تکنولوژی

آموزش غیرفعال کردن تاچ اسکرین در ویندوز

ویژگی صفحه نمایش لمسی که در برخی از رایانه‌های شخصی وجود دارد، مطمئناً یک ویژگی بسیار خوبی است، اما استفاده مداوم از این ویژگی معمولا باعث باقی ماندن اثر انگشت شما روی صفحه نمایش می‌شود. اگر از تمیز کردن صفحه نمایش خود خسته شده‌اید می‌توانید این ویژگی را غیرفعال کنید. در این‌جا روش انجام این کار را بررسی خواهیم کرد.

 

روش فعال و غیرفعال کردن Touchscreen با استفاده از Device Manager

با استفاده از Device Manager می‌توانید ویژگی صفحه نمایش لمسی یا touchscreen را در ویندوز 11 غیرفعال کنید. برای انجام این کار، ابتدا روی نماد جستجوی ویندوز در نوار وظیفه کلیک کنید، و عبارت Device Manager را در نوار جستجو تایپ کنید. سپس روی گزینه Device Manager از میان نتایج جستجو کلیک کنید.

 

 

در پنچره Device Manager، گزینه Human Interface Devices را پیدا کرده و روی فلش موجود در سمت راست آن کلیک کنید.

 

 

در لیستی که ظاهر می‌شود، گزینه HID-compliant touch screen را پیدا کنید. سپس، روی آن کلیک راست کرده و گزینه Disable device را انتخاب کنید.

 

 

در کادر محاوره‌ای که ظاهر می‌شود، روی دکمه Yes کلیک کنید تا تأیید کنید که واقعاً می‌خواهید Touchscreen را غیرفعال کنید.

 

 

اگر بعداً دوباره خواستید ویژگی صفحه نمایش لمسی را فعال کنید، به‌راحتی می‌توانید در پنجره Device Manager روی گزینهHID-compliant touch screen  کلیک راست کرده و روی گزینه Enable device کلیک کنید.

 

 

اکنون، صفحه نمایش لمسی دوباره فعال شده است.

 

روش فعال و غیرفعال کردن Touchscreen با استفاده از Windows Terminal

همچنین می‌توانید با اجرا کردن یک دستور در Windows Terminal ویژگی صفحه نمایش لمسی را غیرفعال کنید. برای انجام این کار، باید Windows Terminal را به‌عنوان ادمین راه‌اندازی کنید.

 

برای شروع، روی نماد ویندوز در نوار وظیفه کلیک راست کنید و یا دکمه‌های ترکیبی Windows+X را از صفحه کلید فشار دهید تا منوی Power User باز شود. در مرحله بعد، روی گزینه Windows Terminal (Admin) کلیک کنید.

 

 

در Windows Terminal، دستور زیر را اجرا کنید.

 

Get-PnpDevice | Where-Object {$_.FriendlyName -like '*touch screen*'} | Disable-PnpDevice -Confirm:$false

 

 

پس از اجرای دستور، ویژگی Touchscreen غیرفعال خواهد شد. برای فعال کردن دوباره آن، دستور زیر را اجرا کنید.

 

Get-PnpDevice | Where-Object {$_.FriendlyName -like '*touch screen*'} | Enable-PnpDevice -Confirm:$false

 

 

پس از اجرای دستور، ویژگی touchscreen دوباره فعال می‌شود.

 


نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ گاهی می‌تواند ساده‌تر از چیزی باشد که فکرش را می‌کنید. کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ لنوو در ویندوز 1، بهم خوردن تنظیمات تاچ پد لپ‌تاپ در ویندوز 8، کار نکردن اسکرول تاچ پد و…، از جمله مواردی هستند که کاربران زیادی آن را تجربه کرده‌اند. در این مطلب دلایل کار نکردن تاچ اسکرین لپ‌تاپ و در ادامه نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ را توضیح می‌دهیم.

دلایل کار نکردن تاچ اسکرین لپ‌تاپ

کار نکردن تاچ اسکرین لپ‌تاپ و کار نکردن اسکرول تاچ پد می­‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ از بهم خوردن تنظیمات تاچ پد لپ‌تاپ در ویندوز گرفته تا مشکلات سخت افزاری. برخی از دلایل کار نکردن تاچ اسکرین لپ‌تاپ عبارت‌اند از:

  • خرابی تاچ پد در اثر ضربه
  • بهم خوردن تنظیمات بایوس
  • تغییر تنظیمات تاچ پد ویندوز
  • هنگ کردن سیستم عامل لپ‌تاپ
  • نصب یا حذف کردن برخی از نرم‌افزارها
  • اتصال تجهیزات خارجی به لپ‌تاپ از طریق USB
  • کثیف شدن تاچ پد لپ‌تاپ به دلیل وجود گرد و خاک

 

نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ

اما در صورت وقوع هر یک از موارد بالا، نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ و نکردن اسکرول تاچ پد چگونه است؟

 

1. کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ لنوو در ویندوز 10

در بسیاری از موارد، نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ لنوو در ویندوز 10 (و سایر لپ‌تاپ‌ها) بسیار ساده است و به تصحیح تنظیمات محدود می‌شود. برای اینکه بتوانید با تنظیمات لپ‌تاپ تاچ پد آن را فعال یا غیرفعال کنید، روش‌­های مختلفی وجود دارد:

 

 

1-1. رفع کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ با تنظیمات

وارد Setting شوید و گزینه تاچ پد را انتخاب کنید. همچنین، می‌توانید کلمه touchpad را در بخش جستجوی ویندوز تایپ کنید. بعد از ورود به تنظیمات تاچ پد، با جابجا کردن گزینه Touchpad می‌توانید آن را فعال یا غیرفعال کنید. با فعال کردن گزینه Leave touchpad on when a mouse is connected این امکان را به لپ‌تاپ می‌دهید که با اتصال موس هم تاچ پد فعال باشد.

 

1-2. حل کار نکردن اسکرول تاچ پد با دکمه Fn

روی اغلب کیبوردها در لپ‌تاپ‌ها دکمه Fn کنار دکمه ویندوز قرار دارد. با زدن این دکمه عملکرد دوم دکمه‌های لپ‌تاپ فعال می‌شود. روی یکی دیگر از دکمه‌های لپ‌تاپ هم تصویری مانند مانیتور را مشاهده می‌کنید. با فشردن کلیدهای ترکیبی Fn و این دکمه می‌توانید تاچ پد لپ‌تاپ را فعال یا غیرفعال کنید.

1-3. رفع کار نکردن تاچ اسکرین لپ‌تاپ با Device Manager

ابتدا Device Manager را قسمت جستجوی ویندوز تایپ کنید تا پنجره مربوطه باز شود. روی گزینه Mice and other pointing device دو بار کلیک، و به ترتیب گزینه‌های Update Driver Software و Search automatically for updated driver software را انتخاب کنید. در نهایت با فعال یا غیرفعال کردن گزینه تاچ پد، وضعیت تاچ پد لپ‌تاپ تغییر می‌کند.

 

1-4. نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ با تنظیمات موس

عبارت Change mouse setting را در قسمت جستجوی ویندوری تایپ کنید تا وارد صفحه تنظیمات شوید. گزینه Mouse را انتخاب کرده و با باز شدن صفحه جدید، گزینه Touchpad را انتخاب کنید. با فعال کردن گزینه Enable Touchpad می‌توانید فعال یا غیر فعال سازی تاچ پد لپ‌تاپ در ویندوز 10 را انجام دهید.

 

کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ لنوو در ویندوز 10

 

2. نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ درصورت هنگ کردن

نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ در صورتی که لپ‌تاپ هنگ کرده و به هیچ دستوری پاسخ نمی‌دهد می‌­تواند بسیار کار راه‌انداز باشد.

در این حالت دکمه Num Lock یا Scroll Lock را فشار دهید، تا ببینید آیا چراغ‌های مربوطه روشن می‌شود یا خیر. اگر دستگاه شما چنین قابلیتی دارد و با فشردن دکمه‌ها چراغ خاموش و روشن می‌شود، دستگاه شما فریز نشده است. اگر بعد از چندبار فشار دادن دکمه‌ها چراغ‌ها در حالت روشن یا خاموش گیر کردند، یعنی دستگاه شما به احتمال زیاد فریز شده است. همچنین، می‌توانید با فشردن دکمه Windows در کامپیوترهای ویندوزی ببینید منوی استارت باز می‌شود یا نه.

در این مواقع برای نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ بهتر است دستگاه را مجدد راه‌اندازی کنید.

 

3. نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ در صورت نصب نرم‌افزار

همان‌طور که گفتیم، نصب برخی نرم‌افزارها می‌تواند علت کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ لنوو در ویندوز 10 یا کار نکردن اسکرول تاچ پد باشد.

نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ در این شرایط بسیار ساده است. تنها کافیست دقت کنید تا متوجه شوید که کدام یک از نرم‌افزارهایی که نصب کرده‌اید موجب غیر فعال سازی تاچ پد لپ‌تاپ در ویندوز 10 و باقی ویندوزها شده است. در بیشتر مواقع با حذف این نرم‌افزارها تاچ پد به حالت قبلی خود برگشته و مشکل حل می‌شود.

 

تنظیمات تاچ پد لپ‌تاپ در ویندوز 8

 

4. کار نکردن تاچ اسکرین لپ‌تاپ به دلیل اتصال لوازم جانبی

گاهی از اوقات اتصال دستگاه‌هایی مثل USB و… به سیستم موجب ایجاد مشکل در تاچ پد لپ‌تاپ می‌شود. اگر هنگام کار کردن با تاچ پد لپ‌تاپ متوجه اختلالاتی شدید اما نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ در موارد قبلی مفید واقع نشد، این دستگاه‌های جانبی را از سیستم جدا و سپس وضعیت را چک کنید.

برای نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ شاید لازم باشد دستگاه را مجددا راه‌اندازی یا خاموش کنید. پس از خاموش کردن، دستگاه جانبی را جدا، سیستم را روشن، و دوباره تاچ پد را تست کنید. معمولا در این شرایط با حذف دستگاه‌های جانبی مشکل کار نکردن تاچ اسکرین لپ‌تاپ حل می‌شود. اگر مشکل حل نشد، یک ماوس را به لپ‌تاپ وصل و مراحل زیرا را دنبال کنید:

  1. با دکمه ویندوز به منوی استارت بروید. در بخش جستجو عبارت change mouse settings را تایپ کنید و اینتر را فشار دهید.
  2. در پنجره باز شده (Mouse Properties) زبانه تنظیمات تاچ پد در سمت راست را پیدا، و گزینه Enable touchpad را فعال کنید.
  3. اگر نیاز به تنظیم چیز جدیدی دارید، آن را اعمال کرده و روی دکمه apply و ok کلیک کنید.
  4. دوباره تاچ پد را تست کنید.

 

5. کار نکردن موس لپ‌تاپ به دلیل خرابی فایل‌های سیستم عامل

گاهی اوقات پاک شدن فایل‌های سیستم عامل یا به هم ریختن تنظیمات آن می‌تواند تاچ پد را از کار بیندازد. در چنین شرایطی بهترین کار این است که سیستم عامل را تعمیر کنید، یا مجددا سیستم عامل را نصب کنید.


 

اگر هیچکدام از روش‌های بالا در نحوه حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ و کار نکردن تاچ پد لپ‌تاپ لنوو در ویندوز 10 برای شما مفید نبود، پیشنهاد می‌کنیم حتما از یک متخصص تعمیر لپ تاپ کمک بگیرید.


بعضی از لپ‌تاپ‌های امروزی صفحه نمایش لمسی دارند و حتی با چرخش نمایشگر، به تبلت تبدیل می‌شوند. مایکروسافت ویندوز 8 و نسخه‌های بعدی را برای استفاده به صورت لمسی بهینه‌سازی کرده و این روند ادامه دارد. به علاوه می‌توانید اپلیکیشن‌های اندروید را به روش‌های مختلف روی کامپیوتر اجرا کنید. اما در نهایت بعضی از کاربران، استفاده از نمایشگر لمسی را نمی‌پسندند و ترجیح می‌دهند که با موس و کیبورد از سیستم استفاده کنند. در این صورت می‌توانید صفحه نمایش لمسی را در ویندوز غیرفعال کنید.

در این مقاله به نحوه‌ی غیرفعال کردن تاچ اسکرین یا صفحه نمایش لمسی در ویندوز می‌پردازیم. با سیاره‌ی آی‌تی همراه شوید.

مزایا و معایب صفحه نمایش لمسی

قبل از هر چیز بهتر است به برخی معایب صفحه نمایش لمسی اشاره کنیم:

صفحه نمایش لمسی برای سیستم‌هایی که کاربر برای امور اداری استفاده می‌کند، چندان مفید نیست چرا که دقت موقعیت موس بیشتر است و استفاده از کیبورد برای تایپ کردن، سریع و راحت است.

علاوه بر این اگر بخواهید دست خودتان را بالا بیاورید و مرتباً صفحه نمایش AIO (کامپیوتر رومیزی) یا لپ‌تاپی که روی میز قرار گرفته را لمس کنید، شاید پس از مدت کوتاهی، دست خسته شود در حالی که قرار دادن دست روی میز و کار با موس و کیبورد، به سرعت دست را خسته نمی‌کند.

در عین حال توجه کنید که استفاده از صفحه نمایش لمسی برای حالتی که لپ‌تاپ تبدیل‌شدنی یا دارای صفحه نمایش جداشدنی را به تبلت تبدیل کرده‌اید، ساده و راحت است. خوشبختانه ویندوز ۱۰ و همین‌طور ویندوز ۱۱، حالتی به اسم Tablet Mode دارند که رابط کاربری را برای این نوع استفاده، بهینه می‌کند.

فعال کردن حالت تبلتی ویندوز ۱۰ و روش تمام صفحه کردن منوی استارت

برندهای لپ‌تاپ‌های ویندوزی متنوع است و شاید در برخی از برندها، نرم‌افزار کمکی برای غیرفعال کردن صفحه نمایش لمسی وجود داشته باشد اما برای این کار، نیازی به نرم‌افزار کمکی نیست چرا که می‌توانید از طریق دیوایس منیجر، رجیستری ادیتور و همین‌طور واسط خط دستور، کاری کنید که تاچ اسکرین غیرفعال شود.

نحوه غیرفعال کردن تاچ اسکرین از طریق Device Manager

در ویندوز ابزاری به اسم Device Manager برای مدیریت کردن درایورها و برخی نرم‌افزارها وجود دارد. می‌توانید به کمک آن، تاچ اسکرین را غیرفعال کنید. مراحل زیر را دنبال کنید:

برای دسترسی به دیوایس منیجر در ویندوز ۱۰، ابتدا کلید میانبر Win + X را فشار دهید یا روی آیکون منوی استارت راست‌کلیک کنید.

در منوی باز شده روی Device Manager کلیک کنید.

آموزش غیرفعال کردن تاچ اسکرین در ویندوز

دسته‌ی Human Interface Devices را با دبل‌کلیک کردن باز کنید.

آموزش غیرفعال کردن تاچ اسکرین در ویندوز

روی HID-compliant touch screen راست‌کلیک کنید.

گزینه‌ی Disable device‌ برای غیرفعال کردن این بخش سخت‌افزار انتخاب کنید.

آموزش غیرفعال کردن تاچ اسکرین در ویندوز

می‌توانید پس از انتخاب کردن HID-compliant touch screen برای غیرفعال کردن آن روی آیکون فلش رو به پایین در بالای پنجره نیز کلیک کنید که کارکرد گزینه‌ی Disable device را دارد.

آموزش غیرفعال کردن تاچ اسکرین در ویندوز

در پیام ظاهر شده روی Yes کلیک کنید تا غیرفعال کردن دیوایس تأیید شود.

آموزش غیرفعال کردن تاچ اسکرین در ویندوز

دقت کنید که اگر در شاخه‌ی Human Interface Devices چند گزینه حاوی کلمه‌ی تاچ اسکرین دیده می‌شود، می‌بایست همه‌ی موارد را غیرفعال کنید.

اما نحوه‌ی فعال کردن مجدد:

کافی است دیوایس منیجر را اجرا کنید و روی مواردی که غیرفعال کرده‌اید، راست‌کلیک کنید و گزینه‌ی Enable device را انتخاب کنید.

برای فعال کردن می‌توانید از آیکون فلش رو به بالا در بالای صفحه نیز استفاده کنید.

دقت کنید که تاچ اسکرین را در حالتی که موس یا کیبورد به سیستم متصل نیست، غیرفعال نکنید چرا که برای فعال کردن مجدد و کار با ویندوز، به آن احتیاج دارید.

غیرفعال کردن صفحه نمایش لمسی از طریق رجیستری ویندوز

می‌توانید با تغییری کوچک در رجیستری ویندوز، کاری کنید که صفحه نمایش لمسی سیستم شما غیرفعال شود. البته اگر با رجیستری ادیتور آشنایی ندارید، بهتر است قبل از هر تغییری، از وضعیت فعلی رجیستری بکاپ تهیه کنید. راهکار دیگر برای بکاپ‌گیری، استفاده از System Restore ویندوز و در واقع ایجاد نقطه‌ی بازگردانی است.

چگونه از رجیستری ویندوز بکاپ بگیریم و وضعیت قبلی را ری‌استور کنیم؟

اما مراحل کار:

برای اجرا کردن رجیستری ادیتور چند روش ساده وجود دارد. از جمله جستجو کردن registry editor ابزار یا عبارت regedit در منوی استارت.

روش دیگر استفاده از پنجره‌ی Run است. برای باز کردن این پنجره از کلید میانبر Win + R استفاده کنید یا روی منوی استارت راست‌کلیک کرده و Run را انتخاب کنید.

دستور regedit را وارد کنید و روی OK کلیک کنید. 

اگر پیام User Account Control ظاهر شد روی Yes کلیک کنید و ادامه دهید.

آدرس زیر را کپی کنید:

Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Wisp\Touch

و در نوار آدرس بالای پنجره‌ی رجیستری ادیتور پیست کنید و کلید Enter را فشار دهید.

در سمت راست روی فضای خالی راست‌کلیک کنید و گزینه New و سپس DWORD (32-bit) Value را انتخاب کنید تا یک مقدار جدید ایجاد شود.

نام مقدار جدید را TouchGate وارد کنید و کلید Enter را فشار دهید. اگر نام را اشتباه وارد کرده‌اید، کافی است روی مقدار ساخته شده کلیک کنید و F2 را فشار دهید تا حالت تغییر نام فعال شود. نام صحیح را وارد کنید و Enter را فشار دهید.

اکنون روی TouchGate دبل‌کلیک کنید.

در پنجره‌ی باز شده عدد 0 را در کادر Value data وارد کنید و روی OK کلیک کنید.

و در نهایت برای عملیاتی شده تغییر، سیستم را ری‌استارت کنید.

چطور باید تاچ اسکرین را مجدداً فعال کرد؟

برای فعالسازی مجدد، به همان آدرس مراجعه کنید و روی مقدار TouchGate دبل‌کلیک کنید.

سپس در کادر Value data عدد 1 را وارد کنید.

روی OK کلیک کنید و سیستم را Restart نمایید.

فعال و غیرفعال کردن تاچ ویندوز با دستورات PowerShell

با اجرا کردن یک دستور ساده در محیط واسط خط دستور جدید ویندوز که Windows PowerShell نام دارد، می‌توان قابلیت صفحه نمایش لمسی را غیرفعال و همین‌طور فعال کرد. روش کار به این صورت است:

برای اجرا کردن پاورشل با دسترسی ادمین، روی آیکون منوی استارت راست‌کلیک کنید یا کلید میانبر Win + X را فشار دهید.

در منوی باز شده روی Windows PowerShell (Admin) کلیک کنید.

اگر روش قبلی پاسخ‌گو نیست و گزینه‌ی موردبحث را نمی‌بینید، از ابزار جستجو استفاده کنید و powershell را سرچ کنید. سپس روی اولین نتیجه راست‌کلیک کرده و Run ad administrator را انتخاب کنید. البته این گزینه در سمت راست منوی استارت نسخه‌های جدیدتر ویندوز ۱۰ نیز موجود است.

گام بعدی تایپ کردن یا پیست کردن فرمان زیر در واسط خط دستور است:

Get-PnpDevice | Where-Object {$_.FriendlyName -like ‘*touch screen*’} | Disable-PnpDevice -Confirm:$false

و سپس کلید Enter را برای اجرا فشار دهید.

ممکن است اروری با رنگ قرمز نمایان شود. آن را نادیده بگیرید چرا که در تستی که در لپ‌تاپ‌های HP و Lenovo انجام شده، علی‌رغم نمایش ارور، تاچ اسکرین از کار می‌افتد.

اما نحوه‌ی فعالسازی مجدد:

کافی است مراحل را تکرار کنید و دستور زیر را اجرا کنید:

Get-PnpDevice | Where-Object {$_.FriendlyName -like ‘*touch screen*’} | Enable-PnpDevice -Confirm:$false

در این حالت هم ممکن است اروری در PowerShell ظاهر شود. آن را نادیده بگیرید. اگر تاچ اسکرین فعال نشد، یک بار دیگر این فرمان را اجرا کنید و پس از آن سیستم را ری‌استارت کنید.