سه مهارت پولساز در هک و امنیت

آموزش سکیوریتی پلاس یکی از بهترین آموزش ها برای شروع یادگیری هک و امنیت است. اگر به دنبال آموزش هک و امینت هستید باید گفت که راهی بسیار مناسب برای آینده شغلی و مالی خود را برگزیده اید. علت این امر دیجیتالی شدن همه چیز در این روزهاست. امروزه با گسترش فضای سایبری و شبکه های کامپیوتری به همان اندازه بحث امنیت این شبکه ها و سیستم ها و فضای سایبری اهمیت پیدا می کند. اگر علاقمند به این حوزه هستید در اینجا قصد داریم شما را با سه مهارت پولساز در حوزه هک و امنیت آشنا کنیم.

امنیت | برنامه نویسی

تست نفوذ (Penetration Testing)

تست نفوذ از اصلی ترین مهارت های حوزه هک و امنیت است. تست نفوذ به مهارت بررسی سیستم ها و شبکه ها برای سعی در نفوذ امنیتی به آن هاست. یک تستر نفوذ سعی می کند به سیستم ها و شبکه ها نفوذ کند تا باگ های امنیتی را شناسایی کند. این شغل برای شرکت های سایبری و وبسایت ها بسیار ضروری است و به متخصصان این حوزه قابلیت درآمدزایی خوبی را می دهد.

مراحل تست نفوذ:

مرحله

توضیحات

جمع آوری اطلاعات

شناسایی سیستم ها و جمع آوری اطلاعات اولیه

بررسی آسیب پذیری ها

بررسی سیستم ها برای یافتن ضعف های امنیتی

نفوذ آزمایشی

تلاش برای نفوذ به سیستم ها با استفاده از آسیب پذیری های شناسایی شده

ارائه گزارش

تهیه گزارشی از نتایج تست نفوذ و ارائه راهکارهای امنیتی

تست نفوذ از پرتقاضاترین شغل ها در حوزه امنیت سایبری است. شرکت های سایبری برای حفظ امنیت داده ها و شبکه های خود، دستمزدهای بالایی به متخصصین تست نفوذ می پردازند.

برای بالابردن مهارت خود در زمینه امنیت شبکه توصیه می شود آموزش نت ورک پلاس را تماشا کنید.

مهندسی معکوس (Reverse Engineering)

مهندسی معکوس فرایندی است که در آن سیستمی را از داخل بررسی می کنند تا ساختار و عملکرد آن را شناسایی کنند. مهندسی معکوس یکی از مهارت هایی است که در بررسی بدافزارها و تهدیدات سایبری استفاده زیادی دارد. مهندسان معکوس کدهای نرم افزارهای جاسوسی و ویروس ها (بدافزارها) را بررسی می کنند تا چگونگی مقابله با این بدافزارها مشخص شود.

کاربردهای مهندسی معکوس:

  • تحلیل بدافزارها و ویروس ها
  • کشف آسیب پذیری های نرم افزارها
  • تولید برنامه های ضدبدافزار
  • بهبود امنیت نرم افزارها

این مهارت به خاطر پیچیدگی های فنی و نیاز به دانش سطح بالا در زمینه برنامه نویسی و سیستم عامل ها، از پولسازترین مشاغل در حوزه امنیت سایبری است.

پاسخ به رخدادهای امنیتی (Incident Response)

یکی از مهارت های اصلی در امنیت سایبری پاسخ به اتفاقات امنیتی است. افرادی که در این زمینه تخصص دارند، کسانی هستند که در صورت وقوع یک نفوذ امنیتی یا حمله سایبری به سرعت واکنش نشان میدهند و برای کاهش آسیب ها فعالیت های لازم را انجام دهند. این افراد باید مهارت و دانش متوقف کردن حملات و بازیابی سیستم و کاهش آسیب ها را داشته باشند.

برای یادگیری این مهارت ها به شما آموزش هک قانونی یا CEH پیشنهاد می شود.

وظایف متخصصان پاسخ به حمله های امنیتی

وظیفه

توضیحات

تشخیص تهدیدها

شناسایی حملات و تهدیدهای سایبری

متوقف کردن حمله

جلوگیری از گسترش تهدید و کاهش آسیب ها

بازیابی سیستم ها

بازگرداندن سیستم ها به حالت عادی

تحلیل پس از حادثه

بررسی دقیق حمله و شناسایی نقاط ضعف امنیتی

این روزها، شرکت های بزرگ در حوزه های مالی و تکنولوژی، به افرادی نیاز دارند که بتوانند در زمان حملات سایبری به سرعت وارد عمل شده و از آسیب های بیشتر جلوگیری کنند.

‫18 دیدگاه ها

  1. رامین:
    یه مدت طولانی تو زمینه امنیت سایبری کار می کردم، ولی تازه تست نفوذ رو یاد گرفتم و واقعاً فرق کار حرفه ای و آماتوری رو احساس کردم. هنوزم نمی تونم همه چیزو نفوذ کنم، ولی این مهارت ارزششو داره!

  2. نیلوفر:
    من تازه کارم رو تو حوزه پاسخ به رخدادهای امنیتی شروع کردم. گاهی وقتا فشار زیادی داره، چون باید سریع عمل کنیم و خطا نباشه. تجربه کسی رو دارین که تو این زمینه موفق بوده؟

  3. امید:
    مهندسی معکوس سخت تر از چیزی بود که فکر می کردم. چند باری به بدافزارها نفوذ کردم، ولی تحلیل کامل رو هنوز خوب در نمیارم. دوستانی که تجربه دارن چطور تمرین می کنید؟

  4. سامان:
    تست نفوذ اولش خیلی جذابه، ولی اگه پایداری نداشته باشی و مدام تمرین نکنی، خیلی زود سرد می شی. من خودم مدتی خسته شدم، ولی برگشتم و الان درآمد خوبی هم دارم.

  5. آرشام:
    تو بخش پاسخ به رخدادها همیشه باید آماده باشی. یه بار تو یه شرکت بودم که سر حمله سایبری بهمون کلی ضربه خوردن. اونجا بود که فهمیدم چقدر این مهارت مهمه. هیچ کس نمی تونست مثل یه متخصص درست عمل کنه.

  6. فائزه:
    برام عجیبه که هنوز هم شرکت های بزرگ امنیتشونو جدی نمی گیرن. من تو بخش تست نفوذ یه تیم بزرگ کار می کنم و بارها ثابت شده بود اگه ما نبودیم، خسارات میلیاردی می خوردن.

  7. سحر:
    با اینکه تازه تست نفوذ رو شروع کردم، ولی برام جالبه که چطور می تونیم تو زمان خیلی کم، ضعف های اساسی یه سیستم رو پیدا کنیم. اما گاهی وقتا راه حل ها پیچیده تر از اون چیزیه که فکر می کردم.

  8. سینا:
    به نظرم هرکی می خواد وارد حوزه امنیت بشه باید قبلش حتماً تست نفوذ رو یاد بگیره. هم درآمدش خوبه، هم خیلی جذابه.

  9. پویا:
    دوستان کسی راهنمایی داره برای شروع یادگیری مهندسی معکوس؟ یه سری کتاب و منابع پیدا کردم ولی نمی دونم از کجا شروع کنم.

  10. کیان:
    من مهندسی معکوس رو خیلی دوست دارم، ولی همیشه با تحلیل بعضی از کدها مشکل دارم. گاهی وقتا حس می کنم سرم می چرخه از بس کدها پیچیده ن!

  11. نازنین:
    آیا تست نفوذ واقعاً می تونه آینده شغلی خوبی داشته باشه؟ من تازه شروع کردم ولی هنوز شک دارم که بتونه پول خوبی برام بیاره

  12. شایان:
    اگه تو کار پاسخ به رخدادهای امنیتی تخصص داشته باشی، همیشه شغل داری. فقط کافیه یه بار مهارت هاتو نشون بدی تا همه دنبالت باشن!

  13. فرهاد:
    من تجربه کار تو زمینه تست نفوذ دارم، ولی به نظرم بازار کار تو ایران هنوز به اندازه کافی توسعه نیافته. کسی هست که تو کشورهای دیگه تجربه کار داشته باشه؟

  14. الناز:
    چرا بعضی وقتا مهندسی معکوس اون قدری که باید جواب نمی ده؟ مثلاً تو تحلیل بدافزارای جدید، گاهی به مشکلاتی برمی خورم که انگار نمی شه حلشون کرد.

  15. حسین:
    واقعا یادگیری تست نفوذ کار آسونی نیست، ولی وقتی اولین بار موفق می شی وارد یه سیستم بشی، حس خیلی خوبی داره. هرچند که بعضی وقتا هیچ راه نفوذی پیدا نمی کنی و حسابی ناامید می شی.

  16. مهسا:
    تو کار پاسخ به رخدادها همیشه باید تمرکز داشته باشی. من یه بار اشتباه کوچیکی کردم و شرکت رو با ضرر بزرگی مواجه کردم. یاد گرفتم دیگه هیچ وقت عجله نکنم.

  17. پیمان:
    نکته جالب تو کار تست نفوذ اینه که هیچ وقت دو تا پروژه شبیه هم نیستن. هر دفعه با یه چالش جدید روبرو می شی که جذابیت کار رو بیشتر می کنه.

  18. زهرا:
    من هنوز تو مهندسی معکوس حرفه ای نشدم ولی دارم روش کار می کنم. چیزی که منو گیج می کنه اینه که از کجا بفهمم کد بدافزار دقیقاً چه کاری انجام می ده؟