دانلود سریال های خارجی علمی تخیلی
ما در این مقاله قصد داریم تا 30 مورد از بهترین سریال های علمی تخیلی تاریخ تلویزیون را به شما معرفی کنیم؛ از قدیمی ترین مجموعه ها تا بهترین هایی که اخیرا پخش شدند.
یک زمانی تصور اینکه یک سریال علمی تخیلی که مثلا داستان آن در فضا جریان دارد، برای دنیای تلویزیونی ساخته شود و مخاطبان از آن لذت ببرند، خیلی سخت بود. از یک طرف هم بودجه خیلی محدود و کم آن زمان اجازه چنین کاری را به سازندگان نمی داد؛ از طرف دیگر هم خیلی ها جسارت و شجاعت این را نداشتند که منطقه راحت و امن خود بیرون بیایند و دست به کاری بزنند که مطئن نبودند آیا مخاطبان چنین چیزهایی را در دنیای تلویزیون دوست دارند یا خیر. تاریخ نشان می دهد که جین رادنبری در دهه 1960 کاری را انجام داد که خیلی ها حتی نمی توانستند آن را تصور کنند.
کاملا واضح است که نسخه اصلی سریال Star Trek خیلی از زمان خودش جلوتر بود. اما امروزه دیگر اینطور نیست و سازندگان حسابی جسارت و شجاعت آن را پیدا کردند که هرگونه ایده عجیب و غریب و به اصطلاح علمی تخیلی خود را بسازند و به مخاطبان تلویزیونی نشان دهند؛ امروزه اینطور شده که اتفاقا انجام ندادن این کار، یک چیز عجیب به نظر می رسد. مدتی پیش ما در زومجی بهترین فیلم های ژانر علمی تخیلی را به شما معرفی کنیم و حالا زمان آن رسیده که به دنیای تلویزیونی سفر کنیم. لازم به ذکر است که این فهرست رتبه بندی نشده است و براساس سال تولید مرتب شده اند؛ به همین ترتیب هم بالا بودن اثری نسبت به دیگری، اصلا نشانه برتری آن نسبت به سایر نیست. پس با ما همراه باشید.
بهترین سریال های علمی تخیلی تاریخ
1- سریال The Twilight Zone
منطقه گرگ و میش
خالق: رود استرلینگ
بازیگران: تئودور بیکل، بیل بیکسبی، لیوید بوچنر و غیره
شبکه: CBS
سال ساخت: 1959
خلاصه داستان: در داستان این سریال، مردم عادی خودشان را در موقعیت های فوق العاده و حیرت انگیزی پیدا می کنند؛ هر کدام از آن ها تلاش می کنند تا به یک روش جالب و چشمگیری این موقعیت را حل کنند و از آن شرایط بیرون بیایند.
در میان تمام آثار فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی، منطقه گرگ و میش سریالی است که پیش از دیگر موارد ساخته شده. منطقه گرگ و میش جایی است که در هر لحظه از بعد زمان، فضا یا ذهن وجود دارد… اما همیشه زمانی ظاهر می شود که شما کمترین انتظار را دارید. زمانی که خودتان را در این قلمرو پیدا کردید که هیچ محدودیتی در آن وجود ندارد، مراقب باشید که چه چیزی می گویید یا چه کاری انجام می دهید. تصمیم درست ممکن است به شما کمک کند که راه بازگشت خود را پیدا کنید… برخی اوقات با خوشبختی و ثروت بیشتر. اما تصمیم اشتباه اغلب اوقات باعث می شود که شما به جنون و مرگ برسید. حتی ممکن است شما برای همیشه در این بعد گیر بیفتید و هیچ راه خروجی نداشته باشید. از مقابل تابلویی که مقابل شما قرار دارد و نوشته «شما وارد منطقه گرگ و میش می شوید»، با دقت عبور کنید.
منطقه گرگ و میش یک سریال آنتولوژی محسوب می شود که هر قسمت از آن یک داستان مستقل را نمایش می دهد؛ داستانی که شخصیت های آن هرکدام با ماجراها و مشکلات خودشان دست وپنجه نرم می کنند. با اینکه ژانر اصلی این مجموعه علمی تخیلی است، اما ماجراهایی که در آن پیش می آید، او را بیشتر به سمت سبک ترسناک و فانتزی سوق می دهد. خود سریال در رتبه 7 فهرست 100 مجموعه تلویزیونی برتر تاریخ سایت رولینگ استون قرار دارد. همچنین رتبه 26 را هم در فهرست 50 سریال بزرگ تاریخِ سایت تی وی گاید هم از آنِ خود کرده است. چند قسمت از این سریال هم به عنوان بهترین و بزرگ ترین قسمت های تاریخ تلویزیون انتخاب شده است.
2- سریال Doctor Who
دکتر هو
خالق: سیدنی نیومن، سی. ای. وبر و دونالد ویلسون
شبکه: BBC One، BBC HD و BBC One HD
سال ساخت: 1963
امتیاز متاکریتیک: 77 | امتیاز راتن تومیتوز: 93
خلاصه داستان: یک ارباب زمان به نام دکتر که یک موجود فرازمینی محسوب می شود، در قالب یک انسان به سیاره زمین می آید. دکتر با یک کشتی فضایی مخصوص که توانایی سفر در زمان را دارد و با اسم تاردیس شناخته می شود، دور جهان می چرخد.
«فکر می کنی همه چیز را دیده ای؟ دوباره فکر کن». امکان ندارد که در طی این 57 سالی که از تولد سریال دکتر هو می گذرد، شما یک بار هم اسم آن را نشنیده باشید؛ بلکه احتمالا از شنیدن دوباره و دوباره نام آن خسته شده اید. اگر تا به امروز وسوسه نشدید که آن را تماشا کنید، پیشنهاد می کنم حالا که نام آن را دوباره در فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی دیدید، با چشم خریدارانه ای به آن نگاه کنید و یک فرصت به آن بدهید. سریال دکتر هو بخش بزرگ و چشمگیری از فرهنگ عامه مردم انگلیس را تشکیل می دهد. البته جامعه بزرگ طرفداران این مجموعه فقط به انگلیس محدود نمی شود. دکتر هو از همان روزهای اولی که پخش خود را آغاز کرد تا همین امروز منبع الهام چندین نسل از متخصصان تلویزیونی انگلیسی بوده است.
شاید آن 57 سالی که گفتم، کمی برایتان عجیب باشد. اما این سریال در ابتدا در سال 1963 تا 1989 پخش می شد. بعد از آن، در سال 1996 برخی ها تلاش کردند تا آن را احیا کنند اما نتوانستند موفق باشند. در سال 2005 بود که دوباره ساخت و پخش این مجموعه محبوب آغاز شد. از همان زمان بود که این دنیای بسیار جذاب گسترش پیدا کرد و چندین اثر اسپین آفی مختلف از جمله کتاب های کمیک، فیلم ها، رمان ها، درام های صوتی و سریال های تلویزیونی از دل آن بیرون آمد. جالب است بدانید که در طی این سال ها، چیزی حدود 13 بازیگر نقش دکتر را ایفا کردند؛ این فهرست با ویلیام هارتنل آغاز شد و آخرین بازیگری که این نقش را بازی می کند، یک بازیگر حرفه ای خانم به نام جودی ویتاکر است.
3- سریال The Prisoner
زندانی
خالق: پاتریک مک گوهان و جورج مارکستاین
بازیگران: پاتریک مک گوهان، آنجلو موسکات و پیتر سوانویک
شبکه: ITV
سال ساخت: 1967
امتیاز راتن تومیتوز: 100
خلاصه داستان: یک مامور مخفی، بعد از استعفا دادن ربوده می شود و به جایی که شبیه به یک دهکده فوق العاده آرام است، برده می شود؛ اما در حقیقت یک زندان بسیار عجیب است. نگهبانی که این مامور را اسیر کرده، قصد دارد به این طریق از او اطلاعات بگیرد. اما این مامور هیچ اطلاعاتی را فاش نمی کند و در عوض تمام تلاش او این است که از آن جا فرار کند.
«هیچ انسانی فقط یک عدد نیست». سریال زندانیان یک اثر منحصربه فرد برای دنیای تلویزیونی محسوب می شود. این مجموعه به موضوعاتی مانند هویت شخصی و آزادی، دموکراسی، آموزش، پیشرفت علمی، هنر و همچنین فناوری می پردازد؛ تمام این ها در حالی است که هویت اصلی خودش را که یک سریال درام سرگرم کننده محسوب می شود، همچنان حفظ می کند. در طی این هفده قسمت، ما شاهد یک نبرد فرسایشی بین نیروهای بدون چهره در «دهکده» و قوی ترین و بااراده ترین زندانی آن یعنی شماره 6 هستیم؛ کسی که بی وقفه تلاش می کند تا از دست اسیر کنندگان خود فرار کند و در همین حین، فردیت خود را اثبات کند.
تمام موضوعات و مواردی که در این سریال در نظر گرفته شده بود، باعث شد تا به موفقیت زیادی برسد و تا مدت ها، منبع الهام بزرگی در ژانر برنامه های فانتزی و علمی تخیلی تلویزیونی باشد. این سریال درست از همان زمانی که پخش خود را آغاز کرد، توانست گروه بزرگی از مردم را پیرو خودش بکند و طرافداران زیادی داشته باشد. چند سال بعد از پخش این مجموعه یعنی در سال 2009، یک بازسازی 6 قسمتی از آن ساخته شد که در شبکه ای ام سی به روی آنتن رفت. اما قاعدتا نتوانست به محبوبیت مجموعه اصلی برسد.
4- سریال Mobile Suit Gundam
موبایل سوت گاندام
خالق: یوشیوکی تومینو
صداپیشگان: هیروتاکا سوزوکی، تورو فورویا و توشیو فوروکاوا
شبکه: Nagoya TV
سال ساخت: 1979
خلاصه داستان: در جنگی که بین فدراسیون زمین و زئون برگزار شده بود، یک گروه جوان و بی تجربه خودشان را در یک سفینه فضایی جدید می بینند. آن ها از صمیم قلب امیدوار هستند که بتوانند به واسطه Gundam، یک ربات انسان نمای غول پیکر و همچنین خلبان نوجوان و بااستعداد آن، از این درگیری جان سالم به در ببرند.
موبایل سوت گاندام، اولین اثر در مجموعه بسیار محبوب خودش محسوب می شود؛ اثری که بعد از اتمام پخش، به طرق مختلف در قالب دنباله ها و اسپین آف های مختلف، مورد اقتباس قرار گرفت. این انیمه سریالی که تنها 1 فصل و 43 قسمت داشت، در سال 1981 وارد فرایند تدوین دوباره شد و در قالب سه فیلم در سینماها به نمایش درآمد. با اینکه در ابتدا این مورد از فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی امتیاز خیلی پایینی را دریافت کرد و همین منجر به کنسل شدنش شد، معرفی همان ربات انسانی و همچنین پخش دوباره آن در سینماها، باعث شد که یک مجموعه خیلی بزرگ و دیوانه وار از دل آن بیرون بیاید.
این انیمه بیشتر از هر چیزی به خاطر نحوه به تصویر کشیدن آن ربات های انسان نما و همچنین خلبان های آن که یک سری سربازهای معمولی بودند، شهرت و محبوبیت به دست آورد؛ برعکس نسخه ها و سبک های قبلی که خلبان ها را قهرمان و ربات های خیلی بزرگ آن ها را هم ابرقهرمان به تصویر می کشیدند. نسخه ابتدایی داستان این سریال خیلی تاریک تر از نسخه فعلی بود؛ به عنوان مثال تومینو قصد دارد که در طی ماجرا، آمورو را بکشد و از داستان حذف کند. اما خب نسخه نهایی تفاوت زیادی با نسخه ابتدایی دارد.
5- سریال Star Trek: The Next Generation
پیشتازان فضا: نسل بعدی
خالق: جین رادنبری
بازیگران: پاتریک استوارت، جاناتان فریکس و لوار بارتون
شبکه: Fox
سال ساخت: 1987
امتیاز متاکریتیک: 51 | امتیاز راتن تومیتوز: 89
خلاصه داستان: 70 سال بعد از دوره کاپیتان کرک، کاپیتان ژان لوک-پیکارد به همراه همکاران رنگارنگ خود (از جمله یک کلینگون)، به یک سفر هفت ساله فضایی می رود؛ سفری که در آن با شکل های جدیدی از زندگی و دشمنان مختلف برخورد می کند. از جمله آن ها می توان به بورگ، کیو و فرنگی اشاره کرد.
«ستاره های جدید، داستان های جدید و دنیاهای جدید برای کشف». سریال نسل جدید، سومین مجموعه در مجموعه Star Trek و همچنین دومین دنباله مستقیم Star Trek: The Original Series محسوب می شود. اصلا نمی توان راجع به محبوبیت این مجموعه تلویزیونی صحبت کرد. این سریال در فصل پنجم خود، به 12 میلیون بیننده رسید و قسمت های پایانی آن هم توسط 30 میلیون بیننده دیده شد؛ چیزی که معمولا در مجموعه های دیگر اصلا دیده نمی شود و همین موضوع باعث شد که یکی از موارد فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی باشد. زیرا معمولا به مرور زمان تعداد بیننده ها کاهش پیدا می کند. شرکت پارامونت هم به طبع بعد از دیدن این موفقیت عجیب و غریب، چهارمین سری در این مجموعه را در دست ساخت قرار داد.
تا به امروز این مجموعه هنوز هم ادامه دارد و سریال ها و فیلم های مختلفی حول محور آن ساخته شده است. این دنیای فضایی آنقدر محبوب است که نه تنها رمان ها کمیک بوک ها و بازی های ویدیویی زیادی از آن ساخته شده، بلکه جایزه های مختلفی از جشنواره های متفاوت هم دریافت کرده است. جالب است بدانید که در ابتدا لباس فرم Starfleet متفاوت بود و بازیگران اصلا در آن ها راحت نبودند؛ اما باز هم دو فصل با همان لباس ها ساخته شد. در فصل سوم بود که بالاخره سازندگان رضایت دادند تا طراحی این لباس ها تغییر کند تا بازیگران بتوانند نفس راحتی بکشند. اگر شما هم عاشق پاتریک استوارت در نقش پیکار هستید، باید بدانید که رادنبری در ابتدا قصد داشت که یک بازیگر جوان تر با موی بیشتری روی سرش را استخدام کند. اما استوارت آنقدر آن ها را تحت تاثیر قرار داد که سرانجام برای این مورد از بهترین سریال های علمی تخیلی انتخاب شد.
6- سریال Red Dwarf
کوتوله سرخ
خالق: راب گرنت و دوگ نیلور
بازیگران: کریگ چارلز، کریس بری و دنی جان-جولز
شبکه: BBC Two و Dave
سال ساخت: 1988
امتیاز راتن تومیتوز: 66
خلاصه داستان: دیو لیستر که یک تکنسین درجه پایین است، بعد از بیدار شدن از حالت تعلیقی خود که سه میلیون سال در آن قرار داشت، متوجه شد که آخرین انسان زنده است. هیچ خدمه دیگری هم به جز آرنولد ریمر (هولوگرامی از دوست مرحوم لیستر) و کت (یک شکل زندگی که از گربه باردار لیستر گرفته شده بود)، روی کشتی Red Dwarf وجود نداشت.
در سال 1988 بود که سریال کوتوله سرخ کار خود را در شبکه محبوب انگلیسی به نام BBC Two آغاز کرد و به مدت تقریبا 10 سال در همین شبکه پخش شد. در همان سال 1999 شبکه بی بی سی کار این مجموعه را پایان داد و در سال 2009 بود که یک گروه بزرگ از طرفداران این سریال تشکیل شد که باعث شدند شبکه دیو پخش آن را در دست بگیرد و حالا حالاها ادامه بدهد. تا به امروز، 12 مجموعه از این برنامه تلویزیونی به روی آنتن رفته است؛ البته علاوه بر فیلم Red Dwarf: The Promised Land که در سال 2020 پخش شده بود. از سال 1989 تا 1996 هم چهار رمان حول محور این دنیا منتشر شد. از طرف دیگر هم آمریکایی ها با دیدن این موفقیت وسوسه شدند تا نقشی داشته باشند.
اما آثاری که آن ها ساخته بودند در همان قسمت های آزمایشی به پایان رسید و هیچ ادامه ای نداشت. در سال 1994 سریال کوتوله سرخ توانست موفقیت خود را به حد بالایی برساند و به خاطر یکی از قسمت های خود، جایزه بین المللی امی را در بخش هنرهای مشهور به دست بیاورد. درست در همان سال هم این مجموعه در بخش بهترین سریال کمدی شبکه بی بی سی توانست جایزه کمدی انگلیس را برنده شود. محبوبیت این مورد از فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی آنقدر بالا بود که توانست بالاترین امتیاز را هم به دست بیاورد و بیش از 8 میلیون بیننده را به سمت خود جذب کند.
7- سریال Twin Peaks
توئین پیکس
خالق: مارک فراست و دیوید لینچ
بازیگران: کایل مک لاکلن، مایکل اونتاکین و میدشن ایمیک
شبکه: ABC و Showtime
سال ساخت: 1990
امتیاز متاکریتیک: 83 | امتیاز راتن تومیتوز: 88
خلاصه داستان: بدن یک دختر جوان در ساحلی که نزدیک به یک شهر کوچک از ایالت واشنگتن به نام توئین پیکس وجود دارد، پیدا می شود. مامور ویژه سازمان اف بی آی به نام دیل کوپر موظف می شود تا درباره این پرونده و همچنین مرگ عجیب این دختر جوان تحقیق کند. اما در همین حین به یک شبکه از رمز و رازها برخورد می کند؛ اتفاقی که باعث می شود تا سرانجام او به سمت قلب جنگل اطراف و البته روح خودش کشانده شود.
«شهری که در آن همه یکدیگر را می شناسند و هیچ چیزی آنطور که به نظر می رسد، نیست». در این مورد از فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی هم گروه بزرگی از طرفداران منجر به احیای مجدد سریال شدند. در ابتدا این مجموعه در سال 1990 پخش خود را آغاز کرد اما بعد از گذشت دو فصل، شبکه ای بی سی پخش آن را متوقف کرد. اما طرفداران بالاخره کار خود را کردند. در طی این سال ها، اغلب اوقات توئین پیکس در میان بزرگ ترین سریال های تاریخ تلویزیون قرار دارد و به عنوان یک نقطه عطف بزرگ در دنیای تلویزیون محسوب می شود. با اینکه در ابتدا ممکن است حس داستان کاراگاهی به مخاطب بدهد، اما به مرور زمان مشخص می شود که المان های مختلف دیگری هم در آن است.
در سرتاسر این سریال شما به وضوح می توانید سبک کارگردانی و نگارش دیوید لینچ را ببینید. این سریال بسیار جذاب موفقیتی را به همراه داشت که باعث ایجاد یک مجموعه چند رسانه ای شد. به دنبال این سریال، یک فیلم به نام Twin Peaks: Fire Walk with Me در سال 1992 ساخته شد که حکم یک پیش درآمد را برای مجموعه داشت. بعد از آن هم کتاب های مرتبط با آن نوشته و منتشر شدند. بعد از یک غیب خیلی طولانی که بیش از 25 به طول انجامید، این سریال در سال 2017 با فصل سوم خود بازگشت و در شبکه شو تایم پخش شد.
8- سریال Babylon 5
بابیلون 5
خالق: جی. مایکل استرازینسکی
بازیگران: بروس بوکسلیتنر، مایکل اوهر و کلودیا کریستیان
شبکه: Syndicated و TNT
سال ساخت: 1993
امتیاز متاکریتیک: 55 | امتیاز راتن تومیتوز: 75
خلاصه داستان: در سال 2257 پس از میلاد، Earth Alliance یک ایستگاه فضایی خیلی بزرگ به نام بابیلون 5 را ساخت که به دور یک سیاره که در یک منطقه خنثی و بی طرف در اعماق کهکشان قرار داشت، بچرخد. این ایستگاه فضایی قرار بود که به عنوان یک پناهگاه برای افرادی که از استبداد فدراسیون های متخصام خسته شده بودند، عمل کند.
بابیلون 5 که در فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی آمده، یک مجموعه با سبک درام و اپرای فضایی محسوب می شود که در سال 1994 و برای پنج فصل به روی آنتن رفت. می توان گفت که بابیلون 5، حکم یک «رمان برای تلویزیون» را داشت که برای آن زمان یک چیز عجیب و غرب محسوب می شد؛ مجموعه ای که یک آغاز، میانه و پایان تعریف شده ای داشت. در عبارتی ساده تر، هر قسمت از این سریال یک بخش از رمان کلی را داشت که قطعه ای از پازل خط داستانی پنج ساله را تشکیل می داد. این سریال آنقدر محبوب شد که رمان های فرعی، کمیک بوک ها و داستان های کوتاهی حول محور آن نوشته و منتشر شدند. در هر کدام از قسمت های این مجموعه المان های مختلفی وجود داشت که تمامی آن ها تغییرات دائمی و همیشگی را در جهان سریال ایجاد می کردند. در کل این مورد از بهترین سریال های علمی تخیلی سبک جالبی داشت که در آن برهه زمانی کاملا جدید محسوب می شد. همین نوآوری باعث شد تا توجه خیلی ها به سمت آن کشیده شود و آثار زیادی هم با الهام از آن ساخته شود.
9- سریال The X-Files
پرونده های ایکس
خالق: کریس کارتر
بازیگران: دیوید دوچوونی، گیلیان اندرسون و رابرت پاتریک
شبکه: Fox
سال ساخت: 1993
امتیاز متاکریتیک: 65 | امتیاز راتن تومیتوز: 75
خلاصه داستان: دو مامور سازمان اف بی آی به نام فاکس مالدرِ معتقد و دانا اسکالی شکاک، مسائل عجیب و غریب و البته غیرقابل توضیحی را مورد بررسی قرار می دهد؛ این در حالی است که نیروهای پنهان، تلاش می کنند که سنگ جلوی پای آن ها بیاندازند و مأموریت های آن ها را با شکست روبه رو کنند.
«به هیچکس اعتماد نکن». پرونده های ایکس تلاش کرد که با داستان ها و پرونده های مختلف، ژانر علمی تخیلی، ترسناک، درام، اسرارآمیز، دلهره آور، ماوراطبیعی و پنهان کاری و کاراگاهی را با یکدیگر ترکیب کرده است؛ کاری که باعث شده تا یک سبک کاملا منحصربه فرد برای مجموعه به وجود بیاید. شاید از این موضوع اطلاع نداشته باشید اما این مجموعه 2 نسخه داشت؛ نسخه اصلی آن از سال 1993 تا 2002 پخش شد. اما در سال 2016 بود که سازندگان تصمیم گرفتند آن را احیا کنند و دوباره به روی آنتن تلویزیون بیاورند که پخش این نسخه جدید 2 سال ادامه داشت. این نسخه احیایی محبوبیت زیادی را به همراه داشت و موفقیت های زیادی را هم برای سازندگان به وجود آورد.
علاوه بر این دو مجموعه تلویزیونی، دو اثر سنمایی هم ساخته شد که یکی در سال 1998 و دیگری در سال 2008 به روی پرده رفت؛ فیلم The X-Files (پرونده های مجهول) به عنوان بخشی از پیوستگی دنیای تلویزیونی اکران شد و فیلم The X-Files: I Want to Believe (پرونده های مجهول: می خواهم باور کنم) هم به عنوان یک اثر مستقل به نمایش درآمد. ارتباط بین دو شخصیت اصلی، شیمی خیلی جالبی را به وجود می آورد. از یک طرف مالدر آدمی بود که به وجود بیگانه ها و مسائل ماوراطبیعی اعتقاد داشت و از طرف دیگر هم اسکالی یک فرد شکاک و بدبین محسوب می شد؛ او فقط وظیفه داشت که کشفیات مالدر را از لحاظ منطقی و علمی بررسی کند.
10- سریال Stargate SG-1
دروازه ستارگان اس جی-1
خالق: برد رایت و جاناتان گلسنر
بازیگران: ریچارد دین اندرسون، مایکل شنکس و آماندا تپینگ
شبکه: Showtime و SyFy
سال ساخت: 1997
امتیاز متاکریتیک: 48 | امتیاز راتن تومیتوز: 50
خلاصه داستان: ژنرال هاموند، سرهنگ جک اونیل را از بازنشستگی خود بیرون می آورد تا او را به یک مأموریت بفرستد؛ او باید به یک مأموریت نجات کاملا مخفیانه برود. اونیل اعتراف کرده که از دستورها خود مبنی بر نابود کردن دروازه ستارگان در سیاره ابیدوس پیروی نکرده است؛ او اعلام کرد که ممکن است دنیل جکسونِ دانشمند هنوز زنده باشد. اونیل بعد از رسیدن به سیاره ابیدوس به همراه اعضای تیم خود، یک بار دیگر با این دانشمند ملاقات می کند؛ کسی که یک کتیبه خیلی بزرگ و دقیق را پیدا کرده که به صورت هیروگلیف روی آن نوشته شده است. تمام این نشانه ها به این واقعیت اشاره دارند که این کتیبه یک نقشه از دروازه های ستارگان خیلی زیاد است که در سرتاسر کهکشان وجود دارند.
«در لبه جهان، دروازه ای به سمت ماجراجویی وجود دارد». سریال استار گیت براساس فیلم Stargate که در سال 1994 اکران شده بود، ساخته شده است. این سریال سه بار خانه خود را عوض کرد؛ اول از همه در شبکه شوتایم پخش می شد، بعد به شبکه سای فای نقل مکان کرد و قسمت آخر آن هم در شبکه اسکای وان پخش شد. ماجراهای این سریال مربوط به یک سال بعد از اتفاقاتی است که در نسخه سینمایی آن رخ داد. این سریال همان طور که انتظار می رود، توانست محبوبیت و موفقیت زیادی را در همان دوران ابتدایی پخش خود به دست بیاورد؛ محبوبیت آن در اروپا و همچنین استرالیا تا حد زیادی بالا بود. 10 فصل از این مجموعه پخش شد و باعث شد که نامزد و موفق دریافت جایزه های زیادی شود.
11- سریال Cowboy Bebop
کابوی بیپاپ
خالق: هاجیمه یاتاته
بازیگران: کوئیچی یامادرا، اونشیو ایشیزوکا و مگومی هایاشیبارا
شبکه: TV Tokyo و Wowow
سال ساخت: 1998
امتیاز راتن تومیتوز: 100
خلاصه داستان: سال 2071 است و ما زندگی یک گروه شکارچی جایزه بگیر را دنبال می کنیم که کشتی فضایی خود به نام بیباپ سفر می کنند.
«از مرگ نترس. مرگ همیشه سمت ما قرار دارد. اگر ما بترسیم، مرگ سریع تر از نور به سمت ما می آید. اما در غیر این صورت، فقط نگاهی به ما می کند و ما را به سمت بینهایت می برد». با اینکه کابوی بیباپ در سرتاسر سریال ژانرهای مختلفی را نشان می دهد، اما بیشتر از هر چیزی از فیلم های ژانر علمی تخیلی، وسترن و نوآر الهام گرفته است. بعد از پخش این مجموعه، دو مانگا هم منتشر شدند که داستان این سریال را ادامه داده بودند. کابوی بیباپ توانست هم در میان منتقدان و هم مردم تا حد زیادی مورد تحسین قرار بگیرد و در بازار بین المللی، خصوصا ایالات متحده، موفقیت زیادی را کسب کند. همین موفقیت باعث شد تا انیمه Cowboy Bebop: The Movie هم ساخته شود اما نتوانست به پای نسخه تلویزیونی خود برسد.
این مورد از فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی در بخش های مختلفی نامزد دریافت جایزه شد. هنوز هم که هنوز است، منتقدان سبک، شخصیت ها، داستان و غیره آن را تحسین می کنند و آن را یک شاهکار می دانند. تا به امروز کابوی بیباپ هنوز هم یکی از بزرگ ترین عناوین انیمه ای در تاریخ به حساب می آید. این انیمه سریالی آنقدر خوب عمل کرد که توانست دنیای خود را به موج جدیدی از مخاطبان غربی در اوایل دهه 2000 معرفی کند. کاواموتو توشیهیرو که طراحی شخصیت های این انیمه سریالی را برعهده داشت، یک بار اینطور گفته بود که طراحی گرن، بیشترین چالش را برایش داشت. در حقیقت او طراحی این کاراکتر را براساس برد پیت انجام داده بود. حقیقت دیگری هم که درباره این سریال وجود دارد، این است که تقریبا تمام علامت های خیابانی که چند زبانه بودند، با زبان های انگلیسی، ژاپنی، فارسی و روسی نوشته شده بودند.
12- سریال Futurama
آینده نما
خالق: مت گرینینگ
صداپیشگان: بیلی وست، کیتی سیگال و جان دیماجیو
شبکه: Fox و Comedy Central
سال ساخت: 1999
امتیاز متاکریتیک: 74 | امتیاز راتن تومیتوز: 95
خلاصه داستان: فیلیپ جی. فرای یک پسر 25 ساله است که پیک پیتزا محسوب می شود و زندگی اش هیچ مقصدی ندارد. او به صورت تصادفی خودش را منجمد می کند و هزار سال بعد بیدار می شود. حالا او فرصت این را دارد که یک شروع کاملا جدید را تجربه کند. او برای کار به Planet Express Corporation می رود؛ یک سرویس تحویل در دوران آینده که بسته ها را به هر نقطه از جهان منتقل می کنند. از همراهان وی در این مسیر می توان به کاپیتان کشتی تحویل یعنی لیلا (یک زن بیگانه تک چشم که حسابی کار دست است) و بندر (یک ربات با نقص های بسیار انسانی) اشاره کرد.
«آینده همین جا است». اگر شما فهرست های دیگر بهترین سریال های عملی تخیلی را بررسی کنید، امکان ندارد که در بیشتر آن ها با اسم این مجموعه روبه رو نشوید. این سریال ابتدا از سال 1999 تا 2003 پخش شد و بعد از یک وقفه 5 ساله، از سال 2008 تا 2013 کار خود را در شبکه دیگری ادامه داد. البته در طی این مدت هم 4 فیلم ساخته شد تا برای مخاطبان و دوست داران این دنیا، نمایش داده شود. در طی این سال ها، بارها و بارها محبوبیت این مجموعه به همه ثابت شد. سریال آینده نما توانست در طی این سال ها تحسین منتقدان زیادی را کسب کند.
جالب است بدانید که این سریال 17 بار نامزد دریافت جایزه انی (7 بار موفق به دریافت) و 12 بار هم نامزد دریافت جایزه امی (6 بار موفق به دریافت) شد. البته موفقیت این مجموعه فقط به همین دو مراسم ختم نشد و جوایز دیگری هم وجود داشت. محبوبیت این سریال آنقدر زیاد بود که کتاب های کمیک، بازی های ویدیویی و خیلی چیزهای دیگر از دل آن بیرون آمدند. در سال 2013 بود که شرکت TV Guide، سریال آینده نما را به عنوان یکی از 60 سریال کارتونی بزرگ تاریخ انتخاب کرد.
13- سریال Firefly
فایرفلای
خالق: جاس ویدون
بازیگران: ناتان فیلیون، جینا تورس و آلن تودیک
شبکه: Fox
سال ساخت: 2002
امتیاز متاکریتیک: 63 | امتیاز راتن تومیتوز: 76
خلاصه داستان: پانصد سال در آینده، یک خدمه خائن و مرتد سوار یک وسیله نقلیه فضایی کوچک می شوند و در تلاش هستند که با استفاده از آن، در طی سفر به بخش های ناشناخته کهکشان، جان سالم به در ببرند. آن ها در همین حین هم باید تلاش کنند که از دست جناح های متخاصم و همچنین ماموران مقامات که در حال تعقیب آن ها هستند، فرار کنند تا به دست آن ها دستگیر نشوند.
اگر شما این سریال را تماشا کرده باشید، به جرئت می توان گفت که یکی از طرفداران سرسخت و وفادار ژانر علمی تخیلی در دنیای تلویزیون محسوب می شوید و حداقل یکی از بهترین سریال های علمی تخیلی را تماشا کردید. جاس ویدون که سازنده این سریال به حساب می آید، آن را با چنین عبارتی توصیف کرده است: «نه نفری که در حال نگاه کردن به تاریکی فضا هستند و نه چیز مختلف می بینند». دیدگاه ویدون اینطور بود که «هیچ چیز در آینده تغییر نمی کند: فناوری پیشرفت می کند اما ما همچنان همان سیاست، روحیات و مشکلات اخلاقی امروز را خواهیم داشت». با اینکه 14 قسمت از فصل اول این سریال ساخته شده بود، اما بعد از پخش 11 قسمت، ادامه آن متوقف شد و 3 قسمت باقیمانده به روی آنتن نرفت.
با وجود عمر کمی که این سریال داشت، اما زمانی که به صورت دی وی دی به فروش رسید، موفقیت خیلی زیادی را به دست آورد و آمار فروش خیلی بالایی داشت. از طرف دیگر هم طرفداران کمپین های گسترده ای را برای حمایت از این مجموعه ترتیب دادند. این مجموعه به خاطر جلوه های ویژه فوق العاده ای که داشت، توانست جایزه امی را برنده شود. در سال 2013 هم که سایت تی وی گاید فهرستی از 60 سریالی که خیلی زود کنسل شدند تهیه کرد، این مجموعه را در رتبه 5 قرار داد. موفقیت های خیلی زیادی که این مجموعه تلویزیونی بعد از کنسل شدنش به دست آورد، باعث شد تا یونیورسال پیکچرز و همچنین جاس ویدون فیلم Serenity (سرنتی) را بسازند و در سال 2005 اکران کنند. البته به مرور زمان دنیای فایرفلای گسترده تر شد و به صنعت کتاب های کمیک و یک بازی نقش آفرینی هم رسید.
14- سریال Battlestar Galactica
ناوبر فضایی گالاکتیکا
خالق: رونالد دی مور
بازیگران: ادوارد جیمز اولموس، مری مک دانل، کتی سکف
شبکه: SyFy
سال ساخت: 2004
امتیاز متاکریتیک: 89 | امتیاز راتن تومیتوز: 96
خلاصه داستان: زمانی که یک دشمن قدیمی به نام سایلون ها دوباره ظاهر شد و 12 مستعمره را از بین برد، از میان میلیاردها انسان، تنها 50 هزار نفر زنده ماندند؛ کسانی که در کشتی های فضایی غیرنظامی با فاصله زیادی از حملات اولیه قرار داشتند.از میان تمام ناوگان ها، تنها ناوبر فضایی گالاکتیکا از این حمله سالم بیرون آمد و تبدیل به تنها کشتی پایتخت نظامی شد. خدمه گالاکتیکای قدیمی موظف شدند که ناوگان کوچک فراری را که پر از بازمانده ها بود در فضا هدایت کنند تا بتوانند به سمت سیزدهمین مستعمره یعنی زمین افسانه ای بروند.
آیا می خواهیم در این مورد بهترین سریال تلویزیونی را به شما معرفی کنیم؟ بله براساس چیزی که مجله تایم، نشنال ریویو، رولینگ استون و نیویورک نیوزدی نوشته اند، ناوبر فضایی گالاکتیکا بهترین سریال تلویزیونی محسوب می شود. این مجموعه در سال 2006 توانست جایزه معتبر پیبادی را دریافت کند و تا حد زیادی توسط نیویورک تایمز، نیویورکر، سان فرانسیسکو کرونیکل، شیکاگو تریبون و تعداد خیلی زیادی از نشریات دیگر، مورد تحسین قرار بگیرد. همان زمانی هم که این سریال پخش می شد، تحسین خیلی از بینندگان و منتقدان را برانگیخت و هنوز هم که هنوز است به عنوان یکی از بهترین مجموعه های تلویزیونی تاریخ از آن یاد می شود.
کاملا هم طبیعی است که با این همه تعریف و تمجید، در فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی خیلی از سایت ها قرار داشته باشد و بخش های خیلی زیادی برنده و نامزد دریافته جایزه شده باشد. درست همانند خیلی مجموعه های دیگر، از آنجایی که این سریال هم موفقیت زیادی کسب کرد، سازندگان تصمیم گرفتند که حالا حالاها دست از سر آن برندارند و تا می توانند، اسپین آف های مختلف و آثار متنوعی را از دل آن بیرون بیاورند.
15- سریال Lost
لاست
خالق: جفری لیبر، جی. جی. آبرامز و دیمن لیندلوف
بازیگران: نوین اندروز، امیلی دی راوین و متیو فاکس
شبکه: ABC
سال ساخت: 2004
امتیاز متاکریتیک: 84 | امتیاز راتن تومیتوز: 85
خلاصه داستان: بعد از اینکه مسافران پرواز اقیانوسی 815 در یک جزیره اسرارآمیز سقوط کردند، به دنبال این بودند که برای سؤال های خود پاسخی پیدا کنند؛ درحالی که زندگی گذشته، حال و آینده آن ها به طرز وحشتناکی زیر و رو شده بود. آن ها هر چیزی را که کشف می کنند، به اسرار بیشتری پی می برند. حالا بالاخره مردم این مستعمره که با عجله زیادی ساخته شده، بالاخره به دنبال راهی هستند تا از این جزیره خارج شوند یا همین جا را تبدیل به خانه خود می کنند؟
«آن ها، آن بازمانده هایی که فکر می کنند، نیستند». اگر این مورد از فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی را تماشا کرده باشید، می دانید که چقدر تعداد بازیگران و شخصیت های داستان زیاد هستند. همین تعداد زیاد و هزینه فیلم برداری در هاوایی، باعث شد تا خرج زیادی برای سازندگان تراشیده شود. برای پی بردن به عمق ماجرا همین بس که قسمت آزمایشی به تنهایی 14 میلیون دلار خرج روی دست آن ها گذاشت. بارها و بارها در موقعیت های مختلف، منتقدان به این موضوع اشاره کردند که سریال لاست، یکی از بهترین و بزرگ ترین مجموعه های تلویزیونی تاریخ محسوب می شود. هر قسمت از اولین فصل این مجموعه چیزی حدود 16 میلیون بیننده را به شبکه ای بی سی می آورد.
البته به مرور زمان این تعداد کاهش یافت و در فصل آخر به چیزی حدود 11 میلیون نفر رسید. لاست در طی این شش سال مدت زمان پخش خود، در بخش ها و مراسم های مختلفی نامزد دریافت جایزه شد و تعداد خیلی زیادی از آن ها را هم دریافت کرد؛ مانند جایزه امی برای بهترین سریال درام در سال 2005، بهترین اثر آمریکایی در مراسم بفتا، جایزه گلدن گلوب برای بهترین مجموعه درام در سال 2006 و خیلی موارد دیگر. از طرف دیگر هم طرفداران و کاربران، کاری کردند که تا سال 2012، این مجموعه بالاترین امتیاز را در IMDbPro داشته باشد.
16- سریال Torchwood
تورچ وود
خالق: راسل تی دیویس
بازیگران: جان بارومن، ایو مایلز و برن گورمن
شبکه: BBC Three، BBC Two، BBC One و BBC One/Starz
سال ساخت: 2006
امتیاز متاکریتیک: 75 | امتیاز راتن تومیتوز: 94
خلاصه داستان: آخرین بار، کاپیتان جک هارکنس، مامور سابق تایم و مرد حیله گری از قرن 51 به همراه دکتر دیده شد. آن ها به همراه هم در بُعد زمان سفر کردند و به اوایل قرن 21 و شهر کاردیف رفتند. در آن جا او به یکی از اعضای مؤسسه تورچ وود شد؛ یک گروه تحقیقاتی جنایی مرتد که توسط ملکه ویکتوریا تأسیس شده بود؛ آن هم برای مبارزه با تهدیدهای خصمانه ماوراطبیعی و فرازمینی.
«قرن 21 زمانی است که همه چیز تغییر کرد». اگر شما هم از طرفداران سریال دکتر هو هستید، حتما باید این مجموعه را هم ببینید زیرا یک اثر اسپین آفی از نسخه احیایی دکتر هو است. این مجموعه تلویزیونی در ابتدا کار خود را به عنوان یک اثر متوسط و شاید کم اهمیت آغاز کرد. اما پخش هر فصل که به پایان می رسید، تعداد مخاطبان بیشتر می شدند و این سریال هم خانه خود را به یک جای بهتر تغییر می داد. جو و فضای سریال دکتر هو به گونه ای بود که بزرگسالان و حتی کودکان هم مخاطب او می شدند اما این موضوع برای تورچ وود صدق نمی کرد؛ اثری که بیشتر تمرکز خود را روی بزرگسالان و نوجوانان بزرگتر قرار داده بود.
علاوه بر سبک علمی تخیلی، سریال تورچ وود روی مضامین دیگر مانند فسادپذیری انسان، هستی گرایی و غیره هم مانوور می داد. در دو فصل اول، ما بیشتر از هر چیز دیگری شاهد این هستیم که شکاف زمانی کاردیف ژنراتور اصلی داستان های مختلف است؛ در همان برهه هم موجودات بیگانه مختلفی وارد داستان می شدند و همه چیز را به هم می ریختند. در طی سه فصل ابتدایی این شماره از بهترین سریال های علمی تخیلی، بازیگران مختلفی وارد ماجرا می شدند اما درنهایت داستان آن ها را حذف می کرد. سرانجام در فصل چهارم برخی بازیگران آمریکایی وارد داستان شدند و مجموعه را به پایان رساندند.
17- سریال Fringe
فرینج
خالق: جی جی آبرامز، الکس کورتزمن و رابرت اورچی
بازیگران: آنا تورو، جاشوآ جکسون و جان نوبل
شبکه: Fox
سال ساخت: 2008
امتیاز متاکریتیک: 72 | امتیاز راتن تومیتوز: 90
خلاصه داستان: زمانی که یک هواپیما در فرودگاه لوگان در بوستون فرود می آید، مشخص می شود که همه مسافران و خدمه آن به طرز عجیبی کشته شده اند. به همین ترتیب هم مامور ویژه سازمان اف بی آی به نام اولیویا دانهم موظف می شود تا درباره این اتفاق تحقیق کند. او در طی همین پرونده با دکتر والتر بیشاپ که از نسل انیشتین است، برخورد می کند. اما مشکل اینجا است که او در 20 سال گذشته، در بیمارستان بستری بود و تنها راه حرف زدنش، حضور پسر او یعنی پیتر است. بعد از مدتی مشخص می شود که فاجعه رخ داده در پرواز 627، تنها یک قطعه کوچک از یک واقعیت بزرگتر و تکان دهنده تر است.
«غیرممکن ها را تصور کن». به جرئت می توان گفت که سریال فرینج یکی از مجموعه ها در میان بهترین سریال های علمی تخیلی است که در زمینه دنیاهای موازی و مسائل علمی تخیلی تا حد زیادی موفق عمل کرد. سازندگان این سریال، همان هایی بودند که در ساخت Star Trek، Mission: Impossible III و همچنین Alias دست داشتند. بنابراین برایشان خیلی سخت و دشوار نبود که یک داستان درام جدید را پیش بکشند که دلهره آور، ترسناک و هیجان انگیز باشد و مرز نامشخص و تار بین علمی تخیلی و واقعیت را مورد بررسی قرار دهد. در این سریال اتفاقاتی رخ می دهد که نه تنها برای شخصیت ها، بلکه برای خیلی از بینندگان آن زمان قابل باور و درک نبود. در ابتدا منتقدان خیلی از این مجموعه خوششان نیامده بود. اما بعد از پخش فصل اول، نظر خیلی از آن ها برگشت. این سریال با الهام از فیلم هایی مانند Altered States (احوال دگرگون شده) و سریال هایی مانند Lost، The X-Files و منطقه گرگ و میش ساخته شده است؛ اثری که سرانجام توانست در بخش ها و جشنواره های مختلف زیادی نامزد دریافت جایزه شود.
18- سریال Star Wars: The Clone Wars
جنگ ستارگان: جنگ های کلون
خالق: جورج لوکاس
صداپیشگان: مت لنتر، جیمز آرنولد تیلور و اشلی اکشتاین
شبکه: Cartoon Network، Netflix و Disney+
سال ساخت: 2008
امتیاز متاکریتیک: 66 | امتیاز راتن تومیتوز: 18
خلاصه داستان: این سریال داستان روزهای جنگ آناکین اسکای واکر، اوبی وان کنوبی و یودا را حکایت می کند. شوالیه های جدای هدایت ارتش بزرگ ریپابلیک را در اختیار می گیرند تا علیه ارتش رباتی Separatists مبارزه کنند.
هدف اصلی این انیمیشن سریالی این است که فاصله بین فیلم Star Wars: Episode II – Attack of the Clones و Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith را پر کند و اتفاقاتی را که در این بین رخ داده، نمایش دهد. انیمیشن سریالی The Clone Wars موفقیت فوق العاده زیادی را به دنبال داشت و اولین پخش خود بالاترین نمره را در شبکه کارتون به دست آورد. این مجموعه نظرات مثبت خیلی زیادی را از منتقدان دریافت کرد؛ کسانی که نویسندگی، اجرا، شخصیت ها، جلوه های تصویری، صداپیشگی، موسیقی، مقیاس و تن و لحن آن را مورد تحسین قرار دادند. علاوه بر منتقدان، طرفداران هم حسابی از آن استقبال کردند.
همین محبوبیت و ساخت خیلی حوب باعث شد تا در بخش های زیادی نامزد دریافت جایزه شود و در فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی قرار بگیرد. این سریال در ابتدا در سال 2014 بود که با 6 فصل به کار خود پایان داد. بعد هم یک داستان تولید نشده به نام The Clone Wars Legacy نوشته شد که در قالب کتاب به دست مخاطبان رسید. در سال 2020 بود که سرویس استریم دیزنی پلاس این مجموعه را در قالب 12 قسمت به عنوان فصل هفتم و آخر احیا کرد که استقبال زیادی را هم به همراه داشت. از طرف دیگر هم در آن 2 سالی که خبری نبود و همه فکر می کردند جنگ های کلونی به پایان رسیده، انیمیشن سریالی Star Wars Rebels به روی کار آمد؛ مجموعه ای که ماجراجویی شخصیت ها را ادامه می داد.
19- سریال Misfits
ناسازگارها
خالق: هاوارد اورمن
بازیگران: ایوان ریان، رابرت شیهان و لورن سوشا
شبکه: E4
سال ساخت: 2009
امتیاز راتن تومیتوز: 92
خلاصه داستان: نیتن، کلی، سایمون، آلیشا و کرتیس انتظار دارند که خدمات اجتماعی آن ها خیلی خسته کننده باشد. اما بعد از یک رعد و برق بسیار ترسناک متوجه می شوند که این مدت می تواند هر چیزی باشد به جز خسته کننده. این پنج نوجوان که تفاوت خیلی زیادی با هم دارند، قدرت های عجیب و غریبی دریافت می کنند. آن ها زود متوجه می شوند که موضوعات مهم تر و نگران کننده تری نسبت به برداشتن زبانه وجود دارد؛ مثلا اینکه آن ها تنها افرادی نیستند که قدرت های عجیب دریافت کرده اند. اسرار آشکار می شود، احساسات ظاهر می شوند، روابط شکل می گیرند و از بین می روند. اما در کل خدمات اجتماعی 12 هفته است، مثلا چه اتفاق بدی می تواند رخ دهد؟
این سریال کلا برای 5 فصل و 4 سال به روی آنتن شبکه ای 4 رفت. اما تنها در دو فصل ابتدایی بود که بازیگران یکی بودند. بعد از پایان یافتن فصل دوم، بازیگران کم کم از مجموعه جدا شدند و افراد جدیدی به جای آن ها آمدند تا نقش شخصیت های متفاوتی را ایفا کنند. این سریال از همان ابتدا مورد توجه منتقدان قرار گرفت و با تحسین خیلی زیاد آن ها روبه رو شد. اکثر منتقدان در آن زمان اعتقاد داشتند که این سریال تجربه منحصربه فردی را برای مخاطبان تلویزیونی فراهم کرده است. این مجموعه تلویزیونی تا فصل سوم روند صعودی داشت و مخاطبان بیشتری را با هر قسمت خود به سمت شبکه ای 4 می کشاند اما بعد از فصل سوم، این روند نزولی شد و تقریبا به نصف رسید.
این سریال آنقدر محبوب و موفق بود که از جمله موفقیت های آن می توان به برنده شدن جایزه بهترین سریال درام در مراسم بفتا سال 2010 اشاره کرد. البته این تنها جایزه نبود و در بخش های دیگر هم جایزه های دیگری را کسب کرد یا نامزد آن ها شد. سازندگان آمریکایی که موفقیت این مجموعه را دیده بودند، در سال 2016 تصمیم گرفتند که نسخه بومی سازی خودشان را بسازند و حتی در سال 2017 بازیگران خود را رسما انتخاب کردند اما هنوز مشخص نیست که این پروژه در چه مرحله ای قرار دارد.
20- سریال Black Mirror
آینه سیاه
خالق: چارلی بروکر
شبکه: Channel 4 و Netflix
سال ساخت: 2011
امتیاز متاکریتیک: 76 | امتیاز راتن تومیتوز: 83
خلاصه داستان: بلک میرر یا آینه سیاه یک مجموعه آنتولوژی است روی ناآرامی های جمعی ما نسبت به دنیای مدرن انگشت می گذارد. هر کدام از قسمت های آن یک داستان تند و تیز و تعلیقی را تعریف می کند که حول محور مضامین ترس از تکنولوژی در عصر معاصر می چرخد.
«آینده روشن است». بدون شک می توان گفت که تکنولوژی تمام جنبه های زندگی ما انسان ها را تغییر داده است. این مجموعه یکی از بهترین سریال های علمی تخیلی محسوب می شود که می توان آن را برای هرکسی مناسب دانست. در تمام خانه ها شما شاهد این تغییر و تحولات هستید. روی هر میز یا هر دستی شما شاهد یک صفحه پلاسما، یک صفحه نمایش، یک گوشی هوشمند هستید. کاری که بلک میرر انجام می دهد، این است که درست همانند یک آینه، واقعیت ترسناک قرن 21 را دوباره به سمت خودمان بازمی گرداند و آن را به ما نشان می دهد. این سریال به صورت دقیق و جزئی نشان می دهد که تکنولوژی با دنیا و زندگی ما انسان ها چه کرده است و این تغییرات بعدها چه نتیجه هایی برای ما خواهد داشت. داستان هر کدام از قسمت های این مجموعه یا در آینده ای نزدیک رخ می دهد یا در نسخه موازی حال جریان دارد.
سریال The Twilight Zone (نقطه گرگ و میش) همان چیزی بود که منبع الهام این سریال محسوب می شد. چارلی بروکر با دیدن این مجموعه تصمیم گرفت اثری را خلق کند که با شفافیت بیشتری نسبت به مجموعه های دیگر، به مسائل معاصر و روزمره ای که اکثر مردم با آن درگیر هستند، بپردازد. بروکر در این سریال نشان می دهد که ما در این دورانی که غرق در تکنولوژی های مختلف هستیم، چطور زندگی می کنیم و اگر یک لحظه ناشیانه عمل کنیم، چه بلایی سرمان خواهد آمد. این مجموعه در دو فصل ابتدایی خود آنقدر خوب عمل کرد که نه تنها توانست توجه بینندگان خیلی زیادی را به دست بیاورد، بلکه توجه سرویس استریم را هم به خود جلب کرد و باعث شد که توسط این شبکه خریداری شود و به خانه جدیدی برود.
21- سریال Orphan Black
اورفن بلک
خالق: گرم منسن و جان فاست
بازیگران: تاتیانا مازلانی، دیلان بروس و جوردن گاواریس
شبکه: BBC America و Space
سال ساخت: 2013
امتیاز متاکریتیک: 76 | امتیاز راتن تومیتوز: 93
خلاصه داستان: سارا یک یتیم انگلیسی محسوب می شود که حالا در کشور آمریکا زندگی می کند. او در طی این مدت شاهد خودکشی یک زنی به نام بث بوده است؛ کسی که دقیقا شبیه به خودش است. سارا با گرفتن هویت بث توانست یک آپارتمان جدید به دست بیاورد، یک نامزد خیلی خوب داشته باشد و دردسرهای مختلفی برایش به بار بیاید.
سریال اورفن بلک با مورد بررسی قرار دادن موضوعاتی درباره پیامدهای معنوی و اخلاقی مفهوم کلون سازی انسانی و تاثیر آن روی هویت، توانست تجربه منحصربه فردی را برای طرفداران ژانر علمی تخیلی به وجود بیاورد؛ پیش از این هیچ مجموعه ای نبود که به این شکل بتواند این موضوع و کلون سازی را مورد بررسی قرار دهد. این مورد از فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی بعد 4 سال و 5 فصل کار خود را در تلویزیون به پایان رساند. این مجموعه آنقدر محبوب شد که توانست یک فندوم بسیار بزرگ در تمام پلتفرم های اجتماعی به دست بیاورد. اورفن بلک در طی این پنج فصل موفق شد که تا حد زیادی تحسین منتقدان را برانگیزد و جایزه های زیادی را هم به دست بیاورد؛ البته بیشتر آن ها به خاطر بازی مازلانی بود.
جالب است بدانید که تاتیانا مازلانی در یکی از مصاحبه ها گفته بود که در صحنه فیلم برداری، یک تیم پیوستگی همراه خود داشت تا از اشتباه کردن او در اجرای شخصیت ها جلوگیری کنند. به عنوان مثال، اگر قرار بود که در صحنه ای، شخصیت آلیسون حرکت خاصی را انجام دهد، آن ها مطمئن می شدند که حتما آلیسون آن را انجام دهد؛ به جای اینکه اشتباهی سارا آن را انجام دهد. برای فیلم برداری این صحنه ها، تاتیانا مدام مجبور بود که با بازیگران بدل صحنه ها را بارها و بارها اجرا کند تا بعدها در تدوین این سکانس ها روی هم قرار بگیرند؛ کاری که به قول جان فاست، «فوق العاده زمان بر و سخت بود».
22- سریال Agents of S.H.I.E.L.D.
ماموران سازمان شیلد
خالق: جاس ویدون، جد ویدون و ماریسا تنچرون
بازیگران: کلارک گرگ، مینگ-نا ون و برت دالتون
شبکه: ABC
سال ساخت: 2013
امتیاز متاکریتیک: 74 | امتیاز راتن تومیتوز: 95
خلاصه داستان: بعد از یک نبرد در شهر نیویورک، کل جهان تغییر کرد. جهان حالا نه تنها درباره تیم انتقام جویان می داند، بلکه تهدیدهای بسیار قدرتمندی هم به وجود آمده که برای مقابله با آن ها، چنین ابرقهرمان و موارد دیگری مورد نیاز است. به همین ترتیب، فیل کولسن از سازمان Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division یک گروه مخفی و نابغه را جمع آوری می کند تا این تهدیدها را پیدا کنند و هر جایی که با آن ها برخورد کردند، مبارزه را انجام دهند.
«همه قهرمانان ابرانسان نیستند». تقریبا اکثر افرادی که دنیای مارول را دنبال می کنند، سریال ماموران سازمان شیلد را می شناسند. این مجموعه در همان پیوستگی دنیای سینمایی مارول قرار دارد و تغییرات هر کدام روی دیگری هم تأثیرگذار است؛ نه تنها دنیای سینمایی بلکه دیگر مجموعه های تلویزیونی. برخی از قسمت های این سریال به صورت مستقیم با فیلم های دنیای سینمایی و همچنین دیگر مجموعه ها برخورد داشت که در میان آن ها می توان به فیلم Captain America: The Winter Soldier اشاره کرد که تاثیر زیادی روی فصل اول گذاشت. بلافاصله بعد از اینکه فیلم The Avengers اکران شد، جاس ویدون ساخت این مجموعه را آغاز کرد.
زیرا دوست داشت که با بودجه کمتر، ماجراجویی های مارول را در دنیای تلویزیونی ادامه دهد. فصل اول این شماره از بهترین سریال های علمی تخیلی، کار خود را خیلی خوب آغاز کرد؛ با اینکه نقدهای مختلفی ثبت شده بود اما بینندگان زیادی آن را تماشا می کردند. بعد از گذشت مدتی این موضوع برعکس شد؛ زمانی که نقدها در حال بهتر شدن بودند، تعداد بینندگان در حال کاهش پیدا کردن بود. در فصل های بعدی همچنان تعداد بینندگان کاهش داشت و نقدها به مرور زمان خوب و خوب تر می شدند. چندین شخصیتی که برای این مجموعه خلق شده بودند، وارد دنیای کمیکی و دیگر رسانه ها شدند. این مجموعه بالاخره بعد از فراز و نشیب های زیاد، در سال 2020 به کار خود پایان داد.
23- سریال Rick and Morty
ریک و مورتی
خالق: جاستین رویلند و دن هارمون
صداپیشگان: جاستین رویلند، کریس پارنل و اسپنسر گرمر
شبکه: Adult Swim
سال ساخت: 2013
امتیاز متاکریتیک: 86 | امتیاز راتن تومیتوز: 94
خلاصه داستان: یک سریال درباره ماجراجویی های بی نهایت ریک (یک نابغه الکلی و دانشمند بی پروا) به همراه نوه خود به نام مورتی (یک پسر 14 ساله مضطرب که خیلی هم باهوش نیست). آن ها درکنار یکدیگر جهان های بیکران را کشف می کنند، هرج و مرج به وجود می آورند و مدام خودشان را به دردسر می اندازند.
«علم منطقی است، اما خانواده نه». همین ابتدا، قبل از اینکه وارد بحث بشویم، لازم است بدانید که این سریال انیمیشنی براساس یک فیلم پارودی کوتاه و انیمیشنی ساخته شده است؛ احتمالا اسم آن اثر اصلی به ذهنتان آمده است. این اثر پارودی کوتاه، براساس فیلم Back to the Future ساخته شده بود که تا حد فوق العاده زیادی مورد تحسین و تقدیر منتقدان قرار گرفت؛ آن هم به خاطر اصالت، خلاقیتی و طنزی که در آن وجود داشت. خیلی ها اعتقاد دارند که شخصیت مورتی، تا حد زیادی براساس شخصیت مارتی مک فلای از همان فیلم ساخته شده است.
تا به امروز 4 فصل از این سریال به روی آنتن رفته است و براساس قراردادی که در سال 2018 تنظیم شده، هنوز 69 قسمت دیگر باقیمانده که مشخص نیست در طی چند فصل منتشر شود. این مجموعه انیمیشنی بسیار محبوب، تا همین جا هم به واسطه منتقدان فوق العاده مورد تحسین قرار گرفته است. از موفقیت های خیلی زیاد این سریال می توان به جوایز و مراسم هایی اشاره کرد که در آن ها نامزد یا موفق به دریافت جایزه شده است؛ از جمله مراسم امی، انی، مراسم اهدای جوایز آی جی ان و غیره. این سریال بیشتر از هر چیزی به این موضوع اشاره می کند که چقدر وجود انسان در مقایسه با اندازه جهان، بی اهمیت است؛ بدون حضور الهی قابل تشخیص، دقیقا همان طور که فلسفه کیهان گرایی لاوکرفت توصیف کرده است.
24- سریال Humans
هیومنز
خالق: سم وینسنت و جاناتان برکلی
بازیگران: امیلی برینگتون، روث بردلی و جما چان
شبکه: Channel 4 و AMC
سال ساخت: 2015
امتیاز متاکریتیک: 76 | امتیاز راتن تومیتوز: 94
خلاصه داستان: سریال هیومنز در زمان حال موازی رخ می دهد؛ جایی که آخرین ابزار لازم برای هر خانواده پر مشغله، یک Synth است. Synth یک خدمتکار روباتیک بسیار پیشرفته است که شباهت خیلی زیاد و البته ترسناکی به همتای زنده خود دارد. یک خانواده که در حومه شهر زندگی می کنند، با امید به اینکه شیوه زندگی شان تغییر کند، یک Synth بازسازی شده و تعمیری را می خرند. اما خیلی زود متوجه می شوند که زندگی مشترک با یک ماشین عواقب خیلی زیاد و البته ترسناکی دارد.
شاید اینطور تصور کنید که ایده اصلی این مجموعه از فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی را خود سم وینسنت و جاناتان برکلی مطرح کرده اند. اما حقیقت این است که این مجموعه براساس یک سریال علمی تخیلی و درام سوئدی به نام Real Humans ساخته شده است. همان طور که از خلاصه داستان هم مشخص است، این سریال مضامین هوش مصنوعی و روباتیک را مورد بررسی قرار می دهد و تمرکز اصلی آن روی تاثیراتی است که ربات های شبیه به انسان، روی جامعه، فرهنگ و حتی روان می گذارند. این سریال تنها برای سه فصل ساخته و پخش شد. متاسفانه با وجود امتیاز بالا و محبوبیت زیادی که کسب کرده بود، اما در سال 2019 شبکه چنل 4 اعلام کرد که ساخت و پخش ادامه این سریال متوقف شده است. این سریال هم درست همانند دیگر مجموعه های این فهرست، به موفقیت های زیادی رسیدند و توانستند در بخش ها و مراسم های مختلف نامزد و حتی موفق به دریافت جایزه شود؛ از جمله جایزه بفتا برای بخش بهترین تیم توسعه و تولید.
25- سریال The Expanse
فضای گسترده
خالق: مارگ فرگوسن و هاوک اوتسبی
بازیگران: توماس جین، استیون استریت و کاس انور
شبکه: SyFy و Prime Video
سال ساخت: 2015
امتیاز متاکریتیک: 70 | امتیاز راتن تومیتوز: 93
خلاصه داستان: در این سریال، داستان حول محور یک گروه از ضدقهرمان های ناامیدی که عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد هم هستند، می چرخد؛ افرادی به نام کریسین آواسارالا، کاراگاه پلیس به نام جوزفس میلر، افسر جیمز هولدن از کشتی و دیگر خدمه آن. آن ها ناخواسته گره ای را باز می کنند و خودشان را در مرکز توطئه ای قرار می دهند که وضعیت شکننده جنگ سرد سیستم را تهدید می کند.
«ستاره ها بدون ما وضعیت بهتری دارند». فیلمنامه این سریال براساس سری رمانی که با نام The Expanse که توسط جیمز اس. ای. کوری منتشر شده، نوشته شده است. داستان در آینده ای جریان دارد که در آن بشریت منظومه شمسی را مستعمره خودشان کرده اند. سریال فضای گسترده هم درست همانند اکثر مجموعه های دیگر این فهرست، از همان ابتدا مورد استقبال گسترده منتقدان و مخاطبان تلویزیونی قرار گرفت. همه جلوه های ویژه، تکامل شخصیت ها و روایت سیاسی این مجموعه را دوست داشتند. این سریال هم به خاطر محبوبیت و ساخت فوق العاده خود در جشنواره هایی مانند مراسم هیوگو، ساترن و غیره نامزد و موفق به دریافت جایزه شد.
سه فصل ابتدایی این سریال توسط شبکه سای فای ساخته شد و پخش شد. در سال 2018 بود که این شبکه، سریال به این محبوبی را متوقف کرد. اما مجموعه جان دوباره ای گرفت و این فرصت را پیدا کرد که برای 3 فصل دیگر کار خود را در سرویس استریم آمازون پرایم ادامه دهد. جالب است بدانید که شخصیت کریسین آواسارالا در کتاب دوم برای اولین بار ظاهر شد اما در بحث سریال، سازندگان تصمیم گرفتند که زودتر او را وارد داستان کنند که بهتر و عمیق تر بتوانند وضعیت سیاست در دنیای Expanse را نمایش دهند. داستانی هم که در فصل اول این مجموعه تعریف شد، تنها نیمی از کتاب اول را در بر گرفته بود.
26- سریال Stranger Things
اتفاقات ناآشنا
خالق: برادران دافر
بازیگران: وینونا رایدر، دیوید هاربر، فین ولفهارد
شبکه: Netflix
سال ساخت: 2016
امتیاز متاکریتیک: 75 | امتیاز راتن تومیتوز: 93
خلاصه داستان: یک پسر جوان به نام ویل ناگهان ناپدید می شود. بهترین دوستان ویل و همچنین افراد دیگر جست وجو را برای پیدا کردن او آغاز می کنند؛ جستجویی که به یک سری آزمایش های بسیار محرمانه و یک دختر کوچک و عجیب در جنگل منجر می شود.
«یک دوست همان کسی است که تو حاضری برایش هر کاری انجام بدهی». اگر شما اهل آثار تلویزیونی باشید، امکان ندارد که سریال اتفاقات ناآشنا برایتان ناآشنا باشد. برادران دافر برای ساخت این سریال ژانرها، المان ها و موضوعات مختلفی را با یکدیگر ترکیب کردند تا یک مجموعه منحصر به فرد را تولید کنند. یکی از چیزهایی که هنگام تماشای سریال حتما به چشمتان خواهد آمد، این است که سازندگان چقدر به جزئیات توجه کردند و با چه دقت بالایی عناصر و المان های مختلف آن برهه زمانی را در داستان قرار داده اند. برادران دافر هنگام ساخت این مجموعه، تا حد زیادی هم از سبک کارگردانی استیون اسپیلبرگ، جان کارپنتر، سبک استیفن کینگ و همچنین انیمه ها و بازی های ویدیویی الهام گرفته اند.
اتفاقات ناآشنا که یکی از بهترین سریال های علمی تخیلی محسوب می شود، با همان فصل اول خود توانست حسابی رکورد بزند و توجه همه را به خود جلب کند. هم مخاطبان و هم منتقدان بعد از تماشا، تا حد زیادی جنبه های مختلف آن را مورد تحسین قرار دادند. این سریال خیلی راحت توانست جایزه های مختلفی کسب کند و در بخش های زیادی هم نامزد دریافت جایزه شود. گفته شده که احتمالا این مجموعه قرار است در فصل پنجم به پایان برسد اما با موفقیتی که سازندگان کسب کردند، خیلی بعید هم نیست که برای فصل بعدی دوباره تمدید شود. این سریال برای افرادی که عاشق ترکیب ژانر وحشت و علمی تخیلی هستند و دوست دارند در دهه 80 غرق شوند، گزینه بسیار مناسبی است.
27- سریال Westworld
دنیای غرب
خالق: جاناتان نولان و لیزا جوی
بازیگران: ایوان ریچل وود، تندی نیوتون و جفری رایت
شبکه: HBO
سال ساخت: 2016
امتیاز متاکریتیک: 72 | امتیاز راتن تومیتوز: 82
خلاصه داستان: در این پارک که با سبک غرب قدیمی ساخته شده است، مهمانان می توانند با ربات ها ارتباط برقرار کنند؛ آن هم در سناریوهایی که توسط بخش های خلاقیتی، امنیتی و تضمین کیفیتی خود پارک نوشته می شود و روی آن نظارت خواهد شد.
«این دلخوشی های خشن، پایان های خشنی هم دارند». داستان این سریال علمی تخیلی براساس فیلم Westworld (وست ورلد) و توسط مایکل کرایتون و در سال 1973 ساخته شده بود، نوشته شده است. سیستمی که این پارک جالب دارد، این است که مهمانان با پرداخت هزینه زیادی می توانند در آن ساکن شوند و بدون هیچگونه ترس یا محدودیتی، به هر شکلی که دوست دارند، زندگی کنند. از طرف دیگر هم میزبانان که یک سری اندروید هستند، اینطور برنامه نویسی شدند که به هیچ شکلی به انسان ها آسیب نزنند. با اینکه در فصل اول و دوم ماجرا در همان پارک جریان دارد، اما در فصل سوم همه چیز وارد دنیای واقعی هم می شود.
اواسط قرن 21 است که زندگی مردم توسط یک هوش مصنوعی بسیار قدرتمند کنترل و هدایت می شود. این سریال آنقدر مفاهیم و کانسپت های جالبی را به مخاطبان نشان داد که خیلی زود تبدیل به یکی از بهترین مجموعه های شبکه HBO شد که جایگاه اول را در پربیننده ها دریافت کرد و امتیاز خیلی خوبی را هم در میان بهترین سریال های علمی تخیلی گرفت. این سریال در همان فصل اول تحسین تقریبا تمام بینندگان و منتقدان را دریافت کرد و در مراسم امی، نامزد دریافت 43 جایزه شد. لیزا جوی و همچنین جاناتان نولان هنگام ساخت این سریال هم دوست داشتند که مجموعه هم حس و حال فیلم Blade Runner (بلید رانر) را داشته باشد و هم خیلی دارک تر و پیچیده تر از فیلم وست ورلد باشد.
28- سریال Dark
تاریک
خالق: باران بو اودار و یانتیه فریز
بازیگران: لوئیس هوفمان، آندریاس پیتسچمن و مایا شونه
شبکه: Netflix
سال ساخت: 2017
امتیاز متاکریتیک: 72 | امتیاز راتن تومیتوز: 89
خلاصه داستان: ناپدید شدن دو کودک در یک شهر آلمانی باعث می شود تا راز و رمزهای چهار خانواده آشکار شود و پیوندی بین آن ها و یک چیز ماوراطبیعی به وجود بیاید.
سریال تاریک یا همان دارک، اولین مجوعه آلمانی زبان در میان بهترین سریال های علمی تخیلی محسوب می شود که توسط بزرگ ترین و محبوب ترین شبکه تلویزیونی اینترنتی جهان ساخته شده است. داستان این سریال در 10 قسمت 10 ساعته آنقدر پیچ و تاب پیدا می کند که برخی اوقات اصلا نمی توان سر و ته آن را به درستی تشخیص داد. با اینکه داستان اصلی این مجموعه در زمان حال رخ می دهد، اما همین پیچ و تاب ها ماجرا را به سال 1986 و دقیقا به همان شهر بازمی گرداند. زمانی که شخصیت اصلی داستان به دنبال حقیقت آن کودکان ناپدید شده می گردد، به یک توطئه شرورانه در رابطه با سفر در زمان می رسد که چندین نسل سینه به سینه چرخیده است. ماهیت و هدف اصلی این سریال این است که پیامدهای وجود زمان را مورد بررسی قرار دهد و نشان دهد که زمان چه تاثیری می تواند روی طبیعت انسان بگذارد.
سریال دارک از همان ابتدا که پخش خود را آغاز کرد، به صورت گسترده ای مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. آن ها فوق العاده تن، لحن، جلوه های بصری، بازیگری، انتخاب بازیگران، موسیقی ها و همچنین جاه طلبی سازندگان و پیچیدگی داستان را مورد تحسین قرار دادند و تقریبا همه چیز آن را دوست داشتند. شاید پیچیدگی این سریال در ابتدا کمی بیش از اندازه گیج کننده باشد و لذت بردن از داستان را برای شما سخت کند. اما لذت واقعی را شما زمانی حس می کنید که این سردرگمی را پشت سر می گذارید و به حقایق اصلی ماجرا پی می برید. این مجموعه به خاطر محبوبیت و ساخت فوق العاده ای که داشت، توانست در بخش های زیادی نامزد و موفق به دریافت جایزه شود.
29- سریال Counterpart
همتا
خالق: جاستین مارکس
بازیگران: جی. کی. سیمونز، اولیویا ویلیامز و هری لوید
شبکه: Starz
سال ساخت: 2017
امتیاز متاکریتیک: 76 | امتیاز راتن تومیتوز: 100
خلاصه داستان: یکی از کارمندان بخت برگشته سازمان ملل متحد متوجه می شود، آژانسی که برای آن کار می کند، در حال پنهان کردن یک دروازه به یک بعد موازی است؛ بعدی که با همین بعد در جنگ سرد قرار دارد؛ بعدی که در آن همتای خودش یک جاسوس برجسته حساب می شود. به مرور زمان و به لطف جاسوس های دو طرف، جنگ کم کم گرم می شود و شدت می گیرد.
«همه ما دو بعد داریم». بعد از سریال فرینج، سریال همتا خیلی خوب و بسیار موفق توانست دوباره مفهوم دنیاهای موازی را به تلویزیون بیاورد. این مجموعه کلا 2 فصل داشت که هر کدام از آن ها هم 10 قسمت داشتند. البته این سریال به خاطر داستانش به پایان نرسید بلکه شبکه استارز دیگر ساخت قسمت های جدیدی را سفارش نداد. بعد از این اتفاق هم حامیان مجموعه تلاش کردند تا خانه جدیدی را برای آن پیدا کنند اما تلاش های آن ها اثربخش نبود. یکی از منتقدان سایت راتن تومیتوز، این سریال را با عنوان «یک اثر دلهره آور، جذاب و پرتنش توصیف کرد که حضور جی. کی. سیمونز در قالب چهره های مختلف، جذابیت آن را چند برابر کرده است».
این سریال در ابتدای پخش خود بینندگان خیلی زیادی را به شبکه استارز آورد اما به مرور زمان این تعداد کاهش پیدا کرد و احتمالا همین موضوع باعث توقف ساخت آن شد. نکته جالبی که درباره این مورد از فهرست بهترین سریال های علمی تخیلی وجود دارد این است که «در بعد دیگر»، پلاک های آلمانی نماد زرد/آبی اتحادیه اروپا را در سمت چپ ندارند. از طرف دیگر هم اسکناس ها به جای یورو، دویچه مارک دارند. این دو مورد نشان می دهد که در دنیای موازی این سریال، اصلا اتحادیه اروپایی وجود ندارد.
30- سریال The Mandalorian
مندلورین
خالق: جان فاورو
بازیگران: پدرو پاسکال، کارل ویترز و ورنر هرتسوک
شبکه: Disney+
سال ساخت: 2019
امتیاز متاکریتیک: 70 | امتیاز راتن تومیتوز: 92
خلاصه داستان: بعد از داستان های جنگو و بوبا فت، یک جنگجوی دیگر در دنیای جنگ ستارگان ظاهر شده است. داستان سریال مندلورین بعد از سقوط امپراطوری و پیش از ظهور فرست اوردر جریان دارد. ما داستان یک مبارز تفنگ دار تنها هستیم که در قسمت های دور و خارجی کهکشان قرار دارد؛ در فاصله دوری از قدرت و نفوذ جمهوری جدید.
این روزها هیچ طرفدار دنیای جنگ ستارگان نیست که این سریال را ندیده باشد یا درباره آن صحبت نکند؛ جدیدترین مورد در میان بهترین سریال های علمی تخیلی تاریخ. شما کمتر کسی را پیدا می کنید مجذوب این سریال بسیار جذاب نشده باشد. مندلورین مجموعه ای است که در آن سبک وسترنی و فضایی ترکیب شده است؛ اولین لایو اکشن سریالی که از مجموعه استار وارز ساخته شده است. داستان این مجموعه از 5 سال بعد از زمانی آغاز می شود که رویدادهای فیلم Return of the Jedi به پایان رسیده بود. جالب است بدانید که جورج لوکاس تولید این مجموعه را از سال 2009 آغاز کرد اما از آنجایی که هزینه زیادی را می طلبید، برای مدتی کنار گذاشته شد.
اما شرکت دیزنی بعد از خریدن لوکاس فیلم در سال 2012، تصمیم گرفت که روی یک سری جدید از استار وارز سرمایه گذاری کند. لازم به ذکر است که این سریال از یک سری تجهیزات و فناوری هایی استفاده کرده بود که برای همین مجموعه ساخته شد و بعد از آن مورد استفاده پروژه های دیگر قرار گرفت. این سریال با همان 8 قسمت فصل اول توانست نقدها و نظرات مثبتی را به سمت خود جذب کند و در بخش ها و مراسم های مختلف، نامزد یا موفق به دریافت جایزه شود. گفته شده که فصل سوم قرار است سال دیگر و در ماه دسامبر در دیزنی پلاس پخش شود. اما دو اسپین آف هم به نام Rangers of the New Republic و Ahsoka معرفی شده که قرار است خط داستانی این مجموعه را گسترش دهد.
علمی تخیلی ژانر مورد علاقه ی خیلی از ماست. اما تعداد فیلم ها و سریال های موفق در این ژانر آن قدرها زیاد نیست و به همین دلیل نمی شود و نباید از کنار یک فیلم یا سریال علمی تخیلی خوب گذشت! سریال های علمی تخیلی معمولا از لحاظ بودجه توان رقابت با فیلم ها را ندارند و از نظر جلوه های ویژه ی بصری ضعیف ترند. این مسئله در کنار فیلم نامه های ضعیف، اصلی ترین دلیل کم بود سریال های جذاب در این ژانر است.
با این وجود، هنوز هم می شود سریال های قدیمی و جدید مختلفی با تم علمی تخیلی پیدا کرد و روزها و هفته ها با آن ها سرگرم بود. در ادامه، 6 سریال علمی تخیلی محبوب خودم را -بدون هیچ ترتیب خاصی- معرفی خواهم کرد.
همان طور که در ادامه خواهید دید، برای هر سریال یک کارت اطلاعات درست کرده ام که به طور خلاصه اطلاعات اصلی مربوط به آن را نمایش می دهد. نظرتان درمورد این کار را برایم بنویسید تا در پست های مشابه بعدی -در صورت نیاز- تجدید نظر کنم.
1- سریال Altered Carbon
دیدن تریلر سریال
زمان، قرن بیست وپنجم است. بشر به تکنولوژیِ ذخیره ی ذهن هشیار انسان در یک قطعه ی الکترونیکی کوچک به نام “اِستَک” دست پیدا کرده و عملا مفهوم مرگ را برای کسانی که توان اقتصادی دارند از بین برده است. هرکسی که می میرد، می تواند با استفاده از استک اش در یک جسم جدید به زندگی برگردد.
سریال Altered Carbon متعلق به ژانر علمی-تخیلی و ساب ژانر “سایبر-پانک” است و به شدت مجموعه ی BladeRunner را به یاد می آورد. دنیای سریال یک دیستوپیاست؛ پر از فاصله ی طبقاتی، فساد و بی قانونی، خشونت، رابطه ی جنسی، تکنولوژی و جنگ و مبارزه. مفاهیمی که ظاهرا نتفلیکس مثل بسیاری از شبکه های دیگر ترسی از آن ها ندارد.
اما چیزی که این سریال را متفاوت و جذاب می کند، اقتباس از یک کتاب خوب برای فیلم نامه و بعد هم کارگردانی و سینماتوگرافی بی نقص است. سریال Altered Carbon از لحاظ بصری به قدری جذاب است که حتی اگر به این ژانر علاقه نداشته باشید هم می توانید ساعت ها به تصاویرش خیره بمانید و از تماشای آن ها لذت ببرید. (البته وقتی می فهمیم که بودجه ی فصل اول سریال از بودجه ی چند فصل اول Game of Thrones هم بالاتر بوده، احتمالا نباید در این مورد خیلی تعجب کنیم.)
در درجه ی بعد بازی خوب نقش های اصلی (به خصوص Will Yun Lee) و موسیقی هم به جذابیت سریال اضافه می کنند. می توانم بدون اغراق بگویم که من از هر دقیقه ی سریال -حتی در صحنه های کلیشه ای- لذت بردم. اما اگر در یکی دو قسمت از سریال ناامید شدید، حتما صبر کنید تا به نیمه ی دوم برسید. هر قسمت، از قبلی جذاب تر و البته عجیب تر است.
در نهایت باید بگویم اگر دنبال یک سریال علمی تخیلیِ پرهیجان و جذاب با سکانس هایی درخشان می گردید، Altered Carbon برای شماست.
معرفی سریال Altered Carbon
آپدیت: Altered Carbon با تغییر بازی گر نقش اصلی، فصل دوم نسبتا ضعیفی داشت. و نتفلیکس به تازگی اعلام کرد که آن را کنسل کرده و داستانش را ادامه نمی دهد. ولی هم چنان معتقدم به خاطر فصل اولش ارزش دیدن دارد.
2- سریال Firefly
دیدن تریلر سریال
سریال Firefly یک مثال واضح از حماقت استودیوها و شبکه های تلویزیونی در مواجهه با خلاقیت است. این سریال حتی یک فصل کامل (معمولا بیش تر از 20 قسمت) هم نیست! چون فاکس به موقع درک نکرد که با چه پدیده ای طرف است.
اما نکته ی جالب این است که طرف داران سرسخت این سریال -که در ابتدای کار آن قدر زیاد نبودند که از لحاظ آمار بیننده، فاکس را مجاب به حفظ سریال کنند- در طول زمان این قدر تکثیر شدند و واکنش های مثبت منتقدین نسبت به 14 قسمت پخش شده از سریال این قدر زیاد بود که بعد از چند سال یک فیلم سینمایی با نام Serenity ساخته شد تا داستان سریال را تمام کند.
Firefly ترکیبی از ژانر علمی تخیلی با وسترن است که توسط Joss Whedon (خالق سریال های محبوب دیگری مثل Buffy the Vampire Slayer و مسئول اولیه ی دنیای سینمایی ابرقهرمان های ماروِل) در سال 2002 روی صفحه ی تلویزیون ظاهر شد. داستان سریال مربوط به 500 سال آینده است و ساکنین و مهمانان ناخوانده ی یک سفینه را دنبال می کند.
در طول تلاش این کاراکترها برای ادامه دادن، بیننده کم کم با گذشته ی آن ها آشنا می شود و روند رسیدن شان به نقطه ی فعلی را درک می کند. از آن جایی که Firefly واقعا کوتاه است، ترجیح می دهم خیلی درمورد داستان صحبت نکنم. فقط به همه ی کسانی که به سریال های علمی تخیلی علاقه دارند، توصیه می کنم 14 قسمت سریال و فیلم تکمیل کننده ی آن ها را حتما ببینند.
مطمئن باشید که از تماشای Nathan Fillion در یکی از به ترین نقش هایش پشیمان نخواهید شد؛ به خصوص وقتی با یک فیلم نامه ی بسیار گیرا و دیالوگ ها و کاراکتر های جذاب دیگر هم راه می شود.
معرفی سریال Firefly
یک پست دیگر هم بخوانید: 8 سریال پلیسی جنایی که باید ببینید
3- سریال Expanse
دیدن تریلر سریال
خبر خوب این است که بالاخره به نقطه ای از تاریخ رسیده ایم که یک نفر به تنهایی می تواند سریال محبوب اش را از کنسل شدن نجات دهد. خبر بد این که این یک نفر باید ثروت مندترین فرد جهان باشد. فصل سوم سریال در حال پخش بود که خبر رسید شبکه ی سای فای می خواهد Expanse را کنسل کند. این سریال علاوه بر شبکه ی تلویزیونی سای فای روی سرویس ویدئویی آمازون پرایم هم پخش می شد. در نتیجه Jeff Bezos (مدیر عامل آمازون و ثروت مندترین فرد جهان) که ظاهرا سریال را دنبال می کرده و آن را دوست داشته، تصمیم گرفت آن را به صورت اختصاصی برای آمازون پرایم بخرد و ادامه اش دهد. در نتیجه، فصل چهار در راه است!
سریال Expanse هم در آینده اتفاق می افتد. انسان ها مریخ را فتح کرده اند و جایی میان زمین و مریخ، در حال بهره برداری از منابع فضا هستند. این یعنی سه دسته ی کلی از انسان ها وجود دارند: ساکنین زمین که سازمان ملل نماینده ی آن هاست، ساکنین مریخ که عمدتا از نظامیان و خانواده های آن ها تشکیل شده اند و ساکنین بِلت که طبقه ی فرودست به شمار می روند و زندگی سختی دارند.
شخصیت های اصلی سریال از هر سه گروه تشکیل شده اند و همین تعداد زیادِ روایت ها می تواند بیننده را در چند قسمت اول خسته کند. اما به شما قول می دهم که اگر صبر کنید، تمام روایت ها -که شاید در ابتدا آن قدرها هم به هم مربوط نباشند- به خوبی به یک دیگر وصل می شوند تا داستان کلی سریال را بسازند.
بازی Thomas Jane و شهره آغداشلو یک سر و گردن از بقیه بالاتر است اما هرچه قدر که جلوتر می رویم، بازی گران با نقش هایشان یکی می شوند و بیننده را به راحتی با خود هم راه می کنند.
Expanse قطعا از لحاظ بصری با Altered Carbon قابل مقایسه نیست. ولی واقعیت این است که بین سریال های جدید و ادامه دار، این دو به ترین گزینه ها هستند. نقطه ی قوت Expanse در فیلم نامه ی خوب و دنیای جذابی ست که با حضور کاراکترهای کاملا متفاوت می سازد.
اگر از علاقه مندان ژانر هستید و می خواهید یک سریال علمی تخیلی جدید و جذاب ببینید، نباید فرصت دیدن Expanse را از دست بدهید.
معرفی سریال Expanse
آپدیت: آمازون اعلام کرد که فصل ششم Expanse، فصل آخرش خواهد بود.
4- سریال Battlestar Galactica
دیدن تریلر سریال
Battlestar Galactica بدون شک سریالی بود که استاندارد ژانر علمی تخیلی در تلویزیون را جابه جا کرد. جالب است بدانید که این سریال براساس داستان و کاراکترهای یک مینی سریال قدیمی ساخته شده اما برخلاف بسیاری از تلاش های مشابه در هالیوود توانسته است در این کار بسیار موفق عمل کند. در واقع Ronald D. Moore فقط نام تعدادی از کاراکترها و کلیت داستان را از مینی سریال Galactica گرفته وگرنه این سریال چهارفصلی به هیچ وجه شبیه هیچ سریال دیگری نیست.
در ابتدای سریال فکر می کنید دارید آینده را می بینید اما هرچه قدر که جلو بروید، فیلم نامه بیش تر شما را غافل گیر می کند. کاراکترهای اصلی و ثابت سریال فوق العاده اند و بازی گران هم خیلی خوب انتخاب شده اند. کاراکتر فرمانده سفینه ی Galactica -که ادمیرال اَداما نام دارد- با بازی درخشان Edward James Olmos و دیالوگ های فراموش نشدنی اش، بدون شک از به ترین شخصیت هایی ست که تابه حال در یک سریال دیده ام.
ممکن است در نگاه اول فکر کنید که با یک داستان دیگر از نبرد انسان با ربات طرف اید، اما سریال Battlestar Galactica خیلی زود تفاوت خودش را نشان می دهد و شما را تا ساعت ها جلوی مانیتور/تلویزیون میخ کوب می کند.
بر هر طرف دار ژانر علمی تخیلی واجب است که این سریال را ببیند!
معرفی سریال Battlestar Galactica
5- سریال کارتونی Star Wars: Clone Wars
دیدن تریلر سریال
اگر با نام جنگ ستارگان آشنا نیستید، احتمالا راه را اشتباه آمده اید! چون اصولا نمی شود فیلم های جنگ ستارگان را ندید و ادعای علاقه مند بودن به ژانر علمی تخیلی را داشت. اما احتمال این که با سریال کارتونی جنگ ستارگان آشنا نباشید، زیاد است.
این سریال، داستان اوبی وان کنوبی و آناکین اسکای واکر را بعد از قسمت دوم از فیلم های جنگ ستارگان به تصویر می کشد. اگر کاراکتر محبوب تان در جنگ ستارگان -مثل من- اوبی وان باشد و -بازهم مثل من- معتقد باشید که در حق این کاراکتر جفا شده، حتما از دیدن Star Wars: Clone Wars لذت بیش تری خواهید برد.
سریال بعد از شش فصل کنسل شده بود ولی بعد از روی پرده رفتن سری جدید فیلم های جنگ ستارگان، دیزنی تصمیم گرفت آن را ادامه دهد. در نتیجه، فصل هفتم در سال 2019 پخش خواهد شد.
من واقعا طرف دار فیلم ها و سریال های کارتونی نیستم. در نتیجه وقتی از یک کارتون/انیمیشن تعریف می کنم، یعنی واقعا از تماشایش لذت برده ام. Clone Wars را امتحان کنید. اگر طرف دار دنیای جنگ ستارگان باشید، قطعا از آن لذت خواهید برد.
آپدیت: آخرین سریال جدیدی که دیدنش بر تمام هواداران دنیای جنگ ستارگان واجب است، Mandalorian نام دارد و توصیه می کنم حتما بعد از Clone Wars ببینیدش.
معرفی سریال کارتونی Star Wars Clone Wars
یک پست دیگر هم بخوانید: 7 سریال کمدی که باید ببینید
6- سریال های Star Trek
دیدن تریلر original series | دیدن تریلر next generation | دیدن تریلر discovery
رقیب ثابت مجموعه ی جنگ ستارگان یا Star Wars از همان ابتدا Star Trek بوده. اما این مجموعه برخلاف جنگ ستارگان که از پرده ی نقره ای سینما شروع شده بود، اولین بار روی صفحه ی تلویزیون ظاهر شده است. تابه حال هفت سریال در دنیای Star Trek ساخته شده اند که آخری در حال پخش است. (یک سریال جدید دیگر هم به زودی آغاز خواهد شد.) از بین این هفت سریال، سه سریال محبوب تر را معرفی خواهم کرد.
اول، Star Trek: Original Series
اولین سریال مجموعه که دنیای Star Trek را پایه گذاری کرد، در سه فصل و 79 قسمت از سال 1966 تا 69 پخش شد. با وجود کاراکترهای اصلی غیرتکراری در سریال های دیگر، هنوز هم محبوب ترین شخصیت های مجموعه از این سریال هستند؛ کاپیتان کِرک، اسپاک و سولو. هر قسمت، یک ماموریت جدید را برای ساکنین سفینه ی اینترپرایز به هم راه دارد که در سیاره های مختلف و با موجودات فضایی متفاوت اتفاق می افتند.
با وجود جلوه های ویژه ی قدیمی و نه چندان جالب برای بیننده ی امروز، دیدن این سریال به عنوان آغازگر یک مجموعه ی بزرگ هم چنان جذاب است. اما اگر طرف دار سرسخت ژانر علمی تخیلی نباشید، ممکن است در نیمه ی راه منصرف شوید!
معرفی سریال Star Trek Original Series
دوم، Star Trek: Next Generation
داستان، چندین سال بعد از سریال اول است و کاراکترهای جدیدی را معرفی می کند. کاراکتر اصلی، کاپیتان ژان-لوک پیکارد -با بازی عالی Patrick Stewart- بدون شک نقطه ی قوت اصلی Next Generation است. پروژه ی تلویزیونی جدیدی که از سال 2019 آغاز خواهد شد هم قرار است ادامه ی این سریال با همین بازی گرها باشد. در مجموع -حتی اگر سریال اول را ندیده باشید- Next Generation می تواند نقطه ی خوبی برای ورود به مجموعه ی Star Trek باشد.
معرفی سریال Star Trek The Next Generation
سوم، Star Trek: Discovery
داستان آخرین سریال از این مجموعه که یک فصل از آن پخش شده و ادامه هم خواهد داشت، ده سال قبل از اتفاقات سریال اول آغاز می شود. ظاهرا قرار است شخصیت های آشنای قدیمی را هم در طول این سریال دوباره ببینیم. فضای Discovery به باقی مجموعه شباهت دارد و هر قسمت اتفاقات جدیدی را به هم راه می آورد. اگر حوصله ی تماشای سریال های قدیمی را ندارید، می توانید از این جا شروع کنید. گرچه شخصا خیلی توصیه اش نمی کنم.
معرفی سریال Star Trek Discovery
7- سریال 12 Monkeys
برای آشنایی بیش تر با این سریال، قسمت سیزدهم از پادکست چی ببینم را بشنوید.
یک پست دیگر هم بخوانید: به ترین سریال سفر در زمان (معرفی 12 monkeys)
آپدیت: انتخاب مخاطبین
8- The 100
دیدن تریلر سریال
راستش را بخواهید، من این سریال را بعد از تماشای یک قسمت کنار گذاشتم. اما کامنت های مخاطبین، باعث شد به عنوان انتخاب آن ها به این لیست اضافه اش کنم. فرض کنید یک هوش موصنوعی ساخته شده توسط انسان ها سلاح های اتمی بشر را علیه او به کار گرفته و کره ی زمین را غیرقابل سکونت کرده است. حالا فرض کنید بخشی از جمعیت زمین به فضا و ایست گاه های فضایی پناه برده و بعد از سه نسل، در معرض انقراض به دلیل کم بود منابع است و باید راهی برای برگشت به زمین پیدا کند.
توانستید فرض کنید؟ فرض تان، نقطه ی آغازین داستان این سریال است. صد نفر که به زمین فرستاده می شوند تا وضعیت را بسنجند؛ 100 نفری که به دلایل مختلف در فضا زندانی بوده اند و همگی بسیار جوان هستند.
این سریال در شبکه ی CW پخش می شود و طرف داران زیادی دارد. فقط امیدوارم که سرنوشت باقی سریال های پرمخاطب این شبکه را پیدا نکند.
آپدیت: شبکه ی پخش کننده ی سریال اعلام کرد که فصل هفتم، فصل آخر هم خواهد بود.
معرفی سریال the 100
نوبت شما
اگر فکر می کنید سریال علمی تخیلی جذابی را از قلم انداخته ام، در کامنت ها درموردش بنویسید. شاید لیست را کامل تر کردم!
پست را هم رسان کنید تا به دست تمام علاقه مندان سریال های علمی تخیلی برسد.
اگر این پست و باقی محتوای وبلاگ را دوست دارید، حمایت از این وبلاگ مستقل را فراموش نکنید.