تکنولوژی

چگونه فایل‌های سطل زباله لینوکس را به صورت خودکار پس از مدتی دیلیت کنیم؟

خالی کردن سطل زباله در ویندوز به معنی حذف کردن دائمی فایل‌هایی است که Delete کرده‌اید. البته پس از حذف کردن از سطل زباله هم در صورت استفاده از نرم‌افزارهای ریکاوری احتمال بازیابی فایل‌ها وجود دارد اما بسته به میزان استفاده از کامپیوتر و حجم فایل‌های جدیدی که پیست کرده‌اید، احتمال بازیابی متفاوت خواهد بود.

اگر مرتباً فایل حذف می‌کنید و می‌خواهید پس از هر بار ری‌استارت کردن سیستم ویندوزی، سطل زباله به صورت خودکار پاکسازی شود، می‌توانید از نرم‌افزاری رایگان به اسم Auto Recycle Bin استفاده کنید. در ادامه با این نرم‌افزار و شیوه‌ی استفاده از آن بیشتر آشنا می‌شویم.

روش‌های پاکسازی و حذف دائمی فایل‌ها

یک روش ساده برای پاکسازی درایو C که ویندوز در آن نصب شده، استفاده از ابزار Disk Cleanup است که قبلاً به معرفی کامل آن پرداختیم:

آموزش خالی کردن درایو C با ابزار Disk Cleanup ویندوز و حذف فایل‌های سیستمی اضافی

روش دیگر برای حذف کردن فایل‌ها بدون فرستادن به Recycle Bin یا سطل زباله این است که روی فایل کلیک کنید و سپس با نگه داشتن کلید Shift، کلید Delete کیبورد را فشار دهید و سپس حذف فایل را تأیید کنید. در این صورت فایل به سطل زباله فرستاده نمی‌شود.

ممکن است فایل‌هایی که حذف می‌کنید، مهم و شخصی باشند و هر از گاهی فراموش کنید که سطل زباله را خالی کنید. در این صورت اپلیکیشن رایگان و ساده‌ای به اسم Auto Recycle Bin برایتان مفید واقع می‌شود.

برای دانلود این نرم‌افزار به سایت سیاره‌ی ویندوز مراجعه فرمایید:

دانلود Auto Recycle Bin

اما در نهایت برای اینکه فایل به کمک نرم‌افزارهای ریکاوری، قابلیت بازیابی نداشته باشد، می‌بایست با کپی و پیست کردن فایل‌های جدید در همان پارتیشن هارددیسک یا SSD، کاری کنید که آثار فایل‌های قبلی از بین برود. البته نرم‌افزارهایی برای این کار که اصطلاحاً Secure Erase یا پاکسازی امن گفته می‌شود، طراحی شده که کار شما را ساده می‌کند.

آشنایی با نرم‌افزار Auto Recycle Bin

این نرم‌افزار حین بوت شدن ویندوز به صورت خودکار سطل زباله را پاکسازی می‌کند. البته تنظیمات متنوعی در آن پیش‌بینی شده است. به عنوان مثال می‌توانید فایل‌های که در ماه اخیر حذف کرده‌اید را در سطل زباله نگه دارید و موارد قدیمی‌تر را دیلیت کنید. کافی است تعداد روزها را در کادر Keep deleted items وارد کنید.

با کلیک روی نام هر پارتیشن در ستون کناری، حجم کلی پارتیشن و فضای آزاد و فضای پرشده در سمت راست نمایان می‌شود. می‌توانید حداکثر حجمی که به فایل‌های دیلیت‌شده اختصاص پیدا می‌کند را در کادرهای زیر Maximum size of the Recycle Bin بر حسب مگابایت یا بر حسب درصد وارد کنید.

برای لیست کردن فایل‌های دیلیت شده از پارتیشت موردنظر، روی دکمه‌ی See items in the Recycle Bin کلیک کنید. در لیست فایل‌های حذف شده، مواردی که می‌خواهید از سطل زباله حذف کنید را تیک بزنید و در نهایت روی Delete selected items زیر لیست کلیک کنید.

پاکسازی خودکار فایل‌ها و مدیریت سطل زباله با Auto Recycle Bin

برای حذف کردن تمام فایل‌های موجود در سطل زباله، کافی است روی Process All کلیک کنید.

برای دسترسی به تنظیمات این نرم‌افزار روی گزینه‌ی Settings در گوشه‌ی پایین کلیک کنید. اگر قصد پاکسازی خودکار حین شروع به کار ویندوز را دارید، گزینه‌ی On the Windows OS startup که البته گزینه‌ی پیش‌فرض است را انتخاب کنید. اما در غیراینصورت برای پاکسازی دستی، گزینه‌ی Manually را انتخاب کنید و برای ذخیره کردن تنظیمات روی Save settings کلیک کنید.

پاکسازی خودکار فایل‌ها و مدیریت سطل زباله با Auto Recycle Bin

دانلود


آموزش خالی کردن سطل زباله Trash در سی پنل

آنچه در این آموزش خواهید آموخت:

سطل زباله هاست یا Trash چیست؟

چرا سطل زباله هاست باید خالی شود؟

چگونگی حذف فایل ها در سی پنل

نحوه خالی کردن Trash در سی پنل

بازگردانی فایل های حذف شده در سی پنل

 

سطل زباله هاست یا Trash چیست؟

در نسخه های قدیمی تر سی پنل زمانی که کاربر فایل یا پوشه ای را حذف میکرد , این فایل یا پوشه بطور دائمی از هاست حذف میشد. گاهی ممکن بود کاربر به اشتباه یک فایل مهم را حذف کند. در نتیجه مشکلاتی برای سایت او پیش می آمد. در نسخه های جدیدتر سی پنل ابزاری به نام Trash به آن اضافه شد که به این وسیله زمانی که کاربر فایلی را از هاست خود حذف میکند این فایل به Trash منتقل میشود و در نهایت درصورتی که این حذف به اشتباه صورت گرفته باشد , کاربر قادر خواهد بود فایل خود را از طریق Trash بازگردانی کند.

 

چرا سطل زباله هاست باید خالی شود؟

یکی از معایب ابزار Trash نگهداری دائمی فایل ها و پوشه های حذف شده در خود است به همین علت بعد از مدتی خواهید دید فضای هاست شما تکمیل شده است و ممکن است متوجه فضایی که فایل های موجود در ابزار Trash اشغال کرده است نباشید. در این موارد خالی کردن Trash کمک بزرگی به خالی شدن فضای اشغال شده هاست شما میکند. در ادامه به آموزش چگونگی حذف فایل ها در سی پنل , نحوه خالی کردن Trash و آموزش بازگردانی فایل حذف شده میپردازیم.

 

آموزش چگونگی حذف فایل ها در سی پنل

جهت حذف فایل ابتدا وارد سی پنل شوید و سپس File Manager را باز کنید.

آموزش نحوه ورود به هاست سیپنل CPanel

آموزش خالی کردن سطل زباله Trash در سی پنل

پس از ورود به File Manager شما فضای اصلی هاست خود را مشاهده میکنید. در این قسمت چیزی را حذف نکنید زیرا فایل های مهم و اساسی در این بخش قرار دارند. پس وارد بخش public_html شوید.

آموزش خالی کردن سطل زباله Trash در سی پنل

در این بخش فایل ها و پوشه های شما قرار دارند. پوشه یا فایل موردنظر جهت حذف را انتخاب کرده و کلیک راست کنید سپس گزینه Delete را انتخاب کنید. همچنین گزینه Delete دیگری نیز در نوار بالایی سی پنل خود میتوانید مشاهده کنید که از هر دوی آنها جهت حذف فایل میتوان استفاده کرد.

آموزش خالی کردن سطل زباله Trash در سی پنل

پس از انتخاب Delete پنجره جدیدی برای شما باز میشود , روی Confirm کلیک کنید تا فایل موردنظر حذف شود.

آموزش خالی کردن سطل زباله Trash در سی پنل

نکته: اگر از حذف فایل موردنظر مطمعن هستید میتوانید تیک گزینه “Skip the trash and permanently delete the files” را فعال کنید تا حذف فایل بصورت دائمی صورت گیرد و نیاز به حذف مجدد از سطل زباله نباشد.

 

آموزش نحوه خالی کردن Trash در سی پنل

جهت خالی کردن Trash پس از ورود به سی پنل و باز کردن File Manager در سمت راست نوار بالایی سی پنل خود روی گزینه View Trash کلیک کنید تا وارد پوشه Trash شوید.

سپس در این بخش با کلیک بر روی Empty Trash موجود در سمت راست نوار بالایی سی پنل , پنجره ای برای شما باز خواهد شد که در این بخش نیز بر روی Empty Trash کلیک کنید تا تمامی فایل های موجود در پوشه Trash هاست شما حذف شوند.

آموزش بازگردانی فایل های حذف شده در سی پنل

جهت بازگردانی فایل های حذف شده به File Manager رفته و پس از باز کردن پوشه Trash با کلیک بر روی View Trash , میتوانید فایل های حذف شده خود را مشاهده کنید و هر کدام که نیاز به بازگردانی آن را دارید انتخاب کرده و در انتها روی Restore کلیک کنید.

پس از کلیک روی Restore , پنجره جدیدی برای شما باز خواهد شد که با کلیک بر روی Restore Files فایل های شما بازگردانی خواهد شد. پس از بازگردانی این فایل ها به مسیر اولیه خود در هاست که قبل از حذفشان در آن بودند بازگردانی میشوند.

امیدواریم آموزش حذف فایل , بازگردانی فایل و خالی کردن سطل زباله در سی پنل برای شما مفید بوده باشد.

 

آموزش های مرتبط:

آموزش کار با ابزار Disk Usage در سی پنل

آموزش نحوه ورود به هاست سیپنل CPanel

نمایش فایل های مخفی و htaccess در CPanel

نحوه حذف ایمیل ها از طریق فایل منیجر سی پنل

آموزش حذف کلی ایمیل ها در Roundcube

حذف فایل htaccess

  


4-4-2014 2-19-59 AM

رضا مقدری: وقتی یک فایل را از روی هارد دیسک کامپیوتر خود حذف یا در اصطلاح رایج‌ترش Delete می‌کنید فایل مذکور کماکان بر روی هارد دیسک موجود است و حتی وقتی سطل بازیافت (Recycle Bin) را نیز خالی می‌کنید کماکان وضعیت آن فایل فرقی نکرده است.

اگر حواستان به این موضوع نباشد این امکان را فراهم آورده‌اید تا سایر افراد در حالی که شما فکر می‌کنید برخی از فایل‌های مهم و حیاتی خود را پاکسازی کرده‌اید آنها را بازیابی و مورد استفاده قرار دهند و اهمیت مسئله زمانی چند برابر می‌شود که مثلاً قصد دارید به هر دلیلی مالکیت یک کامپیوتر یا هارد دیسک که مدتی مورد استفاده شما بوده است را به فرد دیگری واگذار نمائید.

وقتی یک فایل را حذف می‌کنیم چه رخ می‌دهد؟

ویندوز (همینطور سایر سیستم‌عامل‌ها) محل استقرار فایل‌ها بر روی هارد دیسک را از طریق اشاره‌گرها (Pointers) دنبال می‌کنند. هر فولدر و فایل بر روی هارد دیسک کامپیوتر شما دارای یک اشاره‌گر می‌باشد که به ویندوز اطلاع می‌دهد دیتا یا اطلاعات مرتبط به فایل موردنظر محل استقرارش در کجای هارد آغاز و در کجا پایان می‌یابد.

زمانی که یک فایل را حذف می‌کنید در اصل ویندوز اشاره‌گر مرتبط را حذف و سکتور حاوی دیتای آن فایل را با عنوان قابل دسترس علامت‌گذاری می‌نماید. از دیدگاه فایل سیستم فایل مذکور دیگر بر روی هارد درایو وجود ندارد و سکتورهای حاوی اطلاعات آن فضای خالی (Free Space) محسوب می‌شوند، هر چند تا مادامی که ویندوز اطلاعات جدیدی را بر روی این سکتورها ذخیره‌سازی نکند کماکان اطلاعات فایل حذف شده قابل بازیابی خواهند بود. یک نرم‌افزار بازیابی که اصطلاحاً به آنها ریکاوری (Recovery) نیز گفته می‌شود می‌تواند هارد دیسک را مورد اسکن قرار داده و چنین فایل‌هایی را که ظاهر حذف شده‌اند را بازیابی و مجدد ذخیره‌سازی کند. اگر بخشی از اطلاعات فایل توسط اطلاعات یک فایل دیگر جایگزین شده باشد بدیهی است که نرم‌افزار ریکاوری فقط می‌تواند اطلاعات باقیمانده را بازیابی کنه که محصول نهایی یک فایل به احتمال زیاد آسیب دیده خواهد بود.

تردمیل
خرید دستگاه لیزر الکساندرایت
رزرو هتل
خرید ساک پارچه ای
آزمایشگاه
خرید سرور مجازی

4-4-2014 2-21-05 AM

چرا فایل‌های حذف شده بلافاصله پاکسازی نمی‌شوند؟

اگر از خودتان می‌پرسید چرا کامپیوتر من بعد از حذف یک فایل بلافاصله آن فایل را به صورت کامل پاکسازی و حذف نمی‌نماید باید بگویم پاسخ این پرسش بسیار ساده است. حذف اشاره‌گر یک فایل و علامت‌گذاری فضای مرتبط به آن به عنوان فضای خالی عملیاتی بسیار سریع محسوب می‌شود و در مقابل حذف کردن واقعی یک فایل با بازنویسی اطلاعات بر روی فضای مرتبط به آن بسیار بیشتر زمان می‌برد. برای مثال اگر یک فایل ۱۰ گیگا‌بایتی را از روی هارد خود حذف کنید تقریباً عملیات حذف بلافاصله اتفاق خواهد افتاد ولی اگر بنا را بر حذف کردن واقعی اطلاعات آن فایل از طریق بازنویسی اطلاعات جدید بر روی سکتورهای هارد درایو بگذاریم حذف فایل مورد بحث می‌تواند به اندازه کپی کردن یک فایل ۱۰ گیگابایتی بر روی هارد دیسک از شما زمان ببرد.

لذا به منظور صرفه‌جویی در زمان و افزایش کارایی وقتی یک فایل را حذف می‌کنید ویندوز و سایر سیستم‌عامل‌ها اطلاعات آن را به صورت کامل حذف نمی‌نمایند. اگر قصد دارید یک فایل را به صورت کامل حذف نمائید می‌توانید از ابزارهای File-Shredding استفاده نمائید که در ادامه اشارهٔ مختصری به چند مورد از آنها خواهیم داشت.

عملکرد هاردهای SSD متفاوت می‌باشد: بد نیست بدانید یک استثنا نیز وجود دارد و مجموعه اطلاعاتی که در بالا ارائه شد در مورد درایوهای SSD که از TRIM پشتیبانی به عمل می‌آورند (همهٔ هاردهای SSD امروزی از TRIM پشتیبانی می‌کنند) صادق نیست و فایل‌های حذف شده از روی اینگونه فایل‌ها بلافاصله پاکسازی شده و دیگر قابل بازیابی نمی‌باشند. اطلاعات نمی‌تواند بر روی سلول‌های فلش بازنویسی شود و برای ذخیره سازی اطلاعات جدید لازم است محتوای حافظه فلش ابتدا پاکسازی شود، لذا سیستم‌عامل شما بلافاصله پس از دریافت دستور حذف یک فایل آن را کاملاً پاکسازی می‌کند تا پروسهٔ Write یا ذخیره‌سازی اطلاعات جدید در آینده را سرعت بخشد. البته همین مسئله باعث می‌شود در طول زمان سرعت Write اطلاعات بر روی هاردهای SSD‌ کاهش یابد.

4-4-2014 2-22-21 AM

بازیابی فایل‌های حذف شده:
اگر بر حسب اتفاق یک فایل مهم را حذف کردید و نیازمند بازیابی آن هستید لازم است حداقل دو نکته را به خاطر بسپارید:

1. لازم است فایل را هر چه سریعتر و در کوتاه‌ترین زمان ممکن از حذف آن بازیابی کنید: از آنجایی که ویندوز به صورت دائم در حال ذخیره‌سازی اطلاعات بر روی هارد دیسک شما است احتمال اینکه بر روی سکتورهای مرتبط به فایل حذف شده اطلاعات جدیدی ذخیره‌سازی شود امری دور از دسترس نیست. اگر می‌خواهید فایل حذف شده صحیح و سالم بازیابی شود بهتر است عملیات بازیابی را بلافاصله و در کوتاه‌ترین زمان ممکن پس از حذف آن آغاز کنید.

2. تا قبل از شروع عملیات بازیابی تا جایی که می‌توانید از هارد درایو کمتر استفاده کنید: بهترین راه برای بازیابی اطلاعات یک فایل از روی هارد دیسک خاموش کردن کامپیوتر بلافاصله پس از حذف فایل و متصل کردن هارد دیسک به یک کامپیوتر دیگر می باشد تا اطلاعات را با سیستم‌عامل آن کامپیوتر که از روی هارد دیسکی به غیر از هارد دیسک حاوی اطلاعات حذف شده بوت می‌گردد بازیابی نماییم. اگر در وضعیت عادی مثلاً قصد نصب یک نرم‌افزار ریکاوری را داشته باشید ممکن است فایل‌های نصب نرم‌افزار ریکاوری خودشان جایگزین اطلاعات حذف شده گردند و کل عملیات بازیابی را به مشکل مواجه نمایند.

ویندوز دارای یک ابزار داخلی برای اسکن هارد درایو به منظور بازیابی اطلاعات و فایل‌های حذف شده نیست، اما ابزارهای جانبی بسیاری وجود دارند که می‌توانند اینکار را به سادگی برای شما انجام دهند. Recuva برای مثال یکی از این ابزارهاست که یکی از بهترین عملکردها را در زمینه بازیابی فایل‌ها دارد و تقریباً استفاده از آن برای عموم کاربران ساده است.

4-4-2014 2-23-54 AM

جلوگیری از بازیابی فایل‌ها و اطلاعات حذف شده:

اگر بر روی کامپیوتر خود اطلاعات حساسی مثل اطلاعات مالی و تجاری یا تصاویر خانوادگی و… دارید و نگران این موضوع هستید که فردی بعد از حذف این اطلاعات دست به بازیابی آنها بزند راه حل‌های مناسبی برای رفع این نگرانی وجود دارد.

در این موارد می‌توانید از ابزاری استفاده کنید که به صورت خودکار فضای خالی یا همان Free Space هارد دیسک شما را با ذخیره‌سازی یکسری اطلاعات خاص خودش پاکسازی می‌نماید و به این ترتیب همه فایل‌های حذف شده به صورت کامل پاکسازی و غیرقابل بازیابی می‌شوند. برای مثال ابزار Drive Wiper که در نرم‌افزار چند منظوره CCleaner ارائه شده است می‌تواند اینکار را به خوبی برای شما انجام دهد.

4-4-2014 2-25-26 AM

توجه داشته باشید نرم‌افزارهای مثل CCleaner و یا ابزارهای File-Shredding برای پاکسازی هارد دیسک شما از فایل‌های حذف شده به زمانی بسیار بیشتر از زمانی که برای حذف یک فایل لازم است نیاز دارند و لذا پاکسازی دائمی هارد دیسک با این نرم‌افزارها بابت حذف کردن هر فایل نمی‌تواند ایدهٔ چندان مناسبی باشد.

برای اینکه از بازیابی هر گونه اطلاعاتی توسط سایر افراد جلوگیری نمایید می‌توانید از برنامه‌های موسوم به disk-wiping نیز استفاده کنید. برنامه‌هایی مثل DBAN (Darik’s Boot and Nuke) و ابتدا یک نسخه از آن را بر روی یک سی‌دی رایت نموده و بعد کامپیوتر خود را از روی آن سی‌دی بوت کنید تا هر آنچه بر روی هارد کامپیوتر شما وجود دارد را پاکسازی نماید، این ابزار کلیه فایل‌های شخصی، سیستم‌عامل کامپیوتر و… را با بازنویسی اطلاعات بی‌استفاده بر روی هارد به صورت کامل پاکسازی می‌کند و در نهایت یک هارد دیسک کاملاً پاکسازی شده از هر نوع اطلاعات را به شما تحویل می‌دهد.