خلاصه کتاب من و داداش رباتم – جیمز پترسون، کریس گرابنستاین

خلاصه کتاب من و داداش رباتم ( نویسنده جیمز پترسون، کریس گرابنستاین )
کتاب «من و داداش رباتم» داستان هیجان انگیز و پرماجرای پسربچه ای به اسم سامی است که زندگی اش با ورود یک ربات فوق هوشمند به اسم «ای» که قرار است برادرش باشد، حسابی زیر و رو می شود. این داستان جذاب، پر از ماجراهای خنده دار و آموزنده است که به زیبایی درباره پذیرش تفاوت ها و معنی واقعی خانواده صحبت می کند.
تصور کنید یه روز صبح از خواب بیدار می شید و می بینید مادرتون یه ربات پیشرفته رو به عنوان داداش جدیدتون معرفی کرده! خب، این دقیقا اتفاقی بود که برای سامی افتاد. سامی، قهرمان داستان ما، یه پسربچه نسبتاً خجالتیه که زندگی آرومی داره، البته اگه بشه به زندگی در خانه ای که مادرش، یه دانشمند نابغه، پر از ربات های عجیب و غریب کرده، گفت آروم! ولی ورود «ای»، یه ربات انسان نما که قرار بود برادرش باشه، همه چیز رو عوض کرد. این کتاب نه تنها یه داستان علمی-تخیلی سرگرم کننده برای بچه هاست، بلکه با زبانی شیوا و خودمونی به موضوعات مهمی مثل دوستی، خانواده، پذیرش تفاوت ها و اعتماد به نفس هم می پردازه. اگه دنبال یه کتاب جذاب و پرمحتوا برای بچه ها و نوجوون ها هستید، یا حتی خودتون دلتون میخواد یه سفر کوتاه به دنیای ربات ها و آدم ها داشته باشید، این خلاصه حسابی به کارتون میاد. بیاین با هم قدم به دنیای «من و داداش رباتم» بذاریم و ببینیم چه ماجراهایی منتظر سامی و ای هست.
اصلا این «من و داداش رباتم» چی هست؟ یه نگاه کلی به داستان!
وقتی اسم کتاب من و داداش رباتم میاد، اولین چیزی که شاید به ذهن خیلی هامون برسه، یه داستان فانتزی و خنده دار درباره ربات هاست. خب، تا حدی درسته! اما این کتاب خیلی فراتر از این حرف هاست. این اثر جیمز پترسون و کریس گرابنستاین، یه جورایی هم خنده داره، هم تلنگر می زنه و هم کلی چیز یاد می ده. داستان اصلی روی محور زندگی پسربچه ای به اسم سامی می چرخه که یهو با یه موقعیت عجیب و غریب روبرو میشه: مادر دانشمندش یه ربات هوشمند رو می سازه و تصمیم می گیره این ربات، ای (همون A.I. یا هوش مصنوعی خودمون!)، به عنوان برادر سامی باهاشون زندگی کنه و حتی همراه سامی به مدرسه بره! فکرشو بکنید، چقدر می تونه خجالت آور باشه وقتی بهترین دوستت یه ربات باشه!
کتاب «من و داداش رباتم» که اسم اصلیش House of Robots یا همون خانه ربات ها هست، اولین جلد از یه مجموعه داستان دنباله داره. این کتاب با لحنی شیطنت آمیز و پر از طنز، چالش های سامی رو نشون می ده که چطور باید با این داداش رباتی کنار بیاد، هویتش رو از بقیه مخفی نگه داره و در عین حال، به خودش اعتماد به نفس پیدا کنه. ماجراهایی که سامی و ای تو مدرسه و بیرون از اون تجربه می کنن، هم خنده داره و هم گاهی اوقات قلب آدم رو به درد میاره، چون واقعاً سامی تو شرایط سختی قرار می گیره. اما نکته قشنگ داستان اینه که چطور در نهایت، سامی و ای یه پیوند برادرانه واقعی با هم برقرار می کنن و نشون میدن که خانواده فقط به هم خون بودن نیست، بلکه به پذیرش و دوست داشتن همدیگه ست، حتی اگه یکی تون از جنس آهن و سیم باشه و اون یکی از گوشت و پوست!
نویسنده های خلاق پشت این داستان: جیمز پترسون و کریس گرابنستاین
خب، حالا که یه پیش زمینه ای از کتاب داریم، بد نیست یه آشنایی کوچیک با خالقان این دنیای جذاب هم پیدا کنیم. جیمز پترسون، نویسنده ای که اسمش این روزها حسابی سر زبون هاست و به عنوان یکی از پرفروش ترین نویسندگان نیویورک تایمز شناخته میشه، واقعاً یه اسطوره تو دنیای ادبیاته. شاید بیشتر به خاطر رمان های هیجانی بزرگسالانش مثل مجموعه الکس کراس بشناسیدش، اما باید بگم تو حوزه ادبیات کودک و نوجوان هم حسابی گل کاشته. ایشون اعتقاد داره که باید بچه ها رو به کتاب خوانی تشویق کرد و برای همین هم داستان هایی می نویسه که پر از ماجرا و هیجانه و نمی ذاره حوصله کسی سر بره.
اما پترسون تنها نیست! تو مجموعه خانه ربات ها و همین کتاب من و داداش رباتم، با کریس گرابنستاین همکاری کرده. کریس گرابنستاین هم خودش یه نویسنده توانا تو زمینه کتاب های کودک و نوجوونه و سبک نوشتاری طنزآمیز و جذابش، مکمل خوبی برای ایده های خلاقانه پترسونه. این دو نفر با هم، یه شیمی خاصی دارن که باعث میشه داستان هاشون هم از نظر محتوا غنی باشن و هم از نظر روایت، حسابی کشش داشته باشن. همکاری این دو تا نویسنده رو میشه تو چند تا از کتاب های مجموعه خانه ربات ها دید که هر کدومشون کلی طرفدار دارن و ثابت کردن که وقتی دو تا ذهن خلاق کنار هم قرار می گیرن، معجزه اتفاق میفته!
سفر سامی با «ای»: خلاصه کامل داستان پرماجرا
خطر لو رفتن داستان: اگه هنوز کتاب رو نخوندید و می خواید هیجان داستان براتون تازه بمونه، شاید بهتر باشه این بخش رو فعلاً رد کنید. اما اگه کنجکاوید بدونید چه اتفاقاتی برای سامی و «ای» می افته، با من همراه باشید!
سامی: پسربچه معمولی با زندگی غیرمعمولی
داستان با معرفی سامی بلید شروع می شه، یه پسربچه که شاید به نظر خودش خیلی معمولی و حتی یه خورده خجالتیه. اما خب، زندگیش اصلاً معمولی نیست! چرا؟ چون مادرش یه دانشمند رباتیک نابغه ست و خونه شون پر از اختراعات رباتیک عجیب و غریبه. از ربات هایی که آشپزی می کنن تا اونایی که خونه رو تمیز نگه می دارن، همه جور رباتی تو خونه سامی پیدا میشه. سامی در کنار خواهر کوچیکش، مدی، که اون هم یه جورایی تو این دنیای رباتی بزرگ شده، سعی می کنه یه زندگی عادی داشته باشه، ولی خب، وقتی مادرت هر روز یه ربات جدید اختراع می کنه، عادی بودن یکم سخته! سامی همیشه نگران اینه که یه وقت این ربات ها یه کار عجیب و غریب نکنن که باعث خجالتش بشه، و دقیقاً همین اتفاق می افته…
ورود «ای»: یک برادر جدید، از جنس سیم و باتری!
اوج ماجرا از جایی شروع میشه که مادر سامی، از جدیدترین و پیشرفته ترین اختراعش رونمایی می کنه: یه ربات انسان نما به اسم «ای» (A.I.). این ربات قرار نیست فقط یه دستیار باشه؛ مادر سامی تصمیم گرفته «ای» رو به عنوان عضو جدید خانواده، یعنی برادر سامی، به مدرسه بفرسته! واکنش سامی رو تصور کنید: یه داداش ربات تو خونه که خودش به اندازه کافی شرم آوره، حالا قراره بیاد مدرسه و جلوی دوستاش! این برای سامی یه فاجعه تمام عیاره. «ای» خیلی باهوشه و قابلیت های زیادی داره، اما از دنیای آدم ها و ریزه کاری های روابط انسانی هیچی سرش نمیشه. همین باعث میشه اتفاقات خنده دار و گاهی هم خیلی دردسرسازی پیش بیاد.
دردسرهای رباتی در مدرسه: از خجالت تا قهرمانی
زندگی سامی تو مدرسه با ورود «ای» تبدیل میشه به یه کمدی موقعیت! «ای» که سعی می کنه مثل یه انسان معمولی رفتار کنه، مدام با اشتباهات بامزه اش گند می زنه به برنامه های سامی. از کپی کردن دقیق حرکات معلم گرفته تا جواب دادن به سوالات با اطلاعات энциклоوپدیک که هیچ کس از یه بچه انتظار نداره! سامی تمام تلاشش رو می کنه تا هویت رباتیک «ای» رو پنهان کنه و نذاره دوستاش، خصوصا تریپ (بهترین دوستش) و مارگوت (که سامی یه حس خاصی بهش داره)، بویی از این قضیه ببرن. این پنهان کاری ها و دروغ های کوچیک، سامی رو تو موقعیت های دشوار و خنده داری قرار می ده. «ای» هم با وجود هوشش، تو درک احساسات و ظرافت های انسانی مشکل داره و همین باعث میشه ناخواسته سامی رو توی دردسر بندازه.
بالاخره برادری! نقطه عطف داستان و پذیرش
با وجود همه این دردسرها، اتفاقاتی می افته که کم کم دیدگاه سامی رو نسبت به «ای» تغییر می ده. «ای» با اینکه یه رباته، اما ویژگی های انسانی مثل وفاداری، مراقبت از سامی و حتی تلاش برای دوست یابی رو نشون می ده. در یک نقطه کلیدی از داستان، سامی مجبور میشه با واقعیت روبرو بشه و هویت «ای» رو جلوی بقیه فاش کنه. این لحظه، نقطه عطفی برای هر دو برادره. با اینکه ممکنه اولش مشکلات بیشتری ایجاد کنه، اما در نهایت باعث میشه سامی به این درک برسه که برادری و خانواده فراتر از ظاهر و جنسیت هست.
در عمق ماجرای خنده دار داستان، مفاهیم دوستی، شفقت، و خانواده وجود دارد، این موضوع به ویژه در خصوص رابطه ی سامی با خواهر کوچک و البته برادر رباتش دیده می شود.
وقتی که «ای» تو یه وضعیت خطرناک قرار می گیره یا برای نجات سامی و دوستانش فداکاری می کنه، سامی متوجه میشه که «ای» فقط یه ماشین نیست، بلکه یه موجود با ارزش و عضوی دوست داشتنی از خانواده شه. این رابطه، از یه رابطه پر از خجالت و پنهان کاری، تبدیل میشه به یه پیوند قوی و واقعی. سامی یاد می گیره که خودش رو بپذیره و از شرایط غیرعادی زندگیش خجالت نکشه و به جای فرار از تفاوت ها، اون ها رو نقطه قوت ببینه. پایان داستان نشون میده که سامی و «ای» بالاخره تونستن همدیگه رو به عنوان برادر واقعی بپذیرن و با چالش های پیش رو، کنار هم زندگی کنن.
شخصیت هایی که داستان را زنده می کنند
خب، هر داستان خوبی، شخصیت های خوب هم می خواد، و من و داداش رباتم هم از این قاعده مستثنا نیست. شخصیت های این کتاب، با وجود اینکه بعضی هاشون ربات هستن، اما اون قدر خوب پرداخت شدن که حسابی باهاشون ارتباط برقرار می کنیم و انگار واقعاً دارن جلوی چشممون زندگی می کنن.
سامی: از خجالتی تا قهرمان خودش
سامی بلید، شخصیت اصلی و روایت گر داستانه. اون یه پسربچه ی نسبتاً خجالتیه که از جلب توجه بیزاره و دلش می خواد یه زندگی عادی داشته باشه. ورود «ای» به زندگیش، حسابی اونو به چالش می کشه و باعث میشه دائم تو موقعیت های خنده دار و شرم آور قرار بگیره. اما نکته جالب درباره سامی، رشد و تحول شخصیتشه. اون در طول داستان یاد می گیره که چطور با مشکلاتش روبرو بشه، از خجالتش کم کنه و در نهایت، تفاوت های خودش و «ای» رو بپذیره و از اون ها به عنوان یه ویژگی خاص و منحصر به فرد لذت ببره. سامی نمونه بارز بچه ایه که با چالش های زندگی مواجه میشه و در نهایت، خودش رو پیدا می کنه.
«ای»: ربات قلب داده و باهوش
«ای» یه ربات پیشرفته و فوق العاده باهوشه که مادر سامی اون رو ساخته تا برادرش باشه. «ای» سعی می کنه دنیای انسانی رو درک کنه و مثل یه آدمیزاد رفتار کنه، اما از اونجایی که رباته و برنامه ریزی شده، خیلی اوقات تو موقعیت های اجتماعی گاف های بامزه ای می ده. مثلاً وقتی سعی می کنه شوخی کنه، دقیقاً اون چیزی رو میگه که نباید بگه! با این حال، «ای» نشون میده که ربات ها هم می تونن ویژگی هایی مثل وفاداری، کمک به دیگران و حتی عشق رو داشته باشن. اون با تمام توانش تلاش می کنه تا برادر خوبی برای سامی باشه و همین تلاش هاست که باعث میشه خواننده عاشقش بشه و قلبش به درد بیاد.
مادر سامی: مخترع نابغه و چالش برانگیز
مادر سامی یه دانشمند نابغه و البته کمی عجیب و غریبه که زندگی خانواده رو حسابی تحت تاثیر قرار داده. اون با اختراعات رباتیکش، خونه رو تبدیل به یه آزمایشگاه بزرگ کرده. با اینکه شاید بعضی از تصمیماتش، مثل فرستادن «ای» به مدرسه، سامی رو تو دردسر بندازه، اما هدفش همیشه خیره و به شدت به فرزندانش اهمیت میده. اون به سامی کمک می کنه تا با شرایط جدید کنار بیاد و راهنماییش می کنه تا معنای واقعی خانواده رو درک کنه.
دیگر بازیگران دوست داشتنی
علاوه بر این سه شخصیت اصلی، چند تا شخصیت فرعی دیگه هم تو داستان هستن که هر کدوم به نوعی به جذابیت داستان کمک می کنن:
- مدی: خواهر کوچیک و بامزه سامی که همیشه پای ثابت ماجراهای رباتی خونه شونه.
- تریپ: بهترین دوست سامی که حضورش تو مدرسه، چالش های سامی رو برای مخفی نگه داشتن «ای» بیشتر می کنه.
- مارگوت: دختری که سامی بهش علاقه داره و نقش مهمی تو ماجراهای مدرسه و تلاش سامی برای عادی به نظر رسیدن داره.
این شخصیت ها در کنار هم، یه داستان کامل و پر از احساس رو برای خواننده رقم می زنن.
چی یاد می گیریم؟ پیام های مهم «من و داداش رباتم»
فراتر از خنده ها و ماجراهای هیجان انگیز، کتاب من و داداش رباتم پر از پیام های عمیق و درس هاییه که می تونن به بچه ها و حتی بزرگ ترها کمک کنن زندگی رو بهتر درک کنن. این کتاب واقعاً یه راهنمای کوچیک برای رشد و پذیرشه.
پذیرفتن تفاوت ها و همدلی: مهم ترین درس
شاید مهم ترین پیامی که این کتاب به ما می ده، در مورد پذیرش تفاوت هاست. سامی اولش از «ای» و ربات بودنش خجالت می کشه، چون اون با بقیه فرق داره. اما کم کم یاد می گیره که متفاوت بودن «ای» نه تنها بد نیست، بلکه اون رو خاص و منحصر به فرد می کنه. داستان نشون می ده که چطور باید با کسانی که از ما فرق دارن مهربون باشیم و سعی کنیم دنیا رو از چشم اون ها ببینیم. این پیام برای بچه هایی که ممکنه با قلدری روبرو بشن یا خودشون تو مدرسه شاهد تبعیض باشن، خیلی مهمه و بهشون یاد می ده همدلی و درک رو تمرین کنن.
اعتماد به نفس و غلبه بر ترس ها
سامی از اول داستان یه پسر خجالتیه که از قضاوت بقیه می ترسه. اما تو طول ماجرا، مجبور میشه با این ترس ها روبرو بشه و از خودش دفاع کنه. اون یاد می گیره که مهم نیست بقیه چی فکر می کنن، مهم اینه که خودش به خودش و کسانی که دوستشون داره، اعتماد داشته باشه. این سفر سامی برای پیدا کردن اعتماد به نفس، برای بچه هایی که ممکنه تو مدرسه یا جمع های دوستانه احساس خوبی از خودشون نداشته باشن، حسابی الهام بخشه.
معنای واقعی خانواده: فراتر از خون
همونطور که دیدیم، «ای» یه رباته، نه یه آدمیزاد از گوشت و خون. اما داستان به زیبایی نشون می ده که خانواده فقط به هم خون بودن نیست. پیوند بین سامی و «ای» نشون میده که عشق، مراقبت و حمایت، چیزهایی هستن که یه خانواده رو می سازن. این کتاب یه تعریف جدید و وسیع تر از خانواده رو ارائه می ده که توش هر کسی، با هر شکلی، می تونه عضوی از یه خانواده دوست داشتنی باشه.
ربات ها و آدم ها: زندگی کنار تکنولوژی
این کتاب یه جورایی ما رو به آینده می بره، جایی که ربات ها بخشی از زندگی روزمره هستن. اما نه فقط به عنوان ابزار، بلکه به عنوان موجوداتی که با ما تعامل دارن. داستان به بچه ها نشون میده که تکنولوژی می تونه هم بامزه باشه و هم چالش برانگیز، و مهم اینه که چطور باهاش کنار بیایم و ازش تو راستای درست استفاده کنیم. البته تأکید اصلی روی روابط انسانی و اهمیت اونهاست، حتی وقتی تکنولوژی پیشرفته ای هم دور و برمون هست.
این داستان مناسب برای مخاطبانی است که چندان میل به خواندن ندارند، با طرح داستانی سریع، جوک های فراوان و گروهی از ربات های عجیب، مخاطبین را وارد دنیای خود خواهد کرد.
افتخارات و چرا این کتاب اینقدر محبوبه؟
وقتی یه کتاب اینقدر پرطرفدار میشه، حتماً دلایل خوبی پشتش هست. من و داداش رباتم هم از اون کتاباست که تونسته تو دل کلی خواننده جا باز کنه و کلی افتخار هم کسب کرده.
جوایز و درخشش در بازار کتاب
این کتاب، به خاطر داستان جذاب و پیام های قشنگش، موفق شده تو لیست پرفروش ترین های نیویورک تایمز قرار بگیره. خب، وقتی اسمت تو همچین لیستی میاد، یعنی کارت رو درست انجام دادی و تونستی دل میلیون ها خواننده رو به دست بیاری. این موفقیت نشون می ده که کتاب من و داداش رباتم فقط یه داستان سرگرم کننده نیست، بلکه تونسته از لحاظ کیفی و محتوایی هم خودش رو ثابت کنه و مورد تحسین منتقدین و خوانندگان قرار بگیره.
چرا این کتاب را باید بخوانیم؟ (دلایل جذابیت)
واقعاً چی باعث میشه این کتاب اینقدر جذاب باشه؟ بیاین چند تا دلیل مهمش رو با هم بررسی کنیم:
- طنز و شوخی های بامزه: کتاب پر از لحظات خنده داره که باعث میشه لبخند از لبتون محو نشه. رفتارها و برداشت های عجیب «ای» از دنیای انسانی، حسابی باعث خنده میشه.
- ریتم تند و ماجراجویانه: داستان اصلا کند نیست و مدام اتفاقات جدیدی می افته. این ریتم سریع باعث میشه خواننده، مخصوصاً بچه هایی که شاید خیلی حوصله خوندن کتاب های طولانی رو ندارن، با داستان همراه بشن و کنجکاو بشن ببینن بعدش چی میشه.
- پیام های عمیق و آموزشی: همونطور که قبل تر گفتیم، این کتاب فقط یه داستان نیست. در کنار سرگرمی، کلی درس مهم در مورد دوستی، پذیرش، همدلی و اعتماد به نفس رو به بچه ها یاد می ده. این نکات به رشد اجتماعی و عاطفی کودکان کمک زیادی می کنه.
- شخصیت پردازی قوی: شخصیت ها، چه سامی خجالتی و چه «ای» بامزه، اون قدر خوب پرداخت شدن که خواننده باهاشون همذات پنداری می کنه و انگار واقعاً دارن تو زندگیش اتفاق می افتن.
- تلفیق فانتزی و واقعیت: کتاب به زیبایی دنیای رباتیک و فانتزی رو با چالش های واقعی زندگی یه بچه، مثل مدرسه، دوست یابی و خانواده، ترکیب می کنه و همین باعث میشه داستان هم خیالی باشه و هم ملموس.
خلاصه که، من و داداش رباتم یه پکیج کامله: هم می خندید، هم هیجان زده می شید و هم کلی چیز یاد می گیرید!
این کتاب برای کی خوبه؟ راهنمای انتخاب گروه سنی
شاید این سوال براتون پیش بیاد که این کتاب جذاب برای چه گروه سنی مناسبه؟ بر اساس توصیه های ناشر و منتقدین، کتاب من و داداش رباتم برای گروه سنی 7 تا 12 سال فوق العاده ست. اما چرا دقیقاً همین گروه سنی؟
- موضوعات مرتبط با سن: این سن، دوره ایه که بچه ها تازه وارد مدرسه میشن یا تو مقاطع ابتدایی و راهنمایی هستن و با چالش هایی مثل دوست یابی، قلدری، خجالت کشیدن و پیدا کردن جایگاه خودشون تو اجتماع روبرو میشن. داستان سامی که با این مسائل دست و پنجه نرم می کنه، حسابی براشون قابل لمسه.
- طنز و هیجان: بچه ها تو این سن عاشق داستان های پرماجرا و خنده دار هستن. ریتم تند داستان، شوخی های بامزه و موقعیت های غیرمنتظره، باعث میشه که حوصله شون سر نره و تا آخرش با هیجان دنبال داستان باشن.
- پیام های آموزنده قابل فهم: درس های اخلاقی و تربیتی کتاب، مثل پذیرش تفاوت ها، اهمیت خانواده و دوستی، به زبانی ساده و قابل فهم برای این گروه سنی ارائه میشه. بچه ها بدون اینکه احساس کنن دارن موعظه میشن، این مفاهیم رو در قالب داستان یاد می گیرن.
- تخیل و علمی-تخیلی: علاقه به ربات ها و دنیای علمی-تخیلی تو این سن خیلی زیاده. این کتاب با ترکیب واقعیت های زندگی روزمره با دنیای فانتزی ربات ها، تخیل بچه ها رو پرورش می ده و اون ها رو با ژانر علمی-تخیلی آشنا می کنه.
پس اگه دنبال یه کتاب می گردید که هم سرگرم کننده باشه، هم آموزنده، و هم به بچه ها کمک کنه با چالش های اجتماع و اعتماد به نفس خودشون کنار بیان، من و داداش رباتم یه انتخاب عالیه.
یه مزه از داستان: بخشی از کتاب
برای اینکه یه کم بیشتر با فضای کتاب آشنا بشید و ببینید جیمز پترسون و کریس گرابنستاین چطور یه داستان رو روایت می کنن، یه بخش کوچیک از کتاب رو اینجا براتون آوردم:
یک لحظه صبر کنید؛ مثل اینکه صدای زنگ در می آید. راستش زنگ هم نیست، یکی دیگر از ربات های مادر است؛ به نام «دیلینگ» دربان. چشم های دیلینگ ردیاب های متحرک هستند وقتی کسی را جلوی ایوان خانه مان بییند، حسگرهای بیرونی اش به صورت خودکار، زنگ می زنند. حدس می زنم «هری هانتر هادسون»، پشت در باشد. بعضی وقت ها «تریپل اچ» صدایش می زنم یا خیلی کوتاه تر، «تریپ». حالا که تریپ آمده اینجا، فرصت خیلی خوبی است تا از او برایتان بگویم؛ بهترین دوست درجه دوی من، در کل دنیا.
این تکه نشون میده که زندگی سامی چقدر پر از ربات هاست و حتی زنگ درشون هم یه رباته! و البته یه آشنایی کوچیک هم با دوستش، تریپ، پیدا می کنیم. لحن ساده و خودمونی داستان تو همین چند خط هم حس میشه.
حرف آخر: چرا «من و داداش رباتم» یک انتخاب عالیه؟
خلاصه کنم براتون: کتاب من و داداش رباتم فقط یه داستان ساده درباره یه پسر و یه ربات نیست. این کتاب، یه سفر هیجان انگیزه به دنیای دوستی، خانواده و پذیرش تفاوت ها. جیمز پترسون و کریس گرابنستاین با لحنی طنزآمیز و سرگرم کننده، داستانی رو خلق کردن که هم دلتون رو شاد می کنه و هم ذهن تون رو به چالش می کشه. ماجراهای سامی و «ای»، این دو تا برادر غیرمعمول، به ما یاد می ده که همدلی و درک، مهم ترین چیزها تو روابط انسانی هستن، حتی اگه یکی از طرفین از جنس سیم و فلز باشه!
این کتاب به بچه ها کمک می کنه تا با چالش های دوران مدرسه شون کنار بیان، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنن و بفهمن که هر کسی، با هر تفاوت و ویژگی ای، می تونه دوست داشتنی و با ارزش باشه. اگه دنبال یه هدیه عالی برای بچه ها هستید یا خودتون دلتون یه داستان شیرین و پرمحتوا می خواد، من و داداش رباتم رو از دست ندید. بهتون قول میدم از خوندنش پشیمون نمیشید و شاید حتی تو دلتون آرزو کنید که کاش خودتون هم یه داداش رباتم داشتید!