محبوب ترین سریال های تاریخ ایران
در این مقاله قصد داریم به معرفی 60 سریال ایرانی در گونه های مختلف کمدی، پلیسی، تاریخی و درام از گذشته تا به امروز را معرفی کنیم. سریال هایی که با بسیاری از آن ها خاطره داریم. همراه زومجی باشید.
امروزه همه ما در جامعه ای زندگی می کنیم که رسانه در آن نقش پررنگی دارد. دراین میان، تلویزیون یکی از مهم ترین ابزارهای جوامع مدرن است و سریالهای تلویزیونی یکی از بهترین ابزارهای انتقال ارزش ها در زندگی اجتماعی به حساب می آیند. در دهه جدیدی که در حال پشت سر گذاشتن اش هستیم تعداد مخاطبان سینما با کاهشی محسوس نسبت به گذشته همراه است و در عوض مخاطب به پلتفرم های داخلی و خارجی روی آورده است.
از طرف دیگر آن چه که در پلتفرم ها از اهمیت برخوردار است سریال های متنوع و متفاوت آن است. هر چند تلویزیون و پلتفرم های ایرانی، آن چنان که باید در به کارگیری تمهیدات تنوع بخش موفق عمل نکرده اند، اما به هر روی امروزه سریال های ایرانی مخاطب بیشتری نسبت به فیلم های ایرانی دارند. سریال ایرانی تقریبا قدمتی به اندازه فیلم ایرانی دارد و سریال های ماندگار معمولا درام هایی بوده اند که توانسته اند به زبان روز سخن بگویند. در این مقاله قصد داریم تا 60 سریال برتر تاریخ سریال سازی ایران را معرفی کنیم.
سریال ها براساس گونه های مختلف پلیسی، کمدی، تاریخی، درام و سریال های نمایش خانگی و بدون رتبه بندی مرتب شده اند.
سریال های پلیسی ایرانی
60- سریال خواب و بیدار
- کارگردان: مهدی فخیم زاده
- نویسنده: مهدی فخیم زاده
- بازیگران: رویا نونهالی، مهدی فخیم زاده، دانیال حکیمی و محمد صادقی
- تاریخ پخش: 1381
خواب و بیدار را شاید بتوان موفق ترین سریال پلیسی تاریخ تلویزیون ایران بعد از انقلاب اسلامی دانست. بدیهی است که این ادعا با درنظرگرفتن مقیاس های ژانر پلیسی در ایران قابل گفتن است نه استانداردهای جهانی. در این سریال، داستان یک تیم پلیسی کار کشته و ویژه در مقابل یک زن خلافکار حرفه ای روایت می شود. این اثر به علت کشمکش های واقعی و قابل لمس بین ناتاشا و نیروهای زبده پلیس مورد استقبال اکثر مردم و مخاطبان قرار گرفت.
فخیم زاده با زیرکی خاص خودش ناتاشا را در محور داستان قرار داده و با خلق شخصیتی مرموز، قوی، خبیث، متکی به نفس، غیر قابل پیش بینی، مصمم، کینه جو، باهوش، جدی و خشن، سرد، تند و تیز، شرور و حرفه ای، حریف قدری را برای نشان دادن قدرت نیروهای انتظامی به تصویر کشید.
59- سریال پلیس جوان
- کارگردان: سیروس مقدم
- نویسنده: فریبرز کامکاری، سیروس مقدم
- بازیگران: شهاب حسینی، داریوش ارجمند، مریلا زارعی و فرهاد اصلانی
- تاریخ پخش: 1380
پلیس جوان زمانی روی آنتن تلویزیون رفت که پس از چند سال خالی بودن جدول پخش تلویزیون از از سریال های پلیسی، رفته رفته بازار ساخت این گونه آثار مجددا داغ شد و سیروس مقدم یکی از آغازگران این شروع دوباره بود. سریال روایت همزمان چند قصه بود اما حضور شهاب حسینی به عنوان یک افسر پلیس جوان آن را در زمره کارهای قابل تأمل پلیسی تلویزیون قرار داد. داستان این سریال درباره یونس پلیس جوانی بود که پدرش در مقام قاضی دادگستری سال ها پیش به شکل مشکوکی به قتل رسیده بود و او به توصیه های مادرش برای کشف راز قتل پدر وارد دانشکده پلیس شده بود.
پلیس جوان توانست با بهره گیری صحیح از عناصر درام های پلیسی معمایی، ابتدا به پیرنگ معماگونه خود شکل درستی بدهد و بعد روابط عشقی را در مناسبات قدرت میان پروتاگونیست و آنتاگونیست بیافریند. سریال از بازیگرهای خوبی هم بهره گرفت و شخصیت هایی را شاهد بودیم که هر کدام انگیزه های مشخص و قابل توجیهی داشتند. در این بین تنها نقص سریال را می توان به رابطه میان نیلوفر و پدرش وارد دانست.
58- سریال حس سوم
- کارگردان: مهدی فخیم زاده
- نویسنده: مهدی فخیم زاده
- بازیگران: مهدی فخیم زاده، نسرین مقانلو، لیلا برخورداری و کامران تفتی
- تاریخ پخش: 1385
مهدی فخیم زاده حدود سه سال بعد از «خواب و بیدار» تصمیم به ساخت سریال پلیسی دیگری گرفت؛ مجموعه ای که خیلی ها در ابتدای پخش اش فکر می کردند می تواند خاطره خوب «خواب و بیدار» را برای شان زنده کند. اما «حس سوم» ساخته جدید فخیم زاده هم به لحاظ قصه و هم ساختار فاصله زیادی با اولین اثر ساخته شده این کارگردان در ژانر پلیسی داشت.
«حس سوم» روایت قصه فانتزی یک زن با حس بویای خاص (با بازی نسرین مقانلو) شاید برای مخاطب عادی تلویزیون جذاب می آمد، اما روایت این اثر هیچ وقت نتوانست طرفداران جدی ژانر پلیسی را راضی نگه دارد. اشکال اصلی سریال، معلق بودن میان ترسیم یک فضای رئالیستی و فانتزی بود که کارگردان را به فراخور آن در خلق موقعیت های پیچیده محدود می کرد. بااین حال کلیت سریال پیشنهاد جدیدی در زمینه ساخت سریال های پلیسی با مایه های کمدی بود. فخیم زاده در سال های بعد نیز چند اثر در ژانر پلیسی ساخت «بی صدا فریادکن» و «ساختمان 85» از جمله این آثار بودند که به جرأت می توان گفت هیچ کدام نتوانستند موفقیت اولین کار این کارگردان در این زمینه را تکرار کنند.
برترین سریال های کمدی ایرانی تاریخ صدا و سیما را بشناسید
معرفی بهترین سریال های طنز ایرانی: از روز اول تاسیس سایت پلی مگ، شاید روی هم رفته 5 مقاله هم راجع به سینمای نداشته(!) ایران ننوشته باشیم، اما امروز قصد داریم تا در این مقاله کمی با نوستالژی ها بازی کنیم و شاید شما هم به همین سبب مشتاق تماشای دوباره سریال های طنز ایرانی شوید؛ حقیقتا امروزه ما دیگر چیزی به اسم سینما و یا حتی اثر کمدی در کشورمان نداریم و چیزی که امروز در فیلم ها و سریال ها مشاهده می کنیم، چیزی فراتر از ابتذال و پوچی است. به هرحال خواندن این مقاله به تمامی کسانی که اهل دیدن فیلم و سریال های ایرانی نیستندو یا طرفدار سفت و سخت فیلم ها و سریال های ایرانی هستند، شدیدا پیشنهاد می شود.
معرفی فیلم و سریال (بعدا بخوانید)
معرفی 101 فیلم برتر عاشقانه تاریخ (خارجی + جدید و قدیمی)
1400-08-04
10 بازیگری که نقش های خطرناک را بدون بدلکار بازی کردند
1399-12-21
تا انتها با معرفی برترین سریال های کمدی تاریخ صدا و سیما همراه سایت پلی مگ باشید.
توضیحاتی راجع به مقاله معرفی بهترین سریال های طنز ایرانی
حقیقتا سطح سینما و به طور کلی فیلم ها و سریال های ما با توجه به استانداردهای جهانی در سطح غیر قابل قبولی قرار دارد؛ شخصا علاقه ای به نام بردن فیلم یا سریال خاصی ندارم، اما متاسفانه باید قبول کرد مخاطبین نیز تاثیر مستقیمی در وضع اسفناک فیلم ها و سریال های امروزه نیز دارند. هدف اصلی ایجاد این مقاله، فقط جهت مروری خاطرات خوش گذشته است که متاسفانه این روزها دیگر کمتر حس و حال آن دوران را حس می کنیم. همچنین سعی شده است تا این مقاله کامل ترین و جامع ترین مقاله درباره خنده دار ترین سریال های ایرانی باشد، پس لطفا در صورتی که نام سریال خاصی از قلم افتاده است، در بخش نظرات نام آن را بنویسید و دلیل اینکه فکر می کنید لیاقت حضور در مقاله برترین سریال های کمدی ایرانی را دارد چیست.
× بدون شک کامنت های شما عزیزان در بخش نظرات، مقاله را جذاب تر خواهد کرد و باعث می شود تا مروری بر نوستالژی ها و خاطرات خوشمان نیز شود ×
نگاهی به لیست بهترین سریال های خنده دار ایرانی
1- سریال ترش و شیرین
به مناسبت نوروز سال 86، اولین قسمت آن در یکم فروردین ماه همان سال پخش شد، همچنین کارگردانی آن به عهده رضا عطاران و نویسندگی آن نیز برعهده سروش صحبت بود. این سریال جزو برترین سریال های طنز تاریخ صدا و سیما است و با توجه به اینکه در آن بازیگران نقش یک آدم خاکی و قشر معمولی و ضعیف را به خوبی ایفا می کردند، مورد توجه همگان قرار گرفت. جالب است بدانید سریال آنقدر بین بینندگان محبوب شد که بعد از آن هر سال در مناسبت ها و شبکه های مختلف پخش می شود و همیشه بینندگان زیادی را به خود اختصاص می دهد.
بدون شک بازی فوق العاده رضا عطاران و مجید صالحی جزو اصلی ترین دلایل محبوب شدن سریال ترش و شیرین است.
2- سریال مجموعه پایتخت
فصل اول سریال پایتخت در عید نوروز سال 90 و از شبکه یک آغاز شد و داستان آن درباره یک خانواده مازندرانی است که برای پیشرفت (شغلی و زندگی) به پایتخت ایران، یعنی تهران سفر می کنند و خانه ای در آنجا خریداری می کنند. آنها تصورات خیلی رویایی درباره تهران دارند، اما زمانی که به آنجا می رسند، تمامی گرفتاری های آنها آغاز می شود. فصل اول را می توان به نوعی آغاز درخشش محسن تنابنده (در نقش نقی) و احمد مهران فر (در نقش ارسطو) در سینما و تلویزیون ایران دانست؛ با توجه به استقبال مردم از این سریال، تا فصل ششم آن ساخته شد و هر فصل روایت های مختص به خود را دارد که در نوع خودش بسیار جالب و علی الخصوص عامه پسند می باشد.
سریال پایتخت به خوبی مشکلات عادی و روزمره مردم را از طریق طنز و کمدی به نمایش گذاشته است.
3- سریال متهم گریخت
اگر از من در رابطه با رتبه اول برترین سریال های کمدی ایرانی سوالی بپرسند، شک نکنید من به همه متهم گریخت را معرفی می کنم؛ بازیگران این سریال، به خصوص علی صادقی و مرحوم سیروس گرجستانی به قدری فوق العاده در نقش انسان های خاکی و بسیار ساده فرو رفته اند که همه ایرانی ها با شخصیت های سریال به خوبی ارتباط برقرار می کنند. در متهم گریخت خبری از خانه های باشکوه و مجلل نیست و شما قرار است به اتفاقات تلخ بخندید! آری، متهم گریخت یک کمدی یا به عبارت دیگر سریال بسیار خنده دار است که اکثر سکانس ها موجب قهقه های شما می شود، اما از نوع تلخش.
المان های کمدی به خوبی در متهم گریخت وجود دارد و بی شک جزو برترین سریال های کمدی ایرانی است.
4- سریال خانه به دوش
در دهه 80 یکی از کلاهبرداری هایی که بسیار رواج پیدا کرده بود، در رابطه با شرکت های دو روزه هرمی و کاریابی برای ایرانی ها در خارج بود، داستان سریال خانه به دوش نیز تقریبا به همین موضوع مربوط است؛ حمید لولایی در نقش آقا ماشاالله و پدر خانواده، نقش آفرینی بسیار ماهرانه ای دارد، به طوری که بیننده به خوبی متوجه فشارهایی که به عنوان یک پدر خانواده روی او وارد است را متوجه می شود. حمید لولایی، علی صادقی و علی الخصوص رضا عطاران نقش آفرینی بسیار ماهرانه ای دارند و شخصا سکانس و دیالوگ حمید لولایی، “چرا قیمه ها رو میریزی تو ماستا” را فرامش نمی کنم.
سریال خانه به دوش به قدری در زمان خود مورد استقبال قرار گرفت که بعد از آن هر سال در ماه مبارک رمضان، از شبکه های مختلف پخش می شود و جالب است بدانید علی رغم اینکه این سریال چندین و چند بار پخش شده است، اما مردم آن را به فیلم ها و سریال های آبکی ترجیح می دهند! شک نکنید که اگر رتبه بندی در کار بود (منظور در مقاله معرفی بهترین سریال های طنز ایرانی)، آن را در رتبه اول قرار می دادم.
5- سریال شب های برره
با وجود تمام تعریف و تمجیدهایی که از آثار مهران مدیری می شود، اما به نظر من مجموعا 3 اثر بسیار قوی و درخورد اینکه نامش را طنز بگذاریم ندارد، فارغ از اینها سریال شب های برره را می توان هوشمندانه ترین سریال خنده دار ایرانی حساب کرد؛ کلاس و کیفیت کار بسیار بالا است، به طوری که بیننده در نگاه اول مفهوم برخی از سکانس ها و دیالوگ ها را متوجه نمی شود و شاید به دلیل اینکه سانسورچی ها نیز متوجه نشده اند، خیلی از دیالوگ ها سانسور نشده اند. در زمان پخش سریال شب های ببره سنگ اندازی های فراوانی از سوی مراجع تقلید، صدا و سیما و حتی دولت جهت کنسل شدن این سریال انجام شد، به طوری که مهران مدیری تا مدت ها ممنوع التصویر شده بود.
اگر به دنبال یک سریال ایرانی کمدی و در عین حال مفهومی هستید، شب های برره گزینه مناسبی است.
6- سریال سه در چهار
سه در چهار دومین مجموعه تلویزیونی محسوب می شود که مجید صالحی به عنوان کارگردان آن را می سازد، اگر چه در این سریال وی نیز نقش آفرینی بسیار خوبی دارد. لازم به ذکر است اکثر کسانی که کارهای رضا عطاران را دنبال کرده اند، متوجه شباهت این سریال به آثار وی شده اند که البته درست هم متوجه شده اند، چرا که رضا عطاران به عنوان مشاور کارگردان در این پروژه فعالیت می کند. به طور کلی نحوه نقش آفرینی بازیگران، روایت داستان و چالش ها عینا مثل سریال های رضا عطاران است، با این تفاوت که داستان آن فرق می کند.
سکانس های زیادی در سه در چهار وجود دارند که شما را شدیدا می خندانند.
7- سریال لیسانسه ها
سریال لیسانسه ها برای اولین بار در سال 95، به نویسندگی و کارگردانی سروش صحبت پخش شد و به دلیل اینکه سه شخصیت اصلی داستان، یعنی مسعود (با نقش آفرینی امیرحسین رستمی)، حبیب (نقش آفرینی هوتن شکیبا) و مازیار (نقش آفرینی کاظمی) نمایانگر جوان های ایرانی و مشکلات پیشرامون آنها یعنی تحصیل، اشتغال و ازدواج بودند، بین نسل جوان به محبوبیت رسید، به طوری که دو فصل بعدی (لیسانسه ها 2 و فوق لیسانسه ها) نیز با قدرت ساخته شد، اما بین این سه فصل، محبوب ترین لیسانسه ها 2 بوده است.
بدون شک سریال لیسانسه ها در بین سریال های کمدی دهه 90، جزو برترین آنها محسوب می شود.
به همین دلیل آن را در مقاله معرفی بهترین سریال های طنز ایرانی قرار دادیم.
8- سریال ساختمان پزشکان
سریال ساختمان پزشکار یکی دیگر از آثار سروش صحت است که البته شاید برای همه جذاب و طنز به نظر نرسد که در حقیقت سکانس های خنده دار در این سریال بسیار کم است، اما شخصا به دلیل ایستراگ هایی که در سریال وجود دارد، آن را در مقاله معرفی بهترین سریال های طنز ایرانی قرار دادم، نکات و دیالوگ های مخفی که دقیقا کار اصلی طنز و کمدی را به خوبی انجام می دهند. خیلی دوست ندارم راجع به حواشی پیش آمده برای این سریال در دهه قبلی صحبت کنم و اگر خیلی مشتاق هستید تا بدانید چه ایستراگ های شجاعانه ای در سریال به کار رفته است، کافیست در گوگل سرچ کنید و ببینید پیمان قاسم خانی و سروش صحت چقدر هوشمندانه عمل کرده اند.
با توجه به تصمیمات شجاعانه پیمان قاسم خانی و سروش صحت، این سریال در دسته برترین سریال های کمدی ایرانی قرار می گیرد.
9- سریال قهوه تلخ
قهوه تلخ را به می توان موفق ترین اثر مهران مدیری دانست؛ این سریال به طور غیرمستقیم از شیوه اداره کشور، عدم داشتن سواد سیاسی مسئولین، مصرف گرایی مردم و … انتقاد می کرد و مهران مدیری به همراه نویسندگان و بازیگران به خوبی توانسته بودند تا کمدی را در سریال خود جای دهند، چیزی که متاسفانه اصلا در سریال ها و فیلم های سینمایی به اصطلاح خنده دار و کمدی کشور وجود ندارد. به طور کلی دیالوگ ها، نقش آفرینی بازیگران، روایت داستان و از همه مهمتر لوکیشن (محل فیلمبرداری) سریال در سطح خوبی قرار دارند که موجب می شود بیننده تا هر قسمت را با اشتیاق کامل تماشا کند.
لازم به ذکر است این سریال اول پخش خانگی بود که بعدها صدا و سیما امتیاز آن را خریداری کرد؛ همچنین 6 قسمت پایانی آن به دلیل نامعلومی هیچوقت پخش نشد.
10- سریال مسافران
سریال مسافران از لحاظ کمدی و سکانس های خنده دار در سطح متوسطی قرار دارد و شاید خیلی ها که به دنبال آثار کمدی-اجتماعی هستند و خیلی از دیدن لوکیشن های مرفح خوششان نمی آید، از تماشای آن لذت نبرند. مثل اکثر سریال های ایرانی معرفی شده در این مقاله، مسافران نیز به طور مستقیم و گاها غیرمستقیم سعی در اصلاح فرهنگ های اشتباه اجتماعی دارد و برخلاف سریال لیسانسه ها که مسئولین هدف اصلی انتقاد هستند، بیشترین انتقادها بر مردم وارد می شود که اتفاقا بسیار جالب است. رامبد جوان در سریال خود سعی کرده است تا از فیلم ها و سریال های خارجی زیادی، مثل مجموعه خماری (The Hangover) نیز الهام بگیرد.
سریال مسافران یک سریال طنز و فانتزی است که داستان آدم فضایی هایی را روایت می کند که برای نابودی کره زمین، به سیاره ما نفوذ می کنند و برای نفوذ بهتر باید با فرهنگ و نوع زندگی ما انسان ها آشنا شوند.
مطمئنم خیلی ها از حضور این اثر در معرفی بهترین سریال های طنز ایرانی متعجب هستند.
11- سریال دزد و پلیس
شاید خیلی از شما، از حضور سریال دزد و پلیس در لیست برترین سریال های کمدی ایرانی متعجب شوید اما حقیقتا سریال دزد و پلیس در قالب طنز به خوبی توانسته است معضل دزدی، فقر، اعتیاد به مواد مخدر را به مخاطبین نشان دهد. در این سریال شما هیچگاه لوکیشن مجلل نمی بینید و به جرعت می توان گفت بیش از 80 درصد لوکیشن های سریال در بدترین نقاط تهران فیلمبرداری شده است که همین باعث می شود تا مردم بهتر بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. فارغ از اینها روایت داستان به خوبی انجام می شود و شما حتی می توانید به عنوان کسی که به فیلم ها و سریال های دزد و پلیسی علاقه مند است، به تماشای آن بنشینید، اگر چه مثل اکثر فیلم ها و سریال های ایرانی، کمبود محتوا و گاها آب کشی داستان به وضوح قابل درک است.
فارغ از تمام مشکلات، این سریال لیاقت حضور در لیست معرفی بهترین سریال های طنز ایرانی را دارد.
12- سریال بزنگاه
از سال 1387 به بعد، رضا عطاران دیگر هیچ فیلم یا سریالی برای صدا و سیما نساخت و حتی تا چند سال ممنوع التصویر شده بود؛ در سال 1387، یعنی زمانی که بزنگاه پخش می شد، بین مسئولین نظارت صدا و سیما طی یک بیانیه ای به عنوان مبتذل و هنجارشکن شناخته شد، به طوری که قرار بود پخش آن به طور کامل کنسل شود و جریمه سنگینی برای عوامل ساخت آن در نظر گرفته شود، چه بسا اگر حمایت های مردم نبود، واقعا این اتفاق رخ می داد. رضا عطاران از آن دسته از کارگردان هاییست که کمتر طبق قوانین و اصول حاضر بر کشور پیش می رود و در سریال بزنگاه هم دقیقا به همین شکل بود، البته لازم به ذکر است اکثر سانسورهای به اصطلاح جذاب آن توسط صدا و سیما سانسور شده است.
رضا عطاران، حمید لولایی و علی صادقی نقش آفرینی قابل توجهی دارند؛ همچنین در بزنگاه مشکلات خانواده های ایرانی و دعوای آنها بر سر ارث و میراث به نشان داده شده است.
چرا برخی از سریال های معروف در لیست برترین سریال های کمدی ایرانی حضور نداشتند؟
متاسفانه اگر بخواهیم طبق استانداردها و مقایسه با آثار متوسط کمدی پیش برویم، شاید فقط 2 الی 3 سریال لیاقت حضور در این لیست را داشتند، اما ما سعی کردیم تا سریال های حاضر در این لیست را با توجه به سریال های کمدی که تاکنون پخش شده است جمع آوری کنیم، همچنین عددهای کنار نام سریال ها به معنی “رتبه بندی” آنها نیست، پس حتما به این موضوع توجه داشته باشید؛ همچنین خیلی از فیلم ها و سریال هایی که به خصوص در دهه 90 ساخته شده است، اصلا کمدی حساب نمی شوند، چرا که نه سکانس خنده دار درست و حسابی دارند و نه اینکه مفهوم خاصی را به مخاطب می رسانند و همان سرگرمی ریزی که خانواده ها بعد از تماشای آنها دارند، به دلیل نابود شدن سطح توقع و دانش مخطابین از فیلم ها و سریال ها است. همچنین یکی از ویژگی های کمدی، ماندگاری بلندمدت آن است، به طور مثال هنوز که هنوزه از آثار چارلی چاپلین مفاهیم جدیدی کشف می کنند، اما آیا واقعا سریال های به اصطلاح کمدی و خنده دار ایرانی این خاصیت را دارند؟!
× لطفا هر انتقادی راجع به مقاله معرفی بهترین سریال های طنز ایرانی دارید در بخش نظرات اعلام کنید ×
معرفی فیلم و سریال های ایرانی و خارجی در سایت پلی مگ به طور اختصاصی!
نظر شما نسبت به مقاله معرفی بهترین سریال های طنز ایرانی چیست؟
خنده دار ترین و برترین سریال های کمدی ایرانی از نظر شما کدام اند؟
منبع: پلی مگ
افرادی که سریال می بینند معمولا به دو دسته کلی تقسیم می شوند : آنهایی که همزمان چند سریال را دنبال می کنند و آنهایی که تا یک سریال را به پایان نرساندند سریال دیگری را شروع نمی کنند. کسانی که اهل سریال باشند به خوبی می دانند که اعتیاد شدیدی در پشت آن پنهان است. با دیدن اپیزود اول و دوم درگیر خط داستانی سریال شده و دیگر نمی توانید از آن دل بکنید.
به هر حال چه از گروه اول باشید و چه از گروهی که ماراتون وار سریال می بینند، خواندن این پست را برای آشنایی با بهترین سریال های خارجی تاریخ به شما توصیه می کنیم.
در سال های اخیر شاهد به نمایش درآمدن سریال های بسیار خوبی از شبکه های معروف جهانی بوده ایم که اکثر آنها در ایران به وسیله دانلود از سایت های دانلود فیلم و یا استفاده از VODهای ایرانی مانند فیلیمو و نماوا دیده می شوند.
بد ندیدم لیستی از 65 سریال برتر که بیشترین تعداد رای را در سایت IMDB توانسته اند به دست آورند برایتان آماده کنم تا از حالا بتوانید خودتان را برای لذت بردن از تابستانی گرم در کنار دیدن سریال های جذاب آماده کنید. من به شخصه تعدادی از سریال هایی که در لیست ذکر شده اند را دیده ام و دنبال می کنم که نظر شخصی خودم را در قسمت های مربوط به همان سریال ها برایتان خواهم گفت. با ما همراه باشید.
با این توضیح که سریال های مستند و انیمه ها، سریال های غیرانگلیسی زبان در این پست بررسی نمی شوند. همچنین برخی از سریال هایی که احساس کردم به صورت مقطعی و به خاطر پخش اخیر سریال، موقتی وارد فهرست سریال های برتر از دید کاربران IMDB شده اند، را منظور نکرده ام.
1- سریال Band of Brothers
جوخه برادران یک مجموعهٔ تلویزیونی کوتاه است که در 10 قسمت تولید شده و داستانش در زمانه جنگ جهانی دوم روایت می شود. از تهیه کنندگان اصلی این سریال، تام هنکس و استیون اسپیلبرگ هستند که پیش تر در فیلم نجات سرباز رایان با هم همکاری داشتند.
مجموعه تلویزیونی دسته برادران برای اولین بار توسط شبکه اچ بی او در سال 2001 به نمایش درآمد و از آن پس شبکه های متعددی اقدام به بازپخش آن نمودند. داستان سریال نیز در خصوص گروهی از سربازان آمریکایی، از روزی که دوره های آموزشی خود را طی می کنند تا روز پیروزی در جنگ است.
2- سریال Breaking Bad (2008)
در 20 ژانویه 2008، اولین قسمت مجموعه و در 29 سپتامبر 2013 قسمت آخر آن از طریق شبکه کابلی ای ام سی در آمریکا و کانادا پخش شد. در 14 اوت 2011 ای ام سی اعلام نمود که این سریال برای فصل پنجم و پایانی در 16 قسمت تمدید شده است. فصل آخر این مجموعه به دو بخش 8 قسمتی تقسیم شد که در دو سال پخش می شود. بخش اول فصل آخر در 15 ژولای 2012 آغاز شد و در 2 سپتامبر 2012 پایان یافت و بخش دوم آن نیز در تابستان 2013 پخش شد.
افسارگسیخته تحسین گسترده منتقدان را به دست آورد. این مجموعه تاکنون هفت جایزه امی را به دست آورده، از جمله آنها می توان به سه جایزه پیاپی بهترین بازیگر نقش اول مرد مجموعه های درام برای کرانستون و دوجایزه امی بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای مجموعه های درام برای پاول و همچنین سه نامزدی برای بهترین مجموعه درام اشاره نمود. کرانستون همچنین دو بار نامزد دریافت جایزه گلدن گلوب برای بهترین بازیگر مرد مجموعه درام و سه بار نامزدجایزه انجمن بازیگران فیلم برای بهترین بازیگر مرد مجموعه درام انتخاب شد.
در مورد این سریال، این نوشته ما را بخوانید.
3- سریال Chernobyl
چرنوبیل یک مینی سریال تلویزیونی پنج قسمتی بریتانیایی-آمریکایی در ژانر درام تاریخی است. نویسنده و خالق مجموعه کریگ مازن و کارگردان آن یوهان رنکاست. چرنوبیل تولید مشترک تلویزیون کابلی آمریکایی اچ بی او و شبکهٔ تلویزیونی بریتانیایی اسکای است.
این سریال فاجعهٔ هسته ای چرنوبیل که در آوریل1986 در جمهوری شوروی سوسیالیستی اوکراین و تلاش های پاک سازی بی سابقه ای که به دنبال آن رخ داد را به تصویر می کشد.
چرنوبیل در 71امین دوره مراسم جوایز امی موفق به دریافت 10 جایزه در بخش های مختلف از جمله بهترین مینی سریال، بهترین کارگردان تلویزیونی و بهترین فیلمنامه شده است.
در مورد سریال چرنوبیل این نوشته را بخوانید.
4- سریال The Wire
وایر یا شنود مجموعه تلویزیونی جنایی-درام آمریکایی است که در داخل و اطراف بالتیمور مریلند تنظیم و تولید و توسط نویسنده و خبرنگار سابق پلیس دیوید سیمون نوشته شده است. نخستین قسمت این مجموعه در تاریخ 2 ژوئن 2002 از شبکه اچ بی او پخش شد و در تاریخ 9 مارس 2008 در پنج فصل و 60 قسمت به پایان رسید.
هر فصل از وایر جنبه های مختلف شهر بالتیمور را معرفی می کند که شامل تجارت غیرقانونی مواد مخدر، سیستم مدرسه، رسانه های خبری و … می شود. وایر توسط بسیاری از منتقدان به عنوان یکی از بزرگترین سریال های تلویزیونی در تمام دوران توصیف شده است.
5- سریال Game of Thrones
داستان سریال در قاره های خیالی وستروس و اسوس، در نزدیکی پایان یک تابستان 10 ساله اتفاق می افتد و چندین خط داستانی را دنبال می کند. اولین داستان به جنگ بین خانواده های اشرافی برای به دست آوردن تخت آهنی پادشاهی هفت اقلیم مربوط می شود. دومین خط داستانی، نزدیک بودن زمستانی طولانی و یورش موجوداتی افسانه ای از شمال را شرح می دهد و سومین خط داستانی مجموعه، تلاش فرزندان شاه مخلوع، برای بازپس گیری تاج و تخت است. این مجموعه از طریق شخصیت هایی که اخلاقیات مبهمی دارند، حول مسائلی چون طبقات اجتماعی، مذهب، وفاداری، فساد، جنگ داخلی و مجازات می گردد.
بازی تاج و تخت رکورددار تعداد بیننده در شبکه اچ بی او است و در کشورهای مختلف طرفداران زیادی دارد. این سریال تاکنون نامزد و برندهٔ بسیاری از جوایز شده است که از میان آن ها می توان به نامزدی جایزه امی بهترین سریال درام برای هر چهار فصل پخش شدهٔ آن، یک نامزدی جایزه گلدن گلوب برای بهترین سریال تلویزیونی درام و نامزدی جایزهٔ هوگو برای بهترین نمایش درام اشاره کرد. پیتر دینکلیج نیز برای بازی در نقش تیریون لنیستر موفق به دریافت یک جایزهٔ امی بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و گلدن گلوب بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شده است.
6- سریال The Sopranos
خانوادهٔ سوپرانو عنوان مجموعه تلویزیونی است ساخته کشور آمریکا که با ژانر درام و مافیایی ساخته شده است. داستان فیلم مربوط به خانواده مافیایی آنتونی سوپرانو، رئیس مافیایی خانواده ایتالیایی در شهرهای نیوجرسی و نیویورک می باشد.
این مجموعه تلویزیونی ساخته دیوید چیس می باشد. این سریال موفق به دریافت جایزه گلدن گلاب، ادگار اوارد و پی بادی گردید. بازیگر نقش اصلی آنتونی سوپرانو هنرپیشه جیمز گاندولفینی در سال 2013 بر اثر سکته قلبی در گذشته است.
این سریال از دسته آثاری است که کمپانی برادران وارنر آن را پشتیبانی کرده است. نویسنده های این سریال ترنس وینتر، رابین گرین، میشل بورگس، متئو وینر و فرانک رنزولی می باشند. این سریال در شش فصل (سیزن) و هشتاد و شش قسمت تهیه شده است. پخش این سریال از سال 1999 تا سال 2007 طول کشید.
7- سریال Sherlock
شرلوک یک مجموعهٔ تلویزیونی بریتانیایی است که اقتباسی به روز شدهٔ از داستان های کارآگاهی شرلوک هولمز اثر آرتور کانن دویل است. این سریال توسط استیون موفات و مارک گیتیس ساخته شده است و در آن بندیکت کامبربچ در نقش شرلوک هولمز و مارتین فریمن در نقش جان واتسون ایفای نقش می کنند. از سال 2010 تا 2017، چهار فصل از سریال تولید و پخش شده است. هر چهار فصل شرلوک دارای سه اپیزود نود دقیقه ای است.
سریال با تحسین گسترده منتقدان و تماشاگران همراه بود و نقدها و نظرات مثبت بسیاری دریافت کرد. منتقدان، قلم داستانی و شخصیت پردازی، کارگردانی و قدرت تیم بازیگری، به خصوص بندیکت کامبربچ را ستودند.
شرلوک یا شرلاک بسیار باهوش است و می تواند چیزهایی را ببیند که دیگران قادر به دیدن آن نیستند، پس با مردم عادی فرق می کند. آدم ها هم اصلاً از کسی که از آنها برتر باشد و با آنها فرق کند خوششان نمی آید، به همین دلیل شرلوک دوستی ندارد. در برابر این رفتار مردم او هم پذیرفته که از بقیه سرتر است و مغرور شده است. او می خواهد نشان دهد که بقیه برایش مهم نیستند و ارزشی برای جان مردم قائل نیست. این موضوع را می توان از دیالوگی فهمید که شرلوک می گوید «کی به انسانیت اهمیت میده». اما باید دانست او نیز برای انسانیت و جان انسان ها ارزش قائل است ولی ترجیح می دهد که این روی خود را به کسی نشان ندهد. این کار او دو دلیل دارد: یکی اینکه او نمی تواند همیشه خوب باشد، چون وقتی آدم ها خوبی می بینند همیشه انتظار خوبی دارند و شرلوک نمی تواند همیشه خوب باشد و خوب و به جا رفتار کند. دلیل دوم که مهم است، موضوعی است که باید دربارهٔ شخصیت شرلوک دانست؛ او سرخورده است، چون هیچ گاه هیچکس او را درک نکرده و به او محبت نکرده است، هیچکس سعی نکرده که با او دوستانه رفتار کند. به همین دلیل او هم به خودش قبولانده است که هیچ قلبی ندارد…
8- سریال Firefly
فایرفلای یک مجموعه تلویزیونی 14 قسمتی ساخته شده توسط شبکه فاکس در سال 2002 و 2003 بود.
داستان این سریال از سال 2517، پس از ورود انسان ها به یک منظومه جدید آغاز می شود و در ادامه به ماجرای خدمه های سفینه فضایی می پردازد. این گروه 9 نفره به تاریکی فضا نگاه می کنند و هرکدام از دریچه نگاه خود چیزی متفاوت از دیگران می بینند.
9- سریال True Detective
کارآگاه حقیقی، نام یک مجموعهٔ تلویزیونی آنتولوژی جنایی آمریکایی ساختهٔ نیک پیزولاتو است که از شبکهٔ اچ بی او پخش می شود.
فصل اول سریال، شاهد نقش آفرینی بازیگرانی چون متیو مک کانهی، وودی هارلسون، میشل موناهن و مایکل پاتس است. فصل اول این سریال در چند خط زمانی اتفاق می افتد و بر روی تحقیقات دو پلیس برای یافتن قاتلی سریالی که دست به جنایت هایی زده، طی مدت 17 سال متمرکز است.
داستان فصل دوم در کالیفرنیا اتفاق می افتد و دربارهٔ همکاری سه افسر پلیس از سه اداره پلیس مختلف است که پس از پیدا کردن جسد فردی در کنار یک بزرگراه، به دنبال جنایاتی هستند که تبدیل به یک تجارت شده است. در این فصل بازیگرانی همچون کالین فارل، ریچل مک آدامز، تیلور کیچ، کلی رایلی و وینس وان ایفای نقش می کنند.
فصل سوم با هنرنمایی ماهرشالا علی، کارمن اجوگو، استیون درف، اسکوت مک نری، ری فیشر و میمی گامر در منطقه اوزارکس و در سه دوره زمانی مجزا به وقوع می پیوندد که دو کارآگاه پلیس ایالتی مسئول تحقیق پرونده ای وحشتناک دربارهٔ مفقودالاثر شدن دو کودک هستند.
این سریال در فصل اول با نظرات مثبت و تحسین منتقدان روبرو شد؛ مجلهٔ آتلانتیک سریال کارآگاه حقیقی را «بهترین مجموعه تلویزیونی» خواند و متاکریتیک به این مجموعه، لقب «تحسین جهانی» داد. این سریال به سبک آنتولوژی ساخته شده است، بدین معنا که در انتهای هر فصل، داستان خاتمه یافته و فصل بعد با داستانی متفاوت و تیم بازیگری جدید ساخته خواهد شد.
10- سریال Fargo
فارگو مجموعه ای در ژانر کمدی سیاه، جنایی و درام است که بر اساس فیلمی با همین نام که ساخته برادران کوئن بوده ساخته شده. کارگردانی این مجموعه تلویزیونی بر عهده نوآ هاولی است و برادران کوئن نیز تهیه کنندگی آن را بر عهده دارند.
هر چند ادعا می شود داستان های هر چهار فصل پخش شده ، بر اساس واقعیت بوده و به درخواست بازماندگان حادثه اسامی آنها تغییر یافته است. اما این سریال کاملا داستانی است.
فصل اول سریال با بازی بیلی باب تورنتون و مارتین فریمن مورد تحسین قرار گرفت و جایزه امی بهترین مینی سریال، بهترین کارگردانی و بهترین تیم بازیگری را دریافت کرد.
11- سریال The Office
سریال The Office یک سریال کمدی آمریکایی برگرفته از نسخه بریتانیایی به همین نام است، که به مدت 9 سال در 9 فصل و 201 قسمت بین سال های 2005 تا 2013 از شبکه NBC پخش می شد.
این سریال که به سبک مستند گونه ساخته شده و با سایر آثار تلویزیونی کمدی متفاوت است، در قسمت های تقریباً بیست دقیقه ای زندگی کارمندهای یک اداره فروش کاغذ به نام داندر میفلین در شهر اسکرنتون را به نمایش می گذارد و به زندگی، دوستی ها و اتفاقات اهالی آنها می پردازد. این اداره شاخه ای از یک کمپانی کاغذسازی بزرگ است که شعبه مرکزی آن در نیویورک قرار دارد. هر کدام از اعضای این اداره شخصیت های عجیب و مخصوص به خود را دارند.
مایکل اسکات رئیس اداره و یکی از شخصیت های محوری سریال است. او یکی از بهترین ها در کار خود بوده و درآمد زیادی را عاید سازمان می کند. مایکل در سرتاسر سال ایده های بکر، دور از ذهن و عجیبی برای تزریق هیجان به زندگی روزانه کارمندان خود پیدا می کند و علاقه فراوانی به برقراری جو دوستانه در محل کار خود داشته و تلاش زیادی در این راستا می کند.
12- سریال Friends
دوستان یا فِرِندز یک مجموعه کمدی موقعیت آمریکایی است که توسط دیوید کرین و مارتا کافمن ساخته شد و از 22 سپتامبر 1994 تا 6 مهٔ 2004 از شبکهٔ ان بی سی پخش گردید.
این مجموعه دارای ده فصل است و هنوز در شبکه های مختلف در حال بازبخش می باشد. داستان آن دربارهٔ شش دوست است که در منهتن نیویورک زندگی می کنند.
وقتی که هنوز این مجموعه روی آنتن نرفته بود اولین قسمت ها توسط گروهی از منتقدان دیده شد و تقریباً کمتر از نیمی آن را تأیید نکردند. بعضی اظهار نظر کردند که این مجموعه طرز برخورد و رفتار دوستان را نشان نمی دهد. وقتی که این مجموعه محبوبیت بدست آورد، نظر منتقدان هم تغییر کرد. سریال دوستان «بهترین برنامهٔ تلویزیون در دههٔ 90» خوانده شد و منتقدان آن را بهترین کمدی تلویزیونی تاکنون نامیدند. سری هشتم این مجموعه با بردن جایزهٔ «عالی ترین مجموعهٔ کمدی» امی ستایش منتقدان را جلب کرد.
این سریال زندگی سه مرد و سه زن بیست و چند ساله ساکن محله گرین ویچ نیویورک را به مدت ده سال دنبال می کند. این سریال یکی از محبوبترین مجموعه های کمدی روزمره در تاریخ تلویزیون آمریکا است که ده ها میلیون طرفدار در سراسر جهان به دست آورده است. سریال دوستان در تلویزیون های بیش از یکصد کشور جهان نمایش داده شده است و روزبه روز به شمار طرفداران آن افزوده می شود. این سریال را شرکت برایت/ کافمن/ کرین با همکاری شرکت تلویزیونی برادران وارنر برای شبکه ان بی سی در ایالات متحده ساخت و برای اولین بار از همین شبکه پخش شد و پس از آن شبکه های دیگری در کشورهای مختلف جهان آن را پخش کردند. قسمت اول آن در ایالات متحده در 22 سپتامبر سال 1994 روی آنتن رفت و آخرین قسمت آن در 6 می سال 2004 پخش شد.
13- سریال Seinfeld
ساینفلد مجموعه تلویزیونی آمریکایی بود که در بین سالهای 1989 تا 1998 از شبکه ان بی سی پخش می شد
این سریال به عنوان یک سریال کمدی موقعیت (situation comedy – sitcom) شناخته می شود.
این سریال در بارهٔ سایفلد و دوستان و آشنایانش بویژه جرج کاستانزا ، دوست دختر سابق الین بنس و همسایهٔ روبه رویش کازمو کریمر است.
ساینفلد به عنوان یکی از بهترین سیتکام ها شناخته می شود.
14- سریال Pride and Prejudice
داستان شخصی به نام بیشک دارسی است. سریال اقتباسی از معروفترین رمان جین استین و روایت اتفاقات جامعه انگلیس و روابط ادمهایی از طبقات مختلف است.
15- سریال Black Mirror
آینه سیاه، یک سریال آنتولوژی در ژانر علمی–تخیلی و محصول کشور بریتانیا است. آینه سیاه نگاهی به رابطه تکنولوژی بر انسان و تأثیر آن بر زندگی دارد. اکثر قسمت های سریال در جامعه ای مدرن رخ می دهد و در آن نیمه تاریک رابطه انسان با تکنولوژی مورد بررسی قرار می گیرد.
16- سریال Twin Peaks
توئین پیکس نام مجموعه تلویزیونی درام آمریکایی است که اولین بار در آوریل 1990 به دست دیوید لینچ و مارک فراست تهیه و ساخته شد.
داستان این مجموعه در شهر خیالی توئین پیکس در ایالت واشینگتن با آمدن چند مأمور اف بی آی برای بررسی قتلی که تازه در شهر اتفاق افتاده، آغاز می شود. مجموعه از سه فصل به ترتیب 8، 22 و 18 قسمتی تشکیل شده است.
17- سریال Narcos
نارکُس مجموعه تلویزیونی آمریکایی در ژانر جنایی است که از 25 اوت 2015 در نتفلیکس شروع به پخش شد.
دو فصل ابتداییِ این سریال بر اساس زندگی پابلو اسکوبار، قاچاقچی معروف مواد مخدر کلمبیایی ساخته شده بود. در زبان اسپانیایی نارکو مخفف نارکوترافیکانته است؛ بنابراین عنوان مجموعه به قاچاقچیان مواد مخدر اشاره دارد.
18- سریال Peaky Blinders
پیکی بلایندرز، نام یک مجموعه تلویزیونی درام و جنایی تاریخی انگلیسی محصول شبکه تلویزیونی بی بی سی دو است. استیون نایت کارگردانی آن را به عهده دارد.
داستان حول محور کیلین مورفی، در نقش تامی شلبی، رهبر یک گروه خانوادگی است.
فصل پنجم این سریال در شهریور 1398 روی آنتن رفت.
19- سریال Freaks and Geeks
سریال می خواهد ما را از مسیر شخصیت گیک ها و فریک ها با جهانی که در آن می زیستند و تعاملاتی که با آن داشتند آشنا کند. دو گروهی که شاید در ظاهر کاملاً متضاد هم باشند اما در درون کم شباهت نیستند.
«فریکس اند گیکس» برای هرکس، چیزی برای همذات پنداری دارد. سریال یک کمدی موقعیت است که حجم زیادی از داستانش در مدرسه می گذرد. بنابراین شاهد آموزش های اخلاقی در بطن مدرسه هستیم که همه از دستش ذله بوده ایم، اما چیزی که باعث تفاوت این مجموعه می شود بازی خوب بازیگران جوان و تازه کاری است که اکثراً مسن تر از کارکترشان بوده اند اما به خوبی توانستند از پس کارشان بربیایند و تاثیر زیادی در باورپذیری موقعیت ها داشته باشند.
یکی از مهم ترین عناصر حیات بخش «فریکس اند گیکس» موسیقی است. بیش از 120 قطعه آهنگ در این سریال استفاده شده که حجم زیادی از بودجه را برای خرید حق پخش آن ها خرج کردند.
در مورد این سریال این نوشته ما را بخوانید.
20- سریال Dark
تاریک یک سریال اینترنتی در ژانر علمی تخیلی مهیج است که با همکاری باران بو اودار و یانتیه فریز ساخته شده و در سال 2017 منتشر شد.
داستان سریال روایت گر گم شدن مرموز چند کودک است که شخصیت های دیگر را وارد چالش می کند.
فصل اول سریال در 10 قسمت یک ساعته در 1 دسامبر 2017 توسط نتفلیکس منتشر شد.
21- سریال It’s Always Sunny in Philadelphia
فیلادلفیا همیشه آفتابی است، نام سریالی آمریکایی ساخته شده توسط شبکه اف اکس است.
داستان این سریال مربوط به صاحبان و افرادی است که در یک بار کار می کنند. این سریال در سبک سریال ساینفلد می باشد.
از علل محبوبیت این سریال داستان و شخصیت های نامتعارف آن است که کاملا خلاف روند کمدی موقعیت های معمول در تلویزیون حرکت میکنند. در این سریال هیچگونه درس و پیام اخلاقی وجود ندارد و شخصیت ها هیچوقت از لحاظ اخلاقی رشد نمی کنند!
22- سریال Rome
رُم نام یک درام تاریخی انگلیسی ایتالیایی است. سریال “رم” در واقع داستان ِ “روم باستان”، در دوران گذار از جمهوری به امپراتوری را روایت می کند، داستانی که از تهاجم “ژولیوس سزار” به “سرزمین گل” (فرانسه امروزی)آغاز می شود و به مرگ ِ ” مارک آنتونی”(یا همان مارکوس آنتونیوس و ظهور و شکل گیری اولین “امپراتور آگوستوس” ختم می گردد . این سریال با دنبال کردن زندگی دو شخصیت اصلی، یعنی دو سرباز رومی، یعنی “لوسیوس وُرنیوس” Vorenus و “تایتیس پولو” Pullo، که زندگی آن ها با حوادث کلیدی داستان در هم تنیده است، به پیش می رود و شکل می گیرد.
23- سریال Stranger Things
چیزهای عجیب، یک سریال اینترنتی آمریکایی، در سبک علمی تخیلی ترسناک است که توسط برادران دافر ساخته شده است.
وقایع سریال در دهه هشتاد میلادی در ایالت ایندیانا رخ می دهد. ایده اصلی سریال مرتبط با جهان موازی و نظریه دنیاهای چندگانه است. داستان فصل یکم پیرامون ناپدید شدن پسری نوجوان به نام ویل بایرز می گذرد. این باعث می شود پای دوستان و خانواده او به ماجرا باز شود. آن ها در مسیر پیدا کردن ویل، متوجه موضوعاتی عجیبی می شوند.
24- سریال The West Wing
بال غربی یا باله غربی، مجموعه تلویزیونی آمریکایی می باشد که توسط آرون سورکین ساخته شده است. گونهٔ این سریال درام سیاسی است و پخش کننده اصلی آن شبکه ان بی سی بود. پخش این سریال از 22 سپتامبر 1999 آغاز و پس از پخش هفت فصل در 14 می2006 به پایان رسید.
استادان علوم سیاسی و کارکنان سابق کاخ سفید این سریال را تحسین نموده اند.
25- سریال Arrested Development
پرورش شکست خورده، یک سریال طنز موقعیت ساخته شده توسط میچل هرویتز برای شبکه رسانه ای فاکس است. داستان سریال روایت گر ماجراهای اعضای خانواده بلوث است، خانواده ای که قبلاً ثروتمند بوده و هم اکنون دارایی شان را از دست داده است. موقعیت سریال در نیوپورت بیچ، کالیفرنیا است.
داستان در مورد خانواده ای به نام بلوث که پیش تر ثروتمند بوده و اکنون تقریباً بی مسئولیت و ولخرج اند. مایکل (جیسون بیتمن) پسر خانواده که هیچ راه دیگری جز مراقبت و اداره خانواده و شرکت پدرش (که در زندان به سر می برد) ندارد. مایکل پدری تنهاست که همسرش 2 سال قبل در اثر سرطان تخمدان درگذشته و پسرش جرج مایکل تحت تاثیر اوست. جرج بلوث پدر مایکل سعی در کنترل خانواده دارد و مثل همسرش (جسیکا والتر) لوسی، مادی گرا و بی مسئولیت است. برادر بزرگتر مایکل جوب، تردستی همیشه شکست خورده است که میانه اش با برادرش از طریق پدرشان شکرآب است، خواهر مایکل لیندزی دختری بی مسئولیت، خودخواه و معترض است که با شوهر و دخترش اختلاف دارد. باستر، برادر دیگر مایکل، دست و پا چلفتی است و دائماً دچار حمله عصبی می شود.
26- سریال Better Call Saul
بهتره با سال تماس بگیری یا بزنگید به سال نام یک مجموعه تلویزیونی ساخته شبکه ای ام سی آمریکا است که در رابطه با مجموعهٔ قبلی همین شبکه، برکینگ بد است و پخش آن از 8 فوریه 2015 در شبکه ای ام سی آغاز شد.
بازیگر اصلی این مجموعهٔ تلویزیونی باب ادنکیرک است. ادنکیرک در نقش یک وکیل تبه کار به اسم جیمز مک گیل است که بعدها به سال گودمن تغییر نام می دهد، در این مجموعه به ایفای نقش می پردازد. وی پیش تر در مجموعهٔ تلویزیونی برکینگ بد نیز نقش همین وکیل تبه کار (سال گودمن) را بازی کرده بود که در آنجا به والتر وایت کمک می کرد.
داستان این مجموعه مربوط به سال 2002 و متمرکز بر زندگی این وکیل و شش سال پیش از ملاقات او با «والتر وایت» در برکینگ بد است. البته قسمت هایی از آینده (ماجراهایی که برای وی بعد از اتمام رابطه اش با والتر وایت در برکنیگ بد اتفاق افتاد) نیز به نمایش در می آید.
27- سریال Oz
سریال ” آز ” اولین سریال درام بلند شبکه ی کابلی “اچ.بی.او” بود
نام سریال و کلمه OZ لغتی است که در خیابان ها و در بین مجرمین به زندان ایالتی Oswald گفته میشود،میشه گفت تمام اتفاقات این سریال در داخل این زندان می افتد. Oswald State زندانی با بیشترین تمهیدات امنیتی است که پذیرای بزرگترین مجرمان ایالتی است.
داستان این سریال در زندان روایت میشود ، جایی که خطرناک ترین زندانیان ایالتی نگه داری میشوند،روابط آنان با یکدیگر و با زندان بانان. از نکات جالب و بدیع عدم حضور شخص محوری یا به قولی شخص اول سریال است.
درطول سریال شما هرگز متوجه نمیشوید کدام شخصت،شخصیت اصلی داستان است و کدام شخصیت فرعی و به فراخور جایگاه بازیگران و کاراکتر ها عوض میشود. تمام شخصیت ها به یک اندازه بد و به یک اندازه خوب هستند.
28- سریال The Boys
پسرها یک سریال شبکهٔ نمایش خانگی با ژانر ابرقهرمانی است که براساس یک کتاب داستان مصور با همین نام توسط گارت انیس و داریک رابرتسون ساخته شده است. این سریال توسط اریک کریپکه برای آمازون ساخته شده است، موضوع این سریال در خصوص گروهی است که سعی می کنند در برابر ابرقهرمانان فاسدی که از قدرت های ابرقهرمانیشان سوءاستفاده می کنند ایستادگی کنند.
پسرها در جهانی قرار دارند که افراد ابرقدرت توسط عموم مردم به عنوان قهرمان شناخته می شوند و متعلق به شرکت قدرتمند وات اینترنشنال هستند که از آن ها بازاریابی و درآمدزایی می کند. ابرقهرمان ها در واقع از شخصیت های قهرمانانهٔ خود، بیشتر افراد متکبر و فاسد هستند. این مجموعه در درجهٔ اول بر روی دو گروه تمرکز دارد: هفت، تیم برتر ابرقهرمانان وات اینترنشنال و گروه پسرها، هوشیارانی که به دنبال کنترل قهرمانان فاسد هستند.
29- سریال House of Cards
درمورد این سریال قبلا در یک پزشک و به قلم دکتر مجیدی توضیحات کاملی ارائه داده شده بود. خانه پوشالی نام یک سریال سیاسی-هیجانی آمریکایی و محصول سال 2013 میلادی است. این سریال در 26 قسمت و توسط نتفلیکس تهیه شد. این سریال برگرفته از سریال ساخت بی بی سی و نیز رمانی با همین نام نوشته مایکل دابز است که خودش عضو حزب محافظه کاران بریتانیا بود. موضوع سریال رقابت های سیاسی در آمریکا است. این سریال برنده جوایزی نیز شده است. در این سریال کوین اسپیسی بازیگر اصلی سریال و دیوید فینچر از کارگردان های این سریال 26 قسمتی است. داستان سریال جدید در دوران معاصر و در پس زمینه مبارزات انتخاباتی در ایالات متحده روی می دهد. کوین اسپیسی نقش فرانک آندروود نماینده مجلس را بازی می کند. او یک سیاستمدار بی رحم است که آرزو دارد در واشنگتن به مدارج بالا برسد. فصل نخست این سریال شامل 13 قسمت می باشد و از اول فوریه 2013 روی آنتن نت فلیکس رفت و فصل دوم این سریال به گفته وب سایت نت فلیکس از فوریه 2014 به نمایش در آمد.
30- سریال Fleabag
فلیبگ یک مجموعه تلویزیونی کمدی-درام انگلیسی است.
شخصیت اصلی این سریال نام مستعار فلیبگ دارد. ما با او به عنوان زنی آشنا می شویم که افسار زندگی اش را به دست گرفته، اغلب اوقات نیروی محرک اتفاقات پیرامون خود است و دستی بر پیش بینی افکار و رفتارهای دور و بری هایش دارد. فلیبگ مجرد است، در لندن زندگی می کند، آنچنان به اخلاقیات اعتقاد ندارد، از هر روشی برای رسیدن به مقاصد خود استفاده می کند و در تلاش است تا در لحظه زندگی کند. در برخوردهای اولیه با فلیبگ به نظر می آید او زنی است پر از اعتماد به نفس که کمتر اتفاقی می تواند او را تحت تاثیر قرار دهد، اما دیری نمی پاید که کم کم ترک هایی در این قصر بلورین نمایان می شود.
31- سریال The Adventures of Sherlock Holmes
ماجراهای شرلوک هلمز یک مجموعه تلویزیونی بریتانیایی است که بر اساس شخصیت داستانی شرلوک هلمز، در کمپانی گرانادا تلویزیون تهیه شده و در سال های 1984-1994 از کمپانی آی تی وی گرانادا و از شبکه ITV بریتانیا پخش می شد.
در این مجموعه جرمی برت در نقش شرلوک هلمز بازی می کند.
برنامه این بود که تمام داستان های شرلوک هولمز ساخته شود ولی به دلیل مرگ ناگهانی جرمی برت این پروژه ناتمام باقی ماند.
در مورد این سریال و نیز جرمی برت این پست ما را بخوانید.
32- سریال Six Feet Under
شش فوت زیر زمین یک مجموعه درام آمریکایی ساخت شبکه کابلی اچ بی او است که از سال 2001 تا 2005 پخش شد.
قالب اصلی این سریال پیرامون اعضای خانواده فیشر و شغل آنها یعنی مدیریت مراسم کفن و دفن است و در طی فصول ماجراهای فرعی نیز به مجموعه اضافه می گردند.
33- سریال House
دکتر هاوس یا هاوس ام.دی. که به اختصار با نام هاوس نیز شناخته می شود، یک مجموعهٔ تلویزیونی آمریکایی در گونهٔ درام پزشکی است که از تاریخ 16 نوامبر 2004 تا 21 مهٔ 2012 از شبکهٔ فاکس طی هشت فصل پخش شد.
دکتر گریگوری هاوس شخصیت اصلی داستان است که یک نابغهٔ پزشکی و مردم گریز است و به مصرف داروی مسکن اعتیاد دارد. او مسئول یک تیم تشخیص افتراقی در بیمارستان خیالی پرینستون پلینزبورو می باشد.
وی دارای خلق و خویی بسیار زننده و تند اما بذله گو است، معلول جسمیست اما موتورسیکلتی کورسی می راند، مجرد است اما (به غیر از همکار خود دکتر ویلسون) دوستی ندارد، پیانو و گیتار می نوازد اما از نوعی اعتیاد حاد به دارو هم رنج می برد. از طرف دیگر وی پزشکی نابغه است و همانند شرلوک هلمز از حل بیماری های بسیار نادر و لاعلاج لذت می برد. دکتر هاوس با اختیار و انتخاب خود بیمارهای مخصوص خود را انتخاب می کند. و سه پزشک زیردست و جوان ولی چیره دست در اختیار دارد که آنها نیز انتخاب خود وی هستند و همواره گوش به فرمان او هستند، و توسط بیمارستان تامین می شوند. هر قسمت از سریال راجع به بیماری است که دچار مرضی لاینحل و مرموز است. دکتر هاوس از روش های مختلف و گاهی نامتعارف به همراه تیم خود می کوشد سر از راز بیماری درآورد. حتی اگر هم لازم باشد، غیر قانونی وارد منزل بیمار شده و برای کشف علت بیمار تحقیقات انجام می دهد…
هاوس در این مجموعه در بسیاری از مواقع با پزشکان دیگر خصوصاً تیم تشخیص خودش درگیر می شود؛ چرا که تشخیص هایش بیش تر بر پایهٔ نکات ریز و بحث برانگیز در مورد بیمارها می باشد. درگیری اش با قوانین بیمارستان او را در بیشتر مواقع در مقابل رئیس بیمارستان دکتر لیسا کادی (لیسا ادلستین) قرار می دهد. تنها دوست واقعی هاوس دکتر جیمز ویلسون (رابرت شان لئونارد) است که در همان بیمارستان رئیس بخش سرطان شناسی است.
34- سریال Westworld
دنیای غرب یا وست ورلد مجموعهٔ تلویزیونی وسترن مهیج در سبک علمی–تخیلی است که توسط جاناتان نولان و لیزا جوی برای شبکهٔ اچ بی او ساخته شده است.
داستان این مجموعهٔ تلویزیونی در یک شهر بازی وسترن خیالی در غرب آمریکا اتفاق می افتد که ساکنان آن را انسان های مصنوعی که «میزبان» نام دارند، تشکیل می دهند. از سوی دیگر، گروهی از انسان های واقعی که «تازه واردان» یا «مهمانان» نام دارند، با پرداخت مبالغی زیاد می توانند وارد محوطهٔ پارک وست ورلد شوند و هرکاری که مایل باشند را انجام دهند و قادر خواهند بود تا با میزبانان هرطور که می خواهند رفتار کنند، بدون آنکه ترسی از تلافی توسط میزبانان داشته باشند.
35- سریال The Crown
تاج یک مجموعه ی تلویزیونی درام است که توسط پیتر مورگان ساخته و نوشته شده است.
تاج، زندگی ملکه الیزابت دوم را از زمان عروسی خود در سال 1947 تا به امروز نمایش می دهد.
36- سریال Downton Abbey
دانتون اَبی یک مجموعهٔ تلویزیونیِ تاریخی-مقطعی بریتانیایی به نویسندگیِ جولین فلوز است.
وقایع این مجموعه در یک قصر بزرگ در یورک شر رخ می دهد و در آن، داستان زندگی یک خانوادهٔ اشرافی به نام «خاندان کرالی» بهمراه خدمتکاران شان، در دورانِ پس از سلطنت ادوارد هفتم و در خلال سلطنتِ جرج پنجم و پس از آن، روایت می شود. در این سریال به وقایع تاریخی-اجتماعی مهم در جامعه انگلستان و جهان و تأثیر آن بر زندگی اشراف و مردم عادی اشاراتی وجود دارد که برخی از آن ها عبارتند از: غرق شدن تایتانیک و جنگ جهانی اول (در فصل اول)، همه گیری جهانی 1918 آنفلوآنزای اسپانیایی و رسوایی مارکونی (در فصل دوم)، دوره میان دوجنگ و جنگ استقلال ایرلند (در فصل سوم)، رسوایی سیاسی تیپات دُم (در فصل چهارم)، انتخابات سراسری 1923 در بریتانیا، کشتار جلیان والا باغ و کودتای آبجوفروشی مونیخ (در فصل پنجم). در فصل پایانی (ششم) هم شاهد قدرت گرفتن طبقهٔ کارگر جامعه در دوران میان دوجنگ و نشانه هایی از افولِ اشرافِ بریتانیا هستیم.
37- سریال This Is Us
این ما هستیم، یک سریال تلویزیون آمریکایی کمدی-درام و تراژیک، است.
داستان در مورد یک خانواده آمریکایی هست که دارای سه فرزند هستند، و زندگی، وقایع، اتفاقات بزرگ و کوچکی که هرکدام از این افراد با آن برخورد می کنند بیان می شود و در بسیاری از موارد ارتباط بین همین افراد در گذشته حال و آینده مورد اصلی موضوعی این سریال می باشد. این سریال به چندین بازه زمانی (گذشته ها، حال و آینده) برگشت می کند و تمامی این اتفاقات در این زمان ها بارها رخ می دهد.
38- سریال Deadwood
ددوود سریال تلویزیونی وسترن درام آمریکایی محصول شبکه اچ بی او است.
داستان در شهری کوچک به نام «ددوود» در جنوب ایالت داکوتای فعلی در اواخر سال 1800 میلادی روایت می شود. از سراسر آمریکا برای یافتن طلا مهاجران بساری کوچ می کنند که با یافتن طلا یک شبه ره صد ساله را بپیمایند. این شهر که در ابتدای تأسیس خود بدون هیچ قانونی اداره می شود و همه کاره آن شخصی است به نام «سورنجن» که صاحب هتل رستوران و اماکن فساد در «ددوود» می باشد که قانون را از طریق خود اجرا می کند…
39- سریال Star Trek: The Next Generation
پیشتازان فضا: نسل بعدی، یک سریال تلویزیونی است که داستان آن حدود 70 سال بعد از سری اصلی پیشتازان فضا اتفاق می افتد.
سفر ستاره ای که در ایران با نام پیشتازان فضا شناخته می شود، مجموعهٔ علمی-تخیلی آمریکایی است که نخستین فصل آن بین سال های 1966 تا 1969 ساخته شده است. این سریال در آمریکا و بسیاری کشورهای دیگر، از جمله ایران، به نمایش درآمد و لقب موفق ترین مجموعهٔ تلویزیونی تمام دوران ها را به خود اختصاص داد.
پیشتازان فضا در ابتدا بر اساس داستانهایی از جین رودنبری ساخته می شد.
ماجرا از این قرار است که سفینهٔ فضایی اِنترپرایز که مجهز به پیشرانه های پادماده است و می تواند با سرعتی بیشتر از سرعت نور حرکت کند، به مأموریتی 5 ساله برای کشف دنیاهای ناشناخته و ارتباط برقرار کردن با تمدن های فرازمینی فرستاده شده است.
40- سریال Mad Men
مد مِن نام یک سریال آمریکایی با سبک درام است. این مجموعه که اولین بار 19 ژوئیه 2007 روی آنتن رفت، با هفت فصل و 92 قسمت در 17 ماه مه 2015 به پایان رسید.
داستان سریال مربوط به یک بنگاه تبلیغاتی به اسم استرلینگ کوپر در خیابان مدیسون در شهر نیویورک دههٔ 1960 است. از همین رو اسم مجموعه مردان مَد (مخفف مدیسون) انتخاب شده است.
41- سریال Dexter
دکستر نام یک مجموعه تلویزیونی درام جنایی و معمایی، ساخته شده توسط شبکه شوتایم آمریکا است و در فاصله سال های 2006 تا 2013 در قالب هشت فصل از این شبکه پخش شده است.
داستان مجموعه با محوریت دکستر مورگان (با بازی مایکل سی هال) است که برای بخش جنایی پلیس میامی به عنوان کارشناس تحلیل آثار خون کار می کند و در همان سان، به صورت مخفی، یک آدم کشی زنجیره ای نیز می باشد و قاتلانی را که از شکاف های سیستم قانونی گریخته اند، شکار می کند.
42- سریال Mindhunter
شکارچی ذهن، نام مجموعه تلویزیونی جنایی ساخته جو پنهال است که در 13 اکتبر 2017 در نت فلیکس منتشر شد.
داستان سریال بر اساس کتابی با همین نام که در خصوص مؤسسان اصلی واحد تحقیقات علمی رفتاری اف.بی. آی در دنیای واقعی هستند که توسط جان ادوارد داگلاس که در سال 1996 نوشته شده ساخته شده است.
داستان سریال در خصوص دو مأمور سازمان اف بی آی به نام های هولدن فورد(جاناتان گروف)و بیل تنچ (هولت مک کالانی) با همکاری روانشناس وندی کار (آنا تورو) هست. آن ها در گفتگو با قاتلان سریالی به دنبال فهمیدن طرز فکر آنان به امید کشف دلیل اصلی جنایات توسط آنان هستند.
43- سریال Succession
وراثت، مجموعه تلویزیونی کمدی-درام آمریکایی است که اولین قسمت از آن در تاریخ 3 ژوئن 2018 از این شبکه پخش شد.
این مجموعه دارای داستانی با موضوع خانواده است؛ خانوادهٔ از هم پاشیده ای که مالک یک امپراتوری رسانه ای هستند و با توجه به وضعیت نامشخص سلامت پدرسالار خانواده شان، لوگان روی، بر سر کنترل شرکت در کشمکش قرار دارند.
44- سریال North & South
“شمال و جنوب”، یک سریال درام بریتانیایی است که توسط BBC ساخته شد و در 4 قسمت پخش گشت.
داستان آن درباره دختر جوانی به نام مارگارت هیل (Daniel Denby-Ashe) از جنوب انگلستان است که بعد از تصمیم پدرش مبنی بر ترک روحانیت کلیسا، مجبور می شوند به شمال انگلستان مهاجرت کنند. این خانواده، خصوصا بعد از ملاقات با ثورتون ها، خانواده مغرور صاحب کارخانه پارچه که افراد سطح پایین جامعه را تحقیر می کردند، سعی می کنند تا خود را با شرایط شهر جدید وفق دهند.
داستان به بررسی طبقات اجتماعی، دل سوزی مارگارت برای کارگران کارخانه و درگیری او با جان ثورتون می پردازد. این مجموعه بر اساس رمان “شمال و جنوب” نوشته الیزابث گسکل در سال 1855 است که توسط سندی ولچ فیلم نامه نویسی شده و کارگردانی آن نیز بر عهده برایان پرسیوال بوده است.
45- سریال The Newsroom
اتاق خبر، مجموعه تلویزیونی درام سیاسی آمریکایی است که سازنده و نویسنده آن آرون سورکین می باشد.
پخش این مجموعه از 24 ژوئن 2012 از شبکه اچ بی او آغاز شد و پس از سه فصل و 25 قسمت در 14 دسامبر 2014 به پایان رسید.
این مجموعه یک وقایع نگاری از اتفاقات پشت صحنه یک شبکهٔ خبریِ تخیلی به نام «شبکه کابلی خبری آتلانتیس» (ACN) است.
آرون سورکین برای ساختنِ این مجموعه چندین شبکهٔ تلویزیونی واقعی را مشاهده کرده و در مورد ساز و کارهای شبکه های خبری تحقیقِ دست اول انجام داده است.
این مجموعهٔ تلویزیونی 25 قسمتی به ماجراهای پشت صحنهٔ یک شبکهٔ خبریِ تخیلی به نام «شبکه کابلی خبری آتلانتیس» (ACN) و روابطِ میانِ اعضای اتاق خبر این شبکه می پردازد.
46- سریال Yes Minister
سریال بله آقای وزیر، مجموعه ای طنز در مورد وزیر وزارتخانه ساختگی به نام «وزارت امور اداری» است. این وزیر هم مانند همه وزراء معاون و منشی دارد و در جایگاه یک مسئول با طرحها و ایده های بلندپروازانه ای وارد کار می شود غافل از اینکه نظام اداری و کارمندانی که در این دستگاه جا خوش کرده اند همه نوع کاری می کنند تا بقای خود را تضمین کنند و در این راه در کسوتی ظاهر الصلاح و دلسوزانه به وزیر نزدیک می شوند، اما آنچه که حاصل می شود نتیجه معکوسی بر جای می گذارد.
47- سریال Poirot
پوآروی آگاتا کریستی، یک مجموعهٔ تلویزیونی درام بریتانیایی است که از 8 ژانویهٔ 1989 تا 13 نوامبر 2013 به مدت 25 سال از شبکهٔ آی تی وی (ITV1) پخش می شد.
دیوید سوشی در نقش کارآگاه مشهور هرکول پوآرو ساخته آگاتا کریستی بازی کرده است. این مجموعه بر پایه داستان های کوتاه و بلند آگاتا کریستی با محوریت هرکول پوآرو ساخته شده است. پوآرو که یک کارآگاه مشهور بلژیکی است، به همراه همکارش کاپیتان هستینگز پرونده های اسرار آمیز را حل می کند.
48- سریال Justified
موجه یا توجیه شده، مجموعه تلویزیونی درام جنایی آمریکایی است که در 16 مارس 2010 در شبکه تلویزیونی اف ایکس به نمایش درآمد.
داستان اصلی این سریال در مورد مارشال ریلان گیونز است که به دلیل اعمال روش های غیرمعمول در اجرای قانون، از میامی فلوریدا به لگزینگتون کنتاکی تبعید می شود. لگزینگتون برای هر مارشال دیگری به غیر از ریلان جای مناسبی به نظر می رسد، اما هارلان شهر کوچکی در حومه لگزینگتون جایی است که ریلان به دنیا آمده و بزرگ شده است. مارشال گیونز بعد از سال ها دوری دوباره به هارلان برمی گردد و با گذشته اش و آدم های مربوط به آن یعنی پدر خلافکارش، همسر سابقش و دوست دوران کودکی و جوانی اش بوید کراودر، روبرو شود.
49- سریال Boardwalk Empire
امپراتوری بوردواک یک مجموعه تلویزیونی آمریکایی مربوط به دورهٔ ممنوعیت الکل در این کشور است که از شبکه اچ بی او پخش می شد.
امپراتوری بوردواک یک درام تاریخی است که بر زندگی ایناک “ناکی” تامپسون (بر پایه شخصیت تاریخی ایناک لوویس جانسون) تمرکز دارد. ناکی تامپسون سیاستمداری است که در شهر آتلانتیک سیتی ظهور پیدا می کند و کنترل این شهر را در طول دوره ممنوعیت الکل در ایالات متحده بین دهه 1920 تا 1930 در اختیار می گیرد.
50- سریال Shameless
بی شرم، نام سریال کمدی-درام، کمدی سیاه آمریکایی است که از شبکه شوتایم پخش می شود. این مجموعه از روی مجموعه ای بریتانیایی با همین نام ساخته شده است. داستان این مجموعه در شیکاگو و در محله ای با نام کاناری ویل اتفاق می افتد.
این سریال داستان خانواده ای از طبقه کارگر آمریکایی را به تصویر می کشد. فرانک گلکر که صاحب 6 فرزند است، عموماً دائم الخمر است و فرزندانش را به امان خدا رها کرده است. در این سریال تلاش شده تا نشان دهد چگونه اعتیاد به الکل می تواند یک خانواده را تحت تأثیر قرار دهد.
51- سریال Doctor Who
دکتر هو، سریال علمی–تخیلی پربیننده ساخت شبکه تلویزیونی بی بی سی است. این سریال که نمایش آن از 1963 آغاز شده، تاکنون در چندین مجموعه به نمایش درآمده است. دکتر هو امروزه به یکی از نشانه های فرهنگ معاصر بریتانیایی بدل شده است.
داستان این سریال مربوط به شخصیتی است به نام دکتر که با ماشین زمان خود به نام تاردیس در زمان و فضا سفر می کند و با شیاطین تمدن ها می جنگد. دکتر هو از نسل اربابان زمان است، اربابان زمان هزاران سال پیش در جنگ بزرگ زمان منقرض شدند.
52- سریال The IT Crowd
گروه آی تی، نام یک کمدی موقعیت بریتانیایی است که از سال 2006 تا 2013 پخش شد.
داستان در مورد واحد آی تی یک شرکت تجاری است. دو مرد و یک خانم که مدیر روابط عمومی آن هاست حوادث جالبی را رقم می زنند. در این فیلم بازیگران مهمان فراوانی حضور دارند. بیشتر اتفاقات در اتاق کوچک این سه نفر روی می دهد.
53- سریال Mr. Robot
آقای ربات، مجموعهٔ تلویزیونی آمریکایی، در ژانر درام و تریلر روان شناختی است که توسط سم اسماعیل ساخته شده است.
رامی ملک در این سریال در نقش یک هکر و مهندس امنیت رایانه به نام الیوت آلدرسون ظاهر شده که از اختلال افسردگی اساسی و اختلال اضطراب اجتماعی رنج می برد. او توسط شخص مرموزی به اسم «آقای ربات» که رهبر گروه هکتیویسمی به نام اف سوسایتی است دعوت به گروه می شود تا بتوانند با هک کردن شرکت بزرگ «ای کورپ» بدهی بسیاری از مردم را پاک و علیه سرمایه داری قیام کنند.
54- سریال Alfred Hitchcock Presents
آلفرد هیچکاک تقدیم می کند، نام یک مجموعه آنتولوژی تلویزیونی در ژانرهای دلهره آور (تریلر)، رازآلود (مایستری)، ترسناک و کمدی به کارگردانی آلفرد هیچکاک، که به عنوان استاد ژانرهای دلهره آور و رازآلود شناخته می شود است. پخش این مجموعهٔ آمریکایی، از سال 1955 میلادی شروع شد و تا سال 1962، دو سال پس از ساخته شدن فیلم مشهور روانی توسط هیچکاک اتمام یافت.
چیزی که این برنامه بیش از هرچیز به خاطر آن مشهور است، سکانس آغازین هر قسمت است. هر قسمت با نشان دادن نقاشی ای از هیچکاک و شروع شدن آهنگ مجموعه شروع می شود؛ سپس سایه هیچکاک را می بینیم که به صحنه وارد می شود و با سلام و عصربه خیر برنامه را شروع می کند. قسمت آغازین هر اپیزود، حالت طنز دارد زیرا هربار هیچکاک مشغول به کاری عجیب است. به عنوان مثال، یک دستگاه جدید را امتحان می کند یا یک نارنجک قلابی را بررسی می کند.
55- سریال Louie
لوئی، برنامه تلویزیونی کمدی-درام آمریکایی بود که از سال 2010 از شبکه اف ایکس پخش می شد. نویسندگی، کارگردانی، تدوین و تولید کننده مجموعه، لوئیز سی.کی. استندآپ کمدین آمریکایی بود. او در این مجموعه در نقشی خیالی از خود بازی می کند. یک کمدینی که به تازگی طلاق گرفته و دو دختر کوچک خود را در نیویورک بزرگ می کند.
56- سریال Big Little Lies
دروغ های کوچک بزرگ، یک سریال درام آمریکایی است. فصل نخست مجموعه براساس رمانی به همین نام ساخته شده است. فصل دوم در سال 2019 با اضافه شدن مریل استریپ به گروه بازیگران منتشر شد. بازیگرانی چون نیکول کیدمن، ریس ویترسپون و شیلن وودلی نقش های اصلی را ایفا کرده اند.
داستان سریال از زمانی آغاز می شود که عده ای مردم شهر ثروتمندنشینی در آمریکا را در اتاق بازجویی می بینیم. قتلی صورت گرفته و ما از سخنان این اشخاص که هیچ کدام جزو کاراکترهای اصلی قصه نیستند و تنها ماجرا را از دور نظاره کرده اند، باید قصه را تا هنگام رخ دادن فاجعه دنبال کنیم.
اما قصه اصلی در مورد سه زن است، اشخاصی که دوستی عمیقی میان آن ها در جریان افتاده و در میان بحبوحه های زندگی روزمره توانسته اند محفل کوچکی راه انداخته تا برای هم دردودل کنند. وجه مشترک هر سه زن در مدرسه ای خلاصه می شود که بچه هایشان در آن، مراحل ابتدایی تحصیلی را پشت سر می گذارند. مدلین (ریس ویترسپون) به همراه همسر دومش در خانه ای ساحلی و زیبا زندگی می کند، او از همسر اولش دو دختر دارد، اولی دختری نوجوان و دومی دختری کوچک است، عمده مشکلات مدلین در مواجهه وی با همسر سابق و خانواده اش خلاصه می شود. مدلین که شخصیتی آتشین مزاج دارد تحمل تغییرات همسر اولش را ندارد که در همسایگی آن ها زندگی می کند. زیرا بیشتر این تغییرات از دل زن دوم همسرش که دختری جوان و زیباست (زوئی کراویتز) نشات گرفته.
57- سریال Spartacus: Gods of the Arena
اسپارتاکوس سریال آمریکایی تولید شده در نیوزیلند که پخش آن از 22 ژانویه 2010 از شبکه استارز آغاز و در 12 آوریل 2013 پایان یافت.
نقش اصلی سریال را اندی ویتفیلد در فصل اول بازی می کرد که به علت بیماری سرطان درگذشت. داستان این مجموعه در 73 سال پیش از پیش از میلاد مسیح می باشد. بازیگر نقش اصلی آن اندی ویتفیلد(فصل اول) و لیام مکینتایر (فصل دوم و سوم) میباشد.
جنگجویی که نامش مشخص نیست به دلیل انجام شورش و فرار از جنگ دستگیر و به اعدام در آرنا محکوم میشود. و همسر او نیز به بردگی گرفته شده است.جنگجو بعد از شکست چندین گلادیاتور دیگر در آرنا، توسط مردی ثروتمند بنام «باتیاتوس» خریداری می شود و او را به نام اسپارتاکوس صدا می زند. باتیاتوس با او قرار می گذارد که اگر بتواند بعنوان گلادیاتور در میدان برایش افتخار آفرین باشد، همسرش را پیدا کرده و نزد او بیاورد و …
58- سریال Hannibal
هانیبال یک مجموعهٔ تلویزیونی تریلر ساخت ایالات متحده آمریکا است که از شبکه ان بی سی پخش می شد. این سریال بعد از 3 فصل کنسل شد.
داستان این سریال از این قرار است که مأمور اف بی ای به نام ویل گراهام روش خاصی درگرفتن قاتلان دارد روش او به این شکل است که با تمرکزی که دارد خود را به جای قاتل قرار می دهد و به جای قاتل فکر می کند ولی بعد از مدتی با یک روانپزشک کار بلد آشنا می شود به نام هانیبال لکتر و این دو با هم در پرونده های مختلف قتل با همدیگر کار می کنند و در این کار بسیار موفق هستند زیرا موفق شدند چند قاتل را گیر بیندازند ولی یک چیز مهم که ویل گراهام نمی داند این است که همکارش هانیبال لکتر خود یک قاتل زنجیره ای و حرفه ای است.
59- سریال Sons of Anarchy
فرزندان آشوب یا فرزندان هرج و مرج، نام یک سریال تلویزیونی پرطرفدار گانگستری است.
داستان سریال در مورد یک باند موتورسوار در یک شهر خیالی بنام چارمینگ است که در نزدیکی شهر استاکتون، کالیفرنیا قرار دارد. نام این باند «فرزندان آشوب» است و در کار قاچاق اسلحه اند. قصه این مجموعه دربارهٔ یک گروه از اوباش و الوات خطرناک و تبهکار آمریکایی است که زندگی خود را صرف کارهای خلاف می کنند اما گاهی به صورت انجمن در کارهای خیر نیز شرکت دارند.
در طول این سریال انواع زیادی از روابط انسانی رو مشاهده میکنیم که مدام به ما اثبات میکند که چگونه نوع روابط ما با دیگران در زندگی خود و اطرافیان ما تاثیر میگذارد یا اینکه چگونه خوبی و بدی رفتار ما در ارتباط با دیگران، به خودمان برمیرگردد.
60- سریال Vikings
وایکینگ ها یک مجموعهٔ تلویزیونی کانادایی-ایرلندی به سبک درام تاریخی و اکشن است.
داستان مجموعه دربارهٔ راگنار لاثبروک (با بازی تراویس فیمل)، یکی از قهرمانان باستانی اسکاندیناوی در عصر وایکینگ ها است. راگنار، که یک وایکینگ کشاورز است، برای اولین بار پیشنهاد حمله به غرب و انگلستان را مطرح می کند، و همراه برادر جنگجوی خود، رولو (کلایو استندن)، و همسرش لاگرتا (کاترین وینیک)، به آنجا سفر می کنند.
سریال های که قبلا در همین پست در فهرست 15 سریال برتر تاریخ بودند، اما دیگر به رتبه های پایین تر سقوط کرده اند:
سریال Arrow
سریال ARROW یا همان کمان ( پیکان ) خیلی زود در ایران توانست موفقیت چشمگیری را بدست آورد و به لیست سریال های پربازدید اضافه شود. من هم این سریال را تا فصل دوم دنبال کردم ولی وقتی که تا حدودی از دنیای واقعی فاصله گرفت ترجیح دادم به جای آن سریال دیگری را شروع کنم. این سریال هنوز هم در حال پخش است و همچنان طرفداران زیادی دارد. داستان در مورد پسر پولداری به نام اولیور کوئین (با بازی استیون آمل) است که بر اثر غرق شدن قایق مسافرتی اش (که در آن پدرش نیز حضور داشت) به یک جزیره کشانده می شود. پدر وی رابرت کوئین قبل از غرق شدنش یک لیست به اولیور می دهد و می گوید ثروت خانواده ما به درستی بدست نیامده و برای پاکسازی اعمال باید از افراد حاضر در این لیست انتقام گرفته شود. پس از پنج سال اولیور موفق می شود از آن جزیره خارج شود و به شهر خود استارلینگ برود. اولیور پس از بازگشت به خانه هر شب به دنبال یکی از افراد داخل لیست می رود تا انتقام های جانی و مادی پدرش را از آن ها بگیرد. پس از مدتی با جان دیگل (با بازی دیوید رامسی) آشنا می شود و او نیز به عنوان دستیار اولیور در این انتقام جویی همکاری می کند.
در این سریال، در حین پخش زمان حال الیور کوئین، فلش بک هایی به داستان جزیره نیز زده می شود و به مرور روشن می شود که چه اتفاقاتی برای الیور در جزیره رخ داده است. بخش اعظمی از فیلمبرداری این سریال در ونکوور و بریتیش کلمبیا انجام می شود. پیکان نظرات متفاوتی از سوی منتقدان دریافت کرده است و پربیننده ترین سریال پنج سال اخیر شبکه سی دابلیو نیز بوده است. فصل اول این سریال به صورت میانگین 3٫68 میلیون بیننده داشت و موفق به کسب 3 جایزه نیز گردید. در 13 فوریه 2014، پیکان برای فصل سوم هم تمدید شد.
سریال Supernatural
سوپرنچرال به معنای فراطبیعی یک مجموعهٔ تلویزیونی درام فراطبیعی، ساخته شده توسط اریک کریپک، با بازیگری جرد پادالکی در نقش سم و جنسن اکلس در نقش دین وینچستر، برادرانی که در سراسر کشورآمریکا شیاطین و دیگر اشکال از موجودات ماوراطبیعی را شکار می کنند که اغلب مردم اعتقادی به وجود آن ها ندارند. داستان این مجموعهٔ تلویزیونی، قرض گرفته شده از فولکلور و افسانه های محلی، و بررسی پاگانیسم و اساطیر مسیحی، و شیاطین که دشمنان اصلی شخصیت های اصلی سریال در سراسر این مجموعه است، تشکیل شده است. این مجموعه توسط برادران وانر تولیدشده و تولیدکنندگان اجرایی فعلی این سریال ام سی جی، رابرت سینگر، جرمی کارور، فیل اسکریچیا، و آدام گلاس هستند. کیم منرز، تولیدکننده اجرایی سابق مجموعه، در طول تولید فصل چهارم سریال در اثر بیماری سرطان ریه درگذشت. سریال، ابتدا کار خود را در ونکوور کانادا بر روی شبکهٔ دابلیو بی، که اکنون بخشی از شبکه تلویزیونی سی دابلیو است، آغاز کرد. قسمت اول مجمومه به نام آغاز در تاریخ 13 سپتامبر 2005 پخش شد و میزان بینندگان این قسمت، در حدود 5٫67 میلیون نفر تخمین زده شد. با رتبه بندی ها و میانگین بینندگان بالای چهار قسمت اول فصل، دابلیو بی تصمیم گرفت که مجموعه را تا یک فصل کامل ادامه دهد. کریپک شخصا مجموعه را برای سه فصل برنامه ریزی کرده بود اما بعد از آن تصمیم به انتشارش تا پنج فصل گرفت.
سریال Prison Break
فرار از زندان هم دیگر برای همه ی ما آشناست و یکی از بهترین سریال هایی بوده که همه ی ما تا به امروز دیده ایم. ایدهٔ داستان فرار از زندان را تهیه کننده ای به نام دان پاروز به پل شیورینگ داد. او می خواست سریالی اکشن با داستانی بر این مبنا که مردی برای فراری دادن برادرش از زندان، خودش را به زندان می اندازد، بسازد. به نظر شیورینگ این ایدهٔ خوبی بود، ولی او فکر کرد که چرا باید کسی برادرش را از زندان فراری بدهد و به این ترتیب داستان محکومیت به ناحق شکل گرفت و شیورینگ کار کردن روی طرح و شخصیت های سریال را شروع کرد. او در سال 2003، ایده اش را به کمپانی فاکس ارائه داد ولی فاکس، این ایده را رد کرد. او این ایده را به شبکه های دیگر نیز ارائه داد ولی آن ها هم این طرح را رد کردند زیرا تصور آن ها این بود که این یک ایدهٔ مناسب برای یک فیلم سینمایی است تا یک سریال تلویزیونی. بعداً قرار شد تا فرار از زندان به صورت یک مینی سریال 14 قسمتی ساخته بشود، امّا این امر محقق نشد.
فاکس ابتدا در سال 2003 به دلیل نگرانی از طولانی شدن این مجموعه، ساخت این سریال را قبول نکرد. به دنبال موفقیت سریال های لاست و 24، فاکس تصمیم گرفت تا کار تولید را در سال 2004 شروع کند. فصل اول سریال با نظر مثبت بینندگان روبه رو شد و نمرهٔ بالایی گرفت. قرار بود فصل اول 13 قسمت داشته باشد، ولی با توجه به محبوبیت سریال، 9 قسمت دیگر به آن اضافه شد. فرار از زندان در چندین جشنواره و در زمینه های مختلف نامزد دریافت جایزه های بسیاری شده است. در سال 2006، این مجموعه موفق به کسب جایزه بهترین سریال درام از نگاه مردم شد. در سال 2005، فرار از زندان جایزه جایزهٔ گلدن گلوب بهترین مجموعه تلویزیونی درام را ازآن خود کرد. هر چهار فصل این سریال بر روی دی وی دی به بازار عرضه شده است، به علاوه این که فصل اول، سوم و فرار نهایی بر روی بلو-ری نیز به بازار آمده است. در ژوئیه 2009، دو قسمت اضافی به نام فرار نهایی منتشر شد. در ژوئن 2015 اعلام شد که فاکس در صدد است ادامه این مجموعه را بصورت یک مینی سریال با قسمت های مشخص بسازد.
سریال Lost
سقوط هواپیمای اقیانوسیه -پرواز شماره 815- در یک جزیره متروکه رخ می دهد. بازماندگان این حادثه مجبور به همکاری مشترک می شوند تا بتوانند در این جزیره دور افتاده زنده بمانند. این بازماندگان توسط عوامل مختلفی همچون خرس های قطبی، جانوری دیده نشده که در جنگل گردش می کند، و ساکنان بدخواه جزیره که به دیگران معروفند، تهدید می شوند. رویارویی با یک زن فرانسوی به نام دنیل روسو که 16 سال قبل به علت غرق شدن کشتی وارد جزیره شده است و یافتن یک دریچه فلزی مرموز مدفون شده در زیر زمین، از دیگر رویدادهای فصل اول می باشد. در حالی که دو شخصیت سریال سعی می کنند وارد این دریچه بشوند، چهارنفر دیگر سعی می کنند با یک قایق (کلک) از جزیره خارج شوند…
لاست توسط جفری لیبر، جی. جی. آبرامز و دیمون لیندلوف ساخته شد. آن ها به صورت مشترک فیلم نامه قسمت اول سریال را نوشتند و آبرامز آن را کارگردانی کرد. در طول پخش سریال لیندلوف و کارلتون کیوز، با تعداد زیادی از سازندگان اختصاصی و نویسندگان همکاری داشتند. با توجه به دست اندرکاران و بازیگران زیاد فیلم و فیلم برداری در بهترین مکان ها در اوآهو در هاوایی، این سریال یکی از پرخرج ترین سریال های تلویزیونی است. این مجموعه تلویزیونی، تحسین مردم و منتقدین را برانگیخت و منتقدان این سریال را در بین 10 سریال برتر تاریخ تلویزیون آمریکا قرار داده اند. هر قسمت از فصل اول این سریال، به طور میانگین 15٫69 میلیون نفر بیننده در آمریکا داشت. در طول فصل ششم و پایانی این سریال، هرقسمت آن به طور میانگین 11 میلیون نفر بیننده داشت. لاست بیش از 250 بار نامزد دریافت جایزه در زمینه ها و جشنواره های مختلف شده است و برخی از آن ها را از آن خود کرده است. از جمله آن که لاست در سال 2005 برندهٔ سریال برجسته درام در جشنواره امی شد.
سریالHow I Met Your Mother
آشنایی با مادر یکی از قویترین سریال های کمدی بوده که تا به امروز دیده ام و فیلمنامه ی آن به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست. در این سریال، باب سجت به عنوان صدای آیندهٔ بازیگر اصلی، تد موزبی، در سال 2030 به پسر و دخترش خاطراتی را یادآوری می کند که منجر به ملاقات او با مادرشان (همسر تد) شده است، که داستان را از قسمت اول به زمان گذشته برمی گرداند و خاطرات را نقل می کند. کاراکترهای اصلی دیگر آشنایی با مادر مارشال اریکسن، رابین شرباتسکی، بارنی استینسون و لیلی آلدرین می باشند. آشنایی با مادر از نظر منتقدان سریال موفقی توصیف شده است. این مجموعه تاکنون برنده پنج جایزهٔ امی شده و در سال 2009 نیز نامزد دریافت جایزه بهترین سریال کمدی شد. فصل نهم فصل پایانی این سریال بود در آوریل سال 2014 به پایان رسید.
سریال The Big Bang Theory
از نکات جالب این سریال این است که برای سه فصل اول، گالکی، پارسونز و کواکو، سه بازیگر اصلی مجموعه، برای بازی در هر قسمت 60٬000 دلار حقوق می گرفتند. این رقم برای فصل چهارم تا 200٬000 دلار افزایش یافت و در قرارداد آن ها ذکر شده که در هر فصل، 50٬000 دلار به دستمزدشان اضافه می شود، یعنی برای فصل هفتم، هرکدام 350٬000 دلار برای هر قسمت دستمزد می گیرند.
محوریت مجموعه بر روی 5 کاراکتر می باشد. لئونارد هافستادر و شلدون کوپر، که دو دوستِ هم اتاقی هستند و همسایهٔ روبه رویی آن ها پنی که بازیگری ناموفق و پیش خدمت رستوران است و دو دوست و همکار گیکی و غیراجتماعی آن ها مهندس هوافضا هاوارد والوویتز و متخصص فیزیک نجومی راجش کوترپالی، 5 کاراکتر این مجموعه هستند. هوش و نبوغ این 4 شخصیت مرد و عدم موفقیتشان در روابط اجتماعی در تضاد با کاراکتر پنی است که فردی محبوب و دارای روابط اجتماعی گسترده است موجب ایجاد صحنه های کمدی در مجموعه می شود.
سریال The Walking Dead
این سریال که بر اساس یک مجموعه داستان مصور با همین نام ساخته شده است، داستان زندگی گروهی از انسان ها را روایت می کند که در عصر آخرالزمان زامبی ها زندگی می کنند. این سریال داستان زندگی پلیسی را نشان می دهد که در یک مأموریت تیر می خورد و به کما می رود. وقتی بیدار می شود، متوجه می شود همهٔ مردم شهر تبدیل به مرده متحرک شده اند و شهر به هم ریخته است. از این رو به دنبال خانوادهاش (همسر و پسرش) می رود. در نهایت آنها را به همراه گروه دیگری از بازماندگان پیدا می کند.
پخش این مجموعه از 31 اکتبر 2010 از شبکه کابلی ای ام سی در آمریکا آغاز شد. در هفتهٔ اول نوامبر 2010، این سریال برای اولین بار در سطح بین المللی در شبکه های بین المللی فاکس پخش شد. به دلیل مقبولیت این مجموعه ای ام سی آن را برای فصل دوم در 13 قسمت تمدید نمود که از 16 اکتبر 2011 پخش آن شروع شد. در اواخر پخش فصل دوم ای ام سی اعلام کرد که فصل سوم آن نیز با 16 قسمت، از 14 اکتبر 2012 پخش خواهد شد. ای ام سی این سریال را برای فصل چهارم با 16 قسمت تمدید کرد که از 13 اکتبر 2013 پخش آن شروع شد. در اواسط پخش فصل چهارم ای ام سی سریال را برای فصل پنجم تمدید کرد. پس از پایان فصل چهارم ای ام سی زمان شروع فصل پنجم را 12 اکتبر 2014 اعلام کرد.