بهترین موسیقی متن سریال های ایرانی
بخش مهمی از خاطرهانگیز بودن یک فیلم یا سریال بر دوش موسیقی و یا ترانههایی است که برایش ساخته میشود. ترانه یا موسیقی متن به اندازهی فیلمنامه و انتخاب بازیگر و دیگر بخشهای یک فیلم اهمیت دارد، چرا که موسیقی قادر است آنچه فیلم قصد گفتنش را دارد بدون کلام منعکس کند و احساسی را به بیننده منتقل کند که حتی درخشانترین دیالوگها و بهترین بازیگران در انتقال آن ناتوانند. در این مطلب ۲۰ ترانه و موسیقی فیلمهایی را نام میبریم که در یک رابطهی دوطرفه به یادماندنی و ارزشمند هستند.
هنرمندان مطرح و خوشنام بسیاری در زمینهی موسیقی فعالیت دارند که وزنهی سنگینی برای اعتبار یک اثر سینمایی محسوب میشوند. چه آنها که چشم از جهان فرو بستند و ما را از نعمت حضورشان محروم کردند، و چه آنهایی که در قید حیات هستند و همچنان به فعالیت میپردازند. نامهایی چون بابک بیات، ناصر چشمآذز، مجید انتظامی و بسیاری دیگر که سهم بزرگی در سینما و هنر ایران دارند.
- ۲۶ ترانهی برتر که در فیلمهای سینمایی ماندگار شدند
انتخاب تنها ۲۰ ترانه و موسیقی متن از بین دهها و شاید صدها فیلم و سریال، کار سختی بود و شاید از نظر شما به عنوان خواننده جای خیلیها خالی بماند، اما ما سعی کردیم نه بهترینها بلکه خاطرهانگیزترینها را معرفی کنیم اما این پست باز است تا نظرات شما را هم اضافه کنیم. اعداد به معنای ردهبندی موسیقی متن فیلمها نیست.
۱. بوی پیراهن یوسف
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- آهنگساز: مجید انتظامی
- محصول: ۱۳۷۴
این فیلم به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا و بازیهای درخشان علی نصیریان و نیکی کریمی به خودی خود جایگاه مهمی در بین آثار پس از جنگ ایران دارد. مجید انتظامی به گفتهی خودش برای ساخت این موسیقی شبهای زیادی را تا صبح بیداری کشید و زمان را از یاد برد.
اولین چیزی که با شنیدن این موسیقی در ذهنمان نقش میبندد، سکانس نفسگیر دویدن دایی غفور (با بازی علی نصریان) در کنار اتوبوسهای اسرایی است که یکی پس از دیگری از کنارش میگذشتند و او دوان دوان و افتان و خیزان به شوق دیدن پسرش آنها را همراهی میکند. نقش موسیقی در تاثیرگذاری این سکانس غیر قابل وصف است.
۲. روزی روزگاری
- کارگردان: امرالله احمدجو
- آهنگساز: فرهاد فخرالدینی
- محصول: ۱۳۷۰
روزی روزگاری سریالی به کارگردانی امرالله احمدجو بود که سال ۱۳۷۰ از تلویزیون ایران پخش میشد. بازیگرانی مانند ژاله علو، خسرو شکیبایی و محمود پاکنیت در آن حضور داشتند. داستان دربارهی راهزنی بود که پس از جراحت به دست یک خانوادهی روستایی پذیرایی شد و بعد از آن تغییرات زیادی در زندگیاش رخ داد.
موسیقی فراموش نشدنی این سریال توسط فرهاد فخرالدینی موسیقیدان و رهبر ارکستر ملی ایران ساخته شد. فخرالدینی به مدت ۱۱ سال رهبر ارکستر ملی ایران بود. او فرزند محمدعلی فخرالدینی متخلص به «محزون» از شعرای مطرح آذربایجان است.
۳. مادر
- کارگردان: علی حاتمی
- آهنگساز: ارسلان کامکار
- محصول: ۱۳۶۸
فیلم مادر از ساختههای زیبا و ماندگار علی حاتمی است که بازیگرانی چون محمدعلی کشاورز، رقیه چهره آزاد و اکبر عبدی در آن به نقشآفرینی پرداختند. فیلم مادر از ابتدا تا انتها غمی نهفته در خود دارد، که موسیقیاش بیشتر از هرچیزی آن را منتقل میکند.
ارسلان کامکار، عضوی از گروه کامکارها و نوازندهی بربط و ویولون، ساخت موسیقی این فیلم را بر عهده داشت. کامکار برای ساخت این موسیقی شاید بهترین انتخاب بود، چرا که تخصص و تسلط او بر سازهای ایرانی و سنتی توانست اثری را خلق کند که داستان غمانگیز خداحافظی مادری با فرزندانش را به تاثیرگذارترین شکل ممکن بیان بیان کند.
۴. سفر به چزابه
- کارگردان: رسول ملاقلیپور
- آهنگساز: دکتر پیروز ارجمند
- محصول: ۱۳۷۴
سریال سفر به چزابه از ساختههای مرحوم رسول ملاقلیپور است که بازیگرانی چون فرهاد اصلانی، عاطفه رضوی وحبیب دهقاننسب در آن به نقشآفرینی پرداختند. این فیلم داستان گروهی از فیلمسازان را روایت میکند که برای تهیهی یک مستند وارد منطقهای جنگی میشوند که برایشان یادآور روزهای جنگ ایران و عراق است.
دکتر پیروز ارجمند، آهنگساز و نوازندهی سازهای سنتی، ساخت این موسیقی را بر عهده داشت. استفادهی او از ساز کمانچه به عنوان آلت اصلی موسیقی در این قطعه علاوه بر گوشنواز کردن آن، تاثیر احساسی بالایی هم به آن داده و همخوانی بسیار زیبایی که در کنار تار و نی که از سازهای تخصصی خود ایشان هم هست برای شنوندهای که فیلم را دیده یادآور صحنههای خاطرهانگیز و البته غمانگیز فیلم است.
۵. خانهی سبز
- کارگردان: مسعود رسام، بیژن بیرنگ
- آهنگساز: بهرام دهقانیار
- محصول: ۱۳۷۵
خانهی سبز سریالی جذاب و دوستداشتنی که در سال ۱۳۷۵ به کارگردانی مسعود رسام و بیژن بیرنگ و با حضور بازیگرانی از جمله خسرو شکیبایی، مهرانه مهینترابی، داریوش اسدزاده و دیگر بازیگران پرشور و حرارت خود برای مدتها مخاطبان زیادی را پای تلویزیون مینشاند. داستان حول ساختمانی میگشت که تمام ساکنین آن با یکدیگر نسبت فامیلی دارند و در هر قسمت ماجراهای جالب کمدی که هرکدام درسی در دل خود داشتند را روایت میکرد.
این موسیقی که مربوط به تیتراژ ابتدایی سریال است، با دکلمهی مرحوم شکیبایی و با صدای گرم و تاثیرگذار ایشان شروع میشود. در ادامه موسیقی به گونهای پیش میرود که کاملا حال و هوای سریال را تعریف میکند. صدای کمانچه در میان سازهایی چون پیانو دقیقا همان فراز و نشیب احساسی فیلم را یادآور میشود. محال است با شنیدن آن تصویر پنجرهای سبز که هرکدام از ساکنین آن یکی پس از دیگر در قاب آن ظاهر میشوند را به خاطر نیاورید.
- ۲۹ فیلم برتر دربارهی موسیقی به انتخاب موسیقیدانها
۶. از کرخه تا راین
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- آهنگساز: مجید انتظامی
- محصول: ۱۳۷۱
فیلمی درام به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا محصول ۱۳۷۱ چند جانباز شیمیایی را به تصویر میکشد که پس از جنگ برای درمان به آلمان اعزام میشوند و داستان بیشتر حول کاراکتر سعید با بازی علی دهکردی میگردد که بیناییاش را از دست داده.
مجید انتظامی که قبلا هم نامش در این لیست آمده، همکاریهای متعددی با ابراهیم حاتمیکیا داشته و هربار هم با ساخت موسیقیهای درخشان افتخارات زیادی برای خود و فیلم به ارمغان آورده است. او برای موسیقی این فیلم در یازدهمین دورهی جشنوارهی فیلم فجر دیپلم افتخار بهترین موسقی متن را دریافت کرد.
حس آرامش و سکوتی که در این موسیقی وجود دارد، در کنار صدای سوتی که به نرمی گوش را نوازش میکند، علاوه بر متمایز ساختن آن از دیگر آثارش به ماندگاری و به یاد ماندنی شدن فیلم هم کمک بسیاری کرد. انتظامی خود در اینباره میگوید: «من با استفاده از سوت بیشتر در آن فیلم میخواستم فریاد صلح سر بدهم و چون موسیقی فیلم صلحطلب است به این سمت رفتم.»
۷. قیصر
- کارگردان: مسعود کیمیایی
- آهنگساز: اسفندیار منفردزاده
- محصول:۱۳۴۸
فیلم قیصر به کارگردانی مسعود کیمیایی و با حضور بازیگران خاطرهسازی مثل بهروز وثوقی و ناصر ملکمطیعی، در سال ۱۳۴۸ ساخته شد. قیصر که یکی از مهمترین و موفقترین فیلمهای کیمیایی به شمار میرود، به لطف روایت سینمایی خود که نمادی از کارگردانی کیمیایی محسوب میشود، داستان غیرت و انتقام را به سبک لوتیهای فراموش شده روایت میکند.
اسفندیار منفردزاده برای ساخت این موسیقی از سازهای ایرانی به صورت برجستهتر و به صورت تلفیقی از موسیقی پاپ استفاده کرد که به فیلم اصالتی وصفناپذیر بخشید. ضرب زورخانهای که در این موسیقی شنیده میشود برای هر بیننده و شنوندهای تداعی کنندهی هویت ایرانی است و یادآور مردانگی و غیرتی که کیمیایی قصد به تصویر کشیدنش را داشت و ملکمطیعی به زیبایی آن را بازی کرد.
۸. گوزنها
- کارگردان: مسعود کیمیایی
- آهنگساز: اسفندیار منفردزاده
- محصول: ۱۳۵۳
گوزنها یکی دیگر از آثار به یاد ماندنی کیمیایی است که بازیگران درخشانی چون بهروز وثوقی و پرویز فنیزاده را در خود دارد. این فیلم هم در زمان اکرانش و هم سالها بعد همچنان جزو جنجالیترین فیلمهای سینمای ایران و البته خود کیمیایی محسوب میشد. این فیلم که به طور کل داستان تاریکی دارد، زندگی مردی را روایت میکند که زمانی ورزشکار و پهلوان بوده و اکنون به دام اعتیاد گرفتار شده و زندگی و عشق و اعتبارش را یکی پس از دیگری از دست میدهد اما با ملاقات دوستی قدیمی زندگیاش دچار تحولات بزرگی میشود.
موسیقی فیلم یکی دیگر از شاهکارهای اسفندیار منفردزاده است که با شنیدنش حتما ترانهی گنجشکک اشیمشی را زمزمه خواهید کرد. باز هم استفادهی هوشمندانهی منفردزاده از سازهای ایرانی حال و هوای آشنایی به فیلم میدهد. اشاره کردیم که فیلم گوزنها به طور کل داستان تاریک و غمباری دارد، که این موسیقی در انتقال این حس سنگ تمام گذاشته است.
۹. شکار
- کارگردان: مجید جوانمرد
- آهنگساز: بابک بیات
- محصول: ۱۳۶۶
شکار فیلمی به کارگردانی مجید جوانمرد و با هنرمندی خسرو شکیبایی و پرویز پرستویی، محصول سال ۱۳۶۶ است. این فیلم که پر از صحنههای اکشن و انفجار است، داستان رانندهای را روایت میکند که باید محمولهاش را هرچه سریعتر به مقصد برساند و در راه درگیر اتفاقات و حوادث ناخواستهای میشود.
موسیقی متن بینظیر فیلم شکار یکی از بهترین و زیباترین موسیقیهای متن فیلمهای سینمایی ایرانی است که توسط زنده یاد بابک بیات ساخته شد. آثار بابک بیات رنگ و بوی اصالت دارند؛ مانند خودش آرام و متین بر متن فیلم مینشینند و دلربایی میکنند.
۱۰. ترن
- کارگردان: امیر قویدل
- آهنگساز: مجید انتظامی
- محصول: ۱۳۶۶
ترن به گفتهی منتقدان بهترین اثر امیر قویدل و یکی از بهترین فیلمها با موضوع انقلابی است. این فیلم که در سال ۱۳۶۶ ساخته شد، بازیگرانی چون فرامرز قریبیان، خسرو شکیبایی، عنایت بخشی و جمعی دیگر از بازیگران کاربلد و خوشنام دوران را در خود دارد. این فیلم که سالهای بعد از انقلاب را به تصویر میکشد، دربارهی قطاری است که سوخت حمل میکند و در راه رسیدن به مقصد با فراز و نشیب و حوادث پرهیجانی مواجه میشود.
موسیقی باشکوه و حماسی این فیلم کاری دیگر از مجید انتظامی است که در ساخت چنین آثاری تبحر دارد. شاید با شنیدن آن یاد راهپیماییهای ۲۲ بهمن و جشنهای مربوط به انقلاب بیوفتید، چرا که برای سالها در چنین مراسمهایی از این موسیقی استفاده میشد. این موسیقی مورد توجه بسیاری از منتقدان و هنرمندان این حوزه قرار گرفت و بعدها حمید حامی ترانهای هم برای آن خواند. مجید انتظامی برای ساخت این موسیقی نامزد دریافت لوح زرین در ششمین جشنوارهی فیلم فجر شد.
<ul
- ۱۰ موسیقی فیلم برتر جان ویلیامز را بشنوید
۱. رضا موتوری
- کارگردان: مسعود کیمیایی
- آهنگساز: اسفندیار منفردزاده
- ترانهسرا: شهریار قنبری
- خواننده: فرهاد مهراد
- محصول: ۱۳۴۹
رضا موتوری فیلمی به یادماندنی از مسعود کیمیایی و با حضور بهروز وثوقی است که داستان مردی بیقید و بند از طبقهی ضعیف را روایت میکند که جایش را با یک نویسندهی پولدار عوض کرده و وارد زندگی اشرافی او میشود. همانند دیگر آثار کیمیایی این فیلم هم داستان عشق و جنون و نامردی است.
بخش بزرگی از ماندگاری این فیلم به خاطر ترانهی زیبای مرد تنهاست که شهریار قنبری آن را سروده و موسیقی دلفریب اسفندیار منفردزاده بر آن نقش بسته و با صدای فرهاد مهراد برای همیشه در ذهن ما تهنشین شده است. از کجای این موسیقی بگوییم که حق مطلب را ادا کرده باشیم؟ ترانهی دلنشین شهریار، موزیک روحانگیز منفردزاده یا صدای تکرار نشدنی فرهاد که با شنیدنش سکانس آکونیک انتهای فیلم از جلوی چشممان رد میشود، که بهروز وثوقی با سر و روی خونین، دلی شکسته و تنها بر روی موتور خود در خیابانها به هر سو کشیده میشود و در نهایت شاهد سرنوشت تلخش هستیم.
۲. پهلوانان نمیمیرند
- کارگردان: حسن فتحی
- آهنگساز: بابک بیات
- ترانهسرا: غزلیات دیوان شمس
- خواننده: محمد اصفهانی
- محصول: ۱۳۷۶
پهلوانان نمیمیرند سریالی پرطرفدار به کارگردانی مرحوم حسن فتحی بود که از لحاظ تاریخی به دوران قاجار مربوط میشد و پهلوانان ورزش زورخانهای و اتفاقات مرموز و ناگوار مربوط به مرگ آنها را به تصویر میکشید. بازیگران خوشنامی چون جمشید مشایخی، فخری خوروش، حمید مظفری و جمعی بزرگ از دیگر بازیگران در آن به نقشآفرینی میپرداختند.
موسیقی تیتراژ پایانی این سریال که برای طرفداران آن قطعا جزو به یادماندنیترینهاست از ساختههای زیبای مرحوم بابک بیات و با صدای محمد اصفهانی است. انتخاب سازهای این موسیقی همانند دیگر آثار بیات کاملا هوشمندانه بود. استفاده از ضرب و زنگ زورخانه حتی برای آنها که سریال را ندیدند میتواند تعریفی از حال و هوای آن باشد.
۳. پس از باران
- کارگردان: سعید سلطانی
- آهنگساز: سعید انصاری
- ترانهسرا: فریدون پوررضا
- خواننده: فریدون پوررضا
- محصول: ۱۳۷۹
سریال پس از باران محصول ۱۳۷۹ یکی دیگر از مجموعههای پرطرفدار آن سالها بود که از تلویزیون پخش میشد. داستان فیلم که بین زمان حال و گذشته در رفت و آمد بود، زندگی مردمان گیلان در زمان ارباب و رعیتی را به تصویر میکشید و قصد پردهبرداری از رازی داشت که سالها سربهمهر باقی مانده بود. از بازیگران این سریال میتوان به محمود پاکنیت، کتایون ریاحی، مرجان محتشم و بسیاری از هنرمندان دیگر اشاره کرد.
ترانهای که تیتراژ ابتدای فیلم را مزین میکرد، از ساختههای سعید انصاری بود که با ترانهی گیلانی و صدای گرم فریدون پوررضا شنیده میشد. ترانهی محزون این سریال با آنکه بسیار کوتاه بود، به قول پوررضا «فریاد جوامع شهرزده» و علیه کسانی بود که موسیقی محلی آنها را خراب کرده بودند. صدای باران و رعد و برقی در کنار آرشههای ویولون و صدای محزون پوررضا، با وجود ناآشنا بودن کلام ترانه، رنگ و بوی گیلان داشت و برای بسیاری از غیرگیلانیها از جمله دلایلی بود که آنها را به پای تماشای این سریال میکشاند.
۴. سام و نرگس
- کارگردان: ایرج قادری
- آهنگساز: بابک بیات
- ترانهسرا: اهورا ایمان
- خواننده: حمید حامی
- محصول: ۱۳۷۹
سام و نرگس فیلمی ساختهی ایرج قادری که برای مخاطبان یادآور بازیها و فیلمهای خود قادری قبل از انقلاب بود. این فیلم با بازی محمدرضا گلزار در نقش سام و نوشین حسینخوانی در نقش نرگس، داستان دو دوست را روایت میکند که یکی از آنها عاشق خواهر دیگری میشود و با فتنهای که از جانب رقیب عشقی سام شکل میگرد، برادر نرگس کشته، و سام به قتل او متهم میشود.
این ترانهی سوزناک که از بهترین و با یادماندنیترین همکاریهای مرحوم بابک بیات و حمید حامی است، برای سالها در گوشه و کنار شنیده میشد و هنوز هم مثل زمان اکران فیلم طراوت خود را حفظ کرده است.
۵. دستهای آلوده
- کارگردان: سیروس الوند
- آهنگساز: بابک بیات
- ترانهسرا: پیام پارسا
- خواننده: نیما مسیحا
- محصول: ۱۳۷۸
دستهای آلوده فیلمی با حضور ستارههای دههی ۷۰ مانند ابوالفضل پورعرب و هدیه تهرانی یکی از بهترین و متفاوتترین فیلمهای آن دوران بود. این فیلم به کارگردانی سیروس الوند داستان چهار جوان را روایت میکند که با نقشهای از پیش تعیین شده دست به سرقت میزنند و داستان یک مثلث عشقی هم در این میان جذابیت آن را دوچندان میکند.
ترانهی فراموش نشدنی پروانگی با صدای پرقدرت و زیبای نیما مسیحا و موسیقی تاثیرگذار بابک بیات، حال و هوای فیلم را به خوبی تداعی میکند. حزنی که در این موسیقی نهفته موازی با لحظات درام و عاشقانهی فیلم است.
- خالق دوستداشتنیترین ملودیهای سینما درگذشت
۶. پر پرواز
- کارگردان: خسرو معصومی
- آهنگساز: محمدرضا چراغعلی
- ترانهسرا: نیلوفر لاریپور
- خواننده: شادمهر عقیلی
- محصول: ۱۳۷۹
پر پرواز فیلمی پرحاشیه ساختهی خسرو معصومی با بازی شادمهر عقیلی و زیبا بروفه است که داستان درگیریهای یک موزیسین جوان (شادمهر عقیلی) برای گرفتن مجوز انتشار آلبومش را روایت میکند که مدام با درهای بسته مواجه میشود. پس از تلاشهای بسیار و ناکامیهای مداوم او تصمیم میگیرد از ایران برود.
این ترانه روایت کاملی از داستان فیلم ارایه میکند. داستان جوانی با استعداد که آیندهای روشن برای خودش متصور است و برای رسیدن به آرزوهایش قصد ترک وطن و دلبستگیهایش را دارد و ملتمسانه و محزون از معشوقش میخواهد «پر پروازش» را از او نگیرد.
۷. میم مثل مادر
- کارگردان: رسول ملاقلیپور
- آهنگساز: آریا عظیمینژاد
- ترانهسرا: اهورا ایمان
- خواننده: مهیار فاضلی
- محصول: ۱۳۸۵
میم مثل مادر از ساختههای مرحوم رسول ملاقلیپور، با بازی گلشیفته فراهانی، علی شادمان و حسین یاری داستان زنی را روایت میکند که از مجروحان بمباران شیمیایی سردشت بوده و شش سال بعد که در انتظار تولد فرزندش است، به توصیهی پزشک و به دلیل تاثیرات شیمیایی که میتواند برای کودک خطرناک باشد، مجبور به سقط میشود. سقط انجام نمیشود و او کودکی معلول با مشکلات تنفسی به دنیا میآورد که شروع داستان پر فراز و نشیب مادری تنها با فرزندی بیمار است.
ترانهی زیبای میم مثل مادر با صدای مهیار فاضلی و آهنگسازی آریا عظیمی نژاد فیلم را بیش از پیش دلنشین و در عین حال غمگین کرده است. ترانهی آن که کاری از اهورا ایمانی است، به کمال هرآنچه که هر فرزندی میتواند برای قدردانی از مادر به زبان بیاورد را ادا کرده است.
۸. خواهران غریب
- کارگردان: کیومرث پوراحمد
- آهنگساز: ناصر چشمآذر
- ترانهسرا: –
- خواننده: خسرو شکیبایی
- محصول: ۱۳۷۴
فیلم خواهران غریب از ساختههای زیبای کیومرث پوراحمد، داستانی اقتباسی از کتابی به همین نام نوشتهی اریش کستنر دربارهی دو خواهر دوقلو است که از بدو تولد و به خاطر جدایی والدینشان از هم جدا زندگی میکنند و کمکم و با نقشههای کودکانه دلیل در کنار هم قرار گرفتن والدینشان میشوند. خسرو شکیبایی، افسانه بایگان و پرویندخت یزدانیان از بازیگران این فیلم هستند.
ترانهی مادر من از ساختههای زیبای ناصر چشم آذر، با ملودی کودکانه و شاد و صدای گرم و دلنشین خسرو شکیبایی یکی از وزنههای سنگین در به یاد ماندنی شدن فیلم خواهران غریب است. این ترانه بارها و بارها در مناسبات مختلف و حتی در فیلمهای بعد از خود تکرار شد.
۹. سنتوری
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- آهنگساز: اردوان کامکار/ محسن چاوشی
- ترانهسرا: امیر ارجینی
- خواننده: محسن چاوشی
- محصول: ۱۳۸۵
یکی دیگر از فیلمهای پرحاشیهی این لیست سنتوری به کارگردانی داریوش مهرجویی و بازیهای به یادماندنی گلشیفته فراهانی و بهرام رادان است. داستان یک زوج جوان (علی و هانیه) را دنبال میکند که در خانوادههایی کاملا متفاوت بزرگ شدهاند و در کنسرت موسیقی علی (بهرام رادان) با یکدیگر آشنا میشوند و ازدواج میکنند اما زمان زیادی نمیگذرد که علی معتاد میشود و زندگی شیرینشان رفته رفته از هم میپاشد. این فیلم هیچوقت به اکران سینمایی دست پیدا نکرد و پس از کش و قوصهای فراوان و بهانهتراشیهای عجیب در سال ۸۹ مجوز اکران ویدیویی گرفت.
ترانهی سنگ صبور متعلق به محسن چاوشی است و بهرام رادان در این فیلم آن را لبخوانی میکند. این موسیقی غمنامهای است که علی فیلم سنتوری آن را برای خود میخواند و با صدای زیبای سنتور که خود به تنهایی برای این موسیقی کافی است، بر زخمهای زندگیاش مرحم میگذارد. این ترانه و به طبع آلبومی به همین نام که چاوشی در کارنامهاش دارد، نقطهی پرتاب او به سمت شهرت و محبوبیت بود.
۱۰. خط قرمز
- کارگردان: قاسم جعفری
- آهنگساز: پیروز ارجمند
- ترانهسرا: حسن عسگری
- خواننده: حسین ریاضیان
- محصول: ۱۳۸۱
سریال پرطرفدار و متفاوت خط قرمز که در نوع خود رقیب نداشت، سالهای ۸۰ و ۸۱ جمع زیادی از مردم را پای تلویزیون میکشاند. شاید این سریال از معدود برنامههای تلویزیون بود که از هر سنی و با هر سلیقهای مشتاق دیدنش بودند. داستان دربارهی چند جوان بود که برای فرار از مشکلاتشان، هر کدام با دلایل شخصی، تصمیم میگیرند از خانه فرار کنند و دل به جاده بزنند و به دنبال آرزوهایشان سفر کنند. از بازیگران این سریال میتوان به شهرام حقیقتدوست، شهرام عبدلی و پویا امینی اشاره کرد.
ترانهی تیتراژ پایانی این سریال که برای سالها ورد زبان مردم بود، به تنهایی برای روایت کل داستان آن کفایت میکند. حرف از امید و آرزوهایی به میان میآورد که هر جوانی در یک دورهی حساس به آن میاندیشد، از سرگذشت متفاوت هریک از همسفرهای داستان میگوید که هرکدام به دنبال کورسویی از دنیای خیالی که در سر دارد، از خانه فرار میکند و در نهایت از حسرت و غربتی میگوید که طبیعتا نتیجهی تصمیم خام هرکدام از این شخصیتهاست.
- ۹ دلیل که هانس زیمر تأثیرگذارترین آهنگساز سینماست
سریال بازی مرکب squid game محصول کره جنوبی تبدیل به یکی از پربیننده ترین سریال های دنیا شده است و در روزهای اول نمایش توانسته مخاطبان زیادی را با خود همراه کند. در ادامه لینک دانلود آهنگ فیلم بازی مرکب آورده شده است. برای دانلود آهنگ تیتراژ بازی مرکب و دانلود موسیقی متن بازی مرکب یکی از بهترین فیلم های نتفلیکس در حال حاضر با مینویسم همراه باشید.
دانلود آهنگ های فیلم بازی مرکب
بازی مرکب از شبکه نتفلیکس در حال پخش است. لینک دانلود آهنگ سریال بازی مرکب به کارگردانی هوانگ دونگ-هیوک و بازی جونگ جه، پارک هه سو، وی ها جون، جونگ هو یون، او یونگ سو، هو سونگ ته، انوپام تریپاتی و کیم جو ریونگ در ادامه اورده شده است.
دانلود آهنگ تیتراژ فیلم بازی مرکب fly me to the moon
fly me to the moon squid game
لینک دانلود
دانلود آهنگ سریال بازی مرکب pink soldiers
pink soldiers squid game
لینک دانلود
دانلود موسیقی متن فیلم بازی مرکب RoundVI
لینک دانلود
دانلود آهنگ اسکویید گیم (Wife, Husband and 4.56 Billion)
لینک دانلود
دانلود موسیقی متن سریال بازی مرکب (Way Back then)
لینک دانلود
دانلود آهنگ فیلم بازی مرکب (murder without violence)
لینک دانلود
دانلود آهنگ اسکویید گیم (i remember my name)
لینک دانلود
دانلود آهنگ squid game (قطعه Unfolded)
لیک دانلود
فیلمهایی که درباره دفاع مقدس ساخته شدهاند، همیشه طرفداران زیادی داشتهاند؛ چراکه دفاع مقدس بخشی از تاریخ اثرگذار و ارزشمند ایران است. در چهار دهه اخیر، کارگردانان بزرگ و معروف تلاش کردهاند تا به بهترین شکل دوران دفاع مقدس و اثرات آن را به مخاطب نشان دهند. در مطلب امروز، شما را با بهترین فیلم های دفاع مقدس؛ ۲۵ فیلم اثرگذار و ماندگار در تاریخ سینمای ایران آشنا میکنیم.
برای انتخاب این فیلمها، از نظرات مخاطبان و امتیاز فیلمها در IMDB استفاده کردهایم. برای آشنایی با این فیلمها، ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید.
۱. آژانس شیشهای
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۵۰ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۷٫۹ از ۱۰
ژانر: خانوادگی | اجتماعی
کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا
بازیگران اصلی: پرویز پرستویی، حبیب رضایی، رضا کیانیان، بیتا بادران، عزتالله مهرآوران
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
عباس یک ترکش در کنار شاهرگش دارد که یادگار دوران جنگ است. نرگس، همسر عباس، او را تشویق میکند تا برای مداوا به تهران بروند. آنها بهطور اتفاقی با کاظم روبهرو میشوند که همرزم عباس بوده و الآن مشغول مسافرکشی است.
هزینههای درمان عباس بالاست و پزشک تنها راهحل را در عمل جراحی سنگینی میداند که باید در لندن انجام شود. کاظم ماشینش را برای هزینههای درمان دوستش میفروشد. خریدار در پرداخت پول تأخیر دارد و کاظم برای متقاعدکردن رئیس آژانس هواپیمایی، مجبور میشود… .
این فیلم ترکیبی هنرمندانه از فضای اکشن و احساسی است. در ادامه، داستان شخصیتهای فیلم بهشیوهای غیرمنتظره در برابر هم قرار میگیرند. قابلپیشبینی نبودن فیلم بر جذابیتهای این اثر اضافه میکند و مخاطب را تا پایان ۱۱۰ دقیقه پای داستان نگه میدارد. اگر شما هم چنین فضایی را میپسندید، حتما این فیلم قدیمی ولی جذاب را نگاه کنید.
جوایز و دستاوردها
- سیمرغ بلورین بهترین فیلم؛
- نخل زرین بهترین تهیهکننده؛
- نخل زرین بهترین بازیگر مرد؛
- تندیس زرین بهترین موسیقی متن؛
- سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران؛
- سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه؛
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد.
۲. بازی بزرگان
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۱۶ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۷٫۸ از ۱۰
ژانر: خانوادگی | اجتماعی
کارگردان: کامبوزیا پرتوی
نویسنده: کامبوزیا پرتوی
بازیگران اصلی: رزگار محمدامین، رژان عمری، شادی قاضیپور
رده سنی: مناسب برای ۱۷ سال به بالا
درباره فیلم
مریم دخترک ۷سالهای است که در جریان تهاجم ارتش عراق به یکی از شهرهای کوچک مرزی در غرب کشور ایران دچار حادثه میشود. بخشی از مردم ساکن شهر سعی میکنند به شهرهای مجاور پناه ببرند. تعداد کمی از جوانان برای بازپسگیری شهر مقاومت میکنند. مریم در جریان این داستان، براثر ضربهای دچار بیهوشی میشود و زمانی که به هوش میآید… .
فضای این فیلم بسیار قوی و زیبا نمایش داده شده است. مخاطب احساس میکند در آن لحظه حضور دارد و احساسی که به مخاطب میدهد، میتواند تا مدتها در قلب او زنده بماند.
۳. شیار ۱۴۳
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۳۴ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۷٫۲ از ۱۰
ژانر: خانوادگی | اجتماعی
کارگردان: نرگس آبیار
نویسنده: نرگس آبیار
بازیگران اصلی: جواد عزتی، مریلا زارعی، مهران احمدی، گلاره عباسی
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
الفت مادری است که مانند بسیاری از مادران دوران دفاع مقدس فرزندش به جبهه رفته و منتظر بازگشت اوست. او باور دارد که یونس (پسرش) باید زنده باشد. خبر خوبی به الفت بانو میرسد، اما همراه با یک شک بزرگ. گویی امتحان بزرگی برای الفت در نظر گرفته شده است… .
این فیلم مخاطب را به فکر فرو میبرد. همهچیز کاملا ناب به تصویر کشیده شده است. با تماشای آن، زوایای تازهای از دوران جنگ را تجربه خواهید کرد. اگر بهدنبال یک فیلم در فضایی سراسر احساسی و با ساختی قوی هستید، شیار ۱۴۳ انتخاب خوبی است.
جوایز و دستاوردها
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین فیلم؛
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن؛
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن؛
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی؛
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری؛
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری؛
- برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران.
۴. حمله به اچ ۳
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۲۷ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۶٫۹ از ۱۰
ژانر: اکشن | جنگی
کارگردان: شهریار بحرانی
نویسنده: سید ناصر هاشمی
بازیگران اصلی: جعفر دهقان، محمد کاسبی، فرامرز شهنی، حسین یاری
رده سنی: مناسب برای ۱۷ سال به بالا
درباره فیلم
این فیلم روایت حمله نیروی هوایی ایران به ارتش اچ ۳ عراق در اردن است. عراق از ترس ایران نیروهای خود را در آنجا مستقر کرده بود. پایگاه اچ ۳ موردحمله ایران قرار میگیرد و… .
فضای اکشن و جلوههای ویژه این فیلم با اینکه محصول سال ۱۳۷۳ است، بسیار تأثیرگذار و قوی است. تماشای آن بعد متفاوتی از جنگ (نیروهای هوایی) را به مخاطب نشان میدهد. این فیلم تحسین مخاطبان خود را به همراه داشته است؛ چراکه رشادت نیروهای ایران را بسیار خوب به تصویر کشیده است.
۵. ایستاده در غبار
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۳۷ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۶٫۹ از ۱۰
ژانر: اکشن| جنگی
کارگردان: محمد حسین مهدویان
نویسنده: محمد حسین مهدویان
بازیگران اصلی: هادی حجازیفر، فرهاد فداکار
رده سنی: مناسب برای ۱۵ سال به بالا
درباره فیلم
فیلم ایستاده در غبار روایت زندگی احمد متوسلیان است. احمد دوران نوجوانی ساکت و آرامی را گذرانده و اکنون فرماندهای است که باید برای بازپسگرفتن خرمشهر با دشمن بجنگد.
این فیلم غبارآلود واقعیتهایی را به مخاطب نشان میدهد که بسیاری از آنها شنیده نشدهاند و بیش از آنچه که میدانیم، ما را با سختی دوران جنگ آشنا میکند. ایستاده در غبار فیلمی است سراسر از رشادت و احساس غرور.
جوایز و دستاوردها
- سیمرغ بلورین بهترین فیلم؛
- سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی؛
- سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس؛
۶. بوی پیراهن یوسف
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۳۴ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۶٫۷ از ۱۰
ژانر: اجتماعی| خانوادگی
کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا
بازیگران اصلی: نیکی کریمی، علی نصیریان، جعفر دهقان، شیرین بینا
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
پدری که با وجود تمام مدارک و شواهد نمیخواهد شهادت پسرش را بپذیرد، ماجرای این فیلم را شکل میدهد. ازطرفی دختری به نام شیرین از اروپا برگشته تا بهدنبال برادرش بگردد که او هم در جنگ حضور داشته است. در طول داستان، پدری که بهدنبال پسرش است با شیرین آشنا میشود و… .
فیلم بوی پیراهن یوسف با موسیقی متن قوی و داستانی تأثیرگذار، اثرات جنگ بر روح و بنیاد خانوادهها و فضای احساسی بازگشت اسرای دفاع مقدس را بهخوبی نشان میدهد.
۷. تنگه ابوقریب
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۳۳ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۶٫۵ از ۱۰
ژانر: اکشن | جنگی
کارگردان: بهرام توکلی
نویسنده: بهرام توکلی
بازیگران اصلی: جواد عزتی، حمیدرضا آذرنگ، امیر جدیدی، مهدی پاکدل
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
تنگه ابوقریب روایتی از دفاع گردان عمار یاسر، لشکر ۲۷ محمد رسولالله در برابر لشکرکشی رژیم بعث به فکه و شرهانی است. در آخرین روزهای جنگ، ارتش عراق باید از سد پایگاه عبور کند که به شکل تنگه است. آنها با مقاومت شدید نیروهای ایرانی مواجه میشوند که… .
فیلم تنگه ابوقریب مقاومت نیروهای ایران را بهخوبی نمایش داده است. فضای فیلم نزدیک به حس مخاطب است و گویی در آن گم میشوید. تنگه ابوقریب فیلمی است با لحظات ناب و بهیادماندنی.
جوایز و دستاوردها
- سیمرغ بلورین بهترین فیلم؛
- سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی؛
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد؛
- سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی؛
- سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی؛
- جایزه بهترین فیلم از پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت؛
- جایزه بهترین کارگردان از پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت؛
۸. کیمیا
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۲۷ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۶٫۵ از ۱۰
ژانر: خانوادگی | اجتماعی
کارگردان: احمدرضا درویش
نویسنده: احمدرضا درویش
بازیگران اصلی: خسرو شکیبایی، بیتا فرهی، رضا کیانیان، پریسا شاهنده
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
روزهای جنگ است و رضا همسرش را برای زایمان به بیمارستان میبرد. او در راه، اسیر میشود و همسرش هنگام تولد بچه فوت میکند. جراح بچه متولدشده را به فرزندی قبول میکند. ۹ سال از این ماجرا میگذرد و رضا از اسارت آزاد میشود. پس از آزادی، متوجه میشود که… .
این فیلم داستانی را دنبال میکند که نسبت به فیلمهای سینمای دفاع مقدس بسیار متفاوت است. مخاطب از هر لحظه این فیلم لذت میبرد. بازی عالی مرحوم خسرو شکیبایی در کیفیت این فیلم بسیار مؤثر است. بیشک دیدن فیلم کیمیا، شما را به دنیای جالب و بااحساسی خواهد برد.
جوایز و دستاوردها
- جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم فجر؛
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد؛
- سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه؛
- سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری.
۹. بهار در پاییز
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۴۰ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۶٫۲ از ۱۰
کارگردان: مهدی فخیمزاده
نویسندگان: ایرج رضایی | مهدی فخیمزاده
بازیگران اصلی: مهدی فخیمزاده، پرویز پورحسینی، فردوس کاویانی، ثریا حکمت، پوراندخت مهیمن
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
بمباران باعث مرگ پدر و مادر چهار برادر میشود. برادران بهدنبال جسد والدینشان میگردند، اما تنها با خانهای ویرانه روبهرو میشوند و… .
این فیلم حالوهوای دوران پس از جنگ را بهخوبی نشان میدهد. اثرات جنگ بر زندگی مردم و فضایی که بهناچار باید با آن روبهرو میشدند. فیلمی قوی با صحنههایی تأثیرگذار و تکاندهنده که ارزش دارد پای تمام لحظات آن بنشینیم و آن را تجربه کنیم.
۱۰. ۳۳ سال سکوت
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: ۵۱ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۶٫۲ از ۱۰
ژانر: مستند | اجتماعی
کارگردان: حسین شمقدری
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
ابوالفضل از جانبازان جنگی است. بهدلیل عدم حمایت مالی برای درمان دردهایش، به آلمان پناهنده میشود. بهراستی چه بر سر یک جانباز دردمند میآید؟
اگر به مستندی از واقعیت زندگی جانبازان علاقهمند هستید، حتما این فیلم را ببینید؛ فیلمی که واقعیتهای دیدهنشده را از زندگی کسانی به تصویر کشیده است که ما زندگی خود را مدیون آنها هستیم. ۳۳ سال سکوت مستندی است قوی با صحنههای تأثیرگذار.
۱۱. مهاجر
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۳۱ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۶٫۱ از ۱۰|
ژانر: اکشن | جنگی
کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا
بازیگران اصلی: علیرضا خاتمی، اصغر نقیزاده، سید ابراهیم اصغرزاده، علیرضا حیدری
رده سنی: مناسب برای ۱۷ سال به بالا
درباره فیلم
هواپیماهای بدون سرنشین که از روی زمین کنترل میشوند، برای انجام عملیات جنگی به محدوده دشمن نفوذ میکنند. برد این هواپیماها کم است و خلبانها مجبورند در نزدیکی دشمن مستقر شوند. در چنین وضعیتی… .
اگر عاشق صحنههای هیجانانگیز و اکشن از نوع جنگی هستید که با واقعیتهای دفاع مقدس هم گره خورده است، فیلم زیبای مهاجر را از دست ندهید.
جوایز و دستاوردها
- سیمرغ بلورین بهترین فیلم؛
- سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه؛
- سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری؛
- سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن؛
- سیمرغ بلورین بهترین پوستر؛
- دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه؛
- تندیس بهترین کارگردانی در سومین دوره جشنواره دفاع مقدس؛
- دیپلم افتخار ویژه هیئت داوران بهترین تهیهکنندگی در سومین دوره جشنواره دفاع مقدس؛
- تندیس بهترین فیلمبرداری در سومین دوره جشنواره دفاع مقدس؛
- تندیس بهترین جلوههای ویژه در سومین دوره جشنواره دفاع مقدس.
۱۲. آباجان
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۱۴ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۶٫۱ از ۱۰
ژانر: خانوادگی | اجتماعی
کارگردان: هاتف علیمردانی
نویسنده: هاتف علیمردانی
بازیگران اصلی: فاطمه معتمدآریا، سعید آقاخانی، حمیدرضا آذرنگ، شبنم مقدمی
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
در دوران جنگ، چه بر سر زندگی اجتماعی مردم ایران آمد؟ آباجان روایتی از شرایط اجتماعی یک خانواده در زنجان است. این خانواده از اثرات ناشی از جنگ آسیب دیدهاند و تا مرز فروپاشی پیش میروند… .
آباجان فیلمی است که با صحنهسازیهای فوقالعاده اثرگذار، زندگی مردم در دوران جنگ را به مخاطب نشان میدهد. فیلمی با ژانر اجتماعی و خانوادگی که با بازی خوب فاطمه معتمدآریا بیشتر بر دل مخاطب مینشیند.
جوایز و دستاوردها
- بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره فیلم فجر.
۱۳. به نام پدر
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۳۶ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۶ از ۱۰
ژانر: خانوادگی | اجتماعی
کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا
بازیگران اصلی: پرویز پرستویی، افشین هاشمی، کامبیز دیرباز
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
روایت پدری بسیجی و دخترش که در راستای جمعآوری مینهای بهجامانده از جنگ مجروح میشود و… .
روایتی تأثیرگذار با بازی زیبای پرویز پرستویی از اثرات جنگ بر زندگی مردم عادی. صحنههایی ساده، آرام و قابی که بیش از یک روایت است و شما را با خود همراه میکند.
جوایز و دستاوردها
- سیمرغ بلورین بهترین فیلم؛
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد؛
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن؛
- سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی.
۱۴. میهمان داریم
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۳۶ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۵٫۸ از ۱۰
ژانر: خانوادگی | اجتماعی
کارگردان: محمدمهدی عسگرپور
نویسنده: محمدمهدی عسگرپور
بازیگران اصلی: پرویز پرستویی، آهو خردمند، سهیلا گلستانی، بهروز شعیبی
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
سه فرزند ابراهیم و فخری در جنگ شهید شدهاند و فرزند چهارم جانباز و قطع نخاع است. این پدر و مادر تصمیم میگیرند فرزند جانباز را از آسایشگاه به خانه بیاورند تا از او مراقبت کنند. در همین زمان… .
این فیلم اجتماعی از اثرات جنگ بر روابط و خانوادهها صحبت میکند. فیلمی با ماجرایی بههمپیوسته و اثرگذار. داستانی قوی که مخاطب را تا آخرین لحظه جذب خواهد کرد.
جوایز و دستاوردها
- برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم آسیایی.
۱۵. برج مینو
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۱۵ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۵٫۶ از ۱۰
ژانر: اکشن | جنگی
کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا
بازیگران اصلی: علی نصیریان، نیکی کریمی، علی مصفا، محمدرضا شریفینیا
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
مینو و موسی بهتازگی ازدواج کردهاند. آنها در حال چیدن خانه جدیدشان هستند که شرایط طوری پیش میرود که موسی باید به جایی برود؛ اما او دوست ندارد چنین اتفاقی بیفتد، چراکه مقصد یادآور دوران و خاطرات جنگ است… .
فیلمی که فرار آسیبدیدگان جنگ از روبهرو شدن با خاطرات را بهخوبی نمایش داده است. اثری احساسی و روایتی زیبا از دفاع مقدس و جنگ ایران با عراق.
جوایز و دستاوردها
- برنده سیمرغ بلورین نمونه فیلم.
۱۶. پنجه در خاک
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۳۴ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۵٫۵ از ۱۰
ژانر: اکشن | جنگی
کارگردان: ایرج قادری
نویسنده: ایرج قادری
بازیگران اصلی: افسانه بایگان، اکبر عبدی، بهزاد رحیمخانی، پروین سلیمانی
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
سربازان عراقی میخواهند تمام مردان یک روستا را به جبهه ببرند؛ اما این افراد خود را ایرانی میدانند و میخواهند شبانه فرار کنند. عراقیها این مسئله را متوجه میشوند و… .
هیجان و ترس را یکجا در این فیلم تماشا کنید. روایتی از دوران دفاع مقدس، آن هم در ترسناکترین حالت ممکن. جلوههای ویژه قوی و صحنههای تأثیرگذار این فیلم بهقدری قوی است که شما را تا آخرین لحظه پای داستان حفظ میکند و تا مدتها در ذهنتان باقی خواهد ماند.
۱۷. ضدگلوله
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۴۴ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۵٫۳ از ۱۰
ژانر: خانوادگی | کمدی
کارگردان: مصطفی کیایی
نویسنده: مصطفی کیایی
بازیگران اصلی: مهدی هاشمی، مسعود کرامتی، ژاله صامتی، سعید آقاخانی، محسن کیایی
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
این فیلم کمدی روایت مردی است که در دوران جنگ، مشغول فروش فیلمهای لسآنجلسی است. او متوجه میشود توموری در سر دارد و… .
شاید بد نباشد که در کنار حقیقت جنگ، بتوانیم واقعیتهای زندگی آن دوران را در قالب طنز تماشا کنیم. از این جهت که فیلم ضدگلوله ژانری کمدی دارد، برای تجربه حالوهوای متفاوت دفاع مقدس در قاب طنز، آن را به علاقهمندان بهترین فیلم های دفاع مقدس پیشنهاد میکنیم.
جوایز و دستاوردها
- دیپلم افتخار بهترین فیلم؛
- سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه.
۱۸. دلتنگیهای عاشقانه
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۲۶ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۴٫۸ از ۱۰
ژانر: خانوادگی | اجتماعی
کارگردان: رضا اعظمیان
نویسنده: رضا اعظمیان
بازیگران اصلی: محمدرضا فروتن، میترا حجار، رؤیا تیموریان، شاهرخ فروتنیان
رده سنی: مناسب برای ۱۵ سال به بالا
درباره فیلم
این فیلم روایت زندگی شهید سید منوچهر مدق و فرشته ملکی (همسر شهید) است؛ زوجی که پس از بازگشت از ماهعسل متوجه میشوند عراق به ایران حمله کرده است… .
دلتنگیهای عاشقانه داستانی است که نام آن بهترین توصیف از این روایت است. جنگ و حضور ناباورانه آن در زندگی چه بر سر ما میآورد؟ این فیلم احساسی با داستان قوی و تأثیرگذار را به کسانی پیشنهاد میکنیم که دوست دارند زندگی اجتماعی و کنارآمدن مردم با جنگ را بهتر لمس کنند.
۱۹. گارد ویژه
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۳۲ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۴٫۷ از ۱۰
ژانر: اکشن | هیجانانگیز
کارگردان: پرویز صبری
نویسندگان: پرویز صبری و محمد آفریده
بازیگران اصلی: محمدرضا کسرایی، امین حیایی، کاظم افرندنیا، بهمن دان
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
رژیم عراق میخواهد نوعی گاز شیمیایی را که برای آفت گیاهی ساخته شده است، بر روی مردم امتحان کند… .
صحنههای اکشن و هیجانانگیز و البته نفسگیر این فیلم بسیار زیاد است و مخاطب از دیدن آن لذت خواهد برد. تماشای این فیلم نفسها را در سینه حبس میکند. ماجرای آن قابلپیشبینی نیست و هر لحظه امکان دارد که یک فاجعه رخ دهد. علاقهمندان به هیجان و روایتهای تاریخی و اکشن میتوانند از این فیلم لذت ببرند.
۲۰. سیزده ۵۹
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۲۹ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۴٫۶ از ۱۰
ژانر: اکشن | جنگی
کارگردان: سامان سالور
نویسنده: سامان سالور
بازیگران اصلی: پرویز پرستویی، جمشید مشایخی، صابر ابر، فرهاد اصلانی، شاهرخ فروتنیان، مهران احمدی
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
این فیلم روایت جانبازی است که به کما رفته است و زمانی که به هوش میآید، با دنیای متفاوتی مواجه میشود.
مشکلات و دغدغههای جانبازان و خانوادههایشان را میتوان بهخوبی در این فیلم دید. زندگی پر از رنج کسانی که بهخاطر وطن جنگیدند. شاید یک فیلم با داستان غنی و تأثیرگذارش، بتواند کمی چشمهای همه را درمورد این عزیزان بازتر کند و مخاطب را به آنچه که تجربه نکرده است، آگاه کند. بیشک این فیلم را میتوانیم یکی از مؤثرترین و بهترین فیلم های دفاع مقدس بدانیم.
۲۱. ارابه مرگ
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۲۹ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۴٫۵ از ۱۰
ژانر: اکشن | جنگی
کارگردان: رضا قهرمانی
بازیگران اصلی: فرامرز قریبیان، شهرام زرگر، فاطمه صامتی، جمشید جهانزاده، رضا فیاضی
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
سروان یاوری باید محمولههای نظامی را به جبهه برساند. او هنگام انجام مأموریت، توسط نیروهای نفوذی دشمن دچار مشکل میشود و… .
جنگ در کنار تمام همبستگیها، همیشه از بابت نفوذ دشمن مسئلهساز بوده است. این فیلم روایتی تلخ و واقعی از دوران دفاع مقدس با داستانی قوی و صحنههای اکشن و جذاب است. بیشک از دیدن این فیلم خاص لذت خواهید برد.
۲۲. اخراجیها (۱)
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۴۳ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۴٫۵ از ۱۰
ژانر: کمدی | اکشن
کارگردان: مسعود دهنمکی
نویسنده: مسعود دهنمکی
بازیگران اصلی: اکبر عبدی، امین حیایی، کامبیز دیرباز، محمدرضا شریفینیا
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
مجید عاشق دختر میرزا میشود؛ اما میرزا به او میگوید تا زمانی که سربهراه نشود، اجازه نمیدهد با دخترش ازدواج کند. مجید برای اثبات خودش میخواهد به جبهه برود و دوستانش نیز با او همراه میشوند. علیرغم تمام مخالفتها، با وساطت میرزا و یکی از بزرگان، آنها را به پادگان آموزشی میفرستند و… .
اخراجیها فیلمی از دفاع مقدس در قالب طنز است که مخاطب را میخنداند و روزهای سخت و پر از رنج دفاع مقدس را به زیبایی هرچه تمامتر به تصویر میکشد. این فیلم را میتوان بارها و بارها دید و از آن لذت برد.
۲۳. مرز
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۴۹ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۴٫۲ از ۱۰
ژانر: اکشن | جنگی
کارگردان: جمشید حیدری
نویسنده: سیروس الوند
بازیگران اصلی: سعید راد، آهو خردمند، داوود رشیدی، مهری ودادیان، عزتالله رمضانیفر
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
اهالی یک روستای مرزی در شرایط بحرانی قرار میگیرند. جنگ به آنها نزدیک شده است و ریشسفید روستا مردم را به مقاومت دعوت میکند. یک استوار اخراجی ارتش با نام مختار به مردم آموزشهای نظامی میدهد. مختار همان کسی است که مردم روستا از او خوششان نمیآید و… .
این فیلم داستانی متفاوت از دفاع مقدس دارد؛ بهدور از کلیشه و با صحنههای اکشن قوی. این فیلم بهقدری داستان گیرایی دارد که مخاطب تا آخرین لحظه نمیتواند از آن چشم بردارد.
۲۴. دو چشم بیسو
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۳۶ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۴٫۱ از ۱۰
ژانر: تاریخی
کارگردان: محسن مخملباف
نویسنده: محسن مخملباف
بازیگران اصلی: محمد کاسبی، مجید مجیدی، رضا چراغی
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
باورهای مذهبی در دوران دفاع مقدس، در این فیلم به نمایش درآمده است. پسر نابینایی که در حرم امام رضا (ع) شفا مییابد و… .
ترکیب باورهای مذهبی با دوران دفاع مقدس، این اثر را به فیلم تأثیرگذاری تبدیل کرده است. این فیلم مخاطب را با خود به تاریخ گذشته میبرد و داستان قوی و بههمپیوستهای دارد که از دیدن آن لذت خواهید برد.
۲۵. ضربه طوفان
مشخصات فیلم
مدتزمان فیلم: یک ساعت و ۲۱ دقیقه
امتیاز IMDB: امتیاز ۳٫۹ از ۱۰
ژانر: اکشن | ماجراجویی
کارگردان: علی قویتن
نویسنده: عبدالله اسفندیاری
بازیگران اصلی: جمشید هاشمپور، مرجانه گلچین، کاظم افرندنیا، فرهاد خانمحمدی
رده سنی: مناسب برای ۱۳ سال به بالا
درباره فیلم
طوفان همسر و فرزندش را در جنگ از دست داده است. او پس از سالها به آرامشی نسبی میرسد؛ اما متوجه میشود که قرار است یک خائن به کشور از زندان آزاد شود که در زمان جنگ، خیانت بزرگی را مرتکب شده است. طوفان نقشه انتقام از این خیانتکار را در ذهنش شکل میدهد و …
اگر به دیدن فیلمی اکشن و ماجراجویانه علاقهمند هستید، حتما این فیلم را ببینید. ضربه طوفان روایتی اثرگذار با داستانی قوی و بهدور از کلیشه است که مخاطب را تا آخرین لحظه جذب خود خواهد کرد.
بهترین سایتهای تماشای آنلاین فیلم و سریال؛ سینما در دستان شما
تاکنون کدامیک از این فیلمها را دیدهاید؟ آیا فیلمی هست که ما از قلم انداخته باشیم؟ بهترین فیلم های دفاع مقدس که تابهحال دیدهاید، کدام بودهاند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.