سبک زندگی

طرز تهیه کیک باقلوا لقمه ای مجلسی و خوشمزه با شکوفه بادام پرک برای عید نوروز

شیرینی پسته ای مجلسی برای پذیرایی از مهمانان خاص و همینطور دید و بازدیدهای سال نو بسیار مناسبه. با انتخاب قالب های زیبا و متنوع می تونید یک شیرینی شیک و عالی برای عید نوروز تهیه کنید.

دستور پخت شیرینی پسته ای

مواد لازم

مغز پسته بدون پوست ۵۰۰ گرم

آرد برنج حریر ۵۰۰ گرم

مخلوط روغن جامد و کره بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم

پودر قند ۲۵۰ گرم

هل تازه ساییده شده 1 قاشق غذا خوری

مغز پسته نگینی برای تزئین مقداری

روش تهیه خمیر شیرینی پسته ای مجلسی

ابتدا پسته را با آرد برنج تو میکسر و یا غذاساز ریخته و حسابی آسیابش می کنیم.

(البته مقداری از آرد برنج را نگه می داریم) و بعد از الک نسبتا ریز رد می کنیم و درشته آن را هم باز با آرد برنج باقیمانده پودرش می کنیم .

در مرحله بعدی روغن جامد را کمی ذوب کرده و میگذاریم دوباره ببنده. سپس با کره نرم شده و پودر قند الک شده، مخلوط می کنیم.

البته مقداری از روغن را نگه می داریم اگه خمیر جمع نشد بعداً اضافه می کنیم. با همزن اونقدر می زنیم تا پوک و سبک شه.

پودر هل را هم اضافه کرده و یک دور دیگه با همزن می زنیم.

در آخر مخلوط آرد برنج و پسته را ریخته و با دست خوب ورز می دهیم. اما نه اونقدر که به روغن بیفتد.

اگه خمیر منسجم نشد باقیمانده روغن (ترجیحا ذوب شده) که داغ هم نباشد، را کم کم اضافه می کنیم.

خمیر را مجددا ورز کوچیکی می دهیم تا زمانی که خمیر را بتوان جمع کرد.

بعد آن را چند تا گلوله کرده و داخل کیسه فریزر گذاشته به مدت 4 الی 5 ساعت در جای خنک استراحت می دهیم.

 

طرز پخت شیرینی پسته ای مجلسی 

بعد هر یک از گلوله ها را جدا گانه برداشته. کمی ورز می دهیم و روی تخته بین دو کیسه فریزر قرار داده و با وردنه به ارتفاع نیم سانت باز می کنیم.

سپس به شکل دلخواه قالب میزنیم و وسطش را بدون اینکه فشار وارد کنیم یک دونه پسته نگینی میگذاریم.

شیرینی پسته ای مجلسی را داخل سینی فر می چینیم.

سینی را داخل فری که از قبل به مدت ۲۰ دقیقه گرم شده است ، در دمای ۱۷۰ درجه گذاشته به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه زمان میدهیم تا شیرینی ها بپزد.

در این مدت دوبار درِ فر را باز کرده و جهت سینی را عوض می کنیم تا شیرینی ها به طور یکنواخت بپزند.

بعد از فر در آورده میزاریم حسابی سرد شود و بعد به ظرف دلخواه منتقل میکنیم .

نکات 

میتوان نسبت پسته با آرد برنج را هم تغییر داد یعنی مقدار پسته را بیشترش کرد و بجاش از آرد برنج کم کرد.

به عنوان مثال ۵۰۰ گرم پودر پسته را میتوان با ۳۰۰ گرم آرد برنج مخلوط کرد تا شیرینی سبزتری داشته باشید.

مقدار روغن و مقدار شکر نیز باید 1.4 مخلوط پسته و آرد باشد. تا نسبت مواد ثابت بماند و در نهایت شیرینی مطلوب تری داشته باشید.

اگر دوست ندارید شیرینی پسته ای مجلسی شما چرب باشد به جای استفاده از باقیمانده روغن ، خمیر را از چرخ گوشت رد کنید.

 

منبع:کانال آشپزی سپیده-زهره سادات


 

  

قرابیه نوعی شیرینی و کلوچه سنتی تبریز است

طرز تهیه قرابیه شکلاتی موجی شکل مجلسی و خوشمزه 

شیرینی قرابیه که در زنجان قرابی و در آذربایجان قورابیه نامیده می شود، از شیرینی های سنتی تبریز است. در بخش نان، شیرینی، دسر مجله تصویر زندگی طرز تهیه قرابیه شکلاتی موجی را با هم می بینیم.

 

مواد لازم برای تهیه قرابیه شکلاتی موجی

کره به دمای محیط رسیده ۱۲۵ گرم

پودر قند یک استکان  (منظور کمر باریک کوچک است)

وانیل یک بسته

آرد حدود ۲لیوان و نیم

بکینگ پودر یک قاشق چایخوری

شکلات تلخ (بن ماری شده) ۱۰۰ گرم

شیر نصف استکان

 

برای تزیین روی قرابیه 

شکلات سفید بن ماری شده ۸۰ گرم

شکلات شیری بن ماری شده ۸۰ گرم

فندق، پسته و ….. برای تزیین

 

طرز تهیه قرابیه شکلاتی موجی شکل

شکلات تلخ را بن ماری کرده و اجازه دهید خنک شود. ولی من از شکلات معمولی استفاده کردم و پودر قند را نصف کردم چون زیادی شیرین میشه.

کره و پودر قند را با همزن بزنید، بکینگ پودر، وانیل و آرد را اضافه کنید و کمی هم بزنید. شکلات و شیر را هم اضافه کرده و کمی بزنید.

خمیر شیرینی قرابیه شکلاتی را در قیف که سر شکوفه گذاشته ایم می ریزیم و در سینی فر که کاغذ روغنی انداختیم به صورت زیگزاگ می ریزیم.

طرز تهیه قرابیه شکلاتی موجی

در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ٢٠ الی ٢۵ دقیقه قرار می دهیم.

طرز تهیه قرابیه شکلاتی موجی

بعد از اینکه خنک شد ، شیرینی قرابیه شکلاتی موجی را ابتدا در شکلات زده سپس به فندق، بادام، شکلات چیپسی یا پسته آغشته می کنیم.

روی کاغذ روغنی به مدت پنج دقیقه در یخچال می گذاریم تا سفت شود.

 

اکنون قرابیه شکلاتی موجی ما برای سرو حاضر است .

نوش جان

 

منبع:هنرآشپزان برتر