پزشکی و سلامت

رابطه کبد چرب و جوش صورت

 نام بیماری “کبد چرب” در کتب طب ایرانی تحت عنوان “سوءالقنیه” است که می‌تواند مقدمه بیماری استسقا یا سیروز کبدی باشد. مجدانه توصیه و تاکید می‌کنیم از سونوگرافیهای بی‌مورد برای تشخیص کبد چرب خودداری کنید چرا که سونوگرافیها عوارض جبران‌ناپذیری بر بافتهای کبدی و کلیوی وارد می‌کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، در ادامه علائم کبد چرب آمده و چنانچه از حالات زیر برخوردارید‌، برای درمان کبد چرب‌، وقت را تلف نکنید:

ـ زرد بودن بار روی زبان

ـ زرد بودن سفیدی اسکلروز چشم

ـ کک و مک و لک صورت

ـ ترش کردن و ریفلاکس گوارشی

ـ طعم دهان تلخ و بدمزه صبحگاهی

ـ جوش صورت و پشت کمر و روی بازوها

ـ عصبانیت و پرخاشگری، زود از کوره دررفتن

ـ درد مچ پاها و پیچ خوردگیهای مکرر مچ پاها

ـ ریزش موی شدید

ـ احساس مورچه‌روی در نواحی مختلف بدن

ـ خونریزیهای شدید عادت ماهیانه در زنان

ـ حالت چسبندگی داشتن مدفوع به کاسه توالت(که نیاز به شستشوی مدفوع با فشار زیاد آب باشد)

ـ پرش پلک راست در اکثر مواقع

ـ زرد شدن پیراهن در ناحیه زیر بغل و بدبو بودن عرق

ـ احساس سوزن‌سوزن شدن انتهای دست و پاها

ـ درد در سمت راست حفره شکمی که به سمت بین دو کتف انتشار داشته باشد


رضا زاد اسماعیلی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: در اثر آمیخته شدن اخلاط با یکدیگر و نبود مکانی برای خروج آنها، خلط ناصالح در بدن ایجاد و به صورت جوش صورت یا دمل های چرکی بر روی پوست ظاهر می‌شود.
وی در خصوص علت پدید آمدن جوش اظهار داشت: جوش صورت نشان دهنده این است که عملکرد کبد دچار اختلال شده است و این عضو نمی تواند به راحتی سموم را از بدن دفع کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: پاکسازی کبد و روده نخستین گام برای درمان جوش صورت به شمار می‌رود. همچنین این اشخاص باید از مصرف مواد غذایی حاوی رنگ های مصنوعی و مواد نگهدارنده اجتناب کنند.
زاد اسماعیلی با اشاره به اینکه افراد باید از مصرف بیش از حد مواد غذایی مغایر با طبعشان خودداری کنند، عنوان کرد: البته این بدان معنا نیست که در استفاده از مواد غذایی موافق طبعشان زیاده روی کنند. 
وی تصریح کرد: مصرف دمنوش هایی مانند کاسنی، عناب، شاتره، خار مریم، بید کاسنی و بید مشک نیز سبب رفع جوش می شود. همچنین علل بروز جوش صورت در برخی اوقات تنها مربوط به رژیم غذایی ناسالم نمی شود و اعراض نفسانی مانند شادی، ناراحتی و افسردگی نیز در پیدایش جوش دخالت دارند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: رعایت نکردن بهداشت پوست، استفاده از لوازم آرایشی غیر استاندارد و استنشاق هوای آلوده نیز از دیگر عوامل بروز جوش محسوب می شوند.
زاد اسماعیلی توصیه کرد: بخور پوست صورت با بابونه، مصرف عصاره آویشن و استفاده موضعی از کرم تهیه شده از روغن خالص شترمرغ نقش موثری در رفع لک و جای جوش دارد.
انتهای پیام/
باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان