تکنولوژی

چگونه فولدرهای باز را پس از خاموش یا ری استارت کردن کامپیوتر به صورت خودکار باز کنیم؟

تاکنون پیش آمده که هنگام کار با ویندوز ناگهان صفحه مانیتور آبی رنگ شود و در جستجوی این باشید که علت آبی شدن صفحه ویندوز چیست؟ به این مورد صفحه آبی مرگ ویندوز گفته می شود و  از آن با اصطلاح BSoD یاد می شود. در این مواقع معمولا از ما خواسته می شود که ویندوز را ریستارت کنیم. در این مقاله از میزبان فا مگ تصمیم داریم به علت آبی شدن رنگ صفحه مانیتور و نحوه رفع آن را بررسی کنیم.

صفحه آبی صفحه مرگ در ویندوز چیست؟

در ویندوز 10 صفحه آبی مرگ (BSoD) با نام های صفحه آبی یا بخش خرابی سیستم نیز شناخته می شود. زمانی صفحه آبی مرگ در ویندوز را می بینید که یک خطای اساسی رخ می دهد و سیستم قادر به پردازش و ترمیم خودکار نیست. معمولاً این صفحه هنگام بروزرسانی به نسخه جدید ویندوز، هنگام بالا آمدن ویندوز یا به طور ناگهانی هنگام استفاده از رایانه نمایش داده می شود. در این حالات با صفحه ای مشابه تصویر زیر مواجه خواهید شد.

چرا صفحه کامپیوتر آبی میشود؟

همان طور که در بالا اشاره شد، دلایل متعددی برای نمایش صفحه آبی رنگ در ویندو وجود دارد. ولی ما باید نسبت به آخرین تغییراتی که ایجاد کرده ایم عیب یابی انجام بدهیم دلایل اصلی به وجود آمدن صفحه آبی می تواند یکی از موارد زیر باشد:

  1. درگیری های سخت افزاری
  2. داغ کردن اجزای کیس
  3. مشکل در RAM
  4. مشکل در تنظیمات BIOS
  5. خطا های هارد درایو
  6. اشکال در اتصالات قسمت های مختلف سیستم
  7. سنگین بودن بازی یا برنامه اجرایی
  8. و…

در ادامه به بررسی مشکل صفحه آبی مرگ ویندوز و روش های رفع آن خواهیم پرداخت.

رفع خطای صفحه آبی در ویندوز

برای حل مشکل صفحه آبی در ویندوز یا همان صفحه مرگ راه های متعددی وجود دارد اولین و مهمترین کار این است که هنگام پیش آمدن این مشکل به چیزی دست نزنید و سپس بسته به ناگهانی بودن این مسئله یا آخرین تغییراتی که قبل از نمایش این صفحه انجام داده اید، می توانید یکی از این راه ها را انتخاب و پیگیری های لازم را انجام دهید.

1- مشکلات سخت افزاری

مشکلات سخت افزاری غالباً با پیغام خطای “IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL” نمایش داده می شود. این ارور به معنی ناسازگاری یکی از قطعات با بقیه اجزا می باشد.

2- داغ کردن اجزای کیس

داغ کردن اجزای داخلی ممکن است دلیل دیگری برای پیش آمدن صفحه آبی در ویندوز باشد. می توانید با اضافه کردن فن و خنک کردن سیستم این مشکل را حل کنید!

3- مشکل در رم

مشکلات رم سیستم با پیام “BAD_POOL_HEADER” گزارش می شود و به احتمال زیاد اتصالات رم شما مشکل پیدا کرده است که در این صورت یا اتصال قطعه شل شده یا دارای مشکل است بر همین اساس موجب نمایش صفحه آبی مرگ در ویندوز می شود.

4- مشکل در تنظیمات BIOS

ایجاد تغییرات در تنظیمات BIOS ممکن است عامل ایجاد صفحه آبی مرگ در ویندوز باشد. تنظیمات بایوس بسیار حساس است و اعمال تغییرات در چنین تنظیماتی خطرناک است مگر اینکه بدانید دقیقاً چه کاری انجام می دهید. در صورتی که در آن تغییرات ایجاد کرده اید تنظیمات را ریست کنید. تغییرات بایوس شایع ترین علت آبی شدن صفحه ویندوز می باشد.

5- خطا های هارد درایو

گاهی بروز مشکل در هارد کامپیوتر می تواند علت آبی شدن صفحه ویندوز یا همان صفحه مرگ باشد. مشکلاتی مثل خرابی در قطعات هارد یا اتصال کابل هارد به مادربورد می تواند دلیل این موضوع باشد. پس باید تجهیزات سیستم را مورد بررسی قرار دهید.

6- وجود مشکل در منبع تغذیه یا همان پاور

یکی دیگر از علت های مشکل آبی شدن ویندوز کافی نبودن تغذیه و برق در سیستم است. در صورت بروز این مشکل باید قطعه تغذیه را عوض کنید.

7- سنگین بودن بازی یا برنامه اجرایی

اگر در زمان استفاده از بازی یا برنامه ای با مشکل blue screen در ویندوز مواجه شدید باید بدانید این بازی با برنامه برای سیستم شما سنگین است! پس امکان استفاده از آن را نخواهید داشت.

8- جدا کردن حافظه ها و قطعات جانبی

گاهی اوقات، ممکن است بعد از اتصال یک سخت افزار جدید (مانند کارت گرافیک یا دستگاه USB) یک پیام تحت عنوان Blue Screen of Death را ببینید. در چنین حالتی سه دلیل برای بروز مشکل صفحه آبی رنگ وجود دارد:

  1. سخت افزار با نسخه ویندوز سازگار نیست.
  2. سخت افزار خراب است.
  3. بنابه دلایلی سیستم سعی در نصب درایور اشتباه دارد.

9- وجود ویروس در ویندوز

بعضی ویروس ها می توانند عامل مشکل آبی شدن صفحه یا  Blue screen of Death شوند. خصوصاً ویروسی هایی که بخش بوت را آلوده می کنند. برای از بین بردن این گونه ویروس ها و کافیست یک آنتی ویروس خوب نصب کنید.

10- راه اندازی مجدد در حالت امن یا Safe mode

اگر صفحه آبی باعث می شود که شما نتوانید از محیط معمولی ویندوز استفاده کنید کافیست کامپیوتر را با حالت safe mode بالا بیاورید و به وسیله Safe mode صفحه آبی ویندوز را عیب یابی کنید. برای اجرای Safe mode یا حالت امن در ویندوز کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. استارت منو را بزنید و به قسمت ریستارت ویندوز بروید.
  2. دکمه Shift را نگه دارید و روی ریستارت ویندوز کلیک کنید.
  3. سپس در صفحه نمایان شده گزینه Advanced options را بزنید.
  4. حالا جهت رجوع به حالت سیف مود ویندوز گزینه Start-Up settings را بزنید و سپس ریستارت کنید.
  5. بعد از ریستارت شدن، صفحه زیر نمایان می شود و می توانید از 3 گزینه مشخص شده یکی را با گزینه های F4,F5,F6  انتخاب کنید.

11- حذف فایل های موقت

فایل های موقت ویندوز یا temp files گاهی موجب نمایش صفحه Bsod یا همان صفحه آبی رنگ ویندوز می شوند. پس برای رفع مشکل آبی شدن ویندوز باید این قبیل فایل ها را حذف کنید. برای پاک کردن فایل های موقت کافیست که:

  1. به قسمت Settings ویندوز مراجعه کنید. (از کلیدهای ترکیبی WINDOWS+I استفاده کنید.)
  2. روی قسمت System کلیک کنید.
  3. از بخش سمت چپ صفحه گزینه Storage را انتخاب کنید.
  4. سپس روی گزینه Free up Space now کلیک کنید.
  5. پنجره ای مشابه تصویر زیر نمایش داده می شود.
  6. گزینه Temporary Windows installation files را در فعال قرار دهید.
  7. در نهایت روی Remove Files کلیک کنید.

12- سایر روش های رفع مشکل آبی شدن صفحه ویندوز

در 90 درصد مواقع با تکنیک های مذکور مشکل آبی شدن صفحه مانیتور رفع می شود. اما اگر این روش ها مشکل شما را رفع نکردند می توانید موارد زیر را نیز بررسی نمایید:

کاربران زیادی گزارش کرده بودند که در هنگام کار با ویندوز ناگهان صفحه مانیتور آبی رنگ شده و قادر به ادامه فعالیت خود نبوده اند. به این حالت اصطلاحا Bsod گفته می شود. حتما می پرسید Bsod چیست؟ در واقع همان صفحه آبی رنگ ویندوز است که در زبان فارسی با نامه های صفحه خرابی یا صفحه آبی مرگ ویندوز هم شناخته می شود. در این مقاله آموزشی تلاش کردیم که روش های رفع مشکل آبی شدن ویندوز و همجنین دلایل آن را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.😉

کپی نشدن فایل در ویندوز مشکلی که شاید تا حالا واستون پیش نیومده باشه ولی دونستن دلایلش بی ضرر نیست. ممکنه یه روز ویندوزتون رو روشن کنید و ببینید که نمی تونید فایلی رو کپی کنید . اصلا دلیل بروز مشکل کپی نشدن فایل در ویندوز رو ندونید ولی به احتمال خیلی زیاد وقتی به کارهایی که روز قبلش انجام دادید یکم فکر کنید شاید در دلایلی که این پایین برای شما نوشته میشه ریشه مشکل رو تشخیص بدید و متوجه بشید که دلیل کپی نشدن فایل در ویندوز شما چی بوده. پس همراه ما باشید در مجله آی تی، میزبان فا مگ که بدوین چطوری مشکل کپی فایل روی کامپیوتر را حل کنید.

دلایل کپی نشدن فایل روی ویندوز

برخی مواقع ممکن است این مشکل یعنی عدم کپی فایل ها روی کامپیوتر یا از کامپیوتر به سایر دستگاه ها رخ دهد. در چنین شرایطی باید عوامل مختلفی را بررسی کرد اما اصولا 6 دلیل عمده موجب بروز مشکل کپی نشدن فایل ها روی ویندوز می شود. از جمله عوامل موثر در بروز این مشکل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود ویروس یا پلاگین مخرب در سیستم
  • write-protect بودن درایو یا پوشه
  • تنظیمات آنتی ویروس
  • مشکل در تنظیمات درایو
  • مشکل در مالکیت با ارور access denied
  • بالاتر بودن حجم فایل از گنجایش سیستم درایور

در ادامه به روش هایی جهت حل مشکل می پردازیم تا در نهایت قادر به رفع آن بوده و بتوانید فایل مورد نظر خود را روی درایور ویندوز، سیستم یا دستگاهی دیگر کپی کنید.

حل مشکل کپی نشدن فایل ها در ویندوز

خیلی خوب حالا که دلایل بروز مشکل را می دانید بهتر است در صدد رفع آن بکوشید. با ریشه یابی مساله این موضوع سریعا رفع می شود. برای حل مشکلات مختلف کپی نشدن فایل ها باید نسبت به آخرین کار هایی که در ویندوز انجام داده اید یک بازبینی داشته باشید یا به طور کلی مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ریستارت کردن ویندوز
  • بروز رسانی ویندوز
  • غیر فعال کردن آنتی ویروس
  • چک کردن دیسک ها
  • متوقف کردن rdpclip.exe و اجرا کردن دوباره آن
  • غیرفعال کردن افزونه Send to bluetooth
  • حذف قابلیت کلیک برای تماس اسکایپ
  • ریستور کردن ویندوز
  • استفاده از برنامه های سوم شخص

موارد ذکر شده را به ترتیب انجام دهید. احتمالا یکی از روش ها پاسخگوی نیاز شده خواهد بود و مشکل رفع می گردد.

1- ریستارت کردن ویندوز

بله درست متوجه شدید! خیلی از مواقع اکثر مشکلات شما با انجام یک ری استارت ساده حل می شود شاید عجیب باشد ولی این روش به کرات جواب داده و باعث رفع  بسیاری از مشکلات سیستمی شده. دلیل این عمل این است که سیستم عامل به هر دلیلی در انجام دادن عملی ناتوان مانده و آن پروسه نیمه مانده است در نهایت باعث می شود بعضی از دستورات دیگر عمل نکنند. در چنین شرایطی ریستارت راهگشای مشکل خواهد بود.

2- بروز رسانی ویندوز

گاهی وجود یک باگ یا مشکل کوچک در نسخه سیستم عامل می تواند باعث بروز این مشکل شود و تنها کاری که شما می توانید انجام دهید آپدیت کردن ویندوز یا بازگردانی آخرین آپدیت است که روش اول بسیار ساده تر از روش دوم می باشد.

3- غیر فعال کردن آنتی ویروس

آنتی ویروس های مختلف نسبت به قابلیت هایشان گزینه هایی برای جلوگیری از کپی شدن فایل ها دارند می توانید برای حل مشکل کپی نشدن فایل در ویندوز بعد از اسکن کردن فایل مورد نظر با آنتی ویروستان اقدام کنید. کافیست در حین کپی کردن فایل آنتی ویروس خود را غیر فعال و سپس آن را فعال کنید یا اینکه در بخش تنطیمات آنتی ویرویس، فایل مربوطه را به عنوان یک فایل مجاز و سفید و تمیز تعریف نمایید.

4- رفع مشکل کپی نشدن فایل در درایو با چک کردن درایو ها

چک کردن دیسک ها راه حل دیگری است که با آن می توانید مشکل کپی کردن فایل های کامپیوتر را حل کنید. گاهی اوقات وجود یک مشکل در درایو کامپیوتری باعث اختلال و جلوگیری از کپی فایل می شود. پس برای حل مشکل کپی نشدن فایل در درایو باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. به درایو ای که می خواهید در آن فایل کپی کنید مراجعه نمایید. (برای مثال درایو D)
  2. روی آن کلیک راست و گزینه Properties را انتخاب کنید.
  3. در تب Tools گزینه Check را بزنید.
  4. سپس در مرحله بعد با چنین صفحه ای مواجع می شوید، روی گزینه scan drive کلیک کنید.
  5. صبر کنید پروسه بررسی درایو پایان یابد.
  6. اگر پیام صفحه دوم را دیدید یعنی مشکلی وجود ندارد.

اگر با این روش هم مشکل حل نشد، سایر روش هایی که در ادامه ذکر می شوند را بررسی کنید.

5- متوقف کردن rdpclip.exe و اجرا کردن دوباره آن

حتما با دیدن این عنوان می پرسید که rdpclip.exe چیست؟ اصلا در کجای ویندوز ذخیره شده؟ rdpclip.exe یک فایل مهم در ویندوز محسوب می شود.اصولا در مسیر C: \ Windows \ System32 ذخیره می شود. برخی مواقع عوامل تولید بدافزار یا مجرمان سایبری برنامه های مخربی را تهیه و با rdpclip.exe نامگذاری می کنند و در نهایت هدفشانن آسیب رساندن به نرم افزار و سخت افزارهای سیستم قربانی است. خب یکی از راهکای پیشروی شما این است که اجرای این فایل را متوقف کنید:

  1. برنامه Task manager را باز کنید.  (دکمه های Ctrl+Shift+Esc را با هم بزنید.)
  2. به تب Details بروید.
  3. گزینه Rdpclip.exe را بیابید.
  4. فایل را انتخاب و روی دکنه End task کلیک کنید.
  5. سپس به آدرس Windows/System 32 بروید و فایل را از مسیر صحیح خود اجرا کنید.

اگر این روش نیز مشکل را رفع نکرد و همچنان قادر به کپی فایل در کامپیوتر نبودید بقیه روش ها را بررسی کنید.

6- غیرفعال کردن افزونه Send to bluetooth 

قابلیتی بنام send to bluetooth در برنامه های مایکروسافت مخصوصا برنامه Office وجود دارد که گاهی اوقات باعث از کار افتادن قابلیت کپی کردن می شود. غیر فعال کردن این مورد باعث بازگشت به حالت عادی این قابلیت می شود.(این قسمت برای کسانی است که این قابلیت را فعال کرده اند.)

7- حذف قابلیت کلیک برای تماس اسکایپ

قابلیت Click to Call برنامه اسکایپ یکی دیگر از مشکلاتی است که ممکن است عامل بروز مشکل در کپی کردن اطلاعات بشود برای رفع این مشکل فقط کافیست قابلیت Click to Call اسکایپ را غیرفعال کنید. البته اگر این برنامه را روی ویندوز نصب کرده بودید!

8- ریستور کردن ویندوز

از این قابلیت تنها زمانی می توانید استفاده کنید که از قبل، از سیستم خود بک آپ تهیه کرده باشید. زمانی که قصد دارید برنامه جدیدی نصب کنید از سیستم خود یک بک آپ بگیرید و سپس اگر آن برنامه باعث ایجاد مشکلی در سیستم شما شد قادر به ریستور بکاپ هستید. اگر قبلا از سیستم خود نسخه بکاپ تهیه نکرده اید، آخرین روش را نیز امتحان کنید.

9- استفاده از برنامه های سوم شخص

اگر مشکل شما با کپی پیست کردن به وسیله روش های بالا به نتیجه نرسید و به دیتای خود نیاز داشتید می توانید از برنامه های سوم شخص برای هر گونه کپی کردن چه به صورت متنی چه به صورت محتوایی کمک بگیرید. از TeraCopy برای کپی پیست کردن فایل ها و از برنامه Comfort Clipboard برای کپی کردن و نسخه برداری از متن های خودتان استفاده کنید.

در این مقاله آموزشی تلاش بر این بود که ببینیم چه دلایلی باعث بروز مشکل کپی نشدن فایل روی ویندوز می گردد. عوامل متعددی در این موضوع دخیل هستند و در نهایت اجازه کپی شدن فایل روی درایوها و ویندوز را نمی دهند. 9 روش سریع را نیز معرفی کردیم تا به سادگی بتوانید در خصوص رفع مشکل جلوگیری از کپی فایل ها اقدام نمایید. تجربیات خود در این زمینه را با ما در میان بگذارید.