آموزش اسکرینشات گرفتن، ترسیم خط و فلش و عددگذاری به کمک ShareX

در بروزرسانی جدید ویندوز ۱۰ یعنی Redstone 5 که قرار است در پاییز پیش رو به صورت عمومی منتشر شود، ابزار جدیدی برای اسکرینشات گرفتن و نوشتن متن روی عکسهای گرفته شده و اضافه کردن نوشته و طرح روی آن وجود دارد که Screen Sketch نامیده شده است. حتی برای اسکرینشات گرفتن از صفحه نیز باید از کلید میانبر جدیدی استفاده کرد که سرعت کار را بیشتر میکند.
در حال حاضر این اپلیکیشن جدید در اختیار کاربران Windows Insider قرار گرفته تا مثل هر قابلیت جدید دیگری آزمایش شود و سرانجام در فصل پاییز در نسخهی عمومی ویندوز ۱۰ قرار میگیرد. در این مقاله میخواهیم با روش استفاده از این اپلیکیشن جدید آشنا شوید. اگر از کاربران حرفهای ویندوز هستید و به وفور از اسکرینشات گرفتن استفاده میکنید، سیارهی آیتی را در ادامهی مطلب دنبال کنید.
چگونه در ویندوز ۱۰ از تمام صفحه یا پنجره فعال عکس بگیریم؟
برای گرفتن عکس از صفحه یا همان Screenshot معمولاً از کلید PrtScn کیبورد که در برخی کیبوردها نام آن Print است، استفاده میشود. پس از فشار دادن این کلید میتوانید نرمافزاری ساده مثل Paint ویندوز یا نرمافزارهای پیچیدهتر و حرفهای مثل فتوشاپ را اجرا کنید و با پیست کردن، عکس را برای ذخیره کردن یا ویرایشهای موردنظر خود، در نرمافزار قرار دهید.
اگر از کلید میانبر دیگر یعنی Windows + PrtScr استفاده کنید، به جای اینکه اسکرینشات در کلیپبورد ذخیره شود، فایلی با فرمت PNG در فولدر اسکرینشاتهای ویندوز ۱۰ ذخیره میشود. مسیر این فولدر به صورت پیشفرض این است:
C:\Pictures\Screenshots
اما اگر فولدر تصاویر یا Pictures را به درایو دیگری جابجا کرده باشید، طبعاً مسیر فوق تغییر میکند.
نحوه تغییر مسیر Downloads و سایر فولدرهای کاربر از درایو نصب ویندوز به دیگر پارتیشنها
کلید میانبر بعدی که بسیار مفید است، Alt + PrtScn است که به جای عکس گرفتن از تمام صفحه، فقط از پنجرهی نرمافزار فعال عکس میگیرد و در ادامه میتوانید آن را در نرمافزارهای دیگر پیست کنید.
در نهایت نرمافزار Snipping Tool ویندوز نیز ابزار قدرتمندی برای گرفتن اسکرینشات محسوب میشود که تنظیمات بیشتری دارد.
در نسخهی ۱۸۰۳ ویندوز ۱۰ که تحت عنوان آپدیت بهاری معرفی شده هم میتوان از کلید میانبر Win + Shift + S استفاده کرد تا ابزار Clipping Tool اجرا شود، در ادامه میتوان با کلیک کردن و درگ کردن موس، یک مستطیل کشید و تنها همان بخش از صفحه را به عنوان اسکرینشات برش زده و ذخیره کرد.
اما در نسخهی بعدی ویندوز ۱۰ که Redstone 5 نامیده شده، ابزار جدید اسکرینشات اضافه میشود و شورتکات جدیدی نیز برای اسکرینشات گرفتن اضافه میشود. برای ویرایش کردن اسکرینشاتها در این نسخهی ویندوز ۱۰، میتوان از اپلیکیشن جدید Screen Sketch استفاده کرد.
آموزش استفاده از ابزار جدید Clipping Tool ویندوز ۱۰
در آپدیت بزرگ بعدی ویندوز که در فصل پاییز منتشر میشود، ابزار کلیپینگ ویندوز ۱۰ پیشرفتهتر میشود. شورتکات برش زدن بخشی از صفحه با این ابزار، مشابه نسخهی ۱۸۰۳ است و زمانی که کلید میانبر را فشار دهید، بالای صفحه منویی نمایان میشود.
بنابراین برای اجرا کردن ابزار اسکرینشاتگیری جدید ویندوز ۱۰ از کلید میانبر Win + Shift + S استفاده کنید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، چهار گزینه در منوی بالای صفحه وجود دارد:
- Rectangular Clip یا برش مربعی
- Freeform Clip یا برش با حرکت موس روی صفحه و ترسیم شکلی دلخواه
- Fullscreen Clip یا اسکرینشات گرفتن از تمام صفحه، به عبارت دیگر فولاسکرین
- Close یا بستن ابزار کلیپینگ که با فشار دادن کلید Esc نیز انجام میشود
برای استفاده از برش مربعی، کافی است روی نقطهای کلیک کنید و موس را حرکت دهید و در نقطهی دیگری رها کنید. یک مستطیل ساده رسم میشود و از همان بخش عکس گرفته میشود.
برای عکس گرفتن با هندسهی نامنظم و در واقع ترسیم کردن یک شکل دلخواه، روی گزینهی Freeform Clip کلیک کنید و سپس روی نقطهای از صفحه کلیک کرده و با حرکت موس، شکل موردنظر خود را بکشید.
گزینهی Fullscreen Clip نیز برای عکس گرفتن از تمام صفحه کاربرد دارد. برای خروج از ابزار Clipping میتوانید روی Close کلیک کنید یا کلید Esc را فشار دهید.
عکسی که گرفتهاید به صورت فایل PNG ذخیره نمیشود بلکه در کلیپبورد کپی میشود. بنابراین باید به نرمافزاری مثل Paint یا یکی از اعضای مجموعهی Office مایکروسافت مثل نرمافزار Word و Excel و PowerPoint و همینطور نرمافزارهای حرفهای ویرایش عکس مثل ادوبی فتوشاپ، مراجعه کنید و با کلید میانبر Ctrl + V آن را پیست کنید. البته استفاده از گزینهی Paste که در منوهای این نرمافزارها وجود دارد هم کارساز است.
نکتهی جالب این است که اگر قابلیت جدید Clipboard History ویندوز ۱۰ که چند آیتم آخر موجود در کلیپبورد را نشان میدهد، فعال باشد، میتوانید شورتکات Windows + V را فشار دهید تا پنل آیتمهای کلیپبورد نمایان شود و عکسهای گرفته شده را در آن مشاهده و مرور کنید.
تنظیمات اپلیکیشن جدید اسکرینشات گرفتن در ویندوز ۱۰
اولین مورد این است که اگر بخواهید با فشار دادن کلید Print یا PrtScn کیبورد، به جای اسکرینشات گرفتن معمولی و ساده، ابزار جدید Clipping اجرا شود، میبایست به اپلیکیشن Settings ویندوز ۱۰ و بخش Ease of Access مراجعه کنید و گزینهی Keyboard را در ستون کناری انتخاب کنید. اکنون در سمت راست سوییچ گزینهی Use the Print Screen key to launch screen snipping را در حالت فعال قرار دهید.
البته همواره استفاده از شورتکات Windows + Shift + S امکانپذیر است اما برای سرعت و امکانات بیشتر، بد نیست عملکرد کلید PrtScn را تغییر دهید.
آموزش استفاده از اپ Screen Sketch ویندوز ۱۰
برای نوشتن متن روی اسکرینشاتها و طراحی روی صفحه، میتوان از اپلیکیشن جدیدی به اسم اسکرین اسکچ استفاده کرد. در حقیقت این اپلیکیشن مبتنی بر Windows Ink Workspace که برای استفاده از ویندوز با قلمهای دیجیتال یا استایلوس معرفی شده، طراحی شده است ولیکن حتی بدون استایلوس هم استفاده کردن از این اپلیکیشن، ساده و کاربردی است.
روش دسترسی به این اپ بسیار ساده است: کافی است روی نوتیفکیشنی که پس از اسکرینشات گرفتن با ابزار Clipping Tool ویندوز ۱۰ در پایین صفحه یا در اکشن سنتر نمایش داده میشود، کلیک کنید. به این ترتیب عکس در اپ Screen Sketch باز میشود.
البته هر زمان که لازم میدانید، میتوانید اپلیکیشن اسکرین اسکچ را با کلیک کردن روی آیکون آن در منوی استارت، مثل هر اپ دیگری اجرا کنید و سپس عکسی را باز کرده و مشغول طراحی و نقاشی شوید.
در این اپ تعداد ابزار ساده و کاربردی برای ویرایش اسکرینشاتها وجود دارد:
- Ballpoint Pen برای نوشتن متن با خودکار
- Pencil برای نوشتن متن با مداد
- Highlighter برای هایلایت کردن بخشهایی از عکس
- Eraser برای پاک کردن موارد نوشتهشده یا طراحی شده
- Ruler یا خطکش
- Crop برای برش زدن عکس
- New Snipping با آیکون قیچیشکل برای گرفتن عکس جدید
- Open File با آیکون پوشه برای باز کردن فایلهای عکس
در نهایت با کلیک روی آیکون فلاپیدیسک میتوانید عکس ادیت شده را ذخیره کنید. البته گزینهی Copy نیز در کنار این آیکون دیده میشود که عکس ویرایششده را در کلیپبورد کپی میکند تا در نرمافزاری دیگری استفاده شود. گزینهی Share نیز برای ارسال عکس به نرمافزار دیگر، پیشبینی شده است.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، اپلیکیشن Screen Sketch مثل برخی اپلیکیشنهای یونیورسال ویندوز ۱۰، از قابلیتی به اسم Sets پشتیبانی میکند و در نتیجه میتوان آن را به صورت تب در کنار تبهای نرمافزارهایی مثل فایل اکسپلورر ویندوز ۱۰ و مرورگر Edge اجرا کرد:
برای اطلاعات بیشتر و جالب در مورد قابلیت ایجاد مجموعه نرمافزارها به صورت چند تب در یک پنجره، به مقالهی قبلی سیارهی آیتی مراجعه فرمایید:
نحوه سوییچ کردن سریع بین تبها و Setها و پنجرهی نرمافزارها در نسخهی جدید ویندوز ۱۰
howtogeekسیارهی آیتی
برای اسکرینشات گرفتن در سیستم عاملهای مختلف، نرمافزارهای متنوعی منتشر شده است. اگر میخواهید در ویندوز ۱۰ اسکرینشات بگیرید، علاوه بر نرمافزار پیشفرض ویندوز که Snipping Tool نام دارد، میتوانید از نرمافزارهایی نظیر Snagit و PickPick و ShareX و چند مورد دیگر استفاده کنید. هر یک از این نرمافزارها نقاط ضعف و قوتی دارد.
در این مقاله بهترین نرمافزارهای اسکرینشات گرفتن در ویندوز را معرفی میکنیم. با ما باشید.

آیا نصب کردن نرمافزارهای تخصصی عکس گرفتن از صفحه ضروری است؟
در گذشته نرمافزارهای کمی برای اسکرینشات گرفتن موجود بود و امکانات زیادی وجود نداشت اما در گذر زمان، علاوه بر افزایش تنوع، امکانات توسعه پیدا کرده است و در حال حاضر نرمافزارهای برتر علاوه بر عکس گرفتن از صفحه نمایش، امکانات ویرایشی متنوعی در خود جای دادهاند. میتوانید به راحتی عکس بگیرید و به سرعت روی عکس، فلش و خط، مستطیل و حباب و شکلهای متنوع دیگر رسم کنید و همینطور توضیحات متنی بنویسید و آیکونهای متنوع روی اسکرینشات قرار دهید.
در حقیقت اگر هدف شما فقط اسکرینشات گرفتن است، میتوانید از کلید PrtScr کیبورد استفاده کنید و سپس نرمافزار Paint را باز کرده و Ctrl + V بزنید. به این ترتیب عکسی از صفحه پیست میشود و میتوانید آن را با فرمت دلخواه ذخیره کنید. اگر بخواهید عکس را ویرایش کنید، امکاناتی در Paint موجود است اما برای نوشتن متن و درج شکلها بهینه نیست. لذا سرعت کار پایین خواهد بود.
مایکروسافت نرمافزار Snipping Tool را برای مقولهی اسکرینشات گرفتن طراحی کرده و امکانات مقدماتی ویرایش عکس در آن پیادهسازی شده اما باز هم برای امور حرفهای و کارهای سریع، مناسب نیست. به همین جهت کاربران از نرمافزارهای تخصصی اسکرینشات گرفتن در ویندوز استفاده میکنند.
آموزش کامل اسکرینشات گرفتن با PrtSc در ویندوز و استفاده از Snipping Tool
بهترین نرمافزار برای اسکرینشات گرفتن در ویندوز: SnagIt
این نرمافزار که اغلب ایرانیها از نسخهی کرک شدهی آن استفاده میکنند، در واقع ۵۰ دلار هزینه دارد! و یکی از بهترین گزینهها برای اسکرینشات گرفتن است. البته امکان فیلم گرفتن از صفحه نیز در آن پیادهسازی شده است. نسخهای از این نرمافزار برای سیستم عامل مکاواس منتشر شده و اپلیکیشنی برای آیفون و آیپد نیز دارد.
زمانی که اسنگایت را اجرا میکنید، نوار ابزار شناور آن روی صفحه ظاهر میشود. میتوانید از قابلیت عکس گرفتن یا فیلم گرفتن استفاده کنید که آپشنهای متنوعی دارد. به عنوان مثال میتوانید مستطیلی رسم کنید و از یک پنجره یا بخشی دلخواه از صفحه عکس یا فیلم تهیه کنید. قابلیت شناسایی خودکار پنجرهها نیز وجود دارد. حتی میتوانید از دو پنجره عکس بگیرید. قابلیت عکس گرفتن از صفحات طولانی سایتها و به طور کلی صفحات قابل اسکرول نیز وجود دارد.
حین فیلم گرفتن از صفحه نمایش میتوانید ویدیویی از خودتان که از طریق وبکم ضبط میشود در گوشهی تصویر داشته باشید و همینطور با استفاده از میکروفون، صدای خودتان را ضبط کنید. این ویژگی برای تهیه کردن ویدیوهای آموزشی و نقد و بررسی بسیار مفید است. میتوانید فایل ویدیویی را با فرمت MP4 ذخیره کنید و همینطور میتوانید آن را به صورت تصویر متحرک یا فایل GIF ذخیره کنید.
ویرایشگر عکس Snagit هم طراحی ساده و امکانات عالی دارد که اغلب نیازها را پوشش میدهد. میتوانید به سرعت متن و شکل و آیکونهای مختلف روی اسکرینشات قرار دهید و در نهایت آن را ذخیره کنید. امکان ارسال سریع به نرمافزارهای آفیس مایکروسافت نظیر Word و Excel و PowerPoint و همینطور آپلود سریع روی سرویسهای ابری نظیر گوگل درایو و دراپباکس، از مزایای اسنگایت نسبت به برخی از رقباست.
در مجموع Snagit بهترین نرمافزار برای اسکرینشات گرفتن در ویندوز محسوب میشود.
PickPick و انبوهی از امکانات ویرایش عکس
نرمافزار بعدی لیست ما PickPick است. انتخابی بهینه برای کسانی که یک ادیتور حرفهای عکس برای ویرایش کردن اسکرینشاتها لازم دارند. این نرمافزار ۳۰ دلاری که البته برای کارهای شخصی و خانگی میتوانید از نسخهی رایگان آن استفاده کنید، تنها برای ویندوز منتشر شده است.
PickPick هم مثل Snagit میتواند از تمام صفحه، پنجرهی فعال، پنجرههایی که قابلیت اسکرول دارند و همینطور بخشی دلخواه از صفحه عکس بگیرد. امکان عکس گرفتن با تأخیر و پس از شمارش معکوس وجود دارد. در صورت نیاز میتوانید کاری کنید که نشانگر موس هم در اسکرینشات لحاظ شود. قابلیت تغییر دادن کیفیت عکس و شورتکاتها هم در PickPick لحاظ شده، درست مثل اسنگایت.
ابزارهای ویرایش عکس شامل ابزار برش، تغییر اندازه، چرخاندن عکس، تار یا بلور کردن، افزایش وضوح، هایلایت کردن و نوشتن متن، درج انواع شکل، واترمارک کردن، قرار دادن فریم، افزودن سایه و همینطور بهینهسازی روشنایی و توازن رنگ سفید و چند مورد دیگر میشود.
در پایان میتوانید علاوه بر ذخیره کردن فایل، آن را مستقیماً به نرمافزارهای آفیس مایکروسافت ارسال کنید یا روی سرویسهای ابری آپلود کنید. امکان ارسال از طریق اسکایپ و فیسبوک و همینطور سرور FTP نیز وجود دارد.
در مجموع امکانات و قابلیتهای PickPick مشابه Snagit است اما محبوبیت کمتری دارد.
Greenshot:، بهترین نرمافزار ساده و رایگان
نرمافزار بعدی یک نرمافزار رایگان و متن باز به اسم Greenshot است.
دانلود Greenshot
این نرمافزار نسخهی مخصوص macOS هم دارد. Greenshot مثل نرمافزارهای قبلی، ابزارهای متعدد و امکانات خاصی ندارد اما رابط کاربری سادهای دارد و برای اسکرینشات گرفتن ساده و سریع طراحی شده است. میتوانید از تمام صفحه، یک پنجره، بخش دلخواه و همینطور پنجرههایی با قابلیت اسکرول کردن نظیر صفحات وب، عکس بگیرید.
پس از عکس گرفتن از صفحه، میتوانید بخشهایی از متن را هایلایت کنید، متن و توضیحات و شکلهایی روی عکس اضافه کنید، آن را برش بزنید و سایز آن را تغییر دهید و همینطور بخشهایی از عکس را تار یا Blur کنید.
در پایان قابلیت ذخیره کردن فایل، ارسال به نرمافزارهای آفیس، ایمیل کردن و همینطور پست کردن در سایتهای خاص نظیر Flickr وجود دارد.
ShareX: قویترین نرمافزار اسکرینشات گرفتن
در پایان به نرمافزاری به اسم ShareX میرسیم که علیرغم رایگان و کمحجم بودن، یکی از کاملترین نرمافزارهای عکس گرفتن از صفحه است. ShareX امکانات زیادی برای ویرایش اسکرینشات در اختیار شما قرار میدهد. قبلاً با برخی امور ویرایش عکس در این نرمافزار آشنا شدیم:
آموزش اسکرینشات گرفتن، ترسیم خط و فلش و عددگذاری به کمک ShareX
برای دانلود به وبسایت رسمی ShareX مراجعه فرمایید:
دانلود ShareX
اینکه Snagit را به عنوان بهترین نرمافزار ویرایش عکس معرفی کردیم و ShareX را در صدر لیست قرار ندادیم به این علت است که امکانات متعدد موجب پیچیده به نظر رسیدن این نرمافزار شده و در واقع برای تسلط بر آن، کمی زمان لازم است.
به عنوان مثال برای اسکرینشات گرفتن، ۱۵ حالت مختلف پیشبینی شده است که شامل موارد زیر میشود:
- اسکرینشات گرفتن از مانیتور فعال که در آن کار میکنید
- اسکرینشات گرفتن از منوها
- اسکرینشات گرفتن از پنجرههای اسکرولشونده
- اسکرینشات گرفتن از ناحیهی دلخواه به شکل مستطیل، بیضی یا شکل دلخواه
- اسکرینشات گرفتن خودکار یا Auto Capture
برای علامتگذاری و نوشتن روی اسکرینشات هم ابزارهای متنوعی پیشبینی شده است.
علاوه بر اسکرینشات گرفتن، قابلیتهای کاربردی دیگر نظیر اسکن کردن QR Code، نمایش منوی دسترسی سریع، نمایش فایل در اکسپلورر، آپلود عکس روی هاست، کپی کردن آدرس فایل در کلیپبورد، افزودن افکتها و واترمارک و چند مورد دیگر در ShareX دیده میشود. میتوانید عکسهای گیف هم تهیه کنید.
پس از پایان ویرایش عکس میتوانید حاصل کار را به بیش از ۷۰ روش ذخیره یا اشتراکگذاری کنید. آپلود روی سرویسهای آنلاین مختلف از گوگل درایو و دراپباکس گرفته تا یوتیوب، ردیت، پوشبولت، پینترست و پیستبین و بسیاری دیگر همگی پشتیبانی میشود.
Screenpresso مناسب برای محیط کاری
نرمافزار بعدی Screenpresso است که هم نسخهی رایگان دارد و هم نسخهی پولی. در نسخهی رایگان روی عکسها برند محصول ثبت میشود و ابزارهای ویرایش عکس محدود است. این نرمافزار برای عکس گرفتن و فیلمبرداری از صفحه نمایش در ویندوز طراحی شده ولیکن افزونهای برای مرورگر گوگل کروم نیز دارد.
دانلود افزونهی Screenpresso از کروم استور
نسخهی پولی یا Screenpresso Pro امکاناتی نظیر ضبط کردن ویدیو به همراه صدا، عکس گرفتن از اندروید، تبدیل عکس به متن یا OCR، قابلیت ایجاد داکیومنت، برش و چسباندن ویدیوها و اشتراکگذاری به روشهای مختلف را در اختیار شما قرار میدهد. علاوه بر این میتوانید چند محیط کاری برای امور مختلف بسازید.
این نرمافزار هم مثل موارد قبلی، عکس گرفتن از تمام صفحه نمایش، یک پنجره و همینطور بخشی از صفحه با شکل دلخواه را امکانپذیر میکند. عکس گرفتن با تأخیر و گنجاندن نشانگر موس در اسکرینشاتها از دیگر امکانات این نرمافزار است.
محیط کاربری این نرمافزار قابلیت سفارشیسازی خوبی دارد و میتوانید ویجتها را حذف و اضافه کنید. علاوه بر این شورتکاتهای مختلفی برای سازماندهی، کپی کردن و پرینت کردن سریعتر در نظر گرفته شده است. نوار ابزار آن نیز اسکرینشات گرفتن و ویرایش عکس و در نهایت اشتراکگذاری عکس و کلیپها را ساده میکند.
reviewgeekسیارهی آیتی