آموزش تست سرعت اینترنت و بررسی تفاوت مگابایت و کیلوبیت

آنچه در زیر می آید بر اساس گزارش کمپانی آکامای {لینک} و دو متغیر متوسط سرعت اینترنت (Average connection speed) و متوسط حداکثر سرعت اتصال به اینترنت به ثبت رسیده در کشور مورد بررسی (Average peak connection speed)، تنظیم مقایسه ای شده است:
Average connection speed
بر اساس نقشه ای که در زیر می بینید متوسط سرعت اینترنت در ایران 634 کیلوبیت بر ثانیه (فصل اول سال 2013) و در افغانستان 820 کیلوبیت بر ثانیه بوده است.
متوسط سرعت اینترنت ایران 634 کیلوبیت بر ثانیه
متوسط سرعت اینترنت در افغانستان 820 کیلوبیت بر ثانیه
Average peak connection speed
مطابق نقشه زیر متوسط حداکثر سرعت اینترنت در ایران 3164 کیلوبیت برثانیه ودر افغانستان 8656 کیلوبیت بر ثانیه بوده است.
متوسط حداکثر سرعت اینترنت در ایران 3164 کیلوبیت
متوسط حداکثر سرعتی اینترنت افغانستان 8656 کیلوبیت بر ثانیه
از آنجایی که آمار مقایسه ای به صورت نمودار در مورد افغانستان از سال 2007 به بعد موجود نیست، لذا به ناچار نمودار مقایسه ای از فصل سوم 2007 تا مارس 2013 را بین دو ایران و آذربایجان انجام داده ایم که در جدول زیر مشاهده می کنید:
برای دیدن نمودار زیر در ابعاد بزرگتر روی تصویر کلیک کنید
نمودار مقایسه ای روند رشد سرعت اینترنت بین ایران و آذربایجان(قرمز ایران/آبی آذربایجان)
همان طور که در نمودار بالا مشاهده می کنید، روند رشد در ایران در فصل اول 2009 به 845 کیلوبیت بر ثانیه رسیده اما بعد از آن روند منفی را طی کرده و به 629 کیلوبیت بر ثانیه در فصل اول 2013 رسیده است. (رقم 634 رقم کنونی هنگام گرفتن گزارش از آکامای در 19 مرداد 1392 است.)
این در حالی است که در تاریخ 5 خرداد 1392 خط اینترنت فیبر نوری EPEG که بیش از 5 هزار کیلومتر آن در ایران است، افتتاح شد و این خط قابلیت انتقال اینترنت با سرعت 3.2 ترابایت بر ثانیه را از اروپا به ایران و بعد عمان و … دارد.{لینک}
سوالی که مطرح می شود، این است که این همه هزینه چرا خروجی نداشته است؟ و مدیران مسوول وقت اینترنت باید پاسخگو باشند!
{آکامای Akamai شبکه ای از سرورها جهت انتقال محتوای اینترنت است که مقر آن در کمبریج ماساچوست بوده {لینک} و درآمدی بیش از 1 میلیارد دلار در سال داشته و با الگوریتم خاصی محتوای سایتهای اینترنتی تعریف شده برای شبکه و سرورهایش را برای کاربران اینترنت در جهان در سریعترین زمان ممکن توزیع می کند.}
منبع: آکامای
5656

نحوه محاسبه سرعت اینترنت و سرعت دانلود بر اساس کیلوبیت و کیلوبایت
حتما متوجه شدهاید که بین سرعت سرویس اینترنت و سرعت دانلود اینترنت شما اختلاف وجود دارد. آشنا نبودن با نحوه محاسبه سرعت اینترنت بر اساس کیلوبیت و کیلوبایت (Bit/Byte) مشکلاتی را برای کاربران ایجاد کرده و به همین دلیل قصد داریم شما را با نحوه محاسبه آن آشنا کنیم.
بیشتر کاربران، سرعت اینترنت خود را بر اساس سرعتی که شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی (ISP) با واحد کیلوبیت بر ثانیه (Kbps) به آنها میفروشند محاسبه میکنند. در واقع هر فردی که از شرکت سرویسدهنده اینترنت، یک خط اینترنت پرسرعت درخواست میکند، شرکت اینترنتی نیز برای کاربران خانگی یا سازمانهای مختلف بر اساس میزان سرعت و حجم درخواستی، سرویسهای مختلفی را با سرعتهای 128، 256، 512 و سرعتهای بالاتر بر اساس سرعت کیلوبیت بر ثانیه معرفی میکند. اما زمانی که کاربر فایلی را دانلود میکند، سرعت دانلود با سرعت اینترنتی که خریده متفاوت است و گمان میکند شرکت ارائه دهنده اینترنت به او کمفروشی میکند. اما این مشکل به دلیل آشنا نبودن با نحوه محاسبه سرعت اینترنت بر اساس کیلوبیت و کیلوبایت (Bit/Byte) به وجود آمده که به همین دلیل در ادامه با چگونگی محاسبه آن آشنا میشویم.
نحوه محاسبه سرعت اینترنت
سرعت سرویسهایی که از سوی شرکتهای اینترنتی معرفی میشوند، بر اساس واحد کیلوبیت بر ثانیه (Kilobit per second) محاسبه میشود. حرف b کوچک مخفف کلمه بیت است و به همین دلیل واحد Kbps به معنای کیلوبیت بر ثانیه خوانده میشود که برای سرعت اتصال به اینترنت به کار میرود. در طرف دیگر، واحد کیلوبایت بر ثانیه (KiloByte per second) وجود دارد که حرف B بزرگ مخفف کلمه بایت است و به همین دلیل واحد KBps به معنای کیلوبایت بر ثانیه خوانده میشود. این واحد برای سرعت دانلود فایل از اینترنت به کار میرود و هر کیلوبیت (Kb) برابر 1024 بیت و هر کیلوبایت (KB) برابر 1024 بایت است.
کاربران سرویسهای اینترنتی برای محاسبه سرعت دانلود سرویس خود میبایست سرعتی که توسط شرکتهای اینترنتی به آنها ارائه میشود را بر عدد 8 تقسیم کنند تا سرعت دانلود آنها مشخص شود؛ زیرا هر 1 بایت اطلاعات از 8 بیت ساخته میشود و سرعت ارائه شده از سوی شرکتها نیز بر اساس بیت فروخته میشود. به همین دلیل بسیاری از کاربران زمانی که از برنامههای مدیریت دانلود یا سایتهای سنجش سرعت اینترنت استفاده میکنند دچار سوءتفاهم میشوند؛ چرا که سرعت اینترنت خود را بر اساس واحد کیلوبایت بر ثانیه (KBps) مشاهده میکنند. برای مثال کاربری که با سرعت اینترنت 128Kbps (سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه) از این برنامهها و سایتها سرعت خود را میسنجد، سرعت دانلود خود را معادل 16KBps (سرعت 16 کیلوبایت بر ثانیه) مشاهده میکند.
به عنوان نمونه، اگر شما اینترنت ADSL با سرعت 128Kbps (سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه) خریداری کنید، سرعت دانلود شما حداکثر 16 کیلوبایت بر ثانیه خواهد بود. برای انجام این محاسبه عدد 128 را بر عدد 8 تقسیم کردهایم. همچنین هر مگابایت معادل 1024 کیلوبایت است؛ از این رو یک سرویس اینترنتی 2 مگابیت بر ثانیه برابر 2048 کیلوبیت است. برای انجام این محاسبه 2048 را بر عدد 8 تقسیم کردهایم که عدد 256 به دست میآید؛ در واقع سرعت دانلود شما با سرویس 2 مگابیت بر ثانیه باید حدود 256 کیلوبایت بر ثانیه باشد.
جدول تبدیل واحدهای سرعت در اینترنت
سرعت سرویس | حداکثر دانلود در بهترین شرایط |
1 مگابیت بر ثانیه (1024 کیلوبیت) | 128 کیلوبایت بر ثانیه |
2 مگابیت بر ثانیه (2048 کیلوبیت) | 256 کیلوبایت بر ثانیه |
3 مگابیت بر ثانیه (3072 کیلوبیت) | 384 کیلوبایت بر ثانیه |
4 مگابیت بر ثانیه (4096 کیلوبیت) | 512 کیلوبایت بر ثانیه |
8 مگابیت بر ثانیه (8192 کیلوبیت) | 1024 کیلوبایت بر ثانیه |
16 مگابیت بر ثانیه (16384 کیلوبیت) | 2048 کیلوبایت بر ثانیه |
چند درصد از کاربران سرعت واقعی اینترنت خود را میدانند؟
بر اساس بررسیهایی که از تعدادی از مشتریان سرویس اینترنتی 128Kbps (سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه) انجام شده، نتیجه زیر به دست آمده است:
1. فقط 10 درصد مشتریان از میزان سرعت سرویس اینترنتی خود بر اساس واحد مناسب آگاهی داشتند.
2. 35 درصد از مشتریان سرعت سرویس اینترنتی خود را بر اساس کیلوبایت ب رثانیه (KBps) اعلام کردند.
3. 25 درصد از مشتریان از مفهوم واحدهای Kbps (کیلوبیت بر ثانیه) و KBps (کیلوبایت بر ثانیه) برای سنجش سرعت اینترنت خود آگاهی نداشتند.
4. 30 درصد از مشتریان نیز جوابی برای پرسشهای مطرح شده، عنوان نکردند.
کدام بهتر است؟ سرویس اشتراکی یا اختصاصی؟
کاربرانی که قصد دارند یک سرویس اینترنت با سرعت خوب بخرند، باید به اشتراکی یا اختصاصی بودن آن توجه داشته باشند. به طور کلی سرویسهای اینترنتی در دو دسته اشتراکی (Shared) و اختصاصی (Dedicated) قرار میگیرند و برخی از کاربران به تفاوت این دستهها توجه نمیکنند. در واقع کاربران باید برای میزان مصرف و سرعتی که به آن نیاز دارند یکی از دو دسته اشتراکی و اختصاصی را انتخاب کنند؛ چرا که میزان سرعت و حجم انتقال دادهها در این دستهها با یکدیگر متفاوت است. از این رو بر اساس مصوبه 152 کمیسیون سازمان تنظیم مقررات رادیویی، تمامی ارائهدهندگان سرویسهای اینترنتی وظیفه دارند تا سرویسهای اشتراکی خود را با ضریب 1 به 8 و سرویسهای اختصاصی را با ضریب 1 به 1 به کاربران خود ارائه کنند. البته برخی از کاربران در زمان خرید سرویس خود به این نکته توجه نمیکنند و زمانی که سرعت آنها به صورت چشمگیری کاهش پیدا میکند، از سرویسی که شرکت اینترنتی به آنها ارائه کرده است ناراضی هستند. از این رو قبل از خرید سرویس اینترنتی به اشتراکی یا اختصاصی بودن آن توجه کنید.
سرویس اشتراکی:
کاربری که یک سرویس اشتراکی با سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه خریداری میکند به دلیل اینکه این سرویس اشتراکی است، پهنای باند آن حداکثر با 8 کاربر دیگر به اشتراک گذاشته میشود و در زمانهایی که مصرف کاربران زیاد است، سرعت این سرویس به اندازه یکهشتم سرعت اولیه کاهش پیدا میکند و به 16Kbps (سرعت 16 کیلوبیت بر ثانیه) میرسد. هرچند امروزه بسیاری از شرکتهای اینترنتی برای افزایش رضایت مشتریان خود، سرویسهای اشتراکی را مانند سرویس اختصاصی به کاربران خود ارائه میکنند.
سرویس اختصاصی:
سرویسهای اختصاصی با ضریب 1 به 1 ارائه میشوند و به همین دلیل بسیاری از کاربران و شرکتها از این سرویس استفاده میکنند و میزان هزینه پرداختی آن نسبت به سرویسهای اشتراکی متفاوت است. کاربری که یک سرویس اختصاصی خریداری میکند، تمام پهنای باند سرویس مذکور فقط به او اختصاص مییابد. برای مثل کاربری که یک سرویس اختصاصی 128Kbps (سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه) میخرد به دلیل اینکه این سرویس اختصاصی است، پهنای باند آن در تمام طول شبانهروز همان سرعت 128Kbps (سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه) خواهد بود.
دیجیاتو
آخرین کلمات کلیدی جستجو شده
- سفر تجاری
- شهاب سنگ
- 20 وات
- بازار خودرو
- هیوندای توسان
- اپل
بیشترین کلمات کلیدی جستجو شده
- apple8
- بلومبرگ
- اپل
- اینستاگرام
- ویندوز
- آیفون
- موبایل
- هوآوی
- متاورس
- فولد
- s
- مین
- ترسناک
- oneplus
- تست
- OpenAI
- گوگل
- تیم کوک