نحوه اجرای سیستم آبیاری قطره ای هوشمند
یکی از دغدغه های مهم در آبیاری فضای سبز استفاده بهینه از منابع آبی و آبیاری به موقع فضای سبز داخل و بیرونی است . به لطف آسانه امکان آبیاری خودکار و برنامه ریزی شده فضای سبز فراهم آمده است.
پکیج آبیاری هوشمند آسانه یک پیشنهاد عالی برای آبیاری اتوماتیک و برنامه ریزی شده گیاهان ساختمان و آبیاری هوشمند باغ و باغچه است . به لطف این سیستم هوشمند امکان آبیاری از طریق اینترنت فراهم آمده است. با تنظیم میزان آبیاری قطره ای در زمانبندی های تعیین شده نگرانی ها را در مورد رسیدگی به گیاهان از میان برداشته و از هدر رفتن آب به علت آبیاری بیش از حد و بی موقع جلوگیری میکند. در ادامه مقاله شما میتوانید درباره سیستم آبیاری قطره ای هوشمند مطالعه نمایید.
سیستم آبیاری هوشمند آسانه یک محصول کاملا ایرانی با امکانات منحصر به فرد تمامی نیازهای یک سیستم هوشمند آبیاری را فراهم میکند. کاربری آسان ، از ویژگی های سخت افزاری و نرم افزاری آبیاری هوشمند آسانه میباشد .
دارای انواع مدل با خروجی های متفاوت 1و2و4 کانال می باشد. هر کدام از تایمر های آبیاری هوشمند آسانه به طور مستقل از دیگر خروجی ها قابل برنامه ریزی و تنظیم است. با توجه به نیاز خود می توانید پکیج مورد نظر را انتخاب نمایید.
این سیستم آبیاری دارای ساعت دقیق و وایفای داخلی است تا علاوه بر امکان برنامه ریزی بتوان از راه دور و اینترنت نیز برنامه آبیاری را اجرا نمود. میتوان از طریق به این محصول متصل شد و زمانبندی لازم را انجام داد . در واقع یک مجموعه کامل برای کنترل از راه دور و اجرای سناریو های مختلف آبیاری است .
پکیج آبیاری هوشمند آسانه شامل موارد زیر است:
1- جهت راه اندازی .
2- با تایمر جهت ارتباط از راه دور توسط نرم افزار .
3- که قابلیت نصب بر روی شیر های دسته گازی را دارد .
ویژگی ها و امکانات سیستم آبیاری هوشمند آسانه:
-
-
- ارتباط مستقیم با تلفن همراه و تبلت با استفاده از مودم داخلی
- قابلیت کنترل انواع برقی و سلونوئید
- محدوده پوشش بالای سیگنال وای فای
- دارای ساعت دقیق داخلی
- امکان کنترل از راه دور آبیاری از طریق اینترنت در سیستم آبیاری هوشمند آسانه
- امکان استفاده برای آبیاری خودکار و دستی
- نصب ساده و بدون نیاز به تغییر در سیستم لوله کشی
- دارای سیم کارت داخلی
- امکان اتصال همزامان چند شیر برقی
- امکان تنظیم تایمرهای مختلف برای هر یک از کنترلر ها
- دریافت بازخورد از فرمان ارسالی
- امکان ارسال اسمس و ایمیل در تایمر اتوماتیک و هوشمند آسانه
- امکان کار با
- امکان ارتباط با
- امکان ادغام با انواع سنسورهای دما و رطوبت سنج
- امکان کنترل با ریموت RF
- نامحدود در تایمر هوشمند آبیاری آسانه
- امکان اتصال تایمر آبیاری هوشمند به سرور ابری آسانه
- دارای اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ
-
نحوه اتصال تجهیزات سیستم آبیاری هوشمند آسانه :
اتصال بازوی شیر برقی :
بازوی شیر برقی آسانه شامل یک موتور برقی شیر اهرمی است که به راحتی بر روی تمامی شیر های دسته گازی قابل نصب است .این موتور بر روی انواع شیرهای دسته گازی با سایز 1/2 و 3/4 اینچ نصب میشود.
در تصویر روبرو نحوه اتصال بازوی شیر برقی به خروجی اب را ملاحظه می فرمایید.
نحوه اتصال گجت آبیاری هوشمند
در تصویر مقابل نحوه اتصال کنترلر به برق و شیر برقی را ملاحظه می فرمایید
کاربرد و مزایای سیستم آبیاری هوشمند آسانه
سیستم هوشمند آبیاری آسانه را می توان برای تمام مصارف کلان و خرد پیاده سازی و استفاده کرد. چه مصارف خرد خانگی مانند آبیاری اتوماتیک گلدان یا آبیاری اتوماتیک باغچه. نمونه هایی از مصارف پکیج آبیاری هوشمند آسانه :
- آبیاری هوشمند باغچه های کوچک منزل و ویلا
- آبیاری هوشمند باغ
- آبیاری هوشمند فضای سبز شهری
- آبیاری هوشمند گلدان ها
- آبیاری هوشمند گلخانه
- آبیاری هوشمند مزارع
قابلیت اتصال به وای فای و اینترنت از دیگر ویژگی های سیستم آبیاری هوشمند اسانه است. اما در چنانچه محل نصب سیستم آبیاری دارای اینترنت وای فای نباشد ، میتوانید از ماژولهای هوشمند سازی سیمکارتی استفاده کنید. این تجهیزات هوشمند امکان ارتباط از طریق اینترنت سیمکارت را برای شما محیا میسازند و دیگر نیازی به مودم اینترنتی ندارید.
از طرفی امکان ارسال پیامک در انواع سناریو های تعریفی در سیتم نیز فراهم است.با تغییر در وضعیت تایمر های آبیاری هوشمند ، سیستم قادر است که با ارسال ایمیل و پیامک کاربر را از تغییر وضعیت مطلع سازد .
با این دستگاه میتوانید بوسیله ریموت کنترل رادیویی RF ، خروجی ها را خاموش و روشن کنید. گیرنده رادیویی این دستگاه این امکان را میدهد تا سنسورهای مختلف دما و رطوبت به اسیستم آبیاری هوشمند یکی از روش هایی است که می تواند به جلوگیری از هدر رفت آب چه در مقیاس های کوچک مانند باغچه ی خانه و چه مقیاس های بزرگ مثل زمین فوتبال و کشاورزی کمک کند. ایران کشوری گرم و خشک است که با کمبود منابع آب شیرین مواجه شده. با اینحال 80 الی 90 درصد حجم آب کشور در بخش کشاورزی به هدر می رود. این یعنی هر چه سریع تر باید به فکر اصلاح روش های آبیاری باشیم تا این فاجعه متوقف شود.
کمی درباره سیستم آبیاری سنتی
سیستم آبیاری سنتی، یک روش سنتی برای آبیاری مزارع و باغات است که در آن آب به صورت مستقیم به روی زمین ریخته می شود. این روش به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه هایی مانند لوله های پلی اتیلن و سیستم های پاشش آب انجام می شود. در این روش، آب بدون هیچگونه کنترلی به روی زمین ریخته می شود و ممکن است به خاطر تبخیر، باد و سایر عوامل باعث هدررفت آب ایجاد شود. علاوه بر این، در این روش آبیاری، به دلیل عدم کنترل دقیق، مصرف آب زیاد است و احتمال بروز مشکلاتی نظیر خشک شدن یا آب گرفتگی زمین نیز وجود دارد. گروه صنعتی آبین پلاست ارائه دهنده انواع روش های آبیاری می باشد.
سیستم آبیاری هوشمند چیست؟
آبیاری هوشمند سیستمی است که آبیاری زمین مورد نظر را با توجه به نیاز آن زمانبندی می کند و به صورت خودکار، در زمان های مختلف زمین را آبیاری می کند. برخلاف کنترلر (کنترل کننده) های آبیاری قدیمی که بر اساس برنامه ها و تایمرهای از پیش تعیین شده عمل می کنند، کنترلرهای آبیاری هوشمند آب و هوا، شرایط خاک، تبخیر و میزان آب مورد نیاز گیاه را می سنجند و به شکل خودکار زمانبندی آبیاری را برای شرایط حال حاضر محل تنظیم می کنند.
برای مثال، زمانی که دما افزایش بیابد یا میزان بارش کم شود، کنترلر های آبیاری هوشمند فاکتور های مختص آن محل مانند نوع خاک را در نظر گرفته و تعداد دفعات و مدت آبیاری را تنظیم می کنند. شما می توانید همانطور که در منزل نشسته اید، زمین و فضای مورد نظر را با گوشی همراه هوشمند خود کنترل، آبیاری و کوددهی کنید.
انواع کنترل کننده های آبیاری هوشمند
در واقع دو نوع کنترلر (کنترل کننده) سیستم آبیاری هوشمند وجود دارد:
- کنترلر های بر پایه ی آب و هوا (ET)
- و سنسورهای رطوبت خاک محل
اینکه کدام یک گزینه ی بهتری است، بستگی به منطقه ی جغرافیایی شما و ویژگی های آن دارد.
کنترلر های بر پایه ی آب و هوا
همین چهار پارامتر، دقیق ترین راه برای اندازه گیری آب مورد نیاز محل هستند.
کنترلرهای حسی رطوبت خاک
کنترلرهای سنسور رطوبت خاک، یکی از چندین فناوری سنجش رطوبت خاک است. زمانی که دستگاه در داخل زمین و زیر ریشه ی چمن ها، درختان یا درختچه ها به کار گذاشته می شود، سنسورها میزان دقیق رطوبت خاک را تعیین می کنند و اطلاعات به دست آمده را به کنترلرها می فرستند. دو نوع مختلف از سیستم های حسگر رطوبت خاک وجود دارد:
آبیاری برحسب نیاز
این سیستم به هیچ برنامه ریزی برای مدت آبیاری احتیاج ندارد و فقط زمان شروع و روزهای هفته برای آبیاری در آن تنظیم می شوند. در این سیستم یک آستانه ی بالا و پایین توسط کاربر مشخص می گردد که بر اساس آن، هر زمان که خاک نیاز به آب داشته باشد، سیستم هوشمند شروع به آبیاری می کند.
مزایای سیستم آبیاری هوشمند
چند مورد از مزایای سیستم آبیاری هوشمند عبارتست از:
هم آبیاری می کند هم کوددهی
آبیاری از طریق سیستم آبیاری هوشمند بسیار موثرتر و کارآمدتر از سیستم های آبیاری قدیمی است؛ زیرا این سیستم ها بطور خودکار هر منطقه را که نیاز به آب و رطوبت داشته باشند شناسایی، آبیاری و کوددهی می نمایند. در حالی که سیستم های قدیمی فقط طبق برنامه ای که به آنها داده شده عمل می کند و برخی مناطق بیش از حد آب دریافت می کنند و بعضی دیگر خشک می مانند.
سیستم در زیر زمین کار گذاشته می شود
این سیستم ها در زیر زمین کار گذاشته می شوند و بنابراین، هیچ شلنگ مزاحمی در سراسر زمین وجود نخواهد داشت. آبپاش ها در مواقع لزوم از داخل زمین بیرون می آیند و پس از اسپری کردن آب، به داخل برمی گردند. سیستم آبیاری قطره ای هوشمند زیرزمینی هم کارش را خارج از دید انجام می دهد.
به صورت قطره ای عمل می کند
سیستم آبیاری هوشمند به صورت قطره ای عمل می کند و از آنجاییکه حسگر تشخیص رطوبت خاک دارد، جایگزین بسیار مناسبی برای روش های آبیاری قدیمی است و می توان آن را بهترین راهکار صرفه جویی در مصرف آب دانست.
معایب سیستم آبیاری هوشمند
سیستم آبیاری هوشمند کمی گران است. و هر چه مساحت محل مورد نظر بیشتر باشد، تعداد بیشتری از این سیستم ها را باید به کار گرفت. البته صرفه جویی در هزینه های قبوض آب این عیب سیستم های آبیاری هوشمند را از بین می برد. اگر به منظور آبیاری چمن قصد استفاده از این سیستم ها را دارید، بهتر است قبل از چمن کاری سیستم ها را در زیر زمین کار بگذارید زیرا بعد از آن، قسمت های کوچکی از چمن برای حفاری کنده خواهد شد.
پاسخ به سوالا رایج درباره آبیاری هوشمند
1. این سیستم مدرن چه مزایایی دارد؟
- صرفه جویی در مصرف آب تا 50٪
- کاهش هزینه های انرژی برای پمپاژ آب تا 30٪
- بهبود کیفیت محصولات و افزایش عملکرد گیاهان
- کاهش زمان و هزینه های نگهداری
- کاهش هزینه های نیروی انسانی
- کاهش احتمال خطا در زمان آبیاری
- افزایش کارایی سیستم آبیاری
2. چه قطعاتی باید برای نصب یک سیستم آبیاری هوشمند داشت؟
- حسگرهای رطوبت خاک
- حسگرهای دما و رطوبت هوا
- ماژول های کنترلی
- محیط کاربری یا نرم افزار کنترلی
- سیستم ارتباطی بین قطعات
3. سیستم آبیاری هوشمند چطور کار می کند؟
- حسگرهای رطوبت خاک و دما و رطوبت هوا به طور مداوم اطلاعات را جمع آوری می کنند.
- این اطلاعات به مرکز کنترل فرستاده شده و در محیط کاربری یا نرم افزار کنترلی نمایش داده می شوند.
- محیط کاربری به کاربر اجازه می دهد تا به سیستم دستوراتی دهد، مانند زمان آبیاری یا میزان آب مورد نیاز برای هر منطقه.
- بر اساس این دستورات، ماژول های کنترلی اقدام به کنترل پمپاژ آب و آبیاری می کنند.
4. چرا سیستم آبیاری هوشمند بهتر از سیستم سنتی است؟
سیستم آبیاری هوشمند به دلایل زیادی از جمله صرفه جویی در آب، کاهش هزینه های برق و کاهش زمان و تلاش نیاز به مراقبت و نظارت بر آبیاری از سیستم های سنتی بهتر است. با استفاده از حسگرها و سیستم های خودکار، سیستم آبیاری هوشمند می تواند به طور دقیق و بهینه آب را برای گیاهان ارسال کند.
5. آیا نصب سیستم آبیاری هوشمند ساده است؟
نصب سیستم آبیاری هوشمند در واقع نیاز به تخصص فنی و آشنایی با این سیستم ها دارد، اما با استفاده از کارشناسان مجرب و با تجربه در این زمینه می توان نصب آن را ساده کرد. برای نصب سیستم آبیاری هوشمند، به انتخاب مناسب ترین سیستم، نصب حسگرها، کنترلرها و پمپ های آب نیاز است.
6. آیا هزینه سیستم آبیاری هوشمند بیشتر از سیستم سنتی است؟
هزینه نصب سیستم آبیاری هوشمند ممکن است در ابتدا بیشتر از سیستم سنتی باشد، اما باید توجه داشت که در طولانی مدت به دلیل صرفه جویی در آب و کاهش هزینه های برق، هزینه های سیستم آبیاری هوشمند کمتر از سیستم سنتی خواهد بود.