ایراد عدم صلاحیت محلی تا چه زمانی قابل طرح است
دینا » آیین دادرسی » آیین دادرسی مدنی » ایراد عدم صلاحیت ذاتی چیست
ایراد عدم صلاحیت ذاتی چیست
در این مقاله به بررسی صلاحیت ذاتی ، ایراد عدم صلاحیت ذاتی و قرار عدم صلاحیت ذاتی خواهیم پرداخت .
برای مشاوره ایراد عدم صلاحیت ذاتی
برای مشاوره ایراد عدم صلاحیت ذاتی
در صورتی که دادگاه رسیدگی کننده به دعوا صلاحیت ذاتی برای رسیدگی به پرونده را نداشته باشد ، خوانده می تواند نسبت به این امر ایراد وارد کند . چرا که صلاحیت ذاتی ، جزو قواعد آمره و مهمی است که حتما بایستی مورد توجه دادگاه و طرفین قرار گیرد و اگر حکمی از دادگاه غیر صالح صادر شود ، می توان آن را به دلیل عدم صلاحیت ذاتی دادگاه نقض کرد . پس از اینکه خوانده ایراد عدم صلاحیت ذاتی را مطرح کرد یا خود دادگاه عدم صلاحیت ذاتی را احراز کرد ، قرار عدم صلاحیت ذاتی صادر می کند . به همین منظور در این مقاله به بررسی صلاحیت ذاتی ، ایراد عدم صلاحیت ذاتی و قرار عدم صلاحیت ذاتی خواهیم پرداخت .
صلاحیت ذاتی چیست
هر دادگاهی برای رسیدگی به دعوا ، باید دو نوع صلاحیت داشته باشد ؛ صلاحیت ذاتی و صلاحیت محلی . صلاحیت ذاتی به معنای آن است که دعوا باید در دادگاهی اقامه شود که به لحاظ صنف ، نوع و درجه صلاحیت رسیدگی به دعوا را داشته باشد . برای اینکه بدانیم دادگاه صلاحیت ذاتی برای رسیدگی به دعوایی را دارد ، باید به قانون مراجعه نماییم . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه صلاحیت ذاتی چیست و صلاحیت محلی به چه معناست کلیک کنید .
ایراد عدم صلاحیت ذاتی
خوانده می تواند ضمن پاسخ به ماهیت دعوا ، اگر دادگاه را صالح نداند ، ایراد عدم صلاحیت نماید . صلاحیت دادگاه اعم است از صلاحیت ذاتی و صلاحیت محلی . بنابراین ، در صورتی که دادگاه صلاحیت ذاتی یا صلاحیت محلی نداشته باشد ، خوانده می توان به آن ایراد وارد کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ایراد عدم صلاحیت محلی کلیک کنید . اما در خصوص صلاحیت ذاتی ، خوانده باید تا پایان اولین جلسه دارسی ایراد عدم صلاحیت ذاتی را به دادگاه ارائه نماید ؛ مگر اینکه سبب ایراد بعدا به وجود آید . البته اگر ایراد عدم صلاحیت ذاتی خارج از فرجه قانونی هم مطرح شود ، باز هم دادگاه در صورتی که آن را وارد تشخیص دهد ، باید قرار عدم صلاحیت ذاتی صادر نماید . در واقع ، رای صادر شده از دادگاهی که صلاحیت ذاتی ندارد ، در هر حال حسب مورد در دادگاه تجدیدنظر استان یا دیوان عالی کشور نقض می شود . حتی اگر خوانده ایراد نکرده باشد .
قرار عدم صلاحیت ذاتی
در صورتی که دادگاه ایراد عدم صلاحیت ذاتی را وارد تشخیص دهد ، یعنی دادگاه تشخیص دهد که صلاحیت ذاتی ندارد ، قرار عدم صلاحیت صادر می کند و پرونده را حسب مورد به مرجع صالح می فرستد . اگر هم نتواند مرجع صلاحیت دار را تشخیص دهد ، پرونده را به دیوان عالی کشور می فرستد . اگر هم ایراد عدم صلاحیت ذاتی را وارد نداند ، همچنان به پرونده رسیدگی می کند و مردود بودن ایراد را ضمن رای اعلام می کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرار عدم صلاحیت ذاتی کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ایراد عدم صلاحیت ذاتی به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ایراد عدم صلاحیت ذاتی پاسخ دهند .
برای مشاوره ایراد عدم صلاحیت ذاتی
برای مشاوره ایراد عدم صلاحیت ذاتی
» ایراد عدم صلاحیت محلی یا نسبی
» ساختار دیوان عالی کشور
» وظایف دیوان عالی کشور
نظرات کاربران
پاسخ مشاور: سلام بله
پاسخ مشاور: سلام. شما می توانید ایراد عدم صلایحت را به دادگاه ارائه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام. اگر دادگاهی که در آن دادگاه اقامه شده است صلاحیت نداشته باشد ، می توانید ایراد عدم صلاحیت بگیرید . در این صورت ، دادگاه مکلف به بررسی است .
پاسخ مشاور: سلام.اگر دادگاه واقعا صلاحیت نداشته باشد رای صادر شده قابل نقض است .
پاسخ مشاور: سلام. در صورتی که دادگاه آن را وارد بداند ، پرونده را به دادگاه صالح ارجاع می دهد . موفق باشید.
پاسخ مشاور: سلام. تا پایان اولین جلسه دادرسی فرصت طرح این ایراد را دارید.
پاسخ مشاور: سلام ، سپاس از توجه شما .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099095303 تماس بگیرید. |
“;
myFunction();
}
else
{ alert(“اطلاعات را به درستی تکمیل نمایید”);
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=xmlhttp.responseText;
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=”;
document.getElementById(‘payam’).innerHTML=”
}
}
}
xmlhttp.open(“GET”,”https://www.heyvalaw.com/inc/comments.php?q=”+str+ “&name2=” +str2+ “&text2=” +str3+ “&idcc=” +str4+ “&hiddenrid=” +str5+ “&t1=” +str6,true);
xmlhttp.send();
}
مطالب تصادفی