آیا ساعت هوشمند برای بدن ضرر دارد + مقایسه و نظرات کاربران
استفاده از ساعتهای هوشمند امروزه بسیار زیاد شده است اما باید در زمان استفاده از ساعتهای هوشمند دقت کرد که در ابتدا شاید مضرات و یکسری عیبها در این ساعتها وجود داشته باشد. در این مقاله ما قصد داریم که یکسری از مشکلات یا عیبهایی که در هنگام استفاده از ساعتهای هوشمند ممکن است برای سلامتی شما مضر باشد را بررسی کنیم.
خیلی از محققان معتقدند که ساعتهای هوشمند یا حتی مچ بند هوشمند ممکن است بر روی بیماریهایی چون سرطان فشار خون یا آلزایمر و افزایش ضربان قلب تأثیر داشته باشند. اما اینکه چه اندازه این تئوریها درست است هنوز به اثبات کامل نرسیده است.
میتوان گفت که این گجت های هوشمند به دلیل تابعهایی مانند الکترومغناطیسی یا ایام آر ممکن است طیف گوناگونی از تابشهایی مانند موجهای رادیویی یا پرتو ایکس یا نورهای مرئی را ساطع کنند.
رسانههای داخلی و خارجی سعی دارند با پوشش اخبار در مورد مضرات ساعتهای هوشمند کاربران زیادی را به سمت خود جذب کند. اما درست بودن و یا اشتباه بودن این ادعا برای آنها شاید زیاد مهم نباشد.
جالب اینجاست که هنوز هیچ علایمی از سرطان زا بودن تابشهای الکترومغناطیسی شده از طریق وایرلس کشف نشده است.
شاید مهمترین تأثیر گجت های پوشیدنی یا در این مقاله ساعتهای هوشمند بر روی پوست انسان به علت بکار بردن جنس و مواد سازنده آنها باشد.
همچنین دکتر سمیعی گفته است;هنوز منبعی معتبر ثابت نکرده امواجی که در اطراف ما هست تأثیر زیادی روی بدن انسان داشته باشد. میتوان گفت این نظر میتواند هم ثابت شود و هم میتواند رد شود.
اما سازمان جهانی بهداشت تأثیرات الکترومغناطیسی را جزوی از بیماریهای سرطانزای احتمالی قرار داده است.. نکته مهم این هست که تابشهای الکترومغناطیسی طیف بسیار زیادی از امواج را شامل میشود و به هیچ وجه یک دستورالعمل را نمیتوان برای همه آنها در نظر گرفت.
البته حدود ۲۰ ساله پیش هم مورد مانیتورهای کامپیوتر و تابعهایی که ساطع میکردند هم نظرات مختلفی وجود داشت. اما بهمرور متوجه شدیم که این تابشها تأثیرات بسیارکمی روی چشم و بدن انسان و مغز انسان دارند.
در مورد ساعتهای هوشمند هم میتوان گفت که تأثیرات بسیارکمی بر روی پوست و مغز انسان خواهند داشت. اما امروزه شاهد هستیم که بر روی ساعتهای هوشمند چیزی به نام نصب سیمکارت وجود ندارد علت آن به این خاطر است که وجود سیمکارت بر روی ساعت هوشمند ضررهایی را برای بافت رگ و سس مغز انسان دارد.
به همین دلیل شرکتهای بزرگی مانند سامسونگ – اپل و همچنین شرکتهای دیگر مانند شیائومی ( ساعت و مچ بند هوشمند شیائومی ) هم که تولید ساعت هوشمند را انجام میدهند بر روی ساعتهای هوشمند تولیدی خود دیگر قابلیت نصب سیمکارت را انجام نمیدهند.
به همین دلیل به خاطر نبود سیمکارت در ساعتهای هوشمند امروزی برندهای سازنده آنها از اتصال بلوتوث ساعت هوشمند به موبایل هوشمند برای برقراری تماس و یا رد تماس و یا دریافت پیامها از طریق ساعت هوشمند استفاده کردهاند. در این صورت دیگر نیازی به سیمکارت در ساعتهای هوشمند وجود نیست.
بعضی از شرکتها مانند شرکت فیت بیت به بلوتوثهای مجهز است که نسبت به بلوتوثهای قدیمی و کلاسیک نسبتاً نیروی کمتری مصرف میکنند و در مقایسه با موبایلهای هوشمند نیروی کمتری برای فعالیت نیاز دارند و جایگزین خوبی برای وای فای در موبایل هستند.
هرچقدر تابش و نیروی خروجی گجت های هوشمند کمتر باشد دیگر نیاز به تستهای sar نرخ جذب خاص نمیباشند. sar مخفف یک عبارتی است که برای انرژی جذبشده توسط بدن در در مقابله با پرتوافشانی فرکانسهای رادیویی را نشان میدهد.
تلفنهای همراه و لپ تاپها اصولاً برای پشت سر گذاشتن تستهای sar کار بسیار سختی را دارند. زیرا از سطوح نیروی بالاتری از انرژی را برخوردار هستند. استفاده از وای فای هم بر روی بدن انسان و مغز انسان تأثیر نسبتاً مستقیم دارد که این فناوری در اکثر ساعتهای هوشمند وجود ندارد.
پس سعی کنید موقع خرید ساعت هوشمند به سراغ معیارهایی به جز سیمکارت و وای فای باشید. اما اگر علاقه دارید که ساعت هوشمندی که بر روی دست خود استفاده میکنید از از ویژگیهای نصب سیمکارت و وای فای برخوردار باشد میتوانید به دلیل تأثیرات بسیار کم آن برای خرید آنها اقدام کنید.
اما نکته مهم دیگر اینجاست که ممکن است همین تأثیرات کم در درازمدت باعث بیماریهایی بر روی بدن انسان بشوند.
ادامه مطلب: سایت کوک باش
بهنوش خرمروز: تصویربرداری رایانهای یا همان سی.تی.اسکن، به سرعت به یکی از مهمترین ابزراهای تشخیص در علم پزشکی تبدیل شد. اما حتما شما هم شایعات و خبرهای زیادی در مورد خطرساز بودن این روش تصویربرداری فراگیر شنیدهاید.
بر اساس گزارش تکنولوژیریویو، آمار و ارقام نشان میدهند که تنها در سال 2007/ 1386 در آمریکا بیش از 7 میلیون تصویربرداری سی.تی.اسکن انجام شده است. دو سال بعد یک مطالعه جامع پزشکی نشان داد که این 7 میلیون تصویربرداری سی.تی.اسکن میتواند به حدود 29،000 مورد سرطان ختم شده باشد. البته همه این ارقام، آماری هستند و هیچ شاهدی هنوز وجود ندارد که نشان دهد به طور قطع سی.تی.اسکن منجر به سرطان میشود. در حقیقت متخصصین میگویند دوز پرتوی که در یک تصویربرداری سی.تی.اسکن به بدن میخورد، به همان اندازهای است که همه ما هر سال از پرتو زمینهای جهان دریافت میکنیم.
با این وجود، محققین به دنبال روشی میگردند که میزان پرتوی که از دستگاه در حین تصویربرداری به بدن فرد میرسد را کاهش دهند. یکی از دلایل این تصمیم، رایج و فراگیر شدن تصویربرداری سی.تی.اسکن است. همچنین برخی بیماران، از جمله کسانی که آسیب یا ضربه نخاعی یا سری دیدهاند، برای تشخیص، اغلب نیاز به چندین تصویربرداری دارند.
یکی از آخرین روشهای مطرح شده توسط محققین موسسه هلثکر واقع در جزایر وستایندیز، در نهایت پرتوی که از دستگاه به بدن میرسد را تا یک هشتم کاهش میدهد، بدون این که وضوح تصویر کم شود. البته به گفته این محققین، بسته به مورد ممکن است این میزان پرتو بالا یا پایین برود.