قرص فکسوفنادین خواب اور است

اگر برای درمان حساسیتهای فصلی یا علائم تب یونجه و کهیر به پزشک مراجعه کنید، ممکن است قرص سافکسوفست را برای شما تجویز کند. این دارو یک آنتیهیستامین غیرآرامبخش (غیرسداتیو) و یک نام تجاری برای داروی فکسوفنادین است؛ پس توجه داشته باشید که وجود نام سافکسوفست بر روی بستهبندی محصول، معرف داروی فکسوفنادین با عوارض جانبی و تداخل دارویی مشابه است. دیگر نامهای تجاری موجود برای فکسوفنادین عبارتاند از قرص فستوور و قرص سد آف در این مقاله به طور کامل به تشریح این قرص میپردازیم. با ما همراه باشید.
قرص سافکسوفست؛ نوعی آنتیهیستامین غیر آرامبخش
سافکسوفست نوعی آنتیهیستامین غیر آرامبخش و متعلق به گروه قرصهای ضد حساسیت است که از جانب پزشک متخصص، برای درمان علائم حساسیت زکام بهاره از جمله التهاب و آبریزش بینی، عطسه، قرمزی، خارش و اشک چشم و بیماری کهیر مزمن تجویز می شود. دیگر نام تجاری این دارو عبارت اند از فستوور و سد آف. همچنین نوع خارجی این دارو با نام تجاری تلفست در دسترس است که همگی معرف یک داروی ضد حساسیت به نام فکسوفنادین هستند. این دارو توسط شرکت داروسازی سجاد داروی شرق در دوزهای ۳۰، ۶۰، ۱۲۰ و ۱۸۰ در تولید شده و با توجه به شدت آلرژی و سن بیمار، میزان دوز مصرفی تعیین میشود.
نام تجاری، موارد مصرف، عوارض جانبی، تداخل دارویی
نام تجاری | فستوور، سد آف، سافکسوفست |
موارد مصرف | علائم حساسیتهای فصلی، اگزما، برخی حساسیتهای غذایی، کهیر، نیش حشرات
آبریزش بینی، خارش قرمزی و آبریزش چشمان، عطسه، خارش دماغ، خارش گلو خارش سقف دهان، ایجاد نقاطی ملتهب، قرمز و خارش شدید |
عوارض جانبی | سردرد، خوابآلودگی، گیجی، تهوع و اسهال، احساس درد در بازوان، پاها یا کمر، درد دوره قاعدگی، سرفه
کهیر، بثورات پوستی، خارش شدید، دشواری در تنفس یا بلعیدن، باد کردن صورت، گلو، زبان، لبها، چشمان، دستان، پاها و قوزکها، کوفتگی بدن تپش قلب یا نامرتب (آریتمی) |
تداخل دارویی | اردافیتینیب، ایزوکارباکسید، لاسمیدیتان، ترانیل سیپرومین (احتیاط شدید)، آمیفامپریدین، آپالوتامید، بوسوتینیب، کریزوتینیب، سیکلوسپورین، الاگولیکس، الیگلوستات، الوکسادولین، الوکسادولین، لومیتاپید، نفازودون، نوراتینیب، سارسیکلین (نظارت در صورت مصرف)
داروهای ضد اسید معده حاوی آلومینیوم و منیزیم |
با عوارض جانبی قرص سافکسوفست مقابله کنیم
- حالت تهوع: از خوردن غذای سنگین و تند پرهیز کنید.
- خوابآلودگی: یک ضد حساسیت دیگر را امتحان کنید؛ اما اگر جواب نداد، با پزشک مشورت کنید.
- سردرد: از مسکنهای روزانه استفاده کنید.
- خشکی دهان: از آدامس یا شیرینیهای بدون شکر استفاده کنید.
- سرگیجه: دراز بکشید تا گیجی برطرف شود، به آرامی بلند شوید و حرکت کنید. از سیگار، قهوه، الکل و مواد مخدر پرهیز کنید. اگر سرگیجه شما بهتر نشد، با پزشک صحبت کنید.
زمان و نحوه مصرف قرص سافکسوفست
داروی سافکسوفست، به صورت قرص یا تعلیق مایع مصرف میشود. مهم است که این دارو را به صورت منظم و در رأس ساعت مشخص مصرف کنید و هرگز در کنار آن آبمیوه، خصوصاً آبمیوه گریپ فروت ننوشید. کاملاً طبق دستور پزشک خود این دارو را مصرف کرده و دوز مصرفی را سرخود زیاد و کم نکنید.
اگر یک نوبت را فراموش کردیم چه کنیم؟
در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری سریعاً آن را مصرف کنید؛ اما اگر زمان مصرف نوبت بعدی نزدیک بود، نیازی به خوردن دوز فراموش شده نیست. به یاد داشته باشید که هرگز برای جبران نوبت فراموش شده، در نوبت بعدی، به اندازهی دو دوز از این دارو مصرف نکنید. همچنین اگر احیاناً دوز بیشتری از این دارو مصرف کردید، نگران نباشید؛ معمولاً دوز زیادتر این دارو بیخطر است؛ اما ممکن است شدت عوارض جانبی بیشتر باشد.
دوز مصرف قرص سافکسوفست
دوز مصرفی هر بیمار با توجه به سن، وضعیت پزشکی و پاسخ او به درمان توسط پزشک تعیین میشود:
- دوز ۳۰ و ۶۰ میلیگرم: درمان حساسیت فصلی و زکام بهاره در کودکان 6 تا ۱۲ سال
- دوز ۱۲۰ میلیگرم: درمان حساسیت فصلی و زکام بهاره در بزرگسالان
- دوز ۱۸۰ میلیگرم: درمان کهیر مزمن
پیش از شروع مصرف قرص سافکسوفست احتیاط کنیم
قبل از مصرف این قرص ضد حساسیت:
- در صورت ابتلا به بیماریهای کلیوی، دیابت، بیماریهای قلبی، پرکاری تیروئید یا سابقهی این مشکلات، با پزشک مشورت کنید.
- از عدم حساسیت خود به این دارو یا مواد تشکیلدهندهی آن اطمینان حاصل کنید.
- مصرف مکمل ویتامین، مکملهای غذایی و محصولات گیاهی و یا داروهایی مانند اریترومایسین و کتوکونازول را به پزشک اطلاع دهید.
- شیردهی، بارداری یا قصد باردار شدن را حتماً با پزشک خود در میان بگذارید.
- بین مصرف داروی سافکسوفست و داروی ضد اسید معده دارای منیزیم یا آلومینیم (مالوکس و میلانتا و غیره)، حداقل 2 ساعت فاصله زمانی را رعایت کنید.
- چند روز قبل از آزمایش حساسیت، مصرف سافکسوفست را متوقف کنید؛ این دارو نتیجهی آزمایش را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
- در صورت ابتلا به بیماری صرع یا سایر بیماریهایی که با خطر تشنج همراه هستند، مصرف این دارو توصیه نمیشود.
- مصرف این دارو برای کودکان زیر 6 ماه و افراد بالای ۶۵ سال توصیه نمیشود. اگر بالای محدوده سنی مجاز مصرف این دارو هستید، پیش از مصرف با پزشک مشورت کنید.
قرص سافکسوفست را در کجا نگهداری کنیم؟
از دارو دور از دسترس کودکان، در یک کابینت یا محیطی بسته، در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت نگهداری کنید.
نام تجاری قرص مونته لوکاست
Singulair
کاربرد قرص مونته لوکاست
آسم و مشکلات تنفسی
اشکال دارویی قرص مونته لوکاست
قرص، قرص جویدنی، ساشه گرانولی
اطلاعات دارویی قرص مونته لوکاست
قرص مونته لوکاست یک مهارکننده لکوترین است. لکوترین ها مواد شیمیایی در بدن هستند که هنگام استشمام آلرژن (مانند گرده) آزاد می شوند.
آلرژن نوعی آنتی ژن است که باعث واکنش غیرطبیعی و شدید سیستم ایمنی می شوند. لکوترینها موجب تورم ریه ها و سفت شدن ماهیچه های اطراف شریان های تنفسی شده و علائم آسم پدیدار می گردد.
برای مصرف قرص مونته لوکاست تایید و تجویز پزشک ضروری است،با توجه به شرایط کنونی و پرخطر بودن مراکز درمانی، شما میتوانید به صورت غیر حضوری و ۲۴ساعته،با پزشک آنلاین متخصص بیماری های ریه و آلرژی، تلفنی و متنی صحبت کنید، و از ایشان برای مصرف این دارو مشاوره بگیرید.
مقدار و روش مصرف قرص مونته لوکاست
قرص مونته لوکاست برای پیشگیری از حمله های آسم در بزرگسالان و کودکان بزرگتر از یک سال سن استفاده می شود. همچنین برای پیشگیری از اسپاسم نایژه در هنگام فعالیت و ورزش در بزرگسالان و کودکان با حداقل 6 سال سن نیز کاربرد دارد.
استفاده دیگر از قرص مونته لوکاست برای درمان حساسیت های سالانه (همیشگی) در بزرگسالان و کودکان دارای حداقل 6 ماه سن است که از آن برای درمان حساسیت های فصلی در بزرگسالان و کودکانی که حداقل 2 سال سن دارند نیز استفاده می شود.
قرص مونته لوکاست بدون دستور پزشک به کودکان داده نمی شود. همچنین قرص مونته لوکاست برای پیشگیری از انقباض نایژه (محدود شدن عبور هوا در ریه ها) هنگام فعالیت یا ورزش در افراد بزرگسال و نوجوانان بزرگتر از ۱۵ سال که از این دارو برای بیماری یا شرایط دیگری استفاده نمی کنند، کاربرد دارد.
- قبل از شروع درمان با قرص مونته لوکاست، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
- قرص مونته لوکاست را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا طولانی تر از میزان توصیه شده، استفاده نکنید.
- معمولاً قرص مونته لوکاست روزانه یک بار، عصرها، برای پیشگیری از حمله آسم و علائم آلرژی مورد استفاده قرار می گیرد. و برای پیشگیری از انقباض ماهیچه حین فعالیت و ورزش، قرص مونته لوکاست باید 2 ساعت قبل از فعالیت و یا ورزش مصرف شود و مصرف بعدی باید حداقل ۲۴ ساعت بعد از آخرین مصرف باشد.
قرص مونته لوکاست یک داروی نجات دهنده نیست و نمی تواند حمله آسمی را به سرعت درمان کند.
- در این مواقع فقط از داروی استنشاق سریع برای درمان حمله آسم استفاده کنید. اگر داروی آسم تأثیر چندانی در پیشگیری از حمله های آسم نداشت به پزشک خود اطلاع دهید.
- نوع بلعیدنی قرص مونته لوکاست را با یک لیوان آب کامل ببلعید و آن را خرد نکنید.
- نوع قرص جویدنی قرص مونته لوکاست قبل از بلع باید به طور کامل جویده شود.
- نوع گرانول های دهانی مونته لوکاست را می توانید مستقیماً از طریق دهان ببلعید و یا آن را با پوره سیب، هویج پخته شده (خمیری)، برنج و یا بستنی مخلوط و مصرف کنید. همچنین گرانول دهانی این دارو را می توانید با یک قاشق چای خوری شیر متناسب با نوزاد (شیر خشک) یا شیر مادر مخلوط کرده و مصرف شود. از داروهای مایع دیگر برای مخلوط کردن این گرانول ها استفاده نکنید. داروهای مایع دیگر می توانند بعد از/ قبل از مصرف این دارو مصرف شوند.
- بعد از باز کردن یا مخلوط کردن گرانول ها، شما فقط ۱۵ دقیقه برای مصرف آنها وقت دارید. نوع مخلوط شده دارو را برای مصارف بعدی نگهداری نکنید و بعد از استفاده از قرص مونته لوکاست، در قوطی گرانول ها را ببندید.
- ممکن است هفته ها طول بکشد تا علائم شما بهبود یابد. مصرف قرص مونته لوکاست را همانطور که پزشکتان تجویز کرده است ادامه دهید و اگر بعد از گذشت چند هفته علائم بیماریتان بهبود نیافت به پزشک خود اطلاع دهید.
- اگر از یک داروی آسم استروئیدی استفاده می کنید، بدون در میان گذاشتن با پزشک نباید مصرف آن را بطور ناگهانی قطع کنید. ممکن است برای قطع کامل این دارو مقدار مصرف خود را بطور آهسته کاهش دهید.
معمولاً آسم با استفاده از چند داروی ترکیبی درمان می شود. همه داروهایی که پزشکتان تجویز کرده است را مصرف کنید. راهنمای دارویی هرکدام از داروها را که در جعبه آن ها فراهم شده است را بطور کامل مطالعه کنید. مقدار و برنامه مصرفی داروها را حتی اگر علائمی از آسم هم نداشتید بدون دستور پزشک تغییر ندهید.
- در صورت فراموشی مصرف قرص مونته لوکاست، به محض متوجه شدن، داروی فراموش شده را مصرف کنید. اگر به نوبت مصرف بعدی دارو زمان اندکی مانده است از مصرف داروی فراموش شده پرهیز کنید. از مصرف داروی اضافی جهت جبران نوبت از دست رفته خودداری کنید.
- در صورت مصرف بیش از حد (اووردوز) دارو، فوراً به اورژانس مراجعه کنید.
موارد منع مصرف قرص مونته لوکاست
به تاریخ انقضای قرص مونته لوکاست توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از آن مصرف نکنید.
هرگز قرص مونته لوکاست را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
تداخلات دارویی قرص مونته لوکاست
تداخلات دارویی می توانند نحوه اثرگذاری قرص مونته لوکاست را تغییر یا خطر بروز عوارض جدی را افزایش دهند. در این مقاله نمی توان فهرست کاملی از تداخل همه داروها با داروی مونته لوکاست را ارائه داد، به همین دلیل بهترین کار این است که خودتان از داروهای دیگری که مصرف می کنید فهرستی تهیه و با پزشکتان مشورت کنید. بدون نظر پزشک، دز مصرف هیچ دارویی را کم یا زیاد، و مصرف آن را به طور کامل قطع نکنید. با این حال در ادامه لیست داروهایی را می بینیم که تداخل آنها با قرص مونته لوکاست گزارش شده است:
- استامینوفن
- ادویر دیسکاس (فلوتیکازون/ سالمتئول)
- فکسوفنادین
- آسپرین بچه
- بنادریل (دیفن هیدرامین)
- کلاریتین (لوراتادین)
- سیمبالتا (دولوکستین)
- روغن ماهی (امگا۳، اسیدهای چرب اشباع نشده)
- فلوناز (فلوتیکازون نازال)
- ایبوپروفن
- لوراتادین
- لیریکا (پرگابالین)
- متوپرولول سوکسینات ای. آر (متوپرلول)
- متوپرولول تارترات
- نکسیون (ازومپرازول)
- اوکسی کدون
- پردنیزولون
- آلبوترول
- اسپیریوا (تیوتروپیوم)
- سیمبیکورت (بودسونید/ فورموتئول)
- سینتروئید (لووتیروکسین)
- تیلنول (استامینوفن)
- ویتونیل اچ. اف. ای (آلبوترول)
- ویتامین بی ۱۲ (سیانوکوبالامین)
- ویتامین دی 3 (کوله کلسیفرول)
- ویتامین سی (اسکوربیک اسید)
- زیرتک (سیتریزین)
تداخل دارویی خیلی کمی با داروهای بالا گزارش شده است. به خاطر داشته باشید که بهترین کار مشورت با پزشک است.
همچنین گزارش شده که چهار بیماری هم با مونته لوکاست تداخل دارند. این بیماری ها به شرح زیرند:
- اختلالات اعصاب و روان
مصرف قرص مونته لوکاست با اختلالات اعصاب و روان در ارتباط است. بیمارانی که قرص مونته لوکاست برای آنها تجویز شده است، باید مراقب اتفاقات مرتبط با مشکلات عصبی باشند. بیمارانی که سابقه بیماری های روحی دارند، باید در مصرف این دارو احتیاط کنند.
- اختلالات کبدی
گزارش هایی از هپاتیت کلستاتیک، آسیب کبدی و الگوی مخلوط آسیب کبدی در بیمارانی که قرص مونته لوکاست مصرف می کردند و در برابر بیماری های کبدی آسیب پذیر بودند دیده شده است. در بیمارانی که ناتوانی متوسط هپاتیت و شواهد بالینی سیروز کبدی دارند، دیده شده است که سوخت و ساز قرص مونته لوکاست کاهش داشته است. چنین بیمارانی باید در مصرف این قرص احتیاط کنند.
- فنیل کتونوری
قرص های جویدنی مونته لوکاست در هر 5 میلی گرم، ۸۴۲/0 میلی گرم فنیل آلانین دارند. مصرف فنیل آلانین در بیماران مبتلا به فنیل کتونوری باید محدود باشد.
- اختلالات ریوی
بیمارانی که آسم دارند در حین مصرف مونته لوکاست ممکن است علائمی از ائوزینوفیلی از خود نشان دهند. این بیماری اغلب از طریق درمان کورتونی برطرف می شود. پزشکانی که قرص مونته لوکاست را تجویز می کنند باید مراقب نشانه هایی از ائوزینوفیلی، واسکولیت، حاد شدن مشکلات ریوی و مشکلات قلبی و عروقی در بیمارانشان باشند. افرادی که سابقه بیماری های ریوی دارند باید این دارو را با احتیاط مصرف کنند.
از جمله موارد احتیاطی در مورد مصرف قرص مونته لوکاست این است که قبل از مصرف، حتماً پزشکتان را از آلرژی های خود مطلع کنید. این محصول شامل مواد اولیه ای است که می توانند واکنش های آلرژیک ایجاد کنند. بنابراین، قبل از مصرف قرص مونته لوکاست، سوابق پزشکی خود را با پزشکتان در میان بگذارید، به ویژه اگر سابقه بیماری های کبدی یا مشکلات روحی مانند اضطراب یا افسردگی دارید.
در بارداری، قرص مونته لوکاست فقط باید در صورت نیاز شدید مصرف شود. در صورت بارداری حتماً با پزشکتان درباره مصرف قرص مونته لوکاست مشورت کنید. در صورت شیردهی هم باید در مصرف دارو احتیاط کنید؛ زیرا این دارو وارد شیر می شود.
پزشکان آنلاین زنان و زایمان متخصص بارداری پذیرش۲۴،اماده هستند تا به صورت ۲۴ساعته، متنی و تلفنی پاسخگوی سوالات شما مادران عزیز باشند.
عوارض قرص مونته لوکاست
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضه ای بروز نمی دهند؛ به هرحال ممکن است بعضی عوارض در بعضی از افراد دیده شوند.
عوارض جانبی مهم
عوارض جانبی مهمی که در صورت مشاهده آنها باید فوراً به پزشک متخصص ریه مراجعه کنید، شامل موارد زیر هستند:
- کرختی
- رعشه
- تیر کشیدن در بازوها یا پاها
- سردرد سینوسی
- ورم صورت یا گلو
- ضعف عضلانی
- حرکات بی اراده ماهیچه ها
- لکنت زبان
- واکنش های جدی پوستی مانند بثورات پوستی، خارش پوست و تورم به ویژه در صورت، زبان و گلو
- سرگیجه شدید
- مشکلات سخت تنفسی
عوارض جانبی رایج
بعضی عوارض جانبی رایج اند ولی به مراجعه آنی به پزشک، نیازی نیست ولی باید به پزشک خود اطلاع دهید.
- اسهال
- دل درد
- تب یا علائم شبیه آنفولانزا
- گوش درد یا مشکل در شنیدن
- سردرد یا علائم سرماخوردگی
عوارض جانبی روانی
بعضی از افراد ممکن است در هنگام مصرف این دارو، با مشکلات روحی و روانی مواجه شوند، مشکلاتی از قبیل:
- خشم، پرخاشگری، احساس بی قراری و تحریک پذیری
- سراسیمگی، اضطراب، افسردگی، سردرگمی، مشکل در حافظه یا تمرکز
- افکار مرتبط با خودکشی
- توهم، مشکل در خوابیدن، دیدن خواب های عجیب، راه رفتن در خواب
در این صورت، مصرف قرص مونته لوکاست را متوقف کنید و فوراً با پزشکتان تماس بگیرید.
شرایط نگهداری قرص مونته لوکاست
- همواره قرص مونته لوکاست را به دور از دسترس کودکان قرار دهید.
- قرص مونته لوکاست را در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت نگهداری کنید.
- بسته های گرانول های دهانی را فقط در زمانی که می خواهید مصرف کنید، باز کنید و آنها را برای مصرف بعدی باز نگه ندارید.
سوالات متداول درباره ی قرص مونته لوکاست
ایا قرص مونته لوکاست کورتون دارد؟
خیر مونته لوکاست کورتون ندارد.
نام دیگر مونته لوکاست؟
نام دیگرش ایروکاست هست.سینگولر هم اسم تجاری است.
قرص مونته لوکاست با چه دارویی تداخل دارد؟
مونته لوکاست تداخل دارویی مهمی ندارد.
عوارض قرص ایروکاست؟
عارضه ان تغییر خلق و خو هست.
ایا قرص مونته لوکاست چاق کننده است؟
خیر ،چاق کننده نیست.
قرص مونته لوکاست برای اطفال؟
برای کودکان روتین استفاده نمی شود.
قرص مونته لوکاست برای کرونا؟
برای کرونا کتربرد خاصی ندارد.
با توجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری پزشک متخصص ریه میتوانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین؛ از مشاوره تلفنی و متنی با مجربترین پزشکان متخصص بیماری های ریه و آسم تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.
درباره داروهای ضد حساسیت چه میدانید؟
داروهای آنتی هیستامین متداولترین داروهایی هستند كه در درمان هرگونه واكنش آلرژی تجویز میشوند. اثر عمدهی این داروها مقابله با اثرات هیستامین بوده كه یكی از مواد شیمیایی مهمی است كه در حساسیتها توسط بدن ترشح میشود. در مواردی كه اجتناب از تماس با مواد آلرژیزا ممكن یا عملی نباشد، از داروهای آنتیهیستامین جهت رفع علایم مربوطه استفاده میشود. متداولترین مورد مصرف آنها پیشگیری از آلرژی بهاره (تب یونجه)، التهاب حلق و بینی و مجاری تنفسی است. فکسوفنادین یکی از این داروهاست.
فکسوفنادین چیست؟
بهار فصل بروز حساسیتهاست. خیلی افراد در این فصل دچار قرمزی و خارش چشمها میشوند و دست به دامن انواع آنتیهیستامینها برای رفع علایم آلرژیهای خود میشوند. یکی از داروهای پرمصرف در این زمینه قرص فکسوفنادین میباشد.
قرص تلفست (TELFAST) حاوی مادهی موثر فکسوفنادین (FEXOFENADINE) میباشد. این ماده جزء گروهی از داروها به اسم آنتیهستامین است. قرص تلفست یکی از داروهای آنتیهیستامینی است و در درمان علائم آلرژیک فصلی مثل عطسه، خارش چشم، آبریزش بینی، ضایعات آبکی و یا کهیر مزمن استفاده میشود.
این دارو برخلاف اکثر آنتیهیستامینها خوابآور نیست. قرص فکسوفنادین در سه مقدار فکسوفنادین 60 ، فکسوفنادین 120 و همچنین 180 میلی گرمی موجود است.
هشدارها و عوارض جانبی
- در صورت بروز هر یک از علایم زیر با پزشکتان تماس بگیرید:
- خشکی شدید دهان، بینی یا گلو
- سردرد یا خوابآلودگی
- تشویش یا بیقراری
- بیخوابی
- تپش قلب (احساس تکان خوردن شدید قلب در قفسه سینه) یا ضربان قلب تند
توجه: مهمترین عارضه جانبی این دارو احتمال بروز آریتمی قلبی (غیرطبیعی بودن ریتم قلب) است.
دکتر جاوید شیک که یکی از اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی هاروارد است به عوارض جانبی داروهای ضدآلرژی (آنتیهیستامینها) که کمتر شنیده شده است اشاره نمود. از جمله این عوارض عبارتند از:
- ایجاد عدم تمرکز: بدلیل خواب آلودگی و آرامبخش بدون این داروها
- افسردگی: احساس غمگینی، که در بیمارانی که مستعد به افسردگی هستند توصیه میگردد که با پزشک خود حتماً مشورت نمایند.
- اضطراب: بخصوص در هنگام مصرف سدوافدرینها علائمی همچون افزایش ضربان قلب، بیخوابی و اضطراب همچون زمانیکه شما چندین فنجان قهوه مصرف مینمایید.
- تغییر حواس بویایی و چشایی: استفاده مکرر از داروهای آنتی هیستامیک بخصوص انواعی که حاوی مواد نگهدارنده هستند و به صورت اسپری داخل بینی استفاده میگردند.
- کاهش میل جنسی: به دلیل تاثیرات افسردگی داروهای ضدآلرژی
- افزایش اشتها
- نازایی در زنان : گرچه علت دقیق آن مشخص نیست ولی احتمالاً بدلیل خشک نمودن مخاطها میباشد.
- تاثیر مخرب طولانی مدت بر سلامتی: برای مثال مصرف طولانی مدت استروئیدهای قوی سب افزایش ریسک ابتلا به دیابت و استئوپورز (پوکی استخوان) و کاتاراکت (آب مروارید) میگردد.