سبک زندگی

کدام موسسه در هنگام تصادفات رانندگی به مردم کمک میکند

کدام موسسات اجتماعی در حوادث به ما کمک می کنند؟ پاسخ این سوال درس پنجم مطالعات اجتماعی هفتم مربوط به بخش همدلی و همیاری در حوادث در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا برای شما فراهم شده است، همراه ما باشید.

امروزه شاهد موسسات اجتماعی بسیار زیادی در زمینه کمک رسانی به مردم در هنگام پیش آمدن مشکلات مختلف می باشیم، برای مثال وقتی در یک منطقه زلزله رخ می دهد، مؤسسات مختلفی مانند جمعیت هلال احمر، سازمان آتش ‌نشانی و فوریت های پزشکی به یاری مردم می آیند و هر کدام یک وظیفه خاص را به عهده می گیرند.

مورد اول، سازمان جمعیت هلال احمر : بزرگترین سازمان مردمی با هدف کمک رسانی در هنگام حوادث و سوانح تعریف شده می باشد. این سازمان هر زمان که دستگاه های مربوطه، نتوانند سانحه پیش آمده را کنترل کنند وارد عمل می شود.

به عنوان مثال هلال احمر برای اسیب دیدگان سیل یا زلزله و جنگ چادر های اسکان موقت برپا میکند و کمک های مردمی را نیز به دست آن ها می رساند. این کمک ها می تواند شامل غذا، پوشاک و هر چیز دیگری باشد.

مورد دوم، آتش نشانی : یک سازمانی دولتی است که وظیفه مقابله با آتش سوزی و برخی دیگر از سوانح و حوادث را بر عهده دارد. از جمله وظایف آتش نشانی می توان به نجات مصدومین حوادث مختلف مانند گیر کردن در حلقه های فلزی یا دستگاه های برش کارخانه ای، نجات محبوس شدگان در زیر آوار ساختمان، خودروی تصادفی، آسانسور و… اشاره کرد.

به طور کلی در هر جایی که جان و مال شهروندان هر شهری از ایران در خطر باشد، آتش نشانی همراه با آتش نشان های فداکارش وارد عمل می شود.

مورد سوم، اورژانس و فوریت های پزشکی : کار این سازمان از زمان به پیش آمدن حادثه و تا زمان رساندن مصدومان به مراکز درمانی ادامه دارد. وظیفه اورژانس رسیدگی به فوریت های پزشکی و ارائه خدمات به حادثه دیدگان می باشد.

مورد چهارم، سازمان مدیریت بحران کشور : این سازمان زیر نظر وزارت کشور فعالیت می کند و جزو سازمان های دولتی می باشد. وظیفه این سازمان خیلی مهم می باشد زیرا آن ها باید برای پیشگیری از بحران های احتمالی آماده باشند تا بتوانند به خوبی آن ها را مدیریت کنند.

سازمان مدیریت بحران هر چقدر بهتر عمل کند، در زمان پیش آمدن حوادث اجتماعی با آسیب ها و خسارت های کمتری رو به رو می شویم.

✅ شما چه سازمان ها و موسسات دیگری را می شناسید که در هنگام بروز مشکلات و حوادث اجتماعی به کمک ما می آیند؟ از طریق بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک گذارید.


روابط عمومی آتش نشانی تهران هموطنان را به رعایت موارد ایمنی در سفر و فراگیری روش کمک رسانی به مصدومین جاده‌ای فرا می‌خواند.

علی اکبر بقالان کارشناس ارشد بررسی‌های آتش نشانی در این باره می‌گوید: در زمان وقوع تصادف وظیفه شرعی و انسانی حکم می‌کند که به نجات مصدومین بشتابیم، بنابراین در زمانی که امدادگران در محل تصادفات حضور ندارند لازم است مردم به یاری مجروحین حوادث شتافته و آنان را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی انتقال دهند.

هموطنان توجه داشته باشند برای امداد رسانی به مصدومین حوادث رانندگی به ترتیب ذیل عمل کنند:
1- خونسردی خود را حفظ کنند.
2- سریع مصدومین را از خودرو خارج کنید.
3- در صورت نشت بنزین افراد را از خودرو دور کنید و در اطراف خودرو سیگار یا آتش روشن نکنید.
4- همیشه یک دستگاه خاموش کننده پودر و گاز در خودرو همراه داشته باشید.
5- در صورت امکان سر ‌باطری های خودرو را از باطری جدا کنید.
6- در صورت آتش‌سوزی در داخل موتور به هیچ وجه در موتور خودرو را باز نکنید.
7- در صورت آغشته شدن عضوی از بدن به بنزین سریع نسبت به شستن عضو اقدام کنید.
8- در صورت آغشته شدن البسه (پیراهن یا شلوار) به بنزین و روغن آب باطری خودرو، حتما آنها را از تن خارج نمائید.
9- در صورت استفاده از خاموش کننده پس از پاشیدن ماده خاموش کننده به زیر موتور، با احتیاط لازم در موتور خودرو را باز و حریق را خاموش کنید.
10- در صورت نداشتن خاموش کننده از خاک یا ماسه موجود در محل جهت خاموش کردن آتش استفاده کنید.

نحوه امداد رسانی به مصدومین در تصادفات:
1- مصدومین محبوس شده در داخل ماشین را با فشار و کشش خارج نکنید ، چرا که ممکن است آسیب دیدگی مصدوم افزایش یابد.
2- مصدومینی که دچار توقف عمل تنفس و خونریزی شدید شده‌اند در اولویت درمانی هستند و نیاز به درمان فوری دارند.
3- راه تنفسی حادثه دیدگان را بررسی و دهان مصدوم را باز و هر شی‌ء که داخل آن است خارج کنید تا مصدوم به راحتی تنفس کند.
4- در صورتی که پس از خارج کردن مانع از دهان مصدوم تنفس آغاز نشد چانه مصدوم را پایین آورده و سرش را به آرامی به عقب خم کنید. با دو انگشت خود سوراخ های بینی را مسدود و از طریق دهان خود به داخل دهان مصدوم بدمید تا سینه‌اش بالا بیاید. کمی صبر و هر چهار ثانیه یک بار این عمل را تکرار کنید تا مجروح بدون کمک قادر به تنفس باشد.
5- با قرار دادن پارچه تمیز و فشار دست بر روی محل خونریزی از ادامه خونریزی جلوگیری کنید. درصورت قطع نشدن خونریزی، عضو را بالا آورید تا خونریزی کمتر شود.
6- در صورت شکستگی پا و دست نسبت به ثابت کردن آن با آتل و یا تخته و یا اجسام مشابه و یا بانداژ اقدام کنید.
7- در صورتی تعداد زیادی مجروح در محل وجود دارند و مشکل تنفسی ندارند، کمک به مصدومین دارای خونریزی شدید دراولویت است.
8- در صورت نبود تجهیزات کمک رسانی حتی المقدور از وسائل و امکانات قابل دسترسی استفاده شود.
9- در هنگام حمل مصدوم دقت کنید که ضایعات بیشتری به مصدومین وارد نکنید. حمل غیر اصولی مصدوم باعث ضایعات بیشتر و حتی قطع ضایعات نخاعی می شود

کد خبر 45954

دیدگاهتان را بنویسید