بهترین ساعت + مقایسه و نظرات کاربران

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تحقیقات نشان می دهد که خواب دیر هنگام و نامنظم بویژه در کودکان و نوجوانان می تواند منجر به کاهش قد، چاقی و یا لاغری مفرط و لطمه به سلامتی بسیاری می شود.
بهترین زمان خواب، برای کودکان حداقل 8 ساعت و برای نوجوانان حداقل 7 ساعت خواب در طول شب است که از اوایل شب شروع شود. البته خوابیدن یك ساعت اضافه تر نیز مناسب بوده ولی بهتر است ساعات خواب كودكان بیش از 10 ساعت و نوجوانان بیش از 9 ساعت نباشد. بدیهی است افرادی كه شرایط ویژه ای دارند با مشاوره متخصص مربوطه ممكن است ساعات خوابی بیشتر و یا متفاوت نیز داشته باشند.
عواملی مثل بی‌برنامگی، مصرف الکل و محرک‌های دیگر مثل قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا، و صد البته زنگ ساعت و نور خورشید، می‌توانند ساعت زیستی (یا همان سایت بیولوژیک) انسان را به‌هم بریزند.
بنیاد ملی خواب آمریکا که یک مؤسسه خیریه در ایالت ویرجینای آمریکاست، می‌گوید برای فهمیدن این‌که یک نفر چقدر باید بخوابد باید به سبک زندگی‌ او نگاه کرد. اما به‌طور کلی می‌توان اعداد زیر را پیشنهاد کرد:
نوزاد (تا ۳ ماه): در حالت ایده‌آل باید بین ۱۴ تا ۱۷ ساعت از هر شبانه‌روز را بخوابد، هرچند ممکن است ۱۱ تا ۱۳ ساعت هم کافی باشد. بهتر است خواب نوزاد بیش از ۱۹ ساعت نشود.
نوزاد (۴ تا ۱۱ ماه): میزان توصیه شده بین ۱۲ تا ۱۵ ساعت است. در کمترین حالت ۱۰ ساعت. بعد از سه ماهگی، خواب به‌هیچ‌وجه نباید از ۱۸ ساعت بیشتر شود.
کودک نوپا (تا ۲ ساله): عدد پیشنهادی بین ۱۱ تا ۱۴ ساعت است، اما هر رقمی از ۹ تا ۱۶ ساعت قابل قبول است.
کوک پیش‌دبستانی (۳ تا ۵ سال): متخصصان معتقدند ۱۰ تا ۱۳ ساعت خواب برای این گروه سنی عالی است. کمتر از ۸ یا بیشتر از ۱۴ ساعت مناسب نیست.
کودک (۶ تا ۱۳ سال): توصیه بنیاد خواب ملی آمریکا ۹ تا ۱۱ ساعت خواب در شبانه‌روز است. کمتر از ۷ یا بیشتر از ۱۲ ساعت خوب نیست.
نوجوان (۱۴ تا ۱۷ سال): خواب مناسب برای این گروه ۸ تا ۱۰ ساعت است. کمتر از ۷ و بیشتر از ۱۱ ساعت توصیه نمی‌شود.
جوان (۱۸ تا ۲۵ سال): برای این گروه ۷ تا ۹ ساعت خواب مناسب است. حد پایینی ۶ و حد بالایی ۱۱ ساعت پیشنهاد شده.
بزرگ‌سال (۲۶ تا ۶۴ سال): مثل گروه قبلی.
بازنشسته (۶۵ سال به بالا): در این سن ۷ یا ۸ ساعت خواب در شبانه‌روز مناسب است. خواب نباید از ۵ ساعت کمتر یا از ۹ ساعت بیشتر شود.
دیر خوابیدن و دیر بلند شدن از خواب، باعث می شود مواد سمی از بدن دفع نشوند. در نتیجه باعث می شود کم کم شما زیبایی و سلامتی خود را از دست بدهید. برای سالم زیستن باید بموقع و به اندازه خوابید. محققان بر زمان مناسب خواب تکید فراوان دارند.

ساعت 9 تا 11 شب:
زمانی است برای از بین بردن مواد سمی و غیر ضروری که این عملیات توسط آنتی اکسیدان ها انجام می شود.در این ساعت بهتر است بدن در حال آرامش باشد.
ساعت 11 تا 1 شب:
عملیات از بین بردن مواد سمی در کبد ادامه دارد و شما باید در خواب عمیق باشید.
ساعت 1 تا 3 نیمه شب:
عملیات سم زدایی در کیسه صفرا، در طی یک خواب عمیق به طور مناسب انجام می شود.
ساعت 3 تا 5 صبح:
عملیات از بین بردن مواد سمی در ریه اتفاق می افتد. بعضی مواقع دیده شده که افراد در این  زمان، سرفه شدید یا عطسه می کنند.
ساعت 5 تا 7 صبح:
این عملیات در روده بزرگ صورت می گیرد، لذا می توانید آن را دفع کنید.
ساعت 7 تا 9 صبح:
جذب مواد مغذی صورت می گیرد، پس بهتر است صبحانه بخورید.
راه‌حلی برای پیدا کردن بهترین زمان خواب:
بي خوابي و بدخوابي يكي از شايعترين مشكلات يا بيماريهاي روزگار ما به شمار مي آيد . بسياري از مشكلات بشر و عقب ماندگي او ناشي از نداشتن خواب سالم مي باشد بطوريكه به علت بي خوابي يا پرخوابي دچار انواع بيماريهاي جسمي و روحي شده است. برای پیدا کردن بهترین زمان خواب راهکارهای زیر را در نظر بگیرید:
_ مشخص کنید که ساعت بیدار شدن شما به طور معمول کی است.
_ اکنون هفت و نیم ساعت از این زمان کم کنید. هر چرخۀ خواب ما معمولاً ۹۰ دقیقه به طول می‌انجامد و یک فرد معمولی هر شب پنج تا از این چرخه‌ها را تجربه می‌کند.
_ ساعت یا گوشی خود را کوک کنید تا زمان رفتن به تختخواب را به شما اطلاع دهد (اما فراموش نکنید که آن را برای زنگ صبح دوباره کوک کنید.)
_ اگر که بعد از سه روز که در موقع مشخص شده به رختخواب رفتید، صبح توانستید طی آن ده دقیقۀ قبل از شروع زنگ ساعت خود از خواب بیدار شوید، پس بهترین زمان خواب خود را پیدا کردید.
_ اگر که اینطور نشد و هنوز نیاز به زنگ ساعت داشتید، پس باید زمان خواب خود را هر سه روز ۱۵ دقیقه عقب‌تر ببرید تا زمانی که دقیقاً قبل از زنگ ساعت خود از خواب بیدار شوید. وقتی که قبل از زنگ ساعت خود بیدار شدید، بهترین زمان خواب خود را پیدا کرده‌اید.
خوراکی های خواب‌آور
محققان آمریکایی می‌گویند اگر خوراکی‌های مناسبی را برای وعده شام خود انتخاب کنید و این وعده غذایی را حداقل 3 تا 4 ساعت پیش از خواب بخورید، به طور حتم هم سریع‌تر به خواب می‌روید و هم از داشتن خوابی عمیق و راحت لذت می‌برید. این خوراکی ها عبارتند از:
1. بادام
بادام سرشار از منیزیم است و افزایش سطح این ماده معدنی در بدن می‌تواند باعث ریلکس شدن عضلات و بالا رفتن کیفیت خواب در افراد مختلف شود. به علاوه، پروتئین مرغوب موجود در بادام می‌تواند سطح قند خون را در طول خواب ثابت نگه دارد.
ثابت ماندن قند خون در طول خواب باعث می‌شود پریدن از خواب و احساس گرسنگی در طول شب به حداقل ممکن برسد. به همین دلیل بهتر است در وعده شام، حدود 35 گرم بادام خام را به سالاد خود اضافه کنید یا 4 تا 5 عدد بادام را یکی، دو ساعت پیش از خواب میل کنید.

2. موز
اگر برخی از شب‌ها دچار بی‌خوابی می‌شوید، از رختخواب خود بیرون بیایید و یک عدد موز بخورید. موز جزو بهترین منابع دریافت منیزیم و پتاسیم محسوب می‌شود. این دو ماده معدنی مفید هم به سادگی استرس را از روان و عضلات شما دور خواهند کرد و هم آرامشی نسبی را که لازمه داشتن خوابی راحت است، برایتان به ارمغان خواهند آورد.
به علاوه موز حاوی ماده‌ای به نام تریپتوفان نیز هست که این ماده در مغز ما به سروتونین و ملاتونین تبدیل می‌شود. این ترکیب‌های هورمونی جزو موادی هستند که افزایش سطحشان در مغز می‌تواند آرامش بیشتری را برای افراد در پی داشته باشد و استرس و فکر و خیال‌های بی‌جا را از آن‌ها دور کند. به همین دلیل اگر تجربه خواب خوبی را در طول شب ندارید، حدود نیم ساعت پیش از خواب یک عدد موز را با یک لیوان شیر ولرم مخلوط کنید و آن را بخورید.

3. لبنیات
ماست، شیر و پنیر هم مانند موز حاوی تریپتوفان هستند و مصرف آن‌ها پیش از خواب می‌تواند آرامش بیشتری را برایتان به دنبال داشته باشد. اصلاً وجود همین تریپتوفان در محصولات لبنی است که باعث می‌شود شما بعد از مصرف خوراکی‌هایی مانند ماست و دوغ احساس خواب‌آلودگی کنید.ضمن اینکه کلسیم موجود در لبنیات هم یکی از بهترین عوامل کاهش استرس در بدن به شمار می‌رود.
4. تخم‌مرغ آب‌پز
تخم‌مرغ یکی از غنی‌ترین منابع دریافت پروتئین است. در میان تمام مواد پروتئینی مختلف از جمله انواع گوشت‌های قرمز و سفید، تخم‌مرغ از پروتئین به مراتب بالاتری برخوردار است.همان‌طور که در موارد بالا عنوان شد، مصرف خوراکی‌های سرشار از پروتئین می‌تواند به داشتن خوابی راحت کمک کند.
5. جو دو سر
جو دو سر جزو غلاتی است که بیشتر افراد آن را به صورت خشک و بوداده در وعده صبحانه مصرف می‌کنند. اما آیا می‌دانید که مصرف یک پیاله بزرگ از سوپ جو دو سر می‌تواند خواب خوشی را برایتان به همراه داشته باشد؟ این سوپ یک غذای نرم، گرم، ساده، ارزان و مغذی است. کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم موجود در این ماده هم می‌تواند باعث بالا رفتن کیفیت خواب شما شود. 
6. گیلاس
محققان دانشگاه پنسیلوانیا به تازگی اعلام کرده‌اند که مصرف یک لیوان آب گیلاس، یک پیاله گیلاس تازه، کمی گیلاس خشک یا حتی کمپوت بدون شکر گیلاس، حدود نیم تا یک ساعت پیش از خواب می‌تواند حس خواب‌آلودگی بیشتری را برای افراد به همراه داشته باشد. مصرف گیلاس باعث افزایش سطح ملاتونین در بدن و ایجاد حس کرختی و سبکی در عضلات می‌شود و به همین دلیل هم خوردن آن به افراد مبتلا به بی‌خوابی پیشنهاد می‌شود.
7. غلات سبوس‌دار
غلات سبوس‌دار جزو کربوهیدرات‌های پیچیده‌ای محسوب می‌شوند که ارزش غذایی به مراتب بالاتری نسبت به غلات تصفیه‌شده دارند. نان‌های سبوس‌داری مانند نان سنگک، ماکارونی و برنج‌های قهوه‌ای همگی جزو غلات کامل طبقه‌بندی می‌شوند. تریپتوفان موجود در این غلات عاملی برای افزایش کیفیت خواب است.
غذاهایی که خواب را از چشمانتان می‌رباید

غذا و عادت‌های غذایی می‌تواند به راحتی خواب شما را به هم بزند. 
شب‌ها مواد غذایی چرب میل نکنید
مصرف مواد غذایی چرب، سنگین و دیر هضم برای وعده‌ی شام یا خوردن غذاهایی که می‌دانید باعث سوزش معده‌تان می‌شوند خواب شما را به هم ریخته و باعث می‌شوند به جای استراحت و آرامش، شبی پرتنش را تجربه کنید. غذای چرب و سنگین معده را اذیت می‌کند و زمانی که یکی از اعضای بدن راحت نباشد خواب به هم می‌ریزد توصیه می‌کنیم شب‌ها از مصرف این قبیل غذاها خودداری کنید.
پرخوری زیاد و یا کم خوری، خواب شبانه را به هم می‌زند
شب‌ها به اندازه و به موقع غذا میل کنید. پرخوری باعث ایجاد مشکلات گوارشی می‌شود و شما را بی‌خواب می‌کند. بر عکس کم خوری و چیزی نخوردن نیز خواب را به هم می‌ریزد. به خاطر اینکه زود گرسنه‌تان می‌شود، شبانه راه آشپزخانه را در پیش می‌گیرید و یخچال را زیر و رو می‌کنید که هم خودتان را بی‌خواب می‌کند و هم ممکن است بقیه‌ی اعضای خانه را نیز بیدار کنید. پس شام را به موقع و به اندازه میل کنید.
کافئین شما را بی‌خواب می‌کند
نوشیدنی‌های کافئین دار خاصیت محرکی دارند و مصرف آن برای افراد حساس توصیه نمی‌شود. اگر شما از بی‌خوابی رنج می‌برید نباید از بعد از ظهر نوشیدنی‌های کافئین دار میل کنید. شب‌ها به اندازه و به موقع غذا میل کنید.
شام دیر وقت ممنوع
افرادی که از سوزش معده رنج می‌برند و یا ترش می‌کنند یعنی از بازگشت مایع تلخ و اسیدی از معده به دهان، رنج می‌برند باید از خوردن غذای سنگین و دیرهضم خودداری کنند. علاوه بر این دیر شام خوردن و با معده‌ی پر خوابیدن باعث می‌شود که اسیدها و ترشحات معده به مری برگردد و باعث سوزش معده شود که باعث اختلال در خواب می‌شود. تا جایی که می‌توانید شام را زودهنگام میل کنید و از پرخوری آخر شب بپرهیزید.
قبل از خواب از نوشیدن مایعات زیاد خودداری کنید
نوشیدن مایعات زیاد قبل از خواب باعث می‌شود احتیاج به دستشویی پیدا کنید و خواب از سرتان بپرد و یا اینکه بعد از خوابیدن مجبور به بیدار شدن شوید. برای همین قبل از خواب از نوشیدن مایعات زیاد بپرهیزید.
خواب از دیدگاه اسلام
خواب بخشي از مسيرتكامل انسان است .از ديدگاه اسلام، زمان خواب نيز بخشي از مسير تكامل انسان به سوي خداست. بنابراين خواب يك زمان مرده و هدر رفته نيست. در احادیث دین مبین اسلام هم تاکید ویژه ای بر بهرین زمان های خواب ارائه شده است. رسول خدا (ص) فرمود خواب بر هفت قسم است:
1-خواب غفلت: آن خوابيدن در مجلسي كه به ياد خدا برگزار نشده است.
2-خواب شقاوت: آن خوابيدن هنگام طلوع صبح است.
3-خواب عقوبت:  آن خوابيدن وقت نماز است.
4- خواب لعنت: آن خوابيدن بعد از نماز صبح (خواب فیلوله) است. که کسالت آور و باعث تضعیف حافظه می شود.
5- خواب راحت: آن خوابيدن  قبل از ظهر ( خواب قيلوله) است. مستحب است و رفع کننده کسالت، هضم کننده غذا و موجب تقویت حافظه می شود.
6- خواب رخصت: آن خوابيدن بعد از نماز عشاء است. وجب افزایش روزی و برکت می شود.
7- خواب حسرت: آن خوابيدن در تمام شب جمعه است.

کد خبر 236844


ریچارد واتلی (Richard Whately)، فیلسوف قرن نوزدهم میلادی می‌گوید: «اگر صبح یک ساعت را از دست بدهید، کل روز به دنبال آن (زمان از دست رفته) خواهید بود.» حتی دو قرن بعد هم چیزی عوض نشده و رها کردن رختخواب گرم‌ و نرم، مخصوصا در روزهای سرد زمستان خیلی سخت است؛ ولی اگر فقط کمی بیشتر در رختخواب بمانیم باید تاوانش را با اضطراب، عجله و دویدن دنبال اتوبوس بدهیم. هر مشکلی را در زندگی حل کنیم به نظر می‌رسد این یکی اصلا حل‌شدنی نیست. اما پیشنهاد می‌کنم این متن را بخوانید تا در مورد بهترین ساعت بیدار شدن از خواب اطلاعات بیشتری به‌دست بیاورید و انگیزه‌تان برای صبح زود بیدار شدن بیشتر شود.

بنجامین فرانکلین (Benjamin Franklin) می‌گوید: «این باور باید در ذهن شکل بگیرد که زود بیدار شدن یک وظیفه‌ است. این عادت قابل‌کسب و امکان‌پذیر است. فقط باید به سختی تلاش کنید و از تمام موانع سر راه‌‌تان عبور کنید.»

البته صحبت کردن در این مورد خیلی راحت است و می‌شود ساعت‌ها درباره‌ی بهترین زمان بیدار شدن از خواب حرف زد، اما دل کندن از رختخواب گاهی خیلی سخت می‌شود.

اغلب ما بعد از بیدار شدن در برابر بیرون آمدن از رختخواب مقاومت می‌کنیم و می‌گوییم: «فقط ده دقیقه‌ی دیگه می‌خوابم» و به این ترتیب مقدار زیادی از وقت باارزش‌مان را در رختخواب هدر می‌دهیم و بدون اینکه به خواب عمیق برویم و به بدن‌مان سودی برسانیم، فقط خود را کسل‌تر می‌کنیم.

کافی است به کارمندهای دور‌ و‌ برتان نگاه کنید؛ از سر و وضع اغلب‌شان پیداست که تا دقیقه‌ی آخر در رختخواب مانده‌اند و سپس با عجله آماده شده‌اند، گرسنه هستند چون وقتی برای صبحانه خوردن نداشته‌اند، به سرعت برق‌و‌باد لباس پوشیده‌اند و کلی دنبال اتوبوس دویده‌اند تا به موقع سرِ کار حاضر شوند. تازه اگر دقیق‌تر نگاه کنید می‌بینید که حتی فرصت نداشته‌اند آبی به دست و صورت‌شان بزنند. سرِ کار هم حال و حوصله‌ی درست و حسابی ندارند و به زورِ قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا سر پا هستند.

تا حالا به این فکر کرده‌اید که تماشای طلوع خورشید از پنجره‌ی اتاق‌تان چقدر لذت‌بخش است؟! اگر صبح زود از خواب بیدار شوید می‌توانید این منظره‌ی عالی را تماشا کنید؛ به پیاده‌روی بروید، حتی هوای آلوده‌ترین شهرها هم صبح زود پاک است؛ اگر اهل مطالعه هستید کتاب خواندن در آرامش و سکوت صبح خیلی می‌چسبد؛ به این ترتیب وقتی سر کار می‌رسید پرانرژی و امیدوار خواهید بود. اگر چند روز مقاومت کنید و صبح زود بیدار شوید می‌بینید که چقدر زندگی‌تان تغییر می‌کند و به تدریج زود بیدار شدن جزو عادات‌ روزانه‌تان می‌شود. به همین خاطر است که باید بهترین ساعت بیدار شدن از خواب را برای خودتان مشخص کنید و به آن پایبند باشید.

الگوهای خواب

از ساعتِ از خواب بیدار شدن‌تان راضی هستید؟ اگر دیر بیدار می‌شوید احتمالا اوضاع‌تان خیلی خوب نیست.

طرز فکرهای مختلفی درباره‌ی الگوی خواب وجود دارد. بعضی‌ها می‌گویند همیشه باید در یک ساعت مشخص بخوابید و در یک ساعت مشخص بیدار شوید چون بدن‌ نظم را دوست دارد، اما بعضی دیگر می‌گویند باید به ساعت بیولوژیکی بدن‌تان اهمیت بدهید و تا زمانی که حس می‌کنید جسم‌تان احتیاج دارد بخوابید.

راستش هیچ‌کدام از این دو کاملا درست نیست. در واقع بعضی روزها خیلی سرتان شلوغ بوده و حسابی خسته‌اید، پس لازم نیست در حالی‌که دارید از فرط خستگی از حال می‌روید صبر کنید تا ساعت خواب‌تان فرابرسد.




برای تهیه کتاب «مدیریت زمان به روش اساتید هاروارد» کلیک کنید


به چقدر خواب احتیاج داریم؟

خواب ما با شرایط زندگی‌مان تنظیم می‌شود، اما اگر اختیار خواب‌مان دست خودمان باشد ممکن است بخواهیم ۱۵ تا ۱۶ ساعت در رختخواب باشیم! از طرفی هم لازم نیست دائما در حال حساب‌وکتاب ساعت‌های خواب‌مان باشیم. همیشه شنیده‌ایم که افراد بالغ به‌طور متوسط به ۸ ساعت خواب احتیاج دارند، اما قرار نیست این مسئله همیشه درست باشد و به شادابی و نشاط ما کمک کند.

بعضی‌ها می‌گویند: «اگه قرار باشه من ساعت ۵ بیدار بشم، باید ساعت ۱۰ شب بخوابم.»، شاید این حرف درست باشد اما اگر احساس خستگی نمی‌کنید لازم نیست ساعت ۱۰ به رختخواب بروید؛ ولی باید قانونی برای خودتان بگذارید که حتما همان ساعت ۵ بیدار شوید. پس اگر دیر خوابیدن باعث می‌شود نتوانید صبح زود بیدار شوید باید آن را کنار بگذارید.

  • قانون شماره‌ی یک: شب‌ها به ساعت بیولوژیکی بدن‌تان توجه کنید و هر وقت خسته بودید بخوابید.
  • قانون شماره‌ی دو: وقتی ساعت‌تان زنگ زد بیدار شوید. در ابتدا احتمالا بدن‌تان به این شرایط عادت ندارد و در برابر بیدار شدن از خود مقاومت نشان می‌دهد، پس ساعت را کمی دورتر از رختخواب خود قرار دهید تا نتوانید به راحتی آن را خاموش کنید و دوباره بخوابید. به خاطر داشته باشید برای اینکه زود بیدار شدن را به یک عادت تبدیل کنید نباید دست از تلاش بردارید.

ورزش صبحگاهی

کاندولیزا رایس (Condoleezza Rice)، وزیر سابق امور خارجه‌ی آمریکا، هر روز ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه از خواب بیدار می‌شد و یک‌راست به باشگاه می‌رفت. صبح زود بهترین زمان برای ورزش است. تحقیقات نشان داده است ۹۰ درصد افرادی که به‌طور مرتب ورزش می‌کنند این کار را صبح زود انجام می‌دهند تا چیزی مزاحم‌شان نشود.

اگر برنامه‌ی ورزش‌تان را به عصر موکول کنید، احتمال اینکه نتوانید آن را انجام بدهید زیاد است؛ ممکن است رئیس‌تان شما را برای اضافه‌کاری نگه دارد، دوست‌تان سرزده به دیدن‌تان بیاید، دورهمی خانوادگی داشته باشید یا اصلا خستگی توان‌تان را بگیرد.

صبحانه

مورد بعدی صبحانه است. خیلی‌ها مهم‌ترین وعده‌ی غذایی را حذف می‌کنند چون گرسنه نیستند یا وقت کافی ندارند. تحقیقات نشان داده است بچه‌هایی که صبحانه‌ی مفصل می‌خورند عملکرد بهتری نسبت به بقیه دارند، به این دلیل که با معده‌ی خالی از مغزشان کار نمی‌کشند و چون مواد مغذی موردنیاز بدن‌شان را اولِ صبح دریافت کرده‌اند، در طول روز گرسنگی شدید به سراغ‌شان نمی‌آید. خب این موضوع در مورد بزرگترها هم صدق می‌کند، مگر نه؟

آرامش صبح

اغلب نویسنده‌ها اعتقاد دارند که اگر صبح زود از خواب بیدار شوید از دیگران خلاق‌تر خواهید بود و از بقیه جلو می‌زنید؛ احتمالا به این دلیل که مغزتان سرحال‌تر است و بهتر کار می‌کند. اما به نظر من چیزی که از رقابت مهم‌تر است حس سرزندگی، شادابی و امیدواری است که صبح زود تجربه می‌کنید. واقعا تماشای طلوع خورشید حس خیلی خوبی است و کسی هم مزاحم‌تان نمی‌شود؛ نه تماسی، نه ایمیلی و نه هیچ مزاحمتی. همه چیز آرام و ساکت است و حس می‌کنید که تازه متولد شده‌اید. آرامش و سکوت محیط اطراف به درون شما نفوذ می‌کند و برای یک روز فوق‌العاده آماده می‌شوید.

برای همه‌ی ما صبح آرامش زیادی به همراه دارد. اگر در حال حاضر الگوی بیدار شدن‌تان شما را به عجله و اضطراب می‌کشاند، یادتان باشد هنوز هم فرصت دارید آن را تغییر بدهید. فکر می‌کنید بهترین ساعت بیدار شدن از خواب برای شما چه موقع است؟ بد نیست اگر این یکی را هم امتحان کنید؛ صبح زود بیدار شوید و از تماشای طلوع خورشید لذت ببرید.

برگرفته از: dailymail


به راستی بهترین ساعت یادگیری زبان چه ساعتی است؟ شاید شما هم مانند خیلی افراد دیگر، می‌خواهید بازدهی بیشتری از مطالعه زبان دریافت کنید. بنابراین از مشاوران یا دوستان خود می‌پرسید که بهترین ساعت برای یادگیری زبان انگلیسی چه زمانی است؟

این سوال یکی از پرتکرارترین سوالات زبان آموزان در هنگام شروع یادگیری پایه تا پیشرفته زبان انگلیسی یا هر زبان دیگری است.

در این مقاله، توصیه‌های کارشناسان زبان و مشاوران تحصیلی درباره بهترین زمان مطالعه زبان را گردآوری کردیم و به شما عزیزان ارائه خواهیم داد. در آخر پارامترهای موثر بر مدت زمان یادگیری را نیز بیان خواهیم کرد. با آموزش زبان انگلیسی آنلاین همراه آموزشگاه زبان ایرانیان بهترین آموزشگاه زبان در نیاوران باشید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

تحقیقات مختلف درباره بهترین ساعت یادگیری زبان

ابتدا باید بگوئیم که همانطور که افراد از وجوه زیادی با یکدیگر اختلاف دارند، در این مورد که بهترین ساعت یادگیری زبان چه زمانی است، نمی‌توان یک نسخه یکسان برای همه افراد در نظر گرفت. در تحقیقی که در سال 2016 انجام گرفت، این موضوع بررسی شد که آیا تکرار عادت تمرین و خواب می‌تواند باعث بهبودی در حفظ و ماندگاری آموزه‌های جدید باشد یا خیر.

دوره‌های آموزشگاه زبان ایرانیان: کلاس آنلاین زبان انگلیسی برای کودکان

نتایج این تحقیق که بر روی 40 دانش آموز زبان خارجی صورت گرفت، مثبت بود. ارزیابی‌ها نشان داد افرادی که قبل از خواب به مطالعه زبان می‌پردازند، از ثبت و ماندگاری بیشتری از واژگان جدید در حافظه بلندمدت خود برخودار بودند. در واقع خواب به این موضوع کمک می‌کند.

بخوانید تا بیشتر بدانید: مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی

از طرفی در تحقیق دیگری در مورد بهترین ساعت یادگیری زبان که توسط موسسه زبان دولینگو صورت گرفت، این موضوع را تایید کرد که تمرین پیش از خواب می‌تواند یک عامل موفقیت باشد. بنابراین این تمرین باید به یک عادت برای دانش آموزان تبدیل شود.

نتایج آماری این تحقیق در مورد بهترین مدت زمان مطالعه نشان داد که دانش آموزانی که پیش از خواب به یادگیری زبان پرداختند، حدود 52 درصد یادگیری بهتری داشتند. در مقابل کسانی که هیچ برنامه خاصی برای مطالعه نداشتند نرخ رشد یادگیری کمتری داشتند.

نکات مهم بهترین زمان برای مطالعه زبان انگلیسی

این نکته مهم را باید به خاطر بسپاریم که بهترین ساعت برای یادگیری و مطالعه زبان به برنامه ریزی روزمره ما نیز بستگی دارد. به عنوان مثال ممکن است شغلی در شیفت شب داشته باشید و نتوانید در تایم قبل از خواب خود به مطالعه و یادگیری زبان بپردازید.

بهترین روش برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان

یا اینکه ممکن است بهترین ساعت یادگیری زبان برای شما به علت خستگی زیاد در تایم شب نباشد. در واقع به قدری در طول روز درگیر اتفاقات روزمره خود شوید که از خستگی زیاد نتوانید بدرستی در تایم قبل از خواب به مطالعه بپردازید. بنابراین برای اینگونه افراد نیز راهکاری که پیشنهاد می‌دهیم را در سه بخش خلاصه کرده‌ایم.

زمان های مختلف را ارزیابی کنید.

برای اینکه بفهمید بهترین زمان مطالعه زبان برای شما چه زمانی است آنرا تست کنید تا بهترین شما پیدا شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید محققان این موضوع را هم ثابت کرده اند که بهترین زمان مطالعه برای هر فرد متفاوت است و بستگی به خود شخص دارد.

بخوانید تا بیشتر بدانید: یادگیری مکالمه زبان انگلیسی

بنابراین کافی است در ساعات مختلف روز به مطالعه بپردازید. سپس بهتر است هر ساعتی را که حس بهتری در آن داشتید، به مدت یک هفته ادامه دهید. اگر پس از یک هفته حافظه شما از یادگیری زبان در سطح قابل قبول و خوبی قرار داشت، می‌توانید آنرا به عنوان بهترین ساعت مطالعه خود تکرار کنید.

سعی کنید موضوعات مختلف را در زمان‌های مختلف بسنجید.

بخش‌های مختلفی در زبان انگلیسی وجود دارد که شما باید برای آنها بهترین زمان مطالعه خود را پیدا کنید. مثلا ممکن است بهترین ساعت یادگیری زبان در مهارت اسپیکینگ، نیمه‌ی یک روز باشد. درست ساعتی از روز که می‌توانید با پارتنر زبان انگلیسی خود صحبت کنید.

بخوانید تا بیشتر بدانید: افزایش دایره لغات انگلیسی

از طرفی، یادگیری اصول گرامری، آمادگی ذهنی بیشتری نسبت به یادگیری لغات و واژگان جدید نیاز دارد. بنابراین، شاید تایم شبانه و قبل خواب برای حفظ لغات بهتر باشد اما تایم اول روز و بعد از بیدارشدن و خوردن یک صبحانه کامل، برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی مفیدتر و پربازده تر باشد.

لازم بذکر است که در تحقیقی دیگر، این موضوع ثابت شده است که یادگیری دروس سخت‌تر مانند ریاضیات، در ساعت اولیه روز نتیجه بهتری دارد. به همین علت است که تایم مدارس از صبح زود آغاز می‌شود. اما قطعا برای ماندگاری بیشتر در ذهن، نیاز به تمرین و تکرار اصولی دارند. علت دیگری که برای این موضوع عنوان شده است بالاتر بودن سطح اکسیژن در هوا در ساعات اولیه روز است که به یادگیری عمیق تر کمک می‌کند.

با توجه به همین موضوع بهتر است برای بخش‌های مختلف، بهترین ساعت یادگیری زبان خود را پیدا کنید. اگر در مهارتی نیاز به یادگیری نکات خاص و عمیق تری هست آنرا به صبح موکول کنید. اما اگر نکات آسان‌تر هستند و یا نیاز به حفظ کردن لغات دارید، آنرا به تایم شب و قبل از خواب موکول کنید.

کلاس خصوصی تافل

مدت طولانی زبان نخوانید

برای اینکه اثر واقعی زمان‌های مختلف را به منظور پیدا کردن بهترین ساعت یادگیری زبان پیدا کنید، حواستان باید به این باشد که بیش از حد زبان نخوانید. یعنی ساعت مطالعه خود را بیش از حد طولانی نکنید.

اولا اینطور نباشد که ساعت یادگیری اول روز را 3 ساعت و آخر شب را نیم ساعت بگیرید و سپس مقایسه کنید. اینکار نتیجه دقیقی به شما نخواهد داد. از طرفی، مطالعه بیش از حد و بدون استراحت کافی ممکن است اثر منفی روی یادگیری شما داشته باشد. پس به استراحت خود نیز اهمیت دهید.

چه فاکتورهایی بر مدت زمان یادگیری زبان موثر است؟

ممکن است در حین پیدا کردن بهترین زمان برای مطالعه زبان بخواهید بدانید که چه مدت باید برای مطالعه زبان انگلیسی وقت بگذارید. یا به عبارتی یادگیری زبان انگلیسی چقدر طول میکشد . برای پاسخ به این سوال چند فاکتور مهم وجود دارد.

سطح زبان انگلیسی شما

طبیعتا اگر سطح پایه زبان انگلیسی شما در سطح قوی و خوبی باشد، احتمالا زمان کمتری برای یادگیری نکات جدید صرف خواهید کرد. به عنوان مثال فرض کنید شما در دوران کودکی و نوجوانی به طور مرتب به آموزش و یادگیری زبان انگلیسی پرداخته‌اید.

اما برای دوره ای چندساله این آموزش را رها کرده‌اید. اکنون مجددا قصد یادگیری زبان را دارید. حال، علاوه بر اینکه بهترین ساعت یادگیری زبان خود را می‌دانید، می‌توانید سرعت بیشتری برای یادگیری زبان داشته باشید چرا که با وجود پایه قوی در زبان انگلیسی، می‌خواهید استارتی دوباره بزنید.

دوره مکالمه زبان انگلیسی

روش یادگیری شما

برخی افراد برای یادگیری زبان انگلیسی، بهترین روش را حضور در دوره های زبان انگلیسی می‌دانند. اما برخی در خانه و برخی ترکیبی از آنها را با هم استفاده میکنند. برخی دیگر از روش یادگیری مجازی زبان انگلیسی استفاده می‎کنند. اینکه روش شما چه باشد، بر روی مدت زمان یادگیری شما اثر مستقیمی می‌گذارد.

هدف شما از یادگیری زبان

دقیقا مهم است که شما زبان را با چه هدفی یاد می‌گیرید. اگر قصد شما از یادگیری زبان، آمادگی برای آزمون های آیلتس و تافل است، مشخصا زمان محدودتری در اختیار دارید و باید متناسب با همان زمان، بهترین ساعت یادگیری زبان خود را نیز پیدا کنید.

دوره های آموزشگاه زبان ایرانیان: آموزش آنلاین مکالمه زبان انگلیسی

اما گاهی آموزش زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم خود انتخاب می‌کنید. یا حتی برای تحصیل در رشته زبان در دانشگاه به برنامه ریزی و پیدا کردن بهترین زمان برای مطالعه زبان نیاز دارید. از طرفی ممکن است برای استفاده در شغل و محل کار خود نیاز به مهارت خاصی از زبان انگلیسی داشته باشید. در این شرایط حتی نوع برنامه ریزی شما ممکن است متفاوت باشد.

در آخر، اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره بهترین زمان مطالعه زبان انگلیسی بدانید، به این لینک مراجعه کنید. همچنین در مقاله دیگری می‌توانید نتایج تحقیقات موسسه دولینگو در زمینه پیدا کردن بهترین زمان یادگیری زبان انگلیسی را مشاهده کنید.

سایر دوره های آموزشگاه زبان ایرانیان

کلاس خصوصی آیلتس
کلاس خصوصی آیلتس
کلاس آنلاین کودک و نوجوان
آموزش فشرده زبان ترکی استانبولی
کلاس فشرده زبان فرانسه
آموزشگاه زبان آلمانی نوجوانان
دوره آموزش زبان ترکی استانبولی
دوره فشرده زبان آلمانی آنلاین
آموزش زبان انگلیسی فشرده آنلاین
دوره آمادگی آزمون سلپیپ
کلاس زبان اسپانیایی آنلاین
ثبت نام کلاس انگلیسی
آموزش آنلاین زبان فرانسه برای کودکان
آموزشگاه زبان آلمانی کودکان در تهران