سبک زندگی

فرم دادخواست کلاهبرداری + راهنمای جامع

اگر در حوزه ارزهای دیجیتال از شما کلاهبرداری شد، چه باید کرد و به کجا مراجعه کرد؟ وکیل پایه یک دادگستری پاسخ می‌دهد.

پرونده‌های حوزه بلاک چین

آرمان باباگل، وکیل پایه یک دادگستری، اظهار داشت که با وجود عدم رسمیت ارزهای دیجیتال، به عنوان یک فناوری و یک پدیده در فضای مجازی، در صورت وقوع هرگونه کلاهبرداری یا عدم وفای به عهد می‌توان دادخواست حقوقی ارائه داد و قانون به آن رسیدگی می‌کند.

آقای باباگل درباره‌ی پرونده‌های قضایی در حوزه بلاک چین گفت:

خرید و فروش بیت کوین و ارزهای دیجیتال و عدم وفای به عهد (عدم پرداخت بیت کوین یا ریال)، جذب سرمایه توسط تریدرها برای انجام معامله به نمایندگی از بقیه و ضرر کردن آن‌ها، طرح‌های پانزی، فیشینگ و اجاره حساب‌های صرافی و همچنین فارم‌های استخراج و توقیف دستگاه‌ها از مهم‌ترین پرونده‌هایی است که با آن‌ها در این حوزه سروکار داشته‌ام.

این وکیل در خصوص پرونده‌های مربوط به خرید و فروش بیت کوین و ارزهای دیجیتال گفت:

اگر صرافی یا فرد حقیقی در ازای پولی که دریافت می‌کند، بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری را پرداخت ننماید، می‌توان دادخواست ارائه داد. برای شکایت کلاهبرداری بهتر است تراکنش‌های بانکی و حسب مورد کیف پول خود را پرینت بگیرید.

آرمان باباگل درباره‌ی پرونده‌های مربوط به جذب سرمایه توسط تریدرها برای انجام معامله به نمایندگی از بقیه اظهار داشت:

از دیگر پرونده‌هایی که شخصاً در سمت وکیل در آن حضور داشتم، بحث تریدرهایی است که با جذب سرمایه اقدام به معاملات ارزی می‌کردند و بعد از ضرر با عناوین خطرناکی در حد اخلال در نظام اقتصادی و کلاهبرداری رایانه‌ای کیفر خواست میخوردند که خوشبختانه ختم به خیر شد.

این وکیل پایه یک دادگستری در خصوص پرونده‌های مربوط به فارم‌های استخراج گفت:

رایج ترین پرونده روزهای اخیر بحث فارم‌هایی است که بعضاً با شکایت سازمان‌هایی مثل اداره برق وزارت اطلاعات و … به تعزیرات واصل می‌شود و با ضبط و جریمه معادل آن خسارت شدیدی به این مارکت وارد می‌شود. خوشبختانه با جلساتی که با ریاست سازمان قاچاق کالا و ارز و ریاست محترم تعزیرات داشتیم از نگاه قاچاق به فارمرهای رمزارز قدری کاسته شد و سعی در تسامح و تساهل با مراجعین این پرونده‌ها داشتند و تلاش‌های ما برای حل مشکل این دوستان و جبران ضرر ایشان تا حدی به بار نشسته است ولی هنوز با توقیف فارم‌ها درگیریم و هر ماه پرونده‌های زیادی در این خصوص شکل می‌گیرد که متاسفانه آگاهی لازم در بسیاری از شعب در مورد این پدیده نوظهور نیست و موجب تضییع حق ناآگاهان می‌شود.

چگونه کلاهبرداری را پیگیری کنیم و از کلاهبردار شکایت کنیم؟

آرمان باباگل درباره‌ی نحوه پیگیری شکایت‌های این حوزه خاطرنشان کرد که افراد بدون هیچ گونه ترس و نگرانی می‌توانند نسبت به شکایت و پیگیری مطالبات خود اقدام کنند.

به گفته این وکیل، افراد برای پیگیری مطالبات خود از طریق مراجع قضایی می‌توانند به نزدیک‌ترین دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند.

مردم می‌توانند برای دادخواست‌های حقوقی خود به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند. در آنجا یک پروفایل ابلاغ در سامانه ثنا برای آن‌ها ساخته می‌شود و تمام اطلاع‌رسانی‌ها در مورد پرونده از این طریق به دستشان می‌رسد.

به گفته باباگل دو راه برای شاکی‌ها وجود دارد: دادخواست حقوقی و شکوایه. دادخواست حقوقی خودش به دو شاخه تقسیم می‌شود: الزام به انجام تعهد یا استرداد وجه. این وکیل درباره‌ی جزئیات دادخواست‌های حقوقی گفت:

در بحث الزام به انجام تعهد، فرد خوانده ملزم به انجام تعهداتش می‌شود. مثلا اگر فردی برای دریافت یک بیت کوین،‌ ۱۰۰ میلیون تومان پول پرداخت کند و صرافی بیت کوین را پرداخت نکند،‌ در این نوع دادخواست، صرافی موظف به پرداخت بیت کوین خواهد بود. در بحث استرداد وجه، فرد خوانده ملزم به برگشت دادن وجه پرداختی می‌شود. مثلا صرافی موظف می‌شود پولی را که بابت فروش بیت کوین از مشتری دریافت کرده، به طور کامل پس بدهد.

آرمان باباگل در ادامه درباره‌ی شکوایه گفت:

دادخواست کیفری وقتی انجام می‌شود که از ابتدا قصد کلاهبرداری وجود داشته باشد. یعنی فرد از به طور کلی قصد اجرای تعهداتش را نداشته است. در چنین زمانی فرد یک مانور متقلبانه را رقم می‌زند تا به او اعتماد شود. مثلا ادعا می‌کند که ما یک سایت یا شرکت معتبر هستیم. در این شرایط که دریافت مال به صورت نامشروع انجام گرفته‌ است، عنوان کیفریِ این جرم «کلاهبرداری» خواهد بود. در این نوع پرونده، دادسرا اقدام به صدور کیفرخواست می‌کند و آن را به دادگاه ارجاع می‌دهد.

باباگل توصیه کرد که مال باختگان برای تسهیل در روند کار، از یک وکیل مجرب کمک بگیرند. او گفت:

توضیح پروسه برای دادرس بسیار مهم است که احتمال آشنایی با این روند ندارد و بهتر است با یک وکیل مشورت شود.

آرمان باباگل در پایان به این موضوع اشاره کرد که در میان مقامات قضایی آگاهی زیادی درباره‌ی ارزهای دیجیتال وجود ندارد. این کارشناس مسائل حقوقی گفت:

در مجموع امسال در مقایسه با سال‌های گذشته آگاهی بیشتری در این موضوعات در مراجع قضایی دیده می‌شود ولی هنوز شعب تخصصی در این موضوع نداریم و حتی کانون کارشناسان هم از حضور کارشناسان حرفه‌ای خالی است و این امر مخصوصا در پرونده‌هایی که در باب همکاری‌های مدنی اشخاص و شرکت‌ها است مسئله ساز است. آگاهی فعالین این حوزه به حقوق خود و مشورت قبل از اقدام به شروع بیزینس‌های این حوزه، جدی‌ترین توصیه من به علاقه‌مندان بلاک چین است. نباید از شروع کردن و ریسک‌های این مارکت ترسید اما این به معنی بی گدار به آب زدن نیست.


اعاده حیثیت چیست؟

خود کلمه اعاده در زبان فارسی به معنای بازگرداندن چیزی است و کلمه اعاده حیثیت به معنای بازگرداندن وضع افراد است از جهت افت کردن حیثیت و موقعیت اجتماعی آنها در جامعه ای که در آن زندگی میکنند که به وسیله مطرح کردن شکایت بی دلیل و بر خلاف واقعیت اتفاق افتاده است، به همان حالتی که در قبل بوده است. اعاده حیثیت کلاهبرداری یکی از مواردی است که افراد در این شرایط می توانند از آن استفاده کنند.اعاده حیثیت کلاهبرداری حق آن کسی ست که بر او هتک حرمت گشته

نیاز به گرفتن مشاوره از یک وکیل مجرب دارید؟ برای مشاوره با ما تماس بگیرید
09122805791

به دیگر سخن با این کار تلاش بر این است که آب ریخته شده را جمع کرد  ، چون هم جان و مال مردم یک کشور مورد حمایت قانون گذاران آن کشور قرار گرفته است حیثیت و آبروی مردم کشور نیز برای قانون گذار قابل احترام  و مورد حمایت او می باشد، پس دست درازی به آن موجب برخورد جدی قانون کشور با فرد خاطی میشود. اعاده حیثیت کلاهبرداری بیشتر در برگرداندن مقام معنوی افراد جامعه می باشد که از طریق اقدام به دنبال کردن و تعقیب کیفری و قانونی  شخصی که به او افترا بسته شده است یا فرد مفتری (شخصی است که با مطرح نمودن شکایت غیر واقعی باعث هتک حیثیت و از بین رفتن آبروی دیگری شده است) بوجود می آید.اعاده حیثیت کلاهبرداری را در عدل و حق دنبال فرمایید

با توجه به صحبت های بالا  فردی که در اثر افترا  دروغ و ادعای خلاف واقعیت امر آبرویش از بین برود ، همواره تلاش بر این دارد تا در جامعه یا در جمع خاصی از مردم  این آبروی از دست رفته خود را مجدداً احیا کند و با اثبات این که بی گناه است، موقعیت اجتماعی خود را تا جایی که امکان دارد به حالت قبلی بازگرداند.

اعاده حیثیت کلاهبرداری کم یاب نیست اما مهم است

برای  مثال فردی همسایه خود را به این متهم میکند که از منزلش دزدی کرده ، اما بعد از اینکه به مراجع قضایی مراجعه کردند و بررسی های لازمه صورت گرفت معلوم میشود همسایه هیچ گناهی ندارد و دزد  فردی دیگر است. بنابراین همسایه بعد از اثبات بی گناهی خود میتواند طبق قانون و مطابق ماده ۶۹۷ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تحت عنوان مفتری شخصی که از او شکایت دروغین کرده تحت شکایت قرار دهد. معمولاً در این خصوص شخص با طرح شکایت تهمت و افترا در دادسرا تقاضای تحقیق در این باره  تعقیب آن فرد و محکومیت فردی که به او افترا بسته را دارد.

و بعد از آن فردی که افترای به شاکی زده احضار شده و چنانچه دفاعی در برابر کار خود د داشته باشد بیان می کند ، و در آخر در صورتیکه فرد زیان دیده یا همان شاکی امر افترا  بتواند از قصد بودن کار مفتری در طرح شکایت را بطور کامل ثابت کند، آن فرد مجرم شناخته شده و با دستور مراجع قضایی کیفر خواست صادر می شود و برای وی تشکیل پرونده میدهند و رسیدگی به اتهام او به دادگاه جزائی فرستاده میشود.اعاده حیثیت کلاهبرداری طرح شکایت برای اشخاص است. می توان افراد را با عدل و حق کانکت نمود.

بنابراین با احراز این امر که وی قصد ضرر و زیان رساندن به فردی دیگر را داشته و با اثبات اینکه شاکی سو نیت داشته است، جرم افترا انجام شده است و فرد مجرم به مجازات میشود که مجازات آنان ۷۴ ضربه شلاق و یک ماه تا یک سال حبس میباشد که در آخر بصورت مفصل درباره آن صحبت میکنیم.

باید به این نکته توجه کافی را داشته باشیم که فقط اینکه فردی علیه دیگری اقدام به شکایت کیفری کند، باعث نمی شود تا در صورت عدم پیروزی در دعوا، طرف مقابل او بتواند او را به عنوان فرد مفتری تحت تعقیب قانونی قرار دهد؛ زیرا در اینصورت باید بعد از هر شکایت کیفری که پیش می آید و به نتیجه نمیرسد،باید منتظر طرح شکایت افترا باشیم. وقتی فردی با سوء نیت و به قصد از بین بردن حرمت و شخصیت فرد دیگر امری که جرم محسوب می شود را به وی نسبت میدهد آن زمان میتوان آن فرد را به جرم مفتری تحت تعقیب قضایی قرار داد و اعاده حیثیت کلاهبرداری را به انجام رساند.

بیشتر بخوانید: وکیل کلاهبرداری

نمود در زندگی اجتماعی:

اعاده حیثیت در زندگی اجتماعی قابل فهم‌تر و دارای ظهور نمایان تری است. اعاده حیثیت در زندگی اجتماعی دارای مفهومی بسیار قابل لمس است.

اعاده حیثیت کلاهبرداری

اعاده حیثیت کلاهبرداری چیست؟

طبق تعاریف بالا تهمت و افترا در اصطلاح حقوقی یعنی اینکه فردی بدون آن که قادر به اثبات باشد جرمی را به دیگری نسبت دهد؛ حال این موضوع درباره کلاهبرداری هم صدق می کند. یعنی اگر ما به کسی تهمت کلاهبرداری بزنیم و نتوانیم آن را ثابت کنیم فرد مقابل میتواند از ما شکایت کرده و در واقع میتواند اعاده حیثیت کند.

انواع افترا و تهمت چیست؟

افترا به دو نوع افترای فعلی وقولی تقسیم بندی می‌شود.

افترای قولی چیست؟

نسبت دادن جرمی به دیگران از طریق رسانه‌ها یا روزنامه ها یاصحبت در میان مردم به صورت کاملا لفظی است. وقتی که مفتری به قصد متهم کردن افراد دیگر وسایل و ادوات جرم را در منزل یا محل کار شخص قرار دهد افترای فعلی صورت می‌گیرد و این به‌گونه‌ای است که وجود آن آلات و ادوات موجبات تعقیب جزایی فرد را فراهم کند

اجزای قانونی تهمت و افترا چیست؟

  • مفتری با انگیزه ضرر زدن و از بین بردن حیثیت آن جرم را به افراد دیگر نسبت دهد.
  • فردی که افترا میزند جرمی را به صورت کاملا واضح و بدون پرده  به فرد دیگری نسبت دهد.
  • آن جرم امری ساخته شده و بیهوده بوده، یعنی ساخته تخیلات ذهن شاکی باشد.
  • فرد شاکی نتواند درستی جرمی را که به دیگری نسبت داده است، در مرجع قضایی به اثبات برساند.
  • اگر فردی از روی ناراحتی یا عصبانیت به دیگری بگوید کلاهبردار در آن زمان توهین صورت گرفته و افترایی در کار نیست.

اعاده حیثیت کلاهبرداری را در صورت نیاز، حق خود بدانید و به آن اقدام کنید

وکیل
نیاز به گرفتن مشاوره از یک وکیل مجرب دارید؟ برای مشاوره با ما تماس بگیرید
09122805791

مجازات آن چیست؟

بر اساس ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی و پس از طرح شکایت اعاده حیثیت دادگاه موظف است که فرد خطاکار را را به یک ماه تا یک‌سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم کند.اعاده حیثیت کلاهبرداری را پیگیری کنید.

در افترا به وسیله انتشار جملات و کلمات غیر واقعی و به دروغ در واقع نشر مطالب کذب و دروغ  چه این دروغ گویی ها  باعث از دست رفتن آبرو و بی حیثیتی طرف مقابل شده باشد و چه نشده باشد، فرد قانونگذار فرد خاطی را را تحت ماده ۶۹۸ قانون مجازات مستحق حبس تعزیری از ۲ ماه تا ۲ سال و یا شلاق تا ۷۴ ضربه شناخته است علاوه بر این اعاده حیثیت کلاهبرداری شخص مورد افترا را در صورت امکان لازم میداند.اعاده حیثیت کلاهبرداری حق شماست