نکاتی که باید هنگام استفاده از سیگنال فارکس رعایت کنید
سیگنال های معاملاتی می توانند باعث بالا رفتن سطح تجربه افراد تازه وارد شده و در نتیجه منجر به افزایش موفقیت آن ها شوند و به همین دلیل بوده که آموزش سیگنال های فارکس از هر چیزی واجب تر است. تحلیل گران بازار فارکس، تریدر ها و یا برنامه های اتوماتیک نقش صدور سیگنال های بازار فارکس را بر عهده دارند.با توجه به پرطرفدار بودن سیگنال های فارکس به راحتی می توان از آموزش سیگنال های فارکس که در فضا های مختلف مانند سایت ها، فضا های مجازی و غیره در دسترس هستند، استفاده کرده و شانس موفقیت خود را افزایش دهید؛ اما پیش از هر چیزی بهتر است با تعریف سیگنال فارکس آشنا شوید.
سیگنال فارکس چیست؟
مزیتی که سیگنال گیری در فارکس برای افراد تازه کار دارد این است که علاوه بر بالا بردن سطح دانش آن ها، فرصتی برای کسب سود نیز فراهم می سازد. از طرف دیگر این معامله گران با مشاهده استراتژی های معاملاتی مختلف که برای صدور سیگنال های معاملاتی بازار فارکس صادر می شوند، روند یادگیری سریع تری پیدا خواهند کرد.
در بازار هایی مثل که نوسانات قیمت بسیار شدید است، اگر از سیگنال های معاملاتی در زمان درست استفاده نشود و یا سیگنال دیر به دست معامله گر برسد، احتمالا آن سیگنال دیگر از دست رفته و کاربردی نخواهد داشت. بنابراین کسانی که وظیفه سیگنال دهی را دارند برای ارسال به موقع سیگنال ها از روش های مختلفی مانند ارسال پیامک، ایمیل و یا هشدار ها استفاده می کنند تا دریافت کنندگان سیگنال در زمان مناسب سیگنال ها را دریافت و استفاده کنند.
همچنین معامله گران می توانند با نصب افزونه های مخصوص پلتفرم معاملاتی خود سیگنال های صادر شده را با استفاده از این افزونه ها در برنامه معاملاتی خود دریافت کنند. راه دیگری که برخی از افراد برای دریافت سیگنال ها به کار می گیرند استفاده از سیگنال های ارسال شده در انجمن های اجتماعی مرتبط با فارکس است.اگر بخواهیم تعریف ساده ای از سیگنال فارکس داشته باشیم باید بگوییم که سیگنال های فارکس بیان گر اطلاعات مورد نیاز و ضروری درباره بازار هستند. به طور کلی سیگنال های فارکس وسیله برای به روز کردن سریع داده ها جهت اخذ تصمیمات معاملاتی به شمار می آیند؛ به همین دلیل باید آموزش سیگنال های فارکس را جدی بگیرید.
انواع سیگنال های فارکس
سرویس های سیگنال دهی بسیاری در جهان وجود دارند که امکاناتی را در اختیار معامله گران قرار می دهند اما با این وجود هیچگونه سیستم خدمات جهانی سیگنال فارکس به صورت رسمی وجود نداشته و ما در ادامه مطلب چند نمونه از سرویس های ارائه دهنده متداول سیگنال را معرفی خواهیم کرد.
مقایسه سیگنال های دستی و خودکار با یکدیگر
سیگنال های فارکس را می توان بر اساس نحوه صدور به دو دسته دستی و خودکار تقسیم کرد. در مدل دستی سیگنال ها از طریق معامله گران با تجربه صادر شده و در نهایت تصمیم گیرنده اصلی معامله گر است و هوش مصنوعی در آن هیچ گونه دخالتی نخواهد داشت.
این نوع از سیگنال ها علاوه بر فارکس در باینری آپشن نیز بسیار معروف هستند. از طرف دیگر سیگنال های خودکار را کامپیوتر ها و نرم افزار ها از طریق الگوریتم های از پیش تعیین شده صادر کرده و با نظارت بر رفتار قیمت یا همان پرایس اکشن در زمان مناسب اقدام به سیگنال دهی می کنند. مهمترین مزایای که یک سیگنال خودکار دارد، از بین بردن احساسات و افزایش سرعت معاملات است. با این وجود از طریق این نوع از سیگنال ها وابستگی کامل به یک کامپیوتر یا فرد به وجود آمده و معامله گر هیچ گونه دخالتی در تصمیم گیری نخواهد داشت.
مقایسه سیگنال های فارکس رایگان و سیگنال های فارکس پولی
سیگنال های رایگان و پولی فارکس بر اساس قیمت اپراتور ارائه دهنده سیگنال از یکدیگر متمایز می شوند. همانطور که از نام سیگنال های فارکس رایگان مشخص است ارائه دهنده سیگنال در ازای خدمات خود هیچ گونه پولی درخواست نکرده اما در طرف مقابل دریافت سیگنال های پولی مستلزم پرداخت هزینه های درخواست شده از طرف ارائه دهندگان بوده که معمولا به صورت یکجا و یا اشتراک ماهیانه دریافت می شوند.
مقایسه سیگنال های ورود و خروج فارکس
سیگنال ها فارکس بر اساس جزئیات یک ترید پیشنهادی از طرف ارائه دهندگان سیگنال به دو دسته تقسیم می شوند. برخی از سرویس ها فقط سیگنال های ورود به یک معامله را صادر کرده و به معامله گران زمان مناسب ورود را پیشنهاد می کنند.
در طرف مقابل سیگنال های خروج هستند که هشدار خروج از بازار را در زمان مناسب برای معامله گران مشخص می کنند. این مدل از سیگنال ها معمولا مربوط به معاملات فارکس بر روی محصولاتی است که روند بلند مدت دارند. در سیگنال های کوتاه مدت معمولا داستان متفاوت بوده و همزمان سیگنال ورود و خروج به معامله داده می شود. با آموزش سیگنال های فارکس به خوبی می توانید بهترین زمان برای ورود و خروج به بازار را مشخص نمایید.
کپی تریدینگ چیست؟
یکی دیگر از انواع معامله کپی تریدینگ نام دارد که در سال های اخیر نزد معامله گران از درجه محبوبیت بالایی برخوردار شده و دلیل آن هم فراهم کردن راهی برای کسب درآمد متفاوت از بازار است. در واقع تعداد زیادی از معامله گران هستند که در حال توسعه ی ایده ی سبد های معاملاتی مبتنی بر مردم هستند که در آن از معامله گران دیگر برای انجام معاملات به جای فعالیت خود فرد سرمایه گذار استفاده می شود. راه های متفاوتی از کپی تریدینگ وجود دارند که ایده اصلی در همه آن ها یکسان است.
این به آن معنا است که در تمام پلتفرم ها بخشی از سرمایه خود را می توان به دست معامله گران دیگری سپرد و بر اساس درصدی که از قبل مشخص میکنید تمامی معاملات آن فرد را کپی کنید. لازم به ذکر است که در بیشتر پلتفرم ها معاملاتی برای متنوع شدن سبد معاملاتی حداکثر 20 درصد از پرتفو را می توان به یک معامله گر دیگر متصل کرد.این سیاست بسیار مفید بوده زیرا در برخی مواقع معامله گران ماهر آنقدر هم حرفه ای نبوده و مهارتشان کمتر از چیزی است که نشان داده اند؛ بنابراین عقلانی است که بخش زیادی از سبد معاملاتی خود را بر روی یک نفر سرمایه گذاری نکنیم.
به یاد داشته باشید که کپی تریدینگ در مقابل آمار و ارقام و نظارت بر چارت هیچ فرقی با معاملات فارکس عادی نداشته و تنها چیزی که اهمیت دارد این است که پیش از کپی کردن معاملات سرمایه گذار دیگر حتما سوابق، استراتژی، روش های مدیریت ریسک و مالی فرد را بررسی کرده و سپس اقدام به کپی کردن او کنید. چیزی که بسیار واضح است آن است که کپی تریدینگ یکی از راحت ترین راه های ورود به بازار برای افراد تازه کار بوده و آن ها می توانند از طریق فرصت هایی که افراد حرفه ای فراهم می کنند مقداری سرمایه به دست بیاورند.
وجود سبد متنوع سیاستی است که به وسیله آن امکان از دست رفتن کل دارایی بسیار کاهش یافته و چنانچه مبالغی را نیز در شروع کار از دست بدهید اما احتمالا بعدا دوباره جبران خواهد شد. البته هیچوقت هیچ چیز قطعی نبوده و موفقیت از هیچ راهی صد در صد تضمین نمی شود. با این حال کپی تریدینگ می تواند راهی برای بالا بردن سطح تجربه و یادگیری از افراد ماهر بازار باشد.
چه کسی سیگنال های فارکس را صادر می کند؟
همانطور که اشاره شد، دو نوع سیگنال دستی و اتوماتیک وجود داشته که نوع دستی معمولا توسط معامله گران حرفه ای، تحلیل گران و یا صاحبان استراتژی برتر بازار صادر می شود. ارائه دهندگان سیگنال های دستی فرصت های معاملاتی را بر اساس تجربه معاملاتی، تحلیل تکنیکال و یا تحلیل بنیادین که منطبق بر استراتژی آن ها نیز هستند صادر می کنند.
همچنین صادرکنندگان سیگنال خودکار دیگری وجود دارند که بر اساس تحلیل بنیادین اخبار سیاسی و اقتصادی و یا روان بازار سیگنال هایی را ارائه می کنند. افرا با توجه به اهداف متفاوت ممکن است هر یک از این ارائه دهندگان سیگنال را بر دیگری ترجیح دهند. از طریق برنامه های آموزش سیگنال های فارکس می توان سطح آگاهی خود را بالا برد و از آن برای انتخاب درست تر استفاده کرد.
برخی از پلتفرم ها نیز وجود دارند که به صورت رایگان با افراد شخص ثالث به عنوان یک ارائه کننده سیگنال در تایم های روزانه و هفتگی با تحلیل بازار همکاری می کنند. یکی از بزرگترین این پلتفرم ها MQL5 نام دارد که پس از بررسی سوابق معاملاتی افراد آن ها را دسته بندی کرده و در صورت دریافت تاییدیه به عنوان یک ارائه دهنده سیگنال معرفی می کند.
شما می توانید از طریق این پلتفرم ارائه دهنده ای که نیاز های شما را برطرف کند را انتخاب کرده و یا با فیلتر کردن ارائه کنندگان سیگنال بر اساس میزان رشد، میزان سرمایه از دست رفته، سیستم ترید دستی یا خودکار گزینه مناسب را پیدا کنید. یکی از کارهای دیگری که این انجمن انجام می دهد ارائه هشدار درباره افرادی که تا به حال سیگنال های کافی ارائه نکرده اند و یا نتایج آن ها موفقیت چندانی نداشته اند است.
چطور از سیگنال های فارکس استفاده کنیم؟
اولین کاری که باید انجام داد انتخاب یک بروکر معتبر است. این بروکر ها معمولا پلتفرم های قابل اطمینانی داشته که از روش های مطمئنی برای ارائه سیگنال استفاده می کنند. یکی از این بروکر ها بروکر لایت فارکس است که سیگنال های مهم فارکس را از طریق آن می توان به دست آورد. در گام بعدی انتخاب یک ارائه دهنده مناسب حائز اهمیت محسوب می شود.
حتی اگر تعداد زیادی ارائه دهنده سیگنال برای انتخاب وجود داشته باشد باز هم این کار بسیار دشوار تر از چیزی است که فکر می کنید. اگر ارائه دهنده سیگنال به درستی انتخاب نشود می تواند ضرر های هنگفت و جبران ناپذیری را در پی داشته باشد؛ زیرا تمام معاملات بر اساس استراتژی او صورت خواهد پذیرفت؛ بنابراین بررسی سوابق معاملاتی ارائه دهندگان و انتخاب معروفترین و بهترین گزینه می تواند بسیار حیاتی باشد.
برخی از ارائه دهندگان سیگنال وجود دارند که مدتی مشخص سیگنال های رایگان را در اختیار معامله گران قرار می دهند که می توانید با استفاده از آن بدون صرف هزینه با روش معاملاتی آن آشنا شده و در صورت رضایت اقدام به خرید اشتراک نمایید. در مورد ارائه دهندگان سیگنال خودکار بهتر است که با استفاده از بک تست نحوه عملکرد آن در شرایط مختلف معاملاتی و بازار را بررسی کنید. برای این منظور استفاده از یک حساب آزمایشی می تواند کار عاقلانه ای به نظر بیاید.
لازم به ذکر است که برخی پلتفرم های معاملاتی امکان تنظیمات پیشرفته ای را در اختیار کاربران خود قرار می دهند که می تواند تفاوت عمده ای را ایجاد کرده که هر پلتفرم معاملاتی دیگری قادر به آن نخواهد بود. استفاده از یک پلتفرم با قابلیت تنظیمات بالا می تواند سیگنال های قابل اعتمادی را تولید کرده و شما را به اهداف معاملاتی خود نزدیک کند.
جمع بندی از آموزش سیگنال های فارکس
در این نوشته به بررسی و آموزش سیگنال های فارکس پرداخته و با انواع آن آشنا شدیم. به طور کلی سیگنال فارکس به مفهوم ارائه اطلاعات ضروری از بازار بوده که توسط ارائه کنندگان سیگنال فارکس و بر اساس تحلیل های های مختلف مانند بررسی روند قیمت، کندل شناسی، پرایس اکشن، روان بازار، اخبار اقتصادی و سیاسی و بسیاری دیگر به دست آمده و در اختیار معامله گران به صورت رایگان و یا پولی قرار می گیرند. معامله گران می توانند و به ویژه افراد کم تجربه می توانند از طریق دوره های مانندما اطلاعات خود را به درستی افزایش داده و با شناسایی منابع معتبر و قابل اطمینان صادر کننده سیگنال، سود های قابل توجهی از بازار فارکس را به دست بیاورند.