درمان کبد چرب از دیدگاه طب سنتی
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کبد یکی از اعضای رئیسه بدن است که وظیفه رساندن تغذیه به اندامهای مختلف و رشد و نمو بدن را بر عهده دارد؛ همچنین رفتارها، نگرشها و رژیم غذایی یعنی کیفیت و مقدار غذای مصرفی تاثیر مستقیمی بر روی سلامت کبد دارد.
از دیدگاه روانشناسی خشم و عصبانیت مداوم که از بدترین رفتارهای انسان محسوب می شود م تواند باعث بروز بیماریهایی مانند مشکلات کبدی، درد در مفاصل، معده، بیماریهای قلبی، کیسه صفرا، اسهال و گرفتگی عضلات شود.
جایگاه کبد در بدن کجاست؟
کبد در پهلوی راست قرار گرفته است و بزرگترین غده بدن محسوب میشود. وزن آن در مردان بین یک کیلو و ۳۰۰ گرم تا یک کیلو و ۵۰۰ گرم و در زنان بین یک کیلو تا یک کیلو و ۳۰۰ گرم است.
وظیفه کبد در بدن چیست؟
کبد نقش رشد و نمو، پاکسازی و دفع سمومات بدن و تا حدودی تصفیه خون را برعهده دارد؛ کبد بیش از ۵۰۰ هزار نوع آنزیم ترشح میکند و هر آنزیم از چندین نوع اسید آمینه تشکیل میشود. کبد مجهز به سلولهایی به نام کوپفر است که وظیفه بیگانه خواری را برعهده دارند؛ یعنی اگر اسید معده و بزاق دهان نتوانند میکروبی را که در اثر مصرف غذا یا آب آلوده وارد بدن شده است از بین ببرند، کبد سالم به کمک سلولهای کوپفر این میکروبها و ویروسها را از بین میبرد.
کبد محل ذخیره قند به صورت گلیکوژن و آهن به صورت فریتین است؛ هنگام گرسنگی کبد فرصتی برای پاکسازی و استفاده از مواد ذخیره شده پیدا میکند، به طور مثال هنگامی که در ماه مبارک رمضان روزه هستیم کبد شروع به پاکسازی و پس از مصرف اولین وعده غذایی آن را در کبد ذخیره میکند به عبارتی کبد مانند یک فیلتر به مواد غذایی مفید اجازه عبور میدهد و مانع از ورود ترکیبات مضر میشود.
بیشتر بخوانید: چند روش خانگی درمان کبد چرب+ علل و علائم کبد چرب
مواد غذایی موثر در بروز کبد چرب
مصرف برخی از مواد غذایی با برخی از رفتارهای خاص میتواند باعث بروز کبد چرب شود. به طور مثال مصرف انواع تنقلات مانند چیپس، پفک، شکلات، شیرینی، ساندویچهای سرد و گرم، پیتزا، ترشی، روغن جامد و مایع، قند، شکر، سسهای صنعتی، برنج فاقد سبوس، ماکارونی، رب صنعتی، گوشت گاو به مقدار زیاد، لبنیات بدون مصلح، نوشابه و مواد غذایی پرچرب و دیر هضم از عوامل ایجاد کبد چرب هستند.
همچنین بروز یبوستهای مزمن، استعمال سیگار، قلیان و سایر مواد مخدر و مصرف مشروبات الکلی علاوه بر این که باعث بروز کبد چرب میشوند، مشکلات جدی و جبران ناپذیری را برای کبد به وجود میآورند.
یکی دیگر از عواملی که باعث چرب شدن کبد میشود پرخوری و عدم تحرک است؛ هنگامی که مقدار انرژی ورودی به بدن بیش از انرژی مصرفی باشد کبد نمیتواند سوخت و ساز طبیعی خود را داشته باشد و در نتیجه انرژی اضافه صورت چربی در کبد ذخیره میشود و فرد را به کبد چرب مبتلا میکند. این امر مخصوصا اگر غذاهای مصرف شده چرب و قندی باشند بیشتر رخ میدهد.
کبدچرب؛ ارمغان رژیمهای عجیب و غریب لاغری
عامل دیگر در بروز کبد چرب رژیمهای سخت لاغری است که به صورت خودسرانه یا از منابع نامعتبر دریافت میشود. افرادی که سعی دارند با گرسنگیهای طولانی مدت یا از طریق خوردن غذاهای خاص لاغر شوند متاسفانه نه تنها نمیتوانند به هدف خود یعنی لاغری برسند بلکه دچار کبد چرب میشوند. گاهی به دلیل استفاده از رژیمهای عجیب و غریب لاغری سیستم گوارشی دچار مشکل میشود و زخم معده را به وجود میآورد.
استفاده از رژیم غذایی نامناسب، عصبانیت، خشم، استرس، اضطراب و استفاده از آبهای آلوده علاوه بر کبد چرب موجب چاقی و لاغری مفرط، بیخوابی یا پرخوابی، کسالت، خستگی، سیروز کبدی و حتی هپاتیت میشود.
مصرف زیاد برخی از داروهای مکمل شیمیایی از جمله ویتامینها هم میتواند در ایجاد کبد چرب نقش داشته باشد.
برای بررسی و آگاهی از مواد غذایی مفید برای درمان کبد چرب با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت و گو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مواد غذایی مفید و موثر در رفع کبدچرب
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مواد غذایی مفید برای رفع کبد چرب اظهار کرد: افراد برای بهره مند شدن از یک کبد سالم باید از انواع میوهها و سبزیجات طبیعی و تازه مانند کاهو، خیار، جعفری، هویج، روغن زیتون بودار، روغن کنجد، انار، شاتوت و سالاد فصل به همراه لیموترش و روغن زیتون بودار استفاده کنند و از خوردن سالاد فصل به همراه سسهای صنعتی پرهیز شود.
وی افزود: بهتر است از بذرهای ملین مثل خاکشیر، بارهنگ، تخم ریحان، ترنجبین، کرفس و گیاهان دارویی از جمله اسطوخودوس، بادرنجبویه، کاسنی و شاتره، همچنین کدو حلوایی، آلو خورشتی، انجیر و انگور استفاده شود.
عظمایی بیان کرد: همچنین مصرف روزانه ۶ لیوان آب نیم ساعت قبل از غذا و ۲ ساعت بعد از هر وعده غذایی تواند نقش مهم و موثری در سلامت کبد داشته باشد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: استفاده از تمبر هندی، گوجه سبز به مقدار کم و مواد لبنی به همراه مصلحهایی مانند شوید، گل سرخ، پونه و نعناع از موادغذایی مفید در این زمینه هستند؛ همچنین استفاده از زردچوبه در غذا و مصرف شیرخشت میتواند به سلامت کبد کمک کند.
معجون گیاهی فوقالعاده در رفع کبد چرب
عظمایی اظهار کرد: یکی از معجونهای فوقالعاده برای سلامت کبد ترکیبی از عرقیجاتی مثل شاتره، کاسنی، کیالک، بومادران، گزنه، کرفس، خارخاسک، خارشتر، گل ختمی و عسل و سرکه است که میتواند سبب پاکسازی بدن از سمومات و رفع کبد چرب، جوش، چربی خون و رفع خارش بدن، همچنین باز شدن رنگ چهره و افزایش نشاط و سلامتی شود.
وی افزود: برای تهیه این شربت باید تمام عرقیجات ترکیب شوند و هنگام استفاده برای یک لیوان از این شربت یک غذاخوری سکنجبین اضافه شود، همچنین میتوان به جای سکنجبین یک قاشق غذاخوری سرکه یا عسل اضافه و میل شود. بهترین زمان مصرف این شربت نیم ساعت قبل از غذا و ۲ ساعت بعد از صرف هر وعده غذایی است و میتوان روزانه ۳ لیوان از آن را میل کرد.
تاثیر فوقالعاده رب انار در درمان کبدچرب
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف برخی از مواد غذایی تاثیر بسیار فوق العادهای در رفع چربی کبد، چربی خون، فشار و حتی قند خون دارند؛ مصرف رب انار موجب تصفیه خون و تقویت کبد و در نتیجه رفع کبد چرب میشود.
وی افزود: مربای شاتوت یکی دیگر از خوراکیهای مفید برای کبد چرب است؛ استفاده از شاتوت به همراه عسل موجب تقویت کبد و دفع سمومات بدن میشود و حتی سیروز کبدی را از بین میبرد.
بیشتر بخوانید: درمان کبدچرب با شربتی خوشرنگ/ با این نوشیدنی از شر چاقی خلاص شوید
عظمایی گفت: شربت زردچوبه به همراه زیره، دارچین و عسل یک دمنوش موثر در درمان کبد چرب است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مصرف آش انار تاثیر بسیار زیادی در رفع کبد چرب دارد؛ شربت زرشک و عسل هم در این زمینه بسیار مفید است.
وی بیان کرد: شربت خار مریم یکی دیگر از نوشیدنیهای فوق العاده در این زمینه محسوب میشود؛ برای تهیه این شربت باید عرق خار مریم، کاسنی و شاتره را مخلوط کرد و به همراه عسل میل شود.
نقش سبزیجات در درمان کبدچرب
عظمایی گفت: مصرف سبزیجاتی مثل کرفس، هویج، اسفناج، کاهو، چغندر، جعفری، شلغم، کدو سبز، خیار، کلم پیچ، کلم بروکلی، گل کلم، فلفل دلمه و سیر نقش بسزایی در پاکسازی کبد و کیسه صفرا دارد؛ همچنین جوانه یونجه یکی از جوانههای مفید در پاکسازی کبد است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: عناب، آرتیشو، ترنجبین و بیدمشک از مواد غذایی مفید در رفع چربی کبد هستند.
وی گفت: افرادی که دچار یبوست هستند برای رفع آن ترکیبی از ۴۵ گرم برگ سنا، ۱۵ گرم گل سرخ، ۱۵ گرم گل ختمی، ۱۵ گرم تخم گشنیز و ۱۰ گرم انیسون را ترکیب و به شکل دمنوش به همراه عسل قبل از غذا میل کنند.
عظمایی اظهار کرد: شربت سماق یا استفاده از سماق به همراه غذا یکی دیگر از مواد غذایی مفید است. برای تهیه شربت سماق آن را با تخم شوید و زیره مخلوط و به شکل دمنوش به همراه عسل قبل از غذا مصرف کنید.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: شربت لیمو ترش و عسل و شربت آلوئه ورا ۲ نوشیدنی فوق العاده برای رفع کبد چرب هستند.
انتهای پیام/
درمان کبد چرب با طب سنتی و نسخه های خانگی
برای پیشگیری از ابتلا و درمان کبد چرب اکثربیماران ترجیح می دهند از دارو و روش های گیاهی استفاده کنند. چه بخوریم و چه نخوریم تا از شر کبد چرب خلاص شویم و بهترین روش درمان کبد چرب را پیش گیریم.
بهترین راههای پیشگیری و درمان کبد چرب با داروهای گیاهی و تغذیه
برای درمان کبد چرب و پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک و کشنده کبد چرب استفاده از روش های طب سنتی و داروهای گیاهی بهترین راه است. راهی که هر کسی با اطمینان آن را دنبال می کند، بدون درد و بدون عوارض! برای درامان ماندن از کبد چرب و برای درمان کبد چرب بایستی تغییراتی در برنامه غذایی خود ایجاد کنید و با استفاده از عرقیات و مواد غذایی طبیعی بدن خود را به سمت سلامت پیش ببرید. در این بخش از سلامت نمناک مجموعه ای از بهرین راه و روش های درمان کبد چرب و پیشگیری از ابتلا به کبد چرب با طب سنتی را برایتان خواهیم گفت.
درمان سریع کبد چرب با طب سنتی
قبل از درمان کبد چرب، علت را بشناسید
چه کسانی کبد چرب می گیرند؟
- کسانی که دیابت و بیماری قند نوع یک یا دو دارند اما بدنشان انسولین را پس می زند حتی اگر انسولین تزیریقی باشد اینها دچار کبد چرب می شوند چرا انسولین کریستال بزنند چه انسولین شیری رنگ.
- کسانی که داروهای شیمیایی خاص مصرف می کنند که اثر سوء بر روی کبد دارد. مخصوصاً آنتی بیوتیک ها چرک خشک کن ها بدون تجویز متخصص، بدون آنکه عفونت یا چرک داخلی ثابت بشود از پیش خودشان می خورند و متأسفانه در کشور ما زیاد است.
- چاقی، اضافه وزن، در چربی ها وقتی تری گلیسرید خون بالا برود کبد را چرب می کند.
- کسانی که مصرف چربی زیاد دارند سرخ کردنی، تف دادنی، بو دادنی چند بیماری می آورد حتی سوزش چشم و خارش چشم و یکی هم ایجاد کبد چرب است.
- کسانی که تخم مرغ نیمرو و یا آب پز زیاد می خورند چند بیماری می آورد که یک از آنها کبد چرب است.
- کسانی که خود درمانی های غلط دارند از پیش از خودشان کاهش وزنشان را سریع انجام می دهند. مثلاً در هفته بیش از دو کیلو وزنشان را کاهش می دهند. این کار هم عوارض سوء دارد علاوه بر سکته، کبد را هم چرب می کند.
- کسانی که آب آلوده، شیر آلوده یا جگر سیاه مانده گوسفند یا گاو مصرف می کنند به کبد چرب مبتلا می شوند، زیرا هر تکه از جگر سیاه به مقدار نیم کیلو پی و دنبه کلسترول بد دارد. درست است که اینها حلال گوشت هستند و خوردنش اشکال ندارد اما زندگی شهری و کم تحرکی با آن سازگار نیست. اگر چنین شخصی یکی دو تا سیخ جگر بخورد معلوم است که کبدش چرب می شود. کلسترول بد خون بالا می رود.
بهترین راه درمان کبد چرب
برای پیشگیری و درمان کبد چرب این غذاهای را نخورید
چای ، سرخ کردنی ، غذاهای چرب و پر حجم ، سیر داغ ، پیاز داغ ، آب همراه غذا ، دوغ همراه غذا ، تخم مرغ ، تنقلات شور ، دارو ، پفک ، یخمک ، روغن سرخ کردنی ، شیرینی ، غذای فریز شده ، نمک زیاد ، ترشیجات ، رب ، سس و…
برای پیشگیری و تسریع درمان کبد چرب این خوراکی ها را بخورید
غذاهای مفید برای کبد :آب ، میوه جات ، لیمو ترش ، روزی 4-5 واحد سبزیجات ، ترشیجات طبیعی ( مثل زرشک یا شاتوت که بهترین دارو است .) انواع مرکبات ، غلات سبوس دار . نخود، سیب، به، انگور، کرفس، دارچین، بالنگ، زعفران، ماش، شقاقل، زیتون، زنجبیل، زردچوبه، انجیر، کاهو، اسفناج، هویج، زرشک و کدو.
برای درمان کبد چرب چه بخوریم؟
درمان کبد چرب با توصیه های طب سنتی و تغذیه
1- اولین توصیه اصلاح تغذیه و شیوه زندگی است.کاهش مصرف گوشت چربی و مواد قندی و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات توصیه کلی بسیار مفید است.
2- جایگزینی گوشت با سویا جایگزینی شام با سالادی شامل هویج، کلم، کاهو، ترب، تربچه، سرکه، سیب، آبغوره، پرهیز از آب خوردن بین غذا، استفاده بیشتر از سیر، پیاز، سبزیجات تازه، لیموترش و سیب در رژیم غذایی روزانه بسیار مفید است.
3-هر روز خوردن یک مشت برگ زرد آلو
4- خوردن 7 برگ کاسنی یا یک استکان عرق کاسنی
6- یکی دیگر از شیوه های درمان کبد چرب و کاهش جذب چربی در بدن مصرف زنجبیل در برنامه غذایی هفتگی است. افرادی که در طول هفته 2 تا 3 بار زنجبیل استفاده می کنند، می توانند از خواص درمانی آن در افزایش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربی ها بهره مند شوند. برای این منظور می توانید یک تکه زنجبیل را درون یک کاسه ماست رنده کرده و آن را بعد از صرف وعده های غذایی میل کنید.
7- نیم گرم زعفران را بخورند که هم پیشگیری است هم درمان
خواص زعفران برای درمان کبد چرب
8- نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باشد. از آنجا که لیمو سرشار از ویتامین C است و به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند نقش موثری در هضم و جذب مواد مفید در بدن داشته باشد، قابلیت زیادی در پیشگیری و درمان کبد چرب دارد.
9-خوردن یک لیوان آب لبو در صبح و شب در درمان فشار خون بالا موثر است. یکی از راه های درمان کبد چرب نوشیدن آب لبو است.
10-توت ها این میوه های خوشمزه که انواع مختلفی دارند یکی از منابع غنی انتی اکسیدان به شمار می روند .این نوع میوه ها غنی از آنتی اکسیدان است و کبد را ترمیم می کند. برای دفع چربی از سلول های کبد، از انواع توت ها استفاده کنید.
11- نوشیدن چای سبز یا استفاده از عصاره این گیاه دارویی تاثیر زیادی در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در اطراف کبد دارد، ضمن آنکه می تواند به تسریع روند درمانی کبد چرب نیز کمک کند. افرادی که احتمال و استعداد ابتلا به این بیماری در آنها زیاد است مانند افراد چاق و کم تحرک می توانند با گنجاندن چای سبز در رژیم غذایی روزانه خود از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند، به شرط آنکه در کنار نوشیدن چای سبز، رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
12- مصرف روزانه یک لیوان سرکه انگبین تاثیرات شفابخشی در درمان کبد چرب دارد و عرق کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید و عرق شاه تره نیز مفید است.بعضی کارخانجات تولید دارو از بعضی از کنگرهای خاص خوراکی قرصی درست کردند که قرص متبی گفته می شود و قرص کنگ است این هم در درمان کبد چرب مفید است.
سرکه انگبین برای درمان سریع کبد چرب
عرقیات گیاهی برای درمان کبد چرب
1-نوشیدن دم کرده گل مریم نیز اثربخش است.کاهش تدریجی وزن و ورزش روزانه می تواند به گونه چشمگیری در درمان کبد چرب مفید باشد. البته توجه داشته باشید کاهش ناگهانی وزن ممکن است این مشکل را تشدید کند.
2-سکنجبین عنصلی را که همان پیاز دشتی و پیاز موش است و عرب ها عنصل می گویند در سکنجبین می جوشانند و آبش را صاف می کنند و روزی یک الی دو قاشق پلو خوری به فاصله 12 ساعت مصرف می کنند.
3-عرق گیاهی شاه تره، خارشتر و کاسنی از جمله داروهای گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می آیند. این نوشیدنی های گیاهی از آنجا که طبعی سرد و تر دارند موجب کاهش میزان کلسترول خون می شوند و در عین حال به پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می کنند.
آنچه در این مقاله میخوانید
بیماری کبد چرب چیست؟
وجود چربی در کبد طبیعی است اما اگر میزان تجع سلولهای چربی در کبد بیش از ۵ یا ۱۰ درصد از وزن کبد باشد، ممکن است باعث آسیب به بافت کبد و ایجاد مشکلات و عوارضی برای فرد مبتلا شود. بنابراین افراد مبتلا قبل از پیشرفت عارضه، باید هرچه سریعتر نسبت به درمان بیماری کبدچرب اقدام نمایند. می توانید با متخصص طب سنتی گفت و گو کنید .
تاکنون راه درمان قطعی برای کبد چرب مشخص نشده است اما برای جلوگیری از پیشرفت بیماری و کاهش عوارض ناشی از آن درمان کبد چرب در خانه و با گیاهان دارویی یک اقدام موثر است. بهشرطی که در انجام آن صبور باشید و استمرار به خرج دهید.
درمان کبد چرب در خانه چگونه انجام میشود؟
اقدامات خانگی برای درمان چربی کبد شامل روشهایی است که با هزینه کم و بسیار آسان میزان چربی کبد را کاهش میدهد. این اقدامات شامل تغییرات در سبک زندگی، رژیم غذایی، فعالیتهای بدنی و درمان گیاهی کبد چرب در خانه است.
ویژگیهای رژیم غذایی افراد مبتلا به کبد چرب
خون بعد از گوارش وارد کبد میشود و ترکیبات پروتئین و چربی را تولید میکند. درصورتیکه مقادیر کروهیدرات یا چربی وارد شده زیاد باشد باعث ساخت چربی اضافه در کبد و ایجاد بیماری میشود. بنابراین درمان کبد چرب رژیم غذایی خاصی دارد که باید شامل ویژگیهای زیر باشد.
- کاهش مصرف چربیهای اشباع
سلامت کبد به طور مستقیم به چربی مورد استفاده در غذاها بستگی دارد. مصرف چربی اشباع موجود درگوشت حیوانات، لبنیات و غذاهای فست فودی و روغنهای هیدروژنه در پخت و پز باید محدود شود. روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون، روغن کنجد سالمتر از روغنهای هیدروژنه و چربیهای حیوانی هستند و بهتر است جایگزین استفاده از سایر روغنها شوند.
- کاهش مصرف فروکتوز
داشتن کبد سالم تنها با محدود کردن استفاده از چربی میسر نیست و باید قند یا فروکتوز نیز محدود شد. زیرا در فرایند متابولیسم باعث تجمع چربی و آسیب به کبد میشود.
- افزایش مصرف میوه و سبزیجات و غذاهای حاوی فیبر
میوه و سبزیجات باعث کاهش دریافت کالری از غذاها و تامین سلامت کبد میشود. همچنین حاوی فیبر هستند. حبوبت و غلات نیز منابع دریافت فیبر هستند.
- افزایش مصرف امگا ۳
امگا ۳ برای حفظ سلامت سلولهای کبدی و کاهش التهاب موثر هستند. بنابراین توصیه میشود افرادی که مشکل چرب دارند از غذاهای سرشار از امگا ۳ استفاده کنند. منابع غذایی امگا ۳ شامل انواع ماهی ساردین، سالمون، خال مخالی و هالیبوت و ماهی تن است. اگر تمایل دارید از منابع گیاهی امگا ۳ استفاده کنید گردو، شاهدانه، بذرکتان و روغن زیتون استفاده کنید.
فعالیت بدنی افراد مبتلا به کبد چرب
ورزش کردن و فعالیت بدنی باعث افزایش متابولیسم چربیها در کبد میشود و علائم بیماری کبد چرب را کاهش میدهد. بنابراین افراد مبتلا برای درمان باید رژیم غذایی و ورزش کردن را به صورت همزمان انجام دهند.
تعداد دفعات ورزش بهتر است ۴ بار در هفته و هر بار به مدت یک ساعت با ورزشهای هوازی، دوچرخهسواری، دویدن یا پیادهروی انجام شود.
کاهش مصرف الکل
کبد وظیفهی پاکسازی بدن از سموم را بر عهده دارد، پس در فرایند سوخت و ساز الکل اولین بخش از بدن که مورد آسیب قرار میگیرد سلولهای کبد است. به همین جهت به مبتلایان کبد چرب توصیه میشود الکل را ترک کنند.
درمان بیماری کبد چرب با طب سنتی چگونه است؟
طب سنتی روشهای مبتنی بر درمان سریع کبد چرب با داروهای گیاهی به صورت دمنوش و عرقیات گیاهی است.
قرص گیاهی برای درمان کبد چرب
درمان کبد چرب در طب گیاهی با تهیهی دمنوش یک شیوهی آسان و بسیار موثر است.
درمان کبد چرب با دمنوش بادرنجویه
بادرنجویه یک گیاه دارویی با خواص متعدد است و میتواند سلولهای کبدی آسیبدیده از تجمع چربی را درمان کند. این گیاه با مکانیسمهای زیر باعث درمان کبد چرب میشود.
- فعال کردن آنزیمهای که اسید چرب را تجزیه میکنند.
- کاهش فعالیت گلبولهای سفید و سیتوکینها
درمان کبد چرب با دمنوش گل داوودی
کبد وظیفهی سمزدایی از بدن را به عهده دارد و در این فرایند ممکن است سلولهای آن دچار آسیب شود. گل داوودی با خواص آنتی اکسیدانی التهاب را در سلولهای کبد کم میکند و از آنها در مقابل آسیب محافظت میکند. این گیاه حتی میتواند سلولهای کبدی آسیب دیده را بازسازی کند.
درمان کبد چرب با دمنوش مریم گلی
گیاه مریم گلی با خاصیت ادرار آوردن بودن شناخته میشود. ادرار آور بودن باعث میشود سموم و مواد زائد بدن از طریق ادرار دفع و بدن پاکسازی شود. مریم گلی علاوه بر کبد، غدد لنفاوی و کلیهها را هم پاکسازی و محافظت میکند. همچنین دمنوش دم گلی با افزایش تعریق نیز، بدن را سم زدایی میکند.
درمان کبد چرب با دمنوش قاصدک
قاصدک گیاهی با گلهای سفید رنگ است که میتواند با افزایش تولید صفرا کبد را از سموم پاک کند و سلامت را به سلولهای کبدی بازگرداند. همچنین برای سلامت کیسهی صفرا و تحریک فعالیت آن هم موثر است.
درمان کبد چرب با دمنوش چای سبز
چای سبز گیاهی با برگهای تیره رنگ است که با خواص آنتیاکسیدانی شناخته میشود. آنتی اکسیدان اندامها را در مقابل عوامل خارجی محافظت میکند و باعث حفظ سلامت عمومی بدن میشود. کاتچین موجود در چای سبز در حفظ سلامت سلولهای کبدی نقش موثری دارد.
نکات مهم در تهیه دمنوشها
درمان کبد چرب با طب سنتی و استفاده از دمنوشها باید مبتنی بر اصولی باشد که بتواند اثربخشی آنها را بالا ببرد و از آسیب و عوارض پیشگیری کند. برای استفاده از دمنوش گیاهی برای درمان کبد چرب موارد زیر را رعایت کنید.
- دمنوش را با آب جوشیده و سرد شده تهیه کنید و آن را روی حرارت غیر مستقیم قراردهید. قل زدن و جوشیدن دمنوشها خواص درمانی آن را کم میکند و حتیی ممکن است باعث تغییر طعم و رنگ شود.
- مصرف بیش از اندازهی دمنوشها ممکن است تاثیر معکوس داشته باشد و باعث آسیب به سلولهای کبد شود.
- درصورتیکه باردار هستید یا داروی خاصی مصرف میکنید حتما با پزشک در مورد استفاده از دمنوش گیاهی مشورت کنید.
درصورتیکه در زمینهی تداخلات دارویی و دمنوشها سوالی دارید میتوانید از طریق پذیرش ۲۴ با پزشک آنلاین داروساز درتماس باشید و پاسخ خود را با صرف کمترین وقت و هزینه دریافت کنید.
درمان کبد چرب با عرقیات گیاهی
یک روش درمان کبد چرب با طب سنتی استفاده از عرقیات گیاهی است. عرقیات طی فرایند آماده سازی خواص گیاه را از دست نمیهد و میتواند درمان موثری باشد.
درمان کبد چرب با عرق خار مریم
گیاه خار مریم با داشتن سیلیمارین یک گیاه دارویی موثر بر درمان سیروز کبدی است و میتواند سلولهای آسیب دیده را درمان کند. بنابراین استفاده از آن برای از بین بردن چربی کبد جزو اولین پیشنهادهای متخصصان طب سنتی است.
استفادهی بیش از اندازه از این گیاه باعث :
- تهوع
- استفراغ
- سردرد
- و آلرژی میشود.
پس بهتر است در مصرف آن زیادهروی نکنید و روزانه یک فنجان بهصورت ترکیب با آب مصرف کنید.
درمان کبد چرب با عرق رازیانه
گیاه رازیانه حاوی ویتامینهای A, B, C,D و استروژن است. همچنین خاصیت ادرارآوری بالایی دارد که باعث میشود اثرات درمانی آن سمزدایی از کبد و دستگاه گوارش باشد. برای استفاده روزانه دو فنجان صبح و عصر از این عرق گیاهی استفاده کنید.
درمان کبد چرب با عرق کاسنی
یکی از معروفترین درمان گیاهی کبد چرب شدید استفاده از کاسنی است. کاسنی طبع سرد و معتدلی دارد و کبد و خون را از سموم و مواد زائد پاکسازی میکند. همچنین این گیاه حاوی مقادیر بالا از ویتامینهای موثر در درمان کبد چرب یعنی ویتامین A, C,K است.
درمان کبد چرب با عرق شاهتره
درمان گیاهی کبد چرب با گیاه شاهتره یک روش تایید شده در طب سنتی است. این گیاه طبع خنک دارد و حرارت بدن را کم میکند. آنتی اکسیدان موجود در آن هم میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. اگر دنبال درمان فوری کبد چرب هستید میتوانید ترکیب عرق شاهتره و عرق کاسنی را روزانه استفاده کنید و منتظر خواص شگفت انگیز آن باشید.
درمان کبد چرب در کودکان با طب سنتی چگونه است؟
کبد چرب در کودکان مانند بزرگسالان ناشی از مصرف زیاد چربی و تجمع آن در کبد است. بنابراین راههای درمان آن هم کاملا مشابه با روشهای مورد استفاده در بزرگسالان مبتنی برکاهش وزن، فعالیت بدنی و استفاده از گیاهان دارویی است.
آیا قرص گیاهی درمان کبد چرب موثر است؟
یکی دیگر از روشهای استفاده از گیاهان دارویی استفاده از قرص است. این قرصها از گیاهان دارویی مانند خار مریم، زردجوبه، کاسنی، چای سبز و انواع دیگر گیاهان موثر در درمان کبد چرب تهیه میشود. شرکتهای مختلفی دارویی با ترکیبات متنوع این قرصها را تهیه میکنند.
درصورتیکه تمایل به استفاده از قرصهای گیاهی دارید بهتر است قبل از مصرف با پزشک آنلاین طب سنتی پذیرش ۲۴ مشورت کنید. شما میتوانید بهصورت متنی، صوتی یا آنلاین با پزشکان در تماس باشید و پاسخ سوالات خود را با صرف کمترین هزینه و زمان دریافت کنید.
خوراکیهای مفید برای کبد چرب
- خیار و کبدچرب: خیار میوهای است که شاید گمان کنید خاصیت زیادی ندارد اما برعکس خیار ادرارآور است و میتواند سموم را از بدن دفع کند. همچنین فیبر بالایی دارد و میتواند در کاهش وزن موثر باشد.
- خاکشیر و کبدچرب: اگر علائمی مانند طعم تلخ دهان، ریزش مو، زردی زبان و عصبانیت و پرخاشگری دارید احتمالا کبد شما چرب است. بهتر است برای درمان از خاکشیر برای پاکسازی کبد از چربی استفاده کنید. میتوانید روزانه یک قاشق خاکشیر را داخل آب گرم حل کنید و ناشتا استفاده کنید.
- قهوه و کبد چرب: درمان کبد چرب علاوه بر تغییر سبک زندگی از کم تحرکی به فعالیت زیاد و کاهش وزن با نوشیدنیها و خوراکیها هم درمان میشود. قهوه یکی نوشیدنی کافئیندار است که میتواند میزان چربی کبد را کاهش دهد و سلولهای آسیب دیده را ترمیم کند.
- خرما و کبد چرب: خرما خواص فراوانی در بهبود کم خونی، افزایش انرژی بدن، خنثی کردن اسید بیش از حد معده و از همه مهمتر درمان کبد چرب دارد. خرما با پاکسازی کبد از چربیهای اضافه درصورت استفادهی روزانه درمان موثری است. البته توجه داشته باید به دلیل اثرات چاق کنندگی مجاز نیستید بیش از ۴ عدد خرما در روز استفاده کنید.
- عدس و کبد چرب: عدس چربی و کالری بالایی ندارد، در عوض پروتئین و فیبر بالایی دارد که برای درمان بیماریهای کبد موثر است. استفاده از خوراک عدسی یک توصیهی موثر برای درمان کبد چرب است.
- بادمجان و کبد چرب: بادمجان حاوی آنتی اکسیدان است و میتواند کبد چرب را از مواد سمی پاکسازی و این بیماری را درمان کند.
- تخمه و کبد چرب: تخمه آفتابگردان سرشار از مواد مغذی و معدنی است و آنتی اکسیدان موجود در آن باعث از بین بردن رادیکالهای آزاد میشود و از سرطان پیشگیری میکند. استفاده از تخمه میتواند چربیهای کبد را از بین ببرد، فقط باید بدانید استفادهی بیش از اندازه از آن با عوارض و آسیب همراه است.
خوراکیهای مضر برای کبد چرب
نوشیدن آب یخ مخصوصا همراه با غذا یک آسیب جدی برای کبد است و احتمال بروز کبد چرب را افزایش میدهد. همچنین استفاده از مواد غذایی زیر باعث افزایش تجمع چربی در کبد میشود.
- فست فودها
- شیرینی و شکلات
- غذاهای سرخ کردنی
پذیرش ۲۴ امکان ارتباط آنلاین شما را با متخصص آنلاین طب سنتی فراهم کرده است تا بتوانید سوالات خود را در مورد روشهای طب سنتی برای درمان کبدچرب بپرسید و راهنمایی لازم را دریافت کنید.