پزشکی و سلامت

مضرات قرص ژلوفن برای مردان

عوارض ژلوفن چیست؟

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از روزپلاس، قرص ژلوفن یکی از داروهایی است که بسیار کاربرد دارد و می توان گفت که اکثر افراد تقریبا برای تمامی دردها از آن استفاده می شود. اما قرص ژلوفن هم در اثراستفاده زیاد عوارض هم دارد. اگر استفاده از قرص ژلوفن ادامه دار شود عوارض آن خطرات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت که یکی از اعضایی که در معرض خطرات ژلوفن است کبد می باشد.مصرف بی رویه ژلوفن می تواند به کبد آسیب شدیدی وارد کند. این دارو مانند هم خانواده هایش در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب برای بدن را داشته باشد. بنابراین مصرف بیش از اندازه آن فشار زیادی را به کبد وارد کرده و آن را دچار آسیب می گرداند. آسیب زدن یکی از مهمترین عوارض ژلوفن به حساب می  آید. اگر می خواهید بدانید عوارض ژلوفن چیست این مقاله را بخوانید.

موارد مصرف ژلوفن

به طور کلی موارد مصرف ژلوفن شامل کاهش دردها و التهاب های ناشی از التهاب روماتیسمی مفاصل و پوکی استخوان، تب، دردهای خفیف تا متوسط و درمان اولیه دردهای قاعدگی است. البته برای کاهش دردهای اولیه دوران قاعدگی می توان از مفنامیک اسید و 2 روز قبل از پریود شدن به جای مصرف ژلوفن استفاده کرد. استفاده خودسرانه و بی اندازه از این نوع قرص  ها در کشور ما به شدت افزایش یافته که با توجه به عوارض نسبی این دارو می بایست از مصرف بدون تجویز پزشک خودداری نمود.

عوارض خفیف ژلوفن

اسهال، حالت تهوع و استفراغ، سوء هاضمه شامل نفخ و درد شکمی، هرگونه درد در ناحیه معده یا روده ها جزو عوارض شایع این مسکن ها و ضد التهاب ها به شمار می رود. البته عوارض ژلوفن به تدریج در طی درمان، با تطبیق بدن با دارو از بین می روند.

عوارض شدید ژلوفن

عوارض شدیدتر و البته نادر این قرص ها شامل سردرد شدید، اختلالات پوستی، اختلالات بینایی، تنگی نفس، افسردگی یا تغییرات رفتاری، اختلالات شنوایی،اختلالات ادراری و افزایش وزن است. همچنین اگر مدفوع قیری رنگ یا خون آلود، احساس درد و فشار در قفسه سینه، تشنج با لرزش یا بدون لرز، لکه های قرمز کوچک روی پوست، جراحت، زخم یا لکه های سفید روی لب ها یا داخل دهان، خون دماغ بدون علت خاص، خونریزی یا کبودی غیرمعمول، استفراغ و بالا آوردن خون در خود مشاهده کردید سریعا دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید.

آیا ژلوفن خواب آور است؟

از علائم دیگر پس از مصرف ژلوفن می توان به  بی حسی یا ضعف در دست ها و پاها، احساس خستگی و خواب آلودگی اشاره کرد. بنابراین مصرف ژلوفن در برخی از موارد می تواند منجر به بی حالی وخواب  آلودگی فرد گردد.عوارض ژلوفن در طولانی مدتمصرف ژلوفن حساسیت به نور آفتاب را بالا می برد. از این رو، قرار گرفتن طولانی مدت در برابر خورشید می تواند احتمال آفتاب سوختگی را افزایش دهد که استفاده از ضدآفتاب ها و لباس های پوشیده می تواند خطر را کاهش دهد.استعمال دخانیات در ترکیب با ژلوفن خطر خونریزی معده را بالا می برد. به همین دلیل پزشکان به این افراد توصیه می کنند کشیدن سیگار را کنار بگذارند.دکتر احمد رهنمای چیت ساز نایب رئیس انجمن داروسازان تهران ، گفت: داروی ایبوپروفن با نام تجاری پروفن به صورت دراژه وجود دارد که سه چهار سالی است که به صورت ژله ای و با نام ژلوفن تهیه می شود.وی خاطر نشان کرد: در تکنولوژی جدید داروسازی تولید داروها به صورت ژله ای بسیار جا باز کرده است زیرا تولید داروها به صورت ژله ای عوارض ژلوفن را به حداقل می رساند و جذب دارو با سریع تر می کند.وی افزود: از عوارض این دارو عوارض گوارشی است که از آن جمله می توان اثر آن بر روی کبد را ذکر کرد چون این دارو در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد.وی ادامه داد: یکی دیگر از عوارض آن تاثیر این دارو بر کلیه است چرا که دفع دارو از طریق کلیه صورت می گیرد و مصرف بیش از حد آن بر کلیه اثر می گذارد.رهنما یادآور شد: این دارو در بالغین استفاده می شود و به صورت کپسول های 200 و 400 میلی گرمی در بازار موجود است.وی اذعان داشت: از این دارو در امراضی چون آرتریت، نقرس، دردهای شدید قاعدگی و درد دندان استفاده می شود.وی ادامه داد: این دارو خاصیت ضد درد، ضد التهاب، ضد تب دارد که کودکان از این دارو به صورت شربت و با نام ایبوپروفن استفاده می کنند.وی در مورد مصرف این دارو در دوران بارداری گفت: به طور کلی توصیه می شود تمامی داروها در سه ماهه اول بارداری استفاده نشود.وی افزود: ژلوفن در دوران بارداری جز گروه B است یعنی برای جنین ضرری ندارد اما باید طبق دستور پزشک مصرف شود.وی ادامه داد: اما در 3 ماهه سوم بارداری این دارو جزء گروه D قرار می گیرد که نباید استفاده شود و مصرف آن باعث بروز اختلالات جنینی می شود. قرص ژلوفن
 
قرصژلوفن یکی از مسکن های ضدالتهابی غیرکورتونی است.این دارو برای کاهش دردهای التهابی همچون التهاب روماتیسمی مفاصل و پوکی استخوان، تب، دردهای خفیف مصرف می شود، همچنین برای کاهش موقت درد ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا، دندان درد، درد عضلانی، سردرد از جمله سردردهای میگرنی و درد قاعدگی نیزمورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش انتخاب؛ متاسفانه مصرف خودسرانه این مسکن در ایران باعث نگرانی است و مصرف بی رویه و بیش از حد آن تبعات خطرناکی را در پی دارد.باید یادآوری کنیم که مصرف خودسرانه داروها نه  تنها بیماری را بهبود نمی بخشد، بلکه می تواند عوارض متعددی نیز به همراه داشته باشد.در متن زیر با عوارض قرص ژلوفن آشنا می شویم.

عوارض قرص ژلوفن

با وجود اینکه قرص ژلوفن مسکنی قویست و قادر است که درد را تسکین دهد اما عوارض آن قابل چشم پوشی نیست.لازم به ذکر است که ایبوپروفن نیز جز همین دسته می باشد و تنها تفاوت آن با ژلوفن،ژله ای بودن قرص ژلوفن است. یکی از مهم ترین عوارض مصرف خودسرانه و زیاد داروهای مسکن همچون ژلوفن، خونریزی دستگاه گوارش است.

عوارض شایع و خفیف

از عوارض شایع آن می توان به اسهال، حالت تهوع و استفراغ، سوء هاضمه شامل نفخ و درد شکمی، هرگونه درد در ناحیه معده یا روده ها اشاره کرد.

عوارض شدید

1-افزایش حملات قلبی با مصرف ژلوفن در بیماران قلبی

مصرف ژلوفن در افرادی که ریسک فاکتور بیماری های قلبی، عروقی و یا سابقه سکته مغزی و قلبی دارند؛ می تواند خطر حملات قلبی را افزایش دهد به همین دلیل باید با احتیاط تجویزو مصرف شود.

2-از کار افتادن کبد و کلیه

ژلوفن به مرور زمان کلیه ها و کبد را از کار می اندازد،ژلوفن در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف آن به کبد فشار می آورد.همچنین دفع این دارو از طریق کلیه و به صورت ادرار است. مبتلایان به ناراحتی های خیلی شدید کلیه نیز نباید از این دارو استفاده کنند.

3-عدم کنترل فشارخون

بیمارانی که فشار خون بالایی دارند،با مصرف این نوع داروها باعث خروج کنترل فشارخونشان می شود،بنابراین سعی کنید با دستور پزشک ار این دارو استفاده کنید.

4-افزایش حملات آسم

مصرف قرص ژلوفن و داروهای این رده در بیماران آسمی می تواند منجر به افزایش خطر حملات آسمی شود.
از دیگر عوارض حاد آن می توان به اختلال پوستی،اختلال بینایی و شنوایی،افسردگی و تغییر رفتاری،افزایش وزن،اختلال ادراری و زخم معده اشاره کرد.
قرص ژلوفن

موارد منع مصرف

1-ژلوفن،ایبوپروفن،استامینوفن و همچنین داروهای ضد انعقادی تداخل دارویی دارند و نباید همراه این داروها استفاده شود.
2-افرادی که داروهای آنتی دیابتیک استفاده می کنند نباید ژلوفن بخورند زیرا ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروهایشان می شود و افت ناگهانی قند و به دنبال آن بروز شوک را به همراه دارد.3-داروی ژلوفن نباید همراه با داروهای ادرار آور استفاده شود زیرا باعث کاهش اثر داور می شود.
4- افراد مبتلا به ناراحتی های خونی مثل هموفیلی و افرادی که مشکلات انعقادی دارند نیز باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند.

دردهای ماهانه قاعدگی از آن دسته مشکلاتی است که همه خانم ها با آن مواجه میشوند، که برای برخی شدید و برای برخی درد کمتری به همراه دارد. یکی از راحت ترین راهها برای کاهش این درد خوردن قرص های مسکن همچون ژلوفن می باشد. اما مضرات قرص ژلوفن در پریودی بیشتر از تصور است. از این رو در ادامه این مطلب به آن پرداخته شده است.
 

آیا مصرف قرص ژلوفن در دوران پریودی مضر است؟

براساس شواهد موجود، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، مانند ژلوفن، می توانند درد موجود در جریان قاعدگی را کاهش داده و خونریزی را کم کنند. اگر این دارو را در مواقع مورد نیاز مصرف میکنید، فراموش نکنید که داروهای ضد درد در صورتی بهترین اثر را دارند که هنگام بروز اولین علائم درد استفاده شوند. اگر صبر کنید تا درد تشدید شود، ممکن است دارو نیز موثر نباشد.
ژلوفن برای تسکین درد ناشی از شرایط مختلف مانند سردرد، درد دندان، دردهای قاعدگی، دردهای عضلانی یا آرتریت استفاده می شود. همچنین برای کاهش تب و تسکین دردهای جزئی ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا استفاده می شود. ژلوفن یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) است. این قرص با مسدود کردن تولید برخی از مواد طبیعی در بدن شما که باعث التهاب می شوند، عمل می کند. مصرف این قرص به کاهش تورم، درد یا تب کمک می کند. 
علائم قاعدگی، از جمله دوره های سنگین، برای برخی از خانم ها بسیار دردناک است. خونریزی شدید قاعدگی یکی از شایع ترین دلایل مراجعه زنان به متخصص زنان است که تا 30 درصد از ویزیت ها را تشکیل می دهد. زنانی که دوره های دردناک و خونریزی های شدید دارند، سطح هورمون هایی به نام پروستاگلاندین ها در آنها افزایش می یابد. پروستاگلاندین ها رگ های خونی را گشاد می کنند، روند انعقاد را کند می کنند و همچنین با ایجاد انقباضات عضلانی به بدن کمک می کنند تا پوشش داخلی رحم را از بین ببرد. بنابراین داشتن سطح بالاتری از این هورمون ها می تواند منجر به خونریزی شدیدتر و گرفتگی شدیدتر شود. 
 

چرا ژلوفن پریود را قطع میکند‎

طبق تحقیقات ژلوفن سطح پروستاگلاندین را در پوشش داخلی رحم کاهش می دهد، که ممکن است یکی از راه های کاهش جریان قاعدگی باشد، اگرچه مکانیسم دقیق آن نامشخص است. به همین دلیل است که مصرف ژلوفن میتواند یک گزینه درمانی برای دوره های دردناک پریودی باشد.
علت افزایش وزن قبل از پریود
 

عوارض قرص ژلوفن در دوران پریود

همانطور که گفته شد ژلوفن یکی از انواع داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی است که برای درمان، کاهش درد  و التهاب و همچنین درمانهای اولیه درد های قاعدگی استفاده میشود. طبق تحقیقات یکی از مضرات قرص ژلوفن این است که استفاده مداوم زنان برای کاهش درد از این قرص، باعث کاهش باروری شده که با پیگیری و روش های درمانی درست قابل برگشت خواهد بود.
همچنین مسکن های ضد التهابی دیگر مانند دیکلوفناک، ایبوپروفن و ناپروکسن می توانند به تسکین درد شدید پریود کمک کنند. این داروها گاهی اوقات دارای عوارض جانبی مانند مشکلات معده هستند.
درد پریود و گرفتگی عضلات امری شایع است. بیشتر دختران و زنان در دوره ای از دوره قاعدگی خود دردهایی با شدت های متفاوت دارند. در برخی از زنان درد آنقدر شدید است که نمی توانند یک تا سه روز در ماه فعالیت های معمول روزانه شان مانند رفتن به محل کار یا مدرسه را انجام دهند.
در زنانی که دردهای پریود بدی دارند، رحم اغلب مقدار زیادی پروستاگلاندین را تولید می کند که منجر به گرفتگی دردناک در قسمت تحتانی شکم می شود. این درد ممکن است به کمر یا ران نیز انتقال پیدا کند. ضایعات خوش خیم (غیر سرطانی) مانند فیبروم گاهی اوقات نیز نقش دارند. درد بسیار شدید پریود نیز می تواند نشانه ای از اندومتریوز باشد. ژلوفن ممکن است در کوتاه مدت تسکین دهنده درد باشند، اما به طور کلی به عنوان یک درمان طولانی مدت برای دوره های سنگین توصیه نمی شود.
درباره تاثیر ناپروکسن بر قاعدگی بیشتر بخوانید
 

عوارض مصرف بیش از حد از قرص ژلوفن

  • احتمال ابتلا به بیماری های کلیوی
  • مشکلات فشار خون
  • زخم معده
  • سوء هاضمه
  • سردرد و خواب آلودگی
  •  

    عوارض جانبی ژلوفن در دوران پریود و دیگر مواقع

    اگر در حین مصرف قرص ژلوفن با عوارض نادر ولی جدی مواجه شدید، مصرف آنرا متوقف کرده و فوراً به پزشک مراجعه کنید. عوارضی همچون:

  • مدفوع سیاه و یا خونی
  • درد مداوم معده و شکم
  • استفراغ شبیه تفاله قهوه
  • بروز علائم سکته مغزی و قلبی با شروع درد در سینه،فک و بازوی چپ
  • احساس تنگی نفس
  • تعریق بیش از حد و غیر معمول
  • گیجی
  • ضعف در یک طرف بدن
  • مشکل در صحبت کردن
  • تغییرات ناگهانی بینایی
  • در مورد مزایا و خطرات مصرف این دارو با یک پزشک صحبت کنید. برای خواندن مطالب بیشتر درباره قرص ژلوفنمقاله مضرات قرص ژلوفن را بخوانید.
     

    نحوه مصرف  قرص ژلوفن

    این دارو را به صورت خوراکی، معمولاً هر 4 تا 6 ساعت با یک لیوان پر آب مصرف کنید، مگر اینکه پزشکتان دستور دیگری به شما بدهد. پس از مصرف این دارو حداقل تا 10 دقیقه دراز نکشید. اگر در حین مصرف این دارو ناراحتی معده دارید، آن را با غذا، شیر یا یک آنتی اسید مصرف کنید.
    دوز مصرف دارو بر اساس وضعیت پزشکی و نوع نیاز شما است. برای کاهش خطر خونریزی معده و سایر عوارض جانبی، این دارو را با کمترین دوز موثر و در کوتاه ترین زمان ممکن مصرف کنید. دوز خود را افزایش ندهید یا این دارو را بیشتر از آنچه که پزشکتان تجویز کرده یا برچسب بسته را مصرف نکنید. 
    خواص بومادران در قاعدگی