برای معلم شدن باید معدل چند باشد؟ پاسخ دقیق و شرایط ۱۴۰۳

برای معلم شدن باید معدل چند باشد
برای معلم شدن، باید معدل کل دیپلم شما حداقل ۱۴ باشه. این شرط معدل یکی از مهم ترین فیلترهای ورود به دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجاییه.
معلمی، یه شغل نیست، یه عشقه، یه هنره. هر ساله هزاران دانش آموز با رویاهای قشنگ معلم شدن، قدم تو راه پر پیچ و خم کنکور میذارن تا بتونن وارد دانشگاه فرهنگیان بشن. اما خب، ورود به این دانشگاه شرایط خاص خودش رو داره که مهم ترینش، بحث معدله. خیلی ها هنوز نمیدونن برای معلم شدن باید معدل چند باشد و چه فاکتورهایی غیر از کنکور توی قبولی تاثیر داره. اگر شما هم بین این سوالات گیج شدید و دنبال یه راهنمای کامل و به روزه، درست اومدید. اینجا قراره تمام ابهاماتتون رو برطرف کنیم و بگیم که چطوری می تونید شانس قبولی تون رو تو این دانشگاه بالا ببرید.
شرط معدل دانشگاه فرهنگیان: همه چیز درباره عدد جادویی ۱۴
اگه دلتون می خواد معلم بشید و از طریق دانشگاه فرهنگیان وارد این حرفه بشید، باید بدونید که معدل یه نقش کلیدی ایفا می کنه. در حال حاضر، عدد جادویی که باید بهش برسید، ۱۴ هست.
معدل کل دیپلم: همین ۱۴ کفایت می کنه!
طبق آخرین اعلام سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش، برای ورود به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، شما باید حداقل معدل کل ۱۴ رو توی کارنامه دیپلمتون (مجموع نمرات پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم) داشته باشید. این شرط معدل برای همه گروه های آزمایشی کنکور، یعنی تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان، کاملاً یکسانه و تفاوتی نداره. یعنی اگه شما این معدل رو نداشته باشید، اصلاً نمی تونید رشته های مربوط به فرهنگیان رو توی انتخاب رشتتون وارد کنید. پس حواستون باشه که معدل کل رو دست کم نگیرید.
فرق بین معدل کل و معدل کتبی چیه؟ رفع ابهام کلیدی
یکی از سوالات پرتکرار و البته گیج کننده ای که داوطلبان دارن، اینه که فرق معدل کل با معدل کتبی چیه و کدومش برای فرهنگیان ملاکه؟ بذارید خیلی ساده و خودمونی توضیح بدم:
* معدل کل دیپلم: این معدل، همون میانگین نمراتیه که شما توی کل سه سال دوره متوسطه دوم (دهم، یازدهم و دوازدهم) به دست میارید. نمرات دروس عمومی و تخصصی، همه و همه توی این معدل دخیل هستن و معمولاً بالاتر از معدل کتبیه. همین معدل کل هست که برای قبولی توی فرهنگیان ملاک عمل قرار می گیره.
* معدل کتبی نهایی: این معدل فقط شامل نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم شماست که به صورت کتبی و سراسری برگزار میشه. معمولاً این معدل پایین تر از معدل کله و بعضی از دانشگاه ها برای پذیرش ازش استفاده می کنن، اما برای فرهنگیان، معدل کل دیپلم ملاکه.
پس خیالتون راحت باشه که چیزی که برای فرهنگیان مهمه، «معدل کل دیپلم» شماست، نه فقط نمرات کتبی پایه دوازدهم. ممکنه معدل کتبی تون پایین باشه، ولی اگه معدل کل دیپلمتون بالای ۱۴ باشه، مشکلی برای انتخاب رشته فرهنگیان ندارید.
ماجرای شرط معدل فرهنگیان: از ۱۵ تا ۱۴ و رای دیوان عدالت اداری
شرط معدل برای دانشگاه فرهنگیان همیشه ۱۴ نبوده و یه زمانی حتی بالاتر هم بوده. اما یه اتفاق مهم افتاد که این قضیه رو برای همیشه تغییر داد.
معدل ۱۵: یه داستان قدیمی که دیگه نیست!
سال های قبل از ۹۷، شرط معدل برای ورود به دانشگاه فرهنگیان، ۱۵ بود. یعنی اگه معدلتون کمتر از ۱۵ بود، نمی تونستید رویای معلم شدن رو از این راه دنبال کنید. این موضوع برای خیلی از دانش آموزان که معدلشون مثلاً ۱۴.۵ بود، یه سد بزرگ به حساب می اومد. اما ورق برگشت!
در سال ۹۷، یه اتفاق مهم افتاد. هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، طی رایی به شماره ۱۸۲۱ مورخ ۱۳۹۷/۰۹/۱۳، شرط معدل ۱۵ رو باطل کرد و معدل ۱۴ رو به عنوان حداقل معدل لازم برای فرهنگیان تعیین و تثبیت کرد. این رای واقعاً نفس راحتی برای خیلی از داوطلبان بود. حالا دیگه نیازی نبود که حتماً معدلتون ۱۵ باشه و با ۱۴ هم می تونستید شانس خودتون رو امتحان کنید.
آیا معدل فرهنگیان بازم عوض میشه؟ ابهامات و واقعیت
شاید این سوال براتون پیش بیاد که با این تغییراتی که توی سال های اخیر اتفاق افتاده، آیا بازم ممکنه شرط معدل فرهنگیان تغییر کنه؟ واقعیتش اینه که با توجه به رایی که دیوان عدالت اداری صادر کرده، «حداقل معدل کل، تحت هر شرایطی تغییر نخواهـد داشـت»، مگر اینکه یه مصوبه قانونی جدیدی بیاد که تا الان همچین چیزی اتفاق نیفتاده.
پس، می تونید با خیال راحت روی همین معدل ۱۴ حساب کنید. البته این به این معنی نیست که از پیگیری اطلاعیه های رسمی سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش دست بکشید. همیشه باید حواستون به اخبار باشه تا اگه خدای نکرده تغییر جدیدی اتفاق افتاد، ازش مطلع بشید. ما هم قول میدیم که هر خبری در این زمینه باشه، اینجا بهتون اطلاع بدیم.
طبق رای دیوان عدالت اداری به شماره ۱۸۲۱، حداقل معدل لازم برای ورود به دانشگاه فرهنگیان ۱۴ اعلام شده و تغییر نخواهد کرد، مگر با مصوبه قانونی جدید.
ترمیم معدل: اگه معدلت کمه، این راه نجاتته!
اگه معدل کل دیپلمتون کمتر از ۱۴ هست و نگرانید که دیگه نمی تونید معلم بشید، اصلاً ناامید نشید! یه راهکار خیلی خوب برای شما وجود داره به اسم طرح ترمیم معدل که می تونه شانستون رو برای ورود به دانشگاه فرهنگیان حسابی بالا ببره.
ترمیم معدل چی هست و به درد کی می خوره؟
طرح ترمیم معدل یه فرصت عالیه برای همه داوطلبانی که معدل کل دیپلمشون به هر دلیلی زیر ۱۴ شده. هدف اصلی این طرح اینه که شما بتونید نمرات دروسی که توی دبیرستان پایین گرفتید رو جبران کنید و معدل کل خودتون رو به حد نصاب لازم برای دانشگاه فرهنگیان و سایر دانشگاه های خاص برسونید. این طرح برای کسایی که هدفشون فرهنگیانه و معدلشون به هر دلیلی کمه، مثل یه آب حیات می مونه.
چطور ترمیم معدل کنیم و چقدر تاثیر داره؟
خب، حالا چطوری میشه تو این طرح شرکت کرد و اصلا چقدر روی قبولی فرهنگیان تاثیر داره؟
اولین قدم اینه که شما باید توی زمان های مشخصی که توسط وزارت آموزش و پرورش اعلام میشه، برای شرکت در این طرح ثبت نام کنید. شما می تونید اون درس هایی رو که نمراتشون پایین بوده و باعث کاهش معدلتون شدن، دوباره امتحان بدید.
نکته مهم اینجاست که حتی اگه بعد از امتحان ترمیم معدل، نمره جدیدتون از نمره قبلی کمتر شد، جای نگرانی نیست؛ چون همیشه بالاترین نمره شما ملاک قرار می گیره، چه نمره اصلی باشه چه نمره ترمیم شده. یعنی عملاً شما چیزی رو از دست نمیدید و فقط شانستون رو برای بهتر شدن نمره امتحان می کنید.
معدلی که از طریق ترمیم معدل به دست میاد، فقط برای پذیرش توی دانشگاه ها، از جمله دانشگاه فرهنگیان، اعتبار داره و معدل دیپلم شما توی کارنامه رسمی تون تغییری نمی کنه. پس این یه فرصت طلاییه برای اونایی که می خوان جبران کنن و به آرزوی معلمی شون برسن.
علاوه بر معدل: بقیه شرایط قبولی فرهنگیان رو بشناسید!
فکر نکنید که فقط با داشتن معدل ۱۴، کار تمومه و راحت می تونید معلم بشید! دانشگاه فرهنگیان علاوه بر معدل، یه سری شرایط دیگه هم داره که برای قبولی باید همه شون رو داشته باشید. این شرایط از تراز کنکور شروع میشه و تا سلامت جسمی و روانی شما ادامه پیدا می کنه. بیاید دونه دونه بررسی شون کنیم.
تراز کنکور: عدد ۶۵۰۰ و یه عالمه شانس
یکی دیگه از شروط مهم برای اینکه بتونید اصلاً به فرهنگیان فکر کنید، کسب حداقل تراز ۶۵۰۰ توی کنکور سراسریه. یعنی اگه ترازی که توی کارنامه تون میاد زیر ۶۵۰۰ باشه، حتی اگه معدلتون ۲۰ هم باشه، نمی تونید رشته های فرهنگیان رو انتخاب کنید. این تراز باید توی زیرگروه مربوط به رشته خودتون به دست بیاد. البته یه استثناهایی هم ممکنه باشه، مثلاً بعضی سال ها برای رشته دبیری تربیت بدنی، شرط تراز یه مقدار متفاوت بوده، پس همیشه دفترچه راهنمای کنکور رو با دقت مطالعه کنید تا از آخرین جزئیات باخبر بشید.
شرط سنی: ۲۴ سال تمام، قانون جدیده!
شرط سنی هم از اون فاکتورهاییه که خیلی تغییر کرده و باعث سردرگمی میشه. در حال حاضر، حداکثر سن برای ورود به دانشگاه فرهنگیان، ۲۴ سال تمام در زمان ورود به دانشگاهه. یعنی اگه تا اول مهرماه سال ورود به دانشگاه، ۲۴ سالتون کامل شده باشه، می تونید اقدام کنید. قبلاً این سن ۲۲ سال بود که خوشبختانه تغییر کرد و فرصت بیشتری به داوطلبان داد. حواستون باشه که نحوه محاسبه سن بر اساس شناسنامه اصلی شماست و مثلاً خدمت سربازی یا سوابق کاری، سن شما رو بالا نمی بره و توی این محاسبه تاثیری نداره.
شرایط عمومی: از اعتقاد تا سلامت
دانشگاه فرهنگیان، چون قراره معلم تربیت کنه، روی شرایط عمومی داوطلبان حساسیت زیادی داره. این شرایط شامل مواردی میشه که هر شهروندی برای خدمت در نظام آموزشی باید اون ها رو داشته باشه:
* باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران رو داشته باشید.
* اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور (که توی قانون اساسی به رسمیت شناخته شده) الزامیه.
* باید به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران التزام عملی داشته باشید.
* داشتن سلامت کامل روانی و جسمانی برای انجام وظایف معلمی ضروریه.
* نباید سابقه محکومیت جزایی یا کیفری موثر داشته باشید.
* عدم اعتیاد به مواد مخدر، دخانیات و الکل یا هر نوع ماده اعتیادآور.
* داشتن گواهینامه پایان دوره متوسطه دوم (یعنی همون دیپلم) هم که از الزامات بدیهیه.
شرایط اختصاصی: بومی گزینی و تعهدات استخدامی
یه سری شرایط خاص تر هم هستن که باید بهشون دقت کنید:
* عدم داشتن رابطه استخدامی: شما نباید هیچ گونه استخدام یا تعهد خدمتی (دائم یا موقت) به نهادها و سازمان های دولتی یا غیردولتی داشته باشید. یعنی نباید همزمان با تحصیل، جای دیگه استخدام باشید یا تعهد کاری بدید.
* بومی بودن: پذیرش توی دانشگاه فرهنگیان به صورت بومی گزینیه. یعنی شما باید بومی اون کدرشته محلی باشید که انتخاب می کنید. ملاک های بومی بودن هم معمولاً محل تحصیل سه سال آخر دبیرستان یا محل تولد شماست. این یعنی اگه مثلاً بومی استان اصفهان باشید، شانس قبولی تون توی پردیس های فرهنگیان اصفهان بیشتره.
* تعهد خدمت: یه تعهد خیلی مهم دیگه که باید بدونید، اینه که بعد از قبولی و قبل از شروع تحصیل، شما باید به آموزش و پرورش تعهد خدمت محضری بدید. این تعهد به این معنیه که شما به مدت دو برابر طول تحصیلتون (یعنی اگه ۴ سال درس می خونید، ۸ سال) باید توی آموزش و پرورش خدمت کنید. همچنین بعد از تعیین محل خدمت، دیگه نمی تونید محل خدمتتون رو تغییر بدید.
* انصراف از دانشگاه های دیگه: اگه الان دانشجوی روزانه یه دانشگاه دیگه هستید، برای ورود به فرهنگیان باید قبل از ثبت نام توی کنکور، از دانشگاه قبلیتون انصراف قطعی بدید و فرم انصراف رو دریافت کنید.
معیارهای سلامت جسمانی و روانی: جزئیات حیاتی برای معلمی
همون طور که گفتیم، سلامت جسمی و روانی برای یه معلم خیلی مهمه. توی مصاحبه فرهنگیان، خیلی دقیق این موارد بررسی میشن:
* توانایی و مهارت گفتاری: باید بتونید تمام حروف و کلمات رو کاملاً صحیح و بدون لکنت زبان ادا کنید.
* قدرت بینایی: حداقل دید هر چشم باید ۵ دهم باشه یا هر دو چشم بدون عینک و لنز ۱۰ دهم. نداشتن کوررنگی برای بعضی رشته ها (مثل آموزش ابتدایی و هنر) ضروریه.
* قدرت شنوایی: باید صداهای معمولی رو به خوبی بشنوید و کم شنوایی شما نباید بیشتر از ۳۰ دسیبل باشه.
* قد و وزن: قد و وزن شما باید متناسب با وظایف شغل معلمی باشه. مثلاً برای رشته تربیت بدنی، حداقل قد مشخصی تعیین میشه. این مورد بر اساس مقتضیات هر استان ممکنه کمی متفاوت باشه.
* نداشتن تغییر شکل و نقص عضو: نباید تغییر شکل مادرزادی یا اکتسابی توی اندام ها یا صورتتون داشته باشید که باعث کراهت منظر بشه. همچنین نباید نقص عضو مشهود و موثری داشته باشید که توی انجام وظایف معلمی اختلال ایجاد کنه.
* عدم ابتلا به بیماری های مزمن: ابتلا به بیماری های مزمن و صعب العلاج مثل دیابت، سیروز کبدی، آسم شدید، نارسایی کلیه، بیماری های قلبی، MS، پارکینسون و بیماری های خونی (مثل لوسمی یا تالاسمی ماژور) که توی انجام وظایف معلمی تاثیر دارن، ممنوعه.
* احراز سلامت روانی: سلامت روانی شما هم باید توسط روانشناس متخصص و معتمد آموزش و پرورش تایید بشه.
مصاحبه و گزینش: مرحله سرنوشت ساز
بعد از اینکه توی کنکور تراز لازم رو به دست آوردید و شرایط اولیه رو داشتید، برای مصاحبه و گزینش معرفی میشید. این مرحله خیلی مهمه و تعیین کننده نهایی قبولی شماست:
* مراحل مصاحبه: مصاحبه شامل دو بخش اصلیه: مصاحبه تخصصی و بررسی صلاحیت های عمومی (گزینش عقیدتی و سیاسی).
* معرفی به مصاحبه به معنی قبولی نیست: یادتون باشه که معرفی شدن به مصاحبه به معنی قبولی قطعی نیست و فقط به این معنیه که شما یکی از چند برابر ظرفیت قبولی هستید.
* اهمیت ویژگی های شخصی: توی مصاحبه، علاوه بر توانایی های علمی، استعداد، علاقه و انگیزه شما برای معلمی، اخلاق و رفتار مناسب با شأن معلمی، قدرت تعامل با دیگران، آشنایی با تعالیم دینی (مخصوصاً قرآن کریم) و توانایی در مهارت های پایه و فناوری اطلاعات (IT) بررسی میشه.
* اولویت نخبگان: نخبگان علمی و مهارتی، مخترعان، مبتکران و برگزیدگان المپیادها و جشنواره خوارزمی، اگه توی شرایط علمی یکسان باشن، از اولویت پذیرش برخوردار میشن.
انواع پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان: مسیرهای ورود به شغل معلمی
دانشگاه فرهنگیان فقط یه راه برای معلم شدن نداره. بسته به شرایط و مدرکی که دارید، می تونید از مسیرهای مختلفی وارد این دانشگاه بشید. بیایید نگاهی به این مسیرها بندازیم:
کارشناسی پیوسته (دانشجو معلم): از کنکور تا استخدام
این متداول ترین راه برای ورود به دانشگاه فرهنگیانه. اگه شما دانش آموز سال دوازدهم هستید یا تازه دیپلم گرفتید و قصد دارید مستقیم بعد از کنکور وارد دانشگاه بشید، مسیر شما اینه. دانشجو معلم ها از همون روز اولی که وارد دانشگاه میشن، استخدام آموزش و پرورش محسوب میشن و حقوق دانشجو معلمی دریافت می کنن. بعد از چهار سال تحصیل، مستقیماً به عنوان معلم توی مدارس مشغول به کار میشن و تعهد خدمت رسمی دارن. برنامه کلاس هاشون هم معمولاً از شنبه تا چهارشنبه است و به صورت تمام وقت درس می خونن.
کارشناسی ناپیوسته (معلم دانشجو): اگه کاردانی داری…
این مسیر برای کساییه که مدرک کاردانی (فوق دیپلم) دارن و می خوان با ادامه تحصیل، معلم بشن. معمولاً این دانشجویان، خودشون معلم هستن یا تجربه ای توی کار آموزشی دارن. برنامه کلاس های اونا معمولاً آخر هفته ها (پنجشنبه و جمعه) برگزار میشه تا بتونن همزمان کار و تحصیل کنن.
کارشناسی ارشد: فقط برای معلمان شاغل
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد توی دانشگاه فرهنگیان، در حال حاضر بیشتر از بین معلم های شاغل آموزش و پرورش پذیرش میشن. این پذیرش ها هم معمولاً به صورت محدود و برای تامین نیازهای خاص آموزش و پرورش توی رشته های تخصصی تره. پس اگه معلم هستید و دلتون می خواد مدارج علمی بالاتر رو توی حیطه آموزش و پرورش طی کنید، این می تونه یه گزینه باشه.
سوالات پرتکرار شما درباره فرهنگیان و معدل
خیلی از شماها درباره شرط معدل و سایر شرایط فرهنگیان سوالات مشابهی دارید. اینجا به پرتکرارترینشون جواب میدیم تا ابهاماتتون کامل برطرف بشه.
آیا سهمیه ایثارگری روی شرط معدل فرهنگیان تاثیر داره؟
خیر، سهمیه ایثارگری یا هر سهمیه دیگه ای (مثل سهمیه رزمندگان یا مناطق) روی حداقل معدل لازم برای ورود به دانشگاه فرهنگیان تاثیر نداره. یعنی همه داوطلبان، با هر سهمیه ای که داشته باشن، باید حداقل معدل ۱۴ رو داشته باشن تا بتونن وارد مرحله انتخاب رشته بشن. البته سهمیه می تونه توی تراز کنکور و شانس قبولی در رقابت بین داوطلبان هم تراز تاثیر بذاره، ولی شرط معدل، برای همه یکسانه.
کدوم معدل مهمه، کل یا کتبی؟
برای معلم شدن، معدل کل دیپلم شما ملاک عمل قرار می گیره، نه معدل کتبی نهایی پایه دوازدهم. معدل کل، میانگین نمرات شما در سه سال دهم، یازدهم و دوازدهم رو شامل میشه. پس اگه معدل کل دیپلمتون ۱۴ یا بالاتر باشه، مشکلی ندارید.
اگه معدلم زیر ۱۴ باشه، شانسی برای قبولی دارم؟
بله، نگران نباشید! اگه معدل کل دیپلمتون زیر ۱۴ هست، می تونید از «طرح ترمیم معدل» استفاده کنید. توی این طرح می تونید دروس خاصی رو که نمره پایین گرفتید دوباره امتحان بدید و اگه نمره بهتری کسب کنید، اون نمره جایگزین میشه و معدل کل شما برای کنکور و پذیرش در دانشگاه فرهنگیان افزایش پیدا می کنه. این یه راهکار عالی برای جبران کمبود معدل محسوب میشه.
می تونم با دیپلم رشته دیگه تو کنکور فرهنگیان رشته زبان/هنر شرکت کنم؟
بله، شما می تونید با هر نوع دیپلمی (مثلاً تجربی یا ریاضی) در کنکور گروه آزمایشی هنر یا زبان شرکت کنید. اگر تراز و سایر شرایط لازم برای رشته های فرهنگیان در اون گروه های آزمایشی رو کسب کنید و توی مصاحبه هم قبول بشید، می تونید توی رشته های مرتبط با زبان یا هنر در فرهنگیان پذیرفته بشید. فقط حواستون باشه که معدل کل دیپلم شما برای همون رشته ای که دیپلم گرفتید، باید حداقل ۱۴ باشه.
اگه الان دانشجوی دانشگاه دولتی ام، می تونم فرهنگیان قبول بشم؟
بله، اگه در حال حاضر دانشجوی دوره روزانه دانشگاه دولتی هستید، می تونید دوباره توی کنکور سراسری شرکت کنید و برای فرهنگیان اقدام کنید. اما یه شرط مهم داره: باید قبل از شروع ثبت نام توی کنکور (معمولاً تا یه تاریخ مشخص در اسفند ماه سال قبل از کنکور)، از دانشگاه قبلیتون انصراف قطعی بدید و فرم انصراف رو بگیرید. بدون این کار، امکان ثبت نام و قبولی در فرهنگیان رو ندارید.
آیا معدل هر سه سال دهم، یازدهم و دوازدهم باید بالای ۱۴ باشه یا فقط معدل کل دیپلم؟
فقط معدل کل دیپلم (میانگین نمرات سه سال دهم، یازدهم و دوازدهم) شما باید بالای ۱۴ باشه. یعنی لزوماً نیاز نیست که معدل هر سال به صورت جداگانه بالای ۱۴ باشه. ممکنه معدل یه سالتون کمی پایین تر باشه، اما اگه میانگین کل سه سال بالای ۱۴ باشه، شرط معدل رو دارید.
نتیجه گیری
معلمی یه شغل مقدسه که هر کسی لیاقتش رو نداره. برای ورود به این مسیر پربرکت از طریق دانشگاه فرهنگیان، باید حسابی آماده باشید. همون طور که دیدیم، شرط معدل یکی از اصلی ترین فاکتورهاست و در حال حاضر، باید معدل کل دیپلم شما حداقل ۱۴ باشه. این عدد، با رای دیوان عدالت اداری تثبیت شده و جای نگرانی برای تغییرش نیست.
البته غیر از معدل، فاکتورهای مهم دیگه ای مثل تراز کنکور (حداقل ۶۵۰۰)، شرط سنی (حداکثر ۲۴ سال تمام)، بومی بودن و سلامت کامل جسمی و روانی هم وجود دارن که باید بهشون توجه کنید. اگه معدلتون کمه، راهکار ترمیم معدل رو جدی بگیرید و ازش استفاده کنید. هر مرحله از این مسیر، از انتخاب رشته گرفته تا مصاحبه، نیاز به اطلاعات دقیق و آمادگی داره. همیشه سعی کنید آخرین اطلاعیه های سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش رو دنبال کنید تا از جدیدترین تغییرات باخبر بشید. با برنامه ریزی درست و تلاش هدفمند، می تونید به آرزوی معلمی تون برسید و آینده بچه های این سرزمین رو بسازید.