چگونه جزئیات استایل و فرمت متن را در Word مشاهده کنیم؟

تنظیمات استایل در ورد
اگر قصد دارید که مقاله، پایاننامه، کتاب یا پروژهای را آماده کنید از این قابلیت فوق العاده ورد غافل نشوید. استفاده از استایلها (ترکیبی از فونت،سایز فونت ، رنگ فونت، فاصله و …) به نوشته شما ظاهری بسیار زیبا و مرتب میدهد و به شکل شگفت آوری در زمان شما صرفه جویی می کند.
همچنین کارتان را کمتر و سرعتش را بیشتر خواهد کرد. در این مقاله از مکتبخونه قصد داریم شما را با کاربردهای استایل و ویژگیهای آن/ ایجاد یک استایل و نحوه استفاده از آن/ مراحل حذف یا کپی کردن استایل و… آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.
کاربرد استایل و ویژگیهای آن
قطعاً برای ارائه مقاله/ پایان نامه و … سعی میکنید که محتوایی قوی و با کیفیت را آماده کنید اما علاوه بر کیفیت با استفاده از این کاربرد ورد میتوانید صفحه آرایی کنید و برای هر قسمت از محتوا که دارای قالب بندی خاصی است مثل متن اصلی، عنوان های اصلی و فرعی، شماره گذاری سربرگها، پاورقی و… یک استایل مخصوص تعیین کنید. به طور مثال معمولاً برای پاورقی ها از نوع و سایز فونت کوچکتری استفاده میشود اما اگر بخواهید تک به تک روی پاورقیها این تغییرات را اعمال کنید بسیار وقتگیر است، پس برای آن یک استایل مشخص( مثلاً سایز ۱۰، فونت /Arial رنگ مشکی) تعریف کنید و این سبک را برای تمام پاورقی ها اعمال کنید. فقط با یک کلیک تمام تغییرات اعمال میشود.
(برای نمایش استایل روی تب Home کلیک کنید)
پس کاربرد اصلی استایل ها در متن های طولانی بسیار کارآمد است و همچنین برای ایجاد فهرست اتوماتیک (برای آموزش این مطلب، مقاله آموزش فهرست خودکاراز مکتبخونه را مطالعه کنید) حتما باید از استایل ها استفاده کنیم .
پس به طور خلاصه استایل ها در موارد زیر برای سرعت بخشیدن به کار شما کارایی دارند :
ایجاد ظاهری مرتب و زیبا برای محتوا خود.
جلوگیری از اعمال تغییرات دستی و زمانبر.
امکان شمارهگذاری به صورت خودکار در سربرگ های بخش های مختلف.
امکان قرار دادن یک فونت مشخص برای کل محتوا.
امکان قرار دادن یک فونت مشخص برای تمام سربرگ های یک بخش .
میتوانید پاراگراف های متن را با اندازههای دلخواه، فاصلهگذاری کنید .
میتوانید از استایل های پیشفرض استفاده کرده و آنها را باتوجه به نیاز خود ویرایش کنید.
برای اینکه به تمامی استایلها دسترسی داشته باشید، یکی از دو روش زیر را انتخاب کنید:
- روش اول :
برای اینکار روی گزینه که در گوشه پایین سمت راست استایلها قرار دارد، کلیک کنید . پنجره
Styles برایتان گشوده میشود. روی گزینه Options کلیک کنید.
درنظر داشته باشید هر تغییری که به واسطه ی تنظیمات تورفتگی انجام دهید، در قسمت Preview برای شما قابل نمایش است.

چهار گزینه در قسمت Select style to show وجود دارد. گزینه All styleرا انتخاب نمایید و در قسمت بعدی Select how list is stored میتوانید انتخاب کنید که مطلب شما بر چه اساسی مرتب شود (مثلا حروف الفبا). حالا دکمه ok را بزنید تا به همه استایلها دسترسی داشته باشید.
- روش دوم:
روی فلش زرد رنگ (مطابق عکس، شماره 1) کلیک کنید و اگر Apply style (شماره 2) را انتخاب کنید میتوانید همه استایلها را مشاهده کنید.
(همچنین اگر دکمههای ctrl+shift+s را همزمان فشار دهید گزینه Apply style باز میشود)
ایجاد استایل و نحوه استفاده از آن
به صورت پیشفرض چندین استایل در ورد وجود دارد مانند :
- استایل ) Normalبه طور خودکار کل محتوای شما بااین استایل انجام میشود)
- Heading 1(برای عنوانهای اصلی محتوا استفاده میشود)
- Heading 2( برای عنوانهای فرعی کاربرد دارد)
- Strong (با این استایل میتوانید موارد مهم را بلد کنید)
- Endnote Text (برای پینوشتها) Footnote
- Text (برای پانویسها)
و … که برای بخشهای مختلف محتوا میتوانید استفاده کنید. اگر قصد اعمال تغییراتی روی این استایلهای پیشفرض را دارید(مثلا میخواهید سایز فونت را بزرگتر یا کوچکتر کنید) روی استایل موردنظر کلیک راست کنید و گزینه modify رابزنید
اما اگر استایلی را مدنظر دارید که در این گروه قرار ندارد به راحتی میتوانید هر استایلی که میخواهید بسازید
برای اینکار روی گزینه که در گوشه پایین سمت راست استایلها قرار دارد، کلیک کنید . پنجره
Styles برایتان گشوده میشود و میتوانید فهرستی از آنها را مشاهده کنید .
حالا ابتدا روی دکمه کلیک کرده و سپس New style را بزنید تا Create New Style برایتان باز شود
همانطور که در عکس مشاهده میکنید، میتوانید در قسمت Name استایل خود را با توجه به نیازتان (عنوان اصلی یا فرعی/ پاورقی/ نکتههای کلیدی و …) نامگذاری کنید (نام استایل های جدید را میتوانید فارسی یا لاتین انتخاب کنید). نوع استایل خود را در قسمت Style type انتخاب کنید(مثلا Paragraph). قسمت بعدی Style base onاست، در اینجا نوع استایل پایه را تعیین کنید و در قسمت Style for following paragraph انتخاب کنید که بعد از استایل قبلی چه نوع استایلی قرار بگیرد و در Formatting فرمت های مورد نظر خودتان را مانند نوع فونت، سایز فونت، رنگ و … انتخاب کنید. اگر روی گزینه Format کلیک کنید میتوانید با استفاده از آنها فرمتهای دیگری را با انتخاب Font ، Paragraphو… به استایلتان بدهید.
بعد ازOk کردن، استایل موردنظر شما ساخته میشود و در Style gallery قابل مشاهده است .
حذف یا کپی کردن استایل :
اگر بخواهید یک استایل را فقط ازStyles gallery حذف کنید روی استایل مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه Remove from style galleryرا انتخاب کنید.
اما اگر قصد دارید یک استایل را به طور کلی از جدول حذف (یا کپی)کنید طبق شکل زیر روی فلش کوچک پایین صفحه بزنید، روی استایل موردنظر کلیک راست کرده و آن را حذف کنید.
اما برای کپی کردن استایلها ابتدا روی همان فلش کوچک پایین جدول کلیک کنید) گاهی اوقات برایتان پیش میآید که از یک استایل که داخل سندی استفاده کردید و حال قصد دارید همان استایل ر داخل یک سند دیگر کپی کنید)، پس از کلیک روی فلش، جدولی برایتان باز میشود و در آن جدول دکمه را بزنید، سپس گزینه Import/Export را انتخاب کنید.
در سمت چپ این صفحه استایل های فایل شما و در سمت راست نیز استایل های مورد نیاز در فایل دیگر وجود دارد . بعد از انتخاب استایل از لیست سمت راست با استفاده از دکمه copy استایل به فایل شما اضافه میشود.
بسیاری از مدیران و نویسندگان سایتهای مبتنی بر WordPress، هر از گاهی محتوا را از منابع مختلف کپی کرده و در ادیتور وردپرس پیست میکنند اما مشکلی که گاهی دردسرساز میشود، پیست شدن متن با فرمت و استایل منبع است. برای حل کردن مشکل میتوان محتوای کپی شده را بدون هیچ فرمت خاصی پیست کرد و سپس استایل دلخواه را روی آن اعمال کرد. روش دیگر چک کردن کد HTML و حذف کردن استایل اینلاین است.
در وردپرس چند روش برای پیست کردن متن به شکل صحیح و بدون فرمت وجود دارد که در این مقاله به آن میپردازیم.
نحوهی کپی و پیست در WordPress
برای کپی کردن متن از سایتها یا فایلها، میتوانید متن موردنظر را انتخاب کنید و سپس روی آن راستکلیک کرده و گزینهی Copy را انتخاب کنید.
روش سریعتر که بیشتر کاربران از آن استفاده میکنند، کلید میانبر Ctrl + C و معادل آن در مکهای اپل، Command + C است.
اکنون برای پیست کردن در ادیتور سایت وردپرسی میتوانید از روش راستکلیک کردن و انتخاب گزینهی Paste استفاده کنید.
روش سریع برای پیست کردن، استفاده از کلید میانبر Ctrl + V یا معادل آن در مکاواس، Command + V است.
اما مشکل روش ذکر شده این است که زمانی که محتوا را کپی میکنید، استایل و فرمت آن هم کپی می شود. لذا با پیست کردن، ممکن است نتیجهی عجیب و غریبی حاصل شود. به عبارت دیگر ممکن است متن ظاهری شبیه محل پیست شده، نداشته باشد، بلکه فونت، اندازهی متن، حالت مورب یا ضخیم، رنگ متن و دیگر تنظیمات آن متفاوت باشد.
برخی از ادیتورها و مدیران سایتهای وردپرسی از نویسندگان میخواهند که متن را مستقیماً در خود سایت تایپ کنند و از کپی و پیست خودداری کنند. اما این روش محدودیت زیادی دارد و پاسخ خوبی برای مشکل طرح شده نیست. به خصوص که بسیاری از افراد عادت کردهاند که متن را در Google Docs یا Word آفیس مایکروسافت تایپ کنند و در نهایت زمانی که ترجمه و تألیف تکمیل شد، آن را در وردپرس پیست کنند.
در ادامه روش صحیح کپی و پیست کردن محتوا از Word و Google Docs در وردپرس و همینطور کار با ادیتور کلاسیک و ادیتور جدید وردپرس و رفع مشکلات را بررسی میکنیم.
کپی و پیست از Word در وردپرس
وردپرس سازگاری خوبی با نرمافزار ورد دارد به این معنی که با کپی و پیست کردن محتوا، هدینگ یا عنوانها و استایلهایی نظیر Bold یا متن ضخیم، به خوبی حفظ میشود و در مقابل استایلهایی نظیر بخشهای رنگی متن، فواصل اضافی و غیره حذف میشود. لذا کپی و پیست از ورد در وردپرس، ساده و سریع است.
فرض کنید که میخواهیم متن زیر را از ورد به وردپرس منتقل کنیم که شامل هدینگ، هدینگ زیرمجموعه، لیست بولتدار، لینک و متن ایتالیک و بولد است:
کافی است با همان روش ذکر شده یعنی استفاده از کلید میانبر Ctrl + C و سپس Ctrl + V ، کپی و پیست کردن را انجام دهید. خروجی کار معمولاً همان چیزی است که نیاز دارید:
همانطور که مشاهده میکنید عکس پیست نشده است و نیاز به آپلود دارد. لذا یک بلوک ساده جای آن را گرفته که با کلیک روی Upload میتوانید عکس موردنظر را انتخاب و آپلود کنید.
دقت کنید که برای افزایش اندازهی متن، به صورت دستی بخشی از متن را انتخاب نکنید و سایز را افزایش ندهید! به جای این روش، به متن موردنظر هدینگ 2 یا 3 و غیره بدهید. این روش اصولیتر است و حین تغییرات قالب سایت، مشکلات عجیب ایجاد نمیشود.
کپی کردن محتوا از گوگل داکس در وردپرس
وردپرس با گوگل داکس نیز سازگاری خوبی دارد. روش کپی و پیست کردن درست شبیه به انتقال محتوا از Word به وردپرس است.
زمانی که متن کپی شده را پیست میکنید، وردپرس هدینگها و لیست بولتدار را به درستی حفظ میکند.
کپی و پیست با استفاده از ادیتور قدیمی وردپرس
ادیتور بلوکی یا Block Editor وردپرس که از چندی پیش جایگزین ادیتور مبتنی بر TinyMCE شده، مزایای زیادی دارد اما برخی از طراحان وب و وبمسترها به دلایلی همچنان از ادیتور قدیمی استفاده میکنند. اگر مشکل کپی و پیست حین استفاده از ادیتور جدید پیش آمده، بد نیست ادیتور کلاسیک را فعال کنید. میتوانید با نصب کردن یک افزونهی ساده، همواره از ادیتور قدیمی به عنوان ادیتور پیشفرض استفاده کنید.
البته ادیتور قدیمی نیز بینقص نیست و شاید با کپی و پیست کردن، استایل و فرمت ناخواستهای پیست شود.
چک کردن فرمت و رفع مشکلات کپی و پیست
حین کپی و پیست کردن محتوا از سایتها یا نرمافزارهایی نظیر Word، همواره این احتمال وجود دارد که فرمت اضافی پیست شده باشد و ظاهر سایت را بینظم و بههمریخته کند. بهترین روش برای چک کردن این موضوع، بررسی کردن کد HTML محتوای پیست شده است که البته نیاز به آشنایی مقدماتی با HTML دارد.
در زبان مارکآپ یا همان HTML، هر بخش از محتوا با تگهایی مشخص میشود. به عنوان مثال متنی که قرار است به صورت بولد یا ضخیم در صفحه نمایش داده شود، در تگ strong قرار میگیرد. به عبارت مثال:
<strong>متن ضخیم</strong>
نتیجهی استفاده از کد فوق، این است:
متن ضخیم
توضیح بیشتر اینکه تگهای HTML اغلب باز و سپس بسته میشوند به جز چند تگ خاص. در مثال فوق تگ strong با عبارت <strong> باز شده و با عبارت </strong> بسته شده و عبارت مابین به صورت ضخیم در صفحهی سایت نمایش خواهد شد.
چک کردن کد HTML در هر دو ادیتور کلاسیک و ادیتور بلوکی وردپرس امکانپذیر است.
چک کردن HTML در Block Editor وردپرس
برای شروع کار روی بلوک متن موردنظر کلیک کنید و سپس روی منوی سهنقطه کلیک کنید. در منوی باز شده روی Edit as HTML کلیک کنید.
کد HTML بلوک موردبحث نمایان میشود. پاراگرافها با <p> آغاز و با </p> خاتمه پیدا میکنند. لیست بولتدار با <ul> آغاز میشود و هر آیتم آن نیز با <li> آغاز و با </li> بسته میشود. هدینگها با تگ h2 و h3 و h4 آغاز میشوند. به عبارت دیگر عنوان سطح 2 بین <h2> و </h2> قرار میگیرد. وجود تمامی تگهای متداول HTML طبیعی است.
برای بازگشت به حالت عادی، مجددا روی منوی سهنقطه کلیک کنید و گزینهی Edit visually را انتخاب کنید.
چک کردن کد HTML در ادیتور قدیمی وردپرس
در گوشهی بالای صفحهی ویرایش متن در ادیتور کلاسیک وردپرس، دو تب Visual و Text دیده میشود. با کلیک روی تب Text، آنچه نمایش داده میشود همان کد HTML مطلب است.
حذف استایل و فرمت از کد HTML
همانطور که اشاره کردیم وجود اغلب تگهای HTML طبیعی است و مشکلی به وجود نمیآید اما بهتر است به جای تگ <b> از تگ مشابه که <strong> است، استفاده شود. به جای تگ <i> که متن را ایتالیک یا مورب میکند نیز بهتر است از تگ <em> استفاده شود.
اما چه چیز غیرطبیعی است و باید حذف شود؟
اگر استایل برخط یا inline وجود داشته باشد، به این معنی است که فرمت حفظ شده و باید حذف شود. منظور از استایل اینلاین این است که استایل پس از عبارت style= و داخل “” ذکر شود.
نمونههای زیر وجود استایل برخط را نشان میدهد:
<span style=”font-weight:600;”>کلمات ضخیم</span>
<li style=”font-size:36px;”>کلمهای با فونت ۳۶ پیکسل<li>
مورد اول استایلی است که ضخامت فونت را بیش از حالت عادی که ۴۰۰ است، میکند و در واقع بخشی از متن بدون آنکه در تگ strong باشد، ضخیم میشود. مورد دوم اندازهی متن را ۳۶ پیکسل میکند، بدون آنکه از تگ هدینگ استفاده شده باشد. وجود استایل اینلاین در مطالب سایت، مشکلساز خواهد بود.
به عنوان مثال اگر بخواهید اندازهی عنوانها در تمام صفحات سایت، ۲۴ پیکسل شود، وجود استایل اینلاین موجب میشود که متنی در یکی از مطالب، همچنان سایز ۳۶ پیکسلی داشته باشد.
برای حذف کردن استایل اینلاین میتوانید از نرمافزاری نظیر Notepad ویندوز استفاده کنید. کافی است کد HTML مطلب را کپی کرده و در این نرمافزار پیست کنید و سپس با زدن کلید میانبر Ctrl + H ، موارد اشتباه را یکییکی پیدا کرده و با حالت صحیح جایگزین نمایید که البته کار وقتگیری است.
میتوانید بخشهایی که عبارت style=”” در آن دیده میشود را به صورت دستی پیدا کرده و حذف کنید. این روش نیز برای یک متن و مطلب، مشکلساز نیست اما برای تعداد زیادی مطلب، وقتگیر است.
روش حرفهایتر که نیاز به آشنایی با کوئریهای MySQL دارد، سرچ و جایگزین کردن با استفاده از عبارتهای منظم است. در مجالی دیگر مقالهای در این خصوص منتشر خواهیم کرد.
کپی و پیست کردن بدون فرمت
بهترین روش برای رفع مشکل پیست فرمت این است که متن را بدون هیچ نوع فرمتی پیست کنید. در این صورت هدینگها و لینکها و غیره همگی از بین میرود و به صورت متن ساده پیست میشود. لذا پس از پیست کردن بدون فرمت، مجبور میشوید که این موارد را یکییکی تصحیح کنید. اما خوشبختانه نیازی به چک کردن کد HTML و حذف کردن استایل اینلاین نیست که کاری حوصلهسربر و وقتگیر است.
برای پیست کردن بدون فرمت، میتوانید از شورتکات Ctrl + Shift + V در سیستم ویندوزی و Command + Shift + V در مکاواس استفاده کنید.
روش بعدی این است که اگر از مرورگر Google Chrome برای کار با سایت وردپرسی استفاده میکنید، میتوانید از منوی راستکلیک گزینهی Paste as plain text را انتخاب کنید.
روش ذکر شده نه تنها در ادیتور بلوکی بلکه در ادیتور قدیمی WordPress نیز کاربرد دارد. در ادیتور قدیمی میتوانید از آیکون T در نوار ابزار بالای ادیتور نیز استفاده کنید. اگر این آیکون را نمیبینید، ابتدا روی آیکون نمایش منوی کامل کلیک کنید.
و سپس روی آیکون Paste as text که در تصویر زیر مشاهده میکنید، کلیک کنید:
تا زمانی که این دکمه فعال باشد، هر چیزی که کپی و پیست میکنید، با حذف فرمت پیست میشود. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید هدینگها و لیست بولتدار و متن ضخیم، همگی به صورت متن ساده و بدون هیچ فرمتی پیست شده است.
wpbeginnerسیارهی آیتی
کاربران حرفهای Word معمولاً متن کپی را بدون فرمت و استایل در فایل پیست میکنند و برای تایپ کردن متن نیز ابتدا هدینگ یا استایل آن را از میان فرمتهای تعریف و تنظیم شده، انتخاب میکنند. اما اگر متنی در فایلی قرار گرفته باشد، چطور میتوان جزئیات کامل استایل آن را مشاهده و در صورت نیاز ویرایش کرد؟
در این مقاله به روش چک کردن استایل بخشی از متن در نرمافزار ورد مجموعهی آفیس مایکروسافت میپردازیم. با ما باشید.
اگر مقصود شما این باشد که فرمت بخشی از متن را کپی کنید و روی بخشهای دیگر اعمال کنید، میتوانید از ابزار Format Painter که آیکونی به شکل جارو دارد و در تب Home کنار دکمههای Copy و Cut و Paste قرار گرفته، استفاده کنید. با کلیک روی این ابزار، فرمت متنی که انتخاب کردهاید، کپی میشود و با کلیک روی پاراگراف یا کلیک و درگ روی چند پاراگراف، میتوانید فرمت کپی شده را روی این بخشها اعمال کنید.
مشاهده کردن جزئیات فرمت متن در Word
مسألهی دیگر این است که گاهی کاربر میخواهد جزئیات کامل فرمت متن، کادر متن، فرمول، شکل و عکس یا موارد دیگر را در ورد مشاهده کند و به عنوان مثال بررسی کند که فاصلهی قبل و بعد از پاراگراف چقدر است یا اندازهی فونت روی چه عددی تنظیم شده است.
برای این مهم، ابتدا فایل موردنظر را در نرمافزار Word باز کنید. سپس بخشی از متن که فرمت آن برایتان سوال است را انتخاب کنید.
اکنون کلید میانبر Shift + F1 را فشار دهید. با این کلید میانبر، پنلی به اسم Reveal Formatting در سمت راست صفحه ظاهر میشود. در این پنل تمام جزئیات مربوط به استایل بخش انتخاب شده، نمایش داده میشود.
همانطور که در تصویر فوق مشاهده میکنید، اطلاعات به صورت دستهبندی شده نمایش داده میشود. به عنوان مثال در شاخهی Font اطلاعاتی مثل نام فونت، اندازهی آن، رنگ متن و زبان نمایش داده میشود.
دستهی بعدی Paragraph یا استایل پاراگراف است. در این دسته چیدمان متن که میتواند چپچین و راستچین و غیره باشد، مقدار تورفتگی یا Indent و فواصل از بند قبلی و بند بعدی و اطلاعاتی از این قبیل ذکر میشود.
بخش بعدی Section است که اطلاعاتی در مورد بخشی که متن انتخاب شده در آن قرار دارد را نمایش میدهد. هر بخش میتواند فصلی از کتاب یا پایاننامه و گزارش باشد.
خوشبختانه پنل Reveal Formatting حالت کاملاً تعاملی دارد و در واقع کنار اغلب موارد، لینک مشاهده میشود. با کلیک روی لینکها، کادری باز میشود و میتوان تنظیمات مربوط به آن مورد را تغییر داد. به عنوان مثال با کلیک روی Font، کادر انتخاب فونت و سایز فونت باز میشود.
بهتر است قبل از تدوین کتاب، گزارش، پایاننامه و غیره، ابتدا در مورد فرمت هدینگها و بخشهای مختلف تصمیم بگیرید و این موارد را به دقت متناسب با نیاز خویش تنظیم کنید.
آموزش ویرایش ظاهر استایل هدینگها، زیرنویس، متن ساده و غیره در Word
addictivetipsسیارهی آیتی