دادخواست و ضمائم از حیث شرایط قانونی در حال بررسی است
دینا » آیین دادرسی » آیین دادرسی مدنی » نحوه ارائه پیوست های دادخواست
نحوه ارائه پیوست های دادخواست
پیوست های دادخواست به اسناد و مدارکی گفته می شود که در دادخواست از آنها به عنوان سند و مدرک اثبات دعوا نام برده شده است و در انتهای دادخواست باید ضمیمه بشوند تا دادگاه با توجه به آنها بتواند رای صادر نماید . البته این ضمائم باید با اصل سند مطابقت داشته باشند و این مطابقت مورد تایید یکی از مراجع صالح قرار گیرد .
برای مشاوره چگونگی پیوست های دادخواست
برای مشاوره چگونگی پیوست های دادخواست
شروع فرایند دادرسی در دادگاه های حقوقی مستلزم این است که دادخواستی تهیه و تقدیم دادگاه بشود . هم اکنون دادخواست به عنوان یک فرم چاپ شده در دسترس می باشد که بایستی تهیه و تکمیل شده و به دادگاه ارایه شود . نحوه تنظیم دادخواست یکی از مسائل مهمی است که بایستی به آن توجه نمود .
یکی از قسمت های مهم دادخواست ، دلایل و منضمات دادخواست است که در این قسمت دلایلی که با استناد به آن ها می خواهیم دعوا را ثابت کنیم ، درج می کنیم ولی در انتهای دادخواست ، باید آنها را ضمیمه یا پیوست دادخواست کنیم . در قانون آیین دادرسی مدنی احکامی در خصوص پیوست های دادخواست مطرح شده است ؛ لذا در ادامه این مقاله به بررسی پیوست های دادخواست و نکات مربوط به آن می پردازیم .
پیوست های دادخواست
اهمیت اینکه پیوست های دادخواست چگونه باید ارائه شوند سبب شده است تا قانون آیین دادرسی مدنی در موادی به بیان نکاتی در مورد پیوست های دادخواست بپردازد . دادخواست ممکن است هیچگونه پیوستی نداشته باشد و خواهان در دعوای خود به هیچگونه سندی استناد نکند ؛ ولی اگر در دادخواست خود به سندی استناد کرد ، بایستی در قسمت پیوست های دادخواست آن را ضمیمه کند . البته نه اصل آن را ؛ بلکه رونوشت یا تصویر آن باید ضمیمه شود .
با این حال از آن جهت که صدور حکم توسط مراجع قضایی منوط به اثبات و احراز مطالبی از سوی قاضی است ، معمولا باید مدارک و اسناد مثبته دعوا ، به دادخواست ضمیمه شده و به مرجع رسیدگی کننده دعوا تحویل داده شود . به عنوان نمونه ، در صورتی که زن دعوای مطالبه نفقه در دادگاه اقامه نماید ، ابتدا باید کپی شناسنامه و کارت ملی خود به علاوه سند ازدواج را ضمیمه دادخواست نماید تا دادگاه بتواند هویت وی و رابطه زوجیت را احراز کند .
بر این اساس ، دادخواست و کلیه برگ های پیوست آن باید در دو نسخه تنظیم شود و در صورتی که خوانده متعدد باشد ، یعنی علیه چند نفر اقامه دعوا کرده باشیم ، به تعداد خوانده به علاوه یک نسخه تقدیم دادگاه می شود .
خواهان باید رونوشت یا تصویر اسنادی که به آنها استناد نموده است را پیوست دادخواست کند . این رونوشت باید خوانا باشد و مطابقت آن با اصل گواهی بشود . به عبارت دیگر ، بایستی دفتر دادگاهی که دادخواست را به آنجا ارائه نمودیم یا دفتر یکی از دادگاه های دیگر یا یکی از ادارات ثبت اسناد یا دفتر اسناد رسمی و در جایی که هیچ یک از مواد دیگر وجود نداشتند ، بخشدار محل یا یکی از ادارات دولتی ، مطابقت آن با اصل را گواهی کرده باشد .
بیشتر بخوانید: خواهان کیست و شرایط او برای اقامه دعوا
سایر نکات مربوط به پیوست های دادخواست
در قانون آیین دادرسی مدنی نکات مربوط به نحوه ارائه پیوست های دادخواست نیز مطرح شده است . بر این اساس ، در صورتی که این رونوشت یا تصویر در خارج از کشور تهیه شده باشد ، مطابقت آن با اصل در دفتر یکی از سفارتخانه ها و یا کنسولگری های ایران گواهی شود .
هرگاه اسنادی از قبیل دفاتر بازرگانی یا اساسنامه شرکت و امثال آن مفصل باشند ، تنها قسمت هایی که مدرک ادعا هستند خارج شده و پیوست دادخواست می شوند .
در صورتی که اسناد به زبان فارسی نباشند ، علاوه بر رونوشت یا تصویر ، ترجمه گواهی شده آن نیز باید پیوست دادخواست بشوند . صحت ترجمه و مطابقت رونوشت با اصل را مترجمین رسمی یا ماموران کنسولی گواهی می کنند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این که نحوه ارائه پیوست های دادخواست در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ارائه پیوست های دادخواست پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- مفهوم پیوست یا ضمائم دادخواست چیست ؟
ضمایم یا پیوست های دادخواست به اسناد و مدارکی گفته می شود که در انتهای دادخواست اضافه می شوند و همراه با برگه دادخواست به مرجع رسیدگی کننده تحویل داده می شود که این مطلب به صورت مفصل در مقاله توضیح داده شده است .
2- آیا ارائه پیوست به دادخواست الزامی است ؟
هرگونه دعوا در دادگاه ها به استناد اسناد و مدارک ارائه شده مورد رسیدگی قرار گرفته و با توجه به آنها رای صادر می شود ؛ بنابراین اشخاص برای اثبات دعوای خود باید دلیل و مدرک ارائه دهند که اطلاعات بیشتر در این رابطه در مقاله ذکر شده است .
3- نحوه ارائه ضمائم یا پیوست های دادخواست به چه صورت است ؟
در قانون آیین دادرسی مدنی مواردی در خصوص نحوه ارائه پیوست های دادخواست ذکر شده است که از جمله آنها می توان به مطابقت پیوست ها با اصل اسناد اشاره نمود که این موارد را به صورت کامل در مقاله توضیح داده ایم .
برای مشاوره چگونگی پیوست های دادخواست
برای مشاوره چگونگی پیوست های دادخواست
» قرار ابطال دادخواست
» استرداد دادخواست و مهلت آن
نظرات کاربران
پاسخ مشاور: باسلام . در صورتی که دعوای شما در ارتباط با مال منقول است از قبیل ماشین آلات و …. اگر زیر بیست میلیون ارزش داشته باشد در شورای حل اختلاف رسیدگی می شود و در صورتی که از بیست میلیون بیشتر باشد در دادگاه رسیدگی می گردد که در هر دو صورت ، اولین مرحله برای دادخواست باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید . اصولا داشتن وکیل باعث سرعت و نتیجه بهتر می شود ولی انتخاب با شماست .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099095303 تماس بگیرید. |
“;
myFunction();
}
else
{ alert(“اطلاعات را به درستی تکمیل نمایید”);
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=xmlhttp.responseText;
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=”;
document.getElementById(‘payam’).innerHTML=”
}
}
}
xmlhttp.open(“GET”,”https://www.heyvalaw.com/inc/comments.php?q=”+str+ “&name2=” +str2+ “&text2=” +str3+ “&idcc=” +str4+ “&hiddenrid=” +str5+ “&t1=” +str6,true);
xmlhttp.send();
}
مطالب تصادفی