تکنولوژی

چگونه روی PDFها رمز بگذاریم تا کپی و پرینت کردنشان محدود شود؟

رمز گذاشتن روی فایل های PDF  برای جلوگیری از پرینت کردن و کپی کردن یا ویرایش کردن آن انجام می شود و در واقع حافظ زحمات تهیه کننده است. قبلاً روش هایی برای پسورد گذاشتن و محدود کردن فایل های PDF  را بررسی کردیم. امروز با یک نرم افزار ساده و کاربردی دیگر برای این کار آشنا می شویم که قادر است برخی صفحات را مخفی یا قفل کند.
نام این نرم افزار رایگان، PDF Page Lock است که برای رمزگذاری کردن فایل های پی دی اف طراحی شده و رابط کاربری ساده ای دارد. در ادامه به روش کار با PDF Page Lock می پردازیم.

قبلاً در سیاره ی آی تی به استفاده از چند نرم افزار دیگر برای محدود کردن پرینت کردن و ویرایش یا کپی کردن فایل های پی دی اف پرداختیم:

چگونه روی PDF پسورد بگذاریم و پرینت و کپی را ممنوع کنیم؟ روش کار با Adobe Acrobat و novaPDF

چگونه روی PDFها رمز بگذاریم تا کپی و پرینت کردنشان محدود شود؟

اما نرم افزاری که امروز معرفی می کنیم، علاوه بر ساده بودن، قابلیت مخفی کردن یا قفل کردن برخی صفحه های یک فایل پی دی اف و نه تمام فایل را نیز دارد.

آموزش پسورد گذاشتن روی فایل های PDF با PDF Page Lock

ابتدا به وب سایت رسمی سازنده ی این اپلیکیشن رایگان بروید و آن را دانلود کنید. نسخه ی نصبی و نسخه ی Portable که بدون نصب اجرا می شود، هر دو در اختیار عموم قرار گرفته و روی ویندوزهای قدیمی مثل XP نیز به خوبی عمل می کند:

دانلود PDF Page Lock

پس از نصب و اجرا کردن نرم افزار، فایل PDF موردنظر را به کمک آیکون فولدر یا از منوی File  و گزینه ی Open باز کنید.

کلید میانبر برای باز کردن فایل در این نرم افزار Ctrl + O است.

در ستون سمت چپ لیستی از صفحات فایل پی دی اف را مشاهده می کنید و روبروی هر صفحه و در ستون Status نیز وضعیت صفحه ذکر می شود. در پنل سمت راست نیز پیش نمایشی از صفحه ی انتخاب شده نشان داده می شود.

زیر لیست صفحات چهار دکمه ی Lock و Hide و Unlock  و Unlock All وجود دارد. با دکمه ی لاک و آنلاک می توانید صفحاتی که انتخاب کرده اید را قفل یا آزاد کنید. صفحه ای که قفل شده از نظر دسترسی محدودیت دارد.
و اما روش رمزگذاری کردن برخی صفحات فایل پی دی اف:
ابتدا همان طور که اشاره شد فایل اصلی را باز کنید و در پنل سمت چپ صفحه، صفحات موردنظر را انتخاب کنید و سپس روی دکمه ی Lock کلیک کنید.

کلید میانبر برای قفل کردن صفحات انتخاب شده، Ctrl + L است.

در ادامه روی آیکون فلاپی دیسک که برای Save کردن فایل در نوار ابزار بالای صفحه دیده می شود، کلیک کنید. پنجره ی Save the PDF نمایان می شود و می بایست رمز عبوری وارد کنید و سپس روی Save کلیک کنید تا فایل به جای فایل اصلی ذخیره شود.

اگر بخواهید فایل جدیدی ایجاد کنید که تفاوت آن با فایل اصلی در قفل بودن برخی صفحات است، از گزینه ی Save As استفاده کنید.

توجه کنید که اگر Password را فراموش کنید، رمزگشایی کردن صفحات قفل شده غیرممکن است!

چگونه بعضی صفحات PDF را مخفی کنیم؟

نرم افزار رایگان و ساده ی PDF Page Lock می تواند صفحات دلخواهی از یک فایل پی دی اف را مخفی یا Hide کند. مراحل کار به این صورت است:
فایل موردنظر را باز کنید.

در ستون سمت چپ صفحات موردنظر خود را انتخاب کنید.
روی دکمه ی Hide  پایین لیست صفحات کلیک کنید.
روی Save کلیک کنید و رمز عبور مناسبی وارد کنید.
با کلیک روی Save As فایل خروجی را در محل دلخواه ذخیره کنید.

توجه کنید که کلید میانبر برای مخفی کردن صفحات انتخاب شده، Ctrl + H است.

چگونه صفحات مخفی یا قفل شده ی PDF  را ببینیم؟

پس از ذخیره کردن فایل پی دی اف، برای بررسی کردن اینکه صفحات قفل شده واقعاً قفل شده هستند یا خیر، فایل ذخیره شده را باز کنید. اگر به جای محتویات صفحات قفل شده، علامت قفل را مشاهده کنید، مشخص می شود که فرآیند درست انجام شده است.

برای دیدن محتویات این صفحات، می بایست با استفاده از PDF Page Lock  فایل پی دی اف را باز کرد. در پنجره ی Password رمز عبور را تایپ کنید و روی OK کلیک کنید تا فایل پی دی اف رمزگشایی شود.

در ادامه صفحاتی که می خواهید از حالت قفل شده یا مخفی خارج شوند را در ستون سمت چپ انتخاب کنید و سپس روی دکمه ی Unlock کلیک کنید. البته می توانید با استفاده از دکمه ی Unlock All نیز تمام صفحات مخفی یا قفل شده را به حالت عادی برگردانید.

پیامی روی صفحه ظاهر می شود که به معنی آنلاک شدن صفحات است.

کلید میانبر برای آنلاک کردن و آشکار کردن تمام صفحات، Alt + A است.

pdfpagelockسیاره ی آی تی

پسورد گذاشتن روی فایل های PDF  به کمک نرم افزارهای پیشرفته ی ویرایش PDF  مثل Adobe Acrobat Pro و همین طور نرم افزارهای ساده تر و سبک مثل novePDF  امکان پذیر است. بسته به نرم افزاری که استفاده می کنید، تنظیمات رمزگذاری متفاوت است. مثلاً در ادوبی آکروبات پرو می توان پرینت کردن فایل با رزولوشن بالا را ممنوع کرد اما پرینت کردن با رزولوشن پایین تر را مجاز دانست و همین طور ویرایش فایل برای پر کردن فرم های ثبت نام و … مجاز باشد اما ویرایش کامل و کپی کردن متن یا تصویر و … ممنوع شود.
در ادامه با روش استفاده از Adobe Acrobat Pro و novaPDF و همین طور یک وب سایت ساده برای رمزگذاری فایل های پی دی اف آشنا می شویم. با ما باشید.

قبلاً روش های رمزگذاری روی یک فایل پی دی اف را مرور کردیم و امروز می خواهیم نرم افزارهای دیگری را معرفی کنیم. حتی با استفاده از برخی وب سایت ها هم می توان این کار را انجام داد و نتیجه روشن است: فایل پی دی اف توسط عموم قابل مشاهده نیست و در صورت محدود کردن قابلیت هایی مثل پرینت، نمی توان فایل را پرینت کرد مگر آنکه ابتدا رمز عبور وارد شود.

چگونه روی PDFها رمز بگذاریم تا کپی و پرینت کردنشان محدود شود؟

چگونه با استفاده از Adobe Acrobat Pro روی PDFها رمز بگذاریم؟

ابتدا فایل PDF خود را توسط ادوبی آکروبات پرو باز کنید. این نرم افزار نسخه ی کامل نرم افزار ویرایش PDF  کمپانی ادوبی است و امکانات آن بسیار بیشتر از Adobe Acrobat Reader  است که صرفاً برای مشاهده و ویرایش ساده ی فایل های پی دی اف طراحی شده است.
در سمت راست صفحه روی گزینه ی Protect کلیک کنید.

نوار ابزار محافظت یا پروتکت در بالای صفحه نمایان می شود. یکی از گزینه های این نوار ابزار، Encrypt است. روی آن کلیک کنید و گزینه ی Encrypt With Password را انتخاب کنید.
چگونه روی PDF پسورد بگذاریم و پرینت و کپی را ممنوع کنیم؟ روش کار با Adobe Acrobat و novaPDF
پنجره ی Password Security – Settings نمایان می شود. در بخش Document Open می توان نیاز به رمز عبور برای باز کردن فایل PDF  را فعال کرد که متفاوت از دسترسی هایی مثل قابلیت پرینت است. در واقع اگر گزینه ی Require a password to open the document را تیک بزنید، کاربر بدون دانستن رمز عبور، حتی محتوای فایل را نیز نمی بیند.
بنابراین برای قفل کردن کامل فایل، تیک گزینه ی موردبحث را اضافه کرده و رمز عبور دلخواه را در فیلد Document Open Password  وارد کنید. توجه کنید که در سمت راست این فیلد، یک نمودار رنگی قرار دارد که اگر رنگ سبز را نشان دهد، رمز عبور انتخاب شده به قدر کافی قوی است.
چگونه روی PDF پسورد بگذاریم و پرینت و کپی را ممنوع کنیم؟ روش کار با Adobe Acrobat و novaPDF

  • در همین پنجره می توان دسترسی ها را نیز مشخص و محدود کرد. با تیک زدن در چک باکس Restrict editing and printing of ducument می توان یک رمز عبور برای محدود کردن پرینت یا ویرایش کردن فایل پی دی اف در نظر گرفت. حتی می توان پرینت کردن با رزولوشن های مختلف را به صورت جداگانه محدود کرد. به عنوان مثال پرینت با کیفیت عالی یا High Resolution را از منوی کرکره ای Printing Allowed انتخاب کنید، کاربر می تواند با بالاترین رزولوشن ممکن پرینت کند اما اگر حالتی با کیفیت پایین تر را انتخاب کنید، پرینت کردن با کیفیت متوسط یا پایین ممکن است و نه کیفیت بالا.
  • از منوی کرکره ای Change Allowed نیز می توان ویرایش کردن را محدود کرد. به عنوان مثال اگر می خواهید ویرایش در حد پر کردن فرم ها امکان پذیر باشد، حالت Filling in form fields and signing existing signature fields  را انتخاب کنید.
  • با حذف کردن تیک گزینه ی Enable copying of text, images, and other content هم کپی کردن متن و عکس و دیگر محتوای فایل پی دی اف، قفل و غیرممکن می شود.
  • توجه کنید که در نهایت باید رمز موردنظر خود را در فیلد Change Permission Password وارد کنید.
    چگونه روی PDF پسورد بگذاریم و پرینت و کپی را ممنوع کنیم؟ روش کار با Adobe Acrobat و novaPDF
    در نهایت روی OK کلیک کنید تا تنظیمات ذخیره شود.

    بهترین نرم افزار پولی جایگزین Adobe Acrobat Pro برای رمز گذاشتن روی PDFها

    نرم افزار سبک و ساده ی novaPDF هم قابلیت های خوبی دارد و به علاوه سبک است. البته این نرم افزار نیز نسخه ی رایگان و پولی دارد. در میان سه نسخه ی مختلف novaPDF تنها نسخه ی پرو است که قابلیت رمزگذاری روی پی دی اف ها را دارد.  و اما مراحل پسورد گذاشتن روی PDF از طریق نرم افزار novaPDF Pro:
    ابتدا فایل پی دی اف خود را توسط novaPDF باز کنید. به این منظور ابتدا نرم افزار را اجرا کنید، صفحه ای مثل تصویر زیر نمایان می شود.
    چگونه روی PDF پسورد بگذاریم و پرینت و کپی را ممنوع کنیم؟ روش کار با Adobe Acrobat و novaPDF
    روی دکمه ی Browse … روبروی فیلد Select file کلیک کنید و آدرس فایل موردنظر خود را بدهید.

    اکنون روی Create کلیک کنید. پنجره ای نمایان می شود و در آن هشدار داده شده که پرینتر پیش فرض برای پرینت کردن که در حقیقت تبدیل فایل های مختلف به فایل پی دی اف است، novaPDF به عنوان پرینتر پیش فرض فعال می شود.

    در ادامه پنجره ی Save PDF file نمایش داده می شود. گزینه ی Protect PDF document را تیک بزنید تا دکمه ی روبروی آن که Passwords است، فعال شود و روی Passwords کلیک کنید. پنجره ی وارد کردن پسورد نمایان می شود.

    پس از وارد کردن رمز دلخواه، روی Finish کلیک کنید. در پنجره ی Save PDF نیز روی OK کلیک کنید تا ذخیره کردن فایل PDF به پایان برسد.
    برای باز کردن فایلی که سیو شده، می بایست رمز عبور وارد کرد. اگر اینگونه نیست، رمز گذاشتن روی فایل PDF  به درست صورت نگرفته و یا فایل قبلی و بدون رمز را باز کرده اید.

    پسورد گذاشتن روی فایل PDF با سرویس آنلاین PDFProtect.net

    وب سایت PDFProtect.net نیز به صورت رایگان روی فایل های پی دی اف شما رمز می گذارد. اگر به اینترنت دسترسی دارید و فایل شما حجیم نیست، می توانید از این سرویس اینترنتی ساده استفاده کنید. استفاده از این وب سایت برای رمز گذاشتن روی فایل های پی دی افی که در گوشی یا تبلت ذخیره کرده ایم هم ممکن است چرا که برای استفاده از آن تنها یک مرورگر لازم است و محدودیت خاصی از نظر سیستم عامل وجود ندارد.
    برای پسورد گذاشتن روی PDF خود ابتدا به سایت PDFProtect مراجعه کنید. زیر فیلد File to Protect سه گزینه برای انتخاب PDF مشاهده می کنید. با کلیک یا تپ کردن روی My Computer می توان فایل را آپلود کرد اما اگر فایل شما در سرویس آنلاین Dropbox و یا Google Drive آپلود شده، می توانید آن را مستقیماً انتخاب کنید.

    در ادامه رمز عبور موردنظر خود را در فیلد Password تایپ کنید و در نهایت روی دکمه ی Protect! در پایین صفحه کلیک کنید.

    اما صبر کنید! تنظیمات پیشرفته تری هم در نظر گرفته شده است. روی گزینه ی Advanced options که زیر فیلد رمز عبور دیده می شود، کلیک کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، دسترسی ها یا Permissions نیز مشابه نرم افزار Adobe Acrobat Pro طراحی شده است.

    با استفاده از Changes allowed می توان تغییرات را در حد دلخواه محدود کرد و با استفاده از منوی کرکره ای Printing allowed نیز می توان رزولوشن پرینت را محدود کرد. اگر نمی خواهید قابلیت پرینت وجود داشته باشد، حالت None را انتخاب کنید.

    تنها مشکلی که در این سرویس دیده می شود این است که رمزگذاری با الگوریتم 128 بیتی AES، بهترین گزینه است در حالی که در نرم افزارهای مختلف، رمزگذاری 256 بیتی که امنیت به مراتب بالاتری دارد، در اختیار کاربر قرار می گیرد.
    makeuseofسیاره ی آی تی

    رمز گذاشتن روی فایل های آفیس مثل Word و Excel و همین طور فایل های PDF برای جلوگیری از لو رفتن محتوا و سوءاستفاده ها مفید است. اگر روی فایل PDF  رمز بگذاریم و پرینت کردن یا ویرایش آن را محدود کنیم، محتوایی که برای تولید آن زمان گذاشته ایم به راحتی در اختیار دیگران قرار نمی گیرد. در ویندوز 10 با نصب کردن یک نرم افزار سبک و رایگان، می توان فایل های PDF  را رمزگذاری (اینکریپت) کرد.
    در این مقاله روش اضافه کردن پسورد به فایل های PDF  در ویندوز 10 را بررسی می کنیم. با ما باشید.

    نرم افزار PDF Shaper رایگان و سبک است و برای این طراحی شده که روی فایل های PDF رمز قرار دهیم. استفاده از آن نیز بسیار راحت است حتی برای کاربران مبتدی. به کمک این نرم افزار می توان فایل های PDF  را ترکیب کرد یا یک فایل را به چند بخش تقسیم نمود. می توان روی صفحات یک فایل PDF، واترمارک یا همان نام و لوگو اضافه کرد تا دیگران دسترنج ما را با نام و لوگوی خود پرینت نکنند!
    با نرم افزار PDF Shaper می توان متن را از یک فایل PDF  استخراج کرد، صفحات آن را چرخاند و همین طور پی دی اف را به مجموعه ای از عکس ها تبدیل کرد.
    اما به مقوله ی اصلی بپردازیم: رمزگذاری کردن یک فایل PDF.

    آموزش رمزگذاری PDFها با PDF Shaper

    ابتدا نرم افزار موردبحث را از وب سایت رسمی آن دانلود و نصب نمایید. نرم افزار را اجرا کنید. در سمت چپ و در نوار کناری، آخرین گزینه که Security است، به امنیت فایل PDF  مربوط می شود. روی آن کلیک کنید. در سمت راست اولین گزینه یعنی Encrypt را انتخاب کنید تا پنجره ی رمزگذاری فایل نمایان شود.
    چگونه روی PDFها رمز بگذاریم تا کپی و پرینت کردنشان محدود شود؟
    روی دکمه ی Add کلیک کنید و آدرس فایل PDF خود را به نرم افزار بدهید. می توانید بار دیگر روی Add کلیک کنید و چند فایل PDF را در یک مرحله به نرم افزار معرفی کنید تا روی همه ی فایل ها رمز اضافه شود.
    چگونه روی PDFها رمز بگذاریم تا کپی و پرینت کردنشان محدود شود؟
    پس از اضافه کردن فایل ها، از تب Files به تب Options سوییچ کنید. در این تب در فیلد User password رمز عبور خود را وارد کنید. اگر قبل از پرینت کردن، می بایست پسورد سوال شود، رمز خود را در باکس اول یعنی Owner password نیز وارد کنید. در حقیقت برای دسترسی به فایل، یوزر پسورد لازم است و برای کپی کردن یا پرینت کردن محتوا، پسورد مالک یا Owner password. بهتر است این دو فیلد متفاوت پر شود تا امنیت حداکثر شود. 
    در بخش Permissions یا دسترسی ها، می توان موارد دلخواه را محدود کرد.
    چگونه روی PDFها رمز بگذاریم تا کپی و پرینت کردنشان محدود شود؟
    بهتر است دسترسی Print Full و Print و همین طور دسترسی Copy access و Assemble را با اضافه کردن تیک، محدود کنید تا کسی فایل شما را پرینت نکند و همین طور کپی کردن یا ترکیب آن با دیگر PDFها غیرممکن شود.
    در نهایت روی دکمه ی Process در بالای صفحه کلیک کنید تا فایل های انتخاب شده ، رمزگذاری شوند. از شما در مورد محل ذخیره سازی فایل های رمزدار سوال می شود. مسیر دلخواه را انتخاب کنید و روی دکمه ی Save کلیک کنید تا PDFهای رمزگذاری شده ی شما ذخیره شوند.
    intowindows