ساعت هوشمند با سیستم عامل اندروید + مقایسه و نظرات کاربران

اگر فکر می‌کنید وقت آن رسیده تا با خرید یک ساعت هوشمند، دنیای تکنولوژی را روی مچ دست خود ببندید، با راهنمای جامع خرید ساعت هوشمند همراه «درجه» باشید.

ساعت هوشمند

هنوز هم خیلی‌ها فکر می‌کنند ساعت هوشمند یک کالای لوکس است. اما عاشقان دنیای فناوری و بسیاری دیگر از کاربران چنین تصوری ندارند. از همین رو از برندهای بزرگی چون اپل، سامسونگ و فیت‌بیت گرفته تا تولیدکنندگان سنتی ساعت مانند تگ‌هوئر و فسیل، انبوهی از تولیدکنندگان در بازار ساعت هوشمند حضور دارند تا پیام‌های هشدار، اپلیکیشن‌ها و خیلی چیزهای دیگر را روی مچ دست شما قرار دهند!

طی سال‌های گذشته ساعت‌های هوشمند اپل، سامسونگ و دیگر کمپانی‌ها فروش بسیار خوبی داشته‌اند و همین موضوع سبب شده تا شرکت‌های تولیدکننده نه‌تنها محصولات خود را در بازه‌های قیمتی مختلف با مشخصات فنی متنوع روانه‌ بازار کنند، بلکه تلاش کنند تا با اضافه کردن ویژگی‌های جذاب، سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند.

برخی از مدل‌های ساعت هوشمند مانند اپل واچ سری 3 مستقل از گوشی موبایل کار می‌کنند ولی بسیاری از آن‌ها به‌صورتی طراحی شده‌اند که عملکرد آن‌ها در گرو جفت‌شدن با یک گوشی هوشمند است.

از کاربران عادی گرفته تا کاربران حرفه‌ای، هنگام خرید گوشی هوشمند اطلاعات نسبی درباره مدل‌های مختلف و ویژگی‌های فنی آن‌ها دارند، اما وقتی بخواهند ساعت هوشمند بخرند، شاید در انتخاب مدل مناسب دچار سردرگمی شوند.

در این مطلب می‌خواهیم به صورت جامع راهنمای خرید ساعت هوشمند را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید با خیال راحت تصمیم بگیرید.

پیش از شروع بهتر است به چند نکته مهم اشاره کنیم:

  • تا مطمئن نشدید ساعت هوشمند مورد نظر شما با گوشی هوشمندتان سازگاری دارد، اقدام به خرید آن نکنید. به عنوان مثال ساعت‌های هوشمند اپل، فقط با گوشی‌های آیفون کار می‌کنند. اما ساعت‌های مبتنی بر پلتفرم گوگل‌وِر و سامسونگ تایزن با هر دو سیستم عامل اندروید و iOS کار می‌کنند. گرچه امکانات آنها در سیستم عامل اندروید بیشتر خواهد بود.
  • اگر به موضوعات سلامتی اهمیت می‌دهید، حتما ساعت هوشمندی انتخاب کنید که به سنسور ضربان قلب و GPS مجهز شده باشد.
  • حواس‌تان به طول عمر باتری و میزان شارژدهی آن باشد. ساعت‌های هوشمند هیبریدی که شباهت زیادی به ساعت‌های مچی آنالوگ دارند با اینکه به نمایشگر لمسی مجهز نیستند، ولی باتری قوی‌تری دارند.
  • هنگام خرید ساعت هوشمند حتما بررسی کنید بند آن به راحتی بسته شود و قفل ساعت نیز عجیب و غریب نباشد. همچنین حواس‌تان باشد که در صورت بروز هرگونه مشکلی، بتوانید به راحتی بند آن را پیدا کنید.
  • اپلیکیشن‌های موجود برای یک ساعت هوشمند نیز عامل مهم دیگری است که باید به آن توجه کنید، ولی اهمیت آن در حد سازگاری با دستگاه‌های مختلف، سبک طراحی و دیگر قابلیت‌ها نیست.

حالا بعد از بررسی کوتاه چند نکته مهم، زمان آن رسیده تا به ببینیم دقیقا چه مواردی زمان خرید ساعت هوشمند اهمیت ویژه‌ای دارند.

سیستم عامل و سازگاری با دستگاه‌های دیگر

از آنجایی که بیشتر مدل‌های ساعت هوشمند به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که عملکرد آنها در گرو جفت‌شدن با گوشی‌های هوشمند یا تبلت‌ها است، بنابراین موضوع سازگاری با دستگاه‌ها دیگر اهمیت زیادی دارد.

به عنوان مثال، ساعت‌های گیر اس 3 (Gear S3) و گیر اسپرت (Gear Sport) سامسونگ که براساس پلتفرم تایزن کار می‌کنند، می‌توانند با دستگاه‌های اندرویدی و iOS سازگار باشند. اما استفاده از آنها در کنار دستگاه‌های اندرویدی به‌ویژه محصولات سامسونگ راحت‌تر است.

ساعت هوشمند فیت‌بیت ورسا (Fitbit Versa) نیز وضعیتی مشابه ساعت‌های سامسونگ دارد ولی کاربران گوشی‌های اندرویدی از یک قابلیت ویژه‌تری برخوردار هستند. آنها می‌توانند از طریق ساعت هوشمندی که دارند خیلی سریع به پیام‌های دریافتی خود پاسخ دهند.

ساعت‌های هوشمند الجی، هواوی و دیگر برندهای مبتنی بر سیستم عامل گوگل‌ور (Google Wear) با اندروید 4.3 به بالا کار می‌کنند. گوگل شرایطی را فراهم کرده است که با مراجعه به آدرس g.co/wearcheck از طریق مرورگر گوشی به راحتی می‌توانید سازگاری گوشی هوشمندتان را با ساعت هوشمند مورد نظر بررسی کنید.

البته برخی از ساعت‌های هوشمند مبتنی بر گوگل‌ور با گوشی‌های آیفون نیز سازگاری دارند ولی بسیاری از قابلیت‌های مهم مانند اضافه کردن اپلیکیشن‌ها و ارتباط مستقیم با WiFi هنگام جفت‌شدن با سیستم عامل iOS در دسترس نخواهد بود.

اندروید ور 2.0 که اوایل سال ۲۰۱۷ معرفی شد، قابلیت‌های جدیدی چون ویژگی‌های بررسی وضعیت سلامت، پشتیبانی از دستیار گوگل اسیستنت (Google Assistant) و امکان نصب مستقیم اپلیکیشن را به ساعت‌های هوشمند اضافه کرد.

مارس ۲۰۱۸ بود که گوگل نام پلتفرم خود را از اندروید ور به Wear OS تغییر داد تا نشان از سازگاری چندپلتفرمی آن داشته باشد. تنها کاری که باید انجام دهید دانلود اپلیکیشن Wear OS برای ارتباط ساعت هوشمند با گوشی موبایل است.

از طرف دیگر جای تعجب ندارد که ساعت‌های هوشمند اپل واچ فقط با گوشی‌های آیفون سازگار هستند. اپلیکیشن از پیش‌نصب شده اپل واچ برای گوشی‌های آیفون جایی است که می‌توانید در آن اپ‌استور مربوط به Watch OS را پیدا کنید. از این بخش می‌توانید نسخه موردنظر اپلیکیشن‌های مخصوص iOS را نصب کرده یا جدیدترین اپلیکیشن‌ها را پیدا کنید.

در این استور هر چیزی از بازی‌های مختلف و اپلیکیشن‌های تندرستی گرفته تا افزونه‌های مربوط با اپلیکیشن‌های کاربردی را می‌توانید پیدا کنید. به عنوان مثال می‌توان به افزونه‌های مخصوص پیام‌های هشدار سیستم‌های مدیریت اسلک (Slack) یا ترلو (Trello) اشاره کرد.

نمایشگر ساعت هوشمند

تقریبا تمام ساعت‌های هوشمندی که در بازار موجود هستند از نمایشگرهای LCD یا AMOLED رنگی بهره می‌برند که امکان تماشای تصاویر، اپلیکیشن‌ها و دیگر محتوا را به صورت شفاف، زنده و روشن در اختیار شما قرار می‌دهند. البته نتیجه این موضوع کم شدن میزان شارژدهی باتری دستگاه است ولی کمپانی‌های سازنده تلاش کرده‌اند با بهینه‌سازی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کارایی دستگاه خود را بهبود بخشند.

از آنجایی که صفحه نمایش رنگی شارژ زیادی مصرف می‌کند، زمانی که با ساعت هوشمند کاری نداشته باشید، نمایشگر دستگاه خاموش می‌شوند و حتی نمی‌توانید زمان فعلی را ببینید. نمایشگرهای LCD، نسبت به نمونه‌های OLED ضخامت بیشتری دارند و از همین رو اپل برای اولین نسل از ساعت‌های هوشمند خود اولین نمایشگر OLED را توسعه داد تا ضخامت کمتری داشته باشد. سامسونگ نیز سال ۲۰۱۳ اولین ساعت هوشمند خود موسوم به Galaxy Gear را تولید کرد.

رابط کاربری: کلیدهای فیزیکی در مقابل قابلیت‌های لمسی

در ظاهر، استفاده از صفحه نمایش لمسی برای یک ساعت هوشمند خیلی منطقی به نظر نمی‌رسد. این موضوع بیشتر زمانی به چشم می‌آید که به سختی روی یک نمایشگر کوچک لمسی بخواهید کاری را انجام دهید یا برخی از رابط‌های مبتنی بر ژست‌های حرکتی درست کار نمی‌کنند.

در Wear OS شاهد قابلیت جالبی هستیم که پیام‌های هشدار به صورت کارتی نمایش داده می‌شوند و به‌سادگی می‌توانید با کشیدن آنها به طرفین از مشاهده‌ پیام صرف نظر کنید. اما داخل اپلیکیشن‌ها و گزینه‌های دیگری که در ساعت هوشمند وجود دارد، نمی‌توان از این ویژگی استفاده کرد. البته در جدیدترین به‌روزرسانی این سیستم عامل امکان سوئیچ‌کردن بین کارت‌ها با یک ضربه‌ی کوچک مچ دست امکان‌پذیر است.

اپل در ساعت هوشمند اپل واچ رویه‌ دیگری را در پیش گرفته است علاوه بر نمایشگر لمسی از کلید فیزیکی در سمت راست و پیچ تنظیم دیجیتالی نیز بهره گرفته است. شما می‌توانید از این پیچ تنظیم برای بزرگنمایی سریه روی محتوا یا اسکرول کردن استفاده کنید.

ضمن اینکه نمایشگر دستگاه از Force Touch بهره می‌برد و می‌تواند براساس میزان فشار روی نمایشگر دستورات مختلفی را اجرا کند.

دو ساعت هوشمند گیر اس 3 فرانتیر (Gear S3 Frontier) و گیر اس اسپرت (Gear S3 Sport) سامسونگ برای حرکت در میان منوها به یک حلقه‌ی چرخان دور نمایشگر مجهز شده‌اند. این حلقه به صورت ترکیبی با نمایشگر لمسی کار می‌کند.

طراحی و شخصی‌سازی ساعت هوشمند

هنگام خرید بهترین ساعت‌های هوشمند موجود در بازار، امکانی در اختیار شما گذاشته می‌شود که براساس آن می‌توانید بند ساعت یا صفحه‌ی نمایشگر را خودتان انتخاب کنید یا از بین گزینه‌های تولیدشده توسط یک شرکت ثالث یکی را بخرید. اگر موضوع سفارشی‌سازی ساعت هوشمند برای‌تان اهمیت دارد، پس این قابلیت می‌تواند در تصمیم شما موثر باشد.

بیشتر ساعت‌های هوشمند امروزی قابلیت‌های سفارشی‌سازی زیادی را پیش از خرید نهایی در اختیار شما می‌گذارند. به عنوان مثال می‌توانید رنگ و جنس بند، رنگ صفحه نمایش، جنس و کیفیت ساخت و اندازه‌ ساعت را نیز خودتان انتخاب کنید. ساعت هوشمند موتو 360 (Moto 360) موتورولا و اپل واچ نمونه های خوبی برای این موضوع هستند.

یادتان باشد که علاوه بر این که بند ساعت باید راحت روی مچ دست شما بسته شود، باید به اندازه کافی سوراخ نیز داشته باشد. از خرید ساعت‌های هوشمندی که برای باز و بسته کردن بند آنها باید انرژی زیادی صرف کنید، منصرف شوید. البته بیشتر ساعت‌های جدید چنین مشکلی ندارند و از بندهای استاندارد برخوردار هستند.

در حال حاضر میزان عرضه‌ ساعت هوشمند با صفحه گرد روز به روز بیشتر می‌شود تا کاربران بتوانند از ساعت‌هایی مشابه ساعت‌های هوشمند قدیمی لذت ببرند. البته مدل‌های جدید باریک‌تر و کوچکتر شده‌اند.

ساعت‌سازان قدیمی و کهنه‌کار نیز به میدان رقابت ساعت‌های هوشمند مبتنی بر Android Wear پیوسته‌اند و تلاش کرده‌اند با ترکیب سبک طراحی یک ساعت آنالوگ با قابلیت‌های یک ساعت هوشمند مبتنی بر سیستم عامل گوگل، محصولی جذاب روانه بازار کنند.

مووادو (Movado)، تگ هوئر (Tag Heuer)، امپریو آرمانی (Emporio Armani) و حتی لوییس وویتون (Louis Vuitton) نیز ساعت‌های هوشمند خود روانه‌ بازار کرده‌اند که البته برچسب قیمتی زیادی دارند.

پیام‌های هشدار و یادآورها

هر ساعت هوشمند خوبی با یک تلنگر سریع روی مچ دست‌تان، شما را از تماس‌های ورودی، ایمیل‌های دریافتی و پیامک‌ها باخبر می‌کند و براساس می‌توانید تصمیم به پاسخگویی بگیرید. البته امکان مشاهده‌ پیام‌های مربوط به فیسبوک و توییتر نیز از طریق یکپارچه‌سازی با شبکه‌های اجتماعی فراهم شده است.

حتما مطمئن شوید که ساعت هوشمند مورد نظر امکان بررسی کامل جدیدترین پیام‌ها را دارد، حتی اگر آنها را به محض ورود ندیده باشید، ولی بتوانید بلافاصله از اول آنها را بررسی کنید. به عنوان مثال، اپل واچ به شما اجازه می‌دهد با کشیدن بالای نمایشگر به سمت پایین بتوانید Notification Center را ببینید. در حالی که در Wear OS برای مشاهده‌ی جدیدترین پیام‌ها باید انگشت خود را از پایین به بالا بکشید.

البته برخی از ساعت‌های هوشمند قابلیت سفارشی‌سازی بیشتری دارند. به عنوان مثال Gear S3 سامسونگ از اپلیکیشن Gear Manager روی گوشی هوشمند شما استفاده می‌کند تا براساس آن بتوانید مشخص کنید چه پیام‌هایی روی ساعت هوشمند شما نشان داده شود. همچنین قابلیتی موسوم به Smart Relay وجود دارد که به محض برداشتن گوشی پیام‌های هشدار نمایش داده شده روی ساعت‌های سری Gear، روی نمایشگر بزرگتر گوشی نشان داده خواهد شد.

در اپل واچ می‌توانید تنظیمات مربوط به پیام‌های این ساعت هوشمند برای سیستم عامل iOS را تغییر دهید. می‌توانید پیام‌های رسیده به اپل واچ را روی گوشی آیفون خود مشاهده کرده یا حتی آنها را سفارشی‌سازی کنید.

اپلیکیشن‌ها و صفحات نمایشگر

کم‌کم بازار ساعت‌های هوشمند نیز در حال اشباع شدن است و در حال حاضر صدها یا هزاران اپلیکیشن برای برخی مدل‌ها وجود دارد.

اپل واچ به عنوان پرفروش‌ترین و پرطرفدارترین ساعت هوشمند بازار، بیشترین اپلیکیشن‌ها را دارد و تاکنون بیش از ۲۰ هزار اپلیکیشن شامل ESPN، MapMyRun، Uber و حتی Rosetta Stone برای آن منتشر شده است. شما می‌توانید هر کاری از کنترل لامپ‌ها با اپلیکیشن Philips Hue گرفته تا سفارش غذا از راه دور را با ساعت هوشمند خود انجام دهید. برای دانلود اپلیکیشن‌های اپل واچ یک اپ استور مشخص در اپلیکیشن Apple Watch برای سیستم عامل iOS وجود دارد.

در حالی که گوگل تاکنون آماری را به صورت رسمی اعلام نکرده است ولی Wear OS هزاران اپلیکیشن بهینه‌شده برای پلتفرم خود دارد. به جای استفاده از گوشی هوشمند، می‌توانید به صورت مستقیم اپلیکیشن موردنظر خود را نصب کنید. بسیاری از اپلیکیشن‌های Wear OS مانند Lyft که امکان درخواست تاکسی اینترنتی را فراهم می‌کند یا واتساپ که برای پاسخگویی صوتی به پیام‌ها استفاده می‌شود، با اپلیکیشن‌های Watch OS یکسان است.

دیگر سیستم عامل‌ها از جمله سیستم عامل تایزن که روی ساعت‌های Gear S3 و Gear Sport سامسونگ نصب شده است نیز تعداد قابل توجهی اپلیکیشن دارند. این پلتفرم در حال حاضر حدود ۱۴۰۰ اپلیکیشن را در اختیار کاربران می‌گذارد.

قابلیت‌های سنجش تندرستی و سلامت: ضربان قلب و GPS

از آن جایی که دستبندهای سلامتی طرفداران زیادی دارند، تولیدکنندگان ساعت‌های هوشمند نیز تصمیم گرفته اند چنین امکانی را در ساعت‌های هوشمند خود قرار دهند. برخی از ساعت‌های هوشمند بسته به نوع گوشی شما می‌توانند فعالیت‌های مربوط به سلامتی و تندرستی شما را رصد کنند. البته این گوشی‌ها باید حداقل از گام‌شمار بهره ببرند تا بتوانند تعداد قدم‌های شما را اعلام کنند.

اگر می‌خواهید از ساعت هوشمند خود در محیط بیرون برای فعالیت‌های جسمانی استفاده کنید، باید‌حواستان باشد مدلی انتخاب کنید که علاوه بر ساعت هوشمند، قابلیت‌های سنجش تندرستی نیز داشته باشد. مدل‌هایی چون Fitbit Versa یا Garmin Vivoactive 3، از جمله مدل‌هایی هستند که می‌توانید صفحه ساعت خود را تغییر دهید و پیام‌های هشدار را نیز روی آنها بخوانید.

مدل فیت‌بیت ورسا حتی امکانات جالبی برای سنجش سلامتی و تندرستی خانم‌ها دارد و می‌تواند وضعیت جسمانی، نشانه‌های بیماری، وضعیت خواب و دیگر فعالیت‌های روزانه آنها را بررسی کند.

بیشتر دستگاه‌های مبتنی بر Wear OS دارای حسگر داخلی سنجش ضربان قلب هستند، اما نمی‌توان مانند دستگاهی چون Fitbit Charge 2 که ویژه سنجش وضعیت سلامت و تندرسی ساخته شده است به آنها نیز اتکا کرد. در بررسی‌های انجام شده حسگر ضربان قلب اپل واچ دقیق‌ترین عملکرد را در بین ساعت‌های هوشمند دارد.

علاوه بر سنجش ضربان قلب، اپل واچ سری 3، سامسونگ گیر اس 3 و سامسونگ گیر اسپرت دارای GPS هستند و باعث می‌شود آنهایی که به دویدن یا دوچرخه‌سواری در فضای بیرون علاقه دارند به این ساعت‌ها علاقه بیشتری داشته باشند. به کمک تراشه GPS می‌توان مسافت مسیر و سرعت را اندازه‌گیری کرد. باوجود این، یادتان باشد استفاده دائمی از GPS تاثیر زیادی روی خالی شدن سریع شارژ باتری دارد.

قابلیت‌های دیگر: برقراری تماس و پرداخت موبایلی

دلتان می‌خواهد از طریق ساعت هوشمند خود بتوانید تماس صوتی برقرار کنید؟ اپل واچ سری 3 و گیر اس 3 فرانتیر سامسونگ از شبکه LTE داخلی بهره می‌برند. یعنی می‌توانید از سیم‌کارت‌های مخصوص برای برقراری تماس استفاده کنید و اگر گوشی خود را در خانه جاگذاشتید، نگران نباشید.

البته با توجه به نوع سیم‌کارت‌ها و از طرف دیگر پشتیبانی اپراتورها، امکان برقراری تماس صوتی از طریق ساعت هوشمند در ایران فراهم نیست.

بسیاری از ساعت‌های هوشمند دارای تراشه‌ NFC داخلی هستند که به کمک آن بدون نزدیک کردن گوشی، می‌توانید از سیستم پرداخت موبایلی استفاده کنید. تمام مدل‌های اپل واچ از سیستم پرداخت موبایلی اپل پی (Apple Pay) پشتیبانی می‌کنند و حتی نیازی به استفاده از گوشی آیفون یا ارتباط سیم‌کارتی (شبکه LTE) نیست.

ساعت‌های هوشمند مبتنی برای Wear OS نیز از سیستم پرداخت موبایلی اندروید پی پشتیبانی می‌کنند. از جمله این ساعت‌ها می‌توان به LG Watch Sport، Huawei Watch 2 و Tag Heuer Connected Modular 45 اشاره کرد. البته ناگفته نماند که ساعت‌های هوشمند سامسونگ با سیستم پرداخت موبایلی این شرکت موسوم به سامسونگ پی (Samsung Pay) کار می‌کنند.

دو شرکت گارمین و فیت‌بیت که به خاطر ساعت‌های هوشمند مجهز به تکنولوژی‌های سنجش سلامتی مشهور هستند، در جدیدترین دستگاه‌های خود نیز سیستم پرداخت موبایلی را اضافه کرده‌اند.

عمر باتری و میزان شارژدهی ساعت هوشمند

یکی از مهمترین مواردی که باید هنگام خرید ساعت هوشمند در نظر داشته باشید طول عمر باتری و میزان شارژدهی آن است. بیشتر ساعت‌های هوشمندی که از نمایشگر رنگی بهره می‌برند بسته به نوع کاربری خود با هر بار شارژ بین یک تا دو روز به صورت مداوم کار می‌کنند.

بی‌شک ساعت‌هایی که به قابلیت برقراری تماس صوتی مجهز شده‌اند، نمی‌توانند به اندازه‌ای که در بالا گفته شد شارژدهی داشته باشند. اپل واچ با یک بار شارژ می‌تواند به صورت ترکیبی حدود ۱۸ ساعت بی‌وقفه کار کند.

بسیاری از ساعت‌های هوشمند شامل اپل واچ و سامسونگ گیر اسپرت از سیستم شارژ بی‌سیم استفاده می‌کنند که عملکرد بسیار راحتی دارد. دیگر نیازی نیست دستگاه خود را مستقیما به شارژر وصل کنید و به جای آن کافی است ساعت هوشمند را روی داک مخصوص قرار دهید.

قیمت ساعت هوشمند

بی‌تردید یکی از مهمترین موارد در تصمیم‌گیری شما برای خرید ساعت هوشمند موضوع قیمت است. هنوز هم خیلی‌ها فکر می‌کنند ساعت هوشمند جزو لوازم الکترونیکی لوکس به‌شمار می‌رود و قیمت آنها معقول نیست.

اگر ساعت‌های هوشمند بدون برند با قیمت‌های بسیار پایین را نادیده بگیریم، ساعت‌های هوشمند موجود در بازار بین ۱۰۰ دلار برای مدل‌های قدیمی‌تر مانند Moto 360 موتورولا تا ۱۶۰۰ دلار برای ساعت جذاب Tag Heuer Connected به فروش می‌رسند.

البته قیمت بیشتر ساعت‌های هوشمند بسته به امکانات و مشخصات فنی آنهاست. به عنوان مثال اپل واچ سری 3 از ۳۲۹ دلار برای مدل آلومینیومی پایه با بند سیلیکونی و بدون تراشه‌ی GPS شروع می‌شود و در مدل سرامیکی مجهز به GPS به ۱۳۴۹ دلار می‌رسد.

سخن پایانی

حال با توجه به تمام موارد گفته شده اگر قصد خرید ساعت هوشمند دارید، بی‌شک این شما هستید که با توجه به میزان بودجه، سلیقه و نیازهای خود باید بهترین و مناسب‌ترین مدل را برای خود انتخاب کنید. اگر ساعت هوشمند دارید می‌توانید نظر خود را با دیگر کاربران درجه به اشتراک بگذارید.


اتصال ساعت هوشمند اندروید

آموزش اتصال ساعت هوشمند اندروید با سیستم عامل Wear OS به آیفون

اتصال ساعت هوشمند اندروید به آیفون مخصوصا اگر سیستم عامل آن ویر او اس – Wear OS باشد، سرراست نیست. در این مطلب آن را آموزش خواهیم داد.

پلتفرم جدید گوگل مخصوص گجت های پوشیدنی، یعنی اندروید ویر (Android Wear) در ابتدا تنها توسط گوشی‌ها و تبلت‌های اندرویدی پشتیبانی می‌شد. گوگل با هدف افزایش جذابیت آن برای کاربران آی او اسی، آن را کراس پلتفرم کرد. اکنون می‌توان یک ساعت هوشمند قدرت گرفته از پلتفرم اندروید را به آیفون یا آیپد متصل کرد.

برندهایی نظیر فسیل، دیزل و مایکل کورس ساعت‌هایی قدرت گرفته از یک سیستم عامل Wear OS می‌سازند. تعداد زیادی از کاربران این ساعت‌ها، دارای آیفون هستند. در نتیجه فراهم شدن امکان اتصال ساعت هوشمند اندروید آن‌ها به گوشی ضروری است. در ادامه چگونگی این کار را بررسی خواهیم کرد.

اپلیکیشن برای اتصال ساعت هوشمند اندروید به آیفون

ابتدا باید اپلیکیشن Wear OS را از اپ استور دانلود و نصب کنید. بعد از نصب و باز کردن برنامه، روی گزینه Start setup ضربه بزنید. پیش از شروع معرفی دو دستگاه به یکدیگر، یک سری قوانین رو به رویتان قرار می‌گیرند. با آن‌ها موافقت کرده و سپس بلوتوث را روشن کنید. ساعت هوشمندتان را برداشته و از شارژ بودن آن مطمئن شوید.

متصل کردن ساعت و گوشی

  • زبان را داخل ساعت انتخاب کنید.
  • داخل ساعت با قوانین موافقت کنید.
  • داخل گوشی برای اتصال ساعت هوشمند اندروید وارد اپلیکیشن Wear OS شوید.
  • از داخل فهرست، ساعت را انتخاب کنید. بعد از روشن شدن بلوتوث باید گجت‌های اطراف را شناسایی کرده باشد.
  • کد ارائه شده در هر دو دستگاه را برسی کرده و در صورت یکسان بوده روی گزینه Pair ضربه بزنید.
  • دومین کد را بررس کرده و برای ادامه Continue را لمس کنید.

داخل ساعت، زبان را انتخاب کرده و سپس برای موافقت با قوانین روی آیکون تیک ضربه بزنید. اکنون به اپلیکیشن Wear OS داخل آیفون خود برگردید. باید بتوانید نام ساعت را داخل نرم افزار مشاهده کنید. آن را برگزینید.

اتصال ساعت هوشمند اندروید

بعد از لمس نام ساعت، درخواستی برای اتصال به دستگاهی دیگر همراه با کد از طریق بلوتوث، روی ساعت ظاهر خواهد شد. مشابه همین کد روی نمایشگر گوشی نیز دیده می‌شود. اگر آن‌ها یکسان هستند، روی Pair ضربه بزنید.

مجددا یک کد متفاوت روی صفحه نمایش هر دو دستگاه ظاهر خواهد شد. در صورت مشابهت کدها برای ادامه فرآیند اتصال ساعت هوشمند اندروید به گوشی روی Continue ضربه بزنید. در مرحله بعدی باید شبکه وای فای مورد نظر برای اتصال را داخل گجت پوشیدنی خود مشخص کنید.

بعد از اتصال به اینترنت نوبت به لاگین کردن به حساب کاربری گوگل خود می‌رسد. بعد از انتخاب حساب کاربری‌تان از منوی کشویی Continue را لمس کنید. اگر پیشتر به اکانت خود لاگین نکرده یا حتی فاقد حساب کاربری گوگل هستید، همینجا یک مورد جدید بسازید. بعد از ساخت، وارد آن شوید.

مرحله بعدی دادن یک سری دسترسی به ساعت نظیر تقویم، نوتیفیکیشن، مخاطبان و موقعیت جغرافیایی است. مجوز این دسترسی‌ها را باید از طریق اپلیکیشن Wear OS صادر کنید.

استفاده از ساعت برای مکالمه هندزفری

  • داخل آیفون وارد تنظیمات بلوتوث شوید.
  • از روشن بودن اطمینان پیدا کنید.
  • داخل ساعت به مسیر Settings > Connectivity > Bluetooth بروید.
  • داخل آن تیک کنار گزینه پخش صدای گوشی از طریق ساعت را بزنید.

می‌توان بدون نیاز به برداشتن گوشی آیفون خود، از طریق ساعت هوشمند، به تماس‌ها پاسخ داد. البته این قابلیت را همه ساعت‌های قدرت گرفته از WearOS پشتیبانی نمی‌کنند. اگر ساعت اندرویدی‌تان دارای این قابلیت باشد، به محض اتصال به یک گوشی، اعلانیه‌ای برای فعال‌سازی قابلیت نام برده دریافت خواهید کرد. برای استفاده، از روشن و قابل مشاهده بودن بلوتوث آیفون اطمینان پیدا کنید.

برای برقرار شدن اتصال ساعت هوشمند اندروید و آیفون به منظور تماس دادن به پاسخ‌ها باید مجددا فرآیند تایید کدی مشابه در هر دو دستگاه را طی کنید. از این پس اگر یک تماس تلفنی دریافت کنید، قادر به پاسخ دادن به آن از طریق ساعت روی مچتان خواهید بود.

اگر چنین نوتیفیکیشنی، برای اعلام امکان پاسخ داده به سوالات از طریق گوشی روی نمایشگر ظاهر نشد، داخل ساعت به مسیر Settings > Connectivity > Bluetooth رفته و تیک کنار گزینه پخش صدای گوشی از طریق ساعت را بزنید.

اتصال ساعت هوشمند اندروید به آیفون چه مزایای دیگری دارد؟

امکانات گوگل فیت برای ردیابی سلامتی و فعالیت‌های جسمانی و پشتیبانی از گوگل پی برای پرداخت‌های موبایلی از دیگر قابلیت‌هایی است که در اختیارتان قرار می‌گیرند.

گوگل فیت

  • Google Fit را از اپ استور دریافت کنید.
  • داخل آن با استفاده از حساب کاربری گوگل خود لاگین کنید.
  • روی ساعت انگشتتان را به سمت چپ بکشید.

بعد از نصب و لاگین داخل برنامه گوگل فیت در آیفون، باید دسترسی به دیتای Apple Health خود را به آن بدهید. در ادامه اهداف خود را مشخص کنید. حین تلاش برای لاگین به گوگل فیت یک سری دسترسی دیگر نظیر موقعیت جغرافیایی، ضربان قلب و ردیابی فعالیت‌های روزانه درخواست خواهد شد. مجوز آن‌هارا صادر کنید.

گوگل پلی

  • داخل ساعت انگشتتان را به پایین بکشید
  • روی آیکون Pay ضربه بزنید
  • فرآیند را داخل گوشی خود به پایان برسانید.

بعد از پایین کشیدن انگشت روی نمایشگر ساعت و سپس لمس آیکون Pay می‌بایست ان اف سی را فعال کنید. به طور واضح اگر ساعت هوشمندتان از این اتصال پشتیبانی نکند، قادر به استفاده از گوگل پلی نخواهید بود. روی گزینه Set it Up ضزبه زده و سپس برای افزایش امنیت، پسوردی را مشخص کنید. قدم بعدی، نسبت دادن یک حساب کاربری است. در صورت موفقیت‌آمیز بودن مراحل نوبت به ارائه جزئیاتی از حساب بانکی‌تان می‌رسد. البته بانک مورد نظر نیز باید از گوگل پی پشتیبانی کند.

آموزش آیفون ساعت هوشمند اندرویدی