تکنولوژی

شارژر بی سیم بخریم یا نه؟ بررسی مزایا و معایب

بعد از ورود جدیدترین تکنولوژی ها به بازار، دنیایی از اخبار و اظهار نظرها درباره آن محصول یا فناوری را می توان شنید. نظرهایی که ممکن است در اغلب موارد چندان هم درست نباشند. در این میان فناوری های جدیدی که با تلفن همراه در ارتباط هستند بیشتر در معرض این گفت و گوها قرار دارند. ما به عنوان مشتری باید همه جوانب و ادعاهای درست و غلط را بررسی کنیم و بعد تصمیم به خرید بگیریم.

شارژر بی سیم یکی از گجت هایی است که اطلاعات ضد و نقیضی از آن وجود دارد. عده ای عقیده دارند که معایب آن بیشتر از مزایایش است. با ما در این مطلب همراه باشید تا بررسی کنیم آیا استفاده از شارژر بی سیم ضرر دارد یا نه؟

شارژر بی سیم چگونه کار می کند؟

شارژر وایرلس یا بی سیم یک تکنولوژی جدید است که شاید در سال های نه چندان دور در انتظارش بودیم و تصور می کردیم به این زودی ها در سبد خریدمان قرار نخواهد گرفت. اما این باور چندان درست نبود و حالا می توانیم انواع مدل های شارژر بی سیم را با طرح های متفاوت و متناسب با تلفن همراه خود بخریم. شارژر وایرلس در حقیقت کاملا بی سیم نیست. به این معنا که خود شارژر باید به وسیله پریز و برق به شارژ متصل شود. اما با قرار دادن تلفن همراه روی آن دیگر نیازی به اتصال شارژر به گوشی موبایل نخواهد بود. این صفحه با کمک ایجاد یک میدان مغناطیسی دستگاه تلفن همراه شما را به سادگی شارژ می کند.

شارژر بی سیم هوشمند می تواند از طریق گیرنده های مغناطیسی و بعد از ارتباط با سیگنال های تلفن همراه، میزان شارژ آن را بررسی کند. به همین دلیل با کامل شدن شارژ تلفن همراه و به منظور جلوگیری از آسیب دیدن باطری فرآیند شارژ متوقف می شود.

شارژر وایرلس دشمن باطری نیست

تصور کنید که تلفن همراه خود را روی دستگاه شارژ بی سیم قرار داده اید و فراموش کرده اید که آن را  بعد از شارژ کامل از روی صفحه شارژر بردارید. در این موقعیت اولین چیزی که به ذهنتان می رسد نگرانی برای باطری است. این تصور را بارها شنیده ایم که گوشی همراه را نباید بعد از شارژ کامل در شارژ نگه دارید. تصوری که کاملا اشتباه است.

باطری های تلفن همراه ما از جنس لیتیوم یونی هستند و به فناوری هوشمند مجهز شده اند. تفاوتی ندارد که با شارژرهای معمولی مانند شارژر هواوی یا سامسونگ در حال شارژ تلفن همراه هستید با شارژر بی سیم دارید؛ بعد از شارژ کامل، فرآیند شارژ خود به خود متوقف می شود. با توجه به این موضوع می توان گفت شارژرهای وایرلس نیز اثری منفی بر باطری تلفن همراه شما نمی گذارند.

ضررهای شارژر بی سیم برای موبایل؛ شایعه یا واقعیت؟

شارژرهای بی سیم هم مانند دیگر وسایل الکترونیک هم شامل فرصت هستند و هم هزینه. پس تصور نکنید که این دستگاه سراسر خوبی یا برعکس سرشار از ایراد است. خوب یا بد بودن این وسیله کاملا به انتظار شما از شارژر تلفن همراه و میزان وابستگی شما به تکنولوژی بازمی گردد. اما حتما شنیده اید که این دستگاه به باطری موبایل شما آسیب میزند. جمله ای که بیشتر شبیه به یک شایعه است.

خطر گرمای باطری هنگام شارژ

یکی از باورهایی که درباره شارژر بی سیم میان مردم رایج است، این است که این دستگاه باعث گرم شدن بیش از حد باطری می شود و این موضوع می تواند خطراتی را به دنبال داشته باشد. این باور نیز چندان درست نیست. اگر دقت کنید متوجه می شوید که موبایل شما بعد از استفاده از شارژر معمولی هم به دمای بالاتری می رسد.

اگر تلفن همراه شما مشکل اساسی در باطری خود نداشته باشد، ایجاد گرما بعد از استفاده از شارژر طبیعی است. یکی از مزایای شارژرهای همراه این است که کار با تلفن همراه هنگام اتصال به شارژر عملا ممکن نیست یا بسیار دشوار است. به همین دلیل دمای باطری بر اثر استفاده هنگام اتصال به شارژر بالاتر نمی رود.

شارژر بی سیم چه ضرری برای سلامت انسان دارد؟

میدان مغناطیسی همانگونه که زندگی ساده تری را به ما هدیه کرده است، ممکن است مشکلاتی را هم برایمان به همراه داشته باشد. یکی از این مشکلات تحت تاثیر قرار دادن سلامت است. تحقیقات نشان داده که وجود میدان مغناطیسی در محل زندگی ممکن است باعث ایجاد آسیب هایی در مغز انسان شود.

شارژرهای بی سیم هم به وسیله این میدان مغناطیسی فرآیند شارژ موبایل را پیش می برند. اما خبر خوب این است که قدرت این میدان چندان هم قوی نیست و می توان امواج آن را هم ردیف با ده ها وسیله دیگر که هرروز در اطرافمان قرار دارد دانست. اگر نگران این میدان مغناظیسی هستید، سعی کنید هنگام خواب موبایل و شارژر وایرلس را در فاصله دورتری از اتاق خواب قرار دهید.

نبرد میان خرید شارژر بی سیم و معمولی

بعد از بررسی همه مزایا و معایب فنی شارژرهای وایرلس، میان دوراهی خرید آن ها و یا استفاده از شارژر معمولی موبایل خود قرار خواهید گرفت. در این مرحله وقت آن رسیده که انتظارات خود را در نظر بگیرید. شکل ظاهری، راحتی در حمل و نقل و قیمت از فاکتورهایی است که حتما باید به آن ها توجه کنید. مثلا اگر تلفن همراه شما آیفون است، بهتر است قیمت شارژر اپل را با شارژر بی سیم مناسب موبایل خود مقایسه کنید تا تصمیم به صرفه تری بگیرید.

برای تماشای مدل های متنوع و بررسی ویژگی های آن ها به یک مرجع کامل و متنوع نیاز دارید. فروشگاه تخصصی جانبی یک بستر مناسب برای دیدن محصولات، مقایسه و خرید آن ها است. به این فروشگاه آنلاین سر بزنید و یک خرید لذت بخش را تجربه کنید.

**این محتوا تبلیغاتی است**

اگر در حال حاضر یک گجت جدید بخرید، به احتمال زیاد متوجه خواهید شد که از شارژ بی سیم پشتیبانی می کند. این فناوری بدون کابل به طور گسترده توسط اکثر شرکت های فناوری مصرف کننده مورد استفاده قرار گرفته است و در انواع دستگاه ها از تلفن و تبلت گرفته تا ساعت های هوشمند و هدفون در دسترس است.

با این حال، اینکه دستگاه جدید شما از شارژر های بی سیم پشتیبانی می کند، لزوما به این معنا نیست که باید هر بار که نیاز به شارژ وسایل الکترونیکی خود دارید، از آن استفاده کنید. هر دو استاندارد مزایا و معایب خود را دارند، از جمله سرعت، راحتی و کارآیی انرژی.

مزایای شارژر سیمی

شارژر بی سیم بهتر است یا سیمی؟

در حالی که شارژ بی سیم فناوری جدیدتر و به ظاهر خنک تر است، این ابزار ها را سریع تر از بین می برد، شارژ سیمی هنوز مزایای زیادی دارد. به عنوان مثال، سامسونگ گلکسی اس 22 حداکثر 25 وات را از طریق شارژر معمولی و حداکثر 15 وات را از طریق بی سیم پشتیبانی می کند.

این تفاوت های سرعت از دستگاهی به دستگاه دیگر متفاوت است، اما شارژ سیمی تقریبا همیشه سرعت قابل توجهی را افزایش می دهد. اگر می خواهید هر چه سریع تر سطح باتری را بالا ببرید، شارژر خوب شما بهترین راه است. سرعت شارژ بی سیم با گذشت زمان در حال افزایش است، اما سرعت شارژ سیمی نیز افزایش می یابد.

دوم اینکه شارژ بی سیم انرژی بیشتری مصرف می کند و کارآیی کمتری دارد. ریاضیات نشان می دهد که شارژر های بی سیم تقریبا به 50 درصد انرژی بیشتر برای شارژ کامل تلفن نیاز دارند، اما این میزان بین دستگاه ها و شارژر ها متفاوت است. اگر مراقب قبض های برق هستید یا می خواهید ردپای کربن خود را به حداقل برسانید، این نکته ای است که باید به خاطر داشته باشید.

همچنین در نظر داشته باشید که شارژ بی سیم معمولا مستلزم صرف هزینه بیشتر است. اکثر گجت ها حداقل با یک کابل شارژ در جعبه عرضه می شوند، اگر نه یک آداپتور کامل، در حالی که باید برای یک شارژر بی سیم هزینه بیشتری بپردازید، که معمولا بین 15 تا 40 دلار است.

در نهایت، در بیشتر سناریوها، استفاده از تلفن ها یا تبلت ها در هنگام شارژ آسان تر است، اگر با کابل به برق متصل باشند.

مزایای شارژر بی سیم

واضح ترین مزیت شارژ بی سیم و آن چیزی که بلافاصله متوجه آن خواهید شد، راحتی است: به جای جستجوی کابل در فضای کوچک بین تخت و میز خواب، فقط دستگاه خود را روی یک پد یا پایه قرار می دهید؛ همچنین اگر با دستگاه خود هنگام شارژ  زیاد حرکت می کنید، بسیار ساده تر است که آن را بردارید و دوباره آن را پایین بیاورید تا اینکه هر بار آن را از برق بکشید و دوباره وصل کنید.

در مورد تطبیق پذیری شارژ بی سیم نیز باید گفت، با توجه به اینکه اپل واچ یکی از استثنا های قابل توجه است، تقریبا هر ابزاری که از این فناوری پشتیبانی می کند از استاندارد Qi استفاده می کند. این بدان معناست که می توانید از یک پد شارژ برای تلفن های مختلف، تبلت ها و هدفون های مختلف استفاده کنید، بنابراین می توانید همه آن کابل های دنباله دار را با یک پد شارژ جایگزین کنید.

گاهی اوقات تولیدکنندگان استاندارد های شارژ بی سیم خود را ایجاد می کنند تا شرایط را برای مشتریان خود راحت تر کنند. این همان کاری است که اپل با استاندارد MagSafe معرفی شده با آیفون 12 انجام داد. از یکسری آهنربا استفاده می کند تا مطمئن شود شارژر های بی سیم می توانند در جای خود محکم شوند و تا حد امکان انرژی را به بهترین شکل ممکن ارائه دهند، اما اگر نمی خواهید مجبور نیستید به خرید شارژر های اپل بچسبید، زیرا اشخاص ثالث نیز لوازم جانبی مختلفی را تولید کرده اند که از این استاندارد پشتیبانی می کنند.

صرف نظر از مزایا و معایب آن ها، هیچ برنده عینی واقعی در نبرد بین شارژر های سیمی و بی سیم وجود ندارد. این واقعا به انواع دستگاه هایی که استفاده می کنید، استاندارد های مختلفی که پشتیبانی می کنند و مدت زمانی که طول می کشد تا باتری کامل شارژ شود، بسته به شارژری که استفاده می کنید، بستگی دارد.

این به ابزار هایی که دارید و نحوه استفاده از آن ها نیز بستگی دارد. ممکن است بخواهید از تبلت خود در حین شارژ شدن استفاده کنید، به این معنی که شارژ با سیم منطقی تر است. اما در مورد هدفون ها این انتخاب بی اهمیت است، شما نمی توانید در حین شارژ از آن ها استفاده کنید، زیرا آن ها در جعبه خود خواهند بود.

همچنین هیچ چیز مانع از استفاده از هر دو روش در دستگاه هایتان نمی شود، اما دانستن مزایا و معایب به شما کمک می کند تصمیمی آگاهانه بگیرید. شاید شارژ سیمی در خانه در طول شب و شارژ بی سیم در دفتر برای شما منطقی باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران