تکنولوژی

آموزش حل کردن مشکلات صدا و بی‌صدا بودن مک‌بوک و آی‌مک

حافظه‌ی RAM یکی از قطعات اصلی سخت‌افزار است. زمانی که اپلیکیشنی را در مک‌او‌اس اجرا می‌کنید، بخشی از رم به آن اختصاص پیدا می‌کند تا داده‌های پراستفاده و موقتی به سرعت در اختیار پردازنده قرار گیرد. طبیعی است که بروز مشکلات کوچک در حافظه‌ی رم، می‌تواند عملکرد MacBook یا iMac را مختل کند، درست مثل ویندوز، اندروید و سایر سیستم عامل‌ها.

در این مقاله می‌خواهیم به روش چک کردن میزان استفاده از رم توسط اپلیکیشن‌ها در مک‌او‌اس بپردازیم و در ادامه نرم‌افزارها و روش‌های بررسی سلامت رم در مک‌های اپل را معرفی کنیم. با ما باشید.

نحوه چک کردن مقدار رم در مک‌او‌اس

در سیستم عامل مک‌او‌اس برای بررسی کردن مشخصات کلی سخت‌افزار و فهمیدن مقدار رم سیستم و سرعت و نسل آن، می‌توانید از منو استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با مک‌او‌اس و بخش‌‌های اصلی آن، به مقاله‌ای از بخش دانش‌نامه توجه فرمایید:

آشنایی با مک‌او‌اس، سیستم عامل MacBook و iMac های اپل و بخش‌های اصلی و تنظیمات آن

روی لوگوی اپل که همان سیب معروف است کلیک کنید و گزینه‌ی About This Mac را انتخاب کنید. در تب اول که نمای کلی یا Overview است، به عبارتی که روبروی Memory ذکر شده دقت کنید. مقدار رم بر حسب گیگابایت و سرعت رم بر حسب مگاهرتز و نسل آن مثل DDR3 یا DDR4 ذکر می‌شود.

اگر به ارتقا دادن MacBook یا iMac می‌اندیشید، بهتر است ابتدا مقدار رم فعلی و نسل و سرعت آن را بررسی کنید تا مدلی که با آن سازگار است، تهیه کنید. به علاوه توجه داشته باشید که حافظه‌ی رم در محصولات جدیدتر اپل، معمولاً روی برد مدار چاپی لحیم شده و لذا ارتقا دادن آن به سادگی قرار دادن استیک رم در اسلات DIMM یا SO-DIMM نیست.

برای دریافت اطلاعات بیشتر، روی دکمه‌ی System Report کلیک کنید. در پنجره‌ای که باز شده و ستون کناری، روی Memory کلیک کنید. اکنون در سمت راست اطلاعات کامل‌تری ذکر می‌شود و به عنوان مثال می‌توانید بررسی کنید که در اسلات‌های حافظه‌ی رم از چه رمی با چه ظرفیتی استفاده شده است. اگر در ستون آخر یعنی Status‌ از جدول بالای صفحه، کلمه‌ی OK ذکر شده باشد به این معنی است که رم‌های سیستم شما مشکل خاصی ندارند.

بررسی میزان استفاده از رم توسط اپلیکیشن‌ها در مک

برای بررسی کردن میزان استفاده از منابع سخت‌افزاری می‌توانید از اپلیکیشن Activity Monitor استفاده کنید که چیزی شبیه به تاسک منیجر ویندوز است. این اپلیکیشن را می‌توانید در اپلیکیشن فایل منیجر مک‌او‌اس و از مسیر Applications > Utilities پیدا کرده و اجرا کنید. البته روش سریع‌تر این است که با استفاده از ابزار سرچ یا Spotlight عبارت Activity Monitor را سرچ کنید.

در پنجره‌ی Activity Monitor روی تب Memory کلیک کنید. با کلیک روی عنوان دومین ستون که Memory است، می‌توانید اپلیکیشن‌ها را به ترتیب میزان استفاده از حافظه‌ی RAM مرتب کنید. ممکن است kernel_task در صدر لیست باشد که به پردازش‌های هسته‌ی مک‌او‌اس مربوط می‌شود.

برای بستن هر یک از پردازش‌هایی که مصرف رم بالایی دارند، می‌توانید آن روی آن کلیک کنید تا انتخاب شود و سپس روی دکمه‌ی X در بالای پنجره و سمت چپ، کلیک کنید. با این روش اپلیکیشن مربوطه بسته می‌شود و ممکن است داده‌های مهمی از دست برود. در مورد اپلیکیشن‌های مهم و حساس، می‌توانید از کلید میانبر Cmd + Q استفاده کنید تا اپلیکیشن طبق روال عادی بسته شود.

پایین تب Memory نمودار و گزارش کلی در مورد مقدار حافظه‌ی فیزیکی، مقدار استفاده‌شده توسط اپلیکیشن‌ها و غیره، ارایه می‌شود. اگر همواره درصد زیادی از حافظه‌ی رم پر باشد، ممکن است نیاز به ارتقای سخت‌افزار داشته باشید.

علایم خرابی رم در Mac

خرابی رم آثار عجیب و متعددی دارد و مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. موارد زیر ممکن است به دلیل خرابی حافظه‌ی RAM یا در واقع خرابی یکی از استیک‌های رم، اتفاق بیافتد:

  • کرش کردن و بسته شدن اپلیکیشن‌ها بیش از حد طبیعی
  • هنگ کردن سیستم عامل یا ری‌استارت شدن ناگهانی آن بدون هیچ هشدار و پیام خاصی
  • سرعت پایین و عملکرد ضعیف و کند
  • خرابی فایل‌ها و برهم خوردن تنظیمات
  • تداوم مشکلات فوق پس از نصب مجدد سیستم عامل بدون اپلیکیشن‌های جانبی و اتصال وسایل جانبی احتمالاً آلوده به ویروس
  • مشکلات مربوط به بوت شدن سیستم عامل و به صدا در آمدن سه بوق در استارت‌آپ

موارد فوق کم و بیش در مورد ویندوز و لینوکس هم مصداق دارد و صرفاً به مک‌بوک‌ها و آی‌مک‌ها و سیستم عامل macOS محدود نمی‌شود.

برای تست کردن رم‌های سیستم، با توجه به اینکه پس از بوت شدن سیستم عامل، مقدار زیادی از حافظه به هسته‌ی سیستم عامل و پردازش‌هایی در سطح کرنل اختصاص پیدا می‌کند، بهتر است از محیط سبک‌تری استفاده کنید و وارد سیستم عامل نشوید. اپل برای این نوع عیب‌یابی‌ها و بررسی‌ها، مجموعه ابزارهای خاص خود را دارد اما به جز این ابزارها، می‌توانید از ابزار ساده و کم‌حجمی به اسم MemTest86‌ استفاده کنید. این نرم‌افزار جالب و کاربردی، برای ویندوز و لینوکس نیز منتشر می‌شود.

تست کردن رم با Apple Diagnostics

برای استفاده از ابزار عیب‌یابی اپل در مک‌ها، ابتدا سیستم خویش را ری‌استارت کنید و به محض روشن شدن مجدد، کلید D را فشار داده و نگه دارید. اگر به موقع این کار را انجام داده باشید، مک‌بوک یا آی‌مک شما، ابزار عیب‌یابی اپل یا Apple Diagnostics را بوت می‌کند. البته نام این ابزارها در برخی محصولات اپل، Apple Hardware Test است.

پیام شروع تست را تأیید کنید و پس از انجام تست و بررسی سخت‌افزار که مدتی طول می‌کشد، گزارشی کلی در مورد مشکلات احتمالی ارایه می‌شود. متأسفانه گزارش ابزار تست کلی است و اطلاعات جزئی‌تر مثل اینکه کدام استیک رم خراب است، ارایه نمی‌شود.

اگر در اجرا کردن ابزار تست سخت‌افزار با مشکل روبرو شده‌اید، می‌توانید از کلید میانبر Options + D پس از روشن کردن سیستم استفاده کنید. به این ترتیب فایل‌های لازم از اینترنت دانلود شده و تست انجام می‌شود. بنابراین این روش طولانی‌تر است و البته به اینترنت نیاز دارد.

بررسی سالم بودن رم با MemTest86 در مک‌های اپل

توجه کنید که نرم‌افزارهای تست رم متعدد است اما معروف‌ترین و بروزترین نرم‌افزار تست رم، MemTest86 است. برای استفاده از این نرم‌افزار که قابلیت بوت دارد، می‌بایست یک فلش‌درایو USB تهیه کنید و آن را بوت‌ابل کنید. نرم‌افزاری که برای بوت‌ابل کردن فلش‌درایو توصیه می‌کنیم، Etcher است. این نرم‌افزار را دانلود کنید:

دانلود Etcher برای بوت‌ابل کردن فلش‌درایو USB

فلش‌درایو را به سیستم سالمی متصل کرده و فایل‌های موردنیاز که روی آن موجود است را در محل دیگری کپی کنید. سپس فایل مربوط به ابزار عیب‌یابی رم MemTest86 را از بخش دانلود نسخه‌ی ویژه‌ی لینوکس و مک‌او‌اس دانلود کنید. این فایل حاوی فایل ایمیج بوت‌ابل است.

آشنایی با مفهوم دقیق دیسک، پارتیشن، والیوم، درایو و کانتینر در سیستم عامل‌های مختلف

در ادامه فایل زیپ را در فولدر دلخواهی اکسترکت کنید:

دانلود Etcher برای بوت‌ابل کردن فلش‌درایو USB

اکنون Etcher را اجرا کنید. ابتدا روی Select image کلیک کنید و از فولدری که MemTest86 در آن اکسترکت شده، فایل ایمیج memtest-usb.img را انتخاب کنید. قدم بعدی کلیک روی Select drive و انتخاب پارتیشن مربوط به فلش‌درایو است. در نهایت روی Flash! کلیک کنید.

پس از تکمیل فرآیند بوت‌ابل کردن فلش‌درایو، آن را به مک متصل کنید و سپس مک را با نگه داشتن کلید پاور خاموش کنید. دکمه‌ی Options کیبورد را نگه دارید و مک را مجدداً روشن کنید. صبر کنید تا پیام انتخاب درایو ظاهر شود. درایو اکسترنال که همان فلش‌درایو USB را انتخاب کنید. اگر بوت از نوع EFI است، روی فلش گزینه‌ی Boot into Memtest کلیک کنید و مراقب باشید که Macintosh HD را انتخاب نکنید چرا که سیستم عامل مک‌او‌اس را بوت می‌کند.

ابزار تست رم پس از اجرا شدن و مکثی کوتاه، اسکن کردن حافظه‌ی رم را آغاز می‌کند اما اگر این اتفاق به صورت خودکار نیافتاد، گزینه‌ی Config و سپس Start Test را انتخاب کنید. صبر و حوصله کنید تا تست کاملاً انجام شود که ممکن است بیش از نیم ساعت طول بکشد.

گزارشی از وضعیت سلامت رم‌ها ارایه می‌شود. می‌توانید گزارش را به صورت فایل HTML روی درایو USB ذخیره کنید و پس از بوت کردن مک‌او‌اس، آن را در مرورگرهای اینترنت باز کنید.


مشکلات مربوط به صدا در macOS‌ یا به زبان دیگر، Macbook و iMacهای اپل نسبتاً رایج است. این مشکلات گاهی اوقات با یک آپدیت ساده‌ی سیستم عامل یا جابجا شدن بین اپلیکیشن‌های مختلف هم پیش می‌آید. خوشبختانه اکثر این موارد به سادگی با کمی سر و کله زدن با دکمه‌های مربوط به تنظیم صدا قابل حل است و معمولاً مشکل حادی گریبان‌گیر کاربران نمی‌شود.

در ادامه با سیاره‌ی آی‌تی همراه باشید تا چند ترفند سریع و ساده برای مواقعی که صدا به درستی کار نمی‌کند را بررسی کنیم.

بررسی میزان صدا و سخت‌افزار

ابتدا مطمئن شوید که به اشتباه سیستم را در حالت بی‌صدا قرار نداده باشید. این نکته شاید به نظر شما پیش پا افتاده به نظر برسد، اما بسیاری از کاربران بعد از ساعت‌ها ور رفتن با سیستم متوجه شده‌اند که مشکل از همین‌جا بوده است. پس دکمه‌ی قطع صدا را فشار دهید و بعد قبل از این که آن را تست کنید، ابتدا صدای دستگاه را زیاد نمایید. علاوه بر این اگر سیستم را به هدفون یا بلندگوی دیگری وصل کردید باید آن‌ها را هم از دستگاه جدا کنید.

انتخاب صحیح دستگاه صوتی خروجی

اگر می‌خواهید از هدفون یا یک بلندگوی خارجی استفاده کنید اما هیچ صدایی نمی‌شنوید، احتمالاً شما هم موفق به کشف یکی از باگ‌های متداول مک شده‌اید. هرچند علت اصلی این اتفاق مشخص نیست، اما گاهی اوقات وقتی یک خروجی جدید به دستگاه وصل می‌کنید، سیستم خروجی مدنظر شما را به عنوان خروجی اصلی انتخاب نمی‌کند. برای حل این مشکل مراحل زیر را انجام دهید:

از منوی اپل System Preferences را باز کرده و به بخش Sound و زبانه‌ی Output بروید.

دستگاه خروجی موردنظر خود را انتخاب کنید.

آموزش حل کردن مشکلات صدا و بی‌صدا بودن مک‌بوک و آی‌مک

اگر دستگاهی که به عنوان خروجی صدا انتخاب شده همان دستگاه موردنظر شماست، ابتدا یک دستگاه دیگر، و بعد دوباره همان دستگاه را انتخاب کنید. اگر مشکل برطرف نشد، کابل دستگاه را جدا کرده و دوباره وصل نمایید.

ریست کردن هسته‌ی صوتی

اگر نتوانستید مشکل را حل کنید، شاید یکی از رابط‌های صوتی مک شما ایراد پیدا کرده و به همین خاطر به مشکل خورده‌اید. معمولاً با ریست کردن API سطح پایین سیستم صوتی مک، یعنی همان هسته‌ی صوتی سیستم، می‌توانید این مشکلات را حل کنید. برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال نمایید:

روی آیکون جستجوی Spotlight کلیک کرده و دنبال Terminal بگردید.

آموزش حل کردن مشکلات صدا و بی‌صدا بودن مک‌بوک و آی‌مک

ترمینال را باز کرده و بنویسید:

sudo killall coreaudiod

و Enter را فشار دهید. سپس در صورت نیاز رمز عبور خود را وارد کنید.

آموزش حل کردن مشکلات صدا و بی‌صدا بودن مک‌بوک و آی‌مک

بعد از این که API مذکور را ریست کردید، مجدداً صدای سیستم را بررسی کنید.

کامپیوتر را خاموش کنید و روشن کنید

گاهی اوقات با یک بار خاموش و روشن کردن کامپیوتر می‌توانید این مشکلات را برطرف نمایید. اگر صدای دستگاه قطع شده یا کیفیت آن پایین آمده، می‌توانید این روش را امتحان کنید. برخلاف ری‌استارت کردن، با خاموش کردن کامپیوتر همه‌ی پروسه‌ها قطع شده و رم خالی می‌شود. به همین خاطر شاید به این روش بتوانید مشکل را حل کنید.

NVRAM را پاک کنید

حافظه‌ی غیرفرّار با دسترسی تصادفی یا به اختصار NVRAM یا رم پارامتری یا PRAM، نوع خاصی از حافظه است که مک از آن برای ذخیره‌سازی اطلاعاتی که برای بارگذاری سیستم عامل لازم می‌باشد استفاده می‌کند. این اطلاعات شامل تنظیمات سیستم‌های صوت و نمایش، منطقه‌های زمانی، دیسک راه‌انداز فعلی شما و سایر اطلاعات مربوط به خطاهای حساس اخیر سیستم است. مشکلات NVRAM و یا PRAM نادر هستند اما می‌توانند باعث شوند مک شما دچار مشکلات عجیبی گردد. ریست کردن یا پاک نمودن NVRAM به حل این مشکلات کمک می‌کند.

مک خود را خاموش کنید.

دکمه‌ی پاور را فشار دهید تا سیستم روشن شود.

دکمه‌های Command + Option + P + R را نگه دارید تا کامپیوتر ری‌استارت شود.

آموزش حل کردن مشکلات صدا و بی‌صدا بودن مک‌بوک و آی‌مک

اگر این روش را انجام دادید به یاد داشته باشید که با این کار دیسک راه‌انداز، منطقه‌ی زمانی و تنظیمات صدای سیستم به حالت پیش‌فرض برمی‌گردد.

جمع‌بندی

مشکلاتی که در رابطه با صدا در مک به وجود می‌آید معمولاً به سرعت و به راحتی حل می‌شود. این ایرادات به ندرت به سخت‌افزار سیستم ارتباط پیدا می‌کند. اما اگر برای کار کردن صدای مک خود مجبور هستید مدام هسته‌ی صوتی سیستم را ریست کنید، بهتر است آن را نزد یک تعمیرکار معتبر ببرید تا نگاهی به دستگاه بیندازد. در صورتی که همه‌ی کارهای بالا را انجام دادید و فایده‌ای نداشت، باز هم بهتر است دستگاه خود را به یک مرکز فنی معتبر نشان دهید.


ویندوز 10 همیشه با یک سری خطاها و باگ‌ها مواجه بوده است. یکی از این مشکلات قطع شدن صدای لپ تاپ در ویندوز 10 است. در ادامه روش‌هایی را برای فعال سازی صدا در ویندوز 10 مرور می‌کنیم.

ویندوز از گذشته تا حالا روی کامیپوتر‌های شخصی و اداری ما وجود داشته است. این سیستم عامل علاوه بر محبوبیت خود همیشه اشکالاتی هم داشته و مشکلات عجیب و غریبی را برای کاربران خود به وجود آورده است. ویندوز 10 دارای بسیاری از مسائل مستند شده بوده و راه حل‌های زیادی برای این مشکلات عنوان شده است. یکی از آن‌ها قطع شدن صدای کامپیوتر در ویندوز 10 است. در ادامه به راه‌هایی اشاره می‌کنیم که می‌توانند به روش کار با تنظیمات صدا در ویندوز 10 و حل مشکل صدا در ویندوز 10 کمک کنند. علت قطع شدن صدای لپ تاپ در ویندوز 10 هم می‌تواند یکی از همین موارد باشد.

در ویدیوی زیر «آموزش حل مشکل صدا در ویندوز 10» را تماشا کنید:

در ادامه می‌خوانید:

7 روش حل مشکل صدا در ویندوز 10

در ادامه هفت روش برای رفع مشکل صدا در ویندوز 10 ، قطع صدا در ویندوز 10 و صدای لپ تاپ قطع شده در ویندوز 10 معرفی می‌کنیم.

1. چک کردن تنظیمات صدا

قطع شدن صدای لپ تاپ در ویندوز 10

به عنوان اولین راه حل قطع شدن صدا در ویندوز 10 ، تنظیمات صدای کامپیوتر در ویندوز 10 و یا تنظیمات صدای لپ تاپ در ویندوز 10 را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که صدای ویندوز خود را میوت (Mute) نکرده‌اید! همچنین کابل‌های مربوط به صدا، پورت‌های مربوط به صدا، اتصالات، هدفون و تمام بخش‌های سخت افزاری را هم به صورت چشمی بازدید کنید و از سالم بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید. اگر با این روش فعال سازی صدا در ویندوز 10 به نتیجه نرسیدید و مشکل از این بخش‌ها نیست، ادامه می‌دهیم!

2. درایور‌های صدای خود را حذف و دوباره نصب کنید

شاید یک راه حل مشکل صدا در ویندوز 10 درایورها و نصب صدا در ویندوز 10 یا نصب درایور صدا در ویندوز 10 باشد. درایور‌ها به عنوان رابط بین سخت افزار و نرم افزار کار می‌کنند. در آپدیت‌های اولیه ویندوز 10 مشکلات زیادی با این بخش وجود داشت. درایور بخش‌های مختلف به صورت صحیح نصب یا دانلود نمی‌شدند.

برای رفع مشکل قطع شدن صدای کامپیوتر در ویندوز 10 و نصب کارت صدا در ویندوز 10 ، به بخش تنظیمات درایور‌ها بروید و درایور‌های صدا را پیدا کنید. در این بخش می‌توانید درایور صدای خود را حذف، نصب، آپدیت و نیز آپدیت اخیر آن را حذف کنید. برای حذف آپدیت اخیر باید روی استارت راست کلیک کرده و به Device Manager بروید. روی درایور صدای خود راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کرده و به تب Driver بروید. اگر گزینه Roll Back Driver قابل کلیک است، روی آن زده و ویندوز فرایند آپدیت درایور را آغاز می‌کند.

فعال سازی صدا در ویندوز 10

اگر مثل تصویر بالا، گزینه Roll Back Driver غیرفعال بود، باید یا درایور را آپدیت کنید و یا آن را حذف (Uninstall) و دوباره نصب کنید. توجه کنید که باید در آخرین مرحله اقدام به حذف درایور کنید! قبل از حذف کردن درایور صدا اطمینان داشته باشید که درایور صدای ویندوز خود را دارید. اگر نه، باید در اینترنت متناسب با سیستم خود دنبال آن بگردید. در هنگام اقدام به حذف، عکس زیر را مشاهده می‌کنید، در این تصویر گزینه OK را انتخاب کنید:

قطع شدن صدای کامپیوتر در ویندوز 10

پس از این اقدامات ویندوز خود را ریستارت کنید و درایور جدید صدای ویندوز را نصب کنید. اگر هنوز مشکل قطع شدن صدای لپ تاپ در ویندوز 10 رفع نشده و فعال سازی صدا در ویندوز 10 انجام نشد، راه حل‌های بعدی را می‌توانید امتحان کنید.

3. IDT High Definition Audio CODEC را آپدیت کنید

مشکل قطع شدن صدای لپ تاپ در ویندوز 10 یا قطع شدن صدای کامپیوتر در ویندوز 10 می‌تواند به دلیل کدک IDT High Definition Audio باشد. اگر مشکل شما از این بخش باشد، استفاده از بخش Manual driver update راه حل رفع مشکل صدا در ویندوز 10 شما است. در استارت منو خود راست کلیک کرده و Device Manager را انتخاب کنید. به بخش Sound, video games and controllers بروید و گزینه‌های آن را باز کنید. اگر گزینه IDT High Definition Audio CODEC را یافتید روی آن راست کلیک کنید و Update Driver Software را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه به ترتیب گزینه‌های Browse my computer for driver software و Let me pick from a list of device drivers on my computer را انتخاب کنید.

تنظیمات صدا در ویندوز 10

در پنجره باز شده، High Definition Audio Device را انتخاب و روی Next و سپس Yes کلیک کنید. احتمالا برای اعمال تغییرات، نیاز به ریستارت کردن ویندوز داشته باشید. با وجود این، می‌توانید راه حل‌های دیگر مشکل قطع شدن صدای لپ تاپ در ویندوز 10 را هم امتحان کنید تا به نتیجه مورد نظر خود برسید.

4. نرم افزار ریلتک (Realtek Audio) را درست کنید

ریلتک (Realtek Audio) گاها دچار مشکلاتی می‌شود و برای این مشکلات راه حل‌هایی هم وجود دارد. یکی از راه حل‌ها غیرفعال کردن درایورهای WLAN ریلتک و حذف و نصب دوباره آن‌ها است. برای این کار به سایت ریلتک مراجعه کنید آخرین درایور ریلتک را متناسب با سیستم خود دانلود کنید. سپس در Start menu کلیک راست کرده و Device Manager را انتخاب کنید و بین درایور‌های مختلف، درایورهای Realtek Wireless LAN را پیدا کنید. روی آن راست کلیک کرده و Uninstall کنید. حال نیاز است که درایور جدیدی را که دانلود کرده‌اید، نصب کنید و سپس آن ویندوز را ریستارت کنید.

یک راه حل دیگر، غیرفعال کردن Front Panel Jack است. این راه حل مشکل صدا در ویندوز 10 بسیار خاص است اما ممکن است روی سیستم شما هم کار کند پس امتحان کردن آن ضرری ندارد. Tiflotin که یکی از اعضای سایت Reddit است، با غیرفعال کردن Front Panel Jack مشکل قطع شدن صدای کامپیوتر در ویندوز 10 را حل کرده است. او تجربه خود را در سایت ردیت گذاشته و با مراجعه به آن می‌توانید بقیه کار را انجام دهید.

5. گزینه Audio Enhancements را غیرفعال کنید

Audio Enhancements بخشی از ویندوز شماست که به بهبود و بهینه‌سازی صدای ویندوز شما کمک می‌کند اما در برخی موارد باعث خرابی صدای سیستم می‌شود و ممکن است به تنظیم صدا در ویندوز 10 نیاز باشد. غیرفعال کردن این بخش بسیار ساده است. در بخش جستجوی استارت منو Sound را تایپ کنید. بعد از آن، گزینه Sound Control Panel را انتخاب کنید. در پنجره باز شده روی گزینه پیش فرض مربوط به خود کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید. تب Enhancements را انتخاب و تیک گزینه Disable all enhancements را زده و روی Apply کلیک کنید.

تنظیمات صدا در ویندوز 10

6. سرویس های صدای ویندوز خود را ریستارت کنید

شاید یکی از راه حل‌های قطع شدن صدای لپ تاپ در ویندوز 10 همین باشد. ممکن است بخش صدای ویندوز شما خوب اجرا نشده باشد که با یک بار ریستارت کردن آن می‌توان به رفع مشکل صدا در ویندوز 10 پرداخت. سپس می‌توانید افزایش صدای لپ تاپ در ویندوز 10 را انجام بدهید.

در بخش جستجوی استارت منو Services را تایپ کرده و اینتر بزنید. در پنجره باز شده پایین آمده و دنبال گزینه Windows Audio بگردید و آن را انتخاب کنید. متوقف شدن این سرویس به هر دلیلی می‌تواند دلیل مشکل صدای کامپیوتر باشد. با دو بار کلیک روی آن و انتخاب گزینه Start این سرویس را دوباره اجرا کنید. حالا که اینجا هستید، بخش Startup-Type را هم چک کنید. به صورت پیش فرض این قسمت باید روی Automatic باشد. اگر روی یکی از گزینه‌های (Automatic (Delayed Start و Manual یا Disabled بود، آن را روی Automatic قرار دهید.

7. از بخش Audio Troubleshooter برای رفع مشکل صدا در ویندوز 10 کمک بگیرید

ویندوز می‌تواند به شما برای یافتن مشکل خش خش صدا در ویندوز 10 ، مشکل اکو شدن صدا در کامپیوتر و قطع شدن صدای لپ تاپ در ویندوز 10 کمک کند. Troubleshoot بخشی است که ویندوز با اجرای آن، مشکلات را جست‌وجو کرده و آن‌ها را حل می‌کند. امتحان کردن آن در صورت بروز هر مشکلی خالی از لطف نیست. برای اجرا کردن Troubleshooter به کنترل پنل ویندوز بروید و گزینه Troubleshooter و سپس Troubleshoot audio playback را انتخاب کنید و طبق دستورات موجود در این بخش عمل کنید.

سوالات متداول

1. چرا ویندوز 10 صدا ندارد؟

دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد، شاید صدای ویندوز روی حالت Mute است، یا شاید مشکل از درایورهای صدا باشد.

2. چگونه صدای کامپیوتر را در ویندوز 10 درست کنیم؟

با دوباره نصب یا آپدیت کردن درایورهای صدا و یا آپدیت کردن IDT High Definition Audio CODEC، یا غیرفعال کردن Audio Enhancements ممکن است بتوانید صدای کامپیوتر در ویندوز 10 را درست کنید.

جمع بندی

در این مقاله پر تکرار ترین راه‌حل‌های رفع مشکل صدا در ویندوز 10 و دسترسی به تنظیمات صدا در ویندوز 10 را برشمردیم. بیشترین خرابی در بخش درایور‌های ویندوز شما ایجاد می‌شود. بهتر است پیش از هر کار دیگری سری به بخش درایور‌های ویندوز خود بزنید و پس از آن مابقی روش‌ها را امتحان کنید. اگر شما هم راه بهتری را می‌شناسید یا سوالی در این زمینه دارید، می‌توانید در پایین صفحه در قسمت دیدگاه‌های پلازا بیان کنید.