تاثیر کبد چرب بر روی پوست صورت
کبد چرب نوعی بیماری است که به خاطر تجمع چربی بیش از حد یا استئاتوز در کبد به وجود می آید. در شروع این بیماری، علائم خاصی بروز نمی کند اما با پیشروی بیماری، اوضاع بیمار هم وخیم تر می شود .کبد چرب با چاقی مفرط، فشار خون بالا، دیابت و کلسترول بالا در ارتباط است. در کشورهای مختلف دنیا بیماری و علائم کبد چرب رایج است. در ادامه با ما همراه باشید تا با بیماری کبد چرب، علائم و سطوح آن بیشتر آشنا شوید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
بیماری کبد چرب | گریدهای کبد چرب | علائم کبد چرب | علت ایجاد کبد چرب | تشخیص بیماری | درمان بیماری
بیماری کبد چرب
کبد عضوی از بدن است که سموم بدن را دفع می کند. درصورتی که کبد از عهده این کار برنیاید، علائم مختلفی ظاهر خواهند شد. اگر بدن بیش از حد چربی تولید کند یا سوخت وساز چربی ها به درستی انجام نشود، این ماده در کبد جمع و ذخیره خواهد شد. تجمع بیش از حد چربی در کبد، فرد را به بیماری کبد چرب مبتلا می کند.
بیماری کبد چرب (یا کبد چرب غیرالکلی) به خاطر تجمع بیش از حد چربی در کبد به وجود می آید. در برخی از موارد، بیماران مبتلا به کبد چرب به تغییر چرب یا استئاتوز دچار می شوند و پیشرفت این وضعیت هم بیماری ها و مشکلات دیگری مانند زخم، سیروز کبدی و عملکرد نامطلوب کبد را به همراه دارد.
بسیاری از افراد بدون وجود هیچ علامت خاصی به کبد چرب دچار هستند اما در بعضی از موارد وضعیت بیمار به مرور وخیم تر می شود. علت اصلی ابتلا به بیماری کبد چرب مشخص نیست، اما به نظر می رسد که چاقی عاملی برای دچار شدن به این بیماری است. رژیم غذایی سالم و متعادل که در آن خبری از قند و چربی ترانس نیست از بروز کبد چرب جلوگیری می کند یا به درمان کبد چرب کمک خواهد کرد.
استئاتوز یا کبد چرب غیرالکلی در اثر مصرف الکل به وجود نمی آیند. بیماری های مرتبط با مصرف الکل هم موجب وقوع سیروز می شوند اما کبد چرب غیرالکلی که ما در این مطلب به آن می پردازیم با این بیماری ها متفاوت است و شیوه تشخیص و درمانی جداگانه دارد.
افراد مبتلا به کبد چرب باید از مصرف الکل خودداری کنند یا میزان مصرف خود را کاهش بدهند.
کبد چرب در کودکان
کبد چرب رایج ترین عامل بروز بیماری مزمن کبدی در کودکان است. این مسئله در مورد کودکان ایرانی هم صدق می کند. هرچند پژوهش های جهانی درباره کبد چرب در کودکان رو به افزایش است، اصلی ترین دلیل کبد چرب در کودکان را اضافه وزن می دانند. البته برخی عوامل محیطی و ژنتیکی هم در ابتلای کودکان به کبد چرب مؤثرند، از جمله:
- مقاومت به انسولین؛
- دیابت نوع 2؛
- رژیم غذایی ناسالم و نداشتن تحرک؛
- ابتلا به چربی پریشی (اختلال در سوخت وساز چربی ها).
دانشمندان پیش بینی می کنند طی ده سال آتی، کبد چرب عامل اصلی بیماری ها و مشکلات کبدی، نارسایی و پیوند کبد در کودکان و بزرگسالان در غرب خواهد بود. حدود 25 درصد از کودکان مبتلا به کبد چرب در طی ده سال به بیماری سیروز هم مبتلا می شوند و در میان آنها، کودکان چاق بیشتر در معرض خطر پیشروی بیماری هستند.
گریدهای کبد چرب
کبد بسته به میزان تجمع چربی در آن در 3 سطح درجه بندی می شود. تداوم تجمع چربی در بعضی از بیماران، در درجه یا گریدهای بالاتر، استئاتوز و نهایتا سیروز و نارسایی کبد را به دنبال خواهد داشت.
1. کبد چرب
بیش از 5 تا 10 درصد از وزن کبد را چربی تشکیل می دهد، اما اگر میزان چربی از این مقدار بیشتر شود، کبد چرب به وجود می آید. ابتلا به این وضعیت چندان مطلوب نیست، اما شدت و وخامت آن هم به قدری نیست که علائم یا مشکلاتی خاص را به همراه داشته باشد. بیشتر افرادی که مبتلا به کبد چرب در این سطح هستند، اصلا متوجه وجود این مشکل در بدن شان نمی شوند و معمولا زمانی از مشکل خود باخبر می شوند که به خاطر تشخیص مشکلات دیگر، مجبور به انجام آزمایش هایی شده و در حین تشخیص بیماری ها و مشکلات دیگر از وجود این عارضه هم باخبر می شوند.
در بیشتر افراد، کبد چرب در همین سطح باقی می ماند و پیشروی بیماری رخ نمی دهد.
2. استئاتوز غیرالکلی
اگر تجمع چربی در کبد ادامه پیدا کند و این عضو از بدن ملتهب شود، استئاتوز غیرالکلی رخ می دهد. حدود 75 درصد بیماران دچار التهاب کبد و هپاتومگالی می شوند. علائم این بیماری به شرح زیر است:
- کاهش وزن؛
- حالت تهوع؛
- کاهش اشتها؛
- ناراحتی و التهاب در قسمت بالای شکم؛
- خستگی و کوفتگی به شکل ضعف عضلات و کمبود انرژی.
برای تشخیص استئاتوز غیرالکلی از بیماری ها و مشکلات دیگر باید آزمایش هایی انجام شود.
علائم این مشکل احتمالا نامشخص و گنگ هستند و با بیماری ها و مشکلات دیگر هم پوشانی دارند. دانشمندان دقیقا نمی دانند که چرا بعضی از افراد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
3. سیروز و نارسایی کبدی
پیشروی استئاتوز غیرالکلی در حدود 10 تا 25 درصد مبتلایان به سیروز و نارسایی کبدی می انجامد. علائم این مشکلات به شرح زیر هستند:
- ضعف و خستگی؛
- حالت تهوع، استفراغ و اسهال؛
- درد و تورم شکمی؛
- مدفوع تیره و قیرمانند؛
- زردی پوست و چشم موسوم به یرقان؛
- گیجی، فقدان تمرکز، از دست رفتن حافظه و توهم؛
- خارش پوست؛
- خون ریزی و کبودی آسان بدن.
در موارد حاد نیاز به پیوند کبد به وجود می آید.
علائم کبد چرب چیست؟
در بیشتر افراد، کبد چرب معمولا بدون علامت خاصی است، اما بعضی از علائم عجیب آن به شرح زیر است:
1. خارش پوست
معمولا خارش پوست تا زمانی که آزردگی و تحریک پوستی خاصی به وجود نیامده است، چندان جدی گرفته نمی شود، اما باید بدانید که احتمالا علت خارش پوست، وجود صفرا در خون باشد. وجود صفرا در خون هم ناشی از تخریب و آسیب دیدگی کبد است. زمانی که مجرای صفرا مسدود باشد، صفرا به جریان خون وارد می شود. در نتیجه این ماده زیر پوست قرار می گیرد و خارش به وجود می آورد.
2. آنژیوم عنکبوتی
آنژیوم عنکبوتی یکی دیگر از علائم کبد چرب است. در این حالت، مویرگ های عنکبوتی شکلی زیر پوست ظاهر می شوند. علت به وجود آمدن این مویرگ ها، افزایش میزان استروژن در بدن است و نشان می دهد که کبد به درستی کار نمی کند و سوخت وساز هورمون ها به درستی انجام نمی شود. رگ های مذکور به دلیل بزرگ شدن سرخرگچه ایجاد می شوند. سرخرگچه ها رگ های خونی با قطری کم هستند که سرخرگ ها را به مویرگ ها وصل می کنند.
3. کبودی و خون ریزی
اگر بعد از هر صدمه ای که به بدن تان وارد می شود به راحتی دچار کبودی و خون ریزی می شوید، احتمالا کبدتان به درستی کار نمی کند. یعنی پروتئین هایی که برای انعقاد خون نیاز دارید دیگر به اندازه کافی تولید نمی شوند.
4. بوی بد دهان
بوی بد دهان نشانه بیماری ها و مشکلات مختلفی مانند سینوزیت و بیماری های لثه است. علاوه بر اینها، بوی بد دهان می تواند یکی از علائم کبد چرب هم باشد. بوی دهان ناشی از نارسایی کبدی در بیماران مبتلا به سیروز کبدی با عنوان فِتور هپاتیکوس هم شناخته می شود. این عارضه باعث ایجاد بویی شبیه کپک زدگی است که به واسطه وجود سطح بالای متیل دی سولفید در خون ایجاد می شود.
5. قرمزی کف دست
قرمزی، خارش و سوزش کف دست ها معروف به اِریتمای کف دست هم یکی از علائم کبد چرب است و به خاطر غیرعادی شدن سطح هورمون ها در خون به وجود می آید.
6. وجود لک های پوستی و کک و مک
اگر کبد به درستی فعالیت نکند، روی پوست لک های قهوه ای رنگی به وجود می آید. علت این است که استروژن در بدن افزایش می یابد و آنزیمی حاوی مس به نام تیروزیناز در بدن شروع به رنگ ریزه های پوستی (مِلانین) می کند. در نتیجه روی پوست بدن لکه ها و کک ومک ایجاد می شود.
7. کاهش تمرکز
یکی از علائم کبد چرب هم از دست رفتن تمرکز است. پس اگر اخیرا مدام حواس تان پرت می شود و تمرکز کافی ندارید شاید باید به وضعیت کبدتان بیشتر رسیدگی کنید. سم زدایی و تأمین انرژی بدن دو نمونه از مهم ترین وظایف کبد است. حال اگر میزان سموم موجود در خون تان به واسطه عملکرد نامناسب کبد بیشتر از حد قابل تحمل شود، عملکرد مغز هم تحت الشعاع قرار خواهد گرفت. وقتی سوخت و ساز انرژی در بدن به درستی انجام نشود، خستگی و کاهش تمرکز به وجود می آید. شکل حاد این مشکل، فراموشی و رفتن به اغما است.
علائم کبد چرب در کودکان
اغلب کودکان مبتلا به کبد چرب در مراحل اولیه نشانه ای ندارند. علایم کبد چرب وقتی بروز پیدا می کند آسیب کبد شدیدتر می شود. برخی از علائم کبد چرب در کودکان عبارت اند از:
- درد شکمی؛
- خستگی؛
- تحریک پذیری؛
- سردرد؛
- مشکل تمرکز؛
- بی حوصلگی و اضطراب؛
- تفاوت رنگ دو ناحیه پوستی پس از تماس.
اگر کودک مبتلا به سیروز کبدی باشد، بروز نشانه های زیر هم محتمل است:
- زردی پوست و سفیدی چشم ها؛
- ورم ناحیه پایین شکم؛
- ایجاد کبودی حتی بدون تماس یا آسیب شدید؛
- ادرار تیره.
علت ایجاد کبد چرب
علت و چگونگی ابتلا به کبد چرب دقیقا مشخص نیست. زمانی که میزان چربی جمع شده در کبد زیاد از حد باشد یا بدن به درستی چربی را نسوزاند، این بیماری به وقوع می پیوندد. یکی از عواملی که احتمال بروز کبد چرب را افزایش می دهد، چاقی مفرط است. حدود 70 درصد از افراد چاق به کبد چرب دچار هستند؛ درحالی که تنها 10 تا 15 درصد افراد با وزن معمولی به این مشکل گرفتار می شوند. فارغ از چاقی و اضافه وزن، افرادی که دارای چربی شکمی عمیق یعنی چربی هایی در احشای خود هستند با احتمال قوی تری به کبد چرب مبتلا می شوند. از عوامل خطرناک دیگری که در ابتلا به کبد چرب دخیل هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انواع دیابت؛
- کلسترول یا چربی بالای خون؛
- فشار خون بالا؛
- چربی خون بالا یا تری گلیسیرید.
افرادی که مبتلا به نشانگان (سندرم) سوخت و سازی هستند، بیشتر در معرض ابتلا به کبد چرب قرار دارند. افراد مبتلا به این سندرم تعدادی از نشانه هایی را که در قسمت بالا اشاره شد، دارا هستند.
حدود 40 تا 80 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع دوم به کبد چرب دچار می شوند. محققان دریافته اند که بیماری کبد چرب با ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی (CVD) و بیماری های کبدی مزمن (CKD) ارتباطاتی دارد. این یعنی، افراد مبتلا به کبد چرب بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت هستند.
آیا کبد چرب فقط چاق ها را درگیر می کند؟
هر چند میان چاقی مفرط و کبد چرب ارتباطاتی وجود دارد، اما بعضی از افراد با وزن عادی هم به کبد چرب مبتلا می شوند. علت وقوع کبد چرب در بدن این افراد می تواند به خاطر موارد زیر باشد:
- عوامل ژنتیکی؛
- سیگار کشیدن؛
- بالا رفتن سن؛
- مصرف برخی از داروها مانند استروئیدها یا تاموکسیفین که مخصوص درمان سرطان است؛
- کاهش وزن سریع؛
- عفونت هایی مانند هپاتیت؛
- قرار گرفتن در معرض سموم.
با وجود این، محققان معتقدند که عامل اصلی ابتلا به کبد چرب، اضافه وزن و چاقی است.
تشخیص بیماری کبد چرب
در سطوح و مراحل نخست بیماری کبد چرب معمولا علائم خاصی وجود ندارد. به همین خاطر این مشکل عموما در حین بررسی مشکلی دیگر یا طی بررسی نتیجه آزمایش خون شناسایی می شود. اگر پزشک نسبت به چرب بودن کبد بیمار مشکوک شود با معاینه شکم در پی بررسی التهاب در این ناحیه برمی آید. سپس از فرد درباره رژیم غذایی، سبک زندگی، داروها و مکمل های مصرفی و استفاده از الکل سؤالاتی می کند.
اگر آزمایش ها حاکی از تخریب یا تورم کبد باشند، پزشک موارد و احتمالات دیگر مانند بیماری های الکلی کبد را هم بررسی خواهد کرد. تصویربرداری از کبد و تشخیص وجود چربی در آن با سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی ممکن است. بیوپسی یا نمونه برداری از بافت هم به تشخیص میزان تخریب کبد و مشکلات دیگر این عضو از بدن کمک می کند.
تشخیص بیماری در کودکان
روند تشخیص تفاوتی با روش تشخیص بیماری در بزرگ سالان ندارد. صحبت با پزشک درباره نشانه ها، سلامتی و سبک زندگی کودک مهم است.
برخی مشکلات و بیماری ها در کودکان ممکن است نشانه هایی مشابه بیماری کبد چرب داشته باشند. برای اطمینان از تشخیص درست، نخست باید این موارد رد شوند. برخی از این موارد عبارت اند از:
- سوءتغذیه؛
- برخی از انواع اختلالات سوخت وسازی مانند بیماری ویلسون؛
- تغذیه وریدی؛
- مصرف برخی داروهای خاص که برای درمان بیماری های دیگر تجویز شده اند.
درمان بیماری کبد چرب
درحال حاضر درمان ویژه ای برای بیماری کبد چرب وجود ندارد، اما ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، کاهش و متعادل نگه داشتن وزن بدن می تواند می تواند به پیشگیری از این بیماری و بهبود آسیب کبدی در مراحل اولیه بیماری کمک کند.
توصیه های غذایی برای بیماران کبدی
برای کاهش خطر ابتلا به کبد چرب می توانید:
- رژیم غذایی متعادل در اندازه ای مناسب داشته باشید، یعنی به طور متعادل در هر وعده، غذا بخورید؛
- میزان مصرف سبزیجات و میوه ها را افزایش بدهید؛
- کربوهیدرات و پروتئین مصرف کنید اما چربی و قند را ترک کنید؛
- مصرف نمک را کاهش بدهید؛
- به جای چربی های اشباع شده و ترانس از چربی تک غیراشباع و چندغیراشباع استفاده کنید.
مؤسسه ملی رژیم و دیابت و بیماری های کبدی آمریکا (NIDDK) در زمینه رژیم غذایی توصیه هایی دارد:
- جایگزین کردن چربی ترانس و حیوانی با روغن زیتون، ذرت، کتان، سویا و روغن دانه آفتابگردان؛
- مصرف ماهی روغنی به جای گوشت؛
- پرهیز از مواد غذایی حاوی قند ساده مانند فروکتوز که در نوشیدنی های شیرین، آب میوه ها و نوشیدنی های ورزشی وجود دارد؛
- مصرف غذاهایی با میزان شاخص گلوکز کمتر مانند میوه ها، سبزیجات و حبوبات کامل؛
- مصرف غذاهایی با شاخص گلوکز کمتر مانند نان و برنج سفید؛
- پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی.
پزشکان در حال تحقیق روی اثرگذاری ویتامین E روی درمان کبد چرب هستند. لازم به ذکر است، افرادی که خواهان استفاده از درمان های خانگی و گیاهی هستند، باید حتما با پزشک خود درباره راه کارهای درمانی خود مشورت کنند. رعایت رژیم غذایی متعادل و ورزش کردن باعث می شود امکان ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی-عروقی و دیابت کاهش پیدا کند.
فراموش نکنید بیماری کبد در مراحل پیشرفته برگشت پذیر نیست و آسیب ایجاد شده درمان نمی شود. بنابراین پیشگیری و درمان در مراحل اولیه نقش مهمی در سلامت کبد دارد.
جمع بندی
در بسیاری از افراد، کبد چرب معمولا همراه با علائمی جدی و سخت نیست. در بعضی از موارد هم این بیماری به خودی خود درمان می شود یا ایجاد تغییرات در سبک زندگی و سالم زندگی کردن موجب بهبود و درمان آن می شود. محققان معتقدند که درصد ابتلا به کبد چرب در حال افزایش است و با بالا رفتن نرخ چاقی مفرط، این بیماری همه گیر خواهد شد. هرچند سطوح نخست کبد چرب، مشکلات جدی ایجاد نمی کند اما اگر به آن رسیدگی نشود، در طی ده سال، کبد چرب به استئاتوز غیرالکلی و آن هم به مشکلات جدی تری مانند سیروز بدل خواهد شد. در کشوری مانند آمریکا، کبد چرب در حال افزایش و سومین علت پیوند کبد است.
بیماری کبد چرب با مشکلات قلبی-عروقی و کبدی مزمن در ارتباط است. حتی اگر کبد چرب هم بهبود پیدا کند ممکن است بیماری های دیگری که با آن در ارتباط هستند بهبود پیدا نکنند. بهترین راه برای پیشگیری و درمان کبد چرب، داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، انتخاب سبک زندگی سالم و ورزش کردن منظم است.
خواص و مضرات پیاز
خواص و مضرات پیاز
آشنایی با پیاز
پیاز یکی از انواع گیاهان خوراکی است که در دسته بندی سبزی ها و صیفی جات قرار میگیرد. جالب است بدانید در گذشته از پیاز به عنوان یک غذای اصلی استفاده می شده است. برخی اسناد نشان می دهد که کارگران اهرام مصر از پیاز به عنوان غذای اصلی استفاده می کرده اند.
پیاز یک گیاه دو ساله است که به صورت بوته ای می باشد البته معمولا به صورت یک ساله کاشته می شود. جالب است بدانید که پیاز یکی از اصلی ترین گونه های سیر است. به طور معمول پیاز در فصل پاییز به طور کامل شکل می گیرد و برداشت می شود.
پیاز به دلیل طعم دهندگی خوبش جزئی جدا ناپذیر از آشپزی شده است و بیشتر مانند ادویه ها به عنوان یک طعم دهنده استفاده می شود. البته غذاهایی هم مانند اشکنه ، پیاز سوخاری و … هستند که پیاز از مواد اصلی آنها محسوب می شود.
پیاز گیاه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص این گیاه ارزشمند را برایتان جمع اوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص پیاز در ادامه با پارسی دی همراه باشید.
خواص پیاز
درمان یبوست و اسهال
پیاز حاوی مقادیر مناسبی از فیبر و پرو بیوتیک های طبیعی است که این مواد برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش ضروری هستند. فیبر و پروبیوتیک های موجود در پیاز باعث می شوند حرکات روده بهبود یابد و در نتیجه به درمان یبوست یا اسهال کمک می کند.
کاهش قند خون
یکی از خواص مهم پیاز این است که می تواند به کاهش قند خون کمک کند. اخیرا متخصصان روی موش های دیابتی آزمایش هایی انجام داده اند که نتایج آن نشان می دهد عصاره پیاز می تواند باعث تنظیم و کاهش قند خون شود.
وکوارستین یکی از ترکیبات موجود در پیاز است که می تواند اثرات بسیار مفیدی روی کاهش قند خون داشته باشد. نکته دیگری که در این آزمایشات مشخص شده است اینست که پیاز باید به همراه داروی متافورمین مصرف شود تا اثرات مثبت روی قند خون داشته باشد.
درمان و پیشگیری از سرماخوردگی
یکی از خواص پیاز این است که می تواند برای درمان سرماخوردگی نیز بسیار مفید عمل کند. پیاز حاوی مقادیر غنی از سلنیوم است که این ماده به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند ، در نتیجه برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است.
برای درمان سرماخوردگی با پیاز یک پیاز سفید را خرد کنید و به همراه یک فنجان آب جوش در یک کاسه بریزید. در ادامه 2 قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید و پس از چند دقیقه عصاره پیاز و عسل را صاف کنید و هر 8 ساعت یک بار 1 قاشق بنوشید تا سرماخوردگی و آنفولانزا زودتر درمان شود.
سلامتی کبد و درمان کبد چرب
پیاز خام حاوی مقادیر مناسبی از اسید فولیک است که می تواند باعث پیشگیری از بیماری های کبدی مانند بیماری کبد چرب شود. ضمن اینکه فلاونوئید و کورستین موجود در پیاز از جمع شدن چربی در اطراف کبد جلوگیری می کند.
پیاز علاوه بر اینکه باعث محافظت از کبد در مقابل چربی ها می شود به پاکسازی و سم زدایی کبد نیز کمک شایانی می کند. پیاز حاوی مقادیر غنی از دی سولفید است که باعث پاکسازی کبد می شود و خطر ابتلا به بیماری ها رایج کبدی را کاهش می دهد.
درمان جوش های صورت
همانطور که شاید بارها شنیده باشید پیاز ضد میکروب و باکتری است و به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی شناخته می شود. به همین جهت می توانید برای برطرف کردن جوش های روی صورت و آکنه از ماسک های تهیه شده با پیاز بهره بگیرید.
برای تهیه یک ماسک مناسب جهت رفع جوش های صورت 1 قاشق غذاخوری آب پیاز را به همراه 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و به آرامی روی پوست صورت ماساژ دهید. اجازه دهید این ماسک به مدت 15 دقیقه روی پوست صورت بماند سپس آنرا با آب ولرم بشویید.
افزایش رشد موها
موها برای رشد به ماده ای به نام کلاژن نیاز دارند. پیاز حاوی ترکیبات گوگردی است که باعث افزایش تولید کلاژن می شود و به همین جهت برای رشد و تقویت موها بسیار مناسب است. برای تاثیرگذاری روی رشد موها باید آب پیاز را به صورت ماسک استفاده کنید.
برای تهیه ماسک فقط کافیست آب پیاز تازه را بگیرید و به آرامی روی موها و پوست سر ماساژ دهید. پس از اینکه آب پیاز را به خوبی روی موها ماساژ دادید اجازه دهید به مدت 15 دقیقه روی سر بماند سپس با آب ولرم و شامپو سر را با دقت بشویید.
شادابی و جوانی پوست صورت
پیاز حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی است که برای پوست صورت بسیار مفید هستند. پیاز سرشار از ویتامین A ، ویتامین E ، ویتامین C و کورستین است که روند پیری پوست را به تعویق می اندازند و باعث سفت شدن و شاداب تر شدن پوست صورت می شوند.
برای تاثیر بیشتر پیاز بر روی پوست صورت باید به صورت موضعی استفاده شود. برای این منظور می توانید از ماسک پیاز و عسل استفاده کنید که یک محافظ طبیعی برای پوست صورت است. برای تهیه ماسک پیاز و عسل باید از آب پیاز استفاده کنید.
به این منظور 1 قاشق غذاخوری آب پیاز را بگیرید ( اگر پیاز تازه باشد بهتر است ) سپس 1 قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. ماسک پیاز و عسل را به مدت 30 دقیقه روی پوست صورت و گردن قرار دهید ، سپس با آب سرد بشویید.
مضرات پیاز
منع مصرف در دوران شیردهی
پیاز خواص بسیار زیادی دارد ولی باید در نظر داشت برای همه افراد مناسب نیست. بانوان نباید در دوران شیردهی از پیاز خام استفاده کنند زیرا باعث می شود شیر بد بو و بد طعم شود و در نتیجه نوزاد شیر نخواهد خورد. علاوه بر این مصرف پیاز در دوران شیردهی می تواند باعث نفخ شود.
-
خواص بادمجان
-
خواص بامیه