معرفی اجزای کولر گازی + وظیفه قطعات اسپیلت
در این مقاله قصد داریم در رابطه با اجزای مختلفی که در درون کولر های گازی وجود دارند، برای شما اطلاعاتی را ارائه کنیم. اما پیش از ورود به موضوع اصلی، لازم می دانیم تاریخچه ای کلی در مورد سیستم های سرمایشی را بیان کنیم تا بدانید کولر برای آن که به این شکل درآید چه مراحلی را پشت سر گذاشته است؛ پس با ما همراه باشید. طبق بررسی های انجام شده، نخستین ایده استفاده از وسایل به مصر باستان باز می گردد اما سیستم های خنک کننده آن ها به شکل امروزی نبوده است.
بلکه آن ها در ابتدا نی ها را در درون آب به کلی خیس می کردند و مقابل پنجره ها قرار می دادند؛ سپس طی فرایندی این نی ها تبخیر می شدند و بادی مطبوع و خوشایند را از خویش متصاعد می کردند. پس از آن در قرن 19 میلادی فردی به نام ویلیس کریر که آمریکایی تبار بود، به این فکر افتاد تا ابزاری را طراحی و راه اندازی کند تا بتواند دستگاه های چاپ آن زمان را خنک نماید.
لذا وسیله ای که اینک با نام کولر گازی معروف است را بنیان نهاد؛ در ابتدا این ابزار تنها در محل های کار استفاده می شد؛ سپس با گسترش تولید آن، انسان ها توانستند در منازل خویش نیز از آن بهره ببرند.
معرفی اجزای کولر گازی
کولر های گازی از جمله ابزار های سرمایشی محبوب در میان بیشتر افراد به شمار می آیند که در بیشتر محیط ها و اماکن به کار گرفته می شود. این کولر در مقایسه با نمونه آبی، توانسته به میزان رضایت بالایی از مردم دست یابد چرا که قادر است در مدت اندکی، فضای بزرگی را خنک نماید. این کولرها، از اجزا و بخش های متنوعی تشکیل می شوند؛ دسته ای از این اجزا از نوع الکتریکی و دیگری از نوع مکانیکی می باشند، در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم نمود.
بخش های مکانیکی اسپیلت
1-کمپرسور: این قطعه با نام موتور نیز معروف می باشد و افرادی که به نصب این اسپیلت ها اشتغال دارند از آن با عنوان قلب كولر یاد می کنند زیرا بدون وجود آن، کولر قادر به کار کردن نخواهد بود.
2-کندانسور: نام این قطعه تقطیر کننده است طراحی آن به گونه ای است که از چندین لوله که جنسی مسی دارند، به وجود آمده است، این ابزار موظف است که تمامی گرمای درون کولر را به بیرون آورد.
3-اواپراتور: این ابزار اساسی ترین قطعه در کولر های گازی به شمار می آید که قادر است تمامی گرمای محیط موجود در خانه را به خویش جذب نماید.
4-مافلر: این قطعه در کولر های گازی با نام صدا خفه کن نیز رایج است اما ارزش چندانی ندارد و همانگونه از نام آن مشخص است، هر گونه صدای موجود در کولر را کنترل و واکاوی می نماید.
بخش های الکتریکی کولر گازی
1-الکتروموتور فن: معمولا این قطعه را به همراه پروانه ارائه می کنند؛ این ابزار عهده دار چرخش و نیز نظارت بر میزان سرعت پروانه می باشد.
2-برد الکترونیکی: این قطعه در کولر های گازی، نقش کلیدی و تعیین کننده ای را برعهده دارد؛ تمامی دستورها از جانب این ابزار صادر می شود و دیگر قطعات موظف به اجرای آن ها می باشند.
3- سنسور دما: به واسطه این قطعه می توان به راحتی دمای موجود در محیط را کنترل کرد؛ همچنین این ابزار موظف است که دستوری مبنی بر قطع و یا نیز روشن نمودن کمپرسور به اجرا درآورد.
4-خازن: بواسطه به کارگیری این ابزار، برقکار قادر خواهد بود که موتور فن را، راه اندازی نماید.
انواع کولرهای گازی
افرادی که در زمینه تولید محصولات سرمایشی اشتغال دارند، این وسایل را در طرح ها و دسته بندی های مختلفی فرآوری می کنند که هر کدام دارای مشخصاتی می باشند؛ اینک ما برخی از آن ها را ذکر خواهیم کرد.
1-کولر های گازی یک تکه: کولر های گازی که از آن ها با نام یک تکه نام برده می شود؛ نصب این کولر ها چندان کار سخت و دشواری نیست و معمولا آن را در پنجره ها اتاق ها قرار می دهند.
2-کولر گازی دو تکه(اسپلیت): این نمونه دارای دو واحد داخلی و نیز بیرونی می باشد؛ بدین صورت که اپراتور آن داخل محیط و کندانسور، در فضای بیرونی ساختمان موجود می باشند.
3-کولرهای گازی مولتی پنل: این وسیله با نام چند تکه نیز معروف است؛ تولید کنندگان آن را در ابعاد و اندازه های مختلفی فرآوری می کنند.
بیشتر بخوانید : بهترین آموزشگاه های نصب و تعمیرات کولر گازی در تهران کدام است؟
مزایا و معایب کولرهای گازی
در سال های اخیر استفاده از کولرهای گازی به امری رایج و عادی تبدیل شده است و بازار فروش آن ها نیز بیش از پیش افزایش یافته است. از این وسیله در مناطقی که بیشتر روز های سال، هوای شرجی در آن جا حکم فرما است، بهره برده می شود. بدین خاطر امروزه افراد زیادی به دنبال خرید آن ها هستند؛ اما پیش از اقدام به این کار لازم دانستیم که به ذکر برخی از مزیت ها و معایب این لوازم بپردازیم.
مزیت ها:
1-استفاده از این کولرها موجب صرفه جویی در مصرف آب می شود؛ زیرا این وسایل به هیچ وجه برای روشن شدن نیازی به آب ندارند.
2-بواسطه استفاده از این کولرها قادر خواهید بود در مدت زمان اندکی محیطی با متراژ بالا را خنک کنید.
3-این دستگاه ها هنگام روشن شدن، هیچ گونه صدایی از خود تولید نمی کنند و برخلاف کولر های آبی، آسایش و آرامش شما را از بین نخواهند برد.
4-این لوازم، مجهز به فیلتر هایی هستند که قادرند هوای گرم و آلوده را تصفیه کنند و برای شما هوای خنک و سالم را به ارمغان خواهند آورد.
5-نصب آن ها امر راحتی است و نیاز به مهارت چندانی ندارد.
معایب:
1-این کولر ها در مقایسه با نمونه های دیگری تقریباً قیمت بالایی دارند؛ به طوری که خرید آن برای همه افراد میسر نمی باشد.
2-با وجود آن که گفتیم این وسیله در مصرف آب به میزان بالایی صرفه جویی می کند اما مصرف برق آن بالا است؛ به طوری که بعد از استفاده از آن ممکن است مجبور باشید هزینه زیادی را پرداخت نمایید.
3-گازهایی که به واسطه این کولرها تولید می شوند با محیط زیست سازگار نیستند و ضررهای فراوانی را برای لایه ازون به بار می آورند.
نتیجه گیری
چنانچه قصد دارید برای منزل خویش، کولر گازی انتخاب کنید، توصیه ما به شما این است که خواندن این مقاله را از دست ندهید. در ابتدای متن همانگونه که مشاهده کردید تاریخچه ای کلی از کولر های گازی را تقدیم نمودیم؛ سپس به ذکر انواع این وسایل و نیز مزایا و معایب آن ها پرداختیم. امیدواریم که این مقاله مورد پسند شما خوبان واقع شده باشد.