شما هم روی بدن خود موهای خیلی بلند دارید؟

این اتفاقات برای بسیاری از ما رخ داده است. زمانی که گردن خود را می خارانیم و یا بازو های خود را لمس می کنیم، ناگهان متوجه یک موی سفید نازک و بسیار بلند می شویم که انگار یک شبه روی بدن ما روییده است. اگر این اتفاق برای شما هم افتاده است، احتمالا با خودتان فکر می کنید تنها فرد روی زمین هستید که این موی بلند را ناگهانی تجربه می کند اما باید بدانید که تنها نیستید. در این قسمت از سلامت پوست و مو راجع به موهای بلندی که ناگهانی روی بدن ظاهر می شود صحبت می کنیم و به شما خواهیم گفت که این موها از کجا می آیند. در ادامه نیز بهترین مرکز لیزر موهای زائد در اصفهان را معرفی خواهیم کرد با ما همراه باشید.

دلیل رویش موهای زائد خیلی بلند در بدن

اگرچه بسیاری از ما این تجربه را داشته ایم اما هیچ مفهوم خاصی برای مو های بلند که روی بدن پیدا می شود، وجود ندارد. اگرچه تئوری های مختلفی هستند که بعضی از عوامل را بررسی می کنند. متخصصان این گونه توضیح می دهند که این موهای تکی بسیار بلند که به صورت غیر طبیعی ظاهر می شوند، بر اثر عوامل ژنتیکی و هورمونی ایجاد شده اند و باعث می شوند که بعضی از موهای خاص بلند تر از موهای دیگر باشند.

فولیکول های مو در بعضی از قسمت ها به صورت رندم و شانسی انتخاب می شوند و وارد مرحله ای از رشد می گردند که طول بیشتری خواهند داشت و در نتیجه این فولیکول به تنهایی زمان بیشتری برای رشد دارد و بلند تر می شود. نوسانات هورمونی که در قسمت های مختلف بدن مثل چانه پیشانی و بینی رخ می دهد، می تواند عاملی برای رشد غیر طبیعی موها باشد. اگر این موها شما را اذیت می کنند، متخصصان پوست پیشنهاد می کنند که با موچین آن ها را بردارید و به راحتی از شر آن ها خلاص شوید.

بعضی از ما که ناگهان متوجه این موهای بلند در بدن خود می شویم، از آن ها می ترسیم اما این تصور خود ما است که این موها یک شبه به وجود آمده اند. این نوع مو ها بسیار نازک هستند و شبیه به رنگ پوست می باشند، آن ها مدت ها روی پوست وجود داشتند اما متوجه آن ها نبودید و در نتیجه بدون این که ببینیدشان ، شروع به رشد کردند.

علت پرمویی در زنان

پرمویی در زنان : پرمویی، مشکلی که در زنان بسیار شایع است به معنای رشد موهای زائد در قسمت هایی از بدن است که به طور معمول وجود ندارند و به دلیل برهم خوردن هورمون ها ایجاد می شود.زمانی که تعادل هورمون های بدن زنان بهم می خورد میزان تستوسترون بیشتری در بدن ایجاد و به علت افزایش هورمون مردانه رشد موهای زائد مشابه مردان بیشتر می شود.نام دیگر پرمویی در زنان هیرسوتیسم است. هیرسوتیسم (HUR-soot-iz-um) وضعیت رشد ناخواسته و مردانه مو در زنان است. هیرسوتیسم سبب می شود در برخی از نواحی مانند صورت، سینه و پشت، که مردان معمولاً مو در می آورند، موهای تیره و ضخیم رشد کنند.

مقدار موی بدن شما عمدتاً با توجه به ساختار ژنتیکی  تعیین می    شود. طیف وسیعی از توزیع، ضخامت و رنگ عادی مو به علت تفاوت   های ارثی وجود دارد. با این حال، هیرسوتیسم یکی از بیماری   های پزشکی است که ممکن است ناشی از افزایش هورمون   های مردانه به نام آندروژن ها، به وجود آید. ترکیبی از درمان   های پزشکی و خود مراقبتی روش درمانی بسیاری از زنان مبتلا به هیرسوتیسم است.

علائم پرمویی در زنان چیست؟

هیرسوتیسم ،موی سفت و تیره بدن است که در قسمت   هایی از بدن زنان ظاهر می    شود که معمولا مو ندارند. عمدتاً صورت، سینه و پشت. وقتی سطح بیش از حد آندروژن باعث ایجاد هیرسوتیسم می    شود، علائم دیگری ممکن است در طول زمان به وجود بیاید، که فرایندی به نام مردنمایی است. علائم مردنمایی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کلفت شدن صدا
  • کچل شدن
  • آکنه
  • کاهش اندازه سینه
  • افزایش توده عضلانی
  • بزرگ شدن کلیتوریس

دلیل اصلی پرمویی در زنان

در بلوغ، تخمدان   های دختر ترکیبی از هورمون   های جنسی زنانه و مردانه را تولید می    کنند، و موجب رشد مو در ناحیه زیر بغل و چانه می    شوند. اگر تعادل این ترکیب با نسبت بسیار بالای هورمون   های جنسی مردانه (آندروژن) بهم بریزد، هیرسوتیسم ممکن است ایجاد شود.

سندرم تخمدان پلی کیستیک: که به دلیل عدم تعادل هورمون   های جنسی شایع ترین علت هیرسوتیسم است، ممکن است باعث ایجاد اختلال در قاعدگی، چاقی، ناباروری و گاهی چندین کیست در تخمدان شود.

سندرم کوشینگ: این بیماری هنگامی ایجاد می    شود که بدن در معرض سطوح بالای هورمون کورتیزول قرار دارد. این بیماری ممکن است از غدد آدرنالی ایجاد شود که کورتیزول بیش از حدی را تولید می    کنند یا ناشی از مصرف داروهایی مانند پردنیزولون در طولانی مدت باشد.

هیپرپلازی مادرزادی آدرنال: مشخصه این بیماری ارثی تولید غیرطبیعی هورمون های استروئیدی، از جمله کورتیزول و آندروژن، در غدد فوق کلیه است.

تومورها: به ندرت، تومور ترشح شده آندروژن در تخمدان ها یا غدد فوق کلیه می    تواند باعث ایجاد هیرسوتیسم شود.

داروها: برخی از داروها می    توانند باعث ایجاد هیرسوتیسم شوند. این داروها شامل دانازول (که برای درمان زنان مبتلا به آندومتریوز بکار می    رود)، کورتیکواستروئیدهای سیستمیک و فلوکستین (پروزاک) برای افسردگی است. گاهی، هیرسوتیسم ممکن است بدون علت قابل  تشخیص ایجاد شود.

عوامل تاثیر گذار در ابتلا به پرمویی

عوامل متعددی می    توانند بر احتمال ابتلا به هیرسوتیسم تاثیر بگذارد، از جمله:

سابقه خانوادگی: چندین بیماری که سبب ایجاد هیرسوتیسم می    شوند، از جمله هیپرپلازی مادرزادی آدرنال و سندرم تخمدان پلی کیستیک، در خانواده   ها وجود داشته باشد.

اضافه وزن:چاقی باعث افزایش تولید آندروژن می    شود، که می    تواند هیرسوتیسم را بدتر کند.

درمان   های خانگی پرمویی زنان

روش   های خود مراقبتی برای رفع موهای ناخواسته صورت و بدن عبارتند از:

چیدن مو: استفاده از موچین روش خوبی برای رفع موهای زائد است، اما برای رفع موهای زیاد مفید نیست.

اصلاح: اصلاح سریع و ارزان است، اما باید به طور مرتب تکرار شود زیرا مو را تنها در سطح پوست رفع می    کند.

اپیلاسیون: در روش اپیلاسیون، موم گرمی روی پوست مالیده می    شود. پس از سفت شدن موم، برای رفع مو آن را از پوستتان بکشید. موم به سرعت مو را از سطح بزرگی رفع می    کند، اما ممکن است موقتاً باعث درد شدید و گاهی سوزش و قرمزی پوست شود.

پودر موبر شیمیایی: پودر موبر شیمیایی، که عموماً به صورت ژل، لوسیون یا کرم   هایی است که روی پوست مالیده می    شود، از طریق تجزیه ساختار پروتئینی ساقه مو کار می    کند. بعضی از افراد به مواد شیمیایی بکار رفته در این پودرها حساسیت دارند.

سفیدکننده : به جای رفع موهای ناخواسته بدن، برخی از زنان از سفیدکننده استفاده می    کنند. سفیدکننده رنگ مو را از بین می    برد، و باعث می شود موها کمتر دیده شوند همچنین سفیدکننده ممکن است باعث سوزش پوست شود، بنابراین آن را روی ناحیه کوچکی آزمایش کنید.سفیدکننده ممکن است موهای پوست تیره یا برنزه را برجسته کند.

تشخیص پرمویی در زنان چگونه است؟

آزمایش   هایی که مقدار هورمون   های خاص در خون شما را اندازه گیری می    کنند، از جمله تستوسترون یا سایر هورمون   های مشابه  تستوسترون، ممکن است مشخص کنند که آیا سطح آندروژن بالا باعث ایجاد هیرسوتیسم می    شود یا خیر. اگر چنین است، پزشک ممکن است برای بررسی تخمدان ها و غدد آدرنال برای وجود تومورها یا کیست ها سونوگرافی یا سی تی اسکن را توصیه کند. پزشک همچنین ممکن است شکم شما را معاینه و برای یافتن توده   هایی که می    توانند حاکی از تومور باشند، معاینه لگن انجام دهد.

درمان پرمویی : درمان هیرسوتیسم اغلب شامل ترکیبی از درمان اختلال زمینه ای، روش   های خود مراقبتی، درمان   های رفع مو و داروهاست.

داروها : داروهای هیرسوتیسم معمولا شش ماه مصرف می    شوند که میانگین چرخه عمر یک فولیکول مو قبل از ایجاد تفاوت قابل  توجه در رشد مو است. این داروها عبارت اند از:

داروهای خوراکی پیشگیری از بارداری: قرص   های ضد بارداری یا سایر داروهای ضد بارداری هورمونی، که حاوی استروژن و پروژستین هستند، هیرسوتیسم ناشی از تولید آندروژن را درمان می    کنند.داروهای خوراکی پیشگیری از بارداری برای هیرسوتیسم در زنانی است که نمی    خواهند باردار شوند. عوارض احتمالی عبارتند از: سرگیجه، تهوع، سردرد و ناراحتی معده.

آنتی آندروژن ها: این نوع داروها که اتصال آندروژن   ها به گیرنده   های خود در بدن را مهار می    کنند، به طور معمول شش ماه پس از مصرف قرص   های ضد بارداری و در صورتی که این قرص   ها موثر واقع نشوند، تجویز خواهند شد. شایع ترین آنتی آندروژن برای درمان هیرسوتیسم اسپیرونولاکتون (آلداکتون) است. از آنجا که این داروها می    توانند نقایص مادرزادی را ایجاد کنند، هنگام مصرف آنها باید از روش   های جلوگیری از بارداری استفاده کرد.