تکنولوژی

روش‌های حل مشکل وبکم و تصویر ندادن آن در ویندوز ۱۰

آیا میخواید از وب کم استفاده کنید اما امکان اجرای اون توی برنامه ها رو ندارید؟! تو این مقاله میخوایم مشکل مسدود شدن وب کم توسط آنتی ویروس ها رو حل کنیم، با ما همراه باشید…

تصویر وب کم شما در برنامه ادوب کانکت سیاه میشه و نشون داه نمیشه؟؟‌ امروز بهتون میگیم که برای حل این مشکل چیکار کنیم.

معمولا زمانی که وب کم کار نمی کند باید درایور آن را به روزرسانی یا مجددا نصب کنید،

اما اگر همچنان امکان دسترسی به وب کم را ندارید، نرم افزار آنتی ویروس ممکن است وب کم را بلوکه و دسترسی کاربر را به آن قطع کرده باشد. ولی نگران نباشید با راهکارهای زیر میتوانید این مشکل را برطرف کنید.

چگونه مشکلات بلوکه شدن دوربین توسط آنتی ویروس را حل کنیم؟

مرحله اول غیرفعال کردن موقتی نرم افزار آنتی ویروس است؛ بعد از غیرفعال کردن آنتی ویروس مجدد وب کم را وصل کنید اگر با این کار هم مشکل حل نشد به این معنی است که آنتی ویروس، نرم افزار وب کم را مسدود کرده و از این رو باید یک استثنا جدید برای نرم افزار آنتی ویروس تعریف کنیم (یا برای برنامه وب کم یا برای برنامه هایی که قصد دسترسی به وب کم را دارند). در ادامه به مراحل مستثنی کردن وب کم یا برنامه ای که از وب کم استفاده میکند در آنتی ویروس های پرکاربرد میپردازیم.

1- Kaspersky

کاسپرسکی به صورت خودکار به بعضی از نرم افزارها اجازه دسترسی به وب کم سیستم را نمیدهد. درسته که با این کار از هویت شما محافظت میشود اما گاهی اوقات نیاز به مستنثنی کردن یک نرم افزار و صدور مجوز دسترسی به وب کم لازم است. برای این کار طبق مراحل زیر عمل کنید:

1- نرم افزار Kaspersky را باز میکنیم.

2- به قسمت تنظیمات نرم افزار رفته و روی بخش Additional کلیک میکنیم.

3- از کادر سمت راست گزینه Threats and exclusions را انتخاب میکنیم.

4- بعد از این لینک Configure exclusion rules را انتخاب میکنیم.

5- سپس پیغام های روی صفحه را دنبال میکنیم تا پروسه مستثنی کردن نرم افزار مورد نظر به پایان رسد.

 

2- Avast

1- به محیط نرم افزار آنتی ویروس مراجعه میکنیم.

2- به قسمت Basic Settings رفته و از پنل سمت چپ پنجره روی گزینه Troubleshooting کلیک میکنیم.

3- از منوی Troubleshooting به قسمت Web مراجعه میکنیم و گزینه Ignored addresses را انتخاب میکنیم.

4- آدرس IP وب کم مون رو وارد میکنیم.

5-  سپس تغییرات را سیو میکنیم.

 

3- Bitdefender

1- نرم افزار Bitdefender را باز میکنیم.

2- سپس روی آیکن Privacy کلیک میکنیم (ایکون موردنظر در سمت چپ کادر قرار دارد).

3- بعد گزینه View Features را انتخاب میکنیم.

4- میبینیم که در این صفحه امکان فعال/غیرفعال کردن ویژگی Webcam Protection را داریم.

5- با زدن منوی Settings امکان شخصی سازی بیشتر وب کم فراهم خواهد شد (منوی Settings در گوشه پایین،سمت راست پنل Webcam Protection قرار دارد).

6- همینطور قابل ذکر هست که در نرم افزار Bitdefender می توان استثنا هم قائل شد: در پنجره اصلی برنامه برگه Protection را انتخاب میکنیم، به بخش View modules میرویم و گزینه Settings را انتخاب میکنیم ؛ سپس پیغام هایی که در صفحه نمایش داده می شود را  دنبال میکنیم تا از این طریق بتوانیم  یک استنثا برای برنامه دوربین تعریف کنیم.

 

4- Windows Defender (مخصوص ویندوز 10)

1- نرم افزار را در قسمت search پیدا کرده و آن را را باز کنید.

2- در محیط اصلی برنامه روی گزینه Virus & threat protection کلیک میکنیم.

3- سپس در مرحله بعد گزینه Virus & Protection settings را انتخاب میکنیم و به پایین صفحه رفته سپس گزینه Add or remove exclusions را انتخاب میکنیم.

4- نهایتا گزینه Add an exclusion را انتخاب میکنیم و در منوی جدید گزینه دلخواهمون مثل فایل، پوشه یا یک پسوند را انتخاب و ادامه مراحل را طی میکنیم.

در این مقاله سعی کردیم محبوب ترین و پرکاربرد ترین آنتی ویروس ها رو برای شما توضیح دهیم امیدواریم که مفید واقع شده باشه.

قبل از هر چیز دقت کنید که درایور وب کم شما به روز باشد و برای استفاده از وب کم در برنامه ادوبی کانکت از آخرین نسخه این برنامه استفاده کنید.

(برای دانلود آخرین نسخه ادوبی کانکت کلیک کنید)

 

تیم پشتیبانی تهران ال‌ام‌اس


تاکنون پیش آمده که هنگام کار با ویندوز ناگهان صفحه مانیتور آبی رنگ شود و در جستجوی این باشید که علت آبی شدن صفحه ویندوز چیست؟ به این مورد صفحه آبی مرگ ویندوز گفته می شود و  از آن با اصطلاح BSoD یاد می شود. در این مواقع معمولا از ما خواسته می شود که ویندوز را ریستارت کنیم. در این مقاله از میزبان فا مگ تصمیم داریم به علت آبی شدن رنگ صفحه مانیتور و نحوه رفع آن را بررسی کنیم.

صفحه آبی صفحه مرگ در ویندوز چیست؟

در ویندوز 10 صفحه آبی مرگ (BSoD) با نام های صفحه آبی یا بخش خرابی سیستم نیز شناخته می شود. زمانی صفحه آبی مرگ در ویندوز را می بینید که یک خطای اساسی رخ می دهد و سیستم قادر به پردازش و ترمیم خودکار نیست. معمولاً این صفحه هنگام بروزرسانی به نسخه جدید ویندوز، هنگام بالا آمدن ویندوز یا به طور ناگهانی هنگام استفاده از رایانه نمایش داده می شود. در این حالات با صفحه ای مشابه تصویر زیر مواجه خواهید شد.

چرا صفحه کامپیوتر آبی میشود؟

همان طور که در بالا اشاره شد، دلایل متعددی برای نمایش صفحه آبی رنگ در ویندو وجود دارد. ولی ما باید نسبت به آخرین تغییراتی که ایجاد کرده ایم عیب یابی انجام بدهیم دلایل اصلی به وجود آمدن صفحه آبی می تواند یکی از موارد زیر باشد:

  1. درگیری های سخت افزاریبعد از نصب ویندوز چه برنامه هایی باید نصب شود
  2. داغ کردن اجزای کیس
  3. مشکل در RAM
  4. مشکل در تنظیمات BIOS
  5. خطا های هارد درایو
  6. اشکال در اتصالات قسمت های مختلف سیستم
  7. سنگین بودن بازی یا برنامه اجرایی
  8. و…

در ادامه به بررسی مشکل صفحه آبی مرگ ویندوز و روش های رفع آن خواهیم پرداخت.

رفع خطای صفحه آبی در ویندوز

برای حل مشکل صفحه آبی در ویندوز یا همان صفحه مرگ راه های متعددی وجود دارد اولین و مهمترین کار این است که هنگام پیش آمدن این مشکل به چیزی دست نزنید و سپس بسته به ناگهانی بودن این مسئله یا آخرین تغییراتی که قبل از نمایش این صفحه انجام داده اید، می توانید یکی از این راه ها را انتخاب و پیگیری های لازم را انجام دهید.

1- مشکلات سخت افزاری

مشکلات سخت افزاری غالباً با پیغام خطای “IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL” نمایش داده می شود. این ارور به معنی ناسازگاری یکی از قطعات با بقیه اجزا می باشد.

2- داغ کردن اجزای کیس

داغ کردن اجزای داخلی ممکن است دلیل دیگری برای پیش آمدن صفحه آبی در ویندوز باشد. می توانید با اضافه کردن فن و خنک کردن سیستم این مشکل را حل کنید!

3- مشکل در رم

مشکلات رم سیستم با پیام “BAD_POOL_HEADER” گزارش می شود و به احتمال زیاد اتصالات رم شما مشکل پیدا کرده است که در این صورت یا اتصال قطعه شل شده یا دارای مشکل است بر همین اساس موجب نمایش صفحه آبی مرگ در ویندوز می شود.

4- مشکل در تنظیمات BIOS

ایجاد تغییرات در تنظیمات BIOS ممکن است عامل ایجاد صفحه آبی مرگ در ویندوز باشد. تنظیمات بایوس بسیار حساس است و اعمال تغییرات در چنین تنظیماتی خطرناک است مگر اینکه بدانید دقیقاً چه کاری انجام می دهید. در صورتی که در آن تغییرات ایجاد کرده اید تنظیمات را ریست کنید. تغییرات بایوس شایع ترین علت آبی شدن صفحه ویندوز می باشد.

5- خطا های هارد درایو

گاهی بروز مشکل در هارد کامپیوتر می تواند علت آبی شدن صفحه ویندوز یا همان صفحه مرگ باشد. مشکلاتی مثل خرابی در قطعات هارد یا اتصال کابل هارد به مادربورد می تواند دلیل این موضوع باشد. پس باید تجهیزات سیستم را مورد بررسی قرار دهید.

6- وجود مشکل در منبع تغذیه یا همان پاور

یکی دیگر از علت های مشکل آبی شدن ویندوز کافی نبودن تغذیه و برق در سیستم است. در صورت بروز این مشکل باید قطعه تغذیه را عوض کنید.

7- سنگین بودن بازی یا برنامه اجرایی

اگر در زمان استفاده از بازی یا برنامه ای با مشکل blue screen در ویندوز مواجه شدید باید بدانید این بازی با برنامه برای سیستم شما سنگین است! پس امکان استفاده از آن را نخواهید داشت.

8- جدا کردن حافظه ها و قطعات جانبی

گاهی اوقات، ممکن است بعد از اتصال یک سخت افزار جدید (مانند کارت گرافیک یا دستگاه USB) یک پیام تحت عنوان Blue Screen of Death را ببینید. در چنین حالتی سه دلیل برای بروز مشکل صفحه آبی رنگ وجود دارد:

  1. سخت افزار با نسخه ویندوز سازگار نیست.بعد از نصب ویندوز چه برنامه هایی باید نصب شود
  2. سخت افزار خراب است.
  3. بنابه دلایلی سیستم سعی در نصب درایور اشتباه دارد.

9- وجود ویروس در ویندوز

بعضی ویروس ها می توانند عامل مشکل آبی شدن صفحه یا  Blue screen of Death شوند. خصوصاً ویروسی هایی که بخش بوت را آلوده می کنند. برای از بین بردن این گونه ویروس ها و کافیست یک آنتی ویروس خوب نصب کنید.

10- راه اندازی مجدد در حالت امن یا Safe mode

اگر صفحه آبی باعث می شود که شما نتوانید از محیط معمولی ویندوز استفاده کنید کافیست کامپیوتر را با حالت safe mode بالا بیاورید و به وسیله Safe mode صفحه آبی ویندوز را عیب یابی کنید. برای اجرای Safe mode یا حالت امن در ویندوز کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. استارت منو را بزنید و به قسمت ریستارت ویندوز بروید.
  2. دکمه Shift را نگه دارید و روی ریستارت ویندوز کلیک کنید.
  3. سپس در صفحه نمایان شده گزینه Advanced options را بزنید.
  4. حالا جهت رجوع به حالت سیف مود ویندوز گزینه Start-Up settings را بزنید و سپس ریستارت کنید.
  5. بعد از ریستارت شدن، صفحه زیر نمایان می شود و می توانید از 3 گزینه مشخص شده یکی را با گزینه های F4,F5,F6  انتخاب کنید.

11- حذف فایل های موقت

فایل های موقت ویندوز یا temp files گاهی موجب نمایش صفحه Bsod یا همان صفحه آبی رنگ ویندوز می شوند. پس برای رفع مشکل آبی شدن ویندوز باید این قبیل فایل ها را حذف کنید. برای پاک کردن فایل های موقت کافیست که:

  1. به قسمت Settings ویندوز مراجعه کنید. (از کلیدهای ترکیبی WINDOWS+I استفاده کنید.)
  2. روی قسمت System کلیک کنید.
  3. از بخش سمت چپ صفحه گزینه Storage را انتخاب کنید.
  4. سپس روی گزینه Free up Space now کلیک کنید.
  5. پنجره ای مشابه تصویر زیر نمایش داده می شود.
  6. گزینه Temporary Windows installation files را در فعال قرار دهید.
  7. در نهایت روی Remove Files کلیک کنید.

12- سایر روش های رفع مشکل آبی شدن صفحه ویندوز

در 90 درصد مواقع با تکنیک های مذکور مشکل آبی شدن صفحه مانیتور رفع می شود. اما اگر این روش ها مشکل شما را رفع نکردند می توانید موارد زیر را نیز بررسی نمایید:

کاربران زیادی گزارش کرده بودند که در هنگام کار با ویندوز ناگهان صفحه مانیتور آبی رنگ شده و قادر به ادامه فعالیت خود نبوده اند. به این حالت اصطلاحا Bsod گفته می شود. حتما می پرسید Bsod چیست؟ در واقع همان صفحه آبی رنگ ویندوز است که در زبان فارسی با نامه های صفحه خرابی یا صفحه آبی مرگ ویندوز هم شناخته می شود. در این مقاله آموزشی تلاش کردیم که روش های رفع مشکل آبی شدن ویندوز و همجنین دلایل آن را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.😉


کار نکردن وبکم در ویندوز ۱۰ دلایل مختلفی دارد. از وجود مانع جلوی لنز دوربین گرفته تا مشکلات مربوط به درایور و تنظیمات نرم‌افزاری وبکم، همگی می‌تواند به قطع بودن تصویر منجر شود.

در این مقاله به روش‌های عیب‌یابی و حل مشکل وبکم در ویندوز ۱۰ می‌پردازیم. با ما باشید.

بررسی تنظیمات دوربین در ویندوز ۱۰

در ویندوز ۱۰ تنظیمات وبکم به اپلیکیشن Settings منتقل شده و سوییچ ساده‌ای برای غیرفعال کردن وبکم در تمام نرم‌افزارها در این اپ وجود دارد! بنابراین ممکن است وبکم را تصادفاً یا به دلیلی در Settings غیرفعال کرده باشید.

برای دسترسی به تنظیمات مربوط به دسترسی‌های اپلیکیشن‌ها به وبکم، ابتدا با کلید میانبر Win + I اپلیکیشن تنظیمات را اجرا کنید. سپس روی گزینه‌ی Privacy یا حریم خصوصی کلیک کنید و در صفحه‌ی تنظیمات حریم خصوصی روی تب Camera در ستون کناری کلیک کنید.

در سمت راست تنظیمات مربوط به دسترسی تمام نرم‌افزارها و اپ‌ها به وبکم موجود است. ابتدا دقت کنید که Camera access for this device is on که قبل از لیست قرار گرفته، فعال باشد. اگر اینگونه نیست روی دکمه‌ی Change کلیک کنید و دسترسی به دوربین را فعال کنید.

روش‌های حل مشکل وبکم و تصویر ندادن آن در ویندوز ۱۰

البته در نسخه‌های قدیمی‌تر ممکن است این گزینه وجود نداشته باشد. گزینه‌ی مهم بعدی، گزینه‌ی Allow Apps ti access your camera است و سوییچی برای فعال یا غیرفعال کردن دسترسی تمام اپ‌ها به دوربین، در این بخش وجود دارد. می‌بایست این سوییچ نیز On یا روشن باشد.

روش‌های حل مشکل وبکم و تصویر ندادن آن در ویندوز ۱۰

پس از فعال کردن سوییچ ابتدا صفحه، سراغ لیست اپلیکیشن‌ها بروید که با عنوان Choose which apps can access your camera مشخص شده است. روبروی هر اپلیکیشن یک سوییچ ساده وجود دارد و می‌توانید دسترسی‌ها را به سادگی مدیریت کنید. اپلیکیشن‌های پیام‌رسان که قابلیت چت ویدیویی دارند را مجاز کنید و همین‌طور اپ‌هایی مثل Camera. به این ترتیب در این نرم‌افزارها می‌توانید از وبکم سیستم ویندوزی استفاده کنید. در سایر اپلیکیشن‌ها با توجه به اینکه نیازی به وبکم نیست، بهتر است دسترسی مسدود باشد و به عبارت دیگر سوییچ روبروی موارد اضافی در وضعیت Off یا خاموش قرار بگیرد.

روش‌های حل مشکل وبکم و تصویر ندادن آن در ویندوز ۱۰

در نسخه‌های قبلی ویندوز ۱۰، نرم‌افزارهای دستاپی در لیست موردبحث قرار نمی‌گرفتند اما در نسخه‌ی ۱۸۰۹ یا بروزرسانی ماه اکتوبر ۲۰۱۸، این رویه تغییر کرده است و به جز اپلیکیشن‌های UWP ویندوز ۱۰، نرم‌افزارهای معمولی نیز در لیست دیده می‌شود.

آیا وبکم در تنظیمات لپ‌تاپ و نرم‌افزار کمکی آن غیرفعال شده است؟

مشکل بعدی که باید با دقت و حوصله بررسی شود، غیرفعال بودن وبکم از طریقی دیگری است. به عنوان مثال اگر وبکم از نوع USB و جداشدنی است، ممکن است کابل USB آن جدا شده باشد. ممکن است پورت USB خراب یا کثیف شده و جریان الکتریکی کافی برای روشن ماندن وبکم را تأمین نکند! در این صورت باید از پورت USB دیگری استفاده کنید.

به همین ترتیب ممکن است پورت USB برای حفظ شارژ باتری یا کاهش مصرف برق، به صورت خودکار خاموش و غیرفعال شده باشد! این موضوع موجب کار نکردن وسایل دیگر مثل هارد اکسترنال نیز می‌شود و رفع کردن مشکل بسیار ساده است. برای اطلاعات بیشتر به مقالات قبلی سیاره‌ی آی‌تی توجه فرمایید:

رفع مشکل عدم شناسایی فلش و دیگر وسایل با غیرفعال کردن USB Selective Suspend در ویندوز

روش‌های حل مشکل پرش موس یا تأخیر در حرکت موس در ویندوز

نکته‌ی دیگر این است که در برخی لپ‌تاپ‌ها، در محیط BIOS یا UEFI تنظیماتی برای مدیریت وسایل جانبی و از جمله Webcam وجود دارد و معمولاً در لپ‌تاپ‌هایی با کاربری سازمانی و مشاغل، چنین گزینه‌ای وجود دارد. بنابراین بهتر است در مورد مدل لپ‌تاپ خویش گوگل کنید و شیوه‌ی غیرفعال و فعال کردن آن از طریق بایوس را بررسی کنید.

فرم‌ویر (Firmware) چیست؟ بایوس و UEFI و روش بروزرسانی فرم‌ویر قطعات چگونه است؟

روش دیگر برای غیرفعال کردن وبکم، استفاده از Device Manager است. برای اجرا کردن این ابزار بسیار مفید ویندوز، روی آیکون منوی استارت راست‌کلیک کنید و گزینه‌ی Device Manager را انتخاب کنید. پس از اجرا، کمی صبر کنید تا سخت‌افزار و نرم‌افزار اسکن شود و لیست کاملی نمایش داده شود. حال روی شاخه مربوط به Imaging devices یا وسایل تصویربرداری دبل‌کلیک کنید و در میان زیرمجموعه‌های آن، وبکم خویش را پیدا کنید. روی وبکم راست‌کلیک کرده و گزینه‌ی Enable device را انتخاب کنید.

روش‌های حل مشکل وبکم و تصویر ندادن آن در ویندوز ۱۰

بروزرسانی درایو یا نصب کردن درایور وبکم

ممکن است لپ‌تاپ جدید شما و در حقیقت ویندوزی که نصب کرده‌اید به صورت خودکار وبکم را شناسایی نکند! در این صورت نصب کردن نرم‌افزار راه‌انداز یا به زبان دیگر، Driver ضروری است. برای نصب کردن درایور، می‌توانید مدل محصول را جستجو کنید و به وب‌سایت سازنده مراجعه کنید. سپس با توجه به نسخه‌ی ویندوز و ۳۲ یا ۶۴ بیتی بودن آن، درایور صحیح و مناسب را دانلود کرده و نصب کنید.

روش دیگر این است که درایور را آپدیت کنید. برای این منظور دیوایس منیجر را با روشی که اشاره کردیم اجرا کنید، روی وبکم راست‌کلیک کرده و گزینه‌ی Update driver را انتخاب کنید.

در صورتی که با این روش مشکل برطرف نشده، بد نیست از طریق دیوایس منیجر و منوی راست‌کلیک روی وبکم، ابتدا Uninstall driver را انتخاب کنید تا درایور فعلی حذف نصب شود. سپس سیستم را ری‌استارت کنید و در نهایت درایور صحیح را نصب کنید.

وبکم خاموش و وجود مانع جلوی لنز وبکم

برخی وبکم‌ها دارای دکمه‌های اضافی برای روشن و خاموش کردن هستند. ممکن است در برخی مدل‌ها یک لامپ LED کوچک به نشان روشن یا خاموش بودن وسیله وجود داشته باشد که کار را ساده می‌کند اما مدل‌های ارزان هیچ لامپی ندارند و تشخیص خاموش یا روشن بودن، مشکل است.

یک روش ساده برای تشخیص اینکه وبکم روشن می‌شود و درست کار می‌کند، متصل کردن آن به سیستم‌های دیگر و به خصوص سیستم‌هایی با سیستم عامل ویندوز 7 یا 8 است.

علاوه بر خاموش بودن وبکم، یک مشکل متداول دیگر نیز مطرح است و آن وجود مانعی جلوی لنز است. دریچه‌ی ورود نور معمولاً بسیار کوچک است و با قرار گرفتن مانعی کوچک، به سادگی مسدود می‌شود. به علاوه در برخی لپ‌تاپ‌ها، زمانی که محصول را جعبه‌گشایی می‌کنید، روی وبکم برچسبی زده شده که می‌بایست کنده شود. در برخی دیگر نیز ممکن است حفاظ اضافی برای وبکم در نظر گرفته شده باشد که نیاز به جابجا کردن دارد.

انتخاب دوربین پیش‌فرض در ویندوز ۱۰

گاهی اوقات ممکن است با وجود چند وبکم متصل به یک سیستم، علی‌رغم صحیح بودن دسترسی‌ها و روشن بودن وبکم و نصب بودن درایور صحیح، تصویری از وبکم دریافت نشود! در این حالت می‌بایست بررسی کنید که دوربین اصلی به درستی انتخاب شده باشد. در واقع ویندوز دوربین اصلی را به صورت خودکار انتخاب می‌کند اما ممکن است دوربین صحیحی را انتخاب نکند.

برای انتخاب کردن وبکم و دوربین می‌بایست به منوی تنظیمات اپلیکیشن موردنظر خویش نگاهی بیاندازید و مسیر گزینه‌ی موردبحث متفاوت است. به عنوان مثال در پیام‌رسان Skype می‌بایست از منو گزینه‌ی Settings را انتخاب کرده و سپس روی Audio & Video کلیک کنید. در این بخش می‌توانید از منوی Camera برای انتخاب دوربین اصلی استفاده کنید.

در برخی از اپلیکیشن‌های UWP، وبکم‌های قدیمی پشتیبانی نمی‌شوند! بنابراین اگر اپلیکیشنی را از Store دانلود کرده‌اید، این نکته را مدنظر قرار دهید و در صورت نیاز از اپلیکیشن دیگری برای چت ویدیویی استفاده کنید.