بهترین درمان کبد چرب در طب سنتی
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ برای درمان کبد چرب و پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک و کشنده کبد چرب استفاده از روش های طب سنتی و داروهای گیاهی بهترین راه است. راهی که هر کسی با اطمینان بدون درد و عوارض آن را دنبال می کند،
برای درامان ماندن از کبد چرب و برای درمان کبد چرب بایستی تغییراتی در برنامه غذایی خود ایجاد کنید و با استفاده از عرقیات و مواد غذایی طبیعی بدن خود را به سمت سلامت پیش ببرید.
چه کسانی کبد چرب می گیرند؟
کسانی که دیابت و بیماری قند نوع یک یا دو دارند اما بدنشان انسولین را پس می زند حتی اگر انسولین تزریقی باشد اینها دچار کبد چرب می شوند .
از خوردن این غذاها پرهیز کنید :
آنتی بیوتیک ها ، چرک خشک کن ها بدون تجویز متخصص،( بدون آنکه عفونت یا چرک داخلی ثابت شود و پیشا پیش می خورند که متأسفانه در کشور ما زیاد است). چاقی، اضافه وزن ، سرخ کردنی، تف دادنی، بو دادنی ، تخم مرغ نیمرو و یا آب پز زیاد ، چای ، سرخ کردنی ، غذاهای چرب و پر حجم ، سیر داغ ، پیاز داغ ، آب همراه غذا ، دوغ همراه غذا ، تنقلات شور ، دارو ، پفک ، یخمک ، روغن سرخ کردنی ، شیرینی ، غذای فریز شده ، نمک زیاد ، ترشیجات ، رب و سس ، نوشابه های گازدار و کالباس کبد را چرب می کند
کسانی که خود درمانی های غلط مانند کاهش وزن سریع دارند مثلاً در هفته بیش از دو کیلو وزنشان را کاهش می دهند. این کار علاوه بر سکته، کبد را هم چرب می کند.
کسانی که آب آلوده، شیر آلوده یا جگر سیاه مانده،گوسفند یا گاو مصرف می کنند به کبد چرب مبتلا می شوند، زیرا هر تکه از جگر سیاه به مقدار نیم کیلو پی و دنبه کلسترول بد دارد. درست است که اینها حلال گوشت هستند و خوردنش اشکال ندارد اما زندگی شهری و کم تحرکی با آن سازگار نیست. اگر چنین شخصی یکی دو تا سیخ جگر بخورد معلوم است که کبدش چرب می شود و کلسترول بد خون بالا می رود.
درمان کبد چرب با تغذیه
غذاهای مفید برای کبد :آب ، میوه جات ، لیمو ترش ، روزی 4 تا 5 واحد ، سبزیجات ، ترشیجات طبیعی ( مثل زرشک یا شاتوت که بهترین دارو است .) انواع مرکبات ، غلات سبوس دار . نخود، سیب، به، انگور، کرفس، دارچین، بالنگ، زعفران، ماش، شقاقل، زیتون، زنجبیل، زردچوبه، انجیر، کاهو، اسفناج، هویج، زرشک و کدو.
درمان کبد چرب با توصیه های طب سنتی و تغذیه
جایگزینی گوشت با سویا جایگزینی شام با سالادی شامل هویج، کلم، کاهو، ترب، تربچه، سرکه، سیب، آبغوره، پرهیز از آب خوردن بین غذا، استفاده بیشتر از سیر، پیاز، سبزیجات تازه، لیموترش و سیب در رژیم غذایی روزانه بسیار مفید است.
مصرف افشره گیاهی پاپریکا ، چای سبز، گیاه خارمریم، زنجبیل، آبلیمو، زردچوبه، عرقیات گیاهی شاه تره، خارشتر و کاسنی در پیشگیری و درمان کبد چرب تاثیر بسزایی دارند.
کبد چرب یکی از بیماریهایی است که در سالهای اخیر افراد بسیاری را درگیر کرده است. این بیماری در طب سنتی درمانهای متنوعی دارد. در این مقاله به چند روش مهم و کاربردی درمان کبد چرب از دکتر روازاده، حکیم خیراندیش، دکتر کردافشاری و سایر روش های طب سنتی خواهیم پرداخت.
درمان کبد چرب از نظر دکتر روازاده
برای درمان بیماری کبد چرب چهار راهکار را که مورد تایید دکتر روازاده است معرف میکنیم.
- برای درمان کبد چرب روغن ارده کنجد مصرف کنید.
- سکنجبین با عسل (سرکه انگبین) که سرکه انگور با عسل هست را بصورت روزانه به شکل شربت مصرف کنید.
- شیره انگور به صورت شربت استفاده شود.
- برای درمان کبد چرب با خاکشیر، یک تا دو قاشق غذاخوری خاکشیر به صورت جوشانده را ناشتا مصرف کنید.
درمان کبد چرب در طب سنتی دکتر خیراندیش
- پیش از هر چیز تغذیهتان را اصلاح کنید.
- غذاهای خیلی سرد و خیلی گرم را با هم نخورید. مثلا همراه با ماست غذاهای خیلی گرم نخورید و غذاهای سرد همراه با غذاهای گرم را حذف کنید.
- آب و مایعات سرد را بین غذا ننوشید.
- خوردن آب یخ یا غذای سرد بعد از غذای گرم ممنوع است. مثلا سوسیس و کالباس چون همراه با ادویهجات است، باعث تشنگی میشود و خیلی از افراد آن را با نوشیدنی میخورند که کاملا اشتباه است.
پیشنهاد می کنیم مقاله اصول تغذیه سالم در طب سنتی را مطالعه فرمایید
درمان فوری کبد چرب به روش دکتر خیراندیش
بهترین درمان فوری کبد چرب استفاده از سکنجبین است. یک واحد سرکه، دو واحد عسل و دو واحد عرق نعنا (برای زنان نصف واحد سرکه) ترکیب کرده با دو برابر آب مخلوط کنید و روزی یک لیوان آرام آرام بنوشید.
این درمان باید بین چهار تا شش ماه ادامه داشته باشد. همچنین هر دو ماه آنزیمهای کبدی چرب را باید اندازهگیری کنید. پیادهروی و غذای سر شب و ترک ناهار هم توصیه میشود.
کبد چرب و درمان آن از زبان دکتر کرد افشاری
- پرهیز از انواع سسها، غذاهای چرب، غذاهای شور و ترشیجات بسیار مفید است. بهتر است ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید. برای آنکه بتوانید بیماری کبد چرب را درمان کنید، بهتر است از میل کردن سرخ کردنی دوری کنید.
- عرق کاسنی شاتره: نصف تا یک لیوان در روز به مدت سه ماه هر روز به صورت ناشتا استفاده شود.
- دم کرده آویشن به جای چای مصرف شود.
- مصرف سکنجبین عنصلی که از پیاز عنصل درست شده است، سه تا پنج ماه استفاده شود.
- دوای بلغم امام صادق: مصطکی + سیاه دانه + زنیان + آویشن با سه الی چهار برابر عسل معجون تهیه شود یا با پودر نبات مخلوط شده و بعد از هر وعده غذایی خورده شود. به اندازه دو یا سه نخود صبح و عصر استفاده شود. این ترکیب چربی و رطوبتهای کبد را از بین میبرد.
پیشنهاد می کنیم مقاله علت و علائم کبد چرب چیست؟ را مطالعه فرمایید
پیشگیری و درمان کبد چرب از منظر طب سنتی
گوارش درست یکی از راههای پیشگیری از کبد چرب است. برای مثال جویدن درست لقمه کمک بسیار بزرگی برای پیشگیری است. به صورت نه افراط (60بار جویدن) نه تفریط (نجویده قورت دادن).
کبد چرب و آب یخ
مصرف نکردن از آب یخ و کلیه غذاهای خیلی سرد مثل بستنی موثر است. البته نمیشود گفت اصلا بستنی نخوریم، بلکه بستنی محلول بخوریم، مثل آب هویج بستنی یا بستنی که کمی آب شده و رو به خنکی است، میل کنید و آرام آرام از آن بخورید که سردی یخ آن حنجره و معده را درگیر نکند.
آب را سعی کنیم با دمای معمولی مصرف کنیم. علت اینکه بعد از بستنی خوردن تشنگی ما زیاد میشود و میل به خوردن آب داریم یا وقتی تشنه هستیم و آب یخ میخوریم و دوباره میل به خوردن آب یخ داریم، چیزی نیست جز اینکه صفرای معلق در کبد، به سمت جداره نزدیک و به معده فراخوان می شود.
در نتیجه حرارت در معده دوچندان شده و دوباره این میل زیاد میشود. ولی وقتی آب در درجه حرارت خنک (نه گرم نه یخ) نوشیده شود، تشنگی فروکش می کند.
چون همراه با آب گرم رطوبت میآید و حرارت بیشتری را جذب نمیکند. بلکه این رطوبت، صفرای موجود را پاک کرده و صفرای معلق در کبد را فراخوان نمیکند.
به همین دلایل است که در شهرهای گرمی مانند کاشان برای اینکه بتوانند گرمای آنجا را برای فعالیتهای کشاورزی تحمل کنند، ارده شیره می خورند تا بتوانند گرمای موجود را تحمل کنند.
همچنین در شهرهای جنوبی در فصل تابستان (به اصطلاح خرما پزان)، خرما میخورند که بتوانند گرما را تحمل کنند.
درمان کبد چرب با مصرف ترشیجات طب سنتی
در درمان کبد چرب غیرالکلی یا سرد باید کبد را گرم کنیم. چون به واسطه رفتارهای غلط غذایی، سرد شده است. در عین حال باید لایهای را که در جداره کبد رسوب کرده و به آن چربی کبد و در اصطلاح طب سنتی تشمع کبدی اطلاق میشود را توسط داروهایی خرد کرده و پاکسازی و دفع کنیم.
بنابراین نیاز به یک ماده شکننده است. این شکنندهها همان ترشیجات طبیعی و نفوذ کننده مانند سرکه انگور خانگی، آبلیمو طبیعی، آبغوره طبیعی و آب زرشک هستند.
این ترشیها اگر به صورت خالص مصرف شوند، به جداره معده و کل دستگاه گوارش آسیب وارد کرده و آنها را می سوزانند. همچنین به مغز فرد سردی می بخشند.
برای مثال باید آبلیمو را به صورت محلول استفاده کرد (آب لیمو و عسل یا آب لیمو داخل چای طبیعی)، همچنین آب زرشک و آب انار ترش را با مقداری نمک دریا مصرف کرد.
درمان کبد چرب با سرکه انگبین
سرکه انگبین از قدیمیترین شربتهای مفید و البته صددرصد ایرانی بوده که ترکیبات اصلی آن، سرکه انگور و عسل است. ترکیب آنها شربتی شفابخش و گوارا را تشکیل میدهد که از گذشتههای دور خواص متعدد آن مورد توجه اطبا طب سنتی قرار گرفته و همچنان امروزه مورد استفاده قرار میگیرد. سرکه انگبین برای بسیاری بیماریهای دیگر هم تجویز میشود.
یکی از درمانهای ساده برای کبد چرب، مصرف روزانه «شربت سکنجبین» است. دقت کنید که درمانهای طب سنتی درمانی تکبعدی نیستند و باید با مصرف یک ترکیب دارویی باشد.
بلکه برای درمان و حصول نتیجه باید پرهیز و تدابیر توصیه شده دقیق اجرا شود. مثلا برای درمان کبد چرب در کنار مصرف شربت سکنجبین، باید از آب یخ پرهیز کرد و هر لقمه غذا حدود 20 مرتبه جویده شود.
تهیه سکنجبین به روش ابن سینا
ابن سینا در کتاب قانون روش تهیه شربت سکنجبین را توضیح داده است.
مواد مورد نیاز: سرکه یک پیمانه، عسل دو پیمانه، آب هشت واحد
روش تهیه: سرکه، عسل و آب را با یکدیگر ترکیب کنید، سپس روی حرارت قرار دهید. آن را با شعله ملایم بجوشانید تا یک سوم آب آن تبخیر شود. در زمان جوشیدن کف روی آن را جدا کرده و مقداری نعناع برای بهبود رنگ و طعم به آن اضافه کنید.
در هر وعده مصرف، یک سوم لیوان از آن را با دو سوم آب ترکیب کرده و بنوشید. بهتر است آن را با شکم خالی یا حداقل یک ساعت بعد از غذا میل کنید.
درمان کبد چرب با خاکشیر
یکی از ترکیبات عمومی برای درمان کبد چرب، استفاده از «خاکشیر» است که البته کاربردهای خاکشیر در حوزه درمانهای طب اسلامی ایرانی بسیار گسترده است.
استفاده از جوشانده یک تا دو قاشق غذاخوری خاکشیر بهصورت ناشتا، نقش بسیار چشمگیری در درمان کبد چرب و عوارض کبدی دارد. البته کنار مصرف خاکشیر باید سایر پرهیزها و تدابیر لازم را نیز رعایت کرد. مانند پرهیز از مصرف آب یخ، پرهیز از مصرف روغنهای مایع تراریخته موجود در بازار و…
مصرف صبح ناشتا یک لیوان خاکشیر همراه با عسل، آب لیمو ترش تازه و آب گرم نیز میتواند اثرات درمانی گستردهای داشته باشد.
در آخر می توانید سوالات خود در مورد درمان کبد چرب را از طریق بخش دیدگاه ها پرسیده تا کارشناسان عطارخونه در اولین فرصت پاسخگو شما عزیزان باشند.
کبد یا همان جگر یکی از مهمترین دستگاههای پالاینده بدن است که به طور مختصر فعالیتهایی مانند پالایش خون، پروتئینسازی، سمزدایی، تنظیم قند، ذخیرهسازی مواد حیاتی و سوخت و ساز را بر عهده دارد.
کبد چرب به دلیل کاهش تحرک و تغذیه ناصحیح از مشکلات پزشکی رو به گسترش در جهان صنعتی امروز است؛ این بیماری اختلال مزمن و بدون علامت کبدی است که علت آن تجمع چربی و التهاب در کبد است. شایعترین علل کبد چرب در ایران چاقی، دیابت، سوءتغذیه و بالا بودن چربی خون است. در کشورهای دیگر دنیا مصرف بالای الکل از شایعترین علتها محسوب میشود، اما طب سنتی تدابیر خوبی برای درمان کبد چرب دارد.
علی بهادری، متخصص طب سنتی در گفتوگو با ایسنا، در این باره گفت: امروزه به علت اتخاذ برنامه غذایی ناسالم، کبد چرب شایع شده است. کبد چرب همانند چربی شکم نیست و نباید آن را مشکل ساده کبدی تلقی کرد. لازم است به محض مشخص شدن بیماری، درمان را شروع کرد؛ زیرا به مرور زمان لایههای چربی روی کبد رشد میکند و سوء هاضمه شدید به وجود میآورد. بیشتر افراد متوجه بیماری خود میشوند، اما چندان به موضوع درمان آن توجه نمیکنند.
وی با اشاره به علایم کبد پرچرب گفت: افراد در هر سنی میتوانند به کبد چرب مبتلا شوند؛ حتی کودکانی که تحرک ندارند و پرخوری میکنند نیز به کبد چرب مبتلا می شوند.
بهادری اضافه کرد: کبد چرب در افرادی که اضافه وزن دارند، بیشتر دیده میشود. مبتلایان به این بیماری، بدن سست و لختی دارند و معمولا پوستشان سفید است. این گروه بعد از خوردن غذای چرب و سنگین احساس درد و سنگینی در قسمت راست و بالای شکم میکنند، ضمن اینکه حس کرختی و سنگینی در کل بدن هم احساس میشود.
این متخصص طب سنتی خاطر نشان کرد: پوست مبتلایان به کبد چرب شادابی و طراوت ندارد و معمولا نوعی بدرنگی در پوست ایجاد میشود. سرد بودن بدن یکی دیگر از علائم ابتلا به کبد چرب است؛ طوری که این افراد از گرمایی بودن شکایت دارند ولی در واقع با لمس بدن، سردی بدن کاملا احساس میشود.
وی با بیان اینکه عوامل زیادی در سوء هضم نقش دارند و مهمترین آنها خوب نجویدن یا سریع خوردن غذاست، افزود: افرادی که عادت دارند انواع و اقسام غذا را با هم بخورند یا غذاهای دیر هضم و زود هضم را با هم مصرف میکنند، بیش از دیگر افراد به مشکلات سوء هضم و کبد چرب دچار میشوند. باید به خاطر داشت قبل از اینکه معده از غذای خورده شده کاملا تخلیه نشده، نباید بلافاصله غذای دیگری خورد.
بهادری اضافه کرد: یکی دیگر از عواملی که می تواند باعث ابتلا به کبد چرب شود، عدم رعایت اعتدال در غذا خوردن است، کم خوری یا پرخوری، به ویژه پرخوری می تواند با مشکل سوء هضم همراه باشد.
وی با بیان اینکه هر عاملی که موجب سرد شدن بدن، به ویژه سرد شدن دستگاه گوارش و کبد شود، می تواند باعث ابتلا به کبد چرب شود، بیان کرد: یکی از این عوامل بی حرکتی و سکون است؛ البته فعالیت بیش از حد و سنگین بدنی هم میتواند در ابتلا به کبد چرب نقش داشته باشد. خواب، بین شش تا هشت ساعت برای افراد کافی است ولی خواب بیش از اندازه مشکل ساز میشود. استرس یکی دیگر از عواملی است که مشکلات گوارشی، بویژه کبد چرب را به همراه دارد، در نتیجه باید این عوامل در زندگی به حداقل برسند.
وی با بیان اینکه درست است نوشیدن آب برای بدن ضروری است ولی نوشیدن آب هم مثل غذا خوردن، اصول خاص خودش را دارد، افزود: نوشیدن آب و مایعات نباید قبل از غذا یا در بین آن باشد. نوشیدن آب و مایعات را باید به یک ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از غذا موکول کرد.
این متخصص طب سنتی خاطر نشان کرد: مایعات، به ویژه آب هر چه سردتر باشند، آسیب بیشتری برای بدن به همراه دارند، در نتیجه دمای مایعات باید متعادل باشد؛ نوشیدن آب صبحها به صورت ناشتا، اواسط خواب و پس از بیداری ناگهانی، بعد از استحمام، بعد از رابطه جنسی و بعد از ورزش مضر است. نوشیدن آب باید به اندازه نیاز و در حد رفع تشنگی باشد. خود تشنگی میتواند به بدن آسیب وارد کند. بنابراین توصیه میشود افراد از نوشیدن بیش از اندازه آب یا تشنه ماندن خودداری کنند.
وی انتخاب نوع غذا در پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را مهم دانست و افزود: استفاده بیش از اندازه از غذاهایی که طبع سرد، بویژه طبع سرد و تر دارند در تمامی افراد، به خصوص افراد سرد مزاج مشکلات گوارشی به همراه دارد و میتواند باعث ابتلا به کبد چرب شود.
بهادری اضافه کرد: انواع ترشی، لبنیات، به ویژه ماست و دوغ، آلو، هلو، مرکبات، گیلاس، آلبالو، خیار، گوجه و… همگی باید در حد اعتدال مصرف شوند؛ چون استفاده بیش از اندازه آنها مشکلساز است.
وی افزود: استفاده بیش از اندازه از غذاهای غلیظ و لزج مانند کله پاچه، حلیم، آش رشته، ماکارونی، لازانیا، پاستا، بامیه، فست فودها، برنج و ماهی (سرد و تر و لزج) و… در ایجاد اختلال سوء هضم و ابتلا به کبد چرب نقش دارند. همچنین استفاده زیاد و مکرر از شیرینیهای چرب و غلیظ، مانند انواع شیرینیهای قنادی میتواند باعث کبد چرب شود.
وی با بیان اینکه افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند، باید حجم غذای خود را کاهش دهند و از پرخوری بپرهیزند، بیان کرد: روزهداری در بهبود وضعیت این افراد تاثیر زیادی دارد. غذای شب باید سبک و با حجم کم باشد، همچنین بین صرف وعده شام تا خواب حداقل دو ساعت فاصله ایجاد شود. این دسته از افراد باید از خوردن غذاهای سرد پرهیز کنند.
بهادری خاطر نشان کرد: استفاده از ادویههایی مثل زیره، زنجبیل، سیاهدانه، آویشن، نعنا، فلفل، دارچین، میخک و هل در غذاها به دلیل خاصیت گرمی میتواند مفید واقع شود. این ادویهها در تقویت کبد هم نقش دارند. افرادی که تمایل به مصرف ماست و دوغ دارند، باید ماست را به صورت چکیده و در حجم کم مصرف کنند و دوغ را با استفاده از ماست چکیده درست کنند. همچنین مصرف سبزیجات و زیتون همراه با غذا ایرادی ندارد، ولی ماست نباید همراه با غذا مصرف شود.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: استفاده از نبات و عسل هم در برطرف کردن سردی میتواند مفید باشد؛ به طور کلی استفاده از غذاهای گرم توصیه میشود، ولی نباید در استفاده از غذاهای گرم هم افراط شود.
وی با بیان اینکه افراد مبتلا به کبد چرب باید از خوردن غذاهای پر رطوبت مثل شیر، میوههای آبدار و لبنیات پرهیز کنند یا آنها را با مصلح استفاده کنند، افزود: برای مثال مصلح ماهی، ادویههایی مثل زعفران، فلفل و دارچین است. کباب کردن ماهی و استفاده از ماهی جنوب هم میتواند در کاهش سردی و رطوبت موثر باشد.
بهادری به مبتلایان کبد چرب توصیه کرد که برای تقویت کبد از پسته، بادام و فندق استفاده کنند و افزود: این افراد باید روزانه پنج عدد فندق، پنج عدد بادام و سه عدد پسته بخورند. مواد غذایی دیگر وجود دارند که برای کبد مفیدند. برای مثال انجیر و مویز. همچنین ترب و فندق نیز به باز شدن انسداد کبد کمک می کند.
این متخصص طب سنتی اظهار کرد: مبتلایان به کبد چرب به جای استفاده از آب بهتر است ماءالعسل (ترکیب آب و عسل) بنوشند؛ این افراد میتوانند گاهی اوقات به جای آب، عرق کاسنی و شاتره بنوشند و به نسبت مساوی عرق کاسنی و شاتره را با یکدیگر ترکیب کنند. البته استفاده از رازیانه تنها به خانمها توصیه میشود و آقایان نباید از آن استفاده کنند. اگرچه میوههای شیرین مثل توت و مویز برای کبد مفیدند، ولی نباید در مصرف آنها افراط کرد.
وی همچنین به افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند توصیه کرد که نباید از گوشتهای غلیظ استفاده کنند و گفت: گوشت گاو، گوساله و شتر در گروه گوشتهای غلیظ قرار میگیرند و نباید مصرف شوند. گوشت گوسفند، مرغ محلی و بلدرچین گزینه های خوبی هستند.
بهادری افزود: خوردن نخودآب که به همراه ادویهجات گرم مثل دارچین و زعفران درست شود و در آن شوید وجود داشته باشد، میتواند غلظت مواد داخل کبد را کم کند. برای درست کردن نخودآب میتوان از آب گوشت، نخود، برنج و گوشت استفاده کرد. یکی دیگر از سبزیهایی که باعث تقویت کبد میشود، شنبلیله است که استفاده از آن در غذاها به بیماران مبتلا به کبد چرب توصیه میشود.
به گزارش ایسنا، از آنجا که بیماری کبدچرب از جمله بیماری های خاموش و بینشانه است، پیشگیری از ابتلا به آن در اولویتها قرار میگیرد، زیرا این بیماری معمولا زمانی خود را نمایان میکند که ذرات چربی بخش زیادی از سلولهای کبدی را به خود درگیر کردهاند.
انتهای پیام
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، لبو، انگور، توتهای تازه و توت خشک از جمله میوههای مفید برای درمان و کنترل کبد چرب هستند.
لبو را خشک کرده و سپس به شکل پودر در غذا یا نوشیدنیها مصرف کنید. مصرف آب لبو علاوه بر سمزدایی برای درمان کمخونی هم توصیه میشود.
وجود آنتیاکسیدان در انواع توتها باعث شده که خاصیت ترمیمکنندگی کبد داشته باشند.
در طب سنتی برای دفع چربی کبد استفاده از انواع توتها تجویز میشود. مصرف آب انگور یا انگور تازه هم ازجمله روشهای خانگی توصیهشده برای درمان سریع کبد چرب به شمار میآید.
دیگر میوه و خوراکی مفید برای پاکسازی کبد، چغندر است. یک فنجان چغندر رنده یا خردشده را با آب نصف لیمو دو قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کنید و به عنوان سالاد برای پاکسازی کبد به مدت یک هفته هر دو ساعت یک بار دو قاشق میل کنید.
در ادامه بهترین میوهها برای درمان و کنترل کبد چرب را با هم میخوانیم:
۱. سیب سبز
یکی از بهترین میوهها برای درمان و کنترل کبد چرب، سیب سبز و به طور کلی سیب است. مصرف سیب سبز با پوست به خاطر داشتن مواد معدنی با چربیهای زائد مقابله میکند و باعث پاکسازی کبد میشود.
۲. آووکادو
ترکیباتی که در آووکادوجود داشته باعث شده که چربی اضافی کمتری در کبد جمع شود و به این ترتیب عملکرد کبدی را بهبود میبخشد.
۳. دارابی و گریپ فروت
گریپ فروت، دارابی و لیموترش عنوان ناجی کبد چرب را با خود یدک میکشند. آنزیم موجود در گریپ فروت، کبد را تحریک کرده و چربیها و مواد سمی را از آن دفع میکند. اسید مالیک و کاراتنوئید موجود در دارابی هم باعث پاکسازی و تقویت کبد میشوند.
۴. لیموترش
این ترش دوستداشتنی نه فقط به عنوان میوه بلکه باید همراه همیشگی رژیم غذایی درمان خانگی کبد چرب باشد. هر روز صبح ناشتا آب لیموترش تازه را با یک لیوان آب داغ ترکیب کرده و میل نمایید. یک روش ساده برای پاکسازی و سمزدایی کبد. مصرف این میوه برای پاکسازی معده و روده هم مفید است.
۵. موز
موز با داشتن پتاسیم و در نتيجه کمک به هضم مواد غذایی، دفع فلزات سنگین و توکسینها یکی از بهترین میوهها برای درمان و کنترل کبد چرب محسوب میشود.
۶. بادام زمینی
شاید به نظرتان عجیب بیاید، اما درست شنیدید! بادامزمینی نقش مهمی در پیشگیری از بیماری کبد چرب دارد، چراکه اشتهای کاذب را مهار میکند. مصرف روزانه چند عدد بادام زمینی در فواصل معین باعث ایجاد حس سیری و تمایل نداشتن به خوردن تنقلات ناسالم و پرخوری میشود که از علل اصلی ابتلا به کبد چرب هستند.
۷. عناب
مصرف عناب، آنزیمهای کبدی را کاهش میدهد و نقش مؤثری در درمان و کنترل کبد چرب دارد.
۸. بادام تلخ
در طب سنتی برای تصفیه کبد به مصرف بادام تلخ توصیه شده است، البته اگر معدهتان سرد یا ضعیف است بهتر است بادام را همراه با شکر میل نمایید.
۹. طالبی و خربزه
یکی از روشهای درمان کبد چرب با طب سنتی مصرف میوه خربزه و طالبی است که منافذ کبد را باز میکنند، البته زیادهروی در مصرفشان ممکن است اثرات سو داشته باشد.