چگونه از رجیستری ویندوز بکاپ بگیریم و وضعیت قبلی را ریاستور کنیم؟
دیجیاتو
آخرین کلمات کلیدی جستجو شده
- a52
- لاکهید مارتین
- تست
- دلار
- ویندوز ۱۱
- تصویری
بیشترین کلمات کلیدی جستجو شده
- apple8
- بلومبرگ
- اپل
- اینستاگرام
- ویندوز
- آیفون
- موبایل
- هوآوی
- فولد
- متاورس
- s
- مین
- ترسناک
- oneplus
- تست
- OpenAI
- گوگل
- تیم کوک
داغترینهای امروز
امروزه گوشیهای هوشمند اندرویدی و یا آیفون امکانات متنوعی دارند و با نصب کردن اپهای متعدد میتوان کارهای بسیار زیادی را انجام داد. سیستم عامل اندروید و یا iOS مثل ویندوز یا مکینتاش اپل بسیار کامل و پیچیده است و قابلیت بکاپ گرفتن از تمام اطلاعات ذخیرهشده، یک ویژگی مفید است. اگر گوشی به دلایل مختلف مثل ویروسی شدن یا خرابی سختافزار، اطلاعات مهم مثل اپها و تنظیمات را از دست بدهد، میتوان از بکاپ استفاده کرد و وضعیت را به حالت قبل برگرداند.
بدون بکاپ با هر اتفاق ناگواری که میافتد، چندین ساعت زمان برای بازگردانی وضعیت به حالت قبل لازم است! باید اپلیکیشنها را یکبهیک دانلود و نصب کرد، تنظیمات مربوط به سیستم عامل اندروید و اپهای نصبشده را یکبهیک بررسی و مثل قبل انجام داد و این فرآیند ممکن است چند ساعت طول بکشد.
در این مقاله به روش بکاپ گرفتن از اطلاعات شخصی در اندروید و اپها میپردازیم که نیازی اساسی برای روز مبادا محسوب میشود.
داشتن بکاپ صرفاً برای گوشیهایی که خرابشدهاند و یا ویروسی شدهاند، ضروری نیست بلکه قبل از ارتقا دادن اندروید و تغییرات اساسی در سیستم عامل و نرمافزارها هم باید بکاپ تهیه کرد چرا که گاهی پس از آپدیت کردن یک اپلیکیشن یا ارتقا دادن سیستم عامل، با مشکلات نرمافزاری نسخهی جدید مواجه میشویم و باید عقبگرد انجام دهیم! بکاپ گرفتن به هر کاربری که اطلاعات شخصی و اپهای متعدد روی گوشی خود دارد، توصیه میشود.
آنچه در ادامه بررسی میکنیم، روش بکاپ گرفتن در گوشیهای نسبتاً جدید است و تصاویری که ارایه شده، به گوشی Galaxy J7 Prime سامسونگ با سیستم عامل اندروید نوقا یا همان اندروید 7 مربوط میشود. در سایر گوشیها و رامها، مسیر تنظیمات و روش بکاپ اندکی متفاوت است اما با کمی حوصله و دقت میتوان گزینههای موردبحث را به راحتی در تنظیمات گوشی پیدا کرد و بکاپگیری را به سادگی انجام داد.
چگونه از اندروید بکاپ بگیریم؟
ابتدا از منوی کشویی اپلیکیشنها اپ Settings یا تنظیمات را اجرا کنید. روش دیگر برای اجرا کردن این اپ، کشیدن نوار وضعیت بالای صفحه به سمت پایین و تپ کردن روی آیکون چرخدندهایشکل Settings است.
در تنظیمات روی Cloud and accounts یا گزینهای مثل Accounts یا Backup & reset تپ کنید.
در این بخش نیز روی Backup and restore تپ کنید.
مرحلهی بعدی این است که روی گزینهای مثل GOOGLE ACCOUNT یا Google تپ کنید و اگر قبلاً حساب کاربری جیمیل خود را در گوشی وارد نکردهاید، جیمیل و رمز عبور و همینطور کد تأیید که با پیامک ارسال میشود را وارد کنید و به این ترتیب وارد حساب کاربری گوگلی خود شوید.
پس از ورود به حساب کاربری، سوییچ گزینههای Back up my data و همینطور Automatic restore را فعال کنید. با فعال کردن این دو گزینه، اطلاعات شخصی شما مثل مخاطبین، پیامکها و حتی موارد جزئی مثل تصویر پسزمینه روی سرورهای گوگل ذخیره میشود. بدیهی است بدون دسترسی به اینترنت، همگامسازی صورت نمیگیرد و اطلاعات شخصی شما آپلود نمیشود.
اگر اتفاقی ناگوار رخ دهد و آنچه روی حافظهی گوشی بوده، حذف شود، میتوان وارد حساب کاربری جیمیل شد و گزینههای بکاپ و ریاستوری که اشاره کردیم را فعال کرد. در این صورت اطلاعات شخصی به صورت خودکار همگامسازی یا در حقیقت دانلود میشود و وضعیت مثل قبل خواهد شد.
در دیگر رامهای اندرویدی که شبیه به اندروید خام هستند، نام گزینهها کمی متفاوت است:
چگونه از اپهایی که در اندروید نصب کردهایم، بکاپ بگیریم؟
برای بکاپ گرفتن از اپلیکیشنهایی که روی گوشی یا تبلت اندرویدی نصب شده، راههای مختلفی وجود دارد. یکی از بهترین روشها استفاده از اپلیکیشنی به اسم Helium است.
دانلود و نصب اپ بکاپگیری Helium از گوگل پلی
و اما مراحل استفاده از این اپلیکیشن مفید: ابتدا اپ را نصب کرده و اجرا کنید. در اولین مرتبهی اجرا، هلیوم در مورد حساب کاربری گوگل سوال میکند. اگر حساب کاربری گوگل داشته باشید و از آن استفاده کنید، میتوانید بکاپگیری را به کمک قابلیت همگامسازی انجام دهید که طبعاً به اینترنت سریع و ارزان نیاز دارد. روی OK تپ کنید و حساب گوگل خود را انتخاب کنید تا لاگین انجام شود.
قدم بعدی این است که در پنجرهی پاپآپ بعدی نیز روی OK تپ کنید و سپس گوشی خود را با کابل USB به کامپیوتر متصل کنید.
اکنون سراغ کامپیوتر خود و مرورگر Google Chrome بروید. مرورگر گوگل کروم برای ویندوز، مک و لینوکس منتشر شده است. اگر آن را قبلاً نصب نکردهاید، نسخهی مربوط به سیستم عامل خود را دانلود و نصب کنید.
دانلود گوگل کروم برای ویندوز
دانلود گوگل کروم برای لینوکس
دانلود گوگل کروم برای مکاواس
پس از نصب و اجرای گوگل کروم، به کروم استور مراجعه کنید و اکستنشن Helium را روی مرورگر نصب کنید:
دانلود و نصب اکستنشن Helium برای گوگل کروم
اکستنشن هلیوم برای گوگل کروم در حقیقت یک اپلیکیشن است و مثل دیگر اپهای گوگل کروم، میتوان آن را در منوی اپها پیدا کرد.
قدم بعدی استفاده از همگامسازی یا Sync است. گوشی یا تبلت اندروید خود را به کامپیوتر متصل کنید و سپس اپلیکیشن هلیوم را روی گوشی و همینطور در کامپیوتر اجرا کنید.
پس از لحظاتی بررسی و جستوجو، هلیوم گوشی شما را شناسایی میکند و آن را به کامپیوتر مربوط کرده و آمادهی بکاپ گرفتن میشود. اکنون میتوانید گوشی یا تبلت خود را از کامپیوتر جدا کنید.
برای تهیه کردن بکاپ از تمام اپلیکیشنهای نصب شده در اندروید، در اپ Helium اپهای موردنظر خود را انتخاب کنید و سپس روی دکمهی Backup تپ کنید.
در مرحلهی انتخاب محل ذخیره کردن بکاپ، میتوانید حافظهی داخلی گوشی را انتخاب کنید و در عین حال میتوانید از فضای ابری گوگل درایو که به حساب کاربری جیمیل شما اختصاص پیدا کرده، استفاده کنید. اگر اینترنت سریع و ارزان در اختیار ندارید، بهتر است Internal Storage را انتخاب کنید و سپس فایلهای بکاپ را از گوشی روی کامپیوتر خود کپی کنید اما برای استفاده از قابلیت همگامسازی و به این ترتیب نصب کردن اپها روی دیگر وسایل اندرویدی، میبایست از Google Drive استفاده کرد.
برای ریاستور کردن اپهایی که بکاپگیری شده، کافی است اپلیکیشن Helium را نصب و اجرا کنید و روی تب Restore & Sync تپ کنید و مراحل انتخاب محل ذخیره کردن بکاپ و سپس ریاستور کردن اپها را دنبال کنید.
gadgethacksسیارهی آیتی
ابزار Registry Editor در ویندوز ۱۰ مشابه نسخههای قبلی ویندوز است و به ظاهر ابزار پیچیدهای میرسد. با تغییرات اشتباه در رجیستری ممکن است مشکلات عدیده در سیستم ویندوزی رخ دهد. به همین جهت همیشه توصیه میشود قبل از تغییر دادن رجیستری، از آن بکاپ بگیرید تا در صورت خرابی، بتوانید سریعاً بکاپ را به راحتی ریاستور کرده و مشکل را رفع کنید.
در این مقاله به نکاتی در مورد بکاپ گرفتن، ریاستور کردن و تغییر دادن رجیستری میپردازیم.
اگر تاکنون در مورد رجیستری ویندوز مطلبی مطالعه نکردهاید، به صورت خلاصه بگوییم که رجیستری ویندوز حاوی همهی تنظیمات سیستم ویندوزی و همینطور حساب کاربری شماست. به علاوه در آن آدرس فایلهای زیادی شامل برنامههای نصب شده موجود است. طبعاً اگر یکی از مقدارهای موجود در رجیستری را اشتباهاً تغییر دهید، مشکلات مختلفی در سیستم ویندوزی به وجود میآید که شاید به سادگی رفع نشود. برای آشنایی بیشتر با رجیستری به مقالهی زیر مراجعه فرمایید:
رجیستری ویندوز چیست؟ چگونه از Registry Editor برای تغییر و بکاپ گرفتن از تنظیمات سیستم استفاده کنیم؟
در ادامه به نکات مهمی در خصوص تغییر دادن رجیستری و همینطور بکاپ و ریاستور دادههای آن میپردازیم.
آشنایی با Key و Hive و Value
در رجیستری کلیدهای مختلفی وجود دارد که به صورت فولدر نمایش داده میشود. ممکن است در یک کلید یا به زبان دیگر Key، چند کلید زیرمجموعه وجود داشته باشد. به فولدر بالادستی Hive گفته میشود. به عنوان مثال آدرس زیر مسیر یک کلید است که خود زیرمجموعهی کلیدهای دیگری است:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE
میتوانید آدرس کلید فعلی را در نوار آدرس بالای صفحه مشاهده کنید. برای پیمودن مسیر میتوانید از ستون کناری که نمودار درختی از کلیدها را نشان میدهد استفاده کنید.
در کلیدها فایلی به اسم Default و شاید تعداد زیادی فایل دیگر وجود دارد. به این فایلها مقدار یا Value گفته میشود که انواع مختلفی دارند.
نحوه بکاپ گرفتن از رجیستری به صورت مرتب
در گذشته ویندوز از رجیستری در فولدری به اسم RegBack بکاپ تهیه میکرد اما اکنون اینگونه نیست. مایکروسافت با انتشار ویندوز ۱۰ نسخهی ۱۸۰۳ تلاش کرده که حجمی که ویندوز روی هارددیسک یا SSD اشغال میکند را در حد قابل توجهی کاهش دهد. در حال حاضر ویندوز فقط از برخی کلیدها و مقدارهای مهم که برای عملکرد سیستم عامل حیاتی محسوب میشوند، بکاپ تهیه میکند. بنابراین بکاپ کاملی وجود ندارد و میبایست خودتان در صورت نیاز، بکاپ کامل تهیه کنید.
نکتهی جالب این است که با تغییر دادن یکی از مقدارهای رجیستری میتوانید بکاپ گرفتن خودکار و مرتب را فعال کنید! برای این منظور به مسیر زیر مراجعه کنید:
HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Configuration Manager\EnablePeriodicBackup
دقت کنید که منظور از عبارت اختصاری HKLM، همان هایو HKEY_LOCAL_MACHINE است.
اگر در سمت راست مقداری به اسم EnablePeriodicBackup وجود ندارد، آن را به صورت دستی ایجاد کنید. به عبارت دیگر در سمت راست روی فضای خالی راستکلیک کنید و گزینهی New و DWORD (32-bit) Value را انتخاب نمایید تا مقداری جدید ساخته شود. نام این مقدار جدید را EnablePeriodicBackup بگذارید. .به اسم Default دبلکلیک کنید.
و سپس روی مقداری که ساختهاید دبلکلیک کنید تا پنجرهی ویرایش کردن آن ظاهر شود. در کادر Value data عدد 1 را وارد کنید که به معنی فعال کردن بکاپگیری منظم است. اگر عدد 0 را وارد کنید، این ویژگی غیرفعال میشود. با کلیک روی OK، تغییرات را ذخیره کنید.
اکنون میتوانید رجیستری ادیتور را ببندید و سیستم را ریاستارت کنید. از این پس بکاپگیری منظم فعال است. ویندوز پردازشی به اسم RegIdleBackup اجرا خواهد کرد که مخصوص همین فرآیند است. میتوانید این پردازش را در Task Manager مشاهده کنید.
آموزش کار با تاسک منیجر ویندوز ۱۰ و پردازشهایی که نباید بست!
بکاپ گرفتن و ریاستور کردن رجیستری ویندوز
برای بکاپگیری دستی از رجیستری ویندوز هم میتوانید از Registry Editor استفاده کنید و نیازی به ابزار جانبی نیست، هر چند نرمافزارهایی برای این مهم طراحی شده است. توجه کنید که میبایست رجیستری ادیتور را با دسترسی ادمین اجرا کنید. لذا ابتدا کلید Win را فشار دهید و سپس Registry Editor را تایپ کرده و در نهایت روی گزینهی Run as administrator کلیک کنید. البته در نسخههای قدیمیتر ویندوز ۱۰ و همینطور در ویندوزهای قدیمی نظیر ویندوز 7 و ویندوز 8، میبایست روی اولین نتیجه راستکلیک کنید و گزینهی موردبحث را انتخاب کنید.
برای بکاپ گرفتن از منوی File و گزینهی Export استفاده کنید اما قبل از آن، کلید یا هایو موردنظر را در نمودار درختی کناری انتخاب کنید. در واقع میتوانید از یک کلید دلخواه و تمام محتویات زیرمجموعهی آن بکاپ بگیرید و همینطور امکان بکاپ گرفتن از تمام رجیستری وجود دارد.
گام بعدی مشخص کردن محل بکاپ و نام فایل بکاپ است. پسوند فایل بکاپ، reg خواهد بود و در حقیقت یک فایل متنی ساده است. لذا در صورت نیاز میتوانید آن را با اپلیکیشنی نظیر Notepad ویندوز باز کرده و ویرایش کنید.
در پایین پنجرهی Export، دو گزینه در بخش Export range موجود است. گزینهی اول یعنی All برای بکاپ گرفتن از تمام رجیستری به کار میرود و گزینهی بعدی یعنی Selected branch برای بکاپ گرفتن از یک کلید خاص و زیرمجموعههای آن کاربرد دارد.
و اما ریاستور کردن: برای این مهم میتوانید از گزینهی Import در منوی File استفاده کنید. روش کار مشابه اکسپورت کردن است، به عبارت دیگر میبایست فایل reg موردنظر را آدرسدهی و انتخاب کنید. به همین سادگی!
ریاستور کردن با استفاده از Restore Point
یک روش ساده و راحت برای بکاپ گرفتن و ریاستور کردن رجیستری ویندوز، استفاده از قابلیت System Restore است. با این ابزار ویندوزی میتوانید از وضعیت فعلی سیستم بکاپ تهیه کنید که البته شامل همهی فایل و فولدرها نمیشود اما سریع و کمحجم خواهد بود. به این بکاپهای ساده و کمحجم، Restore Point یا نقطهی بازگردانی گفته میشود. یکی از مواردی که در نقطهی بازگردانی موجود است، بکاپی از وضعیت فعلی رجیستری ویندوز است.
اما روش ساخت نقطهی بازگردانی: در منوی استارت بخشی از عبارت Create a restore point را جستجو کنید و روی اولین نتیجه کلیک کنید.
در پنجرهی باز شده برای ساخت نقطهی بازگردانی روی دکمهی Create کلیک کنید.
مراحل را با کلیک روی Next طی کنید.
اگر بخواهید نقطهی بازگردانی که قبلاً ایجاد کردهاید را بازگردانی کنید، میبایست ابتدا روی روی System Restore کلیک کنید و در مراحل بازگردانی، Restore Point موردنظر را انتخاب کنید.
خوشبختانه امکان ریاستور کردن نقاط بازگردانی در حالتی که ویندوز به درستی بوت نمیشود هم وجود دارد. حتی میتوانید از طریق دیسک نصب ویندوز، فلشدرایو USB که برای نصب ویندوز بوتابل شده و دیسک تعمیر ویندوز نیز به System Restore دسترسی پیدا کرده و وضعیت سالم قبلی را بازگردانی کنید.
آموزش استفاده از System Restore برای تعمیر کردن ویندوز
guidingtechسیارهی آیتی