انواع بست چنگالی بر اساس جنس و ساختار و مقایسه آنها

بست چنگالی چیست؟

بست چنگالی یک قطعه اتصال دهنده کاربردی و مهم برای پایدار نگه داشتن لوله‌ها و کابل های برق است. این قطعات که جزو اتصالات برقی محسوب می شوند عموماً برای نگهداری و محکم کردن لوله ها و انواع کابل ها در جای خود استفاده می شوند. نوع کاربری این بست‌ها حتما باید با شاخه های سی چنل یا ریل چنگالی باشد یعنی بدون قطعات سی چنل قابلیت استفاده مستقل ندارند. بست‌های چنگالی همچنین باعث حفاظت بیشتر از سیم و کابل های برقی ساختمان شده و مدیریت و نظم آنها را نیز راحت تر می کنند. طبقه بندی های گوناگونی برای آن وجود دارد بطوریکه نمونه ای از آنها برای لوله های فولادی و مدل های دیگر همچون برای کابل‌ها طراحی و ساخته شده اند. این بست ها بر اساس جنس ساختار و سایز تقسیم بندی می شوند که در ادامه به بررسی و مقایسه انواع آن ها می پردازیم.

اهمیت و کاربرد بست چنگالی در تاسیسات برق

بست چنگالی یکی از قطعات کلیدی و ضروری در سیستم های لوله کشی برق و کابل کشی است که برای ایجاد اتصالات ایمن و پایدار در سازه های مختلف استفاده می شود. این قطعات به دلیل طراحی ویژه و ساختار U شکل خود توانایی هدایت کابل ها و لوله ها را به صورت مؤثر در مسیرهای دیواری و سقفی فراهم می کنند. با اتصالاتی که در برابر فشار و لرزش مقاوم هستند بست های چنگالی امنیت و استحکام بالایی را برای نصب سیستم های برق و لوله های صنعتی تضمین می کنند. استفاده از بست چنگالی علاوه بر افزایش ایمنی و دوام شبکه برق باعث بهبود زیبایی ظاهری و نظم در پروژه های ساختمانی می شود.

تفاوت بست چنگالی مناسب لوله برق و کابل برق

گرچه هر دو در گروه بست چنگالی قرار می‌گیرند اما یکسری تفاوت های جزئی در ساختار و مکانیزم عمل وجود دارد که باعث می‌شود بعضی از بست و ساپورت مدولار تاسیسات درفک سازه رایان مناسب لوله های فولادی و سخت باشند و نمونه های دیگر مناسب کابل های برق با غشای نرم باشند. بنابراین ما نباید این دو قطعه را به جای یکدیگر استفاده کنیم و باعث کاهش امنیت شبکه کابل کشی شویم. اصولا سیستمهای برق رسانی در ارتفاعات سازه مسیریابی و هدایت می‌شوند. در این بین اتصالات مختلفی وجود دارند که میتوان به بست چنگالی نیز اشاره کرد. در برخی از مسیرهای کابل کشی کابل‌ها به تنهایی هدایت می‌شوند. حال آنکه در برخی موارد حتما باید از یک لوله فولادی نیز استفاده کنیم. این لوله‌ها یک حفاظت فیزیکی را به وجود می‌آورند و مانع تماس مستقیم کابل‌ها با محیط پیرامون خواهند شد. در مورد تفاوت انواع بست چنگالی به تفکیک در قسمت بعد توضیحات مفصلی را ارائه میدهیم.

انواع بست چنگالی بر اساس جنس و ساختار و مقایسه آنها

طبقه بندی های مختلفی برای بست چنگالی وجود دارد. البته ساختار و نوع طراحی آن ها در نگاه اول ممکن است یکسان به نظر برسد. اما یکسری المان های جزئی در آنها متفاوت است که باعث می شود کاربری آنها برای کابل ها و لوله ها فرق کند. اگر بخواهیم یک مقایسه بین انواع بست چنگالی بر اساس جنس و ساختار آنها داشته باشیم می توانیم دسته بندی های ذیل را ارائه دهیم:

انواع بر اساس جنس

بست چنگالی به عنوان یک قطعه اتصال دهنده باید از مقاوم ترین و مستحکم ترین فلزات طراحی و ساخته شود. از آنجایی که برخی از نمونه های این قطعات برای پشتیبانی از لوله های برق طراحی و ساخته شده اند لذا باید از یک بدنه مقاومی برخوردار باشند تا بتوانند این لوله ها را در ارتفاعات سازه به صورت پایدار نگه دارند. استفاده از فلزات نرم و دیگر آلیاژهای با ساختار ضعیف برای ساخت این بست ها چندان منطقی نیست. بنابراین طراحان و مهندسان ساخت و تولید از آلیاژهای مستحکم استفاده می کنند. انواع بست چنگالی بر اساس جنس شامل موارد زیر است:

  • بست چنگالی گالوانیزه گرم: بست های چنگالی گالوانیزه گرم حاصل فرم دهی ورق های فولادی و گالوانیزاسیون آن به روش غوطه وری در استخر مذاب می باشد. فولاد به خودی خود مستحکم ترین فلز در برابر تنش های مکانیکی است. پوشش گالوانیزه مقاومت آن را در برابر رطوبت خوردگی و تنش های مکانیکی چند برابر می کند. این گروه از بست ها مناسب برای محیط هایی با شرایط و آب وهوای خشن هستند. ویژگی هایی مثل مقاومت استحکام بالا و همچنین قیمت مناسب استفاده از این نوع از بست های چنگالی را بسیار رایج کرده است. این گروه از بست ها با توجه به ضخامت کنترل شده خود کاملا سبک هستند و کاربری سهل و آسانی دارند. اصولا فرایند گالوانیزه روی فولاد و متریال آلیاژی کربن انجام می شود چراکه فولاد در دماهای بالا دچار تغییر شکل یا نرمی ساختار نمی شود.
  • بست چنگالی استنلس استیل: این نوع بست از ورق های استنلس استیل تولید می شود. این نوع فلز از ترکیب فلز آهن و عناصر کروم و نیکل است و مقاومت بسیار بالایی دارد. حدودا 11% از فلز استنلس استیل را کروم تشکیل می دهد که همین باعث مقاومت بسیار بالای آن در برابر خوردگی می شود. البته درصد خاصی از عنصر کربن نیز در این نوع آلیاژهای ساختار یافته وجود دارد که آنها را به یک قطعه سخت و مستحکم تبدیل می کند. از بست چنگالی استیل استنلس در مکان هایی با تنش محیطی و مکانیکی بالا مانند محیط های شیمیایی یا دارای رطوبت و نمک بسیار بالا استفاده می شود. استنلس استیل از هر لحاظ سخت تر و مقاوم تر از سایر جنس ها است اما قیمت آن نیز بسیار بالاتر می باشد.
  • بست چنگالی آلومینیومی: بست های آلومینیومی از ورق های آلومینیوم تولید می شوند. این ورق ها با توجه به ضخامت کمی که دارند مقاومت کمتری نسبت به تنش های مکانیکی از خود نشان می دهند. از این رو برای تمام پروژه های کابل کشی یا لوله کشی سنگین مناسب نیستند. اما با توجه به قیمت فلز آلومینیوم در بازار قیمت ارزان تر و مقرون به صرفه تری دارند و ممکن است در پروژه های با نیازهای کمتر مورد استفاده قرار گیرند. طبیعتا آلیاژ آلومینیوم آن مقاومت و سختی فلزات استنلس استیل و همچنین ورق های فولادی گالوانیزه شده را ندارد.

در مقایسه این سه نوع بست چنگالی گالوانیزه گرم تعادلی بین مقاومت استحکام و قیمت ارائه می دهد و به همین دلیل بیشترین کاربرد را در تاسیسات برقی دارد. بست استنلس استیل برای محیط های بسیار خورنده مناسب است و بست آلومینیومی برای کاربردهای سبک تر و بودجه های محدودتر استفاده می شود.

انواع بر اساس ساختار و ویژگی

علاوه بر جنس بست های چنگالی بر اساس ساختار و ویژگی های خاص خود نیز تقسیم می شوند که این تفاوت ها تعیین کننده کاربرد آن ها برای لوله یا کابل است:

  • بست چنگالی با اهرم تنظیم کننده (پیچ و مهره ای): این نوع بست ها که غالبا دارای یک پیچ در قسمت بالایی خود هستند امکان تنظیم قطر کارگیر را فراهم می کنند. زمانی که پیچ را باز می کنید قطر بست افزایش می یابد و با محکم کردن آن لوله یا کابل در جای خود تثبیت می شود. مدل پیچ و مهره ای که در قسمت بالایی خود یک پیچ همراه با مهره دارد زمانی که کاملا باز شود به دو تکه تقسیم می شود. این نوع بیشتر برای پایدار نگه داشتن لوله های فولادی برق با توجه به بدنه سخت و محکم و همچنین وزن به نسبت سنگین که دارند استفاده می شود. زمانی که این پیچ‌ها و مهره‌ها در قسمت بالایی بست محکم می‌شوند لوله فولادی برق بدون حرکت پایدار باقی میماند.
  • بست چنگالی بدون اهرم تنظیم کننده: این نوع بست ها فاقد پیچ تنظیم کننده هستند و بیشتر برای لوله های فولادی سخت با قطر مشخص استفاده می شوند. تنظیم و محکم کردن لوله در این بست ها معمولاً به روش دیگری انجام می شود. مدل هایی که بدون ویژگی های اهرم دار هستند فقط دارای یک پیچ و مهره در انتهای خود می باشند که به صورت افقی در قسمت بالای بست محکم می شوند. اگر این پیچ های بخش بالایی بست کاملا باز شوند شما میتوانید این نوع بست چنگالی را به دو تکه تقسیم کنید.
  • بست چنگالی عایق دار: برای نصب و پایدار نگه داشتن کابل‌ها در ارتفاعات سازه خصوصا در ناحیه دیوار باید از بست های چنگالی اهرمی استفاده کنیم. انتهای این بست چنگالی نیز یک لبه پرانتزی شکل وجود دارد که دقیقا ساختار استوانه کابل‌ها را دارد. این نوع طراحی پرانتزی در لبه های نگهدارنده که انتهای پیچ وجود دارد منجر خواهد شد که نیرویی که به کابل وارد می‌شود باعث آسیب به کابل‌ها نشود و محکم کابل‌ها را در جای خود نگه دارند. البته نمونه های دیگری از بست چنگالی کابل وجود دارد که به صورت عایق دار است و نوع عایق آنها از جنس پلیمرهای ساختار یافته و به نسبت نرم می‌باشد. زمانی که روی کابل‌ها یک نیروی فشار وارد می‌شود باعث بریدگی یا رد ناشی از اعمال نیرو باقی نمی گذارد. معمولا استفاده از بست چنگکی عایق دار برای کابل های برق بسیار بهتر و ایمن تر خواهد بود.
  • بست چنگالی بدون عایق: این نوع بست ها معمولاً برای لوله های برق فولادی استفاده می شوند که نیازی به عایق نرم برای جلوگیری از آسیب ندارند زیرا بدنه لوله سخت و مقاوم است.

سایزبندی بست چنگالی و قطر کارگیر

بست های چنگالی نیز برای پشتیبانی انواع لوله برق و کابل در سایزهای مختلف تولید و عرضه می شوند. قطر کارگیر بست چنگالی نشان می دهد که این اتصالات قابلیت پشتیبانی چه سایزی از لوله ها و کابل های برق را دارند. عدم توجه به این موضوع می تواند منجر به یک خرید نامناسب و عدم توانایی استفاده از بست شود. اهرم تنظیم کننده ای که معمولا بر روی بست های چنگالی وجود دارد شرایطی را فراهم می کند تا یک محدوده سایز به عنوان قطر کارگیر برای این بست ها تعریف شود.

بر این اساس محدوده سایز یا قطر کارگیر بست چنگالی که بر حسب میلی متر تعریف می شود به شرح ذیل می باشد:

  • بست چنگالی 12 – 8
  • بست چنگالی 16 – 12
  • بست چنگالی 20 – 16
  • بست چنگالی 25 – 18
  • بست چنگالی 28 – 24
  • بست چنگالی 32 – 28
  • بست چنگالی 40 – 36
  • بست چنگالی 48 – 44
  • بست چنگالی 40 – 34
  • بست چنگالی 52 – 46

زمانی که قطر کارگیر یک بست چنگالی برابر ۲۴ تا ۲۸ میلی متر است نشان می دهد که این بست ها لوله ها و کابل هایی که در محدوده سایز ۲۴ تا ۲۸ میلی متر هستند را پشتیبانی می کند. علت این موضوع نیز به واسطه وجود اهرم تنظیم کننده یا پیچ در این بست ها می باشد. زمانی که شما پیچ را کاملا باز می کنید قطر کارگیر افزایش می یابد. در مقابل اگر پیچ بسته شود طبیعتا قطر کارگیر نیز کاهش پیدا می کند. بنابراین به کمک این اهرم می توانید سایز دقیق لوله ها و کابل ها را روی بست تنظیم کنید.

نقش سی چنل‌ها در نصب بست چنگالی

یکی از نکات بسیار مهمی که باید در زمان استفاده از بست چنگالی جزو اولویت ها قرار دهیم این است که این قطعات بدون سی چنل ها به هیچ عنوان قابل استفاده نیستند. یعنی شما نمی توانید کابل های برق را به تنهایی با این بست ها پشتیبانی کنید. دلیل اصلی این موضوع شکل ظاهری و ساختار بست های چنگالی است. بست های چنگالی دارای دو پایه موازی با یکدیگر هستند. این دو پایه یک طراحی چنگک مانند دارند که باید بر روی یک قطعه دیگر قفل شوند. آن قطعه دقیقا همان سی چنل یا یو چنل ها هستند. به جهت آنکه سی چنل ها دارای خمش های مختلف در ساختار خود هستند این بست ها بر روی لبه های سی چنل محکم می شوند. زمانی که می‌خواهیم از بست چنگکی لوله برق و همچنین بست های چنگال کابل برق در مدل های ساده و عایق دار استفاده کنیم حتما باید یک سی چنل و را در اختیار داشته باشیم. پایه های چنگکی که بر روی این بست‌ها وجود دارد دقیقا در لبه های سی چنل قفل می‌شود و یک سیستم نگهدارنده پایداری را بوجود می‌آورد. این سی چنل‌ها از لحاظ طولی میتوانند متغیر باشند. به دلیل پانچ‌ها و سوراخ هایی که در سطح مقطع و مرکز سی چنل وجود دارد میتوانید با انواع پیچ‌ها مانند انکربولت آنها را به سقف های بتنی یا دیواره‌ها اتصال دهید. این قطعات به قدری کاربری گسترده دارند که حتی برای پایدار نگه داشتن سینی کابل در قالب ساپورت سینی به کار گرفته می‌شوند. لذا یکی از کاربری آنها در واقع همین نصب انواع بست چنگالی روی آنها خواهد بود. جنس آن‌ها نیز از ورق گالوانیزه فولادی است و مقاومت و استحکام استانداردی دارد.

نحوه نصب بست چنگالی

مهم ترین موضوعی که پس از خرید بست چنگالی استاندارد باید به آن توجه ویژه داشته باشیم نحوه نصب بست چنگالی در کنار رعایت اصول استاندارد برای پیاده سازی این قطعات در جهت پایدار نگه داشتن کابل ها و لوله های برق است. پس از آنکه ابعاد و سایزبندی های مناسب و کاملا هماهنگ با لوله ها و کابل ها را انتخاب کردید و در کنار این ها به خرید لوازم و قطعات جانبی مانند سی چنل ها نیز پرداختید می توانید با مشخص کردن نقاطی از سازه که می تواند دیوار یا سقف باشد عملیات نصب را آغاز کنید. اصولا سی چنل ها به عنوان قطعه پایه عمل می کنند که طیف گسترده ای از قطعات اتصال دهنده روی آنها سوار می شوند. نصب آنها روی دیوار یا سقف بسیار حیاتی است. از همه مهمتر فواصل نصب آنها نسبت به یکدیگر نیز اهمیت دارد. طوری که شما برای هدایت کابل از ناحیه دیوار باید سی چنل ها را با فواصل یکسان نسبت به یکدیگر روی دیوار با استفاده از پیچ های مخصوص که می تواند از نوع انکربولت ها باشند نصب کنید. اگر سی چنل ها در فاصله زیادی نسبت به یکدیگر روی دیوار قرار بگیرند به دلیل خاصیت و ویژگی ارتجاعی که کابل ها دارند ممکن است قدری آویزان شوند. البته قطر کابل ها نیز در مقدار انعطاف پذیری و حالت ارتجاعی آنها تاثیر دارد. پس از آن که اتصال سی چنل ها به عنوان پایه های اصلی تکمیل شدند بست های چنگالی را استفاده کنید. با قرار دادن چندین بست چنگالی در محور این ریل ها لوله ها و کابل ها را یکی پس از دیگری درون این بست ها قرار دهید. سپس با محکم کردن اهرم متحرک که به صورت پیچ بر روی بست طراحی شده است می توانید کابل ها و لوله ها را در جای خود تثبیت و محکم کنید.

استانداردهای تولید بست چنگالی

برای طراحی و ساخت بست چنگالی یکسری استانداردهای خاص و از پیش تعریف شده وجود دارد که همه شرکت های تولیدکننده و مجموعه های صنعتی باید آنها را در فرایند طراحی و ساخت این بست ها جزو اصول کار قرار دهند. مهمترین موضوع نوع متریال ساختاری این بست ها است. به عنوان مثال نمیتوان از آلیاژهای ضعیف با سختی پایین برای تولید این بست ها استفاده کرد زیرا این قطعات اتصال دهنده در ارتفاعات سازه همراه با سی چنل ها استفاده می شوند و لوله های برق باید بالاترین پایداری را داشته باشند. ورق های فولادی یا استیل و استنلس استیل جزو استانداردهای تعریف شده هستند. استاندارد بعدی مرتبط با ضد زنگ کردن محصول است. این قطعات آلیاژی اگر بدون پوشش گالوانیزه باشند به راحتی زنگ میزنند و مقاومت ساختاری که برای نگهداری لوله ها و کابل ها احتیاج دارند از دست میدهند. پس برای مقاوم سازی آنها از پوشش های گالوانیزه استفاده می شود. البته این کار می تواند هزینه های تعمیر و نگهداری و تغییر یا جایگزینی بست ها را نیز کاهش یا حذف کند. بر اساس استاندارد ISO و BS تولید می گردد. استاندارد بعدی سایزبندی این قطعات است. از آنجاییکه اهرم نگه دارنده این قطعات اتصال دهنده از طریق پیچ باز و بست قابلیت تغییر دارند باید ابعاد کلی و سایز بست چنگالی بر اساس سایز لوله ها و کابل ها باشد. از طرفی این بست کابل در داخل ریل چنگالی یا سی چنل قرار می گیرند از نظر ابعاد عرضی باید ریل و بست چنگالی کاملا سازگار و هماهنگ با هم باشند. هرگونه ناهماهنگی باعث می شود تا ریل و بست چنگالی نتواند در یکدیگر قفل شوند.

مشخصات محصول تولیدى استاندارد تولید سایز و نام کارخانه روى بسته بندی بست چنگالی ثبت شده و سپس بسته بندى و به انبار محصول منتقل مى گردند تا طبق سفارش مشترى بارگیرى و حمل شوند.

چرا باید از بست چنگالی استفاده کنیم؟

همانطور که می دانید قطعات و اتصالات بسیار زیادی وجود دارند که هرکدام میتوانند یک سیستم پشتیبانی قوی را برای انواع لوله برق و کابل ها فراهم کنند. از جمله این قطعات میتوان به بست اسپیت اشاره کرد. اما نکته مهم این است که ما چرا باید از بست چنگالی استفاده کنیم و دلیل اصلی آن چیست؟ در ارتباط با این سوال مهم باید بگوییم که بنا به محدودیت هایی که در یک سازه صنعتی وجود دارد بسیاری از لوله های برق و همچنین کابل ها باید از ارتفاعات سازه مسیریابی شوند. در واقع نمیتوان کابل ها را به صورت پراکنده در کف سازه قرار داد یا اینکه آنها را به شکل مدفون یا داخل سازه ای مسیریابی کرد. در چنین شرایطی احتمال بروز آسیب وجود دارد و از همه مهمتر اینکه مدیریت آنها نیز سخت خواهد بود. پس از بست چنگالی استفاده می شود تا بتوان از بخش سقف و دیواره ها به عنوان یک مسیر ایمن برای هدایت کابل ها و لوله ها بهره برد. از طرفی مسیرهای مذکور نظم کابل کشی را افزایش میدهد. ایمنی کار بیشتر میشود و دیگر دغدغه آسیب به کابل ها وجود ندارد.

مزایای استفاده از بست های چنگالی

استفاده از بست چنگالی برای محکم کردن کابل و لوله های ساختمانی بسیار اهمیت دارد. یک مدل از این بست ها بست چنگالی است که در مکان های مختلفی از آن استفاده می شود. با استفاده از این بست ها می توانید لوله و کابل را در داخل بست محکم متصل نمایید. این بست ها به منظور ساپورت کردن بست بر روی سقف و دیوار تعبیه شده اند. تا پس از این که بست بر روی دیوار یا سقف نصب گردید قادر باشد کابل و لوله را در قلاب خود مهار کند. یکی از مهمترین مزایایی که برای این دسته از بست ها می توانیم بیان نماییم دسترسی آسان به کابل ها پس از محکم شدن در محل مورد نظر است.

این بست ها علاوه بر این که دارای قیمت مناسبی هستند با گالوانيزه گرم تهیه می شوند. کیفیت این گالوانیزه ها در ساخت و تولید بست چنگالی بسیار اهمیت دارد.

به راحتی می توانید با استفاده از این بست ها هر زمان که بخواهید در کمتر از یک دقیقه لوله یا کابل را از بست جدا کنید. این امکان باز و بست سریع انجام تغییرات احتمالی در مسیر لوله کشی یا کابل کشی را بسیار آسان می کند. علاوه بر ان برای نصب بست های نگهدارنده نیازی به اقداماتی همچون جوشکاری سوراخکاری یا حفاری دیوار و سقف ندارید و نصب آن ها سریع و آسان است.

به راحتی قادر هستید با استفاده از این بست های نگهدارنده به مناطق زیرین سیستم دسترسی داشته باشید. تا در صورت نیاز تغییرات احتمالی را انجام دهید. بست ها هم سلامت کاری را تامین میکنند هم ایمنی بالایی دارند. علاوه بر آن استفاده از بست های چنگالی در سرمایه و وقت شما هم صرفه جویی می کنند.

جهت آگهی از قمیت و خرید انواع بست و ساپورت مدولار تاسیسات انواع بست لوله پروفیل های تاسیسات انکر بولت های مکانیکی سینی کابل و …. از تولید کننده و توزیع کننده با شماره 09121454305 در تماس باشید

سوالات متداول (FAQ)

در این بخش به برخی از سوالات رایج در مورد بست چنگالی پاسخ می دهیم:

  • بست چنگالی لوله برق چیست و چه کاربردهایی دارد؟
    بست چنگالی لوله برق یک وسیله فلزی یا پلاستیکی است که برای محکم کردن لوله های برق و کابل ها به دیوارها سقف ها و دیگر سطوح با استفاده از ریل سی چنل استفاده می شود. کاربردهای اصلی آن شامل حفظ و تثبیت لوله ها در مسیرهای مشخص جلوگیری از حرکت و لرزش و ایجاد نظم و مرتب سازی در سیستم سیم کشی است.
  • از چه موادی برای ساخت بست چنگالی استفاده می شود؟
    بست چنگالی از مواد مختلفی ساخته می شود که شامل فولاد گالوانیزه گرم (برای مقاومت بالا در برابر خوردگی و استحکام) استیل ضد زنگ (برای محیط های بسیار خورنده) و آلومینیوم (برای کاربردهای سبک تر و قیمت مناسب تر) است.
  • چگونه می توان بست چنگالی را به درستی نصب کرد؟
    برای نصب صحیح ابتدا باید مسیر نصب و محل قرارگیری ریل های سی چنل را مشخص کرد. سپس ریل ها به سقف یا دیوار متصل می شوند. در نهایت بست های چنگالی روی لبه ریل ها قفل شده و لوله ها یا کابل ها درون بست قرار داده شده و با استفاده از پیچ یا اهرم محکم می شوند.
  • چه تفاوتی بین بست چنگالی فلزی و پلاستیکی وجود دارد؟
    بست فلزی (معمولاً فولاد گالوانیزه یا استیل) مقاومت و طول عمر بالاتری دارد و برای بارهای سنگین و محیط های صنعتی مناسب است اما ممکن است قیمت بالاتری داشته باشد. بست پلاستیکی سبک تر ارزان تر و مقاوم در برابر خوردگی است اما مقاومت کمتری نسبت به فلز دارد و برای بارهای سبک تر مناسب است. (توجه: بست چنگالی که روی سی چنل سوار می شود غالباً فلزی است اما انواع دیگری از بست ها مانند بست های عایق دار ممکن است بخش هایی از جنس پلیمر داشته باشند).
  • آیا بست چنگالی در اندازه های مختلف وجود دارد؟
    بله بست چنگالی در اندازه ها و قطرهای کارگیر مختلفی تولید می شود تا بتواند لوله ها و کابل های با قطرهای متفاوت را نگه دارد. اندازه های مختلف بست ها باید با قطر لوله ها یا کابل های مورد استفاده هماهنگ باشد.
  • چگونه می توان بست چنگالی را تعمیر یا تعویض کرد؟
    یکی از مزایای بست چنگالی قابلیت دسترسی و تغییر آسان است. برای تعمیر یا تعویض کافیست بست معیوب را پیدا کرده پیچ یا اهرم آن را شل کرده و بست را از روی ریل سی چنل جدا کنید. سپس بست جدید را به همان روش نصب کنید. این کار معمولاً بدون نیاز به ابزار پیچیده یا آسیب به سازه انجام می شود.
  • نکات ایمنی در نصب بست چنگالی چیست؟
    برای حفظ ایمنی قبل از شروع به کار اطمینان حاصل کنید که برق قطع است. از ابزارهای محافظتی مانند دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید. از بست ها و ریل های با کیفیت و مناسب برای وزن و نوع کابل/لوله استفاده کنید و استانداردها را رعایت کنید تا از شکستگی یا لغزش جلوگیری شود.
  • چگونه می توان بست چنگالی را در برابر خوردگی محافظت کرد؟
    بهترین راه استفاده از بست های با جنس مقاوم در برابر خوردگی مانند فولاد گالوانیزه گرم یا استیل ضد زنگ است. پوشش دهی با مواد ضد خوردگی یا رنگ های مخصوص نیز می تواند به افزایش مقاومت کمک کند. همچنین جلوگیری از تماس مستقیم بست ها با مواد شیمیایی خورنده در محیط های خاص توصیه می شود.

خطا: هیچ نوشته مرتبطی پیدا نکرد.

‫3 دیدگاه ها

  1. بست‌های چنگالی برای لوله‌های برق واقعاً کاربردی هستن. با این بست‌ها، لوله‌های فولادی رو به‌راحتی و محکم می‌تونید نصب کنید. معمولاً با پیچ و مهره به دیوار یا سقف وصل می‌شن و به خاطر ساختار مقاومشون، لوله‌ها رو ثابت نگه می‌دارن. این بست‌ها حتی با شل کردن مهره، اجازه می‌دن لوله‌های بزرگ‌تر رو هم نصب کنید. خیلی راحت و سریع نصب می‌شن و از آسیب به لوله‌ها جلوگیری می‌کنن.

  2. توضیحات درباره ساختار و عایق‌های بست چنگالی خیلی جالب بود. این که بست‌ها قابل تنظیم هستن و سایزهای مختلف رو پوشش می‌دن، واقعاً کار رو راحت‌تر می‌کنه. شاید یه مثال یا تصویر از نحوه نصب این بست‌ها می‌توانست به درک بهتر کمک کنه.

  3. یه توضیح بیشتر درباره تفاوت‌های بست چنگالی گالوانیزه گرم و سرد می‌تونست به کاربرها کمک کنه. مثلاً تو شرایط آب و هوایی مختلف یا محیط‌های صنعتی چه تفاوت‌هایی دارن؟ این اطلاعات می‌تونه خیلی کاربردی باشه.