ویژگی ها و مزایای کرم های آبرسان چیست؟
یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد با آن درگیر هستند، خشکی پوست است. این اتفاق معمولاً با افزایش سن و استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی و شوینده های غیر استاندارد به وجود می آید. آبرسانی یکی از مراحل روتین مراقبت از پوست است که منجر به از بین رفتن خشکی پوست و حفظ طراوت و شادابی آن می گردد. برای حل این مشکل می توانید از یک کرم آبرسان مناسب و استاندارد استفاده کنید و پوست خود را هیدراته کنید. کاری که این کرم ها اساسا انجام می دهند این است که آب را به پوست اضافه می کنند و به گیر افتادن آب در پوست کمک می کنند. آنها معمولاً حاوی موادی با مولکول های آب رسان مانند اسید هیالورونیک هستند که به جذب آب در پوست کمک می کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با کرم مرطوب کننده اصل و فوایدی که برای انواع پوست دارد آشنا کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
شناخت نوع پوست
قبل از اینکه به خرید یک کرم مرطوب کننده اقدام کنید، باید به این نکته اشاره داشته باشیم که اولین قدم برای محافظت و رسیدگی از پوست شناخت نوع پوست است. اگر نوع پوست خود را ندانید ممکن است از محصولاتی استفاده کنید که حتی نتیجه ی عکس بدهند و شما را با مشکل مواجه کنند. از همین رو واجب است که اگر می خواهید در حفظ سلامت پوست و نگه داری درست از آن اقدام کنید، در درجه ی اول حتما نوع پوستتان را بشناسید. پوست ها انواع مختلفی دارند ولی 4 نوع اصلی آن پوست چرب، پوست خشک، پوست معمولی یا نرمال و پوست حساس نام دارند. در ادامه به صورت مختصر به بررسی انواع این پوست ها می پردازیم.
پوست چرب
پوست انسان ها برای اینکه قابل انعطاب و ارتجاع باشد نیاز به چربی دارد؛ در نتیجه درون بدن ما یک سری غدد چربی وجود دارند که وظیفه ی آن ها ترشح چربی مورد نیاز پوست است. انواع مختلف پوست هم به علت میزان متفاوت ترشح این چربی به وجود آمده اند. پوست چرب پوستی است که ترشح چربی در آن زیاد است و افرادی که چنین پوستی دارند معمولا دارای پوستی براق، دارای منافذ باز و چرب هستند که با لمس آن دستتان هم کمی حالت چربی و روغنی به خود می گیرد. علاوه بر مواردی که ذکر شده باید بگوییم پوست چرب سه نشانه ی بارز هم دارد که عبارت اند از:
- آکنه و جوش زیاد
- نماندن آرایش روی صورت و پاک شدن سریع آن
- جذب آلودگی و کدر شدن پوست
- براق بودن غیر عادی
حال برای بهتر کردن شرایط و تا حدی درمان پوست چرب بهتر است در طول روز حداقل دو بار یعنی یک بار در صبح و یک بار قبل از خواب صورت خود را با شوینده های مخصوص پوست چرب بشویید. روتین پوستی حاوی تونر ، اسکراب و شوینده ی مخصوص را آغاز کنید، مصرف غذاهای چرب و فست فودها را کاهش دهید و در نهایت از مرطوب کننده های مخصوص پوست چرب و ضد آفتاب استفاده کنید تا به شکل محسوسی از چرب شدن سطح پوست بدن تان جلوگیری شود.
پوست خشک
پوست خشک به پوستی گفته می شود که ترشح چربی در آن کم است. در این حالت پوست حالت خشکی دارد و قابلیت انعطاف پذیری و ارتجاعی بودن در آن وجود ندارد. هوای خیلی گرم و یا سرد، شستن صورت با آب داغ و شست و شوی بیش از اندازه ی صورت پوست را خشک و دهیراته می کنند (رطوبت خود را از دست می دهد). در برخی از موارد حتی این خشکی ها باعث زخم شدن پوست، قرمزی، خارش و دیگر مشکلات مشابه می شود که در نهایت آسیبی جدی به پوستتان وارد می کند و همچنین پوست دچار پیری زودرس خواهد شد. از بارزترین نشانه های پوست خشک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دهیدراته بودن پوست
- خشکی همراه با پوسته پوسته شدن
- نرم نبودن پوست
- قرمزی، خارش و پوست ریزی
یکی از مهم ترین راه ها برای درمان پوست خشک استفاده از کرم های مرطوب کننده و در موارد شدید استفاده از آبرسان هاست. کرم های مرطوب کننده و آبرسان ها باعث می شوند پوست، چربی و آب از دست رفته ی خود را تجدید کند و در نتیجه دیرتر خشکی به سراغش بیاید و یا اصلا پوست خشک نشود. علاوه بر این باید از شوینده های مخصوص پوست خشک هم استفاده کنید تا پوست از مواد مغذی آن تغذیه کند و نرم تر شود.
پوست حساس
پوست حساس به پوست هایی گفته می شود که در اثر عوامل خارجی مثل آب و هوا زود واکنش نشان می دهد، دچار قرمزی، خراش و زخم می شود؛ افرادی که این نوع پوست را دارند معمولا بر اثر هر شرایطی با مشکل مواجه می شوند و استفاده از کرم های مرطوب کننده ی مرغوب به شدت به آن ها توصیه می شود. پوست های حساس را نباید با آب سرد و یا داغ شست و همچنین باید خیلی خوب از آن مراقبت کرد.
این نوع پوست را نباید با هر نوع شوینده ای شست و همچنین نباید برای آن از هر نوع کرم مرطوب کننده، آبرسان و یا ضد آفتابی استفاده کرد. استفاده از کرم های نامناسب روی این نوع پوست سبب ایجاد قرمزی، تورم و خارش می شود که اصلا حس خوبی ندارد و به پوستتان آسیب می رساند. از بارزترین و پر شیوع ترین علائم پوست حساس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پوست های مستعد قرمزی
- پوست های دارای جوش و آکنه
- پوست های دارای آلرژی و اگزما
- پوست های دارای زخم های ریز و سطحی
راهکارهای درمانی و حفاظتی بسیار زیادی برای این نوع پوست وجود دارد که با رعایت آن ها می توان تا حد زیادی از بروز واکنش های شدید و حساسیت جلوگیری کرد. یکی از مهم ترین کار هایی که باید بکنید این است که نباید پوست را با هر نوع شوینده ای که دم دستتان است بشویید و باید حتما شوینده ی مخصوص نوع پوست خود را خریداری کنید تا به آن آسیب نرسانید.
یکی دیگر از راهکار های مفیدی که می توانید در پیش بگیرید این است که از کرم های مرطوب کننده و ضد آفتاب هایی استفاده کنید که مخصوص پوست های حساس هستند و نکته ی آخر هم این است که سعی کنید به هیچ عنوان پوستتان را با آب داغ یا سرد نشویید و به بخاطر داشته باشید که بعد از حمام حتما نواحی حساس تر بدن همانند زیر بغل و نقاط بیکینی را با درجه ی متوسط سشوار خشک کنید.
پوست معمولی یا نرمال
پوست معمولی همان طور که از اسمش پیداست تولید چربی در آن معمولی و متناسب است و از همین رو مشکلاتی نظیر چربی زیاد، خشکی زیاد و یا حساسیت خاص ندارد. افراد دارای پوست معمولی بسیار خوش شانس هستند چراکه چربی پوستشان کاملا متعادل است و دچار پیری زودرس و چروک پوستی نخواهند شد.
این پوست ها به مراقبت کمتری در مقایسه با دیگر پوست ها نیاز دارند و رسیدگی به آن ها نیز بسیار آسان است. پوست های معمولی حساسیت ندارند و منافذ آن ها به سختی قابل رویت است. برای مراقبت و رسیدگی از پوست های معمولی یک روتین پوستی روزانه متشکل از تونر سرم پوست و کرم نرم کننده کافی است و تا حد بسیار زیادی به شاداب تر و بشاش تر دیده شدن آن کمک می کند.
انواع مرطوب کننده پوست بر اساس نوع پوست
مرطوب کننده های موجود در بازار بر اساس نوع پوست هر فرد باید مورد استفاده قرار گیرند. به این منظور شرکت های تولید کننده مرطوب کننده محصولات خود را با در نظر گرفتن نوع پوست فرموله کرده و به بازار عرضه می کنند:
مرطوب کننده مناسب برای پوست چرب
بهترین مرطوب کننده برای پوست چرب محصولی است که بر پایه آب فرموله شده و oil free یعنی بدون چربی باشد. مرطوب کننده های ژلی حاوی جاذب های رطوبت با خاصیت جوان سازی پوست بوده و اغلب مزیت ضد چروک بودن را نیز دارند. کرم مرطوب کننده مناسب برای پوست چرب بدون روغن و کاملا سبک بوده و به ویژه برای افرادی مناسب هستند که پوست مستعد آکنه دارند.
مرطوب کننده مخصوص پوست خشک
یکی از پرفروش ترین انواع مرطوب کننده پوست مخصوص پوست خشک به تولید می رسد. بهتر است این نوع از مرطوب کننده در قالب کرم باشد. کرم با غلظت مناسبی که دارد، مدت زمان بیشتری طول می کشد تا خشک شود. در مرطوب کننده مخصوص پوست خشک هم از روغن و هم از آب باید استفاده شود. همچنین باید حاوی جاذب های رطوبت باشد تا رطوبت را به درون پوست جذب کرده و برای مدت بیشتری پوست را مرطوب نگه دارد.
مرطوب کننده پوست مختلط و معمولی
اگر پوست شما معمولی (نرمال) است اما در بعضی قسمت ها دچار خشکی می شود، بهتر است از مرطوب کننده در قالب کرم استفاده کرده تا غلظت بیشتری جهت دوام داشته باشد. ترکیبات این مرطوب کننده حتما باید شامل روغن های مختلف باشد. چنانچه پوست شما معمولی است اما در برخی نقاط چرب به نظر می رسد، در این حالت بهتر است از ژل مرطوب کننده استفاده نمایید که بر پایه آب ساخته شده باشد.
مرطوب کننده برای پوست حساس
پوست های حساس اغلب خشک هستند و فورا تحریک شده و واکنش های آلرژیک نشان می دهند. افرادی که این نوع از پوست را دارند بهتر است از مرطوب کننده ای استفاده کنند که بدون عطر و اسانس باشد و پارابن و دیگر ترکیبات تحریک کننده پوست که سبب قرمزی، سوزش و خارش می شوند در آنها استفاده نشده باشد.
بهترین زمان استفاده از کرم مرطوب کننده
انواع مرطوب کننده را به شما معرفی کردیم. هر نوع پوستی که داشته باشید، بهترین زمان استفاده از کرم مرطوب کننده برای شما زمانی است که تازه پوست خود را شسته و تمیز کرده اید. ضمنا اگر هنوز پوست نمدار باشد، استفاده از مرطوب کننده تاثیر بهتری خواهد داشت زیرا رطوب را حبس کرده و باعث می شوند دیرتر تبخیر شود.