پزشکی و سلامت

ژلوفن برای چه دردهایی خوب است

  • لیست انواع داروهای دندان درد

  • رهایی از دندان درد با انواع داروها

  • استامینوفن برای دندان درد

  • داروهای دندان درد چه هستند؟

  • برای درمان دندان درد چه داروهایی می توان خورد؟

  • ایبوپروفن برای دندان درد

  • داروهای مخصوص برای رفع دندان درد

  • داروهای مناسب برای تسکین دندان دردهای شبانه

  • ژلوفن برای درمان دندان درد

  • داروهای مناسب برای درمان دندان درد

  • دندان دردهایمان را چگونه با چه داروهایی درمان کنیم؟

  • نوافن و سایر دارو های ترکیبی برای دندان درد

  • داروهای تسکین دهنده درد دندان 

  • رفع درد دندان با داروهای ضد درد

  • مفنامیک اسید برای درد دندان

  • اسامی داروهای دندان درد

  • چه داروهایی برای دندان درد مناسب اند؟

  • آنتی بیوتیک برای درمان دندان درد

  • داروهای آنتی بیوتیک برای رفع دندان درد

  • داروهایی برای درمان دندان درد

  • دگزامتازون برای دندان درد

  • آشنایی با اسامی داروهای دندان درد

  • داروهای درمان سریع و فوری دندان درد

  • دیکلوفناک برای دندان درد

  • معرفی داروهای مناسب برای دندان درد

  • داروهای مجاز برای دندان درد

  • آسپرین برای درد دندان

  • تاثیرات داروهای مناسب دندان درد

  • بی حس کننده ها یا ضد دردهای موضعی 

  • ضددردهای مخدر

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، درد دندان دردی است که داخل یا اطراف دندان احساس می شود و عموماً درد از درون دندان یا اطراف لثه و استخوان ناشی می شود. دندان درد می تواند ثابت یا متناوب باشد و به صورت خود به خود یا به دلیل یک عامل محرک بیرونی به وجود آمده باشد. چشم پوشی کردن از درد دندانی که در طول یا یا در مواقع خاص نظیر غذا خوردن و یا خوابیدن احساس می شود بسیار سخت است و باید دانست که علت درد دندان چیست و سریعاً برای درمان آن اقدام کرد.

دندان درد، علائم، شدت و تظاهر متفاوتی می تواند داشته باشد. نکته جالب اینکه علت برخی از دندان درد ها می تواند حتی دندان نباشد! برخی مشکلات پزشکی دیگر مثل سردرد های میگرنی، درد عضلانی، سینوزیت و حتی در موارد نادر مواردی مثل سکته قلبی می توانند درد دندان را تقلید کنند و درحالی که منشأ درد جای دیگری است فرد مبتلا، درد را به صورت دندان درد احساس کند.

اما اگر علت دندان درد شما پوسیدگی دندان ومشکلات مربوط به دندان بود ، باید راهی برای ساکت کردن این درد تا مراجعه به دندان پزشک بیابید . این بخش شما را با انواع داروهایی که می توانند درد دندان را کاهش دهند ،آشنا می کند بنابراین اگر دندان درد دارید حتما این مقاله را مطالعه فرمایید.

لیست انواع داروهای دندان درد

رهایی از دندان درد با انواع داروها

استامینوفن برای دندان درد

پس از کشیدن دندان و به ویژه دندان های عقل که در فک پائین قرار دارند بهترین دارو برای کنترل درد استفاده از استامینوفن است.

پس از کشیدن دندان ممکن است مسکن های متنوعی برای بیمار تجویز شود که به نظر می رسد بسیاری از آنها حداکثر به اندازه استامینوفن کارایی داشته باشند و با توجه به اینکه استامینوفن در بین داروهای ضد درد مختلف عوارض نسبتاً کمتری دارند بهتر است از این دارو در کنترل درد بیماران استفاده شود، در غیر این صورت بیمار ممکن است ناخواسته متحمل عوارض زیادی شود.

استامینوفن با نام Paracetamol هم در دنیا معروف است. هرچند خاصیت ضددردی دارد ولی خاصیت ضدالتهابی شناخته شده ای ندارد. استامینوفن بیشتر در ترکیب با سایر داروهای ضددرد تجویز می شود. در خانم های باردار هم استامینوفن ضددرد خوبی در تمام مراحل بارداری تلقی می شود.

داروهای دندان درد چه هستند؟

برای درمان دندان درد چه داروهایی می توان خورد؟

ایبوپروفن برای دندان درد

ایبوپروفن یک مسکن دندان درد است که در دو دوز 200 و 400 میلی گرم در داروخانه ها وجود داررد. البته کسانی که دچار خونریزی یا مشکلات قلبی هستند نمی توانند از قرص ایبوپروفن استفاده کنند.

این دارو بدون نسخه در ایران و بیشتر کشورها قابل تهیه است و اگر منع مصرفی برای این دارو نداشته باشید (مثلا خونریزی گوارشی، مشکلات قلبی مانند انجام جراحی بای پس قبلی اخیر و وجود حساسیت دارویی شناخته شده به این دارو و…) می توانید آن را برای دندان درد خود استفاده کنید. شکل ژلاتینی کپسولی این دارو (با نام ژلوفن در ایران شناخته شده) جذب گوارشی راحت تری نسبت به قرص دارد.

کتوپروفن دارویی هم خانواده با ایبوپروفن است که اثر قوی ای بر تسکین دندان درد دارد ولی در حال حاضر در بازار ایران به طور عمومی وجود ندارد. پیروکسیکام و کتورولاک در بازار ایران موجود است. کتورولاک از جمله داروهای این خانواده است که شکل تزریقی آن هم در بازار وجود دارد.

داروهای مخصوص برای رفع دندان درد

داروهای مناسب برای تسکین دندان دردهای شبانه

ژلوفن برای درمان دندان درد

ژلوفن (Gelofen) از مسکن های غیرکورتونی و از خانواده ایبوپروفن می باشد. از این تسکین دهنده درد در موارد بسیار استفاده می شود. دندان درد معمولا با مصرف این دارو رفع می شود. علاوه بر این از داروی ژلوفن در تسکین دردهایی مثل آرتریت یا درد مفاصل، درد استخوان، تب، نقرس و دردهای دوران قاعدگی استفاده می شود.این دارو معمولا به صورت کپسول یا قرص ژلوفن 400 یا 200 گرمی در داروخانه ها موجود است.

داروهای مناسب برای درمان دندان درد

دندان دردهایمان را چگونه با چه داروهایی درمان کنیم؟

نوافن و سایر دارو های ترکیبی برای دندان درد

نوافن یک قرص دندان درد قوی است و ترکیبی از ایبوپروفن، استامینوفن و کافئین می باشد. هر چند داروهای ترکیبی در تسکین دندان درد موثر است، ولی در مصرف آن ها باید احتیاط بیشتری نشان داد. چون احتمال آلرژی یا عوارض ناخواسته با افزایش تعداد ترکیب های دارو افزایش می یابد.

داروهای ترکیبی ضددرد اغلب حاوی ایبوپروفن، استامینوفن و کافئین هستند که در درمان دندان درد موثر شناخته می شوند. این داروها اغلب به شکل کپسول و با نام های تجاری مانند نوافن، آسیفن، مگافن و… عرضه می شوند ولی اغلب ترکیبات یکسانی دارند. ترکیب استامینوفن و کدیین هم در بازار ایران وجود دارد که بدون نسخه در حال حاضر از داروخانه ها قابل تهیه است.

در کشورهای دیگر داروهای ترکیبی ضددرد متنوعی که حاوی اکسی کدون (ضددرد مخدر) هستند، وجود دارند. هرچند داروهای ترکیبی در تسکین دندان درد تاثیر خوبی نشان داده اند ولی در مصرف آنها باید احتیاط بیشتری نشان داد زیرا احتمال حساسیت با عوارض ناخواسته با افزایش تعداد ترکیب های دارو ممکن است افزایش یابد.

داروهای تسکین دهنده درد دندان 

رفع درد دندان با داروهای ضد درد

مفنامیک اسید برای درد دندان

مفنامیک اسید به دسته ای از داروها تعلق دارد که داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی نام دارند. این دارو برای تسکین دردهایی مانند دندان درد، دردهای عضلانی، دردهای ناشی از قاعدگی، سردرد و… مصرف می شود و تنها درد و التهاب را کاهش می دهد و تاثیری در درمان بیماری ندارد.

برخی از بیماران، به اشتباه مفنامیک اسید را چرک خشک کن می دانند و تصور می کنند که عفونت دندان آن ها با خوردن این دارو از بین می رود. برطرف شدن درد را هم به برطرف شدن عفونت دندان ربط می دهند. نام دارو وشکل رایج کپسولی آن هم (در بازار ایران) روی این برداشت نادرست اثر داشته است.

اسامی داروهای دندان درد

چه داروهایی برای دندان درد مناسب اند؟

آنتی بیوتیک برای درمان دندان درد

مصرف آنتی بیوتیک به تنهایی کمکی به کاهش درد دندان نمی کند. در مواقع تورم و تب، آنتی بیوتیک ها ممکن است در کنترل علایم با کاهش فشار بافتی کمک کننده باشند، ولی آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین اثر ضد دردی ندارند.

داروهای آنتی بیوتیک برای رفع دندان درد

داروهایی برای درمان دندان درد

دگزامتازون برای دندان درد

دگزامتازون و بتامتازون از جمله داروهای کورتونی هستند که متاسفانه در کشور ما مصرف و حتی تجویز آنها بیش از حد لازم است که برای سلامت زیانبار است. برای دریافت کورتون از داروخانه تجویز پزشک ضروری و فروش آنها بدون نسخه ممنوع است. کورتون هایی مانند دگزامتازون در دندان های معمولی نباید استفاده شوند. اثر این داروها بیشتر ضدالتهابی است. این داروها اصلا در خط اول و دوم تجویز دندان پزشکان نیستند و بهتر است تا جایی که ممکن است از آنها برای تسکین دندان درد استفاده نشود.

آشنایی با اسامی داروهای دندان درد

داروهای درمان سریع و فوری دندان درد

دیکلوفناک برای دندان درد

دیکلوفناک صورت قرص یا شیاف به عنوان ضددرد برای تسکین درد دندان می توانند استفاده شوند. ولی حقیقت این است که این داروها برتری بر داروهای معمول ندارند و دلیلی برای استفاده از این داروها در دندان درد نیست.استفاده از فرم تزریقی دیکلوفناک توصیه نمی شود و موارد فلج متعاقب مصرف به نوع تزریقی نسبت داده شده است.

معرفی داروهای مناسب برای دندان درد

داروهای مجاز برای دندان درد

آسپرین برای درد دندان

آسپرین ساده دارویی برای تسکین دندان درد است اما چون اثرات آن در دوزهای معمول اندک است در دندانپزشکی به عنوان مسکن قوی برای دندان درد کاربردی ندارد.

آسپرین در دوزهای خاص ضد درد و ضدالتهاب خوبی است و اثرات جانبی کمی دارد. در کودکان نباید برای دندان درد آسپرین تجویز شود. آسپرین تشکیل لخته را در خون به تأخیر می اندازد و در بیمارانی که مشکلاتی مانند خونریزی یا زخم های گوارشی دارند نباید استفاده شود.

تاثیرات داروهای مناسب دندان درد

بی حس کننده ها یا ضد دردهای موضعی 

ضددردهای مخدر

معروف ترین ضددرد مخدر کدیین است که در بازار ایران به صورت ترکیبی وجود دارد. ضددردهای مخدر عوارض جانبی زیادی دارند و استفاده از آنها برای دندان درد توصیه نمی شود. در برخی کشورها ضددردهای ترکیبی قوی تری حاوی مخدرهایی مانند اکسی کدون هم برای دندان درد تجویز می شود که در ایران این داروها فعلا برای تجویز دندان پزشکان در دسترس نیست. ترامادول و مخدرهای صناعی از این قبیل نباید برای دندان درد استفاده شوند.


قرص ژلوفن

 

قرصژلوفن یکی از مسکن های ضدالتهابی غیرکورتونی است.این دارو برای کاهش دردهای التهابی همچون التهاب روماتیسمی مفاصل و پوکی استخوان، تب، دردهای خفیف مصرف می شود، همچنین برای کاهش موقت درد ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا، دندان درد، درد عضلانی، سردرد از جمله سردردهای میگرنی و درد قاعدگی نیزمورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش انتخاب؛ متاسفانه مصرف خودسرانه این مسکن در ایران باعث نگرانی است و مصرف بی رویه و بیش از حد آن تبعات خطرناکی را در پی دارد.باید یادآوری کنیم که مصرف خودسرانه داروها نه‌ تنها بیماری را بهبود نمی‌بخشد، بلکه می‌تواند عوارض متعددی نیز به همراه داشته باشد.در متن زیر با عوارض قرص ژلوفن آشنا می شویم.

عوارض قرص ژلوفن

با وجود اینکه قرص ژلوفن مسکنی قویست و قادر است که درد را تسکین دهد اما عوارض آن قابل چشم پوشی نیست.لازم به ذکر است که ایبوپروفن نیز جز همین دسته می باشد و تنها تفاوت آن با ژلوفن،ژله ای بودن قرص ژلوفن است. یکی از مهم‌ترین عوارض مصرف خودسرانه و زیاد داروهای مسکن همچون ژلوفن، خونریزی دستگاه گوارش است.

عوارض شایع و خفیف

از عوارض شایع آن می توان به اسهال، حالت تهوع و استفراغ، سوء هاضمه شامل نفخ و درد شکمی، هرگونه درد در ناحیه معده یا روده ها اشاره کرد.

عوارض شدید

1-افزایش حملات قلبی با مصرف ژلوفن در بیماران قلبی

مصرف ژلوفن در افرادی که ریسک فاکتور بیماری های قلبی، عروقی و یا سابقه سکته مغزی و قلبی دارند؛ می تواند خطر حملات قلبی را افزایش دهد به همین دلیل باید با احتیاط تجویزو مصرف شود.

2-از کار افتادن کبد و کلیه

ژلوفن به مرور زمان کلیه ها و کبد را از کار می اندازد،ژلوفن در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف آن به کبد فشار می آورد.همچنین دفع این دارو از طریق کلیه و به صورت ادرار است. مبتلایان به ناراحتی های خیلی شدید کلیه نیز نباید از این دارو استفاده کنند.

3-عدم کنترل فشارخون

بیمارانی که فشار خون بالایی دارند،با مصرف این نوع داروها باعث خروج کنترل فشارخونشان می شود،بنابراین سعی کنید با دستور پزشک ار این دارو استفاده کنید.

4-افزایش حملات آسم

مصرف قرص ژلوفن و داروهای این رده در بیماران آسمی می تواند منجر به افزایش خطر حملات آسمی شود.

از دیگر عوارض حاد آن می توان به اختلال پوستی،اختلال بینایی و شنوایی،افسردگی و تغییر رفتاری،افزایش وزن،اختلال ادراری و زخم معده اشاره کرد.

قرص ژلوفن

موارد منع مصرف

1-ژلوفن،ایبوپروفن،استامینوفن و همچنین داروهای ضد انعقادی تداخل دارویی دارند و نباید همراه این داروها استفاده شود.

2-افرادی که داروهای آنتی دیابتیک استفاده می کنند نباید ژلوفن بخورند زیرا ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروهایشان می شود و افت ناگهانی قند و به دنبال آن بروز شوک را به همراه دارد.
3-داروی ژلوفن نباید همراه با داروهای ادرار آور استفاده شود زیرا باعث کاهش اثر داور می شود.

4- افراد مبتلا به ناراحتی های خونی مثل هموفیلی و افرادی که مشکلات انعقادی دارند نیز باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درد علامت مهمی است و به میزان قابل توجهی با کیفیت زندگی یک فرد و عملکرد کلی او در ارتباط است. سردرد ، کمر درد ، دندان درد ، استخوان درد ، حتی درد مزمن خفیف چه ناشی از التهاب مفاصل یا دیگر بیماری ها نیز می تواند ناتوان کننده باشد و همین فرد را مجبور می کند برای تسکین درد و از بین بردن آن، مسکّن مصرف کند. مسئله ای که برای فرد در این جا بوجود می آید که در بین انبوهی از مسکن ها چه قرصی او را آرام می کند، در این مطلب با یک داروساز برای دانستن اطلاعات بیشتر در رابطه با «مسکن ها » به گفت و گو نشسته ایم .

دکتر کاوه سالارمند داروساز بیان کرد: به طور کلی اولین انتخاب هر کسی برای تسکین درد، استامینوفن است. در حال حاضر، استامینوفن شناخته شده ترین دارویی است که افراد برای تسکین درد استفاده می کنند.این دارو در انواع و اشکال مختلفی در بازار دارویی وجود دارد که رایج ترین آنها 3نوع استامینوفن ساده ، استامینوفن کدئین دار و استامینوفن کافئین است .

استامینوفن ، همچنین پر مصرف ترین و می توان گفت کم عارضه ترین داروی تب‌بر است که برای درد های خفیف و متوسط بیشتر به کار می رود و برای درد های التهابی مناسب نیست . البته باید توجه داشت که کم عارضه بودن به معنای بی عارضه بودن نیست چرا که همین داروی به ظاهر ساده در مصرف با مقادیر زیاد و یا به مدت زمان طولانی،اثرات مخربی روی کبد ایجاد می کند.

سالارمند اظهار کرد: استفاده از استامینوفن های کدئین دار بدون تجویز پزشک ممنوع است.این دارو باعث خواب‌آلودگی در مصرف کننده می شود بنابراین پس از مصرف این دارو می بایست از انجام کارهایی که نیاز به تمرکز بالا دارند مثل رانندگی باید پرهیز کرد.کدئین علاوه بر آثار تسکینی آثار ضد سرفه نیز دارد.

وی در ادامه افزود :استامینوفن های همراه با کافئین ، اثرات تسکینی بهتری نسبت به استامینوفن ساده ایجاد می کنند. این دارو بیشتر برای سردرد استفاده می شود چرا که کافئین باعث افزایش جریان خون رسانی در مغز می شود و جذب استامینوفن را افزایش می دهد.

آسپیرین یک داروی رایج است که بدون نسخه پزشک قابل تهیه است . این دارو یک مسکن از گروه مسکن های غیر استروئیدی که برای تسکین دردهای خفیف تا متوسط نظیر سردرد، دندان درد و دردهای هنگام عادت ماهانه است. آسپیرین علاوه بر تب بر بودن التهاب روماتیسمی را نیز کاهش می دهد.آسپیرین خشکی ، تورم و درد مفاصل را در آرتریت می کاهد، ولی بیماری را درمان نمی کند بلکه فقط تسکین دهنده است .از این دارو همچنین در پیشگیری از لخته شدن خون و کاهش خطر حمله قلبی و مغزی استفاده می شود.

نکته قابل ذکر در رابطه با آسپیرین این است که اگر چه این دارو تب بر است اما نباید به هیچ عنوان به کودکی که تب دارد آسپیرین داد چرا که باعث یک حالتی به نام «سندروم ری » در کودکان می شود که در برخی موارد موجب مرگ کودک می گردد .

سالارمند در رابطه با تفاوت ژلوفن و ایبوپروفن اظهار کرد : در ژلوفن ماده موثره به علت اینکه مایع است سریعتر از طریق دستگاه گوارش جذب می شود، بنابراین اثر بخشی آن سریعتر از ایبوپروفن است و عوارض گوارشی کمتری دارد ، ضد درد و ضد التهاب است و به طور کلی هیچ تفاوتی از نظر ساختاری باهم ندارند از ایبوپروفن در درمان التهاب مفصلی مانند روماتیسم مفصلی، نقرس، تب، دردهای قاعدگی، سردرد، کمردرد، درد دندان، کرامپ های عضلانی، درد ناشی از کشیدگی رباط ها و پیچ خوردن مفاصل و آسیب های کوچک استفاده می شود. . این 2 نوع مسکن جز داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی هستند .

بعضی افراد برای برطرف کردن دردهای عضلانی، اقدام به خوردن قرص «متوکاربامول» می‌کنند که این کار می‌تواند مانع از پیگیری دلیل درد شود. ضمن اینکه خوردن این قرص با آسیب گوارشی همراه است.این قرص شل‌کننده عضلات است و تا حدودی درد را برطرف می‌کند. خوردن این قرص در شرایطی که درد ناشی از گرفتگی عروق پاست، می‌تواند باعث لخته شدن خون در ورید عمقی پا و سکته مغزی شود.

این داروساز متذکر شد : «نوافن،مگافن،رهافن،آسیفن و…» که همگی دارای ترکیب مشابه بوده و حاوی استامینوفن،ایبوپوفن و کافئین هستند را در اولویت انتخاب های خود برای دندان‌درد بگذارید. دو ماده اول، استامینوفن و کافئین تاثیر ضددردی خود را روی سردرد و دندان‌درد دارند اما پروفن به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد برای دردهای عضلانی- مفصلی استفاده می‌شود.

جالب است بدانید «پانادول» ، همان استامینوفن خارجی است. فقط نامش تغییر کرده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد : «ناپروکسن» هم یک دارو ضددرد و التهاب است. به همین دلیل مصرف آن در دردهای عضلانی-مفصلی توصیه می‌شود.قرص ۵۰۰ میلی گرمی این دارو از این جهت که در داخل روده باز می‌شود عوارض کمتری برای معده دارد.قابل ذکر است این دارو نسبت به «ایندومتاسین» و «پیروکسیکام» عوارض کمتری دارد.

فرق ژلوفن با ایبوپروفن چیست؟/ هر مُسکن کدام درد را آرام می کند؟ +جدول

منبع: جام جم

انتهای پیام/

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی خواندنی‌ها