازی به هیچ وجه با آن مواجه نیستید. همچنین در اکثر مواقع ایجاد کلاس مجازی هزینه بسیار کمتری نسبت به نوع حضوری همان کلاس دارد.
تمرکز و یادگیری بیشتر
این مورد که زمان حضور در کلاس و گوش دادن به دروس دست خود شما باشد میتواند بازدهی یادگیری کلاس را چندین برابر بیشتر کند. میتوانید به جای خسته سرکلاس حضوری رفتن، هر موقع که تمرکز داشتید در کلاس خود شرکت کنید و زمانی هم که خسته شدید یا دیگر تمرکز لازم را نداشتید کلاس را متوقف کرده و بعدا به ادامه آن بپردازید.
همچنین قسمتهایی از درس را که مشکل دارید میتوانید چندین بار گوش کرده و از یاد گرفتن آن مطمئن شوید. همچنین اگر قسمتی از درس برای شما راحت بود میتوانید سریعتر از آن بگذرید و زمان خود را برای آن هدر ندهید. همچنین در کلاسهای مجازی برخلاف کلاس حضوری زمان فقط صرف یاد دادن درس میشود و مانند کلاس حضوری نیست که مسائل حاشیهای حواس شما را پرت کنند. همچنین در کلاس حضوری احتمال دارد که استاد بعضی نکات را فراموش کند و یا فرصت گفتنشان را نداشته باشد که احتمال آن در کلاسهای مجازی بسیار پایین است.
نبود محدودیت
ممکن است شما در یکی از شهرهای تهران زندگی کنید اما بخواهید در کلاسی که در آمریکا برگزار میشود شرکت کرده و از آن استفاده کنید. با ایجاد کلاس مجازی این امکان برای شما فراهم میشود. همان طور که میدانید بسیاری از دانشگاههای مطرح دنیا دورههای آنلاین زیادی دارند که حتی اگر امکان داشت تمام افراد شرکت کننده در دانشگاه حضور بیابند، امکان حضور آن تعداد زیاد در کلاس نبود اما در عوض با برگزاری آنلاین، ممکن است یک کلاس را همزمان هزاران نفر شرکت کنند.
معایب برگزاری و ایجاد کلاس مجازی
حال که به صورت خلاصه تعدادی از مزایا ایجاد کلاسهای آنلاین را گفتیم بهتری است در ادامه به معایبی که یادگیری غیر حضوری و مجازی دارد هم بپردازیم.
معیاب ایجاد کلاس مجازی: نبود ارتباط با اساتید
در کلاس حضوری، ارتباط مستقیم با شخص تدریس کننده امکان یادگیری بهتر را فراهم میکند. همچنین دانشجویان در صورت اشکال و یا سوال از مبحث میتوانند با پرسش از استاد همان موقع رفع ابهام کنند. در صورتی که هیچ کدام از این موارد در کلاسهای مجازی وجود ندارد. البته که نحوه برگزاری کلاس آنلاین بسیار اهمیت دارد اما ممکن است بارها و بارها به یک قسمت از تدریس گوش دهید و آن را متوجه نشوید و نیاز باشد که استاد شما، آن را بیشتر باز کرده و توضیح دهد. مورد دیگری که در رابطه با ایجاد کلاس مجازی وجود دارد این است که بسیاری از اساتید ممکن است روشهای استفاده از ابزارهای کامپیوتری برای تدریس مناسب مجازی را بلد نباشند و به عنوان مثال درس شما تنها به یک ویس با کیفیت متوسط خلاصه شود. درحالی که در کلاس حضوری علاوه بر دیدن و گوش دادن مستقیم به استاد، امکان بهرهمند شدن از اسلایدها و یا انیمیشنهای آموزشی هم وجود دارد.
کمبود انگیزه و نظم شرکت در کلاس
کلاس حضوری به دلیل برنامه دقیقی که دارد شما را مجبور به حضور در کلاس میکند. ممکن است چند روز پشت سر هم مشغله داشته باشید و خسته باشید، اگر کلاس شما حضوری باشید مجبور به حضور در آن خواهید بود و از جلسات جا نخواهید ماند اما اگر کلاس شما مجازی باشد این احتمال وجود دارد که چند جلسه را پشت گوش بیندازید و از روند کلاسها جا بمانید.
همچنین حضور در جمع دیگر دانشجوها و ارتباط مستقیم با آنها احتمالا انگیزه مطالعه و گوش دادن به دروس را برای شما به همراه داشته باشد اما با ایجاد کلاس مجازی ممکن است تنها از سر رفع تکلیف در کلاسها شرکت کنید و مطالعه نداشته باشید. پس جا نماندن و رسیدن به کلاسهای مجازی به نظم و پشتکار زیادی احتیاج دارد که در کلاسهای حضوری قسمتی از آن توسط محیط فراهم میشود.
ضعف بستر مناسب ایجاد کلاس مجازی
گاهی ممکن است تمام موارد ایجاد کلاس مجازی فراهم باشد. اساتید آموزش استاندارد قرار دهند، شما پشتکار لازم را داشته باشید، اهمال کاری نکنید و… اما بستر مناسبی برای برگزاری کلاسها وجود نداشته باشد. مثلا برنامه و یا سایتی که کلاسها در آن برگزار میشوند، طراحی و عملکرد مناسبی نداشته باشد، سرعت آن پایین باشد و… .
پس یکی از ارکان اصلی نحوه برگزاری کلاس آنلاین، وجود یک بستر مناسب است. شرکتهای زیادی برای این کار وجود دارند که باید موارد استاندارد را با تحقیق در این زمینه بشناسید. یکی از این شرکتها سامانه آموزش آنلاین الوکام است. این سامانه به دلایل مختلفی یکی از بهترین پلتفرمهای برگزاری کلاسهای آنلاین در زمینههای مختلف است. سادگی کار چه برای دانشآموز و چه برای استاد، سرعت مناسب و عدم قطعی، دسترسی آسان و بسیاری از موارد دیگر سبب میشوند سامانه آموزش آنلاین الوکام یکی از بهترین و مناسبترین بسترهای آموزش آنلاین باشد.
شما میتوانید جهت هرگونه سوال یا درخواست سامانه برگزاری کلاس یا جلسات آنلاین الوکام و تست سامانه با شماره تماس 02191070314 تماس حاصل فرمایید.