پزشکی و سلامتکسب و کار ایرانی

قرص رویش مجدد مو تضمینی

رویش مجدد مو + دارو برای رویش مو

ریزش مو یک فرآیند طبیعی است که هرروز برای همه اتفاق می افتد. همه ما روزانه به طور متوسط 80 تار مو از دست می دهیم، اما موهای ما به طور مداوم در چرخه رشد قرار می گیرند تا دوباره رشد کنند. با این حال، اگر متوجه مقدار غیرعادی ریزش مو شده اید، طبیعی است که نگران شوید و به دنبال راه درمان باشید. سؤالی که برای همه مطرح است این است که آیا رویش مجدد مو امکان پذیر است؟ قرص رویش مجدد مو تضمینی واقعا موثر است یا صرفا یک نوع تبلیغات است؟

طاسی یا کچلی سر به معنای عدم وجود و رشد مجدد موها در ناحیه پوست سر است. ما طاسی را با عنوان آلوپسی نیز می شناسیم. طاسی یا آلوپسی در مردان بیشتر از زنان دیده می شود و این خود یکی از علل مسن تر دیده شدن مردان است. اما برای رویش مجدد مو باید چه کار کنیم؟ آیا برای رشد مجدد موها راه حلی وجود دارد؟ آیا می توانیم مشکل ریزش مو را با استفاده از داروها و شامپوها کنترل کنیم؟ این مقاله به موضوع رویش مجدد مو و درمان های رایج این مشکل اختصاص داده شده است.

آمپول رویش مجدد مو | بهترین شامپو برای رشد مجدد موهای ریخته شده

رویش مجدد موهای ریخته شده

قبل از اینکه چیزی برای رویش مجدد موهای ریخته شده استفاده کنید، لازم است به پزشک مراجعه کنید. قبل از تشخیص، پزشک یک معاینه فیزیکی انجام می دهد، در مورد رژیم غذایی، روال مراقبت از مو، سابقه پزشکی و درمانی و سابقه ریزش مو در خانواده از شما سوالاتی می پرسد. در ادامه ممکن است آزمایشاتی همچون موارد زیر را تجویز کند:

  • آزمایش خون: آزمایش برای ریزش مو می تواند به کشف شرایط پزشکی که سبب ریزش مو می شوند، کمک کند
  • تست کشش: در این روش پزشک چند تار مو را به آرامی می کشد تا ببیند چند تار مو بیرون می آید. این کار به تعیین مرحله فرآیند ریزش مو کمک می کند
  • بیوپسی پوست سر: پزشک نمونه ای از پوست سر یا چند تار مو کنده شده را زیر میکروسکوپ بررسی می کند. این کار در مواردی که پزشک به وجود عفونت مشکوک باشد در تشخیص کمک کننده خواهد بود
  • میکروسکوپ نوری: از این روش پزشک برای کشف اختلالات احتمالی که در ساقه مو وجود دارد استفاده می کند

آیا رویش مجدد مو امکان پذیر است؟

جواب این سال تا حدود بسیار زیادی بله است. درواقع رویش مجدد مو کاملاً نسبی است و به عواملی بستگی دارد. اگر دلیل نازک شدن موها ژنتیکی باشد، به خودی خود رشد نمی کند و نیاز به درمان بیشتری برای رشد مجدد موهای سالم و پر شما دارید. اگر یک فولیکول بسته شده، ناپدیدشده، زخمی شده یا موهای جدیدی تولید نکرده باشد، آن زمان موهای جدیدی نمی توانند رشد کنند. اما اگر فولیکول هنوز دست نخورده باشد، بله امکان رشد مجدد موها یا بهبود سلامت موهای نازک وجود دارد. اگرچه رشد مجدد مو ممکن است امکان پذیر باشد، اما باید بدانید چه زمانی باید از متخصص کمک بگیرید.

رویش مجدد مو با درمان بیماری هایی که باعث ریزش مو می شوند

تا حدود زیادی با درمان بیماری هایی که موجب ریزش مو می شوند می توان راهی برای رویش مجدد مو پیدا کرد. درمان های مؤثری برای برخی از انواع ریزش مو در دسترس است. ممکن است بتوانید ریزش مو را معکوس کنید یا حداقل آن را کاهش دهید. در برخی شرایط، مانند ریزش موی سکه ای (آلوپسی آره آتا) ، موها ممکن است بدون درمان در عرض یک سال دوباره رشد کنند.  اگر ریزش موی شما ناشی از یک بیماری زمینه ای باشد، درمان آن بیماری ضروری خواهد بود. تشخیص دلیل ریزش مو و درمان بیماری هایی که باعث ریزش مو می شوند می تواند راه درمان رویش مجدد مو باشد.

چه عواملی مانع رویش مجدد مو است؟

جدا از چرخه رشد مو، دلایل متعددی وجود دارد که موها ممکن است کندتر رشد کنند یا رشد آن ها به طورکلی متوقف شود. مهم ترین عواملی که مانع رویش مجدد مو هستند

·         ژنتیک

سابقه خانوادگی و ژنتیک در ریزش مو چه در مردان و چه در زنان نقش دارد. ژن ریزش موی ارثی می تواند از هر دو طرف خانواده منتقل شوند. اگر والدین شما نازک شدن موها را تجربه کردند، این احتمال وجود دارد که شما نیز چنین شوید.

·         سن

سن می تواند در ریزش مو برای هر دو جنس نقش داشته باشد. بسیاری از زنان یائسه به دلیل تغییر سطح هورمون، ریزش مو را تجربه خواهند کرد. برخی از مردان با افزایش سن، نازک شدن تدریجی مو را تجربه خواهند کرد. درواقع، تا سن 50 سالگی، 85 درصد از مردان به طور قابل توجهی موهای نازک تری خواهند داشت.

·         تیروئید کم کار

هنگامی که عملکرد معمول تیروئید مختل می شود، تولید هورمون های تیروئید را مختل می کند. این می تواند باعث ریزش مو شود. اگر علائم دیگری از کم کاری تیروئید را تجربه کردید، که ممکن است شامل خستگی مداوم یا مشکل در کاهش وزن باشد، با پزشک خود صحبت کنید.

·         شرایط استرس زا

استرس درواقع می تواند موها را به تلوژن افلوویوم، یک حالت موقت ریزش مو، وارد کند. این می تواند به دنبال یک رویداد استرس زا رخ دهد، مانند عمل جراحی، زایمان، از دست دادن یک عزیز . ممکن است پس از یک رویداد آسیب زا یا پس از یک دوره استرس متوجه ریزش موهای خود شوید.

داروی رویش مجدد مو

درمان های مؤثر برای برخی از انواع ریزش مو در دسترس است و نباید کاملاً از کنترل و درمان ریزش مو ناامید شوید. قوی ترین داروی رشد مجدد موهای شما دارویی است، که بر اساس علت بروز ریزش مو تجویز شود. بنابراین با تصور اینکه ریزش مو کسی با مصرف دارویی به خصوص برطرف شده اقدام به مصرف آن نکنید. اگر داروی خاصی باعث ریزش مو شده است، پزشک به شما توصیه می کند در صورت امکان مصرفش را چند ماهی متوقف کنید. داروهایی برای درمان طاسی با الگوی ارثی در دسترس هستند. درمان های مؤثر ریزش مو شامل موارد زیر می شود.

قرص رویش مجدد مو

قرص رویش مجدد مو ازجمله روش های درمانی است که پزشک برای درمان و کنترل مشکل ریزش مو و انواع آن به کار می گیرد. دقت کنید که بسیاری از قرص های ضد ریزش مو برای کنترل عوارض برخی از بیماری ها تنها به گروهی خاص تجویز می شوند، بنابراین هرگز به صورت خودسرانه برای درمان ریزش مو قرص مصرف نکنید.

تقریباً هیچ دارو یا قرص تضمینی برای رویش مجدد موها وجود ندارد و بیشتر آن ها نیز بیشتر تأثیر پیشگیرانه دارند. بنابراین شما باید برای درمان این مشکل ابتدا به پزشک مراجعه کنید، علت ریزش مو را پیدا کنید و سپس با توجه به علت بروز ریزش مو دارویی که پزشک تجویز می کند را مصرف کنید. ازجمله قرص های روش مجدد مو می توان به فیناستراید، دوتاستراید و اسپیرونولاکتون اشاره نمود. البته گاهی برای کاهش ریزش مو به بانوان مصرف متفورمین نیز توصیه می شود.

فیناستراید

فیناستراید یا پروپسیا یکی از داروهای مؤثر در درمان ریزش مو است. این قرص بیشتر به مردانی که درگیر ریزش مو و طاسی هستند تجویز می شود. این دارو به صورت روزانه مصرف می شود. بسیاری از مردانی که این دارو را مصرف کردند از کاهش ریزش مو و رشد مجدد موهایشان خبر می دهند. برای اینکه بتوانید بگویید مصرف این دارو مؤثر بوده یا خیر باید حداقل چند ماه مرتباً این قرص را مصرف کنید. هرچه سن پایین تر باشد اثرات درمانی این دارو بیشتر و قوی تر خواهد بود. مثلاً تأثیر این قرص در کاهش ریزش موهای مردان بالای 60 سال کمتر است.

آیا مصرف قرص فیناستراید عوارض دارد؟

همان طور که گفتیم معمولاً مردان از قرص فیناستراید برای درمان ریزش مو و رویش مجدد موها استفاده می کنند، بنابراین عوارض آن را نیز باید در مردان جستجو کرد. عوارض جانبی فیناستراید بسیار نادر است و اگر پزشک به شما این دارو را تجویز کرده نباید چندان نگران باشید. کاهش میل جنسی، اختلال در عملکرد جنسی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات ازجمله عوارض بسیار نادر این داروی درمان ریزش مو به شمار می روند. دقت کنید که زنان باردار باید از مصرف این قرص خودداری کنند. حتی لمس قرص های فیناستراید شکسته یا له شده نیز برای بانوان باردار خطرناک است.

اسپیرونولاکتون

اسپیرونولاکتون برای ریزش موی هورمونی تجویز می شود. این دارو می تواند به ریزش مو ناشی از سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک کند. سندروم تخمدان پلی کیستیک ازجمله اختلالات هورمونی شایعی است که در زنان بروز می کند. زمانی که سطح ترشح تستوسترون و آندروژن افزایش پیدا می کند، موهای زائد بیشتر شده و از طرفی موهای سر شروع به ریزش می کنند.

زمانی که اسپیرونولاکتون جهت درمان ریزش مو به شما تجویز می شود، باید در مصرف آن منظم باشید و تا پایان دوره درمان مصرفش را قطع نکنید. این دارو با تأثیر معکوس سبب کاهش ترشح آندروژن ها می شود و موهای ضعیف شده را احیا می کند. به تدریج موهای سر که ریخته اند دوباره رشد کرده و موهای نازک ضخیم می شوند. حداقل زمان مورد نیاز برای ظهور علائم درمان با اسپیرونولاکتون 6 تا 10 سال است.

آیا مصرف قرص اسپیرونولاکتون عوارض دارد؟

همچون فیناستراید و دیگر داروهای درمان ریزش مو این قرص نیز عوارضی دارد. البته عوارض جانبی در تمام افراد شدید ظاهر نمی شوند اما بد نیست که از قبل در مورد عوارض شایع آن مطلع باشید. ازجمله عوارض مصرف قرص ضد ریزش مو اسپیرونولاکتون می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • احساس درد در سینه
  • احساس خستگی و کسالت
  • سرگیجه
  • اسهال
  • سیکل قاعدگی نامنظم
  • انقباض در عضلات شکمی
  • تهوع و استفراغ
  • تداوم خونریزی حتی پس از اتمام پریود
  • بروز اختلال در نعوظ

دوتاستراید

این قرص نمونه قوی تر فیناستراید است و می تواند در جلوگیری و درمان ریزش مو با الگوی مردانه مؤثر باشد. دقت کنید که بانوان و کودکان نمی توانند این دارو را مصرف کنند. این قرص با کاهش آندروژن ها به درمان ریزش مو و رویش مجدد موها کمک می کند.

    به گفته وب سایت healthline همراه با روغن و ماسک مو پوست سر را تحریک می کند و ممکن است باعث بهبود ضخامت مو شود. همچنین ماساژ جریان خون پوست سر را افزایش می دهد. ماساژ سر به کاهش استرس کمک می کند و در صورتی که علت ریزش مو استرس باشد می تواند مفید باشد.

قوی ترین محلول رویش مجدد مو

محلول های رویش مجدد مو چندین نوع هستند، اما به طورکلی در دنیا بیشتر متخصصین تنها چند مورد خاص را به بیماران با مشکل ریزش مو تجویز و توصیه می کنند. یکی از قوی ترین محلول های رویش مجدد مو، ماینوکسیدیل است. ماینوکسیدیل یا روگین محلولی رویش مو است که به صورت روزانه مورد استفاده قرار می گیرد. بانوان روزی یک بار و مردان روزی دو بار از این محلول رویش مجدد مو روی پوست سر استفاده می کنند. البته ماینوکسیدیل به صورت فوم و شامپو نیز در دسترس است.

دیگر محصولات حاوی ماینوکسیدیل به بسیاری از افراد کمک می کند رشد مجدد موهایشان را مشاهده کرده یا جلوی ریزش مو را بگیرند. درمان ریزش مو و رویش مجدد موها با استفاده از ماینوکسیدیل حداقل 6 ماه زمان می برد و در این مدت نباید در روند درمان و مصرف محلول وقفه ایجاد کنید. در برخی از افراد ظهور اثرات درمانی محلول بیش از 6 ماه زمان می برد. ضمن مصرف محلول رویش مجدد مو باید تحت نظر پزشک مکمل و دارو نیز مصرف کنید تا ریزش مو متوقف شود.

آیا محلول رویش مجدد مو عوارض دارد؟

هر محصول درمانی می تواند عوارضی داشته باشد یا برخی در تماس با آن دچار حساسیت شوند. ماینوکسیدیل و دیگر محلول های رویش مجدد مو نیز علائم و عوارض خاص خود را دارند که در تعداد کمی از افراد دیده می شود. ازجمله شایع ترین عوارض ماینوکسیدیل می توان به تحریک پوست سر و رشد موهای ناخواسته در پوست صورت و دست اشاره نمود.

آمپول رویش مجدد مو

آمپول ضد ریزش مو به لایه های زیرین پوست سر تزریق می شود. این ماده حاوی ترکیبات تقویت کننده، مغذی و تحریک کننده موها به رشد مجدد است. برحسب قدرتی که آمپول دارد می تواند اثرات درمانی مختلفی از خود برجای بگذارد.

بهترین شامپو برای رویش مجدد موی سر

پیدا کردن بهترین شامپو برای رویش مجدد موی سر، چندان راحت نیست، چرا که بسیاری از برندها ادعای تولید چنین ماده معجزه آسایی را دارند. به طورکلی شما باید هنگام خرید شامپو ریزش مو دقت کنید که محصول خصوصیات زیر را داشته باشد:

  • دقیقاً متناسب با علت بروز ریزش موهای شما باشد
  • حاوی مهارکننده های DHT باشد
  • ضد حساسیت باشد و سبب تحریک پوست نشود
  • ترکیبات شیمیایی نداشته باشد
  • حاوی ویتامین های گروه B باشد
  • عصاره های طبیعی مانند رزماری، آلوئه ورا، چای سبز، نخل اره ای، روغن نعناع فلفلی و دیگر گیاهان مؤثر در درمان ریزش مو در آن باشد
  • حاوی ترکیبات مغذی مو و پوست سر باشد