چه کسانی نمی توانند گذرنامه بگیرند؟ (راهنمای کامل)

گردشگری

چه کسانی شرایط گرفتن گذرنامه را ندارند؟

اگه فکر می کنید گرفتن گذرنامه برای همه راحت و بی دردسر انجام میشه، باید بگم سخت در اشتباهید! بعضی از افراد به خاطر شرایط خاص قانونی، نمی تونن به راحتی پاسپورت بگیرن یا اصلاً ممنوع الخروج هستن. این محدودیت ها ممکنه به دلایل نظام وظیفه، مسائل خانوادگی، بدهی های مالی یا پرونده های قضایی باشه و شناختشون قبل از هر اقدامی حسابی به کارتون میاد.

گذرنامه یا همون پاسپورت، یک جور سند هویتی بین المللیه که به شما اجازه میده از مرزهای کشور خارج بشید و برید به کشورهای دیگه. بدون پاسپورت، عملاً نمی تونید پاتون رو از کشور بیرون بذارید. اما همین سند مهم، همیشه برای همه قابل دریافت نیست. خیلی ها ممکنه تو دام شرایطی بیفتن که صدور پاسپورت براشون ممکن نباشه یا حتی اگه پاسپورت دارن، از خروجشون جلوگیری بشه. فهمیدن تفاوت بین این دو تا مفهوم و دونستن اینکه چه کسایی در این دسته ها قرار می گیرن، خیلی مهمه.

درک مفهوم ممنوعیت اخذ گذرنامه: ممنوع الخروجی و ممنوعیت صدور

قبل از اینکه دقیقاً بریم سراغ اینکه چه کسایی نمی تونن پاسپورت بگیرن، بهتره یه فرق مهم رو براتون روشن کنم. دو تا اصطلاح هست که خیلی وقتا به جای هم استفاده میشن، ولی معنیشون فرق داره: ممنوع الخروجی و ممنوعیت صدور گذرنامه.

ممنوعیت صدور گذرنامه یعنی چی؟ یعنی شما اصلاً نمی تونید از همون اول پاسپورت بگیرید. فرض کنید یک آقا هنوز سربازی نرفته و وضعیتش مشخص نیست. خب این بنده خدا از پایه نمی تونه برای پاسپورت اقدام کنه. یا یک خانم متأهل که همسرش اجازه کتبی برای خروج از کشور رو بهش نمیده؛ در این حالت هم ایشون نمی تونه گذرنامه بگیره.

اما ممنوع الخروجی فرق داره. این یعنی شما شاید پاسپورت دارید و حتی قبلاً هم سفر رفتید، اما به دلیل یک حکم قضایی، بدهی مالیاتی یا دلایل دیگه، فعلاً اجازه خروج از کشور رو ندارید. این حالت معمولاً بعد از اینکه پاسپورت صادر میشه و حتی ممکنه استفاده هم شده باشه، اتفاق میفته. در واقع، پاسپورت دارید اما مهر ممنوع الخروجی می خورید و نمی تونید از مرز رد بشید.

حالا شاید بپرسید این دوتا چه ربطی به هم دارن؟ خب، ممنوع الخروجی می تونه باعث بشه شما دیگه نتونید پاسپورت جدید بگیرید یا پاسپورت فعلی تون تمدید بشه. پس اگر ممنوع الخروج باشید، معمولاً شرایط گرفتن گذرنامه رو هم از دست میدید. هدف ما تو این مقاله اینه که همه این موارد رو دقیق بررسی کنیم و ببینیم راه چاره ای هست یا نه.

چه کسانی شرایط گرفتن گذرنامه را ندارند؟ (پاسخ تفصیلی و جامع به کیورد)

حالا بریم سر اصل مطلب و ببینیم دقیقاً چه کسایی تو ایران ممکنه برای گرفتن پاسپورت به مشکل بخورن. این افراد، طبق قوانین و مقررات فعلی کشور، با محدودیت هایی روبرو هستن که شناختشون حسابی مهمه.

مشمولان خدمت وظیفه عمومی (مردان ۱۸ سال به بالا)

یکی از بزرگترین گروه هایی که با چالش جدی برای گرفتن پاسپورت روبرو هستن، آقایون مشمول خدمت وظیفه عمومی هستن. اگه شما مردی بالای ۱۸ سال هستید و هنوز وضعیت سربازیتون مشخص نشده، یعنی نه کارت پایان خدمت دارید، نه معافیت دائم یا موقت، نمی تونید پاسپورت بگیرید.

قانون و دلایل ممنوعیت

قانون اینجا خیلی واضحه: برای گرفتن گذرنامه باید تکلیف سربازی تون روشن باشه. این قانون برای اینه که همه آقایون مشمول، وظیفه خودشون رو در قبال کشور انجام بدن. پس اگه تو سن مشمولیت هستید و هنوز سربازی نرفتید، از نظر قانونی اجازه خروج از کشور رو ندارید و در نتیجه، پاسپورت هم بهتون نمیدن.

استثنائات و راهکارها

اما این قانون هم مثل خیلی از قوانین دیگه، استثنائاتی داره. اگه دانشجو هستید، می تونید برای سفرهای موقت مثل سفرهای دانشجویی، علمی، زیارتی، ورزشی یا حتی تفریحی، اجازه خروج موقت با وثیقه بگیرید. این وثیقه یه جور تضمینه که شما برمی گردید و به همین دلیل، بعد از برگشت به کشور، پولتون رو پس می گیرید. انواع وثیقه هم معمولاً نقدی، ملکی یا تعهد محضریه و مبلغش بسته به نوع سفرتون فرق می کنه. مثلاً وثیقه سفر زیارتی معمولاً کمتر از سفر تفریحیه.

برای این کار، باید مراحل زیر رو طی کنید:

  1. اول از همه، باید تو سامانه سخا (سامانه خدمات الکترونیکی نیروی انتظامی) ثبت نام کنید و درخواست مجوز خروج از کشور رو بدید.
  2. بعد از ثبت درخواست، باید منتظر تأیید سازمان وظیفه عمومی باشید.
  3. اگه تأیید بشه، باید مبلغ وثیقه رو پرداخت کنید.
  4. بعد از پرداخت وثیقه و تکمیل مراحل، می تونید با داشتن این مجوز موقت، برای پاسپورت اقدام کنید یا اگه پاسپورت دارید، از کشور خارج بشید.

نکته مهم: آقایون بالای ۵۰ سال دیگه نیازی به کارت پایان خدمت ندارن و می تونن بدون مشکل برای گرفتن پاسپورت اقدام کنن.

بانوان متاهل فاقد اجازه همسر (با جزئیات دقیق)

یه گروه دیگه که ممکنه برای گرفتن پاسپورت به مشکل بخورن، خانم های متأهل هستن. طبق قوانین کشور ما، خانم های متأهل برای گرفتن پاسپورت و خروج از کشور، نیاز به اجازه محضری همسرشون دارن. این قانون در تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون گذرنامه اومده و هدفش حمایت از بنیان خانواده و جلوگیری از مشکلاتی مثل اختلافات زناشویی در سفرهای خارجیه.

دلایل ممنوعیت

دلیل اصلی این قانون اینه که دولت می خواد از حقوق خانواده و خصوصاً همسر، محافظت کنه. فرض بر اینه که خروج یکی از زوجین از کشور، باید با اطلاع و رضایت طرف دیگه باشه تا نظم و آرامش خانواده به هم نخوره. پس اگه اجازه محضری همسرتون رو نداشته باشید، نمی تونید پاسپورت بگیرید یا اگه پاسپورت دارید، ممکنه ممنوع الخروج بشید.

استثنائات مهم و راهکارها

خوشبختانه، برای این قانون هم استثنائاتی در نظر گرفته شده که تو بعضی موارد خاص، خانم ها رو از این شرط معاف می کنه:

  1. بانوان مقیم خارج از کشور با همسر خارجی: اگه خانم ایرانی تو یه کشور دیگه زندگی می کنه و همسرش هم خارجی باشه، برای گرفتن یا تمدید پاسپورت دیگه نیازی به اجازه همسر نداره.
  2. بانوان مقیم خارج از کشور که با گذرنامه ایرانی خود در خارج از کشور اقامت دارند: اگه شما قبلاً با پاسپورت ایرانی تون به خارج از کشور رفتید و اونجا مقیم شدید، دیگه نیازی به اجازه همسر برای تمدید یا گرفتن پاسپورت جدید در خارج از کشور ندارید.
  3. بانوان مطلقه: اگه خانم طلاق گرفته باشه، با ارائه طلاق نامه رسمی، دیگه نیازی به اجازه همسر سابق برای گرفتن پاسپورت نداره.
  4. بانوان بیوه: اگه همسر خانمی فوت کرده باشه، با ارائه گواهی فوت همسر یا شناسنامه باطل شده اون، می تونه بدون مشکل پاسپورت بگیره.
  5. موارد اضطراری با اجازه دادستان شهرستان: در شرایط خیلی خاص و اضطراری، مثل بیماری شدید یکی از اعضای خانواده که نیاز به مراقبت خارج از کشور داره یا حضور در دادگاه خارجی، خانم می تونه با مراجعه به دادستان شهرستان محل سکونتش، درخواست اجازه خروج از کشور رو بده. البته این مورد خیلی خاصه و به تشخیص دادستان بستگی داره.
  6. امکان ارائه اجازه دائمی خروج از کشور توسط همسر: همسر می تونه یک بار برای همیشه، تو دفترخونه به همسرش اجازه دائمی خروج از کشور رو بده. این رضایت نامه دائمی تو پاسپورت خانم ثبت میشه و دیگه هر بار برای سفر نیازی به اجازه جدید نداره. این کار هم برای خانم و هم برای آقا راحت تره و دیگه دغدغه اجازه گرفتن برای سفرهای بعدی رو ندارن.

افراد زیر ۱۸ سال فاقد اجازه ولی یا قیم

برای بچه ها و نوجوان های زیر ۱۸ سال هم، گرفتن پاسپورت داستان خاص خودش رو داره. طبق قانون، این افراد برای گرفتن گذرنامه نیاز به اجازه کتبی ولی قهری (یعنی پدر یا جد پدری) یا قیم قانونی شون دارن.

دلایل ممنوعیت

هدف از این قانون، حمایت از کودکان و نوجوانانه. دولت می خواد مطمئن بشه که سفر بچه به خارج از کشور با اطلاع و رضایت کامل سرپرست قانونیش انجام میشه تا از هرگونه سوءاستفاده یا مشکلات احتمالی جلوگیری بشه. اگه اجازه ولی یا قیم نباشه، صدور پاسپورت برای این افراد ممکن نیست.

موارد خاص و راهکارها

در این مورد هم، شرایط خاصی وجود داره که باید بهشون دقت کنید:

  1. فوت ولی: اگه ولی قهری (پدر یا جد پدری) فوت کرده باشه، با ارائه گواهی فوت، اجازه مادر یا قیم قانونی (در صورت وجود) کافیه.
  2. عدم دسترسی به ولی یا قیم: تو بعضی موارد، ممکنه ولی یا قیم در دسترس نباشه (مثلاً خارج از کشور باشه و نتونه بیاد، یا محلش مشخص نباشه). در این صورت، میشه با مراجعه به دادگاه، درخواست حکم رشد (برای افراد بالای ۱۵ سال) یا اجازه دادستان رو داد. دادگاه با بررسی شرایط، ممکنه اجازه لازم رو صادر کنه.
  3. حضانت قانونی مادر: اگه حضانت قانونی فرزند با حکم دادگاه به مادر واگذار شده باشه، مادر می تونه برای گرفتن پاسپورت فرزندش اقدام کنه. البته باز هم باید به جزئیات حکم دادگاه دقت کرد که آیا شامل اجازه خروج از کشور هم میشه یا نه.

نکته مهم: برای گرفتن پاسپورت افراد زیر ۱۸ سال، حضور خود فرد (حتی نوزاد) تو دفاتر پلیس+۱۰ الزامیه. پس حتماً روزی که میرید، کوچولوتون رو هم با خودتون ببرید.

افرادی که از نظر مراجع قضایی ممنوع الخروج هستند

یکی از مهم ترین دلایل ممنوعیت اخذ گذرنامه یا ممنوع الخروجی، داشتن پرونده قضایی یا حکم مراجع قضاییه. اگه شما با دادگاه یا دادسرا سروکار دارید، ممکنه به همین دلیل از گرفتن پاسپورت محروم بشید یا اگه پاسپورت دارید، نتونید از کشور خارج بشید.

دلایل ممنوعیت

این ممنوعیت می تونه به خاطر چند دلیل باشه:

  • اتهامات کیفری: اگه متهم به جرایم کیفری مثل سرقت، کلاهبرداری، اختلاس، مواد مخدر یا هر جرم دیگه ای باشید، ممکنه دادستان یا قاضی قرار ممنوع الخروجی براتون صادر کنه.
  • محکومیت های قطعی قضایی: حتی اگه پرونده ای داشته باشید که منجر به محکومیت قطعی شده باشه، مثل احکام حبس، یا بدهی های سنگین مثل مهریه و چک برگشتی، ممکنه ممنوع الخروج بشید.
  • بدهی های مالی سنگین: اگر به خاطر بدهی های کلان به افراد یا مؤسسات، حکم قضایی علیه تون صادر شده باشه، ممکنه از خروجتون جلوگیری بشه.

نحوه استعلام ممنوع الخروجی

برای اینکه بفهمید ممنوع الخروج هستید یا نه، چند راه وجود داره:

  1. سامانه سخا (پلیس من): این سامانه یکی از راحت ترین راه ها برای استعلام وضعیت ممنوع الخروجی شماست. با وارد کردن کد ملی و اطلاعات شخصی، می تونید وضعیت خروج از کشور خودتون رو بررسی کنید.
  2. اداره گذرنامه: می تونید حضوری به اداره گذرنامه مرکزی یا دفاتر پلیس+۱۰ مراجعه کنید و درخواست استعلام بدید.
  3. دادسراها و مراجع قضایی: اگه شک دارید که ممنوع الخروجی تون مربوط به یک پرونده قضایی خاصه، می تونید به دادسرا یا شعبه ای که پرونده تون اونجاست مراجعه کنید و از مسئولین مربوطه استعلام بگیرید.

راهکارها

اگه خدای نکرده ممنوع الخروج شدید، راهکارهایی برای رفع این ممنوعیت وجود داره که البته به نوع پرونده و دلیل ممنوعیت بستگی داره:

  1. پیگیری پرونده قضایی: باید هرچه زودتر پرونده قضایی تون رو پیگیری و مشکل رو حل کنید. این ممکنه شامل حضور در دادگاه، ارائه دفاعیات، یا تسویه حساب با شاکی باشه.
  2. تسویه حساب: اگه ممنوع الخروجی به دلیل بدهی باشه (مثل مهریه یا چک برگشتی)، با تسویه کامل بدهی و دریافت رضایت نامه از شاکی، می تونید درخواست رفع ممنوع الخروجی رو بدید.
  3. ارائه وثیقه به دادگاه: در برخی موارد، قاضی ممکنه اجازه بده با ارائه یک وثیقه مناسب (مثل سند ملکی یا وجه نقد)، به صورت موقت یا دائمی ممنوع الخروجی شما رفع بشه. البته این مورد کاملاً به تشخیص مرجع قضایی بستگی داره.

خیلی مهمه که بدونید اگر ممنوع الخروج باشید و از اون بی خبر، ممکنه درست دم مرز یا فرودگاه متوجه این قضیه بشید و کل برنامه هاتون به هم بریزه. پس حتماً قبل از برنامه ریزی برای سفر، استعلام بگیرید.

افراد دارای بدهی مالیاتی یا سایر بدهی های دولتی

شاید براتون عجیب باشه، ولی بدهی های مالیاتی یا بدهی به سازمان های دولتی دیگه هم می تونه جلوی گرفتن پاسپورت شما رو بگیره یا باعث ممنوع الخروجی تون بشه. این شامل افراد حقیقی و حقوقی (شرکت ها) میشه.

دلایل ممنوعیت

دولت این حق رو داره که برای وصول بدهی های خودش، جلوی خروج افراد بدهکار رو از کشور بگیره. این شامل بدهی به سازمان امور مالیاتی، سازمان تأمین اجتماعی، بانک ها (خصوصاً وام های کلان و معوقه) و سایر نهادهای دولتی میشه. تا زمانی که بدهی شما تسویه نشه، ممکنه نتونید پاسپورت بگیرید یا از کشور خارج بشید.

نحوه اطلاع از بدهی

برای اینکه از وضعیت بدهی هاتون مطلع بشید، باید به سازمان های مربوطه مراجعه کنید:

  • سازمان امور مالیاتی: می تونید به صورت حضوری یا از طریق سامانه مودیان، از بدهی های مالیاتی خودتون باخبر بشید.
  • سازمان تأمین اجتماعی: برای بدهی های بیمه، باید به شعب این سازمان مراجعه کنید.
  • بانک ها: اگه وام یا بدهی بانکی دارید، از طریق شعبه بانک یا سامانه های آنلاینشون می تونید استعلام بگیرید.

فرآیند رفع ممنوعیت

خوشبختانه، رفع این نوع ممنوعیت معمولاً ساده تره. کافیه بدهی تون رو به طور کامل پرداخت کنید و بعد از اون، از سازمان مربوطه تأییدیه تسویه حساب رو بگیرید. با ارائه این تأییدیه به اداره گذرنامه، ممنوعیت شما رفع میشه و می تونید برای پاسپورت اقدام کنید یا از کشور خارج بشید.

بعضی وقت ها، ممکنه بدهی های کوچیک یا فراموش شده هم باعث ممنوع الخروجی بشن. پس حتماً لیست بدهی هاتون رو دقیق بررسی کنید.

افراد دارای سابقه کیفری در داخل یا خارج از کشور (در برخی موارد)

داشتن سابقه کیفری، چه در داخل ایران و چه در خارج از کشور، در بعضی موارد می تونه مانع از گرفتن پاسپورت شما بشه. البته این موضوع همیشه و برای همه نوع جرمی صدق نمی کنه و بستگی به تشخیص مراجع ذی صلاح داره.

دلایل ممنوعیت

مرجع امنیتی و انتظامی کشور این اختیار رو دارن که با توجه به نوع، شدت، و سابقه جرم فرد، تشخیص بدن که آیا این شخص می تونه پاسپورت داشته باشه و از کشور خارج بشه یا نه. این مسئله بیشتر در مورد جرایم امنیتی، جرایم سازمان یافته، و جرایم بین المللی مثل پولشویی یا قاچاق مواد مخدر مطرح میشه. اگه تشخیص داده بشه که خروج فرد می تونه خطری برای امنیت ملی یا نظم عمومی باشه، صدور گذرنامه برای او ممنوع میشه.

مرجع استعلام

برای اینکه از وضعیت خودتون در این زمینه مطلع بشید، می تونید به اداره گذرنامه و یا اداره سجل کیفری مراجعه کنید. این مراجع می تونن اطلاعات مربوط به سوابق شما رو بررسی و بهتون اعلام کنن.

راهکارها

برای این نوع ممنوعیت، راهکارها خیلی محدودتر و پیچیده تره و به ماهیت و شدت جرم بستگی داره. در بعضی موارد خاص، اگه جرم سبک بوده و مدت زمان زیادی از اون گذشته باشه، یا اگه توبه و اصلاح واقعی صورت گرفته باشه، ممکنه با درخواست و پیگیری های حقوقی، امکان رفع ممنوعیت وجود داشته باشه. اما این موارد کاملاً استثنا هستن و نیاز به مشاوره حقوقی با یک وکیل متخصص در این زمینه داره.

در بسیاری از موارد، این ممنوعیت دائمی یا برای مدت زمان طولانی خواهد بود. پس اگر سابقه کیفری دارید، حتماً قبل از هر برنامه ریزی برای سفر، با یک مشاور حقوقی مجرب مشورت کنید.

چگونه از ممنوعیت اخذ گذرنامه یا ممنوع الخروجی خود مطلع شویم؟ (ابزارهای کاربردی)

خب، تا اینجا فهمیدیم که چه کسایی ممکنه با مشکل گرفتن پاسپورت روبرو بشن. حالا سوال مهم اینه که چطور بفهمیم خودمون هم جزو این افراد هستیم یا نه؟ خوشبختانه، چند ابزار و راهکار ساده برای استعلام وضعیت ممنوع الخروجی یا ممنوعیت اخذ گذرنامه وجود داره که حسابی به کارتون میاد.

  • سامانه سخا (پلیس من) برای استعلام آنلاین: این سامانه که توسط نیروی انتظامی راه اندازی شده، یکی از راحت ترین و در دسترس ترین راه ها برای استعلام وضعیت گذرنامه و ممنوع الخروجی شماست. کافیه اپلیکیشن پلیس من رو روی گوشی تون نصب کنید یا به وب سایت سخا مراجعه کنید. با وارد کردن کد ملی و اطلاعات لازم، می تونید به راحتی وضعیت خودتون رو بررسی کنید. این روش هم سریع تره و هم از رفت و آمد اضافه جلوگیری می کنه.
  • مراجعه حضوری به اداره گذرنامه مرکزی یا دفاتر پلیس+۱۰: اگه به هر دلیلی نتونستید از سامانه آنلاین استفاده کنید یا نیاز به اطلاعات دقیق تر و رسمی تر دارید، می تونید حضوری به اداره گذرنامه مرکزی شهرتون یا یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی پلیس+۱۰ مراجعه کنید. اونجا می تونید درخواست استعلام بدید و از طریق کارشناسان، وضعیتتون رو جویا بشید. یادتون باشه برای این کار، حتماً مدارک هویتی مثل کارت ملی و شناسنامه تون رو همراه داشته باشید.
  • استفاده از سامانه های قوه قضاییه (برای استعلام ممنوع الخروجی قضایی): اگه شک دارید که ممنوع الخروجی شما مربوط به یک پرونده قضاییه، می تونید از سامانه های الکترونیکی قوه قضاییه مثل سامانه ثنا استفاده کنید. البته دسترسی به اطلاعات دقیق ممنوع الخروجی قضایی ممکنه برای همه راحت نباشه و معمولاً نیاز به داشتن شماره پرونده یا مراجعه حضوری به دادسرا یا شعبه مربوطه داره.

بهترین کار اینه که قبل از هر برنامه ریزی جدی برای سفر یا حتی خرید بلیط، حتماً وضعیت خودتون رو استعلام بگیرید تا غافلگیر نشید و برنامه هاتون بهم نخوره. مخصوصاً اگه سابقه مالی یا قضایی دارید، این استعلام خیلی مهم تر میشه.

نتیجه گیری و توصیه های نهایی

همونطور که دیدید، گرفتن گذرنامه تو ایران، فقط به مدارک هویتی خلاصه نمیشه و ممکنه چالش های خاص خودش رو داشته باشه. از مشمولان سربازی و خانم های متاهل گرفته تا کسایی که پرونده قضایی یا بدهی مالی دارن، هر کدوم ممکنه به دلایلی نتونن پاسپورت بگیرن یا ممنوع الخروج باشن. اما نکته مهم اینه که برای خیلی از این مشکلات، راهکار و استثنا هم وجود داره که با دونستن اون ها، می تونید کارتون رو راه بندازید.

پس، اگه قصد سفر خارجی یا گرفتن پاسپورت دارید، یادتون باشه که حتماً قبل از هر اقدامی، شرایط فردی خودتون رو دقیق بررسی کنید. چک کنید که وضعیت نظام وظیفه، تاهل، یا سوابق مالیتون مشکلی نداشته باشه. هیچ وقت به هوای چیزی نیست یا فکر نمی کنم مشکل ساز باشه پیش نرید، چون این سهل انگاری ها می تونه درست لحظه آخر سفرتون رو کنسل کنه و حسابی اذیت بشید. به قول معروف، کار از محکم کاری عیب نمی کنه!

قوانین مربوط به گذرنامه و خروج از کشور هم ممکنه تو طول زمان تغییر کنن. پس همیشه سعی کنید اطلاعاتتون رو از منابع موثق و به روز به دست بیارید. برای همین، توصیه می کنیم همیشه قبل از اقدام، یه سر به دفاتر پلیس+۱۰ بزنید یا از طریق سامانه های آنلاین رسمی مثل سخا، اطلاعات دقیق و جدید رو بگیرید.

اگه خدای نکرده تو وضعیت پیچیده ای قرار گرفتید و با وجود مطالعه این مقاله هنوز سردرگم هستید، بهترین کار اینه که با یک وکیل متخصص تو زمینه قوانین گذرنامه و مهاجرت مشورت کنید. اون ها می تونن با توجه به شرایط خاص شما، بهترین راه حل رو پیشنهاد بدن و کمکتون کنن. یادتون باشه، سرمایه گذاری روی اطلاعات درست و مشاوره به موقع، همیشه بهتر از غافلگیری و هزینه های احتمالی بعدی هستش.

حالا که اطلاعات کاملی در مورد اینکه چه کسانی شرایط گرفتن گذرنامه را ندارند به دست آوردید، می تونید با خیال راحت تر برنامه ریزی سفرتون رو شروع کنید یا اگه مشکلی هست، قبل از دیر شدن برای حلش اقدام کنید.