تکنولوژی

آموزش هم اندازه کردن عرض یا ارتفاع تعداد زیادی عکس در Word

اگر با دوربین‌هایی با لتزهای بالا، حالا چه خانگی چه نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای، عکاسی کرده باشید باید بدانید که خانگی‌ها معمولاً عکس را با کیفیت ۷۲dpi می‌گیرند که حجم آن حدوداً ۳MB می‌شود، نیمه‌حرفه‌ای‌ها بسته به نوع دوربین دارد ولی معمولاً کیفیتشان ۱۲۸dpi است و این یعنی حجم هر عکس حدوداً ۴MB است، دوربین‌های حرفه‌ای هم کیفیت بالاتر و حجم بالاتر دارند، با حجم بالای هاردهای امروزی حجم فایلها چندان اهمیتی ندارد اگر بخواهیم عکس‌ها را فقط در کامپیوتر خودمان داشته باشیم.

اما مشکل از جایی شروع می‌شود که آدم هوس می‌کند عکس‌ها را در سایت یا وبلاگ گذاشته تا دیگران هم از آن لذت ببرند. و مشکل این است که حالا حتی اگر ADSL هم داشته باشید با سرعت واقعی نهایتاً ۲۰Kb (سرعت آپلود از دانلود پایین تر است) برای هر عکس حدوداً 4 دقیقه زمان لازم است تا آپلود بشود، حالا اگر بخواهیم فقط 5 تا عکس را آپلود کنیم حداقل ۲۰ دقیقه معطل هستیم. و حالا این نیمی از قضیه است، باید در نظر گرفت که کاربر هم متقابلاً حدوداً همین زمان را باید صرف دانلود کند. اجازه بدهید در مورد dial-up دیگر صحبت نکنیم!
بنابراین راهی که باقی می ماند این است که حجم عکس را کم کنیم، البته کیفیت قربانی می‌شود ولی نه تا حدی که جذابیت عکس از بین برود، پس برای پایین آوردن حجم عکس این آموزش را دنبال کنید…

و اما چطور حجم عکس را پایین بیاوریم؟
خیلی ساده، برای این کار برنامه paint را باز کنید، از منوی image گزینه stretch/skew را انتخاب کنید، در قسمت stretch یک درصدی مثل ۵۰% را وارد کنید در این صورت حجم و سایز عکس ۵۰ درصد کوچک تر می‌شود، ذخیره کنید و تمام.

حالا یک کم مفصل تر و مرحله به مرحله ببینید :
ابتدا یک کپی از عکس مورد نظر بگیرید که نسخه اصلی از بین نرود.
از مسیر زیر برنامه paint رو باز کنید.

Start > all program > accessories > paint

1-1- برای باز کردن عکستان در paint مسیر زیر را دنبال کنید.(در ویندوز xp)

2-1- باز کردن عکس در paint در ویندوز۷

۲و۳- عکس مورد نظرتان را انتخاب و روی دکمه open کلیک کنید.

4-1- سپس از منوی Image گزینه stretch/skew را انتخاب کنید. در ویندوز xp

4-2- در ویندوز 7 به این قسمت مراجعه کنید…

5- در قسمت stretch باید برای گزینه‌های horizontal (افقی) و vertical (عمودی) یک درصد تعیین کنید. دقت کنید عددی که وارد می کنید مثلا ۴۰ به معنای این است که سایز عکس شما 4/0 می شود نه اینکه عکس شما ۴۰ درصد کوچک تر بشود، به همین دلیل هر چه عدد کوچکتری وارد کنید عکس شما کوچکتر می‌شود. (نکته‌ای که باید رعایت شود این است که برای بر هم نخوردن تناسب عکس هر دو گزینه را یکسان بگذارید، در غیر این صورت عکس شما از طول یا عرض کشیده می شود)
در ویندوز xp:

در ویندوز 7:
چیزی که ویندوز 7 اضافه تر دارد این است که امکان کوچک کردن عکس به صورت پیکسلی را هم می‌دهد، percentage همان حالت درصدی در ویندوز xpاست که توضیح دادیم . pixels هم به صورت پیکسلی سایز را مشخص می‌کند. و یک گزینه دیگر هم maintain aspect radio است که اگر تیک داشته باشد اعداد horizontal و vertical قفل می‌شوند به هم یعنی اگر یکی از اعداد را وارد کنیم دومی خودکار به تناسب وارد می شود. در حالت درصد دقیقا همان عدد وارد شده برای یکی از گزینه های horizontal یا vertical برای دیگری هم در نظر گرفته می شود؛ و در حالت پیکسلی به تناسب، اگر تیک این گزینه را بردارید می‌توانید در دو حالت درصدی و پیکسلی اعداد متفاوتی را به horizontal و verticalبدهید که این کار پیشنهاد نمی‌شود چون تصویر از یک طرف کشیده خواهد شد.

6- بعد از وارد کردن عدد مورد نظر برای اعمال تغییرات روی دکمه ok کلیک کنید.

7- حالا برای ذخیره عکس اگر به توصیه ما گوش کرده و از عکستان یک کپی تهیه کردید کافی است فقط save کنید، (در ویندوز xp از منوی فایل گزینه save را انتخاب کرده و در ویندوز۷ در نوار عنوان روی علامت save کلیک کنید) تغییرات روی کپی عکس اعمال می‌شود.

8- چنانچه فراموش کردید از عکس کپی بگیرید اصلا هول نکنید کافی است گزینه save as را انتخاب کنید. (در ویندوز xp از منوی فایل گزینه save as را انتخاب کرده و در ویندوز 7 این مسیر را دنبال کنید…)

9- در پنجره باز شده اگر فرمت پیش فرض jpeg بود که هیچ، اگر نبود این فرمت را انتخاب کنید، چرا؟ چون این فرمت فشرده ترین فرمت عکس است (برای مناظر طبیعی) که کیفیت را هم حفظ میکند . این قسمت در هر دو ویندوز xp و 7 مشابه هستند.

۱۰- مسیر و نام دلخواهی انتخاب و گزینه saveرا بزنید.

منبع:aftab.cc


تنظیمات اندازه سلول های یک جدول Height (ارتفاع) و Width (پهنا) در نرم افزار ورد 2016ابتدا جدول را رسم کنید سپس بر روی فلش چهار جهته موجود در قسمت سمت راست بالای جدول کلیک کنید موجب می شود کل جدول در حالت انتخاب قرار بگیرد.
سپس از سربرگ جدیدی که با رسم جدول ایجاد شد سربرگ Table Tools وانتخاب سربرگ وابسته Layout گروهCell Size (اندازه سلول) شما با تغییر عدد Height (ارتفاع) و Width(پهنا) می توانید ارتفاع و پهنای جدول را افزایش و کاهش دهیم .
اگر بخواهید اندازه Height (ارتفاع) و Width(پهنا) را فقط در یک سلول تغییر سایز بدهید لازم است اشاره گر موس را داخل همان سلول مورد نظر قرار دهید و از سربرگ Table Tools وانتخاب سربرگ وابسته Layout گروهCell Size (اندازه سلول) شما با تغییر عدد Height (ارتفاع) و Width(پهنا) می توانید ارتفاع و پهنای مدنظرتان را فقط به همان سلول اعمال کنید.
اگر بخواهید اندازه Height (ارتفاع) و Width(پهنا) را فقط در یک سطر و یا چند سطر متوالی تغییر سایز بدهید لازم است ابتدا آن تک سطر و یا چند سطر متوالی را در حالت انتخاب قرار دهیم سپس از سربرگ Table Tools وانتخاب سربرگ وابسته Layout گروهCell Size (اندازه سلول) شما با تغییر عدد Height (ارتفاع) و Width(پهنا) می توانید ارتفاع و پهنای مورد نظر خود بر آن سطر و یا سطر های متوالی اعمال کنید.
اگر شما بخواهید Width(پهنا) را تغییر انداره بدهید و افزایش یا کاهش دهید لازم است اشاره گر موس را بر روی خط ارتفاع بین سلول ها قرار دهید مشاهده می کنید که اشاره گر موس به صورت فلش دو جهته در می آید در این لحظه لازم است شما کلید چپ از موس را بفشارید و در جهت راست یا چپ همان راستا تغییر جهت بدهید مشاهده می کنید Width(پهنا) اافزایش یا کاهش میابد.
همچنین جهت تغییر اندازه ارتفاع هر سلول لازم است اشاره گر موس را بر روی خط هر سطر قرار دهید مشاهده می کنید که اشاره گر موس به صورت فلش دو جهته در می آید در این لحظه لازم است شما کلید چپ از موس را بفشارید و در جهت بالا یا پایین همان راستا تغییر جهت بدهید مشاهده می کنید Height (ارتفاع) افزایش یا کاهش میابد.
اگر در جدول مورد نظر سلول هایی داشته باشیم که هر سلول در ارتفاع های مختلف باشد و بخواهیم همه سلول ها را در یک سایز هماهنگ قرار دهیم جهت این کار لازم است اشاره گر موس را داخل یکی از سلول های جدول قرار داده و سپس از سربرگ Table Tools وانتخاب سربرگ وابسته Layout گروهCell Size (اندازه سلول) بر روی ابزار Distribute Rows (توزیع ارتفاع یکسان بین سلول ها)کلیک کنید مشاهده خواهید کرد تمام سلول ها در یک ارتفاع هماهنگ در آمده اند .
اگر در جدول مورد نظر سلول هایی داشته باشیم که هر سلول در پهنایی مختلف باشد و بخواهیم همه سلول ها را در یک سایز هماهنگ قرار دهیم جهت این کار لازم است اشاره گر موس را داخل یکی از سلول های جدول قرار داده و سپس از سربرگ Table Tools وانتخاب سربرگ وابسته Layout گروهCell Size (اندازه سلول) بر روی ابزار Distribute Columns (توزیع پهنای یکسان بین سلول ها )کلیک کنید مشاهده خواهید کرد تمام سلول ها در یک پهنای هماهنگ در آمده اند .


حین تدوین مقاله و پایان‌نامه و کتاب در نرم‌افزار Word ممکن است تعداد زیادی عکس و نمودار داشته باشید و بخواهید عرض یا ارتفاع همه‌ی عکس‌ها یکسان باشد تا ظاهر کار منظم‌تر دیده شود. برای تغییر دادن اندازه‌ی عکس نیازی به استفاده از نرم‌افزارهای دیگر نیست بلکه می‌توانید پس از پیست کردن یا Insert کردن عکس، اندازه‌ی عکس را کوچک و بزرگ کنید و در صورت نیاز برش بزنید. حتی روش‌‌های ساده و سریعی برای هم‌اندازه کردن عرض یا ارتفاع صدها عکس در یک فایل وجود دارد.

در این مقاله به روش تغییر دادن عرض عکس‌ها در ورد با استفاده از ماکرونویسی اشاره می‌کنیم که بسیار ساده و سریع است.

قبلاً در مقاله‌ای به تنظیم دقیق اندازه‌ی عکس شامل عرض و ارتفاع اشاره کردیم:

روش تغییر سایز عکس در ورد مایکروسافت و تنظیم دقیق طول و عرض عکس‌ها

اما اگر تعداد زیادی عکس داشته باشید و به راهکار سریع‌تری نیاز داشته باشید، استفاده از ماکرونویسی گزینه‌ی بهتری است که در ادامه بررسی می‌کنیم.

منظور از Micro در نرم‌افزارها و بازی‌ها، انجام چند فرآیند و دستور با فشار دادن یک کلید موس یا کیبورد و یا کلیک روی یک گزینه و دکمه است.

قبلاً مقالاتی در خصوص کاربرد ماکروها در نرم‌افزارهایی نظیر Excel تهیه کردیم:

آموزش برنامه‌نویسی در اکسل و مقدمات VBA

در نرم‌افزارهای تخصصی نظیر Word مجموعه‌ی آفیس مایکروسافت این قابلیت پیش‌بینی شده چرا که برای کاربران حرفه‌ای کاملاً ضروری است اما ممکن است کاربران مبتدی هیچگاه از آن استفاده نکنند. حتی می‌توانید مراحل کار موردنظر را انجام بدهید و ضبط کنید و سپس آن را برای دیگر عناصر فایل نظیر عکس‌ها تکرار کنید.

تنظیم عرض عکس‌ها به کمک ماکرو در Word

در نرم‌افزار ورد قابلیت ضبط کردن مراحل یک فرآیند نظیر تغییر دادن عرض عکس‌ها وجود دارد اما در این مقاله مستقیماً کدهای موردنیاز و روش استفاده از ماکروها را بررسی می‌کنیم که بسیار ساده است.

ابتدا فایلی که در آن تعداد زیادی عکس دارید را باز کنید. البته بد نیست قبل از شروع کار، یک کپی از فایل تهیه کنید تا در صورت انجام دادن اشتباه یک مرحله، مشکلی ایجاد نشود. روی اولین عکس کلیک کنید تا انتخاب شود و سپس در نوار ابزار بالای صفحه روی تب View کلیک کنید.

آموزش هم اندازه کردن عرض یا ارتفاع تعداد زیادی عکس در Word

در تب View روی گزینه‌ی Macros کلیک کنید.

آموزش هم اندازه کردن عرض یا ارتفاع تعداد زیادی عکس در Word

پنجره‌ای باز می‌شود. نام ماکرو را به صورت دلخواه و البته مرتبط با تغییر اندازه‌ی عکس‌ها در کادر Macro name تایپ کنید. ما در این مثال نام ماکرو را Resize می‌گذارید. سپس روی دکمه‌ی Create کلیک کنید تا ماکروی جدید ایجاد شود و در لیست اضافه شود.

آموزش هم اندازه کردن عرض یا ارتفاع تعداد زیادی عکس در Word

به این ترتیب یک پنجره برای کدنویسی ظاهر می‌شود. زبان کدنویسی در این پنجره، VBA یا Visual Basic for Applications است. با زدن کلید Ctrl + A ، تمام کدهای موجود را انتخاب کرده و سپس کلید Del را فشار دهید تا حذف شود.

آموزش هم اندازه کردن عرض یا ارتفاع تعداد زیادی عکس در Word

حال کدهای موردنیاز برای عمل تغییر اندازه را که در کادر زیر مشاهده می‌کنید، کپی کرده و پیست کنید. دقت کنید که عدد ۵۰۰ و ۶۰۰ به ترتیب عرض و طول عکس‌ها بر حسب پیکسل است. اگر عرض یا Width ابتدا ذکر شده باشد، ارتفاع عکس‌ها یکی می‌شود و اگر ارتفاع یا Height ابتدا در کد ذکر شده باشد، عرض عکس‌ها یکسان می‌شود.. این دو را مطابق با نیاز و سلیقه‌ی خویش تغییر بدهید. اگر از واحد دیگری استفاده می‌کنید، به کدهای بعدی دقت کنید.

Sub resize()

Dim i As Long

With ActiveDocument

For i = 1 To .InlineShapes.Count

With .InlineShapes(i)

.Height = 500

.Width = 600

End With

Next i

End With

End Sub

 توجه کنید که اندازه‌ی عکس‌ها با حفظ نسبت عرض به ارتفاع تغییر می‌کند. به عبارت دیگر عکس فشرده یا کشیده نمی‌شود.

شاید بخواهید اندازه‌ها بر حسب اینچ باشد. در این صورت کد زیر را کپی کرده و پیست کنید و عدد طول و عرض که 2 اینچ است و روبروی عبارت InchesToPoints و داخل پرانتز ذکر شده را تغییر دهید:

Sub resize()

Dim i As Long

With ActiveDocument

 For i = 1 To .InlineShapes.Count

With .InlineShapes(i)

.Height = InchesToPoints(2)

.Width = InchesToPoints(2)

End With

Next i

End With

End Sub

اگر به دنبال کوچک‌تر یا بزرگ‌تر کردن تمام تصاویر با نسبت مشخصی هستید، از کد زیر استفاده کنید. دقت کنید که عدد ۳۰ و ۴۰، میزان بزرگنمایی بر حسب درصد است. به عبارت دیگر عرض کوچک شده و به ۴۰ درصد حالت فعلی می‌رسد و ارتفاع عکس‌ها نیز به ۳۰ درصد اندازه‌ی فعلی تغییر می‌کند.

Sub resize()

Dim i As Long

With ActiveDocument

 For i = 1 To .InlineShapes.Count

With .InlineShapes(i)

 .ScaleHeight = 30

 .ScaleWidth = 40

End With

Next i

End With

End Sub

در نهایت پس از پیست کردن کدها و تغییر اندازه‌ی عرض و ارتفاع، پنجره‌ی ویژوآل بیسیک را ببندید.

اما چطور ماکروی تعریف شده را اجرا کنیم؟

برای این منظور ابتدا عکس موردنظر را انتخاب کنید و سپس در تب View روی گزینه‌ی Macros کلیک کنید.

و سپس ماکروی ایجاد شده را در لیست انتخاب کرده و روی دکمه‌ی Run کلیک کنید.

اتفاقی که می‌افتد، تغییر کردن اندازه‌ی عکس انتخاب شده و همین‌طور تمام عکس‌ها است! حتی اگر صدها عکس در فایل شما موجود باشد، عرض تمام عکس‌ها یکسان می‌شود. البته می‌بایست چیدمان عکس از نوع Inline باشد که حالت پیش‌فرض است. در صورت استفاده از سایر چیدمان‌ها نظیر Square که عکس کنار متن است، عرض یا ارتفاع با اجرا کردن ماکروی فوق تغییر نمی‌کند.

برای تغییر دادن چیدمان کافی است روی عکس کلیک کرده و روی آیکون Layout Options کنار آن کلیک کنید و سپس روی چیدمان موردنظر کلیک کنید.